{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
846 visninger | Oprettet:

Sofie
Sofie
Tilmeldt:
25. sep 2013
Emner: 14 Svar: 107

Hvalp bange for andre mennesker? {{forumTopicSubject}}

Vi har en lille JRT hvalp på lige godt 17 uger, hjemme er hun meget modig og udadvendt, hun er ikke bange for noget og har masser af gåpåmod. Men så snart fremmede mennesker vil snakke med hende, bliver hun meget bange og utryk og vil gerne væk. Hun kan sagtens slappe af med fremmede i huset, men hun vil ikke have at de snakker med hende. Hun er slet ikke interesseret. Det er egentlig ikke som sådan et problem, men hun skal jo gerne kunne passes, og det er jo heller ikke optimalt at hun er bange.

Hun har aldrig haft en dårlig oplevelse, og er blevet socialiseret som hun skal, vi har aldrig tvunget hende til noget hun ikke ville. Vi har forsøgt at få dem til at give hende godbidder, men hun vil ikke tage dem.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp bange for andre mennesker?
  • #1   21. dec 2017 Lad være med at få folk til at lokke hende til samvær.
    Hunden ved udmærket godt, at de vil have noget af hende, hun helst ikke vil give.

    Jeg ville lade hende få lov til at sige nej tak til fremmede i det omfang hun har brug for det.
    Og jeg ville bede folk om ikke at kontakte hende, ikke beskæftige sig med hende og kun give hende opmærksomhed, hvis hun kommer til dem...

    Jo mere hun bliver presset til det, jo mindre tryg vil hun blive ved det.


  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #2   21. dec 2017 Vi presser hende aldrig men vi er ikke sikre på om vi bør gøre noget? Altså hunden skal jo have lov til ikke at være kontaktsøgende hvis det bare er sådan hun er, men hun er altså bange hvis de forsøger at nusse og bære.

  • #3   21. dec 2017 Jamen de skal da heller ikke nusse og bære hende? Det er voldsomt grænseoverskridende og øger jo problemet.

  • #4   21. dec 2017 De skal da slet ikke forsøge at bære hende.
    Giv hende nu tid og lad hende selv bestemme hvem hun vil hilse på


  • #5   21. dec 2017 I vil ikke presse hende - men det er lige netop det der sker. Fremmede vil nusse og bære og skal give godbidder.
    Giv hunden ro og fred - helt fred for alle de mennesker den ikke gider.


  • #6   21. dec 2017 Fighter er rigtig menneskeglad, men folk får også at vide, at hvis han går hen og ligger sig, så skal de ikke nusse og pusse om ham derhenne smiley det er hans helle, og han går derhen for at få ro. Har I et "helle" til jeres? Tænker det altid er en god ting at have.

  • #8   21. dec 2017 Min hund var lige sådan, da hun var lille hvalp..
    Desværre var jeg ikke god nok til, at sige fra for min hvalp og derfor endte hund med at lærer at gøre det selv.... Så for guds skyld, sig fra for hende, når i nu har observeret, at hun er bange for det.
    Jeg har i dag en hund der gør af fremmede, hvis bare hun tror, de vil i kontakt med hende.
    For min hund erfarede desværre, at jeg ikke sagde fra for hende- det er jeg i dag rigtig ked af at jeg ikke var bedre til.
    Alle vil jo snakke med en sød lille hvalp også selvom hvalpen ikke vil.
    Det er dyre lærer fejl, jeg har gjort mig og desværre på min hunds bekostning(og min- det er meget større arbejde med sådanne en hund).

    Så lige som nogle af de andre har skrevet, så sig til alle gæster der kommer, at hunden skal ignoreres, og vær efter dine gæster hvis ikke de hører efter- det er der mange der ikke gør.

