{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.146 visninger | Oprettet:

Foder dilemma - Hvad ville I gøre {{forumTopicSubject}}

Hej alle hg'ere...

Jeg købte mandag i sidste uge 2kg hills d/d og gik straks over på det - skal lige kort nævne at min hund døjer med utrolig sart mave og blød/tynd mave generelt samt af og til får mavetarm betændelse som følge af et langt og hårdt giardia forløb og dette er grunden til foderskiftet..

Hun har nu fået foderet i 5dage hvilket selvfølgelig er meget kort tid og hun har ret så dårlig mave smiley Jeg står nu og skal vælge om jeg skal købe mere af samme foder - 12kg, da det ik kan betale sig med 5kg og 2kg er for lidt (det er lavet til allergi hunde med tendens til sart/dårlig mave pga allergi).. Hun har på dette foder mere dårlig mave end på det sidste foder vi afprøvede som desværre endte med at måtte gives væk da det slet ikk fungerede..

Alternativet er at prøve et foder der er specielt lavet til hunde med hendes problemer/symptomer (hills i/d digestive care sensitive).. Kan ikke rigtigt finde ud af hvad der er bedst.. - Hills d/d som hun er på nu har dyrlægen haft rigtigt gode erfaringer med og anbefalede mig derfor dette..

Vil jo på den ene side gerne give hende god tid til at få ro på maven og se om det virkelig kan komme til at fungere.. Men alligevel så er det ikke ligefrem positivt det jeg ser nu mht afførings konsistens (hun kan dog virkelig godt kan li foderet)..

Derudover så kan jeg bedst li indholdet i den hun er på nu (hills d/d) fremfor den jeg overvejer (hills i/d digestive care sensitive da proteinkilden her kun er æg)..

Hvad pokker ville i gøre i mit sted? - Er virkelig svært at vide hvad der er bedst.. Skifter mening om hvad jeg bør gøre flere gange dagligt nærmest..

Må nok hellere lige nævne at ALLE foderskift vil resultere i dårlig mave i en eller anden grad...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Foder dilemma - Hvad ville I gøre
  • #2   27. apr 2018 Problemet er jo netop at jeg ikk har en chance for at vide hvad hun vil trives bedst på..

  • #4   27. apr 2018 Hun er lige startet på binyrebarkhormon igår, det ser dog ikke ud til at ha nogen effekt overhovedet - endnu ihvertfald..

  • #6   27. apr 2018 Aner ikke hvad problemet er fordi indtil videre har jeg ikke fundet noget der fungerede 100%.. Det gør det VIRKELIG svært at vide hvad jeg skal vælge.. prøvede Gastro intestinal fra RC men det var bestemt ingen succes - vil desuden helst undgå kylling da dyrlægen mistænkte at hun kunne være allergisk overfor kylling (hun havde 2xørebetændelse tidligere) Selvom blodprøven siger kylling skulle være god for hende - men vil helst undgå det hvis overhovedet muligt.. derfor er der også færre muligheder for foder end hvis kylling var en mulighed..

    Sys virkelig det er svært! Har jo også lyst til at gi det her en reel chance men.. ved det sgu ikke - måske skulle jeg bare købe to kg mere også se? Hmmm... bliver bare ved med at tænke på at dyrlægen har haft så gode erfaringer og at hendes mave jo vil blive dårlig i starten af alle foderskift ligemeget hvad..


  • #8   27. apr 2018 Jo men hvilken - penicillin hjælper ikke når ikke hun har mavetarm betændelse (gav kur med dette under sidste foderskifte uden effekt) og nu prøver vi så binyrebarkhormon som ej heller ser ud til at ha nogen effekt...

    Ville du stadig vælge hills i/d digestive care sensitive? også bare købe en 12kg sæk og give GOD tid til at få ro på maven samtidig med binyrebarkhormon eller hvad ville du gøre? Er virkelig i vildrede..


