{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.408 visninger | Oprettet:

Hund bider i ALT {{forumTopicSubject}}

Vi har en labrador på 8 mdr der bider alt i stykker både når vi er hjemme og når vi ikke er hjemme. Vi er meget frustreret over dette har prøvet m træning men det må vi vente med da det for ham bare er leg og han slet ikke kan koncentrere sig blandt de andre hvalpe. Så vi starter træning igen til august m henblik på jagt.
Er der nogen m gode råd....han har mega meget energi er ofte alene da vi er en travl børnefamilie.
Men så er det også træls at skulle hjem og skælde ud efter at han har været alene i mange timer. Ville hellere hjem og kramme og rose ham.
Kommentarer på:  Hund bider i ALT
 • #1   13. jun 2018 har den skiftet alle sine bisser?

 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Emner: 2 Svar: 1.873
  #2   13. jun 2018 Du må IKKE skælde ud når du kommer hjem

  Min første tanke er at I skal finde ham et andet hjem

  Det lyder ikke til I har tid til ham

  Normalt er det ikke noget jeg skriver , men du skriver at han ofte er alene hjemme


 • #3   13. jun 2018 Du skriver at i er en travl børnefamilie. Og af at han ofte er meget alene.. hvor ofte, og hvor meget?

  Hvad laver i med ham om dagen, og specielt inden han skal være alene?


 • #4   13. jun 2018 En labrador er en jagthund og kræver dermed en del motion og mentalstimulering.
  Jeg tænker at jo før I kommer til træning jo bedre.
  Og så ALDRIG skæld ud når I kommer hjem. Han aner ikke hvad I skælder ud over, men det kan muligvis være med til at stresse ham, at der kommer sure mennesker hjem og skælder ud, når han har været alene hjemme.
  Afsted til hvalpemotivation, hvis I synes I har tiden til at have hund


 • #5   13. jun 2018 Træning er leg for en hund forhåbentlig.
  Det skal jo netop være sjovt og spændende og givende at lære nyt for hunden.
  Så er det muligt så bare op på hesten og afsted. Alternativt så træn hjemme! Alt hovedgymnastik er til jeres fordel.

  I står med en teenager hund af aktiv jagtrace.
  Hvad bruger i hundentil i hverdagen? Hvad får den lov til at lave?
  Det er formentlig en kombination af alderen og hormoner og så måske for lidt hjerneaktivering for en så aktiv race der giver udslag i ødelæggelserne.
  Måske er der også noget seperationsangst oven i.
  Har i prøvet at optage hvordan hunden reagerer alene hjemme? Så vil man typisk kunne se måske høre om det er en ked hund der ødelægger i frustration eller en hund der bare keder sig og vil have tiden til at gå med noget.

  Har hunden haft en længere periode hvor den kunne være alene en arbejdsdag uden problemer?

  Hvad i skal gøre afhænger af om hunden netop er ked eller bare keder sig.


 • #6   13. jun 2018 En labrador er en fantastisk familiehund. Den kan være rolig glad tålmodig og familiens bedste ven.

  For at være der for andre, er du nød til at være der for ham først. Først og fremmest er han meget alene. Det er en familie hund og et flokdyr. Han trives ikke alene. Derudover er han igennem mange år avlet til jagt. Hvis ikke du jager med ham, så gør han det selv med dine fodpaneler.

  Du skælder ham ud når du kommer hjem - og han bliver utryg og frustreret. Hans eneste selskab er trælse og sure og skælder ham ud. Han bliver bare mere frustreret og i er på vej ned i et hul.

  Måske er alle tænderne ikke skiftet endnu. Måske er alle teenage hormonerne begyndt at race rundt i kroppen på ham. Han bliver kønsmoden og det hele er pludselig anderledes. Han søger flokkens nærvær men er han velkommen?
  Er han mentalt klar til at slappe af?

  Overvej om du har tid til en labrador. Den er aktiv. Meget aktiv og som du har fundet ud af finder den selv på noget, hvis ikke du finder på noget med ham.

  Afsted til træning med det samme og begynd at læse op på hundens faser.

  Du skal ikke kun træne om tirsdagen til lydighed, i skal træne hver dag. Ja han har brug for gåtur men mens af alt har han brug for træning, samarbejde og ros. Han vil elske at arbejde for dig. Et arbejde kan være at sigte efter "ryd op" og han finder ting smidt på gulvet og legetøj der er gemt og kommer op en spand til formålet. I kan gå spor, nosework, jagt eller agility. Mulighederne er uendelige men i skal i gang med mental træning straks.

  Du vil opdage at når han er vel stimuleret og opdager at når man ligger roligt i sin kurv dukker der magisk lækre ting op. Lær ham at slappe af indenfor. Kør ned til slagteren og den lokale brugs og få fat i nogle lækre ben han kan underholde sig med og gnave i. Tro mig han vil hellere gnave kødben end fodpaneler. Lad ham få en frossen kong med fx lækkert vådfoder han kan slikke ud.

  Rotterne har et sted en lang aktivitets tråd med fx leverpostejstræer, viskestykker med godbidder med knude, sammenrullet tæppe mm der har til formål at mentalt trætte og få hunden til at udvikle sig mentalt. Han er meget klog.


 • #8   13. jun 2018 Er meget enig med Trine og Ziva!

  Hvis hunden er meget alene hjemme så bør man virkelig overveje om man bør finde hunden et andet hjem.. Man bør ikk have hund i mine øjne hvis man ikk har tiden til at bruge på den.. Så er hunden bedre tjent med en familie der har tiden og overskuddet..

  Virker desværre lidt på mig som om hunden er understimuleret og virker lidt som om forståelsen for hunden mangler en smule - ALDRIG skælde ud når i kommer hjem! Det skader bare som de andre skriver.. Desuden bør en hund i den alder ikke forventes at skulle være meget alene.. i den alder har de om noget endnu mere brug for tid til træning og nærvær er min erfaring og ikke mindst forståelse og tålmodighed - Sådan er det at ha unghund.. Men nu skrives der selvfølgelig ikke hvad der menes med "meget"... (Og mener virkelig ikke de ting på en ond måde smiley )

  Tænker helt sikkert at I skal ha gang i en masse aktivering og måske mere motion (?) - Gerne gåture forskellige steder så der er nye dufte osv.. Tænker også at det bare er at komme afsted igår til træning da jeg bestemt tror i vil ha gavn af at kunne trække på en professionel mht hjælp til at tackle eventuelle problemer/udfordringer bedre (feks med skæld ud når i kommer hjem).. En træner kan også foreslå nogle gode aktiviteter til ham.. Men som der skrives er træning en gang om ugen ikke nok med så aktiv en unghund.. Der skal arbejdes for det, og hvis i på forhånd ved at i ikke har tiden/overskuddet så bør i før end senere gi ham et hjem der kan stille hans behov så han ikke bliver "skadet" og frustreret som så kan blive et varigt problem.. Det er bedst at være realistisk for både jer og hunden smiley

  Tænker også på om i måske skal i gang med alene hjemme træningen igen - alt efter, som der nævnes, om det er kedsomhed eller pga den er ked af at være alene.. umiddelbart når der bliver sagt meget alene og ingen særlig træning tænker jeg hunden er understimuleret og frustreret men det er svært at sige med sikkerhed uden at vide mere smiley

  Der findes også "legestue" for hunde mange steder som jeg ved at mange med hvalpe og unghunde benytter for både at få brugt energi, hygge og socialisere smiley Det kunne måske være en mulighed?

  Og ja, hvis han er understimuleret han ikke koncentrere sig om træning - så bliver han jo helt vild over der endelig sker noget sjovt.. Det kræver også for nogle hunde lidt træning at lære at fokusere på selve træningen end på de andre hunde osv.. Det bør træneren kunne hjælpe med så det lykkedes tænker jeg smiley Vedkommende har sikkert gode fif til hvordan du bedst får hans opmærksomhed og bedst trigger hans træningsglæde smiley

  Pas på med at give ham ben (af alle slags) uden han er under opsyn! En del hunde kan ha en tendens til at sluge for store stykker og de kan ende med at blive kvalt.. Så når han skal være alene ville jeg personligt fremfor ben give ham en kong/starmark bold med noget lækkert frossent guf der skal slikkes ud og som tager "lang" tid smiley


 • #9   13. jun 2018 For det første er vi vant til at have labrador har bare aldrig prøvet en der ødelagde så meget. At vi ikke er hjemme kan jeg ikke ændre på man skal jo på job så er det jo kun folk uden job der kan ha hund.
  Vi sælger ham ikke jeg søger vare gode råd for at skabe et godt bånd til min hund.


 • #10   13. jun 2018 Du skal stoppe med at skælde ham ud, til en start.. det opnår du INTET godt ved.

  Og hvis du har haft labrador før, bør du også vide at det er en MEGET aktiv race, som skal bruges hver dag. Så igang med træning. Det bliver kun værre, hvis I venter..


 • #11   13. jun 2018 Mit gode råd er også at du sælger ham, og venter med at købe ny hund, til I ikke mere er en travl børnefamilie.

  For det lyder jo ikke til at han kun er alene i arbejdstid?

  Det er synd for hunden. • #12   13. jun 2018 Enig. I har ikke tid til hund som du beskriver det her. Få en når børn er større og så brug tid på hunden

  Ganske som børn kräver tid og läring gør en hund det også


 • #13   13. jun 2018 Du behøvet skam ikke at sælge ham, du kan bare omplacere uden pengemellemværende..

  I bliver nødt til meget kritisk at overveje om det liv, I kan tilbyde en hund lige nu er et godt hundeliv.
  Glem jer selv lidt og tænk på de forhold denne unge og friske hund lever under.

  Den kommunikerer til jer at den ikke trives og den får skæld ud tilbage.
  Det er ikke ok.

