{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.648 visninger | Oprettet:

AT
AT
Tilmeldt:
2. apr 2017
Følgere: 8 Emner: 44 Svar: 1.103

genbrugshund {{forumTopicSubject}}

Vi snakker ofte om, hvilken hund vi skal have efter Rollo, vi har nogle kriterier og ønsker til den nye hund, eller dvs. vi har hver vores kriterier og ønsker - faktisk er vi meget modsatte i hvad vi ønsker. De eneste punkter, hvor vi er enige, er at den ikke skal savle, den skal ikke være vogtende.

Også er vi meget i tvivl om vi gider "bøvlet" med en hvalp igen. Vi er nok begge kørt lidt træt i manglende søvn, efter 2 børn. smiley
Men forhåbentligt går der MANGE år endnu, inden at en ny hund bliver aktuelt.

Hvilken erfaringer har i med at anskaffe jer en genbrugshund kontra hvalp?

Hvilke fordele/ulemper er der, og hvad skal man især være obs på, når man overvejer at anskaffe sig en genbrugshund?

Er jeres fra internater, eller private?


Kommentarer på:  genbrugshund
 • #1   8. sep 2018 Jeg bliver stresset af at have hvalp, så har haft genbrugshund..

  Man skal være opmærksom på den måske har nogle "lig i lasten" som sælger måske ikke lige fortæller om smiley

  Jeg har personligt ikke haft problemer med at træne en voksen hund.


 • #2   8. sep 2018 Jeg har, for 2. gang i mit liv, købt en ikke-hvalp. Murphy var 7 måneder, da vi fik ham. MIT største krav er at jeg 100% ved hvad han kommer fra. At han ikke har skeletter i skabet, så jeg ikke kan stole på ham. At jeg så valgte ham, netop fordi jeg ved at han har haft et pragtfuldt hvalpeliv hos Gitte, er så noget helt andet.....

  På et tidspunkt kommer der også en DKK labtæve herhjem. Også her skal jeg vide hvor hun kommer fra og hvad hun har oplevet.

  Så jeg orker ikke at få en hund hjem med masser af skeletter. En hund, som jeg ikke ved om er ødelagt af tidligere ejer(e). jeg er heller ikke interesseret i en hund som har været igennem mange hjem inden den kommer herhjem. Jeg skal VIDE at hunden har et "racetypisk" hoved!! Jeg skal kunne stole på at den ikke skader os, Murphy eller andre smiley


 • #3   8. sep 2018 Verdens bedste Walle var genbrug. Ville gøre det om igen 100000 gange uden at blinke, crap hvor jeg elskede den hund. Hun var 2 da jeg fik hende. Hendes historie står på profilen https://www.hundegalleri.dk/galleri/38597-hvid_schaefer_walledyret_6_marts_2006__20_dec__2015

 • #4   8. sep 2018 Min mor og hendes mand fik "genbrugshund" gennem en privat.
  De havde i forvejen en voksen tæve og fik så den nye - en dværgschnauzer tæve på vist 1½år (der havde haft hvalpe).

  Jeg tror ikke de havde kigget internater, men jeg havde slået et par annoncer op for dem og blev herinde kontakte af en, som havde denne tæve der ikke fungerede med resten af flokken.
  Det er en helt fantastisk hund de fik - hun fylder 10år lige om straks smiley

  For et par år siden var de faktisk på udkig efter hund igen - endnu engang genbrug. Der fandt jeg igen en til dem (privat - en sød westie tæve), de fik hende hjem "på prøve" men hun blev sendt retur. Det var en sød hund, men hun stressede over bylivet, da hun kom fra landet.

  Jeg ved at de fremover går efter genbrug, netop fordi de ikke gider hvalperæset.


 • AT
  AT Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 8 Emner: 44 Svar: 1.103
  #6   8. sep 2018 Dejlige erfaringer at hører. Det giver selvfølgelig et ret positivt billede, når man ikke hører noget negativt, selvom at jeg "håber" at få et lidt mere nuanceret billede af det.

  Gik i efter en speciel race, eller gik i efter en "speciel" hund?

  Hvis erfaringerne overvejende gode, og jeg kan få indsamlet så meget viden inden for processen, så man sikre sig bedste muligt for det rigtige match, og for at undgå snyd, så er det mere tiltrækkende at undgå hvalperacet.

