{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
936 visninger | Oprettet:

Patella lux {{forumTopicSubject}}

Nu må jeg altså lige spørge.

Det gør ondt på hunden? Lige set en mikro chi der hoppede med begge bagben. Spurgte ejerne pænt.
Der var ingenting det har den altid gjort.
Nævner så pl

Den var tjekket af dyrlægen, som havde sagt han kunne operere for 5000, men da det ikke ku garanteres at gå væk og ku blive værre ville ejer ikke.

Sig mig, en dyrlæge nævner da ikke operation uden at der også er noget at operere =så har hunden jo patella?!

Det er trist at se så mange små hunde hunpe rundt, og ejerens det har den altid gjort trækken på skulderen.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Patella lux
  • #1   26. dec 2017 Nej, hunden har da ikke ondt, bare fordi knæskallen ryger af led. Operationen er jo kun for at skaffe penge til dyrlægen. Hvis den altid har humpet, er den jo vant til det, og så gør det ingenting.

    Ironi kan forekomme smiley


  • #3   26. dec 2017 Det gør ekstrem ondt, at få knæskallen af led - uanset størrelse individet.

    Rigtig mange dyrlæger ved desværre ikke nok om PL. Vi fik også af vide, at det ikke ville hjælpe at operere. Vi skulle bare dyrke sport og være meget aktive med hundene. Ja flot, det ville da kun gøre smerten værre og risikoen for slidgigt større.
    Hundene som dyrlægen sagde dette om havde grad 2 og 3 - det kunne ikke blive værre. smiley

    Det gør også ondt at det er permanent ude på siden, da hunden så ikke kan bøje benet og får ondt andre steder som fx lænden.


  • #5   26. dec 2017 Blev meget ked af det på hundens vegne. Det var ikke bare et hop. Men flere skridt og begge ben.

  • #6   26. dec 2017 Jeg synes det er underligt (og synd) hvor mange der tror at halten ikke er tegn på noget ubehag.

    Så på et tidspunkt en video som nogen havde lavet af deres hund, for at vise hvor sjovt det så ud når den gik fordi den "gade-drenge-hoppede". Det blev nævnt at de burde få tjekket hunden, netop pga. ubehag. Men det kunne jo næsten umuligt være af smerte mente ejer, for den havde jo næsten gjort det hele sit liv smiley Det var aldrig blevet tjekket, for hunden var jo glad smiley


  • #7   26. dec 2017 Nemlig Erika.

  • #9   26. dec 2017 Bamse hoppede på hans knæ, ca. hver 3. 6. skridt. Så det var ret ofte. Han fik scannet hans knæ og dyrlæger havde flere gange hevet og flået i hans knæ. Hans knæ sad som de skulle, kunne ikke forceres ud af position, som jeg fik afvide at PL knæ kunne? og der var ingen tegn på forandringer med scanningen. Da han var yngre fik jeg dog fortalt at det var PL. Ingen kunne give mig svar på hvorfor han haltede?


  • #10   26. dec 2017 min oplevelse er også en del hundeejere ikke tager det halten alvorlig, spørger man hvorfor de ikke reagerer ved at få hunden dyrlæge undersøgt er svaret ´´ vi troede ikke det var alvorligt når hunden ikke halter konstant.

    Har 2 som er PL opereret, den ene vovse springer så stadig et trin over engang imellem senere lavede vi røntgen kontrol hos anden dyrlæge, alt er i orden ingen ved dog hvorfor hun stadig gør det ind imellem.


  • #11   26. dec 2017 Uanset hvad man mener, så er det ulovligt at lade en hund gå ubehandlet rundt.
    Ifølge dyreværnsloven må intet dyr gå i lidelse.