  • #10   27. apr 2018 Har du prøvet hjemmelavet skånekost ?
    Hvordan har hun det med det ?
    Hvis det fungerer, så ville jeg da bare holde hende på det.


  • #11   27. apr 2018 Er ret sikker på at hun har ibd eller ihvertfald har symptomerne... min gamle hund fik ibd grundet Giardia så jeg kender det desværre godt..

  • #12   27. apr 2018 Tror ikke imodium vil hjælpe andet end lige NU.. problemet skal jo løses permanent..

  • #14   27. apr 2018 Ikke engang skånekost virker optimalt.. intet virker særligt godt.. Det bedste hun har været på har været kingsmoor original lam og ris.. Men hendes pels blev SÅ fedtet..

    Har tænkt mig at gi immunocare til hendes immunforsvar her asap for at gi et boost..

    I/d'en fåes også i 5kg men det kan næsten ikke betale sig og jeg tænker at det jeg vælger nu skal hun blive på i minimum et par måneder så jeg virkelig kan se effekten og hendes mave ikk bare bliver udsat for det ene skift efter det andet?


  • #15   27. apr 2018 Pt får hun: Husk, b vitamin, Mælkesyrebakterier og binyrebarkhormon.. Ved virkelig snart ikk hvad jeg skal stille op mht foder..

    Men jeg skal ihvertfald træffe et valg mellem d/d og i/d at afprøve i en længere periode da jeg ikke har meget foder tilbage..


  • #16   27. apr 2018 Har hun været til en specialist ?


  • #17   27. apr 2018 Min dyrlæge har haft specialist indover..

    Blev anbefalet binyrebarkhormon, Mælkesyrebakterier og at vi skulle afprøve de her to foder typer jeg nævner her.. for at gi hendes mave noget tiltrængt ro..

    Har også været 8mdr med Giardia og skrap behandling efterfulgt af en jagt på et foder der virker - dvs mange skift..


  • #18   27. apr 2018 Jeg tror at der skal en biopsi til.

  • #21   27. apr 2018 Kan bare ikk helt se hvad jeg skal med en biopsi? - Jeg er 99,9% sikker på hun har ibd.. har haft PRÆCIS dette problem før efter et langt Giardia forløb.. og der var intet at gøre udover det jeg allerede gør..

  • #23   27. apr 2018 Men skridt et er som sagt at finde et foder - derefter kan jeg overveje biopsi mv.. Det kan ta op til 12mdr før de kommer sig over en omgang giardia iøvrigt.. Så spørgsmålet består.. I/d digestive care sensitive eller d/d?

    Hvis det forsætter lige så slemt efter der er kommet ro på så skal der selvfølgelig gøres noget yderligere..


  • #25   27. apr 2018 Ja den bliver sendt til Tyskland hver 2-3mdr for at blive gennem testet.. sidst havde hun for mange bakterier af en slags (kan ikk huske navnet men det var i familie med e.coli) og det blev hun behandlet for med succes..

  • #27   27. apr 2018 Hendes mave BLIVER bedre efter lidt tid på et nyt foder - der har været et par få gange den ikke er blevet bedre og derfor er disse fodermærker valgt fra.. og det står jo heller ikke alene - hun får binyrebarkhormon, Mælkesyrebakterier osv osv.. Vil ikke til at fylde alt muligt i hende når hendes mave med tiden kan/bliver langsomt bedre.. - at det ikke har været optimalt er noget andet..

  • #29   27. apr 2018 Det var 10dage og specialisten mente slet ikk det var nødvendigt at give kur for det, da hun var sikker på at det ville rette sig ind når vi var af med giardiaen..

  • #30   27. apr 2018 Jamen når hendes mave bliver bedre efter lidt tid på et nyt foder, hvorfor har du så ikke holdt hende på det foder, hvor hendes mave fungerede bedst på ?


