{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.801 visninger | Oprettet:

Hvalp. Opdragelse af naboer, venner og andre ... {{forumTopicSubject}}

For fanden og en i h......, hvor kan jeg nogle gange blive frustreret over at skulle opdrage på ANDRE!

Jeg har jo den dejligste lille hvalp på 3½ md, og hun har et udseende, som inviterer ALLE til kontakt og nusse-nusse (hvilket hun dog ikke altid gider, men vil gerne bide i alt :D).
Min lille Asdis ELSKER kontakt med alle børn, hunde og voksne mennesker, men jeg vil gerne træne hende til, at hun Ikke behøver at snakke med alle på vores vej. Det er ikke altid, at folk vi møder helt har forståelse for.
Hun er ret vagtsom og gøende, og hun gør også for at få kontakt, så det vil jeg gerne dæmpe til et tålelig niveau. Det går også nogenlunde, idet jeg kommerhen, hver gang hun gør ved havelågen, og så siger jeg "okay, ligeså stille", lokker hende væk, afleder og belønner, når hun er i ro/for en anden adfærd.
Men hvor er det da bare frustrerende, at folk bliver stående udenfor, vil give godbidder eller står med deres hund og vil snakke, selvom jeg har forsøgt at få Asdis væk fra hegnet. Hun skal IKKE "snakke" med alle der går forbi.
Skal jeg virkelig til at sætte skilte op med: 'Hold jer væk fra hunden'. 'Hunden må ikke fodres'. Hunden må ikke røres' ved min egen forhave og baghave? – Nej, selvfølgekig skal jeg ikke det,eller??? smiley

Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg vil ned dette opslag andet end at lukke lidt frustration ud og evt. høre jeres erfaringer eller gode råd til, hvordan man håndterer disse situationer ... ligesom ved hilsetosser på gåture, som jeg også kæmper imod.

Dem, der generer mig og sølvdisen mest, er faktisk andre hundeejere (med små hunde!) smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp. Opdragelse af naboer, venner og andre ...
  • #1   28. jun 2018 I fuld figur og uden andre "forstyrrelser" end "moar" smiley

    profilbillede
  • #2   28. jun 2018 P. S. Med 'snakke' ovenfor, mener jeg nogle gange 'gø' Hun er meget verbalt vagtsom og jeg forsøger at forhindre det, så jeg ikke ender op med en 24/7 alarmhund, selvom det jo dybest set er noget af det racen er avlet til.

    Nærboerne med små hunde har tilsyneladende ikke helt samme forståelse for, at jeg ligefrem vil træne min hund smiley


  • #3   28. jun 2018 Jeg er enig... Det sväreste dyr at träne er mennesket... Mänd isär smiley

  • #5   28. jun 2018 Hun er så nuttet smiley

    Jeg forstår din frustration fuldt ud, nøj vi har også bøvlet med det.
    Nu har vi løst det sådan nogenlunde ved ikke at have hegn helt ud til hækken, alligevel er det sket et par gange efterhånden at der pludselig står en hund både stor og lille i vores have smiley der er hæk så de løber igennem eller rundt for at komme hen til indgangen og tilbage igen.

    Da jeg boede hos min mor, skete det ofte at folk stod og snakkede med hundene igennem hækken eller lod deres hunde nærmest løbe igennem hækken for at snakke.. Så når jeg gik ud for at sende hundene ind fordi de gøede, blev jeg mødt af et, jamen de gør jo bare fordi jeg står herude med min hund.. Jamen for helved altså, kan de så ikke gå væk med den hund?!

    Det er jo umuligt at lærer sin alarmhund at holde mund når folk konstant gør det modsatte af hvad de burde at gøre. Jeg kan jo ikke rigtig sige noget til at hundene reagere når fremmede står og henvender sig til dem.. Plus at jeg faktisk godt kunne blive utryg ved det når nogle uden hund jeg ikke kendte stod på den anden side af hækkene og "luskede" rundt, for hækken var så høj og tyk at jeg ikke altid kunne se folk men blot se og høre at der var en person. Og man har jo hørt om hunde der bliver stjålet i deres egen have smiley


  • #6   28. jun 2018 Jeg oplever det lidt med børn og aslan. De falder for hans pels og farve. Det er altid lidt svärt. For det meste hilser han men nogle gange gider han jo ikk

  • #7   28. jun 2018 Hvad med et skilt "afstand hundegalskab"

    Jeg udnyttede tricket da Ziva var yngre når hundene var på vej "undskyld de kan ikke hilse - hun er i behandling for hundegalskab"
    Jeg har næsten en hund, der kan gå forbi andre hunde uden at reagere (det glipper lidt hvis den anden er en legesyg teenager der tydeligt ligger op til sjov leg)

    Men nej du har en lidt op af bakke træningssituation.

