{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
823 visninger | Oprettet:

Opfølgning: Hvad er vigtigst ???? {{forumTopicSubject}}

Hejsa ...

Dette spørgsmål er afledt af svar givet i tråden "Meningsmåling: Hvad er vigtigst ?" ( http://www.hundegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?MSG_ID=80306) samt en debat i hundetræner-gruppen:
( http://www.hundegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?MSG_ID=80167).

Ud fra svar givet i meningsmålingen, er der rigtig mange der nævner adfærd overfor andre hunde som en vigtig del af hundens træning ... nu er spørgsmålet så, hvor mange af jer hundeejer ville have lyst til at gå til træning, hvor en meget stor del af træningen netop var bygget op omkring dette emne ????

Forestil jer I skulle vælge mellem 2 træningspladser, hvor afstand hjemmefra og pris var den samme for 10 gange træning, og fast holdstørrelse på 6 hunde pr. træner:

<b>Træningsplads A</b>
Primært lydighedstræning, hvor der trænes 1 timer pr. gang, hvor alle hundene er på banen hele timen, og træneren så går rundt og vejleder efter behov.

Erfaringerne fra tidligere hold siger at efter de 10 gange har 80 % af hundene lært at at sidde og dække på kommando hvor hundeførerne kan gå 10 meter væk fra hunden, desuden er der arbejdet med lineføring, apportering og spring. Der er ikke arbejdet med adfærd overfor andre hunde, og hundene fra tidligere hold opfører sig som gennemsnittet af hunde i Danmark.


<b>Træningsplads B</b>
Primært træning i god opførsel overfor andre mennesker og hunde, hvor der trænes 1 timer pr. gang. Adfærd overfor andre hunde trænes med to hunde ude af gangen og á ca. 10 minutter pr. træningsgang, hvor træneren observererer begge hunde og vejleder efter behov. Træningen opbygges så hunden på intet tidspunkt kommer tættere på de andre hunde end den er klar til. De øvrige hunde er i bilen.

Herefter kommer hver hund ud af bilen i 5 minutter hvor træneren har 100 % fokus på den pågældende hund, og da de andre hunde er i bilen er der ikke risiko for at der pludseligt kommer en fremmed hund rendende - her trænes der f.eks. stå og sid og vejledningen er primært med henblik på gode råd til hjemmetræning.

På denne træningplads er hver hund ude ca. 15 minutter hver gang i løbet af den 1 time træningen varer. Erfaringen viser, at efter de 10 træningsgange har 80 % af hundene halveret den afstand hvorpå hunden reagerer overfor andre hunde (dvs. hvis den før havde problemer med andre hunde på 20 meters afstand, så skal de andre hunde nu på 10 meters afstand før hunden enten laver udfald eller bare bliver totalt fjollet fordi den tror den skal lege). Lydighedstræningen er derimod lidt mere svingende mht. resultater af de 10 gange, og der er slet ikke trænet apportering og spring.


<i> Spørgsmålet er nu: hvilken træningsplads ville DU vælge til din hund ???</i>

/Carina


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opfølgning: Hvad er vigtigst ????
  • #1   13. feb 2007 A tror jeg.....synes 15min er kort tids at træne, og at hunden så bare skal sidde i bilen og glo.
    De lærer jo også at omgås andre hunden ved A


  • #2   13. feb 2007 Som udgangspunkt plads 1. Jeg starter altid med en hvalp og har ikke problemer med andre hunde. Men hvis jeg havde en hund med adfærdsproblemer overfor andre hunde eller mennesker plads 2.

    Men nu er jeg også "garvet" hundefører og kan fint selv socialisere mine hunde.


  • #3   13. feb 2007 A - Det ville virke bedst for Bella og jeg.. Har ikke problemer med at socialisere hende..
    Men fint at muligheden er der...

    Denne hører forresten til under Træning... :0)


  • #5   13. feb 2007 Jeg ville foretrække nr 2 , selv om man naturligvis også selv kan sørge for socialicering af sin hund , bare ikke alle der er lige god til det *S*.
    Men da jeg gik til hundetræning med Amanda var der tid til begge dele smiley


  • #7   13. feb 2007 OK - jeg ville nemlig uden tvivl selv vælge løsning B.

    Hvis nu der er 6 hunde på et hold, og træneren går fra hund til hund og vejleder, så giver det faktisk kun 10 minutters vejledning pr. hund og 50 minutters selvtræning...

    Så ville jeg hellere have 15 minutters vejledning og så bruge de sidste 45 minutter på at høre trænerens kommentarer til de øvrige hundeførere, da jeg sikkert også kunne bruge nogle af disse råd, og på den måde ville få 60 minutters viden fra min træner :o).

    /Carina


  • #8   13. feb 2007 Jeg ville sikkert vælge nr 2, da jeg har prøvet nr 1 uden et godt resultat...faktisk synes jeg, at mit problem blev værre efter endt træning... Det er selvfølgelig også forskelligt fra træningsted til træningssted...det sted som jeg gik, var måske ikke så godt...??!!