  • #32   27. apr 2018 Hun har tendens til blød/sart mave.. tit er hendes morgen afføring fin og eftermiddags afføringen er blød/lidt blød og hvis hun laver om aftenen er den blød... derudover får hun engang imellem mavetarm betændelse (er sket to gange siden november).. og ved foderskifte får hun blød hvis ikke tynd mave der bliver langsomt bedre - dvs bedre på samme måde med fin morgen afføring osv...

  • #33   27. apr 2018 Inden jeg maler fanden på væggen mht om hendes bakterieflora er blevet normal igen, så vil jeg liiige vente og se den næste prøve i den kommende måned.. Siger ikke det ene eller det andet men jeg vælger at se i prøven og hvis der stadig er en overvækst så skal der selvfølgelig gøres noget ved det!

  • #34   27. apr 2018 Men spørgsmålet består stadig - Hvad gør jeg her og nu mht foder?

  • #36   27. apr 2018 Okay godt nok - Hmm.. tror jeg vil overveje kraftigt at få sendt en udvidet afføringsprøve afsted her asap og se med de bakterier, om de er væk eller ej - ellers må jeg bede dyrlægen om at få specialisten til at gi mig et kald så vi kan få behandlet det med det samme.. Også bliver det i/d vi prøver..

  • #37   27. apr 2018 Og bliver en biopsi nødvendig (og bliver det anbefalet) så gør vi selvfølgelig også det! Men en ting af gangen, kan jo være problemet løses med foder og antibiotika hvis ikke bakteriefloraen er i orden endnu! Det kan man da ihvertfald håbe smiley

  • #38   27. apr 2018 Ihvertfald tak for jeres input og fordi i gad bruge tid på det smiley

  • #39   27. apr 2018 IBD behandles jo med binyrebarkhormon, så hvis det ikke giver en bedring, burde du nok få taget en biopsi eller en udvidet afføringstest.

    Min Anton har IBD og problemer med bugspytkirtlen, og han har ofte blød afføring - det er mere reglen end undtagelsen. Han er ikke påvirket på nogen måde, det er en naturlig udvikling af sygdommen.

    Men at Giardia skulle kunne give IBD har jeg aldrig hørt om før - den var ny, og hverken Hannibal eller Anton havde Giardia, inden de blev diagnosticeret med IBD. Anton fik så Giardia for 2 år siden, det var heldigvis relativt hurtigt overstået.


  • #40   27. apr 2018 Min gamle hund Emma fik konstateret ibd efter hun havde gået med Giardia i lang tid og endelig var blevet rask - afføringen var bare ikke blevet bedre..

  • #41   27. apr 2018 Har og får som sagt OFTE sendt en udvidet afføringsprøve afsted - hver 2-3 mdr minimum

  • #42   27. apr 2018 Overvejer også kraftigt at få tjekket bugspytkirtelen når jeg alligevel her i næste uge skal ha sendt en udvidet afføringsprøve ind..

  • #43   27. apr 2018 Hannibal var næsten 7 år, før han fil konstateret IBD, Anton var over 4 år - det har intet med Giardia at gøre. Deres tarme kan vel på en eller anden måde tage skade af parasitten, men det har intet med IBD at gøre, der iøvrigt kun 100% kan fastslås via en biopsi.

  • #44   27. apr 2018 De kan få permanente skader på tarmen af giardia - og IBD har mange af samme symptomer som Giardia og Giardia skader gir så hvorfor skulle det være så svært at tro det kan gi ibd? - Min hund fik det konstateret LIGE efter giardiaen og hun havde aldrig døjet før giardiaen... Desuden står der heller intet om at giardia kan gi permanente skader - men hvis du spørg folk hvis hunde har haft giardia så er der MANGE der døjer bagefter.. det er næppe et tilfælde smiley Dyrlæger ved altså ikke alt!

    Og jeg ved godt det kun konstateres ved biopsi - det fik hun også lavet for at få diagnosen smiley


  • #45   27. apr 2018 Det er såmænd ikke svært at tro, den var bare ny for mig - heldigvis er det da de færreste hunde med Giardia, der får permanente skader og/eller IBD.