  Når vi skaffer os hunde forpligter vi os til at lade den påvirke vores liv, så dens behov bliver mødt.
  Livet skal også være på hundens præmisser, ellers skylder vi den at finde et sted, hvor der både er tid og rum til den.

  Tænk grundigt - enten skal hunden have et nyt hjem, eller også skal I indrette jer efter at I har en hund.


 • #15   13. jun 2018 Well, han kommer da i hvert fald ikke automatisk til at koncentrere sig fantastisk blandt andre hunde hvis I bare helt opgiver det nu.

  Ja, han er teenager, og ja der fyrer hormoner rundt i kroppen på ham - men så sætter man bare kravene lidt ned så man stadig opnår succes. Det er NU, I skal begynde. I kan ikke bare udskyde det og tro I får en god jagthund ud af det på den anden side alene fordi han er blevet voksen.

  Hvis du insisterer på, at I ikke vil sælge ham (hvilket jeg da godt kan forstå, man bliver jo glad for sin hund), så indebærer det altså at I selv må omlægge jeres hverdag til at rumme hunden bedre; både mht. træning, mentale aktiviteter, energi i hverdagen, alene-hjemme... kan I ikke dette, så har man bare ikke rigtig andre valgmuligheder hvis man vil sin hund det bedste.

  Og så er der allerede blevet kommenteret på dét med at skælde hunden ud flere timer efter, når man kommer hjem. Den forstår det ikke. Det er bare et kæmpe stort no go.


 • #16   13. jun 2018 Med hvilken hensigt har I købt hunden?
  Man kan ikke købe et dyr og så derefter begrunde dens adfærdsproblemer med at man har travlt. Det er dit job at få hunden i trivsel, og har du ikke tid til det, så får hunden det bedre et andet sted.

  Samarbejde skal etableres fra dag 1. Får man ikke gjort det - og det lyder som om det er der I har fejlet, når hunden ikke kunne koncentrere sig på et hvalpehold - så ender man som I står nu.
  I kan forsøge at starte forfra, etablere en glæde ved samarbejde, indføre meget meget mere mental stimulering og øvelser, men det kræver jo en hel masse tid og ressourcer. Har I det?


 • #18   13. jun 2018 Sofia, en ung hund, der ikke aktiveres, er alt for meget alene hjemme, den ødelægger ikke fordi den har smerter.

  Den ødelægger, fordi den forsømmes, længere er den ikke.


 • #20   13. jun 2018 ""han har mega meget energi er ofte alene da vi er en travl børnefamilie.""

  ""At vi ikke er hjemme kan jeg ikke ændre på man skal jo på job""

  Så skal vi ikke tro det er en normal arbejdsdag for begge, 8 timer + transport + måske hente børn?

  Skal vi så sige 10 timer?

  Og så skal der tages vare på 2 børn, der på billedet ikke ser så gamle ud, så tilbage til hunden er der åbenbart bare ikke tid nok.

  Jeg har 4 børn, har altid haft hunde, jeg ved godt, hvor meget tid, børn tager, og jeg bliver helt træt ved tanken om en ung lab oveni + job, der er ikke noget at sige til, hvis det er gået galt, og det er jo hunden, der må vige, når tiden er knap. • #22   13. jun 2018 Sofia - uanset hvad TS beskriver, så har vi med at gøre med en hund, der helt tydeligt viser at den ikke trives.
  Derfra er der kun to muligheder.
  Indret hverdagen så den trives eller lad nogle andre gøre det.

  Det er fuldstændig underordnet om hunden har ekstraordinært meget energi (noget der ikke kan forventes med den brune lab) eller ej.
  Dens behov bliver ikke mødt og det skal der handles på.
  TS beskriver selv hvor der kan sættes ind.


 • #24   13. jun 2018 Medmindre far og mor arbejder forskudt, kan jeg simpelthen slet ikke fatte, at mennesker med fuldtidsjob og børn kan have hund også. Jeg ville ikke kunne, for jeg ville føle, at jeg enten svigtede børnene eller hunden.
  Indimellem har jeg fundet det svært "bare" at have fuldtidsjob og hund(e).

  Jeg håber, du vælger den bedste løsning for hunden og familien, Camilla.


 • #25   13. jun 2018 Camilla jeg vil råde dig til at tage kontakt til opdrætter, denne vil kunne se om/ fortælle hvor vidt jeres hvalp har usædvanligt meget energi, og kan hjælpe med råd osv.
  Opdrætter er jo kun meget interesseret i, at dennes hvalpe og hvalpekøbere er glade og tilfredse  Sofia, hvorfra ved du det ?
  Der findes opdrættere i hobevis, som er bedøvende ligeglade.
  Og den her opdrætter er åbenbart en af dem, som ikke har undersøgt hvem hvalpene sælges til.
  Jeg ville da ikke sælge hvalp til en familie som ikke har tid til den og oveni ikke engang ved at man ikke skælder ud på en hund når man kommer hjem....  Hvorfor mon der aflives 15.000 hunde i Danmark hvert eneste år ?????


 • #28   13. jun 2018 "Skovture, strandture, legepladser er fremragende til både børn og hund."

  Jo ja - men når børnene kommer trætte hjem fra institutioner, er det ikke sikkert, de har vild lyst til at tage i skoven ell.lign. - og slet ikke en vinterdag, hvor det er blevet mørkt.


 • #29   13. jun 2018 Og så kræver det lige at man har skov, strand og legepladser i nærheden, jeg f.eks har ingen af delene. Og hunde hører ikke til på børns legepladser, og må ikke være på mange strande lige nu.

  Madlavning, spise, måske lektier, vasketøj, madpakker, børn i seng, det tager tid, rigtig meget tid.


 • #30   13. jun 2018 Det er en kunst at håndtere både børn og hunde samtidig.
  Jeg har to af den ene slags og fire af den anden. Man kommer til at give afkald på tv og andre fritidsaktiviteter, og man kommer til at være opdelt en del af tiden, fordi børnene bare ikke kan være med til alt. Det skal man være villig til.


 • #31   13. jun 2018 #24 helt enig Isabelle. Jeg overvejede at finde et sted til aslan i starten da Zara kom. Ddt overraskede os totalt hvor meget tid børn tager. Jeg kom fra et hunde hold hvor det var livsstil og ALT var aslan... Til dage hvor jeg Nåede ti min tur.... Jeg snakkede med flere også A herinde fra pga det sled mig op i dårlig samvittighed. Selvom aslan nød livet alligevel... De snakke hjalp og jeg har indset at sådan er det pt en gang imellem

  Jeg stod hver dag og min datter var glad for at se mig og min hund var glad for at se mig. Jeg måtte välge en. Det blev min datter og nogle gange hunden... Men altid havde jeg stress over det valg. Heldigvis snakkede jeg med nogle om det ig fandt ro.

  Men min hund er også voksen og en race der kan gå en dag ind imellem og hygge uden der sker noget med det. Og nu har vi fundet en bedre rutine, barn kommer med osv osv men jeg måtte lägge hele min hunde hold om og indse at livet lige nu ikke er en livsstil med hund alene men med hund og barn sammen

  Jeg er de folk som A der lärte mig at väre realistisk utrolig taknemmelig. Ellers havde jeg solgt ham så skidt havde jeg det

  Jeg synes med en hund som denne og en familie der umiddelbart ikke virker vildt erfarne at situationen er Svär. Havde det väret en voksen hund ville det väre nemmere at få hjälp pasning osv men lige her ville jeg kaste håndkladet i ringen

  Om det er Svärt eller en afhänger af alt fra barn, hund, bosted, transport, hvor ligger dagplejen osv. Det kan ikke sammenlignes mellem to familier og nogle gange kan det gå let men andre gange ikke


 • #33   13. jun 2018 Hos os kunne sådan en ung frisk hund ikke gå pt. Det erkender jeg gerne. Det handler ikke om vilje eller erfaring men om samvittighed og realisme. Vi bor et sted der tager tid i transport til alt. Isär vinter var svär.

  Vi har også en situation hvor vi har et kørekort og derfor står jeg for alle de praktiske ting plus hund og katte. Min mand tager nogle andre ting fx vores datter madlavning og rengoring og går med hunden nu og da plus ordner katte.. men det er vores situation nu. Jeg har to timer i bil til job pt.

  Når jeg kommer hjem VIL jeg se min datter. Og det kan vores hund leve med men det skulle en ung lab ikke i mit hjem

  Det handler ikke bare om at prioritere. Nogle folks hverdag er markant anderledes end ens egen.

  Men jeg søger arbejde tät på og min mand får kørekort når politiet får tid til at se hans sag og så skifter det jo

  Men let er vores situation ikke. Og jeg ville aldrig byde en ung lab de forhold

  Det er realistisk snak. Hvad andre kan er ikke så vigtigt. Jeg har Fred med Vores. Men her fortäller hunden tydeligt at det ikke dur iflg det ts skriver


 • #34   13. jun 2018 Jeg synes det er utrolig Frak at skrive det bare handler om prioritering og valg ag

  Du kender intet til vores udfordringer.

  Vi får det til at fungere men det er ikke den livsstil mere som da vi var bare aslan og mig. Jeg brugte al min tid på den hund. Det behøver man ikke. Hvilket min snak med A blandt andet viste mig. Men kunne jeg så ville jeg men der er ikke timer nok og nogle dage går jeg som en zombie ud med ham fordi jeg VIL min hund og ved det bliver bedre og fordi andres situation er anderledes synes jeg det er rigtig Frak at sige det bare handler om at ville det nok

  Familier er forskellige. Hos os er ddt hverken hund eller barn der tager tid. Det er transport og det er virkelig hårdt og derfor gør det mig lidt øv at så se at ddt jo bare handler om at jeg ikke vil det nok

  Men så siger vi det smiley

  Det trøster mig at A forstod situationen. Hun var en kämpe hjälp da jeg tudede over at føle jeg blev nødt til at sälge min ven. Derfor bor han her endnu.


