{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.948 visninger | Oprettet:

Hvalpe søger plejefamilier {{forumTopicSubject}}

Er der nogen herinde som kunne have tid, plads og lyst til at være plejefamilie for nogle skønne hvalpe fra Italien?

Jeg støtter, og har selv adopteret to hunde, fra den tyske organisation www.pro-canalba.eu som primært formidler hunde fra italienske internater og enkelte østeuropæiske. De har i den seneste tid taget flere hvalpe ind end de egentlig har plads til på deres eget internat i Italien (Harbour) fordi disse valpe ellers ville være blevet 'indsat' i offentlige statsstøttede italienske hundekenneler og det er desværre steder hvor hundene oftest ender som livstidsindsatte og lider en meget trist skæbne.

Jeg ved ikke hvor mange herinde der kender baggrunden for det italienske 'hundereglement' så jeg vil lige ridse op:

I lande med mange gadehunde er der som oftest oprettet centre hvor man afliver indfangne gadehunde. Men i Italien besluttede man i 90'erne en lov som forbød denne praksis og forpligtede staten til at kontrollere og begrænse antallet af herreløse hunde ved hjælp af fødselskontrol. Det blev også pålagt hundejere at lade deres hunde chippe og registrere og der blev indført strenge straffe for udstæning af hunde.

Det lyder altsammen som en rigtig god ide. Men i praksis er det desværre gået sådan at man istedet for aflivningscentrene har oprettet gigantiske hundelagre https://www.pro-canalba.eu/wir-ueber-uns/unsere-projekte/italien/ hvor staklerne lever under de kummerligste forhold og ofte udsættes for vold og mishandling fra frustrerede kennelejere som slet ikke er interesserede i at hundende formidles fordi der udbetales statsfinanciering per hund. Det betyder at omkostningerne per hund holdes så langt nede som overhovedet muligt. Man skal ikke have en doktorgrad for at forestille resultatet af denne praksis, men realiteten er endnu værre og mere chokerende end man selv som fantasifuldt individ forestiller sig (sådan gik det i alle tilfælde mig da jeg blev opmærksom på problematiken).

Så der opstod altså et system hvor der bliver spekuleret i at indsamle herreløse hunde, oplagre dem med så få omkostninger som muligt, undgå opmærksomhed fra offenligheden (adoption er naturligvis uønsket) - der er sågar masser af eksempler på kennelforvaltere der har ladet de herreløse hunde formere sig for at få flere støttekroner. Ovenikøbet har den financielle krise betydet at kommunerne, som har pligt til at bygge og financiere driften af disse hundelagre, ingen penge har og i mange tilfælde har smækket kassen i. De stakkels tusindevis af hunde sidder som ofre og har det værre end nogensinde før.

Naturligvis skal man ikke støtte et system som dette, men det gør man heller ikke ved at være med til at få hunde ud derfra så længe det foregår igennem en ansvarlig organisation - og det er pro-canalba i dén grad! Der er et stort antal fantastiske mennesker i Italien som kæmper for at ændre systemet, og for at få befolkningen til at tage ansvar og ændre 'smid-væk' mentaliteten, for det er jo en af hovedårsagerne til at der hele tiden kommer nye herreløse hunde til!

Det er også sådan at for eksempel hunde som har 'fejl og mangler' nærmest er umulige at formidle i Italien, gamle hunde og sorte hunde har stort set heller ingen chancer for at få et nyt liv i Italien.

Jeg har som sagt selv adopteret to schæfere via www.pro-canalba.eu og kan varmt anbefale denne organisation - det er formidable mennesker som virkelig gør en indsats for hundene og for de mennesker som er plejefamilier eller adopterer - altsammen for at sikre at disse hunde kommer bedst muligt videre. De hjælper med transport, de rådgiver, de kontrollerer osv. og hundene bliver undersøgt i alle ender og kanter inden de bliver sendt afsted til deres nye hjem. Teamet følger også regelmæssigt op på hvordan det går de enkelte hunde og opstår der udfordringer hjælper de også i sådanne situationer.

Derfor vil jeg gerne hjælpe dem! Og jeg synes det giver rigtig god mening at være åben for adoption fra resten af Europa, da jeg ofte hører danskere sige at de ville gerne adoptere, men bare ikke kan finde den type hund de gerne vil have på nogle af de danske internater. Der sidder SÅ mange pragtfulde hunde derude i alle aldre, alle typer, racer osv.

Så hvis der er noge af Jer der kunne have lyst til at støtte op om dette så del gerne dette opslag, og skriv hvis I har spørgsmål eller andet.

Her er links til nogle af disse skønne hvalpe som har brug for vores hjælp smiley
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Oberon_3364
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Octavio_3365
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Odysseus_3367
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Kiany_3356
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Kuma_3357
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Giacomino_3319
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Giannina_3321
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Giorgina_3323
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Giuliano_3324
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Charles_3346
https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Brandie_3279

Til slut vil jeg så lige nævne at der sidder de mest vidunderlige seniorer som i mange tilfælde har været i disse hundelagre i mange, mange år - nogle sågar mere end 10 år! Disse hunde er naturilgvis til dels hunde der skal resociaiseres og dette kræver uden tvivl både tid ( i forhold til at hunden skal lære nogle basale ting for at kunne leve et almindeigt familieliv), tåmodighed og tolerance , men der er også mange af hundene som har levet et lagt liv i en familie men så er blevet sat ud på gaden da de blev gamle... jeg ved ikke hvordan man som hundeejer kan få sig selv til det, mendet er sådan det er. Det betyder at man kan finde hunde som er racerene, stuerene, kan være alene hjemme, er socialiserede og på ingen måde problematiske... så vær ikke bange for at lede efter jeres nye hund hos www.pro-canalba.eu - der er mange andre organisationer og jeg er sikker på mange af dem er gode, men selv har jeg kun erfaring med pro-canalba så derfor får de min anbefaling.
Kommentarer på:  Hvalpe søger plejefamilier
 • #1   13. mar Nu har du lagt den til generel diskussion, og nej tak.

  Lad nu de hunde blive, hvor de er, læg pres på regeringen, så det atter er muligt at aflive disse gadehunde.

  Danmark skal ikke tage andre landes overskud af uønskede hunde. • #2   13. mar Enig, tænker også, vi i dk har rigeligt af hunde i overskud, så også nej tak fra mig.

 • #3   13. mar Jeg er af fuldstændig sammen mening som MB.

 • #4   13. mar For rigtig mange af de gadehunde er det mere humant at aflive dem end at gøre dem til familie-hunde. Så nej tak, jeg vil hellere støtte internater/hjem der sørger for at hundene får hjælp der hvor de er

 • #5   13. mar Fuldkommen enig med Maj-Britt og de andre.

  Med 15.000 aflivede hunde i Danmark hvert år, så behøver vi ikke slæbe flere til her til


 • #6   13. mar Kan man ikke finde plejefamilier i Italien? Jeg tænker det er lidt dumt at importere hvalpene til DK, hvis der ikke allerede er fundet købere til dem alle? Hvalpene kan vel lige så godt bo de første 8 uger i pleje i Italien, og derefter blive eksporteret til det land, hvor køber bor?

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #7   13. mar Sorry for mig er det totalt vanvittigt at importere gadehunde når vi selv har hunde på internater.
  Det burde forbydes.


 • #8   13. mar Du får lige et kram fra mig.
  Alle der gør en indsats for at bedre hundes vilkår - uanset hvor det er i verden - eller for at gøre en forskel for et enkelt individ, har min dybeste respekt smiley


 • #9   13. mar "Naturligvis skal man ikke støtte et system som dette, men det gør man heller ikke ved at være med til at få hunde ud derfra så længe det foregår igennem en ansvarlig organisation"

  Dén forstod jeg ikke lige.
  Du har selv sagt, at "der opstod altså et system hvor der bliver spekuleret i at indsamle herreløse hunde, oplagre dem med så få omkostninger som muligt" - så hvordan undgår vi at støtte dette system, når vi netop overtager deres hunde og dermed bidrager til at cirklen blot kan starte forfra?


 • #10   13. mar Fundstændig enig med Maj-Britt og de fleste andre, så nej tak herfra smiley

  Forstår ikke hvorfor det er så udbredt at få alle de gadehunde til DK, når der stort set bliver gjort nada fra de pågældende lande i forhold til bestanden af gadehunde. Det er en skrue uden ende.....


 • #11   13. mar Med min erfaring med gadehunde, så nej, det kommer ikke til at ske...

 • #12   13. mar Jeg synes faktisk vi burde gøre som Norge og forbyde import af gadehunde.

  Så det bliver også et kæmpe nej tak, herfra. De hunde burde aflives eller hjælpes i hjemlandet.


 • #13   13. mar Og hvis TS ønsker sig en omplaceringsschæfer mere, så er der mange her, der søger nyt hjem. • #14   13. mar Hvis TS vil have en gadehund, så skal ts da ikke købe en omplacering?...

 • #15   13. mar Nej, det er vel bedre at hive en gadehund til landet end lige hente en hund rundt om hjørnet.

 • #16   13. mar Hvis man vil have en gadehund, så skal man da ikke anskaffe sig en hund lige rundt om hjørnet.
  Vil jeg have en jagthund, så køber jeg heller ikke en standard-model.


 • #17   13. mar Tak for krammet Karina smiley det er sandelig ikke megen opbakning man får her til velgørenhed uden for landets grænser.... Måske har jeg bare valgt den forkerte kategori - jeg kunne bare ikke rigtig passe emnet ind i de andre kategorier - men det havde nok heller ikke ændret så meget tænker jeg... Men hvis her sidder en moderator der kan flytte min tråd til en bedre kategori (skraldespanden gælder ikke smiley ) så er det fint med mig. For jeg vil naturligvis meget heller skrive med dem som eventuelt kunne være enige eller blot åbne overfor emnet smiley

  Jeg vil nu lige nævne at der er faktisk i rigtig mange tilfælde tale om hunde som har haft et hjem, men som man af en eller anden grund har besluttet at skille sig af med og så bliver den sat ud på gaden. For eksempel er der jo i Italien nærmest ingen deciderede gadehunde, da de indfanges og ender i de nævnte hundelagre. Der er de så nærmere en slags fanger - det er virkelig slemme forhold, og inden jeg selv var dykket ned i temaet havde jeg nok reageret ligeså 'brutalt' som Jer der synes det er en forfærdelig ide.

  Fair nok - vi behøver jo ikke alle være enige. Som en del af Europa mener jeg bare godt vi kan være med til at hjælpe de mennesker i syderuropa som kæmper for at ændre systemet, og som imellemtiden forsøger at hjælpe de hunde der er kommet i klemme på grund af mislykkede politiske eksperimenter - staklerne er jo uden skyld og jeg kommer altså ikke med på det hold som vender ryggen til. Det nytter jo heller ikke noget at sige man skal lade dem blive dernede og lade dem aflive, for det er jo netop problemet - de bliver IKKE aflivet og får desværre i de fleste tilfælde et liv som er værre end gadelivet og langt værre end aflivning. Men hvis man bare lader stå til og lader dem sejle deres egen sø, så vil det tage meget længere at få en forandring igennem da der jo uden tvivl er nogen som har fundet ud af at kunne udnytte systemet.

  Det jeg mente med at man ikke dermed støtter systemet som sådan er at man støtter kampen imod dette system ved at være med til at hjælpe. Man støtter jo heller ikke hvalpefabrikker ved at få en hvalpefabrikshund fra et dansk internat - det er jo netop en af de hunde som uden skyld er blevet offer. Og vi har da hunde på internater i DK, men så mange er det jo heller ikke - særligt ikke hvis man søger noget bestemt, og jeg har altså selv været i den situation at jeg ikke kunne finde det jeg søgte på danske internater - det var netop grunden til at jeg begyndte at se mig om i Tyskland og fandt de to hunde via pro-canalba - som så altså bare viste sig at være fra Italien. Og jeg ville hellere hjælpe en internatshund fra Italien ud af kummerlige forhold end støtte avlen af hunde i DK - og sådan har jeg det stadig.

  Jeg har svært ved at forstå hvorfor det skulle forbydes at få en hund fra et internat udenfor Danmark? Vi rejser jo også i Europa med vores hunde, og Norge er noget helt andet fordi de er langt mere isoleret end vi er - de er generelt strengere med veterinære krav og af gode grunde. Men jeg må hellere skynde mig at hente min næste italienske 'gadehund' inden John bliver statsminister smiley

  Jeg kender som nævnt ingen andre organisationer end www.pro-canalba.eu men de får fortsat min varmeste anbefaling.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #18   13. mar Jeg er meget enig med de andre, jeg synes det er decideret tåbeligt at hente internathunde herop der ingen familier har. Hvad gør man hvis ingen egnet familie melder til til disse hunde, hvad sker der så med dem?

  Derudover forstår jeg ligesom Fünke ikke hvordan man hjælper ved at overtage hundene? Ved at føre deres overskudshunde ud af landet så er der vel intet incitament til at ændre loven?


 • #19   13. mar Jamen så skal jeg måske lige have det forklaret igen.

  Som jeg forstår det, taler vi her om et system, som indsamler gadehunde med henblik på statsfinanciering og mindst mulig omkostning. Tager den omtalte organisation hundene, inden de ender på disse "hundelagre" ?

  I Danmark er der jo tale om, at hundene fx bliver fjernet på baggrund af lovovertrædelser og på denne måde ender op på internatet. Disse hunde fra Italien ender vel ikke hos organisationen fordi hundelagrene på baggrund af lovbrud får dem fjernet? Hvordan ender hundene hos organisationen?