  Hvilken alder anbefaler i, at hunden er ved omplaceringen? for at det gavner både hund og køber bedst?


 • #7   8. sep 2018 Jeg går efter en hund der SKAL være rolig indefor.

  Dvs ikke være en der vimser rundt eller "løber på vægene"

  og så SKAL den kunne være i en lejlighed uden at gø af alt og alle..

  Den må gerne give et vuf når der bliver banket på smiley

  Må MEGET gerne kunne gå løs uden at stikke af/jagte andre dyr.

  Skal generelt være en "mild" hund der kan med alle (men ikke skal være sammen med alle hele tiden)

  Og den skal ikke blive stresset når jeg stresser, der skal den være der for mig


 • #8   8. sep 2018 Nå, men negativt? Den anden hund, jeg har haft som omplacering var en golden-blanding, som skulle have været aflivet fordi "sønnen var allergisk overfor hunde". Ham tog jeg ubeset efter aftale med ejer og dyrlæge. Jeg vidste intet om ham. Han var en lille bitte tynd, sky, afsindig håndskræk hund. Han havde nogle vaner, som jeg aldrig lærte at forstå. Jeg var ikke tryg ved ham, men vi beholdte ham til han fik leukæmi 8 år gammel..... ALDRIG mere.... • #9   8. sep 2018 Her har kravene heddet en mindre fælde-fri race og hunden skulle kunne med børn (min mor var dagplejer da de fik den første genbrug). Og så har hunden selvfølgelig skulle fungere med den de havde i forvejen.
  Jeg mener de foretrak en tæve og så har det nok bare heddet over 1-2år, så de er ovre den værste lømmelperiode også.

  Der har ikke været noget negativt ved overtagelse af den første.

  Så var der jo den anden som stressede i byen, men det var de opmærksomme på og derfor kom den på prøve. Tidligere ejer nævnte selv at den ikke var vant til andet end landet.

  Så altså i vores 2 tilfælde har der ikke ligget noget skjult, "sælgerne" var ærlige, tillod besøg og "prøveperiode" hvor de uden sure miner tog hunden tilbage.


 • AT
  AT Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 8 Emner: 44 Svar: 1.103
  #10   8. sep 2018 Mette: Det er vel meget lige til, at det kan gå galt når man ikke ved hvad man køber smiley

 • #11   8. sep 2018 Vi købte en 7 mdr. schæfertæve, som blev aflivet knap 2 år gammel. Hun var så stresset, at hun bed sin hale i stykker flere gange, mental stimulering eller ej

 • AT
  AT Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 8 Emner: 44 Svar: 1.103
  #12   8. sep 2018 En hurtig gennemgang af hundene på internatterne, giver et billede af at de primært er hunde med en forholdsvis højt energi niveau der kommer der ind..

  Kris: Hvor meget forarbejde havde du gjort, tænker hvor meget vidste du om hunden inde du fik den? Vidste du at den stressede? Løj sælger? eller, duede den bare ikke til at blive omplaceret?


 • #13   8. sep 2018 AT jeg har det lige sådan, jeg orker ikke en hvalp igen, dog har jeg været i tvivl om jeg kunne elske en hund jeg ikke har haft fra hvalp. Det har jeg så erfaret, at DET kan jeg.
  Passede en storpudel der hurtigt gik lige i hjertet.

  Jeg har dog stadig krav og ønsker og kemien skal være der med hunden. Jeg har ønsker til race, men finder jeg den rette i en anden race, så kan det også blive en fra et internat


 • AT
  AT Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 8 Emner: 44 Svar: 1.103
  #14   8. sep 2018 Staffordshire: Jeg har faktisk også selv haft i tænkerne, om man blev lige så glad for en omplaceringshund, som man gør for en hund man har haft fra hvalp.

  Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er bedst at gå specifikt efter en særlig race, eller om man skal være mere åben, og udelukkende gå efter hundens personlighed smiley

  Men tænker at min kæreste og jeg aldrig bliver enige om en race, da vi størrelses mæssigt er i hver vores ende af skalaen smiley (Men ellers må jeg jo frem med argumenterne for at det er mest fornuftigt med en mindre hund)


 • #15   8. sep 2018 Vi undersøgte stamtavlen, ringede til avler og talte selvfølgelig med sælger. Han fortalte os ikke alt, så man kan sige, at han løj ved at fortie. Vi kunne næsten ikke have gjort mere, tænker jeg ... jo, måske kunne vi have set hunden i sit første hjem, det gjorde vi ikke. Sælger kørte hjem til os under samtalen, og han havde hunden med, så vi kunne se den sammen med Chico og Odin