 • #36   13. jun 2018 Fordi det er let for dig ag er det ikke sikkert det er for denne familie. Det ser det ikke ud til. Hundens alder og adfärd viser det. Plus råbet om hjälp online

  Det er ikke alt i verden man kan planlägge sig ud af. Det er en arrogant indstilling som udspringer af ens egne erfaringer alene hvor det gik let men Familier er ikke ens


 • #38   13. jun 2018 "han har mega meget energi er ofte alene da vi er en travl børnefamilie. " Hvor meget alene er det helt præcist på en gennemsnitlig dag ? Det er ret vigtigt at vide, hvis man skal kunne give et kvalificeret råd smiley
  Jeg kunne også godt finde på at vende den om og spørge; hvor meget tid er de gennemsnitligt til hunden på en helt almindelig dag ? Med tid til hunden mener jeg tid der bruges på gåture, træning og/eller mental aktivering, pleje, klap og kæl.
  No offense - men jeg kender lidt for mange børnefamilier, der anskaffer en hunde (og ja, især labben er populær her smiley ) og så opdager at de faktisk ikke har tid til hunden. Min tommelfingerregel hedder at har man ikke 4 timer i døgnet, hvor hunden kan deltage aktivt i aktiviteterne, så har man rent faktisk ikke tid til at have hund!
  Der duer fx ikke at Fido er alene hjemme i dagtimerne mens i er på arbejde og ungerne i skole (typiske er det vel 6-9 timer +/-) og at man så tager afsted igen til diverse aktiviteter og efterlader Fido alene hjemme igen.


 • #40   13. jun 2018 Til træning lærer man det der er svært man kommer der altså ikke for at lave det som hunden godt kan..

  Så i skal hurtigst mulig tilbage på træningspladsen, og lære noget!
  Derudover, må i stimulere hunden for lidt hvis den ikke kan være alene hjemme uden at lave ballade, det der sker er at den keder sig og selv finder på noget.

  Har i ikke snart sommerferie? Så må i træne noget mere på at være alene uden at ødelægge, og lave nye gode rutiner med stimulering om morgenen. Det er ikke nok med en gåtur.


 • #41   13. jun 2018 Jeg har skrevet en tekst til et vennepar med ideer til stimulering, hvis i sender en mail adresse så skal jeg sende den til jer. Der er en masse gode råd, som i kan bruge smiley

 • #42   13. jun 2018 Det A lärte mig var at min måde at have hund var over barren og meget anderledes end de fleste. Nu har jeg derfor måtte have hund som de fleste men det er ikke let at nøjes når det i årevis har väret ALT.

  Men det har jeg måtte acceptere er situationen nu. Det er bestemt ikke et valg. Det er nød.

  Jeg føler mig Naturligvis ramt for guderne skal vide at vi har forsøgt ALT. Uden at lykkes.

  Derfor er situationen pt at min livsstil med hund hund og hund er lagt på hylden efter en god snak med folk der kender os. Men min samvittighed er ikke god. For det er ikke min måde at have hund

  Men det er jeg nødt til. Derfor provokere det mig at läse at det bare handler om at jeg skla ville det nok. Det kan jo også väre at A har ret. Og jeg giver min hund det bedste også nu og at den dårlige samvittighed kun findes i mig fordi jeg savner noget og jeg har nogle ting som jeg måler mit hunde hold på. Hunden trives. Ejer gør ikke. Men ejer acceptere af nød fordi jeg vil beholde min ven

  Og vi kommer igen. Og indtil da kan man så sige at jeg ikke vil det nok. Men det bliver den slags snak ikke mere sand af heldigvis

  Havde jeg haft en hund der ikke trives med det liv jeg pt er nødt til at byde dvs et normalt liv som 99% af dks hunde lever så havde jeg solgt ham. Jeg var død inden i skulle jeg gå og se min ven mistrives pga min livssituation.

  Det sidste lyder det som om denne hund gør. Derfor ville jeg sälge var det mig. Jeg har for store krav til mig selv omkring mit hunde hold til at kunne holde til at gå og se på de råb om hjälp


 • #44   13. jun 2018 Aldrig... Har levet uden i 12 år nu

 • #45   13. jun 2018 Man bliver nemt "hende den sære" når man prioriterer hund over alle "almindelige" ting. Når kollegerne fx spørger om man så en udsendelse på DR i går aftes og man så svarer "næh, jeg var til rally og vi knækkede endelig koden med den fremadsendelse til felt" smiley eller "næh, jeg hoppede på kickbiken og suste over i skoven med basserne foran".
  Men de kan jo tænke hvad de vil. Jeg ved godt hvis hunde der er gladest smiley


 • #46   13. jun 2018 Jeg tænkte det nok, Malene smiley

 • #48   13. jun 2018 Jamen så siger vi bare at det er mig der ikke vil det nok smiley fint med mig. Jeg kan køre en hel avis på 8. År fra start til udgivelse men ikke planlägge min egen dagligdag smiley lad os bare sige det. Ingen kan ende et sted i en periode af nød. Det er noget jeg har valgt... Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal sige men ok pyt smiley

  A er hende med Bella og dorit


 • #49   13. jun 2018 Mette - eller, de tror at de har tid til hunden, men afsætter rent faktisk ikke tiden; tror at det er nok, at den bare er til stede mens man laver andre aktiviteter.
  Jeg er også stødt på familier, for hvem det er et komplet fremmed koncept at skulle rive tid ud af kalenderen hver dag - udover gåture - for kun at fokusere på hunden.


 • #50   13. jun 2018 Ts - jeg vil bare lige igen pointere vigtigheden af at finde ud af om din hund ødelægger fordi han keder sig eller fordi han er angst.

  Det er virkelig vigtigt fordi mange af de råd der kommer går på mental aktivering og ja det hjælper hvis hunden keder sig og er godt generelt. Det er den lette situation.

  Men er hunden angst så skal i tilbage til start træningen og lære ham forfra at være alene. Se på han som en lille hvalp der skal lære det få minutter af gangen igen. Og det er en helt anden træning i så skal igang med.


 • #52   13. jun 2018 Jeg føler mig ramt fordi jeg er i en situation af nød og det er en følelse som jeg lever med pt. Når jeg så ser at drt bare handler om at ville nok så kan man alt så reagere jeg Naturligvis pga det Isabelle skrev som jeg er enig i.

  Jeg kan fortälle at for mig var min hund ALT. Det er min største passion. Jeg gik på job og var resten af tiden med min hund. Dag og nat. Alt var ham og mig. Jeg havde hverken heste, TV eller en masse andet som jeg gik op i. Jeg gik op i ham. Og inden da Hugo og inden da ace.

  Da jeg fik en mand var han nummer to efter aslan. Min passion var alt. At träne og väre sammen med min hund. Da baby kom overraskede det for jeg er 40 og kunne ikke få børn. Men så fik jeg verdens største gave smiley

  Det ändre dog ikke ved at min passion er den samme. Jeg kan märke smerten i mit hjerte, afsavnet imens jeg skriver dette og en dag... Men ikke nu. Lige nu er jeg nødt til at gøre det anderledes.

  Men derfor reagere jeg på påstanden om at det bare er vilje og planlägning. For det passer ikke på alle. Og lige mig rammer drn slags hårdt.

  Jeg burde sikkert väre ligeglad men når ens hjerte hver dag savner og man har forsøgt ALT så er det kun menneskeligt at den slags slår

  Hunden trives hos os. Jeg savner tiden til min passion som før men en dag kommer jeg igen

  Ikke fordi jeg ikke vil nu. Men fordi at familier ikke er ens og lige nu har jeg måtte tage et valg om at have hund som alle andre..... For en tid...

  Mennesker kan rammes af ting som gør at de ikke har et valg. Sådan er det for mig. Og derfor reagere jeg. Naturligvis

  Jeg er ikke perfekt

  Men jeg kommer igen.

  Jeg synes det er vigtigt ts at du ved at du ikke er alene. Der er ingen familier der er ens. Måske I kan gøre en masse anderledes. Måske ikke. Hvis I kan så må i gøre det. Hvis ikke så må I overveje hvad der er bedst. At gå og få skäld ud for at vise at man savner noget er synd. Har I ikke tiden eller mulighed for at finde den så er det i min verden bedre at finde et nyt hjem. Jeg reagere også for at vise dig at ikke alle familier er ens og selv den hvis hele liv er hund hund hund kan rammes af ting som ikke kan styres uanset hvor meget man vil. Jeg er sikker på at i finder en beslutning der er bedst for jer som den familie i er smiley


 • #54   13. jun 2018 Endelig nogen der læser hvad jeg skriver og ikke bare skriver at jeg skal gå af med min hund, man føler sig MEGA trådt på herinde når folk skriver man er en dårlig hundeejer og faktisk burde have afleveret den for længe siden:'(

 • #55   13. jun 2018 Det er der ingen, der skriver. Men kan I omarrangere jeres hverdag og lave tid til hunden? Bruge mere energi end I gør i øjeblikket? Hvis ikke, så kan I ikke beholde hunden - det ser I jo netop nu konsekvenserne af.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.399
  #56   13. jun 2018 Men hvad er det du vil have råd til?. Du skriver at den er meget alene. Kan det ikke ændres er det da et problem. En hund der er meget alene,skal jo så have meget opmærksomhed,når man har fri og i weekenderne. Er man ikke indstillet på det er det igen et problem.

  Du har valgt en aktiv hund og så må man jo opfylde dens behov. Det kan andre jo ikke hjælpe med.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.399
  #58   13. jun 2018 Det er da bestemt ikke urimeligt at kæde den adfærd sammen med at den er meget alene og muligvis ikke får opfyldt sine behov.

  Er det tilfældet er det vil det som skal ændres. Altså hvis man vil beholde hunden.


