{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.210 visninger | Oprettet:

Hassan A
Hassan A
Tilmeldt:
13. sep 2017
Følger: 8 Emner: 2 Svar: 3

Første hund? {{forumTopicSubject}}

Jeg er 21 år, jeg har haft to hunde før dog da jeg var hjemmeboende. Nu er jeg flyttet hjemmefra og ønsker så at få mig en hund. Der hvor tvivl opstår er hvilken? Jeg har altid ønsket mig en muskelhund, dog er det vigtig jeg får en hund, som passer ind i min hverdag så den får de bedste rammer.

Lidt om mig og mine rammer: studerer til pædagog, og hjemmefra cirka 6-7 timer om dagen, bor i en 3 værelses. Regner med at gå 3 ture om dagen med den, også træning et par gange i ugen.

Har tænket lidt over noget i retning af engelsk bulldog?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Første hund?
  • #1   14. sep 2017 nå h.g. så får jeg lejlighed til popcorn, mon ikke? smiley

  • Hassan A
    Hassan A Tilmeldt:
    sep 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 3
    #2   14. sep 2017 Hvad?

  • #3   14. sep 2017 undskyld Hassan jeg mente at jeg vil følge denne tråd...har ingen kloge svar/råd til dig....mine hunde er sådan nogle her.

    profilbillede
  • #4   14. sep 2017 Popcorn = underholdning.

    Da du har brugt ordet muskelhund, vil der nok komme en del kritiske spørgsmål dertil.



  • #5   14. sep 2017 Ignorér de første kommentarer. De prøver fra start, at køre din tråd OT og skabe unødvendigt drama.


    Med det kendskab jeg har til engelske bulldogs (og det er desværre ikke så stort igen, udover på nusseniveau), så synes jeg ikke det lyder som et dumt valg, såfremt du kan finde et sundt eksemplar ... Men det kommer an på hvad du mener med træning ... For mere end alm. lydighed, ved jeg ikke om man får den engelske med på, og om det med lydigheden ikke også er mest, når det passer vapsen, kan jeg også være lidt i tvivl om smiley

    Det er jo en race med egen vilje, hvilket er noget af det mest charmerende ved den, efter min mening smiley


  • #7   14. sep 2017 Når du ønsker dig muskelhund er det så deres udseende, der appellerer til dig eller er der andre egenskaber, du prioriterer højt?

    Var det mig ville jeg gå udenom engelsk bulldog simpelthen fordi sundheden er så udfordret.

    Jeg ville kigge mod Boston Terrier eller staffy - begge dog med en helt anden kropstype end EB. Og også ganske andet temperament, der er ikke så meget sofahynde over dem som der kan være over EB smiley

    Du skriver ikke rigtigt hvilke egenskaber du søger, så feltet er jo lidt bredt - bullterrier synes jeg bestemt også du bør kigge lidt på.

    Fælles for de tre er dog, at der skal noget mere arbejde til end tre gåture om dagen. Det er så lidt forskelligt arbejde de tre racer imellem.





  • #8   14. sep 2017 De engelske har en del helbreds problemer, så hvis det skal være såda én skal du se dig godt for. Hvis du ikke bor i stueetagen, skal du også tænke over at de ikke egner sig til at gå på trapper dagligt, og det bliver en tung hund at bære

  • #9   14. sep 2017 Jeg synes, at ordet 'muskelhund' er sådan et medieskabt begreb, men tror da godt, at jeg ved, hvad du mener. Du skal bare vide, at de såkaldte muskelhunde er vidt forskellige. Det svarer til at ønske sig en blå cykel smiley Du må fortælle lidt om, hvad du forventer af kræet. Nogle er fx meget vagtsomme og territorielle, andre nærmest slet ikke.
    Jeg valgte amerikansk bulldog, fordi at min (eks)kone og små børn skulle føle sig trygge, da der på den tid havde været et par voldsomme hjemmerøverier i nabolaget. En staff ville ikke have været til meget nytte.