  Jeg tror bare ikke helt jeg forstår, hvordan det fungerer - jeg er muligvis lidt langsomtopfattende i dag smiley


 • #20   13. mar ""og jeg har altså selv været i den situation at jeg ikke kunne finde det jeg søgte på danske internater - det var netop grunden til at jeg begyndte at se mig om i Tyskland og fandt de to hunde via pro-canalba - som så altså bare viste sig at være fra Italien. ""

  Noget af det nemmeste ville da være at finde to schæferhunde herhjemme til nyt hjem.

  Norge, der hænger sammen med Sverige, Finland, Rusland og dermed hvad ved jeg af MANGE lande er sørme ikke isoleret.


 • #21   13. mar Altså..
  I søger hjem der vil tage en udenlandsk hund ind i sit hjem. En hund med ukendt sundhedshistorie, ukendt mentalitet og sindsegenskaber, en hund der kan have store adfærdsproblemer og som man ikke aner hvordan vil opføre sig i denne nye situation.
  Og det med henblik på at hundene skal sælges til et andet dansk hjem efter noget tid?

  Hvem fanden siger ja tak til det?
  Bekymringer, muligt massivt arbejde, en hund du ikke aner hvordan er - og så skal den oven i købet videre?

  Jeg er nok for egoistisk. Jeg har hund for min skyld.


 • #22   13. mar TS, jeg kan godt følge dig, og har også et hjerte der bløder for de stakkels hunde. Jeg har bare ikke mulighederne for at hjælpe.

  Måske du skal sætte startindlægget ind i en annonce under marked?


 • #23   13. mar Er du sendt ud for at reklamere for dem ? du linker flere steder kan jeg se... min erfaring er at den slags markedsføring ikke virker.

 • #24   13. mar Ideen med at være plejefamilie er at man tager hunden ind som sin egen indtil der melder sig en familie. Og hunden bliver ikke solgt, men adopteret - det gebyrman betaler går til organisationen. I det her tilfælde er der tale om hvalpe som er 'opfanget' inden de landede i hundelagrene og netop derfor blev de taget ind selvom der reelt ikke var plads til flere hunde.

  Når man tager en hund der kommer fra et hundelager, så er den blevet 'forhandlet fri' af organisationen og adoptionsgebyret går også i dette tilfælde til organisationen og IKKE til systemet. Derfor støtter man ikke systemet, selvom hunden kommer fra et lager. Men når det er sagt er jeg da enig i at det ikke er for enhver at overtage en af de mere traumatiserede hunde og hvis man kunne stemme for at de værste eksempler blev aflivet ville jeg nok også overveje det, for det er hårdt for de hunde at blive transporteret osv. Men der er nu mange eksempler på det det viser sig at være fantastiske hunde som blomstrer helt fantastisk.

  Når man overtager en hund fra pro-canalba har teamet gjort hvad de kunne for at afdække hvad det er for en hund, hvilke udfordringer den har, og der går en periode på minimum 3 uger fordi hunden skal gennemgå en række sundhedsundersøgeser og rabiesvaccineres inden den kan transporteres - i den periode er den ikke i hundelageret men overføres til organisationens eget internat Harbour hvor den bliver forberedt på forandringen.

  Pro-canalba gør meget ud af deres opfølgning på hundenes vej i livet og på deres Happy End side kan man læse et væld af beretninger fra de nye hundejere og det er virkelig nogen rørende historier om hunde som har siddet hele deres liv i et hundelager men alligevel viser sig at være guldklumper. De negative beretninger er meget få, og når de er der så træder organisationen til og hjælper med at finde en anden løsning.

  Hvis man har rejst i Norge og Sverige så ved man at selvom Norge er forbundet så er det en anden type natur og ikke så let fremkommeligt som vi er vant til, og derfor er de så alligevel noget mere isolerede i forhold til migration af sygdomme - men selvfølgelig har det da også men nordmændendes mentalitet at gøre. De er på mange måde ret ekstreme - for eksempel kan nævnes at de hælder gift i deres elve for at kommer lakselusen til livs - det har så lige den kedelige sideeffekt at giften også dræber alt andet liv hvilket er lidt uheldigt for de laks som overlever 'behandlingen'... så jeg ved ikke om Norge er et specielt godt eksempel på fornuftig lovgivning smiley - men det blev vist lidt off topic.

  Jeg forsøgte igennem et halvt år at finde to omplacerings schæferhunde her i DK men der var ingen på det tidspunkt. Der havde nogen tid forinden været en stor sag hvor flere schæfere blev bragt til internater i DK - husker ikke lige hvilke - men de var alle blevet formidlet. Og jeg fortryder IKKE et øjeblik at jeg søgte udenfor DK smiley

  Jeg vil da overveje at lave en post i markedet, men på den anden side er det måske slet ikke så dårligt med lidt diskussion af emnet, for så kan dem som måske fatter interesse jo selv danne sig et billede. Men tak for rådet smiley


 • #25   13. mar Jeg giver penge til en eller anden for den hund, ergo, jeg har købt den. Hvor pengene så går hen har da intet med sagen at gøre.

  Mange, som i MANGE,danske hunde aflives hvert år af anden grund end alder / sygdom.

  Hvem arbejder for dem? for at redde deres liv?


 • #26   13. mar Nej Aslan... Jeg er ikke sendt ud for at reklamere. Der er ikke engang nogen fra organisationen der ved jeg generelt forsøger at sprede budskabet hvor jeg kan, for jeg har ikke tiden til at forpligte mig til det 'job' - så nej, det er ikke nogen kampagne og jeg er ikke ude efter noget 'resultat'! Jeg har registreret mig herinde fordi hunde og hundevelfærd interesserer mig, og fordi jeg gerne vil dele minde erfaringer med andre og det er min oprigtige mening at pro-canalba gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg ønsker kun at informere - jeg har jo selv engang stået der hvor jeg ledte efter en bestemt hund og gerne ville hjælpe en i nød. Men selvfølgelig linker jeg da når jeg ser nogen der leder efter en hund - det ville da være underligt ikke at gøre det. Det havde jeg også have gjort hvis jeg kendte en eller anden superkennel.... står der noget i brugerreglerne om at man ikke må det? (jeg må krybe til korset og indrømme at jeg ikke har læst dem - så undskyld hvis jeg bryder med dem smiley )

 • #27   13. mar Jamen Mai-Brit - jeg siger da ikke vi skalholde op med at bekymre os om de danske hunde!!! Det ene udelukker da ikke det andet. Men jeg vil personligt heller støtte en god sag (efter min mening - du er ikke enig - fair nok) end at støtte en unødvendig hundavl (igen - min mening). Man skal bestemt ikke gå ind i det her hvis ikke man føler det er det helt rigtige og jeg er ikke ude på at overbevise nogen! Jeg siger bare min mening, også selvom den er upopulær herinde.

 • #28   13. mar Men hvad sker der så med hund og med plejefamilie, hvis der ingen adoptant er??

 • #29   13. mar okay... Jeg tror ikke rigtig på sig ts men det er jo min hovedpine smiley

 • #30   13. mar Det ser da ud til at det ene udelukker det andet, for jo flere gadehunde der hives hjem fra udlandet, jo færre hentes fra danske internater, jo mindre plads er der på vores internater, ikke?

  En god sag er IKKE at hente disse hunde, for efter dem kommer der flere hunde og efter dem kommer der endnu flere hunde. Som en skrev: skruen uden ende. For naive danskere ( og andre) kommer og "redder" landet for disse gadehunde.

  Støt de danske internater, hjælp med at få bygget flere, giv dem donationer, så de kan udbygge, annoncere og videre i den dur. ( og drop så den no-kill politik, Dyreværn).

  Unødvendig hundeavl, hvad er det?


 • #31   13. mar Og:

  Jeg undrer mig igen over at "man kunne ikke finde en egnet hund her i Danmark", men man kunne finde en egnet hund, ofte bare ved at se et billede i udlandet? en gadehund, man intet kender til?


 • #32   13. mar Men hvad får plejefamilien ud af det?
  En ny hund hele tiden, måske med diverse problemer og der af arbejde med hunden.
  Og når arbejdet begynder at bærer frugt, så sælges hunden til andre.. og en ny prøveklud hund flytter ind..
  jeg er sikker på du mener det af et godt hjerte, men helt ærligt..


 • #33   13. mar Skulle jeg ikke få nok hund i mine egne så ville jeg da hellere være frivillig på et dansk internat.

 • #34   13. mar Og skule man have lyst til at være plejefamilie for hunde, så er der rig mulighed her i landet for danske hunde.

  Førerhunde f.eks. • #35   13. mar Jeg tror, man som plejefamilie laver lidt det samme arbejde som en opdrætter. Men hvorfor hvalpe i Italien skal eksporteres til DK for at komme i pleje, det forstår jeg ikke.


  Hvis man køber en gadehund, så er det altså ikke på bekostning af en internathund...


 • #36   13. mar Så plejefamilie skal være indstillet på at det ikke er sikkert at der er en adoptant?

  Men hvad så med hunden? Dansk internat?


 • #37   13. mar Når man tager en hund der kommer fra et hundelager, så er den blevet 'forhandlet fri' af organisationen og adoptionsgebyret går også i dette tilfælde til organisationen og IKKE til systemet.

  Okay, så hvordan er hunden blevet forhandlet fri? Jeg forstår stadig ikke hvordan det konkret foregår, for som jeg opfatter det, så får organisationen penge for at hjælpe hundelageret med at komme af med deres hunde (ergo, også få nye ind).

  Er hundelageret, der ellers stræber efter statsfinanciering og mindst mulige omkostninger, villige til bare at give hundene væk? Og i så fald - hvad forhindrer, at det netop ikke bare er skruen uden ende?


 • #38   13. mar Respekt til dig, TS, for at forsøge på at hjælpe gadehundene smiley
  Der er en lang og sej kamp, og de har brug for al den hjælp der kan skaffes.

  Dog er jeg uenig i, at det er en god idé at tage plejehunde til Danmark. Hvis ikke, at der står et permanent hjem klar, her i DK, mener jeg, at det er bedre, at hunden bliver i sit hjemland. For hvad nu hvis, plejefamilien bliver træt af hunden, inden den har fået et permanent hjem ?
  Jeg er meget imod at udenlandske gadehunde havner på danske internater, og jeg mener, at risikoen for at det sker, er større, hvis ikke hunden har et permanent hjem, når den lander i lufthavnen.

  Jeg har selv et par gadehunde fra Spanien, så jeg forstår godt, at du gerne vil hjælpe.


 • #39   13. mar En hund fra en italiensk kommunal kennel er gratis. Den er chippet, vaccineret og steriliseret. Er det en hvalp, forpligter man sig til at få hvalpen neutraliseret inden et vist antal måneder. Så den der historie med at den er for handlet fri hmmm!

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #40   13. mar Jeg forstår simpelthen ikke at man går så meget op i at afhjælpe lande hvis lov man er uenig i og hente hunde herop der ikke engang er familier til.

  Der aflives 15.000+ hunde hvert år fordi der ikke er plads til dem, så der er masser af gode muligheder for en dansk omplaceringshund.


 • #41   13. mar De 15.000 bliver næppe aflivet fordi, der ikke er plads til dem. Jeg er jævnligt på de forskellige internaters hjemmesider, det er ikke hundebåsene der er fyldt op.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #42   13. mar Du får ikke det fulde billede på hjemmesider. Jeg har spurgt både Dyreværnet og Dyrenes Beskyttelse og de siger selv at der er mange hunde der ikke kommer på deres hjemmesider af forskellige årsager. Derudover er der mange der ikke vil benytte internat til omplacering og enten klarer det selv eller får private til at hjælpe sig.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #43   13. mar Hvert år aflives 12-15.000 raske hunde i Danmark. Det kan for eksempel skyldes, at hundenes ejere gennemgår en skilsmisse, at de får børn eller blot er belastet af hunden i dagligdagen.

  https://www.sondagsavisen.dk/familien/2013-10-11-tusindvis-af-raske-hunde-aflives/


 • #44   13. mar Som regl bliver hundene ikke annonceret på deres hjemmeside før de er klar til omplacering.
  Men i perioder er der slet ingen på hjemmesiden.

  Jeg fulgte et par hunde fra dyreværnet. De var blevet overdraget til et internat på Sjælland, hvor de sad længere tid (bl.a. en springer og en lab). Så blev de 2 sammen med 3-4 andre hunde transporteret til Jylland, hvor de igen sad længere tid. Pludselig var alle 5 hunde slettet?
  Hvorfor? Blev alle hundene omplaceret på en uge? Havde de glemt at opdatere hjemmesiden? Eller var de alle blevet aflivet på én gang?..
  Det var alle aktive unghunde (hanhunde), og jeg ledte Facebook igennem for at finde ud af, om de havde fået hjem, men de var ikke til at opstøve smiley


 • #45   13. mar Ida den artikel er 5-6 år gammel

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #46   13. mar Tror du tingene ændrer sig markant på 5 år?

  Men bevares her en artikel fra sidste år med samme tal; https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/omplaceringshunde/


 • #47   13. mar Det da muligt, det er lige skidt, men jeg tror begge artikler har samme kilde (jeg kan i hvert tilfælde ikke se nogen kilde på anicura), altså en forskningsrapport fra KU lavet i 2007.


  Jeg tror f.eks. der er langt flere husky og huskyblandinger til omplacering end der er hjem. Jeg kan ikke give en husky et god huskyhjem, og alle de gode huskyhjem har allerede de huskier de kan have. Hvad gør man så?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #48   14. mar De skriver jo netop i 2015 at billedet fra 2007 hvor rapporten blev lavet, ikke har ændret sig, så hvad får dig til at tro at billedet har ændret sig fra 2015 til 2019?

  Og de 15.000 er ikke huskyer alle sammen.