    Smukke Asdis smiley


  • Trine A
    Trine A Tilmeldt:
    aug 2017

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 71
    #8   28. jun 2018 Kunne god lyde som om problemet er at dit hegn går ud til sti/fortov? Hos os har jeg bevist valgt at placere vores havelåge ca 2-3 meter på vores grund, så jeg fuldt bevist kan sige til folk, at hov du er da vist på min grund. Og de fleste folk har pli til slet ikke at komme "ind" fordi de netop skal ind på grunden først.
    Dog er vores baghave sådan at man kan hilse på hunden, men vores går kun der hen, hvis der står en anden hund, og det er heldigvis kun dem der bor i huset bag os der har hund, så det er kun den ene vi skal forholde os til. Vores gør så heldigvis ikke.

    Med det sagt så forstår jeg udemærket dit dilemma, og især på tur. Vi har også en hund der selv som voksen drager opmærksomhed, dette har gjort jeg har lært at sige fra, og også nonverbalt give udtryk for hvis der ikke skal snakkes. Oplevede dog en dag, for længe siden da vi sad ved vores lokale Kvickly, at en ældre dame blev direkte fornærmet over hun ikke måtte sige Hej til hunden. Vi var der for at lære den at fremmede ikke gør noget, og de kan gå forbi uden at tage kontakt. Men damen ja hun blev sur.
    Så jeg har også tit været hende den slemme, der har været så ond at min hund ikke har måtte snakke med alt og alle, og som har sagt "Vi træner" når folk har stået "Neeeejjjj hvor er den sød" og nærmest faret i hovedet på hunden. Men mennesker er svære at opdrage på desværre smiley


  • #9   28. jun 2018 Vi oplevede det meget der hvor vi boede før.
    Folk gik hen til hegnet. Stak hænderne ind til hundene, prøvede at løfte dem, trak børn hen til hegnet og stak hænderne ind, trak både villige og modvillige hunde hen til hegnet. En af naboerne kunne endda finde på at fodre dem (stille skåle ind) eller løfte sin egen hund over hegnet til vores.
    Jeg kaldte ind og irettesatte folk hver gang, det hjalp desværre ikke


  • #10   28. jun 2018 Da jeg var lille, lærte mine forældre mig noget rigtigt smart.

    Man kan ikke bestemme over andre menneskers adfærd, men man bestemmer heldigvis 100 procent over ens egen. smiley

    Med denne lille viden, så er livet ret simpelt. Ingen hegn ud til hækken. Din udfordring deler du jo med cirka halvdelen af alle hundeejere i de fleste villakvarter.

    Så ingen hegn ud til vejen til at starte, ret logisk når man tænker over det.

    Desuden, så er alt det der med godbider, ikke særligt effektivt, medmindre du er vildt dygtig til at læse hunde og give i det rigtige øjeblik (for tænk sig nu, hvis hunden forbinder det at gø, med at den får godbider?).

    Det simpleste at gøre, er at kalde hunden ind hver gang den gør. Efter 100 år, så lærer den at forbinde det med at gø, med at det hele bliver kedeligt.

    Det er så simpel en metode, at jeg har lært min Grosser at lade være med at gø, selvom han er en omplacering, der faktisk var trænet til det modsatte til at starte med. Han siger aldrig noget nu.

    Vores 11 måneders Broholmer (som dog sjældent gør for at advare, mere for at få opmærksomhed), hun er også godt på vej til at lære det.

    I øvrigt, kan fortælle dig, at samtlige af de der Huski lignende racer (jeg kan ikke se forskel på dem), alle som en gør ad helvedes til i vores villa kvarter, og jeg tænker nogen gange at jeg ville blive sindsyg ved at være nabo til en sådan.

    Måske den race bare ikke er egnet til byen?