  • #10   14. sep 2017 Jeg har 2 old english bulldogs. De er sofaputtere, sengesovere, men tag ikke fejl. De er aktive. De elsker lange gåture og oftest er det mig der vender rundt og vil hjem smiley
    Tæven jeg har er så imponerende. Hun er en lunter, men så snart snoren kommer af er hun hurtigere end min blanding.


  • Hassan A
    Hassan A Tilmeldt:
    sep 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 3
    #11   14. sep 2017 Tak for svar!

    Jeg bor på 1 sal, jeg har faktisk ikke tænkt over så mange egenskaber til hunden, det er udseendet som jeg føler er flot, dog kan en blandings hund da også komme på tale. Så bla. Frengle hunde fornyligt de så også super søde ud.

    Hvis jeg skulle nævne noget, så er det dog følgende: den skal være familievenlig, den skal helst kunne omgås andre hunde ( del af opdragelse ) også skal den måske ikke have brug for alt for meget aktivitet udover de gå tur og leg den får.



  • #12   14. sep 2017 Hvis du er tiltrukket af "muskelhunde" udseendet, er der endnu mere grund end ellers til at undgå blandinger
    Først og fremmest risikerer du at få hunden aflivet. Hvis den ligner noget, hvor der er blandet ulovlige racer i er det dig der skal bevise det modsatte.
    Derudover aner du ikke hvad du får med en blanding. Ved renracet kan du spore dig ind på nogenlunde de egenskaber og aktivitets niveau der passer til dig, med en blanding er det et skud i tågen.
    Så er der helbreddet, en del af denne typer hunde døjer med vejrtrækning, hud- og ledproblemer (og mere) seriøse opdrættere tester for de ting og avler efter at lave de sundest mulige hunde. Langt de fleste blandingshunde har kun fået et sundhedstjek (hvis overhovedet det) inden avl


  • #13   14. sep 2017 Problemet når man tænker på udseendet uden at tænke egenskaber med er, at den hund man finder smukkest måske slet ikke passer ind i familen.

    Prøv at vend den helt om. Hvilken rolle skal hunden fylde i din hverdag, hvad skal den kunne (lære), hvad dur ikke til dig og dine omgivelser.
    Hvad forventer du af den og hvad kan den forvente af dig.

    Når sådanne ting er afklaret matcher du det op imod det udseende, der tiltrækker dig.


  • #14   14. sep 2017 Du står foran et svært valg med de ønsker.

    For vil du have en muskelhund (i mangel af bedre ord), er der udelukkende dem med stamtavle at vælge i mellem.

    For en blanding render rundt med en mulig dødsdom over hovedet konstant. Lad være med det, du vil ærge dig gul og grøn hvis du mister din hund pga. det.

    De små muskelhunde er meget aktive (af hvad jeg ved). Der er mange meget mere vidende end mig herinde.

    Så er der det sociale.

    Du vil måske gerne mødes med andre hunde ejere

    Muskelhunde, er tit racer de andre ikke gider og lade deres hund lege med.

    I øvrigt er en del af dem så heller ikke specielt gode til det. Hvilket måske er en selvforstærkende effekt af det første (det ved jeg ikke).

    Men typisk kommer en sådan hund til at lege med de få store hunde ala min.
    For alle andre løber skrigende væk med deres små nussepussere. smiley

    Det er lidt sjovt, at tænke på, men det er faktisk ikke så sjovt at stå der og føle sig uvelkommen kunne jeg forstille mig, plus at folk skrider bare.

    Min ligner lidt en blanding af en Rottweiler foreksempel, så når jeg kommer i skoven, og der er nye mennesker/hunde, skynder jeg mig at fortælle hvad det er. For ellers dribler folk på få sekunder.