    Jeg var for høflig over for de mennesker der ville snakke med min hund og lod dem gøre det eller også var jeg så dårlig til at sige nej, at de ikke forstod budskabet og tog alligevel kontakt til min hund.
    Jeg har ærgret mig gul og grøn over at jeg ikke var bedre til at sige fra for min hund, da hun pænt veg udenom fremmede, og dermed viste hun ikke var interesseret i at snakke, istedet lærte hun at "råbe" folk væk selv.

    Lad jeres hund søge væk, som den gør og hver glad for at hendes reaktion er netop at søge væk, som min også gjorde i starten.

    Alle hunde er forskellige så der er ikke en gylden regel for hvad der virker, men det som jeg har skrevet her er hvad jeg ville anbefale at gøre- udfra mine erfaringer.


  • #9   21. dec 2017 men hun er altså bange hvis de forsøger at nusse og bære.


    Som de andre siger, de skal aldeles ikke nusse hende og i højeste grad ikke løfte på hende!

    Hendes grænser skal respekteres! Så hun ikke ender med at få nok og sige fra.

    Sørg for at folk virkelig fatter at hvis hun søger væk fra dem, så vil hun IKKE snakke. De skal ikke alligevel lige bøje sig ned og forsøge at klappe hende!

    Har du mulighed for at alliere dig med nogle ganske få folk, der forstår hundesprog? Som kan ignorere hende, mens de taber lidt lækkert guf, uden at de ser på hende? Det skal virkelig være nogen som fatter, at selvom hun åd det kylling ell lignende så skal de stadig ikke tage kontakt.

    For at blive en god og velfungerende hund så er det ikke en absolut nødvendighed at hunden vil snakke med alt og alle, så måske bare småsnakke med folk der stopper jer.
    Ja hun er en bedårende hvalp, men vi er midt i at træne 'ikke tage kontakt til folk vi møder' så vi må hellere komme videre.

    Angående bange- sørg for at hun kan stole på at du tager affære, så hun slipper for uønsket kontakt med fremmede.
    Angående pasning, så er det vel at finde en eller 2 i din omgangskreds, som kunne være mulige passerer, og så sørge for gode oplevelser med dem. At de ikke kontakter hende, men måske smider lidt ekstremt gode guf til hende, uden at se på hende.

    I første omgang ville jeg dog arbejde med at få hende til at stole på at du sørger for at fremmede ikke tager kontakt.

    -hvad er hendes baggrund? Hvor længe har du haft hende?


  • #10   22. dec 2017 Som andre siger så skal i respektere at jeres hvalp ikke er tryg ved fremmede. Fortæl folk at de blot skal ignorere hende. Når hun er klar til det mentalt tager hun sikkert selv kontakt.
    Og så skal du altså have in mente at en JRT er en Terrier med stort T. Det er ikke usædvanligt at terriers ikke interesserer sig for andre mennesker end dem den betragter som sine egne smiley Jeg har haft mange terriers gennem livet og kun de færreste af dem har gidet klap og kæl fra fremmede. Nogen har sågar ikke villet tage imod godbidder fra fremmede. De har ikke været bange for fremmede eller noget. Det har bare ikke interesseret dem. Det er heller ikke altid at privat pasning er nogen god løsning med sådanne hunde: Mine brød sig ikke om at være i andres hjem uden os og ville stikke af hvis så snart muligheden bød sig for at komme hjem. Til gengæld har de haft det helt fint i hundepension.


  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #11   22. dec 2017 Det var da utroligt som folk kan antage ting.. Hunden er bange når folk forsøger at nusse og bære, vi siger altid fra før de lykkes med det, fordi vi ved at vores hvalp er utryg.

    DKK med Soulmates: Jeg har aldrig hævdet at hun er færdig socialiseret, men vi begynder altså at socialisere vores hunde før de er 17 uger, derfor har der allerede fundet en socialiseringprocess sted. Så ja, kom igen.

    I andre skal have tak for gode, konstruktive råd, dem vil jeg tage til mig.


  • #12   22. dec 2017 Bed folk om ikke at forsøge.


Kommentér på:
Hvalp bange for andre mennesker?

Annonce