  Jeg undrer mig bare over at man ikke lægger sin energi i disse overskudshunde som er i Danmark i stedet for at fragte internathunde herop uden man overhovedet ved om der er købere til dem.

  Kunne forresten være rart hvis Malene ville svare på hvad der sker hvis der ikke kommer en køber til hundene der sidder i pleje?


 • #49   14. mar Bare lige et pip - om emnet har andre allerede ytret præcis hvad jeg tænker - der er altid omplaceringsschæfere til rådighed.
  Man kan så let som ingenting og til hver en tid finde to.
  Eller flere...


 • #50   14. mar Værsågod. Hvor mange vil du have?
  Jeg kender pt også en privat, der er til omplacering.
  Alle stambogsførte...

  http://schaeferhunden.dk/omplacerings_listen.htm • #51   15. mar Inge - Jeg skrev netop 'forhandlet fri' i citationstegn, fordi det handler om at mange af disse offentlge internater slet ikke vilgive deres hunde fra sig – og det er korrekt at de som udgangspunkt er gratis på de betingelser du så rigigt anfører (tak for det - dem burde jeg selv have nævnt) og derfor går det gebyr man betaler til neutralisering, vaccination, sundhedsundersøgelser og transport til Tyskland, er der noget til overs går det til organisationens arbejde – i Italien for eksempel - altså til at hjælpe andre hunde.
  De frivillige i Italien forsøger at afdække de internater hvor der foregår dyremishandling (og det er ikke få) og de prøver at give de hunde der har været udsat for dette et godt liv.

  Jeg mener stadig det er bedre at hente en internatshund i et andet Europæisk land end at støtte den hundeavl der finder sted fordi der er aftagere til billige hunde fra det som jeg kalder useriøs hundeavl – dem som får lyst til at lave et kuld hvalpe fordi deres hund er så sød og nabens hanhund bare er dejlig og hvalpe er så super søde – det kuld bliver så solgt billigt ud nogen kontrol med køberen og hvad der senere sker med hunden. Og det marked inkluderer jo også hvalpefabrikkerne som er virkelig svære at kommer til livs så læge der er et marked for billige hunde.

  Ida jeg har faktsik svaret at man tager hunde ind i sit hjem indtil der viser sig en adoptant. Og der bliver fulgt op på hundene efterfølgende. Selvfølgelig skal de ikke ende i danske internater. Man skal naturligvis tænke sig godt om inden man vælger at blive plejefamilie for man er jo ansvarlig for den pågældende hund hvis der ikke kommer en adoptant. Men det er jo et personligt valg man må tage.

  CH – det er rigtig sød af dig, men jeg er ligesom hooked – uanset hvor mange der er uenige i min beslutning – min næste hund kommer fra pro-canalba. Og dengang jeg ledte efter to schæferhunde her i DK var der ingen til omplacering – jeg kunne i alle tilfælde ikke finde dem, bortset fra en (fra en privat) som blev betegnet som aggressiv og det turde jeg ikke gå ind i.

  Aslan du er i din gode ret til ikke at tro på at jeg ikke er sendt ud for at lave 'markedsføring' - det er jo kun alt for tydeligt at hvis det var tilfældet ville det nok bedst kunne betegnes som en brølende fiasko. Jeg synes da det er rigtig træls at der ikke er nogen der kan tilslutte sig min mening, men når det så er sagt, så vil jeg bestemt ikke råde nogen til at gå ind i det med mindre de er helt klar på at beholde hunden hvis ikke der kommer en adoptant.

  Med hensyn til spørgsmålet om DK versus Europa, så er det jo en evig diskusion. Men jeg synes det er bemærkelsesværdigt at hvis jeg havde skrevet en post om at jeg ville importere en norsk elghund fra det nordlige Norge, så var der ingen der havde haft noget problem med det. Men når jeg siger jeg henter en hund i Italien så er der ramaskrig. Det kan jeg simpelthen ikke følge. Italien er en del ef Europa - vi er en del af Europa - jeg vil tillade mig at mene der er tale om et europæisk problem og det vil jeg gerne være med til at afhjælpe - forudsat at de organisationer jeg hjælper også arbejde på at løse problemet lokalt og arbejde for at ændre kulturen omkring det at have hund således at det forhåbentlig ikke er skruen uden ende...

  Jeg er enig i rigtig mange af de kritikpunkter der er blevet udtrykt, men det ændrer bare ikke på at jeg gerne vil hjælpe og vælger at gøre det. Tak for Jeres bidrag allesammen - nu kan enhver som overvejer at engagere sig i alle tilfælde finde masser af argumenter imod, og det er sikkert udemærket så der ikke kommer en masse udenlandkse hunde til landet som bagefter lades i stikken fordi beslutningern var truffet på et uoplyst grundlag - det er da det sidste jeg kunne ønske!!!


 • #52   15. mar markedsføring er tit en fiasko ja

 • #53   15. mar Der er ingen der laver ramaskrig fordi landet er Italien.
  Der er ramaskrig fordi det er ukontrollerede forhold hundene kommer fra - de har levet som vilde dyr nogen af dem.

  Jeg henter snart en hvalp hjem fra et godt opdræt i Italien. Det er der sgu ingen der øffer over. Det er situationen!

  Hvis du hentede en vildhund fra Nordnorge og proppede ind i et forsøgshjem for at sælge den til folk uden kendskab til problemhundehold - så tror jeg nok også du skulle få ramaskrig.


 • #54   15. mar Og jeg vil sgu hellere anbefale en hygge hund fra et ups kuld hos fru Hansen til alm. Familiehund. End en gadehund uanset organisation og ophav!

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #55   15. mar Ok, så hvis der ikke viser sig en egnet køber (sorry nægter at kalde det adoptant), så hænger plejefamilien på hunden? Det tænker jeg er ret relevant at vide inden man melder sig.

 • #56   15. mar Ida har helt ret i at det er en vigtig pointe at man 'hænger' på hunden hvis der ikke kommer en adoptant (sorry - jeg nægter at kalde det en køber) - så man skal ikke gøre det hvis man ikke har lyst til eventuelt at bliver permanent familie. DET ER KORREKT IDA!!! Men hvis man er bange for at komemr til at 'hænge' på en hund så skal man måske overveje om man overhovedet skal have hund.

  Jeg siger det lige en gang til DET ER HVALPE SOM IKKE KOMMER FRA ET LAGER OG DE FLESTE HAR IKKE LEVET PÅ GADEN!!! Det er søde, dejlige, glade, sunde hvalpe (bortset fra en som har haft en skade på et øje) som bare er så uheldge at være blevet født under uheldige omstændigheder!!! De bliver undersøgt i alle ender og kanter, samt vurderet så vidt det er muligt hvad temperament og eventuelle udfordringer angår for at matche dem med den rette adoptant/plejefamilie. SÅ HOLD NU OP... det er IKKE fuldkommen ukendte hunde som er syge og har knald i låget. MEDMINDRE man som jeg gerne vil gå rampen ud og hente en som har siddet i årevis i et hundelager så kan det da sagtens tænkes man kan få nogen overraskelser med i posen, og det kan man sagtens diskutere det fornuftige i, men det er sgu stadig ikke ulovligt!!! Og jeg forbeholder mig ret til at mene det er en god ide hvis man ved hvad man går ind til og er villig til at engagere sig i opgaven - og jeg kan forsikre jer om at pro-caalbe gør alt hvad de kan for at forberede adoptanter og plejefamilier på hvad de går ind i!!! OG for at hjælpe hvis det alligevel ikke går. For de ønsker om nogen at disse hunde ALDRIG mere vil blive ladt i stikken!!!!

  Hvad får man ud af det som plejefamilie/adoptant: glæden ved at hjælpe og glæden ved at se en hund blomstre... og sandsynligvis også en masse besvær og udfordinger..... måsker møder man bare den guldklump af en hund man drømmer om og ellers må man gøre sig umage for at få det bedste op i den hund man møder og glæe sig over den som den er!!!


 • #57   15. mar Dine indlæg sætter, igen, nogle tanker i gang hos mig.

  1) Hvis organisationen "forhandler/redder" hundene fra disse offentlige internater, hvad er så forskellen på dette og at støtte fx en hvalpefabrik ved at "redde" hundene væk derfra?
  For mig er der STOR forskel på at købe direkte fra en sådan fabrik, og så at købe hos et internat der har fået hunde fra en dyreværnssag.

  2) Jeg kan nu sagtens fravælge en internatshund fra et europæisk land, og købe fra en opdrætter herhjemme uden det betyder, at jeg støtter uetisk og useriøs hundeavl her i DK. Det handler bare om at være ansvarlig og gøre sit forarbejde. Den sammenligning forstår jeg ikke helt.

  3) Og så er jeg bare nysgerrig - har du et eller andet problem med forestillingen om at købe en hund, siden du nægter at kalde nogen for køber?
  Du giver penge for at få en hund, ergo du køber en hund. Hvad de penge så specifikt går til, er da sådan set rimelig irrelevant. Adoptant/køber - potato/potato smiley


 • #58   15. mar Det med at de er adopteret, og hvertfald ikke købt, svarer til at det er en Doodle, hvertfald ikke en blanding.

 • #59   15. mar Jeg kan nu godt forstå sondringen. Hvis man skal købe en hund, så kræver det jo, at den har en ejer i forvejen? Og jeg er ret sikker på, at der ikke er registreret ejere på de her hunde?

  Så man betaler vel reelt en frivillig, for at sørge for nogle praktisk ting (så som pas, vaccination osv.) der kun dækker de reelle udgifter?

  De to, jeg har fået fra Grønland har også været adopterede. Det har været herreløse hund, og jeg har så betalt dyrlægens honorar, for at gøre dem klar til afrejse. Selvom der selvfølgelig har været nogle "frivillige hænder" inde over, for at sørge for praktikken.


 • #60   15. mar Okay, jeg kan godt se noget fornuftigt i at opfordre til, man som hvalpekøber vælger en gadehund fremfor "vi vil gerne prøve at have hvalpe"-kuld. Opdrætter af disse kuld, har selv taget et aktivt valg om at lave et useriøst stykke avl, hvor gadehund jo bare avler, fordi ingen tager ansvar for hundene.

  Et af mine forbehold er, at jeg ofte oplever utilpassede gadehunde i DK. Er man førstegangskøber, synes jeg bare, det er risikabelt at tage en gadehund. Hvad kan man vide om sindet? Du nævner, glæden ved at se en hund blomstre op, men de fleste danskere tror jo, at bare hunden logre med halen, så er alt godt.
  Hvordan skal førstegangsejer forberede sig på den hund og det arbejde de modtager?
  Det er ikke ualmindeligt, at folk har virkelig store forventninger til, hvad en hund skal kunne og kunne acceptere.


 • #61   15. mar Man kunne også opfordre hvalpekøber til at købe hvalp ved en seriøs opdrætter.

 • #62   15. mar Enig Maj-Britt.
  Men ikke hvis udgangspunktet er, at man gerne vil give en hund/hvalp en chance til, eller i det hele taget en chance.
  Så er vi jo ude i omplacering, gadehunde, internatshunde osv.
  Og gud være lovet for, at der også er erfarne og fornuftige ejere, der går den vej. smiley


 • #63   15. mar Jeg tror det er noget juridisk med skat måske som gør det kaldes adoption men jeg har aldrig undersøgt reglerne for at drive erhverv og salg af dyr via import vs adoption via en forening. meeen noget siger mig det er der årsagen skal findes smiley

 • #64   15. mar Det tror jeg ikke, de er interesseret i, for så havde de jo ikke køb hos en "vi vil gerne prøve at have hvalpe"-opdrætter


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #65   15. mar Men hvis man er bange for at komemr til at 'hænge' på en hund så skal man måske overveje om man overhovedet skal have hund

  Men nu efterspørger du jo plejefamilier, det er da ret rart at vide som plejefamilie at man pludselig kan få at vide "sorry der er ingen købere så Pjuske bliver her hos jer. Hvis I ikke er klar til det, så skulle I jo nok have overvejet om I skulle have hund!" smiley


 • #66   15. mar Jeg forstår ikke behovet for at lede efter fejl og faldgruber, at navlepille i ordet adoption, og anklage TS for at have skumle motiver.

  Måske er jeg bare naiv, men jeg tror faktisk at TS bare har et stort hjerte, der banker for hjemløse hunde fra kummerlige internater. Hverken mere eller mindre.

  Man kan såmænd sagtens købe skodhunde i DKK. Oven i købet fra en kennel som DKK netop har besøgt, og kunne fortælle at der bare er såååå fine forhold smiley Man kan også købe 8 uger gamle DKK-hvalpe, som er neutraliserede. Jamen super da!

  Og inden I gakker ud i sygdomme der slæbes med hertil, så ved vi jo at det også sker når der hentes hunde med FCI-tavler herop. En FCI-tavle er sådan set ikke et skjold mod alskens smitsomme sygdomme, det er bare en stamtavle...

  Lad nu TS hjælpe hvor hun kan. Det gør hende altså ikke til et dårligt menneske smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #67   15. mar Jeg kan nu godt forstå sondringen. Hvis man skal købe en hund, så kræver det jo, at den har en ejer i forvejen? Og jeg er ret sikker på, at der ikke er registreret ejere på de her hunde?

  Hvis jeg køber en hvalp ved en opdrætter, så er h*n vel ejer der sælger hvalpen til mig, på samme måde som gadehunde vel ejes af internatet der så sælger hunden til mig.