    Det sjove er folks svar til mig:

    "Nåh, jamen jeg var lidt tvivl, men nu kan godt se at det er en god hund"... smiley


  • #15   14. sep 2017 Tænk på det, som en kæreste. Som du SKAL leve med de næste 10-15 år. Det kan godt være, at hun gerne skal have store bryster, langt mørkt hår og flotte øjne. Men det er vel endnu vigtigere, hvordan hun er indeni?

    Staffordshire bull terrieren er ofte egetkønsaggressiv.
    Engelsk bulldog fejler 10000 ting. Det samme gør den franske bulldog (og du kan være heeeelt sikker på, at de hunde, som bliver brugt i avlen til Frengles og hvad fanden de ellers kalder det lort, ikke er de bedste individer i racen)


  • #16   14. sep 2017 Jeg ved ikke rigtig noget om racen som sådan. Jeg kender kun til èn af slagsen, men hun er super sød og omgængelig med alle både hunde og mennesker.
    Hun er meget MEGET rolig... Der er nærmest ingen fart på hende, men jeg aaner ikke om det er typisk for racen Cane Corso?


  • #17   14. sep 2017 Ja okay... Jeg har lige læst et par linjer om Cane Corso, og det ser ud til at hende jeg kender til falder totalt uden for hvad der står smiley

    Hende jeg kender til minder nok mest om Mastiff i temperament.. Rolig med rolig på.


  • #19   14. sep 2017 Lens
    Ja haha.. Jeg læste vagtsom, reserveret og aktiv smiley
    Det har hun altså ikke forstået hende jeg kender smiley


  • #21   14. sep 2017 Ja mit indtryk er jo også at det er en fuldstændig ukompliceret hund der kan med alt og alle smiley

    Måske meget godt at få en på banen med kendskab til racen smiley


  • #22   14. sep 2017 At den er ukompliceret og kan med alt og alle er i hvert fald langt fra mit indtryk af corsoen

  • #23   14. sep 2017 Ditte

    Ja det kan jeg jo også læse smiley

    Det er bare hende jeg kender, der har glemt at læse sin racebeskrivelse smiley


  • #24   14. sep 2017 Og dem findes der en del af inden for alle racer.
    Det ville bare være surt at vælge en race for at den ikke skal leve op til racen
    Og så i værste fald må skille sig af med den


  • #25   14. sep 2017 Noget helt andet TS
    I mange lejligheder er der forbud mod flere racer end dem på forbudslisten, det skal du nok lige tjekke inden


  • #26   14. sep 2017 Ditte

    Selvfølgelig! smiley

    Det ville ikke være smart at købe en race og satse på den falder uden for standard smiley


  • #27   14. sep 2017 Jeg kender en cane corso og han er reserveret overfor fremmede, egetkønsagressiv og bestemt en aktiv hund.

    Jeg fandt ham meget fascinerende, indtil den dag han havde kæberne om min hunds hals smiley


  • Hassan A
    Hassan A Tilmeldt:
    sep 2017

    Følger: 8 Emner: 2 Svar: 3
    #28   14. sep 2017 Tak for svar, jeg hælder til en staffy lige pt. Men hvor aktive er den race og hvad kræver den?

    Angående andre hunde, vil den fra hvalp blive introduceret til andre hunde store som små.


  • #29   14. sep 2017 En staff er en aktiv og intelligent hund (og ikke mindst terrier) den kræver aktivering (også mentalt ikke kun gåture) og har tendens til egetkønsaggressivitet (også selv om den er socialiseret fra hvalp)

  • #30   14. sep 2017 enig med Ditte.
    Det kræver noget at have en staff og uanset hvor meget du socialisere er sandsynligheden stor for, at den ikke kan med eget køn når den er kønsmoden. Det er meget vigtigt at det bliver taget alvorligt

    husk at udseendet på en hund kan man lære at elske, hvis den er den rette i sind og egenskaber smiley


Kommentér på:
Første hund?

Annonce