 • AT
  AT Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 8 Emner: 44 Svar: 1.103
  #16   8. sep 2018 Kris: Det er så ærgerligt hvis sælgere fortier med problematikker, som er ret relevante i forhold til hundens ve og vel smiley

  Det med at fortie, er nok det jeg ville frygte mest - for hvor nemt er det egentligt at se hvis der er nogle problematikker med hunden? Nogen ting, ses vel først efter et stykke tid, og når hunden er faldet til. :s


 • #17   8. sep 2018 Lige præcis. Hos Bella var det som sagt stress, der fik hende til at bide i sin hale, og samtidig kunne hun ikke tåle, at børnene legede med bolde, pinde eller vand. Temmelig problematisk med 3 mindre børn i huset ...

 • #19   8. sep 2018 Vi fik Walter som knap 1 år, netop for at slippe for det trælse ved hvalp, og vi har ikke fortrudt det! Jeg har selv opfostret to hvalpe, så jeg ved hvad det indebærer, og med Walter var han renlig og alene hjemme træning gik som en leg (dette var han IKKE trænet til). Eneste negative er at vi missede ham som nuser hvalp, men har dog billeder fra tiden. Og så er det interessant at få en hund i teenagealderen, for man har jo ikke haft den der hengivne tilknytning hvalpe får til en fra Day 1, men med træning og kærlighed kan man sagtens komme efter det.
  Jeg er i tvivl om vi nogen sinde får hvalp igen, men nu må vi se smiley Billedet er fra da vi besøgte ham, 4 dage senere hentede vi ham.


  profilbillede
 • #20   8. sep 2018 Vi havde krav til ca lab str, samme pelskrav som dig, og så en der var social med andre hunde, da alle i vores familie og omgangskreds har hund, samt skulle acceptere børn. Og så helst ikke alt for gammel (7 + ish) Dem var der ikke super mange af, og dem der var blev 'revet væk' på fb grupper osv. Race var vi ligeglade med, syntes der så mange gode, og temperament osv er jo også forskelligt fra hund til hund.
  Vores første indtryk af Walter var faktisk rigtig dårligt, han gøede i 15 stive minutter af os da vi kom, og jeg var lige ved at køre med det samme igen, men han blødte op og legede og puttede osv. Han var super stresset hvor han var, så efter 2 døgn hos os gøede han kun 2 bjæf når det ringede på døren, hvilket han heldigvis stadig gør smiley


 • #21   8. sep 2018 vi fik Nova da hun var 19 måneder, hun kom fra opdrætter hvor hun blandt andet havde gået med sin kuldsøster. Opdrætter udstiller en del og vidste ikke lige hvilken af tæverne hun ville satse på ..

  Fordel 100% renlig hund, ok opdraget, havde ingen lig i lasten fra tidligere privat hjem, ingen alene hjemme problemer ... minus, på en eller anden uforklarlig måde kan man godt mærke at hun er anderledes omkring nogle ting end de hunde vi har haft fra 9 ugers alderen ... men absolut nem ..


 • #22   8. sep 2018 AT jeg tror det er et mix af flere ting der kan gøre om man kan elske hunden. Jeg kan ikke engang sige hvad det var med Evita. For hun var lidt atypisk for racen på nogle områder ( sagde opdrætter ), men har ikke noget at sammenligne med, og hendes sind ville være noget jeg skulle tilpasse mit liv efter ( ikke noget voldsomt jeg ikke kunne leve med ), men alt andet var perfekt. Der gik ikke mange dage før jeg var solgt.
  Evita var 7 år da jeg passede hende og frisk og fræk som en havørn smiley


 • #23   8. sep 2018 Min Pletpølse var en genbrugshund på 3 år, som jeg nærmest fik ubeset. Han var fantastisk og faldt rigtigt hurtigt til i vores familie. Han forgudede mine drenge smiley Tidligere ejer kunne ikke fortælle ret meget om ham, da hun selv tog ret akut mod ham. Det eneste jeg fik af vide, at han kom fra et ældre ægtepar, som desværre ikke kunne magte ham mere, da konen havde fået kræft.
  Han var ikke den skarpeste kniv i skuffen mht. træning, så han var bare pusse-nusse familiehund smiley