 • #60   13. jun 2018 AG - hvis ikke de kan lave ændringer i hverdagen som den ser ud nu, så kan jeg ikke se, at man kan forsvare at holde hund i mistrivsel. Hvis #57 til dels var en kommentar til mig, så læs lige, hvad jeg skriver.

 • #61   13. jun 2018 TS skriver selv nogle af de ting, der skal laves om på før man kan forvente at en aktiv hunderace trives.
  Det er bare at gå i gang, det er jo helt basalt.

  Og kan man ikke honorere det basale - så skal man lade andre gøre det og det så hurtigt som muligt.


 • #63   13. jun 2018 Jamen ork dog...
  Så er der jo ingen problemer...

  Det må jo så være rådet: fortsæt bare med at lade den være meget alene, ikke gå til træning osv...
  En lab ødelægger for hyggens skyld, det går over..

  Endnu engang må jeg konstatere at hundefolk ikke altid er på hundens side..


 • #64   13. jun 2018 Jeg tænker at det ville hjælpe en hel del hvis Camillla besvarede nogle af de spørgsmål der er stillet, fx hvor meget hunden er alene, hvordan den aktiveres osv. Ellers er det jo svært at vide om problemet bunder i frustration, angst, understimulering eller noget helt andet.

 • #65   13. jun 2018 Jeg er ret enig med AG i at man skal passe på ikke at drage store konklusioner ud fra meget lidt beskrivelse. Det er bl.a. derfor at jeg efterspørger fx hvor meget tid hunden rent faktisk er alene smiley Og hvor meget tid familien rent faktisk bruger på hunden smiley
  Mit råd pt må være at i skal finde en træner, der kan hjælpe jer nu her i juni og juli inden i starter på et hold til august. Der er massere af private trænere rundt omkring i landet der sagtens vil kunne hjælpe jer med både koncentrationen på træningspladsen og jeres issue med gnaveriet. At man har måtte opgive træning pga. at hunden ikke evnede at fokusere på fører, når der var andre hunde tilstede tyder på en ikke helt kompetent træner (som fx ikke har indset at AFSTAND er nøglen når man står med en hvalp med den slags issues smiley ).


 • #66   13. jun 2018 Vi kan jo kun respondere på det, der står - og der er det da tydeligt at TS selv er opmærksom på at der er plads til forbedring.

 • #68   13. jun 2018 Jeg mener det ts beskriver er en hund uden de basale grundfärdigheder som burde väre på plads i denne alder. Vil man rette det op kräver det mere end midt aktivering i haven. Det er en omfattende opgave og ikke bare lidt unghunde dril det der beskrives her

  Hvad er det du gerne vil ts? Hvad vil du opnå? Resultat mener jeg. Og hvordan er hundend hverdag i dag? Beskriv en typisk uge.

  Hvorfor fik I hunden i sin tid? Hvad er dens rolle i familien?

  Hvad kan I tilbyde i løbet af en uge og hvad tilbyder i nu?


 • #70   13. jun 2018 Nej jeg synes nu ikke det er helt skæve konklusioner at drage, når TS selv skriver, hvordan deres labrador har "mega meget energi", han er ofte er alene i mange timer fordi de er en travl børnefamilie, og så splitter hunden ALT ad både når den er alene men også når de er hjemme. Så de går hjem og skælder hunden ud.

  Det lyder til at de er en ganske almindelig børnefamilie, der bare har meget travlt og ikke har tiden til hverken at få brugt hundens energi eller sætte sig lidt dybere ind i hundes indlæring.

  Hunden synes træning er en leg, så derfor dropper de det. Hunden kan ikke koncentrere sig blandt de andre hvalpe, så derfor venter de. De har alt for store forventninger til, hvad en unghund skal kunne magte.
  Ja, teenageperioden er en ting, men hvorfor skulle det være blevet bedre når hunden er 10 måneder? Den træning skal da bare startes nu og så regulerer man kravene efter hunden.

  Så nej, der er ingen der siger, at de ikke kan beholde hunden, men der skal da i dén grad ske en ændring både tidsmæssigt men nok især også ift. deres egne forventninger til en hund.


 • #72   13. jun 2018 Hvis ts svarer skal jeg gerne svare på hvad jeg mener der skal til.

  Ofte er der ved den slags her tale om behov for at ändre ens indstilling til ens hunde hold. Det er ikke en ket ting for mange og hele familien skal enes om det.

  Ja det er tit uvidenhed. Det ändre ikke på sagen. Der er brug for flere oplysninger


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.399
  #73   13. jun 2018 Den skal vil bruges tid på som alle andre hunde. Gåture,træning,søge sit foder,spor,svømme,leg med andre hunde,søge genstande,løbe frit.

  Nu har jeg levet med brugshunde i over 20 år. Jeg har aldrig oplevet sådan en adfærd,så for mig er det bestemt ikke naturligt. • #76   13. jun 2018 "Hund bider i ALT"...

 • #78   13. jun 2018 Vil du svare ts når du er på igen ? Så kan folk bedre give råd

 • #79   13. jun 2018 Sys nu langt fra at Rotterne er den eneste der kommer med råd udover at omplacere! Det er vist lidt søgt smiley At mange skriver det er jo netop for at ts kan overveje om tiden/overskuddet reelt er der og gøre hvad der er bedst for hunden.. Der er desuden også KÆMPE forskel på at ha unghund eller voksen hund, omend af samme race!! Man glemmer virkelig hvor meget arbejde der er i det! - Og ja, de har haft hund før men at de feks ikk ved at man ikk skælder en hund ud når man kommer hjem og at man bare stopper træning og forventer at det magisk ændre sig når hunden er lidt ældre får mig altså til at tænke at de ikke er dem der har allermest tjek på opdragelse/forståelsen for hunden - hvilket selvfølgelig kan ændres men.. man kan sige det fortæller også lidt om de evner de har haft som hundeejere indtil nu smiley - og JA! alle kan lave fejl.. Men nu snakker vi den konkrete sag smiley Derfor skal der ændres på nogle ting NU! Og der er kommet masser af råd til aktivering osv..

  Ts - Vi forsøger ikke at være "onde" men du må da også kunne se at din hund ikke trives med tingene som de er nu? - om i har i tiden og overskuddet til at ændre de ting er vel et fair nok spørgsmål, og ikke et du behøver give os svaret på.. Men der bør være en ærlig refleksion smiley Noget fungerer tydeligvis ikke... Og du vil jo ikke give svar på meget vigtige spørgsmål så der netop kan vurderes bedre på tingene og du kan få meget mere præcise råd hvilket er lidt synd smiley

  Hmmmmm.. er dælme ikk enig i at det er normalt at en hvalp/unghund ødelægger alt :s Og er da slet ikk enig i at det bare handler om at vide hvad man må/ikke må bide i! - Virker mig næsten absurd at mene det er normal adfærd, især i sådan et omfang..


 • #80   13. jun 2018 Jeg har en af verdens mest destruktive racer når det kommer til alenetid, og jeg kan skrive under på at de ikke gnaver i ting, møbler og sko når stimuleret korrekt. Så der er kun én at banke i hovedet, hvis der er bidt i noget, og det er én selv - aldrig hunden.

 • #81   13. jun 2018 Jeg må blankt erkende, at jeg får ondt i hjertet af dette:

  "Men så er det også træls at skulle hjem og skælde ud efter at han har været alene i mange timer"

  Tænk at komme hjem efter mange timer og skælde ud for noget, hunden ikke ANER er forkert smiley
  Tænk hvis man selv blev mødt med skideballer, når man glad tog imod familien, der kom hjem efter en lang arbejdsdag smiley smiley og vel at mærke skideballer, man ikke fattede grunden til overhovedet.


 • #82   13. jun 2018 Også mig, Isabelle. Og jeg tænker lidt, at hvis man meget hellere vil hjem og kramme og rose ham, så synes jeg afgjort, man skal gøre det.

  Alt det andet jeg ville sige er allerede blevet sagt flere gange, så det behøver jeg vist ikke gentage. Håber du fortsat læser med, TS, og tager nogle af rådene til dig.


 • #84   14. jun 2018 Hvorfor det Ulla ?

 • #86   14. jun 2018 Så uvidenhed = Troll?
  Aaah... synes efterhånden at der er gået mode i at råbe troll..


 • #88   14. jun 2018 Jeg synes virkelig at man skal være sikker i sin sag, før man kalder et andet menneske for en troll, hvis personen rent faktisk sidder og har brug for hjælp.
  Personligt ville jeg blive hamrende tosset, hvis nogen kaldte mig for en troll, dengang jeg ikke vidste så meget om det at have hund.


 • #89   14. jun 2018 Indlæg #54 tyder da på alt andet end troll. Skulle du så også have været en troll i tråden om hundehår? Det er immervæk et dumt spørgsmål, når man lever sammen med hunde...

  Jeg tror såmænd at TS er reel nok, men måske en smule skræmt over at alle skriger “aflever hunden”. Det kunne stadig være praktisk om hun svarede på spørgsmålene, hvis altså problemet skal løses.


 • #91   14. jun 2018 Tror du misser hele pointen i det, som A skrev...

 • #92   14. jun 2018 Lad mig sige det sådan, TS er ikke den der har skrevet det dummeste indlæg i denne tråd smiley

 • #94   14. jun 2018 Det eneste virkelige problem i denne tråd er, at TS ikke selv gider at deltage.
  Og de manglende informationer gør vores tanker om det spild af tid.

  Troll? Måske, måske ikke. Virkningen er der, tilsigtet eller ej.


 • #95   14. jun 2018 Jeg vil gerne slå et slag for aktiv fodring, hvis du ikke allerede gør det? Jeg kommer meget gerne med eksempler herpå, hvis du ønsker det? Med en relativt lille indsats, kan du aktivere og stimulere din hund i omtrent 1 time dagligt i gennemsnit med maden og det kan gøre en verden til forskel i en travl hverdag eller en hverdag med ikke særlig meget overskud (i mit eget tilfælde). Der skal selvfølgelig stadig både gås ture og trænes, men det kan være 1 ud af de aktive timer en hund har dagligt

 • #96   14. jun 2018 Jeg tænker sådan helt lavpraktisk .. hvad med at bygge en hundegård til din hund ? Ikke som eneste ændring i hundens dagligdag, men det er der jo en masse kloge, der allerede har givet dig råd til, så det vil jeg ikke blande mig i.