    Heldigvis ignorer mine hunde dem på en gåtur, for damn en støjende gåtur, hvis mine også lige mente at de skulle skråle med. smiley


  • #11   28. jun 2018 Martin det er altså ikke alle hunde der lærer at stoppe ved at man tager dem ind. Min Lucky er pisse ligeglad med om du bærer ham ind (er der noget han mener er vigtigt at gø af går han ikke ind frivilligt)
    Det hjælper heller ikke at be ham holde mund eller at finde lækre godbidder frem.

    Selvfølgelig hjælper det på gøen at tage ham med ind, men han begynder igen næste gang der er noget. Og det er fuldstændig ligemeget hvor konsekvent man er med at flytte ham, for han giver stadigvæk lyd.

    Rosa er stikmodsat hun giver lyd, men kalder du, har du en godbid eller fjerner du hende så stopper hun (for det meste, hvis ikke Lucky har kørt hende op)


  • #13   28. jun 2018 @My only Sunshine.
    Din udfordring er bare, at det er ikke naboens problem. Så det er hundeejerens ansvar at finde en løsning, eller man risikerer at naboen anmelder ens hund.

    Hvis folk siger, at det ikke nytter noget, må de jo finde et hjem til deres hund, som passer ind i området. Ingen skal acceptere at blive generet af naboens konstant gøende hund.

    Husk nu, det betyder jo intet at en hund gør et par gange om dagen. Det er de der skal gø hver eneste gang nogen går forbi.

    Vi har en nabo, med en meget lille hund. Den gør også konstant alt muligt, men er så lille at det ikke er generende.

    Faktisk er det mere irreterende at fruen i huset råber og skriger af den konstant. Orv hvor får den lille hund meget skældud! smiley

    Men var det nu en mellemhund, som jo kan gø højt, så ved jeg ikke om min tålmodighed ville række.


  • #14   28. jun 2018 Martin mine får bestemt ikke lov til at genere nogen overhovedet. De ryger ind hvis de ikke vil stoppe smiley men det gør det altså stadig svære at lærer dem når folk lader deres hunde rende ind igennem hækken, jeg har sågar prøvet at en hund stod i haven, var løbet igennem hækken med flexiline på smiley
    Vores hegn er Ca en meter inde på grunden for at havemanden der skal passe det andet kan gå igennem.

    Jeg har heldigvis aldrig prøvet at få klager over hundene og vi har altid boet i lejebolig i byen smiley så det kan jo ikke genere vanvittigt, men jeg er jo så også selv bevidst om at de ikke bare skal have lov til at larme konstant


  • #16   28. jun 2018 I øvrigt, kan fortælle dig, at samtlige af de der Huski lignende racer (jeg kan ikke se forskel på dem), alle som en gør ad helvedes til i vores villa kvarter,

    Der er en del spidshunde der gør, Martin, men jeg kan forsikre dig for, at huskyen ikke er én af dem smiley De kan hyle gudsjammerligt, specielt hvis man har mere end én. Og så kan de sige vaf-vaf, hvis de leger eller finder et pindsvin. Men de ejer ikke skyggen af vagt-instinkt, så det er ikke dem, der normalt står og gør efter alt, hvad der bevæger sig smiley

    Og så tilbage til trådens emne. Mine går også kun i baghaven, når de er ude alene. De kommer kun i forhaven, når jeg er med.
    Jeg bor på en skolevej, og de skal ikke udsættes for alle børnenes fantasifulde påfund....

    Naboens svigerfar giver dem tørre hundekiks, når han er på besøg. Det kan jeg godt acceptere smiley


  • #17   28. jun 2018 Ja, man kan jo ikke rigtig fortænke folk i, at de gerne vil have fingrene i sådan en charmetrold. smiley

    Her hvor jeg bor nu, har jeg heller ikke hegnet ned til vejen af samme grund. Men hvis ens have ikke er så stor, vil man jo gerne udnytte den bedst muligt.

    Men ellers synes jeg, at jeg har mødt rimelig forståelse, når jeg har fortalt folk på en pæn måde, at det kan godt være, at det ikke generer dig, at min hund/hunde gør, men måske generer det mine naboer, og derfor er det er problem for mig, at du står uden for haven med din egen hund og prøver at få kontakt.
    Hvis det drejer sig om folk, der bor på ens egen vej eller i nærheden, er det nu rarere, hvis man kan få det sagt pænt og få folk til at forstå hvorfor i stedet for bare at være den der sure kælling.