  Eneste lig i lasten var, at han træk sindssygt på gåture og kunne ikke med andre hunde.
  Jeg savner ham hver eneste dag smiley


 • #24   8. sep 2018 Min elskede Molli er genbrugshund. Hun har en del skeletter i skabet fra sin fortid, men heldigvis er de til at leve med. Jeg vil helt sikkert have genbrugshund igen. Jeg kan ikke overskue hvalpe. Der kan være ligeså meget arbejde i en genbrugshund, men en voksen hund er noget nemmere.
  Jeg bryder mig personligt ikke om nogen af de internater, som ligger her i landet. Jeg foretrækker at få hunde fra privatpersoner.


 • #25   9. sep 2018 Min tæve var næsten 10 måneder da jeg overtog hende her i dk fra en ungarsk familie.
  De havde været ærlig omkring hvilke problemer der var med hende.
  Men den helt reelle grund hvorfor de skulle af med hende har jeg nok gættet mig til nu.
  Hun var simpelthen for vild for dem.
  De havde en lille dreng på 2 år og konen ventede sig.
  Og med sådan en vild hund i huset tror jeg det var for meget for dem med 2 små børn os smiley
  Hun var stresset da hun kom.
  Men tingene bliver bedre og bedre med hende smiley

  Det største plus er at forrig ejer har været så ærlig. Men også Hun er sindsyg intelligent og hun var renlig

  Det har været et stort minus hun er så bange for andre hunde og ville jagte min kat.

  Hvis jeg kan få en som ikke er bange for andre hunde og vokset op med kat turde jeg godt igen.


  profilbillede
 • #26   9. sep 2018 jeg har en lille test som jeg laver. Kan hunden de få ting så kan den komme med hjem. jeg gør det for at undgå en bange eller ikke korrekt socialiseret hund. har haft en og det gider jeg ikke igen.

 • #28   9. sep 2018 ja internaterne ved meget lidt. er man usikker på om man kan træne næsten hvad som helst bør man få fra private. jeg hentede fx en hund fra internat som viste sig at være en gadehund....

 • #29   9. sep 2018 vi fik Blackie lab/dsg da hun var 6år gammelnu er hun 13år, faldt h hurtigt til her .

  pomserne acceperer hende, Trunte collie elskede hende (Blackie savner Trunte)

  Vi skal ikke have større hunde igen


  profilbillede
 • #32   9. sep 2018 Sofia foreningen der havde fået hunden til dk ringede. jeg har endda et foto af hunden midt i Bangkok. Det var fra et internat i Nordjylland og de gjorde intet forkert. ejerne havde ikke sagt noget. og internatet havde ret da de matchede os. jeg kom for at se på en bc men de kom ud med den hund der senere blev den bedste hund jeg nogensinde har haft smiley

 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 7 Emner: 1 Svar: 1.869
  #34   9. sep 2018 Jeg har min 6. genbrugshund

  Den ene var en 10 -ugers hvalp og ellers har de været fra 1 - 3 år , når jeg har overtaget dem

  3 har været fra kenneler , 2 har været fra hvalpefabrik ( ejer skulle skilles , så jeg har ikke støttet noget )

  Han jeg har nu er fra privat

  Har ikke vidst ret meget om nogen af dem

  Ham jeg har nu ved jeg intet om. Ved ikke om tidligere ejer hørte dårligt eller bare synes at jeg stillede ualmindelig dumme spørgsmål

  Jeg har aldrig haft problemer med nogen af hundene.......eller også det jeg ser ikke

  Tror jeg har svært ved at se problemer ved dyr......løser dem bare og tænker ikke videre over det

  ...og dog, havde ham jeg har nu seperationsangst....Det er forlænget løst

  Han kan stadig ikke være i hele huset, de få gange han er alene ( med min anden hund)...Det ser jeg ikke som et problem • #37   10. sep 2018 Jeg har haft både hvalpe, og voksne omplaceringshunde, og ser fordele og ulemper ved begge dele. Jeg fungerer med begge dele. Dog har jeg planer om, at den næste hund, bliver en hvalp, da jeg trænger til at få en lille nuttet basse, uden lig i lasten smiley

  Jeg har taget imod voksne gadehunde, og voksne danske genbrugshunde. Har egentligt ikke haft andre krav, end at de var forholdsvis små, og nuttede smiley Har et blødt hjerte, og har svært ved at sige nej, til en hund i nød.
  De hunde, som jeg har taget imod, har stort set alle, haft lig i lasten: stak af hjemmefra, urenlige, angste for fremmede hunde/mennesker, ikke vant til håndtering, eller vant til at bide fra sig, ved håndtering osv. Har fået det til at fungere med de fleste, men måtte smide håndklædet i ringen, med en terrierblanding, med et voldsomt og ekstremt hysterisk temperament, som blev aflivet efter 4 år hos mig. Hun bed, uden at advare, både dyr og mennesker, og det gik ikke i længden.