  Men - lær hunden at gå i hundegård og sæt den der, når den er alene hjemme. Hvis den, selvom den bliver aktiveret næsten optimalt og får et helt nyt liv med masser af indhold, alligevel bider i tingene stadigvæk, er der ikke rigtigt noget at ødelægge sådan et sted.

  Og til det der AG skriver med prioritering .. hun har jo fuldstændig ret.
  Jeg har aldrig gidet børn og har derfor valgt fra at få nogen.
  Jeg bor ikke hverken særligt smart eller med møbler uden et hundehår.
  Haven har nyklippet græs (fed meditation at gå med sådan en skubber), men til gengæld er der ukrudt i indkørslen.
  Jeg har et fuldtidsjob, hvor jeg har en transporttid på 5 minutter til og fra, og jeg følger med i BÅDE Forsidefruer og Criminal Minds.
  Jeg har en to-tre tætte venner som jeg ser engang imellem - og deltager kun sjældent i familie tamtam.

  Det er sådan jeg prioriterer - på den måde har jeg alt den tid i verden jeg skal bruge på min yndlingsbeskæftigelse, nemlig hunde- træning og samvær med kræet.

  Ethvert valg er sq da samtidig et fravalg - det glemmer folk vist bare engang imellem smiley


 • #97   14. jun 2018 Jeg ved ikke om jeg har givet det indtryk at jeg savner min tidligere livsstil eller ville välge anderledes. Der er INTET der overgår min datter. Jeg har aldrig som jeg elsker hende og jeg er aldrig blevet elsket som hun elsker mig. Det er fantastisk smiley alle mødre kender det

  Det jeg siger er at ting i en familie ikke altid er et valg men nød. Som vores forhold da min mand var syg og jeg stod med alt osv som beskrevet herover.

  Men det er jo kun midlertidigt og pga A og hendes måde at motivere mig kom jeg igennem en hård periode og nu er det jo nogle mdr siden.

  I dag har jeg derfor både og smiley men hold op. Jeg havde gjort det hele igen for den pige

  Bare lige for at sige at debatten jo ikke gik på prioriteringer men på nød eller vilje og lyst nok.


 • #98   15. jun 2018 Men af nød er man nogle gange nødt til at prioritere anderledes. For 14 dage siden prioriterede jeg min bachelor frem for lange gåture og træning med Chico. Lige nu er det omvendt, men om en uge vender det igen og så bliver bacheloren i centrum. Prioritering af nød, men stadig en prioritering.

  Dertil vil jeg også sige, at jeg har boet i en børnefamilie med 2 hunde (3 på et tidspunkt), og det kunne fint fungere, selvom børnene havde skole og fritidsaktiviteter, vi voksne havde arbejde og jeg havde skole/studie. Det handlede også om prioritering.


 • #99   15. jun 2018 Herhjemme handlede det om sygdom og indstilling til hundehold. Men to familier er ikke ens. Det sidste var pointen

  Men det er jo fortid smiley

  Ang emnet jeg synes som Ulla det er särt ikke at svare når flere kommer med bud. Det giver samme virkning som en troll på et forum som ch skriver


 • #101   15. jun 2018 Eller også er hun i sving med at finde vovse et nyt hjem, hvor der er tid til den?

  Synd for TS, hvis hun føler sig trådt på over at HG reagerer på at en unghund, der tydeligvis forsømmes, bliver skældt ud hver eneste dag over at den ødelægger ting.

  I min verden er det sådan set mere synd for hunden, for den fatter ikke en brik.


 • #102   15. jun 2018 Men af nød er man nogle gange nødt til at prioritere anderledes.

  Bestemt - men det er stadig en prioritering smiley • #104   15. jun 2018 Jeg havde egentlig ikke tænkt at skrive i den her tråd, men jeg har alligevel funderet over én ting....
  Hvis en hund skal bruges til jagt, burde træningen så ikke være startet for længst? Det virker ulogisk at vente til den nærmest er voksen.


 • #105   15. jun 2018 Jeg tror at jo hurtigere du præger hunden til at aflevere, til at hente, til at lytte efter jagtfløjten og reagerer på alle kommandoer. Jo hurtigere du kan dirrigerer hunden efter hvor du ved anden landede - så i har dine øjne og hundens næse. Jo bedre bliver jeres samarbejde. Jeg tror virkelig ikke du kan starte for tidligt, og vi har en på holdet, jeg tror han er over 10. Han er gammel og det går en del mere forsigtigt men han træner stadig selvom han klart er den bedste på holdet. Han gider ikke engang spise godbidder, han jagter bare dummyerne for at komme retur til ejer og få et anerkendende nus bag øret mens halen logrer vildt over hans begejstring for at han endnu en gang fandt dummyen.

  Men retriveren er jo intelligent og vil vildt gerne arbejde og gøre alt for at please ejeren. Jeg har ingen stor erfaring, men jeg tror stadig det kan lade sig gøre - men det kræver nok en ekstra indsats.
  Ziva har gået på jagthold siden hun var 12 uger, og jeg synes godt nok slet ikke vi er så langt som vi gerne ville være.


 • #106   15. jun 2018 Tak for svar, Trine - det var også i den dur, jeg tænkte, men jeg har ikke forstand på jagt smiley

  Min rottehund trænede jeg jo fra hun var helt lille, selvom instinktet lå dybt i hende.


 • #107   15. jun 2018 AG, måske tolker jeg bare forkert, men det her:

  Hund bider i ALT
  Vi har en labrador på 8 mdr der bider alt i stykker både når vi er hjemme og når vi ikke er hjemme. Vi er meget frustreret over dette har prøvet m træning men det må vi vente med da det for ham bare er leg og han slet ikke kan koncentrere sig blandt de andre hvalpe. Så vi starter træning igen til august m henblik på jagt.
  Er der nogen m gode råd....han har mega meget energi er ofte alene da vi er en travl børnefamilie.
  Men så er det også træls at skulle hjem og skælde ud efter at han har været alene i mange timer. Ville hellere hjem og kramme og rose ham.
  ******

  lyder da ikke til en tilfreds unghund, til tilfredse ejere eller hvad??

  Står der ikke meget klart at hunden forsømmes?? ""er ofte alene da vi er en travl børnefamilie. "" • #108   15. jun 2018 Jeg ville bestemt også träne fra hvalp. Medfødte evner eller ej

 • #109   15. jun 2018 Hvis TS føler sig misforstået ligger det fuldstændig fast, at det ikke bliver bedre af ikke at deltage.
  Hvis nu de helt grundlæggende spøg blev besvaret, så ville folk gætte lidt mindre...

  Du skriver som om du kender TS bedre end hvad denne tråd giver anledning til.
  Du skulle vel ikke tilfreds have hende/ham med på PB og derfor føler trang til at forsvare med oplysninger der ingenlunde findes i denne tråd?


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 9 Emner: 16 Svar: 2.158
  #110   15. jun 2018 Hvis man vælger at sige at man har for travlt til hunden, og samtidig kan sidde timer og dage på det her forum... så har man lavet en prioritering. smiley

 • #111   15. jun 2018 #110

  Hey hey du !!!

  Det er super underholdning, når man sidder og venter på alder på sit spor smiley


 • #112   15. jun 2018 Men nu har TS jo ikke været online siden d. 13, siden opslaget blev lavet, så det handler nok ikke om at der bruges for meget tid herinde i forhold til vovse, Jinx.

 • #114   15. jun 2018 Jeg ved ikke om dine hunde også bider alt i stykker, om de bliver skældt ud hver dag af samme grund, AG, men det ved du vel selv.

  Det allerbedste bud på at en ung hund ødelægger er at den keder sig eller lider af separationsangst, ikke? Her er det nærliggende at tro på at den keder sig, ikke? ""er ofte alene da vi er en travl børnefamilie. ""


 • #117   15. jun 2018 AG, så må man sige at du er mester i gætværk..

 • #119   15. jun 2018 Jeg forholder mig fuldstændigt til hvad TS har skrevet. Peg gerne på et indlæg hvor jeg har gættet...

 • #120   15. jun 2018 Ja, mit bedste råd er at erkende at lige nu er tiden ikke til en aktiv unghund, børn og job.

  Og så må vovse omplaceres.


 • #121   15. jun 2018 Der er som sagt før to muligheder for mig at se.
  Enten må livet indrettes så hunden og dens behov får mere plads eller man må lade andre gøre det.
  En hund i trivsel ødelægger ikke alt.
  Det er et vink med en vognstang.


 • #123   15. jun 2018 Som sagt før så kender TS hængepartierne, de bliver beskrevet tydeligt.
  Rådet fra mig er at starte der...


 • #124   15. jun 2018 Hvis TS var 1. gangshundeejer, så kan jeg godt forstå det kommer bag på en, hvor meget hund, børn og job kræver af tid, men det er TS ikke:

  For det første er vi vant til at have labrador

  så TS burde vide at mere tid, mere aktivering er svaret på problemet, ikke? • #125   15. jun 2018 Jeg går ud fra at din kommentar var til mig jinx? Hg tager altså ikke tid fra min hund. Jeg er fx på job nu. Og går herind i pauser. Fra mobil. Osv. Imens jeg ryger en smøg osv.

  Jeg har før brugt langt mere tid herinde end nu. Og de problemer jeg stod i var pga en syg mand.

  Men det er fortid jo. Tror det ligger et halvt år tilbage.