  • #18   28. jun 2018 Nogle folk er bare håbløse, og mangler situationsfornemmelse!

    2 timer gammelt opslag fra min bys facebook:


    profilbillede
  • #19   28. jun 2018 @Karina.
    Det har du helt sikkert ret i, jeg ved virkeligt ikke meget om andre racer end Mollosserne/Sennenhundene.

    Derfor jeg sjældent udtaler mig om de der pelsklumper, for det går altid galt. Men de er dæleme flotte, gøende eller ej. smiley

    PS: Naturligvis ikke så smukke som Grosser Schweizer Sennenhunden, men den er jo så også anderkendt som den smukkeste hunderace i verden. Sådan er det. smiley


  • #20   28. jun 2018 Og der ER mange af dem, der er gøende.
    Jeg boede overfor en samojede i et par år. Jeg var ved at blive SINDSYG, af den der skingre gøen smiley


  • #22   28. jun 2018 Åh ja... Har havde vi en flok kleinspitz i en periode - det er vist same same smiley

  • #23   28. jun 2018 Jeg har så ikke problemet i haven, da min hund kun går i baghaven hvor der ikke kan komme andre end de naboer hvis haver støder op til min.

    Men men men, lige nu prøver jeg på at lære Gaddafi at ignorere andre mennesker og hunde. Det går rigtig skidt.
    Når der kommer nogen gående, så vupti holder jeg guffer for næsen af Gaddafi og siger så højt at folk kan hære det: Du skal ikke hen og hils, du skal lære at gå forbi.
    Det hjælper ikke en disse. Folk stopper op alligevel og kommer med deres ihhhh og åhhhh, hvor er den nuttet og stopper hænderne ned til ham, eller de slår følgeskab med os.
    Det samme gælder når der kommer folk med hunde. Jeg afleder Gaddafis opmærksomhed, og på trods af det, så lader folk deres hunde suse ud i flex-linen så den kan komme hen til Gaddafi.

    Påtaler man over for folk at Gaddafi ikke skal hilse, så er man en sur og dum kælling.
    Påtaler man over for andre hundeejere at hvalpen ikke skal hilse, så er man en dum kælling der ikke har forstand på hunde og man burde slet ikke have hund.

    Tillader man sig at sige, at lige nu socialiserer vi ikke, men at vi lige nu "opdrager" så man ikke får en hund der generer andre, får man at vide, at det behøver man jo ikke med sådan en lille sød hund, den skal bare have det sjovt og skal have lov til at lege.



    Miemiv, jeg synes, at du skal sætte et ekstra hegn op lidt længere ind på grunden. Det blev min kusine, som også har have ud mod vejen nød til.


  • #29   28. jun 2018 Vidst også den eneste nedside ved at have en have af hvad jeg kan komme på.. Ville være angst for forgiftede pølser osv hvis jeg havde en have, der ville være fluenet over.. xD Det er umuligt at helgardere sig mod mennesker!

  • #30   28. jun 2018 Først : Ihhhh lækker lille vuf smiley smiley
    Da jeg ikke har naboer ( heldigvis ) så har lige ingen råd omkring dette smiley
    Men til alle hilse tosserne i det gankske land ,så gør jeg det ,at når der kommer en hen med hund og siger uhhhhhh de skal da hilse,så siger jeg bare desværre,jeg har fundet lopper på hende og vil ikke smitte smiley engang imellem"fejler " hun et eller andet fantastisk....jeg gider ikke tage diskussionen mere ,gider ikke blive kaldt dårlig hundeejer og skøre kælling eller hvad folk nu kan finde på at fornærme mig med bare fordi jeg vil gå i fred smiley


  • #31   28. jun 2018 Smitsomt ræveskab er en klassiker smiley

  • #32   28. jun 2018 Mange tak for alle jeres kommentarer og forslag nogle mere brugbare end andre smiley
    Hun går ALDRIG i haven uden opsyn, men det er træls altid at skulle rejse sig for at få hund og mennesker væk og dæmpe hendes gøen.
    Jeg bor i en gård bestående af små rækkehuse i en firkant, og det er kun folk der bor her i området (mine naboer og folk fra en af de andre gårde, som går forbi. Derfor vil jeg gerne lære hunden, at de ikke er fremmede men gerne må gå her – og lære folk, at de skal gå forbi uden absolut at give min hund opmærksomhed.
    Flere af dem møder vi i vores hundelegegård, og der kan de lege og nusse ligeså tosset de vil. Af samme årsag kan jeg ikke bruge påstanden om smitsom sygdom m.v.
    Jeg kan Ikke sætte hegn længere inde på terrassen for så ville pladsen næsten blive halveret smiley
    Jeg må snakke med folk og fortsætte træningen af den lille sølvdise smiley smiley


  • #33   28. jun 2018 Smitsomt ræveskab er en klassiker

    Den virker ikke i Kolding. De fleste ved ikke, hvad det er.