  • #12   28. dec 2017 Mummi det med at de stadig laver den der hoppen engang imellem har jeg fået at vide at det kan være en dårlig vane.
    Nu gik Lucky jo desværre med det i nogle år (4 for at være præcis, og jeg hader mig selv for det) han blev opereret i August og alt gik som over al forventning og hans knæ er stortset som nyt nu. Han halter stadig engang imellem når han bliver lidt for ivrig, nok fordi han har været vant til at benet der ville drille, så det er simpelthen en vane for ham. Det stopper i det sekund jeg stopper op eller sænker farten og får ro på ham.
    Vi træner det, og jeg synes det bliver mindre og mindre at han gør det smiley

    For mit vedkommende var det faktisk pga dyrlægen jeg ikke fik det fikset, og det tror jeg desværre også er en stor grund til at mange ikke gør noget. De får det tjekket, men dyrlægen siger det er i mild grad (selvom det ikke er! fordi de ikke har viden til det og ikke henviser videre) og at hunden ikke har brug for en operation.
    Jeg har flere gange villet videre og have en second opionen, men min daværende blev ved med at tale mig fra det, han blev jo tjekket hos dyrlægen 1-2 gange om året og det blev aldrig værre, og hun virkede jo til at have styr på det.
    Da jeg endelig gik fra min ex, og Lucky igen begyndte at gå ondt i ryggen, gik jeg ned til min nye dyrlæge med ham, hun kunne så fortælle mig at det skulle opereres slut prut..
    Heldigvis var det kun det ene, men det den første dyrlæge sagde var en grad 1 da Lucky var omkring 10 mdr gammel og til han blev 4! (altså i 3 år!) var altså en grad 2-3 smiley Den stakkels lille Lucky gik i 4 år, fordi jeg lyttede til min dyrlæge og daværende kæreste smiley

    Jeg græder når jeg tænker på det, Lucky er blevet så glad, smertefri og ikke mindst uden nogen rygsmerter eller lign. efter operationen.

    Så for nogle, er det også uvidenhed, fordi de stoler på deres dyrlæge, og fordi nogle dyrlæger simpelthen tager for let på det, ingen forstand har på det og ikke mindst ikke henviser til specialisterne! smiley


  • #13   29. dec 2017 My Only : Det med at halteriet blot var blevet en vane sagde dyrlægen også til mig noget tid efter operationen...vovsen blev opereret kun 6 måneder gammel nu er hun 3 år, sidst jeg nævnte for dyrlægen at det med ´´dårlig vane´´vist ikke kunne passe mere blev det så til at hunden jo godt kunne føle det opererede sted strammede, som nævnte fik jeg så taget ny røntgen hos anden dyrlæge og endte med samme besked.
    Måske er det ikke fordi din er opereret så sent den stadig halter, min var jo kun ½ år gammel. smiley


  • #14   29. dec 2017 Mummi, nej det kan jeg da godt se, at det nok ikke passer med en på et halvt år.
    jeg er dog sikker på at Luckys er fordi det er en dårlig vane, for jeg kan som sagt stoppe ham i det, det er bare et spørgsmål om at være konsekvent, hvilket kan være svært når man ved at han bare gerne vil fremad. smiley
    Luckys knæ køre som smurt og størstedelen af tiden bruger han det som han skal, der er heller aldrig noget når han går løs, det er kun når han skal fremad i kort snor, at han engang imellem gør det, det er langt fra hver gang.
    Jeg kan seriøst ikke huske hvornår (inden operationen) jeg har gået en tur med ham hvor han ikke haltede (og det burde have sat mig i alarm med det samme, men min tidligere dyrlæge bildte mig ind at det ikke gjorde ondt på ham smiley ) Nu gør han det sjældent, og som sagt kun hvis han skal frem NU!

    Men jeg ved dog også at min dyrlæge (ikke hende der opererede) selv har en der blev opereret, hvor det ikke er blevet 100% godt igen, så den har stadig lidt små problemer med det ene ben.


  • #15   29. dec 2017 My Only : vores hunde lyder så heller ikke til at have samme symptomer efter operaton, min gør det uanset om hun er fri eller i snor, det sker hver dag men naturligvis ikke som før i tiden hvor halten var rimelig regelmæssig for hver 6 skridt.
    Har fået en hund mere opereret i år som heldigvis ud til at komme sig uden men, senerne blot strammet op hvor i mod også knoglen er fordybet på den første hund.


Kommentér på:
Patella lux

Annonce