  Jeg synes dog den slags kommentarer er ret lave men du ved Naturligvis ikke hvor hård en situation vi stod i den gang så det er nok derfor. Og hvor skulle du også vide det fra smiley


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 9 Emner: 16 Svar: 2.158
  #126   15. jun 2018 #125

  Nej det var sådan generelt, der er mange af os der sidder timer herinde, men det er et valg vi tager og vælger man at sige man ikke har tid til hunden samtidig med man bruger meget tid herinde... så har man lavet en prioritering.

  Vælger du at tage bad i 40 min/lave aftensmad i 50 min etc. og derefter sige desværre har ikke tid til at gå med hunden.... så har du lavet en prioritering... en hurtig skyller og en rugbrødsmad og hunden kunne have fået en god lang tur.

  Alt i livet handler om prioritering og selfølgelig har man tid til hunden hvis man virkelig vil... alt andet er dårlige undskyldninger.


 • #127   15. jun 2018 Det er et sjovt paradoks herinde.
  Det er lidt fy fy at være her og man lægger en ære i travlt at beskrive hvor lidt man er her.

  Det er sgu da noget sært noget, det forekommer at være en hg-kultur, der er lidt selvdestruktiv.
  Vi er allesammen et sted, hvor vi kan klandre hinanden for at være smiley :D


 • #128   15. jun 2018 Så sygdom er en dårlig undskyldning.... Jamen... Ok så smiley


  Ja ch det er sgu lidt särt smiley

  Nå pyt... Jeg synes det ser meget lidt engageret ud at lave en tråd og ikke deltage. Vi må have ts er ude og arbejde med sin hund smiley


 • #130   15. jun 2018 Ja der er tusindvis af grunde... Det er tid de skal finde. Og en ny indstilling til måden at have hund

 • #132   15. jun 2018 Tak martine smiley og helt enig i resten også

  Jeg har det dog fint med at fortälle om da min mand var syg. Men det er jo også fortid. Men du har ret. Det er bare en skam man ikke kan fortälle herinde men det er jo nok bare sådan det er. Jeg laver aldrig tråde om ting mere. Eller sjaldent • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 9 Emner: 16 Svar: 2.158
  #133   15. jun 2018 Jøsses altså.

 • #134   15. jun 2018 Jeg fik lige ilt til hjernen og har korrigeret lidt i mit indlæg .. desværre for sent til at jeg kunne gøre det, uden at slette og sætte ind igen. For sammenhængens skyld, smider jeg det dog ind igen alligevel

  #127

  I betragtning af hvor meget jeg henh. ryster på og tager mig til, hovedet, er det virkelig underligt, at jeg er herinde så meget som jeg er.
  Det kunne en psykolog nok få en masse ud af

  Jeg har hund på MIN måde - som skrevet, tager han en masse af min tid, men det er sådan jeg vil have det.
  Jeg har barberet ting væk, så jeg har TID til ham - og omvendt tid til at gøre det, jeg elsker allermest.
  Jeg har ikke fantasi til at man gider en aktiv hunderace, hvis man ikke har lyst til at være aktiv med den ? - men .. fordømmelsen, i mangel af bedre egnet ord, som trådene om emnet ofte ender i, gider jeg ikke deltage i.

  Jeg tror, at hvis jeg oprettede en tråd om "jeg vil godt have en malinois" og beskrev hvordan jeg havde tænkt mig det (hvis det havde været på samme måde som dengang jeg købte min første schæferhund) havde folk stået i kø for at råbe NEJ !!! - du skal ikke ha en malinois, du må starte ud med en corgi eller noget andet kedeligt .. og det kan jeg i grunden godt more mig rigtigt meget over.

  Men nej - som udgangspunkt er jeg ræser-ligeglad hvad andre HG-brugere mener om mig og min måde at holde hund på, og det tror jeg virkelig at nogle kunne lære noget af

  Nu ikke for at dunke dig oveni hovedet, Lens - men måske skulle du lade være med at tage udgangspunkt i DIG og DIT liv i alle trådene ?
  Det bliver så personligt, og du skriver jo selv, at du bliver ramt og ked af det - jeg tror virkelig du skyder over målet, for jeg er ret sikker på, at folk blot skriver udtryk for DERES mening og ikke skyder på dig.

  Dette sagt i bedste mening - håber du kan modtage det på samme måde


 • #135   15. jun 2018 Skal vi starte til psykolog sammen martine? Hahhaha jeg Tänker hvis vi solgte konceptet til kanal 5 blev vi mere kendte end de unge mødre.... Lool

 • #136   15. jun 2018 "Den unge mor og hende, der ikke er det" smiley

 • #137   15. jun 2018 Apropos personlig....

  Jeg er bedøvende ligeglad med hvad folk tror de kan tilbyde en hund, hvad de har tænkt sig at lave med den og om det er noget så kedeligt som en corgi eller så kompliceret som en JRT. Jeg er meget mere interesseret i hvad folk har tænkt sig at gøre, hvis hunden viser sig ikke at trives med det liv man tilbyder. For så betyder ens egne ønsker ikke en skid.

  Så fik vi også lavet en fin krølle til en anden tråd der ikke var for sarte sjæle smiley


 • #138   15. jun 2018 "hvad folk har tænkt sig at gøre, hvis hunden viser sig ikke at trives med det liv man tilbyder. "

  Det synes jeg, der må laves en helt ny tråd om. Det kunne blive rigtig interessant smiley


 • #139   15. jun 2018 Der var engang en udsendelse der hed "Thomas, et barn du ikke kan nå" (noget i den stil) - jeg ved ikke hvorfor jeg kommer i tanke om den lige nu, A ? • #140   15. jun 2018 #138

  Consider it done smiley


 • #141   15. jun 2018 Hahaha den tudsegamle mor og hende der ikke er mener du

  Jeg er sikker på vi kunne få folk til at kigge med. Men vi må ikke väre så vilde som i Jerry springer!

  Hahaha


 • #142   15. jun 2018 Netop min pointe, Martine smiley
  Hvis der er sygdom i familien handler det stadig om prioritering - og så nedprioriterer de fleste vel hunden ift. den sygdomsramte - ganske naturligt, tænker jeg!


 • #143   15. jun 2018 #142

  Det er nok det gængse ja smiley


 • #145   15. jun 2018 Enig sygdom rammes man af. Det er ikke et tilvalg. Alle ville fravälge sygdom hvis de kunne

 • #146   15. jun 2018 Jeg er selv syg og det har ganske ufrivilligt haft enorme konsekvenser for mit og min mands liv.
  Vi har ikke valgt det, men det har afstedkommet en masse valg for os - og med hvert et valg en prioritering.

  Vi har måttet vælge mellem mad til hundene og mad til os. En klar prioritering.
  Vi har prioriteret mellem vores ejendom og et socialt liv.
  Således har min sygdom tvunget os til at lave skarpe prioriteringer hver eneste dag.
  Alle valg - også ikke at vælge - er en prioritering.


 • #151   15. jun 2018 Så længe man ikke er bevidstløs træffer man valg.

 • #152   15. jun 2018 Da jeg var syg med leukæmi var det ikke et valg jeg tog ikke at have kræfter til andet end at ligge og sove hele dagen. Det vil jeg heller ikke kalde et valg/at prioritere sygdom/mig selv før hund.. Der er altså få situationer hvor det ikke er et valg.. at kalde det et valg/at prioritere vil jeg mene man kun gør når man ikke har prøvet at være så syg, og ha mærket det på egen krop!

  Der hvor valget/prioteringen kommer ind i billedet kan være hvad man vælger at gøre nu man ikke selv kan..

  Men at vælge det er feks hvis man har influenza osv hvor man trods alt godt med nød og næppe kan mande sig op og gøre det alligevel - men der er altså enorm forskel alt efter hvor syg man er!


 • #154   15. jun 2018 Jeg var i stand til at træffe valg om at lægen ikke skulle kontaktes selvom jeg var så syg af en en ødelagt tyktarm, næringsmangel og dehydrering, at jeg var tæt på at stille træskoene.
  Ikke noget godt valg, men dog et valg smiley

  Man træffer valg hele tiden - jeg har aldrig skullet prioritere mere end lige præcis i forbindelse med sygdom.

  Hundene blev i denne periode stærkt nedprioriteret. Jeg var indlagt, min mand havde tusind ting at passe.
  Vi var ikke gode ejere i den periode.

  Det er jo bare sådan det er smiley
 • #156   15. jun 2018 Jeg tror folk definere at prioritere forskelligt.

 • #159   15. jun 2018 Medmindre man ikke er ved bevidsthed eller er eller massivt mentalt handicappet træffer man valg.
  Man gør det hele tiden.
  Når man er sengeliggende kan valget stå mellem at gå på toilettet eller blive liggende.
  Prioriterer man at lette blæren eller at udsætte at bruge energien.


 • #161   15. jun 2018 ...og dermed valg og prioriteringer...

 • #163   15. jun 2018 Som beskrevet nr. 159.

  Fravalg er også valg og har rod i prioriteringer


 • #164   15. jun 2018 Ch hvis du er syg er det da ikke et valg. Jeg tror du Tänker på de ting som følger med sygdomme men dem ser jeg som noget man er nødt til. Ikke frie valg. For mig handler prioritering om at have et overskud til at välge til og fra. Ikke af nød men af lyst og vilje. Det ene er valg du er nødt til at tage. Det andet er frie valg.

  Begge dele er valg men motivationen bag er meget forskellig


 • #167   15. jun 2018 Nu har jeg prøvet et par gange eller tre at være meget syg/meget skadet.
  En ting ligger helt fast er, at havde jeg ment/følt at jeg ikke havde nogen valg overhovedet, så havde jeg ikke været her i dag.
  Det er netop de små basale valg, der har fået mig til at hænge fast i livet.
  Jeg har oplevet massive kontroltab - men det er mig der har VALGT at prioritere at kigge ud af vinduet på dage, der har været alt for mørke.