 • #68   15. mar Nej Ida - internaterne ejer (mig bekendt) ikke hundene?
  På Grønland fanger hundefangeren herreløse hunde. De bliver indleveret på internatet, hvorfra de bliver fremlyst et par dage, og derefter sættes ud til adoption.
  Jeg tror da heller ikke, at internaterne herhjemme ejer hundene, der havner der? Så skulle de jo fx. have lovpligtig forsikring på dem?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #69   15. mar Men de er vel ejere på den måde at de bestemmer over hundens videre færden? Nej de er sikkert ikke registeret hos DHR som ejer, men de har hunden i deres varetægt, sørger for at den og finder ny familie til den.

  Mon ikke internaterne har noget gruppeforsikring? Det KUNNE jo ske at en stak af og forårsagede skade.


 • #70   15. mar Jeg ved det ikke - men jeg tror det ikke?


 • #71   15. mar nej da man behøver ikke være et dårligt menneske men jeg har jo lov til at sige at det jeg ser er reklame. gør jo heller ikke mig til et dårligt menneske og det er jo min hovedpine hvad jeg tror smiley

  det er nok alle de link der får mig til at se det sådan. arbejder jo selv med seo og linkbuilding


 • #72   15. mar Jeg troede du arbejde på Sallingsund Ugeavis... Og jo, det får dig faktisk til at fremstå lidt som et dårligt menneske. En der tidligere har haft en påstået thailandsk gadehund, burde måske have lidt situationsfornemmelse i emner som disse.

  Og nej, det er ikke kun rettet mod dig, men generelt den der over mistroiske stemning her i tråden. TS svarer det bedste hun kan, og intet tilfredsstiller dem der spørger.

  TS, du skal ikke oprette tråde om udenlandske hunde herinde, med mindre de har en FCI-tavle smiley


 • #73   15. mar Naturligvis har internaterne herhjemme en forsikring, de hunde kan jo bide en frivillig, en medarbejder. Naturligvis ejer internatet hunden.

  Jeg har da læst at Dyreværnet har skrevet at : Ejer overlod ejerskabet til os.

  Dyreværnets hunde koster 3000 kr. de er så købt og betalt af ny ejer, af køber. • #74   15. mar Jeg tænker hverken at TS er et dårligt menneske eller at hun har nogen former for skumle motiver. Jeg er blot nysgerrig når TS selv begynder at navlepille i ordet adoption - at hun ligefrem nægter at kalde det en køber (!!). Det virker sådan lidt... for lyserødt. Eller moralsk.

  Nå, det var også ren nysgerrighed og sådan set irrelevant.
  TS svarer efter bedste evne og jeg spørger til uddybelse. Mest fordi jeg stadig ikke fatter, præcis hvordan det foregår, og det netop er dette, som jeg synes TS roder lidt rundt i (kommer de fra et lager? Kommer de ikke fra et lager? Hvordan undgår man at støtte lagrene?)


 • #75   15. mar Jamen, hvis man køber en vare, betaler man det som sælger kræver. Hvis man adopterer, betaler man typisk kun de faste omkostninger, plus eventuelt et gebyr, som modtages af “sælger” som velgørenhed - det vil sige med en skattefordel for modtager.

  Hvordan det italienske skattesystem er skruet sammen, ved jeg ikke. Og det forventer jeg heller ikke at TS gør.

  Jeg tænker måske bare at TS er blevet lidt chokeret over det maskingevær af angreb der kommer på hende, i en tråd som hun tydeligvis kun har lavet for at hjælpe nogle hunde. Af samme grund foreslog jeg hende at oprette en annonce - ikke at det ville afholde flertallet fra at gå amokka i en annonce, men der kan man slå kommentarer fra, og så er det overstået.


 • #76   15. mar Juice er adopteret, Kasper betalte faste omkostninger + et gebyr for tavle.

  Juice er en vare, Kasper betalte sælger. • #77   15. mar Jeg overtog Liva helt gratis.

  Sådan jeg forstår systemet, så er nogle internater, ejet af private, som oplagre hunde (så de ikke løber rundt på gaden). De hunde kan man i princippet hente gratis, men fordi de private ejere modtager et beløb, for at have hundene stående, så er ejer ikke interesseret i at overdrage hundene.
  Internatejerne spekulerer i at holde udgifterne nede, ved at sulte dyrene, og bare holde dem i live, således ejerne fortsat kan modtage penge for hundene.

  Hvis man henter en hund på sådan et internat, støtter man ikke noget. Tværtimod mister ejer en indkomst.


 • #78   15. mar Fair nok, jeg ville da også blive overvældet, og måske endda lidt ked af det, hvis jeg fik et kæmpe fedt "NEJ" i hovedet fra alle andre.

  Men nu starter TS jo altså sit indlæg med at forklare, hvordan systemet er skruet sammen, og "Naturligvis skal man ikke støtte et system som dette, men det gør man heller ikke ved at....."

  Så jeg finder det nu ganske naturligt, og også rimelig fair nok, at spørge ind til netop dette. At andre i tråden så også stiller sig kritiske er vel blot den tilfældighed, der kan være, når man er flere i et debatforum.
  Hermed ikke sagt, at alt er undskyldt med "det er et debatforum", men det er jo den risiko der er, når man stiller et spørgsmål til folk.


 • #79   15. mar Man kan også købe 8 uger gamle DKK-hvalpe, som er neutraliserede. Jamen super da!

  Hvad der det for en DKK kennel der sælger 8 ugers neutraliserede hvalpe.
  Kan du lægge et link til de kenneler der gør det, for jeg har aldrig hørt om det.


  Og inden I gakker ud i sygdomme der slæbes med hertil, så ved vi jo at det også sker når der hentes hunde med FCI-tavler herop. En FCI-tavle er sådan set ikke et skjold mod alskens smitsomme sygdomme, det er bare en stamtavle...

  Selvfølgelig kan man også være uheldig at en importeret hund med FCI tavle kan være syg, men chancen er nok minimal i forhold til en gadehund. Tavlehundene har nol ikke levet på gaderne uden vacciner/dyrlæger mm, mon ikke vi kan blive enig om, at en gadehund er mere udsat end en hund fra en ordentlig kennel.
  Det er blandt andet gadehundene vi kan takke for at vi i dag har hjerte/lungeorm.

  Jeg kan sådanset hellere ikke se, hvorfor man skal finde plejefamilier til udenlandske gadehunde, for ifølge lovgivningen må man ikke importere hunde til videresalg,
  Så hvis man vil overholde lovgivningen, så takker man nej til at være plejefamilie.


 • #80   15. mar Jeg tror da heller ikke, at internaterne herhjemme ejer hundene, der havner der? Så skulle de jo fx. have lovpligtig forsikring på dem?

  Ida, internaterne har forsikring på alle hunde som befinder sig i deres varetægt


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #81   15. mar Anni det tænkte jeg nok, det er Karina der stiller spørgsmålet smiley

 • #82   15. mar A jeg arbejder også med kommunikation for virksomheder og i Viborg. Jeg hentede min hund på et dansk internat uden at vide hvad den var men jeg har intet imod gadehunde. i andre tråde har jeg skrevet jeg sagtens kunne finde på at få en igen og sådan er det stadig

  Det er en skam du synes jeg fremstår som et dårligt menneske for det er jeg ikke smiley

  jeg synes det ligner reklame og den holdning er jo en blandt flere, som folk udtrykker i en debat.


 • #83   15. mar Det er faktisk meget nemt, for hvis man vil overholde dansk lovgivning, så burde den her tråd slet ikke eksistere.

  For det er ulovlig at importere hunde til videresalg, samt at TS også overtræder dansk lovgivning for det er også ulovlig at opfordre andre til at begå ulovligheder, hvilket TS jo gør ved at opfordre til at være plejefamilier for hunde til videresalg.


 • #84   15. mar Det er da ikke ulovligt, men man skal have tilladelse:

  Du skal registreres som importør
  Før du første gang indfører en hund, kat eller fritte, skal du eller din virksomhed være registeret som importør.

  Udfyld ansøgningsskemaet for Registrering som importør/eksportør af levende dyr
  Hvis du er kommerciel importør af hunde, skal du have tilladelse

  Ved salg eller overdragelse af hunde, skal man desuden have tilladelse til erhvervsmæssig handel med hunde af Fødevarestyrelsen.

  Udfyldt ansøgningsskemaet for Ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig handel med hunde


 • #85   15. mar anni er det ulovligt? er det derfor det kaldes adoption så mon?

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #86   15. mar For det er ulovlig at importere hunde til videresalg

  Aarh den har vi haft op i en anden tråd (den med schæferkennelen der videresolgte hunde), det er ikke ulovligt. Fødevarestyrelsen har endda en vejledning på deres hjemmeside hvis man skal importere hund med kommercielt formål.


 • #87   15. mar Det er ikke tilladt for DKK medlemmer, at opkøbe hunde med videresalg for øje.

 • #88   15. mar Anni:

  Denne opdrætter, som opdrætter i både DKK og DJR.

  Og ingen FCI-hunde er nogensinde kommet til DK med hjerte- eller lungeorm? Ligesom hunde der har rejst i udlandet ikke har taget dem med hjem? Kender du ormene og smittegangen? For du må have en helt vild forebyggende kur, hvis du kan garantere det.


  profilbillede
 • #89   15. mar # 84

  Det er rigtig Maj-Britt, jeg har engang prøvet på at få den af dem med græske gadehunde om at dokumentere at de har tilladelser.
  Så blev jeg blokeret, sandsynligvis, fordi de ikke havde tilladelser.

  Men når nu TS så varmt kan anbefale den her forening, og ber andre om at blive plejeforeninger, så kan hun vel dokumentere at alle tilladelser er der.


 • #91   15. mar A beklager, troede at det kun var konen der gjorde det med sine blandinger

 • #92   15. mar Lens, jeg siger ikke at du er et dårligt menneske, men at du lidt fremstår som et i denne tråd. TS kan jo ikke bevise at hun ikke er en del af organisationen - derfor anvendes omvendt bevisbyrde relativt sjældent. Så det må være den anden vej rundt - I må tro hende, indtil det modsatte er bevist.

  Anni, min veninde er tolder, og er ret tit på kontrol ved grænsen. Dér tjekker de bl.a. gadehunde der kommer til landet. Og de bliver tjekket for både vacciner, ormekure og importtilladelser. Den eneste de tog her i sidste weekend, var en opdrætter der forsøgte at snige en hund med hjem fra Crufts...

  Og med den Hulgaard, så kan vi vel efterhånden lukke den med at alle i DKK og DJR er engle?


 • #93   15. mar Nå, nu må jeg vist hellere lige samle lidt op her - og ikke mindst tage til genmæle!

  Jeg tager det fra en ende af.

  Sofia: Et af mine forbehold er, at jeg ofte oplever utilpassede gadehunde i DK. Er man førstegangskøber, synes jeg bare, det er risikabelt at tage en gadehund. Hvad kan man vide om sindet? Du nævner, glæden ved at se en hund blomstre op, men de fleste danskere tror jo, at bare hunden logre med halen, så er alt godt.
  Hvordan skal førstegangsejer forberede sig på den hund og det arbejde de modtager?
  Det er ikke ualmindeligt, at folk har virkelig store forventninger til, hvad en hund skal kunne og kunne acceptere.


  Jeg er fuldkommen enig Sofia og mit udgangspunkt for netop at lægge denne historie op er at det er hvalpe, som fprhåbentlig endnu ikke er blevet traumatiseret fordi de er blevet ’fanget op’ inden de endte i et hundelager. Nogle af dem er sågar født efter moren blev overdraget til foreningens eget internat.

  Maj-Britt - Man kunne også opfordre hvalpekøber til at købe hvalp ved en seriøs opdrætter.

  Sådan som jeg ser det er de meget høje priser hos avlerne en af grundende til at mange faktisk vælger at finde en billig hvalp på nettet – og det synes jeg er et problem – ikke at priserne er høje – det har jeg intet imod, men jeg synes det er et problem med den ’billige’ uorganiserede bevidste hundeavl som fodrer et unødigt marked. Det er min mening og ligesom man kan finde tidligere gadehunde der er poblematiske kan man sand for dyden også finde problematiske hunde fra avlere – både DKK og ikke DKK. Og det er jo billigere at adoptere fra et internat, så derfor kan man på den måde – igen efter min mening – undgå at støtte den uheldige hundeavl og samtidig hjælpe et andet sted hvor der ikke er nogen som tager ansvar.

  Ida – Men nu efterspørger du jo plejefamilier, det er da ret rart at vide som plejefamilie at man pludselig kan få at vide ”sorry der er ingen købere så Pjuske bliver her hos jer. Hvis I ikke er klar til det, så skulle I jo nok have overvejet om I skulle have hund!”

  Fuldkommen enig Ida – og det er pro-canalba rigtig gode til at gøre – altså gøre opmærksom på det forinden, for de tager nemlig ansvar for hundene også efter de er adopteret videre og ved hvor trist det er når det ikke fungerer i det nye hjem. Så de gør alt for at undgår disse situationer. Og man skal da være lidt af en samaritaner for at gå ind i det her (senest når man skal underskrive den kontrakt man får bliver man MEGET bevidst om hvad det er man er igang med – hvilket jeg synes er glimrende!)

  TAK A for de gode råd og din opbakning – du har formuleret min situation meget, meget fint så jeg behøver ikke sige mere om det! Næste gang bliver det en annonce, men måske var det i virkeligheden meget godt at få det her diskuteret, for så kan enhver jo danne sig sit eget billede og afgøre om det er interessant eller ej.