    Som sagt har Giardia intet at gøre med IBD hos mine to hunde.


  • #46   27. apr 2018 Tro mig - alene herinde er der mange hunde der døjer efter en omgang giardia.. Er også mere normalt end jeg troede.. desværre.. Personligt håber jeg på at der måske bare kan komme LIDT ro på efter tarmen har fået ro og lov til at hele (kan ta 12mdr før tarmen heler efter giardia har jeg hørt) men sådan som Mille døjer har jeg desværre ikke den store tiltro til at det sker..

    Er MEGET spændt på hvad de prøver jeg skal ha lavet i næste uge (Er først blevet bestemt efter denne tråd) siger.. håber det bliver nogle resultater jeg kan bruge til noget så der kan komme bedring..


  • #47   27. apr 2018 God bedring med hende. smiley

  • #48   27. apr 2018 Tak smiley

  • #50   28. apr 2018 Skal det bare være med almindeligt antibiotika eller er det noget specielt?

  • #52   28. apr 2018 Hmm.. er ikke sikker på min dyrlæge ved hvilken slags penicillin der bruges til hvilken bakterie, men det må hun jo finde ud af - ellers må hun kontakte den specialist igen..

    Forstår bare ikke at den specialist har sagt det nok skulle rette sig op af sig selv når hun var af'e med giardiaen hvis det kræver behandling - fik kun den første omgang behandling i de 10dage fordi jeg sagde jeg havde hørt det var behandlingskrævende.. Giver mig ærligt talt ikke den store tillid til den specialist..

    Men hvis der stadig er for mange bakterier denne gang så tror jeg også min egen dyrlæge kan se der skal gøres noget.. hun er heldigvis til at tale med..

    Må prøve at snakke med min dyrlæge når svaret kommer - håber dog at det har ordnet sig så vi helt slipper..


  • #53   28. apr 2018 vil sige du skal have hel styr på maven inden du smider foder på. om det så er kogt ris og noget mave past. så det det. og der til føjer du så lidt foder til stille og roligt.. min er så sart at sidst jeg prøvede at skifte foder ende det hos dyrlægen hvor det bare løb ud af ham og der havde jeg brugt 1 mdr på at skifte. og da han i 3 dage havde fået det nye foder ret. løb det ud af ham


  • #54   28. apr 2018 Det hjælper intet - det kan blive bedre af skånekost men så snart jeg begynder at skifte foder bliver det præcis det samme igen.. hun har ikke en "normalt fungerende" mave hvor det løses med skånekost også er bedre næste gang jeg prøver - selv på skånekost er maven ikke optimal.. Min erfaring er at man skal igennem det her til maven vænner sig til foderet..

  • #55   28. apr 2018 Hvad med ProBiotic Live, det skulle vidst også være godt til hunde med sart mave.

  • #57   28. apr 2018 Vil prøve at undersøge det smiley Tak for input!!

  • #58   28. apr 2018 Øv der er desværre kylling i - lød ellers utroligt lovende.. Men tusind tak fordi du nævnte det!!

  • #59   28. apr 2018 Der er flere varianter, der er også med lam eller laks.

  • #61   28. apr 2018 59# Der er desværre kylling i både den variant med laks og lam smiley

  • #62   28. apr 2018 60# Må seriøst overveje det, især hvis afføringsprøven i næste uge ikke gir svar på hvorfor hun døjer sådan..

  • #63   29. apr 2018 Fandt noget mere interessant end hills i/d digestive care sensitive - det bliver specific digestive support CID vi prøver - den er bla lavet til hunde der har bakteriel overvækst i tyndtarmen og selvfølgelig flere andre tarmlidelser.. Lyder lovende! Har desuden tidligere med min Ibd hund (Emma) haft god gavn af netop specific smiley


    Har nogle af jer prøvet specific CID?


Kommentér på:
Foder dilemma - Hvad ville I gøre

Annonce