    Når jeg går med Carlo i snor, bliver han utrolig gal (sådan lyder det ihvertfald) på forbigående hunde....og det er faktisk blevet værre efter jeg gik til træning med Carlo...

    Så klart ville jeg vælge nr 2...og håbe på succes...om så kun det er 15 min pr. gang... :o)

    Skal lige siges, at det er kun når Carlo er i snor, at han bliver gal...


  • #9   13. feb 2007 Det kommer jo helt an på hvad jeg ville med træningen... Havde jeg en hund der havde problemer med andre hunde, ville jeg da helt klart foretrække at få styr på det problem frem for sit og dæk, som man med en bog i hånden kan lærer i haven med de fleste hunde...
    Men med den hund jeg har nu, kan jeg ikke se hvad jeg få ud af 15 min. på banen med en anden hund... Og så ville jeg da vælge noget lydighed eller ligende i stedet (om end det niveau du nævner nok skulle være lidt højre).

    Stod jeg med en helt grøn hvalp - ville jeg som udgangspunkt vælge plads 1. og evt. skifte hvis der opstod problemer senere.


  • #10   13. feb 2007 Jeg ville vælge hold A til alm. træning....men hvis mine hunde derimod, fik problemer omkring samvær med andre hunde, ja så ville jeg da bestemt vælge hold B

  • #11   13. feb 2007 plads 1, det er det vi gør nu i vores klub, at hundene skal kunne med andre mennesker og hunde, ligger i ejerens opdragelse og omgang med hunden privat.

  • #12   13. feb 2007 Jeg ville vælge B.. Da jeg syntes en time er alt for lang tid,at forvente at hunden skal være på og holde konstant focus.. desuden lærer jeg meget ved bare at står og kigge og se andre blive trænet og vejledt smiley så det er ikke så meget på grund af om hunden,kommer tættere på andre hunde smiley

  • #13   13. feb 2007 Louise >

    Det er også sådan man har gjort i alle de klubber jeg har trænet - det der undrer mig er bare, at stort set alle i meningsmålingen skrev at de prioriterede adfærd overfor andre mennesker og hunde meget højt ... og det er ikke noget der decideret trænes på de fleste træningspladser - jeg vil da mene det er nemmere for den almindelige hundeejer at træne hunden i f.eks. sit end at gå forbi andre hunde uden at opføre sig helt tåbeligt.

    Kan godt være jeg bare bor uheldigt, men møder rigtig-rigtig mange hunde der ikke kan opføre sig ordentligt overfor andre hunde, da de enten laver udfald eller stikker af og kommer rendende over til mine hunde ...

    /Carina


  • #14   13. feb 2007 Carina- det trænes vel når man feks går lineføring ved siden af hinanden???
    Eller indkald....


  • #15   13. feb 2007 B.......En træningstime er kun for at få redskaber med hjem.

    Selve træningen foregår hjemme.

    Bare min mening...........


  • #16   13. feb 2007 Janie- det vil jeg til dels gi dig ret i.....
    Synes dog også det er vigtigt at hunden lærer at feks sit betyder at man bliver siddende selvom der er en masse der distraherer en rundt omkring


  • #17   13. feb 2007 CKJ.......Det kan jeg så sagtens finde pladser til herhjemme. Bor i et smørhul af distraherende steder ;0)

  • #18   13. feb 2007 CKJ >

    Nu ville jeg aldrig vælge en træningsplads hvor man træner rækketræning på begynderhold ... mener det kan være OK af og til på konkurrencehold, men ellers er der ikke ret meget godt at sige om rækketræning...

    Mht. at lære hunden at sidde, så er det vist de færreste hunde der i løbet af de første 10 gange har behov for yderligere forstyrrelser ... efter de 10 gange eller hvad der nu skal til for at få problemet med andre hunde løst, kan man jo vælge at gå på et decideret lydighedshold...


  • #19   13. feb 2007 carina- nej nu snakker jeg jo så heller ik begynderhold, og selvfølgelig kan de ik lære det i løbet af 10 gange......men det var nu heller ik det jeg mente

  • #20   13. feb 2007 Carina- jeg snakker bare generelt, og kan godt se at jeg ik helt holder mig til dit oprindelige spørgsmål....

  • #21   13. feb 2007 hvis jeg skal vælge mellem de 2 så blvier det B

    hos Kisser gør vi nogenlunde det som B gør ud på

    vi har lige 10-15 mins samlet træning, og så får vi enetræning bagefter, hvor de andre enten går spor, eller laver feltsøg.
    klart bedre, da man kan få hjælp til lige det problem man har og man har trænerens fulde opmærksomhed


  • #22   13. feb 2007 Janne- det er også noget andet, her står jo at de andre hunde skal sidde i bilen........

Kommentér på:
Opfølgning: Hvad er vigtigst ????

Annonce