  Nu skal jeg lige nævne at jeg altså ikke er 100% inde i alle de tekniske detaljer omkring overtagelsen af hunde fra hundelagrene, for jeg er jo faktisk ikke frivillig i foreningen men har fået newsmail om deres søgen af plejefamilier til disse hvalpe fordi de jo ved at hvalpene udvikler sig bedst hvis de hurtigst muligt kommer ud af ’kennel’systemet. Men som jeg har forstået det har staten forpligtet kommunerne til at drive og financiere hundelagrene, som bliver fyldt op med hunde der indfanges på gaderne (der er ikke så mange deciderede gadehunde i Italien netop på grund af dette system - de er som regel relativ kort forinden blevet sat ud af en eller anden idiot som ikke gider have dem længere, for de ansvarlige afleverer til et af de mere humane internater som der er mange af). Disse lagre er der så nogle forpagtere som driver – med hård hånd og skrupelløst og uden nogen som helst interesse i at formidle hundene på grund af den daglige betaling de modtager per hund de har på internatet – det kan ikke betale sig for dem at have tomme båse. Og så sker der naturligvis det at hundene går for lud og koldt vand fordi alt andet koster penge. Dyreværnsorganisationerne betaler ikke for overtagelsen af hundene da internatsforpagterne ikke ejer hundene men blot forvalter dem. Betingelsen for at de kan overtage hundene er at de bliver chippet og neutraliseret. Til tider overtager de meget syge hunde som aldrig når længere end til dyrlægens bord, men så blev de om ikke andet sparet for at dø en langsom kvalfuld død på et koldt betongulv.

  Som jeg ser det hjælper man nogle stakler som er havnet i klemme i denne (desværre alt for lange) periode hvor det bliver afdækket hvor dårligt systemet fungerer og der bliver fundet en anden løsning – men det kommer desværre nok til at tage lang tid endnu da modstanden er stor og smid-væk kulturen stadig er ret udbredt og det er starten på problemet. Og jeg kan simpelthen bare ikke få mig selv til at vende ryggen til nu da jeg ved hvad det er som foregår.

  Aslan – du må naturligvis tænke hvad du vil – men med hensyn til de links du referer til så er det altså ikke ret mange steder jeg har linket, og det er da logisk at jeg gør opmærksom på de her hunde der hvor nogen måske kunne være interesserede. Det er jo derfor jeg lægger det op herinde – i håbet om at nogen synes det ville være super at engagere sig. Og lige præcist i dette tilfælde hvor der er tale om hvalpe er jeg ikke så beynret for det med erfaringer osv for de er jo forhåbentlig normale hvalpe.

  Fünke - Jeg tænker hverken at TS er et dårligt menneske eller at hun har nogen former for skumle motiver. Jeg er blot nysgerrig når TS selv begynder at navlepille i ordet adoption - at hun ligefrem nægter at kalde det en køber (!!). Det virker sådan lidt... for lyserødt. Eller moralsk. –

  Det var et modsvar til en som nægtede at kalde det adoptanter – du har måske ret I at jeg ikke skulle have tærsket langhalm på den detalje, men jeg synes rent faktisk der er en forskel fordi når jeg køber noget er der en sælger der stikker pengene i lommen. Når jeg adopterer støtter jeg samtidig noget jeg synes er en god sag.

  Sofia - Sådan jeg forstår systemet, så er nogle internater, ejet af private, som oplagre hunde (så de ikke løber rundt på gaden). De hunde kan man i princippet hente gratis, men fordi de private ejere modtager et beløb, for at have hundene stående, så er ejer ikke interesseret i at overdrage hundene.
  Internatejerne spekulerer i at holde udgifterne nede, ved at sulte dyrene, og bare holde dem i live, således ejerne fortsat kan modtage penge for hundene.
  Hvis man henter en hund på sådan et internat, støtter man ikke noget. Tværtimod mister ejer en indkomst.


  Helt korrekt Sofia, bortset fra at dem som driver internaterne ikke engang er ejere men blot forpagtere og de tjener udelukkende på at have så mange hunde som muligt for så få omkostninger som muligt. Og syge, døende hunde bliver hverken behandlet eller aflivet fordi så længe de trækker vejret (helt bogstaveligt – der er nogle grusomme eksempler på mishandling som jeg vil skåne Jer for) får forpagteren penge for dem – det er virkelig et grusomt og fuldkommen forfejlet system!

  Jeg har intet imod at det her bliver diskuteret og at der bliver stillet spørgsmpl - det er super fint, også selvom der ikke er så mange som kan forstå min motivation. Og jeg er sådan set enig i rigtig mange af de anførte argumenter (havde de samme overvejelser da jeg adopterede) men de vejer bare ikke tungt nok for mig og min egen erfaring med pro-canalba er at de gør sig utrolig stor umage og derfor anbefaler jeg dem. Men jeg må erkende at jeg synes nogen af Jer er lidt hårde i filten, og jeg bliver ret træt når jeg gentagende gange ser kommentaren at det er gadehunde med sygdomme og adfærdsproblemer – det er bare lige lidt for meget til at jeg kan holde pulsen nede. Men tak for diskusionen, og tak til dem som gav mig støtte – den var tiltrængt ?. Nu tror jeg også det meste er sagt! Der er nok ikke nogen af de hvalpe som kommer til Danmark, men der er helt sikker en senior mere på vej og ham kommer I til at se mere til herinde - medmindre jeg bliver ekskluderet af DKK mafianen smiley for ulovlig indførsel af møghunde!

  NEJ - DET ER IKKE ULOVLIGT!!! Det er ikke engang særligt besværligt at indføre hunde fra andre EU lande, uanset om det er til avl, videresalg eller egen fornøjelse smiley

  LEV OG LAD LEVE smiley


 • #94   15. mar ""men jeg synes rent faktisk der er en forskel fordi når jeg køber noget er der en sælger der stikker pengene i lommen. Når jeg adopterer støtter jeg samtidig noget jeg synes er en god sag. ""

  Da sønnen købte/ adopterede sin pembroke, da støttede han også en god sag: Et seriøst opdræt af corgier, og så er det ok at sælger stak lidt i egen lomme.

  Ja, jeg ved godt at rigtig mange hvalpekøbere IKKE vil betale for meget, hunden holder jo også kun ca. 10-12 år, så 8-12.000 er godt nok mange penge, især set i forhold til mange varige forbrugsgoder ( som ikke er varige), der ofte koster lange mere, holder langt kortere tid.

  Jeg så i en debat forleden at en ikke have råd til at betale 3000 for en internatshund, så hun havde fundet en billig hvalp på DBA, og jeg vil da håbe, for hvalpen, at den er sund og rask, for 3000+ er ikke uset ved dyrlægen.

 • #95   15. mar Malene, det vil sige, at du har set foreningens tilladelser ?
  For hvis ikke man har en importtilladelse og en tilladelse til hundehandel, så er det ulovligt.


 • #96   15. mar #91 Der står på deres hjemmeside at flere af hundene ejes i fællesskab med "konen med blandingerne" ??

 • #97   15. mar A der er ingen der skal bevise noget. som jeg skrev det er helt min hovedpine hvad jeg tror. men jeg kan se at ts selv vil lave en annonce næste gang så lidt har ts nok alligevel med organisationen at gøre for man må jo ikke reklamere for andre.

  man lad os se hvor aktiv den nye bruger bliver herinde fremover. er det reklame dukker de sjældent op ret meget mere jo.


 • #98   15. mar OMG smiley smiley smiley

  Jeg tror at TS overvejer en annonce, fordi jeg har foreslået det smiley smiley smiley

  Tag et par panodiler inden den hovedpine sætter sig til at du også får ondt i røven.

  Med lad os huske dine vise ord næste gang du henviser folk til Karen Ulrich og sea-hund.dk - du har jo tydeligvis aktier i det.


 • #99   15. mar A smiley aj... det går nok uden mon ikke smiley • #100   15. mar Jo, for der er jo forskel på folk. Som ny må man endelig ikke stikke hovedet for langt frem.

  Lens, nogle gange skal man bare erkende at man måske har vurderet forkert, i stedet for at læsse på noget, som enhver kan se var forkert fra starten. Man taber ikke noget ved at erkende en fejl i ny og næ. Slet ikke når det gælder noget så tåbeligt som det her.


 • #101   15. mar Jeg skal ikke blande mig i, hvad der er rigtigt eller forkert smiley
  Min næste hund bliver en Lagotto med en fin stamtavle.
  Jeg har allerede fundet opdrætteren, som jeg har stor tiltro til.
  Og så alligevel havner jeg jo nok i en italiensk kennel for herreløse hunde.
  Hvordan det foregår andre steder i Italien, skal jeg ikke udtale mig om!
  Men i Rom kan du besøge samtlige kenneler.
  De har åbent 7 dage om ugen fra 10-18 og alle er velkomne.
  https://www.canilidiroma.it/index.aspx?fbclid=IwAR3t3CY8gP4-xoiME7_GWVayF4acgFTlw8ysHXrs71tIIITiNseyT3Dxs9Y
  Der kan du hente en gratis hund, der er chippet, vaccineret og neutraliseret.
  Og en ting er sikkert, de vil rigtig gerne af med dem.


 • #102   15. mar A Min holdning er baseret på en oplevelse som jeg naturligvis har lige så lov til at have som du din smiley

  inge Cody ser skøn ud smiley og zigo zago. det kan jeg sagtens forstå


 • #103   15. mar Jeg var nok kommet hjem med Florinda eller Zigo Zago smiley

 • #104   15. mar så godt florinda... lille bamse så kær! smiley

 • #105   15. mar Selvfølgelig. Men måske var det smartere at du underbygger din holdning, som trods alt handler om at et menneske lyver, i stedet for at køre den der arrogante “ja ja, så må vi jo se om TS laver andre indlæg”. Hun har skam lavet andre indlæg end i denne tråd.

  Mest af alt synes jeg bare det er synd for mennesker, der møder nye på den måde. Det er sgu en trist tilgang til livet.


 • #106   15. mar Når jeg engang skal have en gadehund, så tager jeg til Grækenland og finder den mest charmerende kokoni smiley Det er min plan (om 15-20 år)

 • #107   15. mar Hvad er en kokoni?


 • #108   15. mar A jeg tror det er at læse lige lovligt meget ind i det at jeg møder mennesker på en bestemt måde og har en trist tilgang til livet pga at jeg tror denne bruger reklamere for en forening smiley intet af det passer på mig, og det er en skam hvis du har det indtryk.

  Inge det er sådan en lille bandit her

  https://en.wikipedia.org/wiki/Small_Greek_Domestic_Dog

  de ser virkelig søde ud Sofia!


 • #109   15. mar Lens: Min holdning er baseret på en oplevelse som jeg naturligvis har lige så lov til at have som du din smiley

  Og jeg kan godt uddybe, men jeg tror ikke at det er relevant i denne sammenhæng.


 • #110   15. mar A absolut smiley og det er helt ok med mig smiley du er da i et utroligt humør i aften, men nu vil jeg se lidt film og flade ud og sove for var oppe kl bæ. så jeg hopper ud for nu. sov rigtig godt når du selv engang når dertil smiley

 • #111   15. mar Respekt til dig TS, for din tålmodighed smiley
  Som du allerede har opdaget, så er modstanden mod gadehunde stor herinde, og fred nu være med det. Vi kan ikke alle være enige.
  Men trøst dig med, at vi er flere herinde, som har fantastiske og skønne, dejlige og sjove, sunde og raske gadehunde smiley Vi er nogen herinde, som bare er glade for hunde, uanset deres herkomst smiley


 • #112   15. mar Kokoni er en beskrivelse for små hund, som ikke holdes med andet formål end selskab smiley
  En uduelig brugshund af lille race vil være en kokoni. Men beskrivelsen bruges mest om små hunde med hængeøre og lang pels på halen.
  Jeg synes, de minder lidt om kooikerhondje af udseende (bortset fra farven, kokoni kommer jo i alle mulige farver ) smiley


  profilbillede
 • #113   15. mar

  profilbillede
 • #114   16. mar Sofia - de ser også søde ud smiley

 • #116   16. mar Majbrit jeg gik i skole med en der havde en hjemme. dejlig hvalp

  jeg ku ikke ha en hund 10 mdr og sende væk men formålet er godt


 • #117   16. mar Det tænkte jeg også, MB.

  Jeg har det bare sådan at 1: jeg skal ikke have hvalp igen. 2: Når en hund kommer her indenfor dørene, så kommer den ikke væk før den skal bæres ud. Så jeg ville IKKE kunne være fodervært. Når det så er sagt, så hatten af for dem, som tilbyder sig som fodervært. Her ER der også en aftager til hunden, så man "risikerer" ikke at skulle beholde den.


 • #118   16. mar Hold da op - jeg fik da vist startet lidt debat. Så meget røre havde jeg ikke lige regnet med. Men det er da dejligt at se at jeg ikke er helt alene smiley

  Altså - om jeg nogensinde kommer til at lave en annonce det ved jeg ærligt talt ikke, men det ville nok være en bedre ide end at lave en tråd til almindelig diskussion. Jeg skulle egentlig lave årsregnskab men kunne jo ikke bare lade den ligge.

  Hvis jeg nu selv fandt på at blive plejefamilie så ville jeg måske lave en annonce for så gælder det jo om at finde det mennesker som bare sidder og venter på lige præcis den hund, men så ville jeg jo annoncere for mig selv. Men jeg har nu ikke tænkt mig at blive plejefamilie lige nu for jeg har planer om at adoptere en kammerat til Sam, men måske senere, men så bliver det nok for senior hunde. Men jeg er meget dårlig til at give dyr videre til andre så jeg vil nok ikke være den ideelle plejefamilie. Og slet ikke for hvalpe for de vil blive alt for forkælede smiley . Jeg er med andre ord fuldkommen håbløs smiley

  Nej, man skal ikke have en importtilladelse for at indføre en adopteret hund til DK, og da man som adoptant har underskrevet flere siders kontrakt med den Italienske stat, så skal organisationen heller ikke have en, for de hjælper blot med det praktiske - det er jo mig som indfører hunden og den skal 'bare' have sine papirer iorden med rabies vacc, sundhedsundersøgelse, pas, chip og så skal den være parasitbehandlet samt tilses af en dyrlæge før transporten og efter ankomsten her til DK. Men hvis man skule have importtilladelse ville det da heller i være noget at lave drama ud af! Det er det nemmeste i verden og har intet at gøre med importen af de enkelte dyr - det er blot en generel registrering jeg har selv en fordi jeg både har indført og udført avlsfår og heste.