  At få genbrugshund kan være fantastisk nemt og ukompliceret, og det kan være det modsatte. Det vigtigste er, at man ikke har for høje forventninger, for der vil ofte være lidt udfordringer, når en voksen hund skifter hjem.
  Noget andet er så også, at en hund kan ændre adfærd, alt efter hvilket hjem den havner i. Så tidligere ejer, har måske ikke oplevet problem adfærd hos en hund, men nye ejer kan godt opleve problemer.
  Held og lykke med projektet, som forhåbentligt ikke bliver aktuelt de næste mange år.


 • #39   10. sep 2018 Man kan jo henvende sig til opdrættere af de racer man finder interessant og forklare dem sit ønske. Man kan sagtens være heldig at de har en hund gående som skal have nyt hjem. Enten fordi den ikke kunne bruges i avl alligevel eller fordi den ikke skal have flere hvalpe. Jeg har selv haft sådan en hund smiley Han havde lavet de 4 kuld han måtte i Norge og Sverige og skulle have et nyt hjem. Han var ganske enkelt den nemmeste hund jeg nogensinde har haft: godt avlet og velpræget. Totalt nem at omplacere og med et virkelig godt sind. Rent lydighedsmæssigt fuldstændig 'rå', men blev en totalt fed træningskammerat. Jeg tager gerne sådan en hund igen smiley

 • #40   10. sep 2018 Sådan har jeg tænkt Mette hvis det skal være inden for den ene eller to racer jeg er interesseret i. Opdrætterne kender til hinanden og måske kunne der være en opdrætter som har fået en retur af en eller anden årsag.
  Men selvfølgelig skal den kunne matche mig smiley


 • #41   11. sep 2018 Min første husky (som voksen) overtog jeg, da hun var omkring 1 år gammel. Det var helt ukompliceret. Hun var en fuldstændig racetypisk husky uden nogen form for udfordringer - udover for den familie, hun var havnet ved, der slet slet ikke havde "husky-forventninger" til den lille hvalp, de havde købt.

  Min næste omplaceringhund var en beagle, der var 3,5 år gammel. Vi havde i forvejen passet hende i en forlænget weekend, men ejeren var ude at rejse, og heller ikke her mødte vi nogle problemer.

  Aquis kuldsøster havnede først ved min veninde, da hun var 13 måneder, hvor jeg var med ovre på Bornholm for at hente hende. Hun havde haft to hjem efter opdrætteren på det tidspunkt (uden første køber havde informeret opdrætteren) og så "hentede" vi hende, med henblik på, at hun så skulle tilbage til opdrætteren, når vi skulle til Jylland til et arrangement kort tid efter.
  Meeeeen, min veninde forelskede sig i hende, så hun kom aldrig videre, men blev indlemmet i hendes husky-flok hvor hun stadig lever i bedste velgående.

  Faktisk synes jeg, at jeg kender helt utroligt mange historier om hunde, der af en eller anden grund er blevet omplaceret privat (ofte fordi tingene ikke er gået som ønsket i den første familie), men hvor det bare kører på skinner derfra.

  Min anden veninde har også en jack russel, som de først fik, da den var omkring et år. Den kom fra opdrætter, som havde beholdt den med avl for øje, men den udviklede sig ikke helt som ønsket (han er faktisk alt for mild af en JR at være) Det er også en total solstrålehistorie.

  De uheldige tilfælde jeg kender, har enten været gadehunde, der er blevet omplaceret uden man har været helt ærlig omkring deres udfordringer - og i endnu højere grad internatshunde, der er blevet omplaceret som helt problemfrie (til uerfarne nye ejere) og som så har vist sig at have ret seriøse udfordringer. DEM synes jeg godt nok, der er mange af - desværre... smiley


Kommentér på:
genbrugshund

x