  • #34   28. jun 2018 Anni, den vil heller ikke gå her, tror jeg smiley
    Men hvis nogen skulle kende til det, kan vi jo heller ikke komme på hundelegepladsen, som jeg selv har været med til at etablere smiley


  • #35   28. jun 2018 Anni så rabies? smiley eller kald det ulvesyge!

  • #36   28. jun 2018 Salla ikke rabies, så kommer myndighederne jo og henter ham til en aflivning.
    Ulvesyge kunne være aktuel


  • #37   28. jun 2018 Ups, ikke godt smiley

  • #38   28. jun 2018 Jøsses manner, så kom vi lige gående på en offentlig sti langs nogle huse;et sted med skiltning om at hunde skal føres i snur. Ud af en have kommer så en galpede papillon springende over imod Asdis. Jeg råber SKRID! GÅ HJEM! m.m. imens en kone kommer vadende hen og skælder mig ud for at råbe af hendes hund.
    Jeg sagde: "Vi træner, så den skal holde sig væk". "Jamen så må i træne et andet sted", svarede hun smiley Mig: " Nej, dette er en offentlig sti, og min hvalp skal lære ikke at hilse på alt og alle. Det er DIG der burde gå et andet sted hen og lufte din hund uden snor!" Asdis forholdt sig beundringsværdigt fint under hele seancen smiley – og jeg hviskede "dumme madamme" på vej videre smiley


  • #40   28. jun 2018 Ja det kan også være svært at gætte Isabelle smiley


    Jeg kommer til at tænke på engang jeg var ude at gå med hunde og min dengang 4 årige søn.
    Vi mødte en dame med 3 hunde, som hun dækkede af så vi kunne passere.
    Da vi er nået 4-5 m forbi, vender min søn sig om (holdet afstanden) og spørger om han må hilse på hundene.
    Hun blev nærmest lilla i hovedet og hvæsede af ham "kan du ikke se vi træner"
    Gud fader bevares, hvordan skulle et 4 årigt barn kunne det, han spurgte oven i købet pænt og nærmede sig slet ikke


  • #41   28. jun 2018 Isabelle, jeg ved ikke om du er sarkastisk, men uanset om man træner eller bare går tur, skal andres hunde sgu da ikke komme galpede, farende hen imod en.

  • #44   28. jun 2018 Nå, okay, Isabelle. Jeg har ikke selv hverken brugt eller set "jeg træner-kortet" ret tit, men nogle gange kan det faktisk være nødvendigt, hvis det er det, man gør smiley
    Sådan lidt ligesom at der står "skolevogn" på biler med køreelever smiley


  • #45   28. jun 2018 Måske en t-shirt med "vi træner" kunne gøre tricket smiley

  • #48   2. jul 2018 Åh ja, her er det så bare naboerne, der er problemet.
    Vi har ikke have ud til vejen, så der har vi ikke problemer. Men en af naboerne har en 2-3 hunde og en ca 5-årig pige, der jævnligt går rundt i haven alene med hundene. Der er kun et trådhegn imellem, ind til den nabo, og jeg prøver virkelig ihærdigt at lære hundene, at de IKKE skal stå der og spille op til nabohundene.

    Det er normaltvist ikke et problem. De går som regel væk, når de får et nej, og ellers går jeg bare imellem dem og hegnet, og så flytter de sig med det samme. No problem.

    På nær når pigen er i haven. Hun vil SÅ gerne hilse på vores to, når de kommer op til hegnet. Så står jeg der - højgravid, pt. - og prøver at gå imellem hunde og hegn, mens hun står på den anden side og kalder på dem. Hver gang får hun at vide, at hun ikke skal kalde på dem, og at de ikke skal hilse gennem hegnet. Svaret er altid: "okay, så over hegnet!", og så stikker hun hænderne ind over hegnet. Åh gud altså.