  Jeg er jo som sagt ikke engang medlem af foreningen www.pro-canalba.eu - men jeg burde nok melde mig ind smiley og jeg har altså ikke gennemgransket hele deres hjemmeside så om de ejer nogle hunde sammen med andre som forsøger at hjælpe dernede det skal jeg ikke udtale mig om. Men det er meget muligt for jeg har forstået på nogle af deres cases at de i nogle tilfælde har hjulpet lokale private internater (af den slags som af et godt hjerte forsøger at hjælpe) og at der har været tilfælde hvor disse har måttet kaste flaget i ringen og opgive deres arbejde fordi det blev for meget, og så måtte foreningen overtage hundene. Mine to kom fra et af de steder, og de var meget tynde da de kom, og Sam havde været formidlet videre i Italien flere gange men var blevet leveret tilbage fordi 'det ikke gik' - Italienere er ikke generelt kendt for at have stor tålmodighed med dyr - men jeg er jo tålmodigheden selv smiley så han fandt da den helt rigtige ejer smiley

  Men sig mig lige en ting, hvad er det der ville være så slemt ved hvis jeg nu havde været medlem af foreningen og forsøgte at promovere den ved at skrive herinde? Må man ikke det eller hvad? Eller er I (som har rettet vandkanonen imod mig) bare sure over at jeg taler om noget der går imod jeres interesser? Det kunne ærligt talt godt virke lidt sådan! Jeg troede faktisk det her var et forum hvor man samles om det at holde af hunde og det var jo derfor jeg valget at lægge det ud herinde. Jeg synes jo selv jeg har fået en helt ganske fantastisk og uimodståelig dejlig hund igennem den forening (to faktisk - snøft smiley ) og så skulle da fanden stå i det hvis jeg ikke fortalte andre om det!

  Jeg er vist ved at blive lidt irriteret - måske mest af alt for at blive beskyldt for at have slette hensigter, bryde loven, arbejde sammen men en ganske forfærdelig forening etc. Det er muligt jeg er totalt idiot, men så må jeg bare sige hurra for alle os idioter som gerne vil hjælpe dem der har det svært og gerne påtager os genvordigheder i den forbindelse.

  Nå, men jeg tror nok alt er sagt efterhånden - og tro det eller ej - jeg er altså stadig ikke sendt ud af foreningen som reklamesøjle (de ville da også have fortrudt bitterligt hvis jeg havde være det smiley - es ist ja komplett in die Hose gegangen smiley ) Men synd er det for de stakkel hunde som er fanget i det lortesystem (pardon my French) så jeg vil altså fortsat forsøge at hjælpe. Men om jeg NOGENSINDE vil turde linke til noget som helst herinde, det ved jeg virkelig ikke - vi får se. Jeg er ret tykpandet så det kan da godt tænkes at jeg glemmer hvor slemt det var og kaster mig ud i et nyt forsøg. Jeg kan i alle tilfælde godt love at jeg opretter mit næste adoptivbarn herinde - om ikke andet så bare for at provokere smiley


 • #119   17. mar Lens - du er ret hård i filten må jeg sige. Tænk at du behandler en ny bruger herinde sådan! Det synes jeg faktisk ikke du kan være bekendt. Og ved du hvad, jeg tror det er på grund af sådan nogen som dig at nogle brugere hurtigt trækker næsen til sig igen hvis de fik sagt noget du/I ikke brød Jer om, og så bare lige så stille lister af igen, og ikke nødvendigvis fordi de 'bare ville reklamere' - og det kan man ærligt talt ikke fortænke dem i. Men jeg tror sgu jeg tager udfordringen op istedet, så vi kommer nok til at krydse klinger igen søster!

 • #120   17. mar Jeg har den største respekt for folk, som hjælper nødlidende dyr.
  Så er det sagt.
  Men kan du ikke selv se, at hele historien lyder bare en lille smule indviklet!
  En tysk organisation hjælper en italiensk organisation med at formidle hunde.
  Nogle af disse hunde vil du så have til Danmark, hvor de først skal bo hos en plejefamilie, for så måske at blive videreformidlet.
  Hunden starter sit liv i Italien, hvorefter den "bliver reddet" og flytter til Tyskland.
  Senere kommer den til DK til plejefamilien.
  Hvis den er heldig bliver den videreformidlet og så er den på 5. hjem og koster 3-4.000kr.!
  Penge som går til transport og resten havner i den tyske organisation eller?
  Jeg synes, vi skal lade italienerne passe deres internater, tyskerne deres og vi vores.
  Vil man adoptere en udenlandsk hund, fint så tag ned og hent den selv.
  Ligesom mange henter en tavlehund, kan man da sagtens hente en internat hund også.
  Måske endda med hjælp af en af de omtalte organisationer smiley


 • #121   17. mar ""Jeg troede faktisk det her var et forum hvor man samles om det at holde af hunde ""

  Det at holde af hunde indebærer jo også at give dem gode forhold. For hver gang, vi "redder" en hund fra en hundehandler, en hvalpefabrik, et skodland, så giver vi plads til en ny hund, der skal "reddes".

  Det at holde af hunde indebærer i den grad at arbejde for at få fjernet disse hundehandlere, hvalpefabrikker, at få skodlande til at tage ansvar for deres overskudshunde.

  Det at holde af hunde handler også om at sige fra overfor deforme racer, tåbelige designerhunde, ansvarløst avl, mishandling af enhver art og meget meget mere.

  I min verden.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #122   17. mar Så der er ikke tilladelse til indførelse mhb. videresalg? Det troede jeg egentlig man skulle? Man indfører jo hunden til videresalg. Men det er selvfølgelig en nem måde at omgås reglerne på.

  For importtilladelse med henblik på videresalg er mig bekendt ikke så nemt som du gør det til, der skal man have tilladelse som importør fra Fødevarestyrelsen.


 • #123   17. mar Men når nu du påstår, at man ikke skal have en importtilladelse samt en tilladelse for hundehandel, når i indfører hunde til videresalg, så nå du jo også kunne dokumentere det ?
  Jeg venter spændt på din dokumentation.

  Hvorfor står det ellers i lovgivningen ?


 • #124   17. mar Hold nu op - der er ikke tale om at nogen vil sælge noget om helst videre. Og jeg vil ikke nødvendigvis have hvalpe i plejefamilier i DK - DET VAR BAR ET FORSLAG HVIS NU NOGEN SYNES DET KUNNE VÆRE FEDT. OK!!!!! Og så har jeg forsgt at svare så godt jeg kan - og gu fanden er det da indviklet, og nej, jeg er IKKE ekspert i hverken Italienske gadehunde, pro-canalbas organisation, italiensk lovgivning, dansk lovgivning - eller hunde for den sags skyld. Så nej, jeg kan ikke svare på alt. Og at jeg måske roder lidt rundt i emner og kan have lidt svært ved at holde styr på vhem der har spurgt om hvad og o jeg lige har svaret på det hele, det tænker jeg man måske kan have en smule forståelse for.

  Iøvrigt vil jeg TRO at det foregår sådan at man er plejefamilie for en hund som i dette tilfælde nok er under organisationens ejerskab (jeg VED det ikke præcist), og at i det tilfælde der kommer en adoptant vil der blive skrevet den sædvanlige kontrakt men organisationen - og måske ogse med de italienske mydigheder - det VED jeg heller ikke helt.

  Og før I så gakker ud over at jeg siger jeg ikke er ekspert i hunde - jeg har en del erfaring og nok realitetssans til at vide hvor mine egne grænser går og hvad jeg kan tilbyde en hund. Min erfaring med pro-canalbe er så at det er en overordentlig seriøs organisation som hjælper hunde og tager ansvar - også efter adoptionen.

  Med hensyn til sygdomme så TROR jeg faktisk ikke der er større risiko end med hunde fra avlere dernede, for de bliver sundhedsmæssigt behandlet og forberedt på samme måde så vidt jeg er orienteret. Leishmaniose er en risiko fordi den ikke nødvendigvis bliver opdaget hvis man er rigtig uheldig, men når middelhavschecket er foretaget er risikoen altså ret lille.

  Hvis der skulle være nogen som stadig har åbne spørgsmål vil jeg fortsat gerne forsøge at svare, mest fordi jeg synes det er ærgerligt hvis der nu opstår en masse rygter og historier fordi der måske er noget jeg ikke har svaret på - efter bedste evne. Men det ville være rart hvis vi kan stoppe med at forsøge at overbevise hinanden om at vi allesammen er idioter, for det kan jeg nnæsten ikke holde ud længere. Og jeg orker altså ikke at læse hele smøren igennem for at se hvad jeg ikke fik svaret på - jeg har lige forsøgt, men det blev altså for meget for meg - sorry!

  Så vil jeg lige komme med en FED DISCLAIMER: jeg VED ikke helt præcist alt om hvordan det foregår - jeg håber der står helt klart nu og beklager at jeg ikke fra starten gjorde opmærksom på dette. Det er så vidt jeg forstår de virkelig søde og meget ansvarlige pro-canalba folk en ret kompliceret situation, og jeg TROR det er lidt forskelligt hvordan ejerskabssituationen ser ud. Jeg TROR der er situationer hvor formidlingen fra canile til adoptant er direkte, og så er der situationer hvor en hund har det så skidt at organisation er nødt til at overtage ejerskabet for at få den ud af lageret (hvor de ikke bliver behandlet hvis de er syge/gamle for eksempel og desværre heller ikke bliver løst fra deres smerte i tide) og så bliver den 'peppet op' og lagt ud til adoption.

  Man kan sagtens tage til Italien og hente en hund gratis på et af de kommunale internater, men så skal man bare selv sørge for alt det praktiske - og så ved man intet som helts om hvad det er for en hund man får. Jeg synes fordelen ved at adoptere igennem en organisation er at man får hjælp til dette og at man i alle tilfælde i nogen grad har en ide om hvad hunden er for en (dog ikke i alle tilfælde men man behver jo ikke at vælge en hund som de ikke har kunnet vurdere) og så får man iøvrigt en masse god rådgivning samt hjælp hvis der skulle opstå et eller andet problem.

  Jeg er NATURLIGVIS enig i at man ikke skal sende hunde fra den ene til den anden. Men når organisationen vurderer at det for disse hvalpe er bedre med en mellemstation i en familie, end at sidde på et internat, så vælger jeg at tro på de har ret i denne antagelse, og med den (begrænsede) viden jeg har om de italienske internater giver det for mig god mening.

  Hvis jeg nogensinde selv skulle blive plejefamilie, så skal potentielle adoptanter belave sig på en MEGET grunding inspektion inden de allernådsigt får lov at adoptere - så jeg bliver nok ikke godkendt smiley Og mine egne hunde de skal BÆRES UD!


 • #125   17. mar Anni - VI indfører ikke noget! JEG indfører min egen hund når jeg vælger at adoptere min tredje hund dernede fra. Der er ikke noget VI i den her historie for jeg er IKKE engang MELDEM af foreningen - endnu!

  Som udgangspunkt søger pro-calanba plejefamilier i Tyskland - jeg fik bare selv den ide, at der måske var andre end mig i DK som synes det giver mening og måske kunne være interesserede i at engagere sig.

  Jeg har ikke tænkt mig at dokumentere noget som helst så det kan du vente længe på. Jeg har heller ingen dokumentation udover de papirer fra de to adoptioner jeg selv foretog for jeg har aldrig bedt organisationen om at give mig andet end det - det var RIGELIGT i mine øjne. Og jeg fik jo mine dejlige hunde, dyrlægen var tilfreds med dokumenterne og registreret i DK blev de også uden ballade - så det må vel have være ok tænker jeg.


 • #126   17. mar Dem der skal adoptere de hunde fra plejefamilier, skal de give penge for dem?
  Når de er i pleje, hvem har udgifter på foder, dyrlæge, udstyr?


 • #127   17. mar EN GANG FOR ALLE: JEG ER IKKE FORMIDLER, EJ HELLER MEDLEM AF PRO-CANALBA OG HAR INGEN 'AKTIER' I SAGEN. JEG SYNES BARE DET ER EN GLIMRENDE IDE OG VILLE GØRE OPMÆRKSOM PÅ AT DEN FINDES OG AT HVIS MAN GERNE VIL DET HER, SÅ ER PRO-CANALBA EN ORGANISATION SOM JEG SELV HAR GODE ERFARINGER MED. LÆNGERE ER DEN SÅDAN SET IKKE.

 • #128   17. mar Tror du er kommet til at slå caplock til

 • #129   17. mar Salla - det er et abslut relevant spørgsmål som jeg desværre ikke kan svare præcist på: jeg TROR det er sådan at pro-canalba dækker en (stor?)del af udgifterne når man er plejefamilie, men jeg har aldrig selv prøvet det så jeg ved det ikke helt. Jeg har ikke kunnet finde præcise informationer herom på deres side for der står man skal tage kontakt hvis man er interesseret. Måske afhænger det også af hunden og situationen.

 • #130   17. mar Anni - VI indfører ikke noget! JEG indfører min egen hund når jeg vælger at adoptere min tredje hund dernede fra. Der er ikke noget VI i den her historie for jeg er IKKE engang MELDEM af foreningen - endnu!