  Vores valg har vi til vi dør.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.399
  #168   15. jun 2018 Hvad har det egentlig med sagen at gøre. For mig er det enkelt. Har man valgt at have hund,bruger man tiden på den,så den trives og har det godt.

  Det vil for langt de fleste indebære at man kommer til at vælge ting fra.

  Ser alt for mange der vælger at vil det hele og det er hunden det går ud over. Så bliver det et ? Om hvad hunden kan nøjes med. Jeg forstår det ikke men kan selvfølgelig være ligeglad.


 • #169   15. jun 2018 Hvem max? Ts? Det er Svärt at vide for hun svarer ikke på folks spørgsmål

  Jeg Tänker mere det du beskriver ch som livsopretholdelse. Nogle har mere af den end andre. Ved du hvad jeg mener? Jeg savner lidt et ord... Den ting der får nogle mennesker til at rejse sig igen og igen. Legacy... Jeg burde fx ikke väre her men det er jeg. Og det er pga det. En kerne i mig som driver mig op hver gang jeg välter igen.


 • #170   15. jun 2018 Det er det, Lens, men det forandrer ikke på, at man har valg, selv når man er meget syg.
  De er ret basale, men valg er det.
  Man er i en klokke hvor kun de allermest grundliggende muligheder er. Mad, drikke, tisse, skide, sove.
  Ens verden kommer til at dreje sig om de ting og man vælger til og fra.

  Vi valgte at nedprioritere hundene meget sidst, jeg var indlagt.
  Vi kunne have valgt at nedprioritere andre ting.
  Min mand kunne være blevet hjemme hos hundene i stedet for at besøge mig. Han kunne have taget ferie.
  Vi kunne have fået en passer.
  Der var masser af muligheder, men vi valgte at lade hundene kun få det helt basale i en periode.
  Det har jeg det helt fint med.


 • #172   15. jun 2018 Man træffer et valgt når man løfter skeen og fører den mod munden.
  Kan man ikke det, så træffer man valget om at acceptere parenteral ernæring, som jeg måtte gøre sidst.

  Den type valg kan man ikke træffe hvis man er bevidstløs, men ellers kan man.
  Man kan sætte læberne om sugerøret når andre rækker det - og suge. • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.399
  #173   15. jun 2018 Lens. Nu var det ikke rettet imod nogen bestemt. I ts tilfælde lyder det jo til at hun vil gøre sit for at beholde hunden. En unghund kan være en stor mundfuld for de fleste.

  Jeg ser det dog ofte. Jeg har en aktiv race og den kan sagtens nøjes med meget lidt. Det lige før folk lyder stolte af det. Hvis det er hvad man ønsker,af en hund,hvorfor så ikke vælge en race der passer bedre til det.


 • #175   15. jun 2018 Det kan jeg helt tydeligt ikke forklare dig, Sofia.
  Jeg kan blot sige at også de ting er et aktivt tilvalg hver eneste gang, hvis man er langt nok ude at skide


 • #176   16. jun 2018 Der kan selvfølgelig være forskellige begrænsninger, der påvirker vores prioriteringer. Fysiske eller psykiske udfordringer, udefrakommende faktorer, som spiller ind etc. Men vi træffer da valg hele tiden?
  Om at stå ud af sengen om morgenen eller blive liggende. Om at spise eller lade være. Om at gå en tur med hunden eller lade være. Om at bruge 10 minutter ekstra på HG, på baby, på hund eller ... Generelt hvordan vi bruger vores dag.

  Som meget, meget syg kan man sagtens føle, at man ikke har ret mange valg, men man har alligevel nogle ret basale valg, som man kan træffe. Fx om man vil spise eller ej. Min mor har arbejdet i hjemmeplejen i mange år, og nogle gange vælger de meget syge ældre mennesker at lade være med at spise. Det er et aktivt valg, de træffer baseret på en vurdering af deres fysiske tilstand.
  Hvis man er ved sine fulde fem, så har man altid et eller andet valg - uanset hvor basalt det end måtte være - er min påstand.


 • #177   16. jun 2018 Ikke enig omkring babyer... Babyer välger for en, smiley det er derfor det ikke er alle der skal ha en jo... Lool

 • #178   16. jun 2018 Prøv nu at hold fokus - børn er en prioritering også.
  Det er faktisk en ret interessant disk at følge med i, så prøv at begrænse de unødige kommentarer pls smiley


 • #179   16. jun 2018 Absolut det bør de väre... Men at de ikke altid er er en anden debat... Helt enig Men pointen er at de kan ikke behovsudsätte derfor välger de for en. Og det skal man huske når man välger at få sådan en terrorist smiley

  Men enig det er en anden debat


 • #182   16. jun 2018 Jeg har energitabssygdom.
  Jeg har i perioder været 100% sengeliggende..
  Jeg kan ikke vælge at støvsuge hytten, men jeg har da valg. Tænde fjernsynet, sove, gå på toilettet, høre lydbog, bede om vand eller mad.. eller lade være..


 • #183   16. jun 2018 Lens: Groft sagt kan du jo sagtens vælge, selvom du har en baby. Du KAN vælge ikke at give baby opmærksomhed, mad, skifte ble etc. Det er en prioritering, at du mader baby, når h*n skriger. SELVFØLGELIG skal man prioritere på den måde, det er klart! Men det er stadig et valg, du træffer. Du kan jo vælge at lade baby skrige. Heldigvis vælger de færreste den løsning - mit eksempel er bare for at understrege, at vores liv er baseret på valg, fravalg og konsekvenser.

  CH: Lige nøjagtig. Jeg har også fysiske og sikkert også psykiske begrænsninger, der gør, at jeg næppe kommer til at bestige Mount Everest eller bliver professionel fodboldspiller, men jeg træffer alligevel et valg om en million andre ting i dagligdagen


 • #184   16. jun 2018 Jeg kender en masse til valg. Jeg er fx ädru på 14. År pga konsekvenser og så er jeg 40 så det har jeg lärt for lidt tid siden smiley

  Min pointe om babyer var en anden. Noget med auto reaktioner pga hormoner kunne man føje til. Plus morfølelser men men men som vi blev enige om er det ikke emnet så du får lov at skrive dit indläg uimodsagt


 • #186   16. jun 2018 Man vælger enten at gå på toilet eller at skide i sengen..


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 8 Emner: 19 Svar: 2.174
  #187   16. jun 2018 "Har du valgt aldrig at blive fed?"

  Jeg blev ret provokeret af det slogan dengang i firserne (eller halvfemserne), eller hvornår det nu var, at det blev cool og trendy og moderne og rigtigt og voksent og modent at mene, at "man vælger alting selv, og alting er et valg, og ethvert fravalg er et valg, og blablablablabla". Sågar kendte jeg en, der gudhjælpemig mente, at man selv valgte sine forældre - at man selv valgte at blive født. smiley

  JEG ser det som meningsløst og unødigt komplicerende - og stressende faktisk - at gøre alverdens ting til valg, og for MIG at se hænger det "valgtyranni" kvalmende meget sammen med enhverersinegenlykkessmed-tankegang.

  OT-bøvs herfra.


 • #189   16. jun 2018 Fra en hund, der keder sig til folk, der skider i sengen.

 • #190   16. jun 2018 Det er slet ikke der, jeg er, radar.
  Der er virkelig mange ting, der påvirker ens liv, som man ingen som helst indflydelse har på.

  Hvis man har hund og man er så dårlig at man ikke kan træffe helt basale personlige valg, så tænker jeg at prioriteringerne angående hunden for længst er gjort af andre eller en selv.


 • #192   16. jun 2018 Netop Sofia, det er pointen

 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 8 Emner: 19 Svar: 2.174
  #194   16. jun 2018 # 190 Det er jeg da både glad for og lettet over, at du ikke er.
  (jeg har en PRIK med valg mig her og der og allevegne, og det kan nok være jeg i min ophidselse ikke har nærlæst alt det skrevne).


 • #195   16. jun 2018 Nr 188, Sofia

 • #196   16. jun 2018 Jeg kaster op ver den slags, Radar..
  Man kan hvad man vil, du skal bare tænke positivt, hele empowermentbølgen.

  Det her er fuldstændig modsat.


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 8 Emner: 19 Svar: 2.174
  #197   16. jun 2018 # 191 ... arhhh, måske man alligevel nogle gange gør mindre end man kan. (jeg gør .... smiley )

  Men når man ofte ikke kan, så er det jo netop med at få gjort tingene, når man så endelig kan.


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 8 Emner: 19 Svar: 2.174
  #198   16. jun 2018 # 196 Så har jeg misforstået dine indlæg. Beklager.

 • #200   16. jun 2018 Man kan vælge hvad man gør med sine behov så længe man er ved bevidsthed

 • #202   16. jun 2018 Jeg er et lag dybere nede end det du skriver.
  I yderste konsekvens træffer vi aktive valg hvad angår vores basale behov.

  Det er meget langt fra at træffe valg og prioritere hvad hund angår.
  Det gør vi alle hver dag.


 • #204   16. jun 2018 Hvem taler om at træffe valg om ikke-behov?


 • #205   16. jun 2018 Mit behov er ikke at være stresset, men jeg vælger ikke selv at have stress

 • #206   16. jun 2018 Ingen vælger at have der skidt.
  Jeg synes efterhånden jeg har forklaret hvad jeg mener så mange gange at det burde være tydeligt.

  Det er det åbenbart ikke så det evner jeg ikke.. måske andre kan hvis de gider.


 • #207   16. jun 2018 Selvfølgelig vælger man ikke at være syg, og nej, man kan ikke alt, hvad man vil.

  Og langt de fleste forældre vil da blive ramt af en trang til at opfylde barnets behov, når barnet græder - så smart er vi heldigvis indrettet. Men det er stadig prioritering, om vi bruger tid på at lege med hund/barnet, fodre hunden/barnet eller gå en tur med hunden/skifte babys ble. For du kan vælge at lade være.


