4.728 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 17 Svar

At beholde en hvalp At beholde en hvalp

Jeg får snart et kuld skønne hvalpe på min egen tæve, og har længe gået med tanken om at få en hund mere.
De tanker er nu gået hen på måske at beholde en hvalp fra det kommende kuld; men er der ulemper (eller fordele) ved at beholde en hvalp fra eget kuld, kontra at købe en udefra? Eller er sidstnævnte bedst?
Jeg har aldrig stået i situationen før, så jeg ved ikke hvordan det hele forholder sig smiley Min hund er generelt god med andre, så dét er ikke et problem i sig selv.


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hjælp til nedrivning af skorsten 205 kr.
  • Luge ukrudt 1.250 kr.
  • Hækklipning 1.200 kr.
  • Hænge gardin op 250 kr.
  • Hænge 3 billeder/ rammer op 300 kr.
  • Fjerne bænk og reparere knækket nøgle i kælderdør 900 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  At beholde en hvalp
  • #2   5. nov 2017 jeg har beholdt mange hvalpe i tidens løb, lige nu er Rødtop det sidste skud på stammen Kewin og Mille er henholdsvis(forældrene) fra august og november 2009 derudover har vi Blondie hendes datter Jessieka B. er fra juli 2005 J. er fra marts 2008 så jo det kan sagtens lade sig gøre.

    profilbillede
  • #3   5. nov 2017 Kommer helt små På tæven, hvad du vil med hvalpen, plus jeg har hørt fra andre opdrætte at nogen har været nød til at have hvalp meget med ud alene så den kunne lære at være uden for den trygge flok af mor osv

  • #5   5. nov 2017 Hvalpen vil jeg gerne udstille, men det skulle være muligt med både egen eller andens hvalp. Selvfølgelig uden garanti fra nogen sider. Fremadrettet skal den indgå i avl, hvor det vil være muligt den anden kan passes.

    Jeg har dog ikke mulighed for at holde dem adskilt til hverdag, så de skal jo helst kunne med hinanden fremadrettet også. Jeg ved der heller ingen garantier er dér, men ingen grund til at gå ind i en situation som er dårlig fra start.
    Tæven kan til hverdag godt være sammen med andre hunde - også af samme køn-, og har førhen boet med en anden.


  • #6   5. nov 2017 Ansofie K - Det lyder selvfølgelig som noget der vil være nødvendigt. At tage hvalpen lidt væk fra mor. Den del burde jeg godt kunne klare smiley

  • #7   5. nov 2017 nu er mine smålinger jo også spidshunde(fniis) det er jo ikke ligefrem kamphunde (pitbulls) og de er næsten altid glade, man skal bare ikke have mad stående konstant og være tilstede ved fodringen, men det kan sagtens lade sig gøre uden besvær her.
    sikkert også hos jer.
    Her går vi også på udstilling.... smiley


    profilbillede
  • #10   5. nov 2017 Det er det allerbedste i verden at beholde en hvalp fra eget kuld. Og hvorfor ikke - hvorfor avle hvis det ikke var for at beholde guldet selv?

    Fordelene er klart at hvalpen fødes i hjemmet og derfor kan starte træning fra dag 1, den skal ikke først lære at falde til ro, lære at være alene, lære renlighed. Alt er på plads når søskende flytter.
    Du har allerbedste mulighed for at vælge lige præcis den hvalp der matcher dine ønsker bedst. Du kigger på kuldet 100 gange om dagen og får hurtigt en fornemmelse af bygning og sind.

    Jeg har bedstemor, mor og hvalp gående sammen i perfekt synergi. Det er SÅ meget nemmere med en hvalp fra eget kuld end én udefra.


  • #11   5. nov 2017 Behold en. Det er bare noget andet at have en hvalp man selv har lavet.
    De kravler under huden på en.


  • #12   6. nov 2017 Har selv beholdt en tævehvalp fra eget kuld. Det var sgu en fed oplevelse smiley Der var et helt særligt bånd mellem mor og datter smiley

  • #14   6. nov 2017 Har selv to malteser tæver, der er søstre, og en hvalp af den ene tæve. Hvalpen, som nu er 5 år, tror hun har 2 mødre. Det eneste problem vi har, er, at kødben skal indtages under opsyn, eller med hvalpen i bur.
    Du skal dog være forberedt på, at der er nogle hunde, som bare ikke fungerer sammen.


  • #15   6. nov 2017 Hvis muligt beholder jeg en hvalp og jeg har aldrig haft indbyders problemer familien imellem...

    det her er datter, søn og mor - de to afkom er fra hver sit kuld


    profilbillede
  • #17   6. nov 2017 Kan kun se fordele ved at beholde fra eget kuld.
    Der er altid en risiko for at hundene ikke kan sammen senere, uanset om det er fra eget opdræt eller ej - Så på den front så oplever jeg at faktisk at eget avl oftest fungere bedre sammen end en udefra.

    Samtidig så laver man vel kun kuld som man virkelig forestiller sig kan tilføre racen det man selv ønsker sig og så er det jo fuldstændig fjollet at skulle ud og lede efter noget lige så godt.
    Man kender hvalpene ud og ind og man har et helt særligt forhold til dem, når man har været med hele deres liv, helt fra planlægningen af kuldet.