  Selvfølgelig er det foreningen der indfører hundene når de skal i en plejefamilie.
  Hvis det var ejeren der indførte dem, så skulle de jo ikke til en plejefamilie først.


  Og så for lige at tage lovgivningen en gang mere, så er det ikke tilladt at indføre hunde til videresalg - det vil sige at man ikke selv beholder hunden man indfører.
  Det vil sige, at de hvalpe du søger plejefamilier til er indført ulovlig, da de jo er til videre salg.

  Jeg synes da også at det er ganske besynderligt og useriøs, at du prøver på at formidle hvalpe til plejefamilier og så aner du ikke noget som helst om, hvordan det foregår.
  Måske du burde sætte dig ind i tingene inden du formidler.
 • #131   17. mar Man giver ikke penge for en hund man tager ind som plejefamilie, men man forpligter sig naturligvis i et eller andet omfang - men jeg har som sagt aldrig prøvet det så jeg kan desværre ikke oplyse om alle detaljerne omkring det. Men når jeg taler med hende som formidler den hun jeg har kig på kan jeg prøve at spørge ind til det.

 • #132   17. mar Anni for pokker - jeg prøver jo netop ikke at formidle, jeg informerer om at der er en organisation, SOM JEG IKKE ER MEDLEM AF!!!) som søger plejefamilier - det er sgu da noget andet! Og det er jo netop defor jeg ikke kan lægge alle detaljer på bordet! Og det er grunden til at jeg IKKE HAR TÆNKT MIG AT DOKUMENTERE NOGET SOM HELST OVERFOR DIG! Og når jeg skriver at VI ikke indfører noget, så er det fordi jeg IKKE ER MED I NOGET VI - SÅ FAT DET DOG!!! Det virker på mig som om du Anni ikke har læst hvad jeg har skrevet - du bliver bare ved med at slå mig oveni hovedet med lovgivning og hvor ulovligt og foragteligt det alt sammen er. Nu må du være sød at stoppe! Det er dælme svært at opretholde den gode stemning smiley

  JEG er ingen organisation - Jeg er heller IKKE MEDLEM af nogen organisation. JEG har adopteret 2 hunde til MIG SELV - MIG SELV - MIG SELV - ER DET FORSTÅET!!!!! Og JEG har i sinde at ADOPTERE EN HUND MERE TIL MIG SELV - OK!!!! HAR DU ET PROBLEM MED DET???? OG JA jeg er KOMMET TIL AT SLÅ CAPLOCKS TIL!!!! I HÅB OM AT FÅ MIT BUDSKAB TIL AT STÅ KLART FREM!!!

  Begynder at tro det var en rigtig dårlig ide at gøre opærksom på de hvalpe herinde. Men man skal jo lære hele livet.... men hvem ved, måske sidder der en enkelt eller to som får lyst til at blive plejefamilie, eller adoptere, eller donere, eller dele eller hvad ved jeg - og hvis det kan hjælpe en eneste hund så var det det hele værd!!!


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 8 Emner: 19 Svar: 2.216
  #133   17. mar Jeg er betænkelig ved import af hunde (dog, så vidt jeg kan skimme, af andre grunde end de fleste). Min betænkelighed/modstand går mest på fragten af hundene (og dyr generelt) , fordi jeg tænker, at transporten i en kasse i flyets lastrum, samt al tumulten omkring ankomst i lufthavn osv. kan være yderst stressende og traumatisk for dyr.
  Men bortset fra det, er det for mig ligegyldigt, om man hjælper en hund fra det ene eller andet internat (dansk eller udenlandsk).

  Snakken om, at der er hunde nok på internaterne herhjemme kan jeg sagtens følge, men jeg synes altså ikke der er nogen grund til at være så negativ overfor folk, der vil gøre en indsats for at hjælpe udenlandske hunde. Og der bliver vel næppe avlet hverken flere eller færre hunde ved, at en dansker adopterer en hund fra et italiensk internat, så jeg kan ikke se hvordan dette kan sidestilles med at købe en hvalp fra - og dermed støtte - en hvalpefabrik :-S

  Nå, det jeg ville sige, var egentlig bare, at jeg bliver ked af at læse den barske tone i en tråd som denne. Folk har deres holdninger og er uenige i at det er en god ide at importere gadehunde. Ok. Men jeg forstår da ikke, at et menneske, der for mig at se tydeligt bare gerne vil hjælpe hunde i nød, bliver mødt så surt, og endda tillægges skumle motiver. :-S


 • #134   17. mar Jeg vil så lige gøre opmærksom på at man IKKE skal blive plejefamilie hvis det handler om at man ikke har råd ti at købe en hund. Man skal gøre det fordi man gerne vil hjælpe, fordi man er et tålmodigt og rummeligt menneske, som tager ansvar, og er villig til at beholde hunden hvis der aldrig er nogen som adopterer den, og hvis man er villig til at tage både de problemer og besværligheder der måtte følge med.... og man kan aldrig garantere hvordan hunden reagerer i det nye hjem uanset hvor uproblematisk den før har været... så der er risiko for alt muligt dårligdom.... det må man være indstillet på, og man skal underskrive lange kontrakter og hvad ved jeg, så man skal altså ikke tro det er lutter lagkage det hele.

  MEN JEG har IKKE fortrudt mine adoptioner ET ØJEBLIK! Og faktisk har jeg personligt haft flere 'issues' med de hunde jeg har haft som kom fra Danske anerkendte avlere end jeg har med minde adoptivbørn! Og JEG har haft rigtig gode erfaringer med www.pro-canalba.eu som efter min bedste overbevisning gør et godt og reelt stykke velgørenhedsarbejde uden at få en krone for det!


 • #135   17. mar Mange tak for din søde kommentar Radar, Jeg er faktisk helt enig med dig i at flytransport er en meget dårlig ide af de grunde du beskriver. Men faktisk bliver hundene som formidles fra Italien kørt fra Italien til Tyskland i organisationens egne biler, af mennesker som har meget store erfaring med transporten, og mit indtryk er at de gør sig meget umage for at det foregår så blidt som det kan lade sig gøre. Og jeg tænker det stadig er et bedrevalternativ. Der er dog hunde som ender med aldrig at blver transporteret ud af Italien fordi man vurderer at det vil være for hårdt for dem - de bliver så i 'Harbour' internatet hvor de giver dem den bedst mulige tilværelse.

  Der bliver hentet hunde hver måned og så mødes adoptanterne med deres nye familiemedlemmer på organisationen hovedsæde i Tyskland. Her får de råd og kyndig vejledning i trygge omgivelser. Jeg havde selv dengang svært ved at tage turen til Tyskland på grund af nogle private omstændigheder, hvilket jeg var ret ked af, men det lykkedes at finde en sød pige som var villig til at køre 2. etape med mine to hunde og de ankom heldigvis i god behold. Men det var jeg ærligt talt en smule betænkelig ved, men valgte at sætte min lid til at procanalbas team ville kunne vurdere om de givne omstændigheder var iorden og i modsat fald ville sætte foden i og finde en anden løsning - alternativt havde jeg måttet vente en måned med at hente dem eller måske opgive og det kunne jeg ikke få mig selv til.


 • #136   17. mar Der var en der spurgte hvorfor man ikke finde plejefamilier i Italien - det gør man til dels, men det er ikke så let af flere årsager. Italienerne har generelt en lidt anden indstilning til det at have hund, og risikoen for returnering eller for at hunden ender på gaden er der. En anden ting er at der bare er nogen hunde som ikke er populære i Italien - for eksempel har sorte hunde/katte nærmest ingen chancer for adoption uanset hvor søde, rare og sunde de måtte være. Men det er altså ikke sådan at der aldrig bliver formidlet hudne i Italien - det gør der bestemt. Min egen Sam havde været formidlet flere gange i Italien (sikkert fordi han er en køn hund og typisk schæfer) men blev leveret tilbage fordi det ikke 'fungerede' - man fandt ud af at det nok skyldtes at han var meget afhængig af den ældre tæve han var kommet til internatet sammen med og besluttede derfor at de skulle formidles sammen. Og han er virkelig også et specielt nummer så det er ikke underligt at det gik sådan. For mig var det lykken smiley

 • #137   17. mar Anni, sjovt, hvor er det HELT præcist det står at man ikke må importere kæledyr kommercielt med videresalg for øje? Kan du ikke lige linke til den lov?

 • #138   17. mar Jeg forstår stadig ikke, at en hund som er gratis i Italien i Tyskland skal koste 3-4.000kr!
  https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/welpen-und-junghunde/
  Lidt nede på siden dukker Miranda, Mimma og Marianna op.
  Tre unge Maremma.
  Det er de samme hunde som står til formidling i Italien!
  https://www.associazione-alfa.org/adotta-un-cucciolo/
  Og nu skal disse hunde til Danmark!


 • #139   17. mar ""og hvis det kan hjælpe en eneste hund så var det det hele værd!!! ""

  Hvor længe har DK hentet disse hunde til landet, gadehunde, internatshunde? Hvor længe skal vi blive ved?

  Ja, der hjælpes en hund, og hvad så med alle de andre, der ikke hjælpes? De hjælpes ikke, fordi deres land har underlig lov, ikke vil, ikke gider, er ligeglade, men 1 blev da hjulpet.

  Det samme siger dem, der står på en grum hvalpefabrik: Jeg måtte redde denne en.

  Og det gav så plads til en ny, der må sidde og vente på et blive reddet, der så giver plads til en ny, der skal vente på at blive reddet, der så og fortsæt selv mange år frem. • #140   17. mar A -det kan du blandt andet læse på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

  https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Import-og-indfoersel-af-hunde-katte-og-fritter.aspx • #141   17. mar Det er bare pudsigt, Anni, for der står virkelig ikke noget om at man ikke må importere kommercielt og videresælge. Tværtimod får man via dit link vejledning til netop kommerciel import med videresalg for øje - og det undrer mig at FVST vejleder i det, når det nu tydeligvis er ulovligt.

  Så igen, hvor står det at det er ulovligt at indføre for at videresælge. Sådan helt præcist. Det må jo være nemt for dig at finde, når nu du ved at det er sådan.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #142   17. mar Det ER jo lovligt (hvilket også er pointeret overfor Anni), men det skræver specielle tilladelser. Tilladelser som denne forening (og jeg gætter på mange andre gadehundeforeninger) tilsyneladende ikke har, idet de lader enkeltpersoner indføre hundene. Smart så slipper man for at skulle opfylde krav om import mhb. videresalg, da kravene der er skrappere.

 • #143   17. mar Det er ikke lovligt hvis ikke man er registreret som importør, man skal have en tilladelse hvis man importerer med videresalget for øje!

 • #144   17. mar Men den her tyske / italienske forening importerer jo ikke disse hunde til DK, de eksporterer dem.

  Så er det hver enkelt plejefamilie, der importerer, og de har vel lov til at få en hund herop, fortryde og sælge den videre, ikke? • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #145   17. mar På mig virker konceptet sygt

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #146   17. mar Det er jo præcis den gråzone der er lidt mudret. For en plejefamilie er vel kun midlertidig? Hunden skal vel sælges videre til kommende ejere. Og vi har jo fået fastslået at foreningen ejer hundene.

 • #147   17. mar Anni er jo tydeligvis ikke enig med alle andre:

  Og så for lige at tage lovgivningen en gang mere, så er det ikke tilladt at indføre hunde til videresalg - det vil sige at man ikke selv beholder hunden man indfører.
  Det vil sige, at de hvalpe du søger plejefamilier til er indført ulovlig, da de jo er til videre salg.


  Så jeg vil bare gerne have hende til at fortælle mig igen hvor i “lovgivningen” det står.


 • #148   17. mar Ja, det skal jeg ikke gøre mig klog på, Ida, jeg ved bare at der har været en del fup og fiduser med vaccinationsattester fra nogle lande, hundene havde en attest, men de var vitterlig aldrig vaccineret, og det er godt nok betænkeligt.

  Men det havde jo ikke noget med import af mange hunde og tilladelser at gøre. • #149   17. mar A- se # 84 - # 95 - # 142 - # 143
  Der er nu skrevet ret mange gange, at det er ulovligt uden tilladelser, hvilket der også står i linket.

  Ts påstår at man ikke skal have tilladelser, så ergo er/bliver hundene indført ulovligt

  Men for eftertiden skal jeg nok skære alt jeg skriver ud i pap.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #150   17. mar Enig Maj-Britt, al det fusk med sundhedspapirer er skræmmende.

  Når folk siger at gadehundene er "tjekket i hoved og røv" så tænker jeg altid "ja det sagde man også om dem der så ikke var".


 • #151   17. mar Maj-Britt jeg synes bestemt det er en vigtig pointe du nævner, derfor ville jeg personligt aldrig selv hente en hunde dernede, for så mener jeg man støtter systemet. Men jeg gør det gerne igennem en organisation som pro-canalba fordi jeg ved at de netop sammen med deres italienske samarbejdpartnere forsøger at lægge pres på regeringen således at systemet bliver ændret - de har jo ingen interesse i at systemet opretholdes - men det har de mennesker som driver de kommunale internater. Men det er desværre en langvarig proces at ændre noget fordi der er så mange der har økonomiske interesser i det her (og penge har jo en tendens til at veje tungt!), og jeg erog bliver altså ikke enig I at vi bare skal lade hundene rådne videre indtil der sker. Jeg vælger at tro på det vil blive ændret og prøve at hjælpe dem som har det værst, eller kan undgå at komme ind i systemet (som for eksempel disse hvalpe!) – men måske er det naivt.