    Nu er det blevet sådan, at vi går ind fra haven, så snart pigen viser sig. Vores er i forvejen ikke i haven uden opsyn, men når nabopigen er der, er det helt umuligt at have dem i haven, selv under opsyn. smiley


  • #49   2. jul 2018 CTS: Kan du ikke tage en snak med pigens forældre? Evt. bruge hende mere hensigtmæssigt i træningen, så hun samtidig lærer ordentlig adfærd og grænser omkring hunden?

    Jeg skal forhåbentligt have en ny vaps næste forår. Begge mine naboer har mindre børn. Jeg har allerede snakket med hende, der har de mindste på 4 og 5 år, om de da ikke skal inddrages i miljøtræningen, så de lærer at omgås hunden på en konstruktiv måde, så vi alle kan være her. Det synes hun er en super idé.

    Da Kia var lille smed naboungerne hårde snebolde efter hende, sprøjtede vand på hende med deres haveslange etc. Hun synes det var sjovt, men det kan man ikke regne med alle hunde gør, og jeg vil IKKE have, at naboungerne invaderer min have mere end de i forvejen gør, med alt deres legetøj, der ryger over muren ... især balloner og andet der kan skade hunden, hvis den sluger det.
    Og nej, de får ikke deres legetøj igen, medmindre de pænt kommer og beder om det, og er det noget Kia kunne bruge ... så er det bare ærgeligt, de har jo selv givet hende det ... Der skal være en konsekvens der sørger for, at de ikke bevidst smider noget ind i min have.
    Der er ikke stor chance for, at deres legetøj ender i min have ved et uheld (balloner etc. undtaget).

    Jeg har 180 meter højt træhegn om halvdelen af haven, og 160 meter højt mur om resten. Vi bør altså kunne være i fred.

    Jeg fandt ud af, at det virkede, at inddrage forældrene, da Kia var lille. Børnene blev inviteret ind for at hilse på hende, og vi lavede en plan for, hvordan hun skulle opdrages, så alle kunne være her. Og for hvordan deres børn kunne opdrages så vi uden børn, kan holde ud at være her. Det ene hold naboer er unge pædagogforældre af den type, hvor deres unger larmer helt ekstremt meget ...
    Forældrene lærte kommandoen, der skulle få Kia til at holde kæft, hvis hun gøede (vi trænede det selvf. også selv) etc.

    Dialog med forældrene kan anbefales.


  • #50   2. jul 2018 Sanne - Det er forsøgt, men forældrene er desværre ikke meget bedre. De virker ikke voldsomt ansvarlige. Pigen er der som regel alene, med 2-3 mellemstore hunde, der slet ikke er styr på. Vi ser hende ofte gå rundt alene i byen uden voksne. De gange forældrene har været der, har de råbt og skældt ud på hundene, og de virker i øvrigt til at synes, at det er helt fint at vores hunde hilser gennem hegnet (et hegn, som deres mindste hund i øvrigt jævnligt har gravet sig under, ind til vores have, uden at de har forsøgt at gøre noget ved det).

    Når jeg siger, at jeg ikke synes de skal hilse, hverken mennesker eller dyr, siger de noget ala "pjat, det kan de sagtens, de gør ikke noget og dine vil jo gerne".

    "Heldigvis" er det et udlejningshus, der ret ofte skifter beboer, så man kan håbe at de snart flytter igen smiley


  • #51   2. jul 2018 I må ikke sætte et bedre hegn (lukket) op?

  • #52   2. jul 2018 Jo, og det kan da blive løsningen på det smiley

    Det er bare så frustrerende at skulle. Haven er ret lang, så den støder op mod to haver på hver side, og en for enden. Det er kun lige dér der er problemer. Til de resterende 4 naboer er der enten hæk eller ingen hunde og ingen problemer. Så det er jo bare irriterende, at skulle sætte fx et træhegn op, ved de 8-10 meter.

    Her henover sommeren får vi nok gravet et trådhegn ned. Lige nu står det bare lige 5 cm i jorden. Så kan deres hunde i det mindste ikke grave sig under.

    Det har i øvrigt ikke været et problem før, selvom der tidligere har været hunde derinde. Men nu er de stort set fjerner de buske og planter der afskærmede og nærmest dannede en hæk.


Kommentér på:
Hvalp. Opdragelse af naboer, venner og andre ...

Annonce