    Så for mig er det en no-brainer. Men jeg laver heller ikke et kuld, som jeg ikke har planlagt jeg vil have en hvalp fra i forvejen smiley

    Synes egentlig også det gav sig selv og var ret nemt at få hvalpen ud på egen pote uden mor. Den skal jo ud og opleve selv, uanset om det er eget opdræt eller ej, så synes egentlig det meste giver fuldstændig sig selv.
    For os har det virkelig været nemt, fordi Chess er født ind i flokken og er opvokset med de grænser de andre hunde har og bare har respekteret dem fra starten. Så det har været enormt konfliktfrit og hun er den eneste hvalp som samtlige af mine hunde har elsket og leget med fra starten.

    Så ja... Klar anbefaling herfra.


  • #18   6. nov 2017 For mig er et også toppen at beholde en god hvalp fra eget kuld. Både fordi, det er sjovt at have eget opdræt, for mig som udstiller giver det lige det ekstra stolthed, når det går godt, men man får også meget forærende med en hvalp, der allerede er en del af ens flok.

    Man kan altid komme ud for hunde, der ikke kan enes, men jeg har i hvert fald oplevet, at mine egne hvalpe hurtigere og bedre bliver en del af flokken. Bevares, de har taget pænt imod ude fra kommende hvalpe, men de har ikke været så interesseret i dem, har leget mindre med dem end med dem, der er født her.


  • #19   6. nov 2017 Sikke en masse brugbare svar!
    Det er skønt at høre at tingene er gået godt med egen hvalp i hjemmet - og endda flere generationer.
    Jeg var simpelthen nødt til at høre, men må indrømme det har kriblet godt i fingrene for at beholde en af de kommende hvalpe; netop af nogle af de årsager i også nævner som en del af glæden.
    Jeg er da slet ikke i tvivl længere om at der skal blive en boende... Men nu må vi jo se om hun i det hele taget har en tæve til mig, derinde i maven. smiley Tre uger endnu, og ventetiden er jo næsten uudholdelig. Det er som juleaften, da man var barn!


  • #21   6. nov 2017 Zita fik sit andet og sidste kuld i juni mdr i år , og vi har beholdt Fie. Zita er så efter hvalpene rejste blevet steriliseret - og hende og Fie nyder hinanden.

    profilbillede
  • #22   7. nov 2017 Ja! Der må da være bare en enkelt af det køn vi vil have, altså! smiley
    Jeg påtænker at få hende røntgenfotograferet. Jeg har tilkøbt en fødselspakke hos Nina på Ølby dyrehospital, og der følger 3x ultralyd med i, så jeg ved egentlig ikke om det reelt er nødvendigt. Hun skulle være ret god til at tælle, og skulle også kunne fortælle køn på blobberne.
    På Ølby fraråder de røntgen.. Men.... Jeg er jo også lidt nysgerrig altså, og kan næsten godt lide "trygheden" i selv at kunne tælle lidt med smiley


  • #24   7. nov 2017 Jeg kan kun tilslutte mig de øvrige her i tråden.
    Her er det fuldstændig uproblematisk at have mor og to døtre gående sammen og det er så meget lettere, at have en hvalp, der er født ind i familien.

    Cala og Bianchi er klart de nemmeste hvalpe jeg har haft i huset og det er ikke fordi de fra naturens hånd, har været nemmere end de andre, men det har stor betydning, at man allerede kender hvalpen rigtig godt og at hvalpen ikke skal igennem den omstillingsproces, det er at flytte hjemmefra som 8 ugers.

    Det er et stort arbejde, at have et kuld hvalpe og man skal ikke bare lave et kuld, for selv at få en nem hvalp, men når nu man har lagt et kæmpe arbejde i hvalpene de første 8 uger, gør det bestemt ingeting, at man slipper lidt nemmere om ved de næste måneder.

    Jeg kommer ikke til at lave kuld, hvor ønsket om at beholde en hvalp ikke er til stede. Rent praktisk vil det ikke altid kunne lade sig gøre, men så må jeg prøve at sikre linjen på anden vis.

    Krydser fingre for at Luna gemmer en lille tævehvalp til dig smiley

    Mor Ghini i midten, med døtrene Bianchi og Cala. Glæder mig allerede til engang i 2019 forhåbentlig at få muligheden for at beholde en hvalp efter Bianchi smiley



    profilbillede
  • Rikke H
    Rikke H Tilmeldt:
    nov 2020

    Følger: 1 Svar: 1
    #25   11. nov 2020 Jeg kan se de fleste af jer nævner at I beholder en tæve, når I vælger at beholde en hvalp der skal bo sammen med moren. Vi fik en masse hanhunde og har beholdt en hanhund Pepe til at bo hjemme hos sammen med Chili (tæven). Det går umiddelbart strålende, men han er også kun 10 uger gammel. Har I nogle gode råd for at få det til at fungere bedst muligt fremadrettet? Chili skal ikke have flere hvalpe, så hun bliver steriliseret. Glæder mig til en masse gode råd smiley

Kommentér på:
At beholde en hvalp

Annonce