 • #208   16. jun 2018 Kris det er stadig ikke emnet så du får stadig ikke noget svar uanset hvor mange gange du skriver det smiley jeg synes du skal lave en tråd om babyer hvis det er for der blev spurgt i tråden om vi ville lade den del ligge

 • #210   16. jun 2018 Lens: Nu svarer jeg ikke kun dig, men generelt. CH var fx med i debatten endnu smiley

  Jeg kan godt mærke, at du føler dig en smule ramt, men det skal du slet ikke. Det er jo nærmest blot et spørgsmål om definition. JEG mener, at alle vores valg og fravalg er prioriteringer, som har konsekvenser. Du mener noget andet, og fred være med det smiley


 • #211   16. jun 2018 Sofia: Behov er en nødvendighed, og derfor kan man tale om ikke at få sine behov opfyldt, det er jo helt korrekt. Men selvom man har et behov for at spise, så kan man jo godt vælge at lade være - ligesom jeg har eksemplificeret længere oppe smiley

 • #213   16. jun 2018 Sofia: Hvis du har set mit eksempel kan man netop godt vælge at lade være med at spise smiley . Konsekvensen er, at man enten sulter sig selv ihjel, eller at man bliver "tvangsfodret" i form af sondemad.

 • #214   16. jun 2018 Man kan da godt vælge ikke at spise.

  Eftersom TS ikke deltager er emnet vel frit?


 • #215   16. jun 2018 Jeg spiste ikke. Tabte 25 kg og fik næring i en vene.
  Det valgte jeg at sige ja tak til.

  Hele to valg.


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Emner: 2 Svar: 1.873
  #217   16. jun 2018 Jeg valgte at tage imod blod , da min blodprocent var meget lav

  Dælme godt jeg ikke er Jehovas vidne

  Sikke et dilemma


 • #218   16. jun 2018 Du havde et valg, Hvis du ikke blev tvangsfodret.

  Du værdisætter valg som værende noget, der ikke hat negative konsekvenser.
  Selvfølgelig havde du et valg selvom det ene valg ville være dumt.

  Du valgte at spise og det var et fornuftigt valg.
  Jeg valgte ikke at spise og det var et dumt valg.
  Men valg var det. • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.399
  #221   16. jun 2018 Man kunne også vælge og lave en ny tråd. Bare en tanke.

 • #223   16. jun 2018 Nej Kris jeg føler mig Naturligvis da ikke ramt... Det er noget sludder...Jeg synes bare det er et andet emne smiley kan ikke rigtig se hvordan jeg kan skrive det mere tydeligt end herover. Du forstår det så ikke og det er ok. Vi har alle forskellige evner smiley skynd dig at svare så du kan få det sidste ord

  Jeg synes resten af debatten er spändende så jeg Prøver at fokusere på den. smiley


 • #225   16. jun 2018 Ja det kunne godt väre et emne for sig selv.

  Jeg synes det er Svärt at tilføje ret meget pt men läser med. Det er en meget dyb filosofisk debat


 • #226   16. jun 2018 Nu vil jeg helst ikke kommentere personligt på nogen sag, men generelt mener jeg, at man selv er skyld i sin overvægt. Netop fordi man kan vælge at lade være med at spise for meget eller forkert. Jeg er selv overvægtig og jeg ved godt, at forskellige faktorer spiller ind, som gør det sværere at modstå trangen til at spise. Manglende overskud er ofte den helt store synder for mit vedkommende

 • #227   16. jun 2018 Lens: Jeg ser ingen grund til din passive aggressivitet. Hvis du har noget grimt at sige om eller til mig, så behøver du ikke pakke det ind.

 • #229   16. jun 2018 Enhver er sin egen lykkes smed - eller?
  Alt handler (bare) om at prioritere - "Sophies choise" for at sætte det på spidsen ikke sandt?

  Unskyld, men jeg bliver bare lidt provokeret af, hvor let det lyder det der med bare at prioritere. • #230   16. jun 2018 Sofia: Nej, man kan ikke vælge, ikke at have det skidt. Man KAN vælge, om man spiser eller ej, og hvad man spiser. Det valg bliver sværere, jo mindre overskud man har. Jeg underkender bestemt ikke depression og betydningen af depression

 • #231   16. jun 2018 Isabelle: Det er netop ikke let. Det har jeg også forsøgt at give udtryk for et par gange. Det er super svært at prioritere fx sundhed, hvis man er psykisk eller fysisk udfordret. Jeg ved det godt, jeg står i det selv. Men jeg mener ikke, at hverken min psyke eller fysisk fritager mig fra et vis personligt valg. Faktisk synes jeg, at det ville være en fornærmelse, hvis folk begyndte at undskylde min overvægt med, at jeg jo også er psykisk og fysisk udfordret. Jeg har heldigvis stadig mit frie valg

 • #235   16. jun 2018 Sofia: Jeg skrev generelt før, men nu hvor du inddrager din egen situation vil jeg gerne kommentere på det: du havde et valg - du kunne spise noget andet. At det virkede uoverskueligt gjorde det svært at træffe det fornuftige valg, og det er ingen skam, at du ikke gjorde det. Jeg står selv samme sted, så jeg forstår virkelig, hvad du taler om.

 • #239   16. jun 2018 Vi er og bliver vist bare uenige smiley

 • #241   16. jun 2018 Præcis - det er jo netop det, der er pointen. At du har et valg og kan vælge at spise sundere eller tage af sted, når du har overskuddet til det smiley INGEN siger, at det er let eller at man bare kan gøre det - hvis det var let, så gjorde man det jo netop

 • #243   16. jun 2018 At der ting man ikke kan vælge til eller fra betyder ikke at man INGEN valg har.
  Der er et ton af ting man ikke kontrollere, men der er også et ton man kan.


 • #244   16. jun 2018 Sofia: Jeg tror som sagt ikke, at vi bliver enige. En af grundene er vist, at vi forstår det hele forskelligt smiley Jeg kan godt følge, hvad du siger, men jeg mener, at man altid har et valg.
  Du mener noget andet, og det er helt okay smiley


 • #245   16. jun 2018 Man har ikke valg om alt, men man har altid valg.

 • #247   16. jun 2018 Jeg er enig med CH, og jeg er enig i, at man (for det meste), gør hvad man magter smiley

 • #248   16. jun 2018 Man har ikke altid ET valg, men man har altid valg.

 • #250   16. jun 2018 Jeg tror at lige præcis ordet et er blevet læst ind i mine indlæg. Men det er der ikke.

 • #251   16. jun 2018 Det kan være, at du ikke har valget om at løbe en maraton eller deltage i OL, men du kan træffe et valg om at starte til løbetræning.
  Måske er valget ikke det, du håbede på eller det ideelle valg, men du har altid mindst ét


 • #252   16. jun 2018 Hele den her valg-debat (hæhæ) blev lidt for meta til mig, men jeg er alligevel nysgerrig, hvis jeg har forstået jeres diskussion rigtigt.
  Hvordan definerer I så et valg?

  Hvis der i en situation (sat på spidsen) bliver givet to valg og personen reelt ikke har ressourcerne til at kunne udføre det ene, er det så stadig et valg, ene og alene fordi mulighederne eksisterer uagtet alt andet?


 • #254   16. jun 2018 Man har altid nogle forskellige valg man kan træffe.

  Men man har ikke et nødvendigvis et valg i en konkret situation.


 • #255   16. jun 2018 Jeg er enig med dig Isabelle.

  Kris bare rolig var jeg aggressiv mod dig havde du opdaget det lool. Du har ret omkring valg der til at du hele tiden välger at läse en masse ind i mine indläg som ikke står

  Kan du ikke bare välge at lade det ligge smiley


 • #256   16. jun 2018 Jeg ser det sådan, at du sjældent kun har to valg. Jeg tror, jeg har brug for at få dit tænkte scenarie uddybet lidt - for det er da en spændende debat! smiley

 • #257   16. jun 2018 Man har også altid valg

 • #259   16. jun 2018 Ch hvad er forskellen på valg og et valg? Det er for mig motivationen bag. Giver det mening?

 • #260   16. jun 2018 Lens: Naturligvis kan jeg det smiley Men jeg vælger ikke at lade det ligge. Du fornærmer mine evner, og det vil jeg gerne vælge at kommentere på. Og du kan selvfølgelig bare vælge at fortsætte med at være passiv aggressiv, det er ikke noget, der rammer mig. Jeg var bare nysgerrig efter, hvorfor du har det behov lige pludselig smiley

 • #262   16. jun 2018 #254 - Ja, man har vel altid tilfældige valg og står jeg i en situation kan jeg altid vælge at tænde min lampe eller drikke et glas vand, hvis det er det du mener med, at man "altid har valg"? smiley

 • #263   16. jun 2018 Et valg knytter sig til en konkret situation.
  Valg er helt generelt og overordnet.


 • #265   16. jun 2018 Sofia: Jeg har virkelig ikke nogen intention om at ramme nogen personligt. Mine første kommentarer var bare eksempler. Og efter at Lens skrev, at hun blev ramt, virkede det som en naturlig følgeslutning, at hun følte sig ramt, da hun valgte at kommentere direkte på mine evner (eller mangel på samme smiley )
  Jeg synes, at debatten er spændende, og jeg har intet problem med at svare eller redegøre for mine meninger smiley
  I øvrigt tak for en fin debat om det her smiley


 • #266   16. jun 2018 Netop Fünke.
  Og med valg en prioritering


 • #268   16. jun 2018 Haha - autoriteter har ingen effekt på mig smiley smiley

 • #272   16. jun 2018 Ja, ellers får hun noget af en opgave med at sortere i trådens råd smiley

 • #273   16. jun 2018 Ch så er vi vel enige?

 • #274   16. jun 2018 Det ved du bedre end jeg Lens smiley