  Inge – det er sådan at adoptionsgebyret går til alt det administratoriske (altså diverse dyrlægeregninger for kastration, chip, middelhavscheck, sundhedscheck, parasitbehandeling og diverse andre forberedelser) og til transporten til Tyskland – hvis der er noget til overs går det til arbejdet med at hjælpe dernede.
  Det er korrekt at de samme hunde forsøges formidlet i både Italien, Tyskland og andre europæiske lande. Jeg ved faktisk ikke om jeg er den eneste som har adopteret fra pro-canalba til Danmark – det er meget muligt. Men har du en pointe med bemærkningen? Er der noget problem i at forsøge at formidle i flere lande? Når hunden på et eller andet tidspunkt finder en plejefamilie vil det blive noteret at den nu befinder sig i plejefamilie i land X. Men der er jo INGEN som siger de nødvendigvis skal til DK – men det kunne da være en mulighed.

  Anni og Ida – hvis man gerne vil importere med videsalg for øje kan man jo bare lade sig registrere og få de tilladelser – det er ikke noget problem. Så det behøver da ikke afholde nogen fra at blive plejefamilie hvis de har lyst til det. Men jeg tvivler nu på at det vil falde under begrebet kommerciel import, men det må man jo spørge FVST om – de er altid meget hjælpsomme så det ville jeg ikke være nervøs for. Det er bare et spørgsmål om at gøre det korrekt så man ikke får noget bøvl.


 • #152   17. mar Hvor mange lande adopterer / køber danskerne gade/ internatshunde fra?

  Her Italien, jeg ved Grækenland, Polen og Rumænien, Spanien , er der andre?

  Hvor mange kommer der til landet, findes der tal på det?


 • #153   17. mar Mener også at der kommer fra Kroatien.

  Tror ikke, at der findes tal på det.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #154   17. mar hvis man gerne vil importere med videsalg for øje kan man jo bare lade sig registrere og få de tilladelser – det er ikke noget problem

  Der er altså flere regler du skal overholde som importør, ligesom det koster penge.

  Det er vel derfor foreningerne snyder og lader enkeltpersoner indføre hundene, det er nemmere.


 • #155   17. mar Nej STOP NU Ida - hold op med at beskylde nogen for at snyde uden at du har noget belæg for noget som helst! Jeg begynder sgu at fortryde min tråd (men det er vel også det formål nogle af Jer herinde har!!!) for jeg ønsker jo bare at anbefale netop denne organisation fordi jeg har gode erfaringer med dem. Jeg tror sgu ikke engang de har nogen plejefamilier i DK, og måske er de slet ikke interesserede i det. Det var i alle tilfælde en overraskelse for dem for 2 1/2 år siden da jeg ringede og sagde jeg ville adoptere to af deres hunde. Og jeg har aldrig set nogen former for annoncer fra dem her i DK - jeg fandt dem via tyske annoncesider. Men helt ærligt får jeg indtrykket af at jeg her bliver mødt af noget der ligner en dansk hundemafia - det undrer mig virkelig at der kommer så mange grove beskyldninger bare fordi jeg tillader mig at anbefale en organisation og gøre opmærksom på at der er nogle hundebørn som har brug for hjælp. Kan vi ikke forsøge at holde diskussionen på et nogenlunde sagligt niveau. Jeg er ikke ude på at overbevise nogen - kun at informere. og jeg kan da tage fejl i alle mulige ting, men kan jo kun dele mine egne erfaringer - mere har jeg ikke at byde ind med. Udover min mening og en meget stædig natur!

 • #156   17. mar Altså undskyld, men jeg tror I finder mere svindel i forbindels med indførsel af avldsyr, for dem er der jo penge i.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #157   17. mar Altså du har jo selv skrevet at det er enkeltpersoner der indfører hundene og du har også sagt at hundene skal sælges videre fra plejefamilierne.

  Ergo er det vil kommerciel indførsel af hunde hvor man ikke har de korrekte tilladelser?


 • #158   17. mar Det er ikke usædvanligt, at det koster 3-4000 kr at få en gadehund. Da jeg fik gadehund fra Spanien, gik pengene til at få neutraliseret hundene, vaccineret, dyrlægechecket og parasitbehandlet hundene, samt udstyre dem med pas. Men størstedelen af pengene gik til at betale for flytransporten fra Spanien til DK. Resten gik til internatet.

  Hvordan økonomien i det her tilfælde, i den tyske forening ser ud, skal jeg ikke kunne udtale mig om. Men én af mine veninder fik sin første Galgo fra en tysk forening, og dengang (for + 10 år siden), gav hun 3500 kr.


 • #159   17. mar Der hvor filmen for mig knækker, er når man får en hund i Italien GRATIS.
  En hund, som er vaccineret for alverdens ting og sager, parasitbehandlet, chippet, dyrlægekontrolleret og neutraliseret.
  Så flyttet man den til Tyskland, og så koster den lige pludselig 3-4.000kr! • #160   17. mar Ann-marie - Det er da også helt Ok, at en gadehund koster penge.
  For selvfølgelig arbejder dyrlægerne ikke gratis, samt administration, transport osv.
  Det eneste en italiensk hund mangler er et pas og en rabiesvaccine.
  Det koster max. 50 euro.


 • #161   17. mar Inge: Kan sagtens følge dig. For når hunden dyrlæge og neutralisering er betalt i Italien, så er det jo reelt kun pas og rejseomkostninger der skal dækkes.
  Spørgsmålet er så, hvor meget det koster at få fløjet en hund fra Italien til Tyskland ? Og hvis der er overskud i regnskabet, hvad bliver det så brugt til ?


 • #162   17. mar Ida - nu har jeg været inde på fvst for at se hvad det kræver at indføre en hund, og jeg kan se du muligvis har ret i at man ska være registreret som importør - selvom jeg nu ikke tror det gælder når man selv henter hunden. Men det vil jeg undersøge på imorgen når fvst har åbent. Måske er det nyt, for dengang Sam og Sun kom hertil undersøgte jeg det også, og der skulle jeg ikke være det. Men det skal jeg så måske nu. Men det er jo bare en udfyldning af en formular - som jeg allerede har nævnt er jeg registreret som importør af får fordi jeg er avler og indfører/udfører avlsdyr.

  Tilladelse skal man derimod kun have hvis der er tale om et erhverv, men det er der jo ikke som adoptant eller plejefamilie - uanset om hunden senere videreformidles. Det bliver jo først et kommercielt formål hvis man tjener penge på det - og DET gør man bestemt ikke!!!!

  Men at det skulle koste penge at få en tilladelse kan jeg altså ikke se nogen steder - hvor har du det fra? Er det måske hvis man ønsker at drive kennel/hundepension eller internat?

  De regler der så iøvrigt beskrives er de samme som jeg kender fra tidligere, bortset fra at hunden skal ledsages af traces dokument ligesom fårene skal (hvilket heller ikke er noget problem) - men denne regel gælder altså ikke når man rejser med sin egen hund. Så spørgsmålet er hvilken kategori man falde i når man rejser med et plejedyr - det vil vise sig for det vil jeg som sagt undersøge imorgen. Men altså selvom man så måske skal registreres som importør kan jeg ikke se problemet. Og det giver da god mening for selvfølgelig skal der være styr på de hunde og det er da kun godt at det er lidt besværligt.


 • #163   17. mar Ida: Retskrivningsordbogen
  kommerciel adj., -t, -le (som vedrører handel; som giver fortjeneste)


 • #164   17. mar Inge - man får hunden gratis men IKKE vaccination, kastration, dyrlægecheck, pas, chip etc - det skriver man under på at man vil sørge for - for egen regning. Det er så foreningen der gør dette for en. Gamle hunde adopteres billigere fordi man anerkender at der sansynligvis følger højere omkostninger med og der er en forvetning om at den ikke 'holder så længe' - derfor betaler adoptionerne af de andre for de udgifter der er til klargøring af de gamle hunde. Der bruges også af de ekstra indkommende midler i forbindelse med dækning af plejefamiliers udgifter, samt udgifter til de dyr som sidder i de internater foreningen driver/arbejder sammen med. Så man er med til at hjælpe de andre hunde også og det synes jeg personligt er helt fint.

 • #165   17. mar Ann-Marie - se svar til Inge vedrørende hvad man får gratis eller ikke og hvad overskud bruges til.
  Hundene flyves ikke - de køres af foreningen til Tyskland hvor nye ejere henter - men det har jeg beskrevet allerede så ikke mere om det her. Det er dog muligt de flyves hvis de kommer fra Sicilien - det ved jeg ikke. Men de fleste er fra Rom så vidt jeg ved.


 • #166   17. mar Er det lovligt at aflive syge dyr i Italien?
  Så kan man jo få de svagelige hunde ud af internaterne, så de ikke skal stå og rådne op.
  Men igen, så bliver de jo bare erstattet af "nye" hunde, og så er man jo lige vidt, plus en udgift for aflivning.
  Det er sgu et råddent system smiley
  Hvad gør man for, at mindske det økonomiske incitament for sådanne hundelagre?


 • #167   17. mar Hvis man som privat person i Italien forvalter 3 gadehunde i privaten, således at de stadig er til adoption, vil omkostningerne for disse 3 hunde så også blive dækket. Eller er det kun de store lagre, som bliver betalt for at forvalte hundene?

 • #168   17. mar Så prøver jeg igen smiley
  l’adozione è completamente gratuita.
  Adoptionen er komplet gratis.
  Il cane prescelto ti sarà affidato visitato, vaccinato, sterilizzato e microchippato.
  Den valgte hund bliver "overgivet" dyrlægekontrolleret, vaccineret, steriliseret og chippet.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #169   17. mar Ida - nu har jeg været inde på fvst for at se hvad det kræver at indføre en hund, og jeg kan se du muligvis har ret i at man ska være registreret som importør - selvom jeg nu ikke tror det gælder når man selv henter hunden

  Nej det gælder nemlig ikke hvis man selv henter en hund man har tænkt sig at beholde. Men her snakker vi om en forening der indfører hunde mhb på videresalg og SÅ kræver det en tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Det er derfor jeg mener det er at omgås reglerne når disse foreninger får enkeltpersoner til at indføre hundene.

  Men rigtig fint at du tjekker op på det, især EFTER du har beskyldt mig for at kaste om mig med beskyldninger uden belæg smiley


 • #170   17. mar Spot on Ann-Marie smiley

 • #171   18. mar Inge - det er nyt for mig, så det vil jeg spørge ind til når jeg taler med pro-canalba teamet næste gang - det kan godt være at man så simpelthen spytter i deres kasse til driften af deres internat - som muligvis ikke er statsstøttet - det ved jeg ikke. Jeg har forstået det sådan som jeg beskrev det - men som jeg jo også tidligere har forklaret er jeg ikke med i organisationen, så jeg har mine infos fra deres hjemmeside og de samtaler jeg har haft med formidleren af mine hunde - på tysk og selvom mit tyske er ret godt kan jeg jo godt have misforstået noget. Jeg vender tilbage når jeg har fået svar herpå for det er da bestemt et vigtigt punkt, selvom jeg nu personligt stadig hellere vil støtte organisationen og lade dem sørge for transporten og middelhavschecket som næppe er indbefattet i en almindelig sundhedsundersøgelse - måske er det simpelthen det man så betaler til foreningen.

  Ida - jeg er ret overbevist om at det ikke er sådan at foreningen omgås loven - det vil være meget atypisk for en tysk organisation som normalt er meget pedantiske med at overholde regler. De indfører hundene til Tyskland og jeg er overbevist om at de har de fornødne tilladelser til at gøre dette. Muligvis har de særregler i Tyskland for de såkaldte 'gemeinnützliche Vereine. Og med hensyn til transporten videre til DK, den står man jo som ny ejer selv for, så det er jo ikke noget foreningen har noget med at gøre. Normalt fomidler de jo til Tyskland. Da denne sidste del ikke er kommerciel tvivler jeg på der vil være et problem. Men måske får jeg uret pga at hunden skal overdrages til en anden ejer, men den skal det jo ikke med det samme så der tvivler jeg. Men lad os se hvad fvst svarer. Under alle omstændigheder er det jo så kun en importregistrering vi taler om.

  Men Ida, og Anni samt andre der måtte have følt sig stødt, jeg vil gerne undskylde at jeg gik i offensiv, men jeg synes nu altså stadig tonen til dels var meget hård overfor mig, for jeg har jo sagt at jeg ikke kommer fra organisationen, og det har været svært for mig at holde pulsen nede - det må jeg indrømme. Og uanset i hvilket omfang I ender med at have ret, så ændrer det stadig ikke på at jeg ikke kan se det store problem i at have de ting iorden der skal være iorden, og jeg synes stadig ikke det er korrekt Af Jer straks at beskylde mig og foreningen for at bryde loven, for det mener jeg altså stadig ikke I har belæg for!

  Det ændrer altsammen heller ikke på at jeg stadig synes det er en glimrende ide og at jeg gerne stadig vil være med til at støtte dem som forsøger at gøre noget dernede for at få systemet ændret, også selvom jeg måske kunne få hunden billigere ved at hente den direkte på et internat. Jeg ønsker med andre ord netop ikke at støtte systemet ved at hente en hund på et af de kommunale internater, hvilket netop blot vil give plads til den næste, og den næste... Og endnu en vigtig årsag til at jeg vil støtte via organisationen er at den arbejde på at afdække de hundelagre hvor tingene ikke foregår som de skal og som forsøger at spekulere i systemet.

  Sofia - du har ret det er et råddent system og derfor synes jeg også det er så vigtigt at der er en modpol - og den har jeg opfattelsen af at pro-canalba støtter. Jeg tror også det vil blive ændret på sigt for der er mere og mere fokus på at det ikke fungerer ret godt og at incitamentet for ikke at behandle hundene anstændigt desværre er stort, og dyreværnsorganisationer både i Italien og fra udlandet lægger pres på regeringen, men Italien er ikke det letteste land når det gælder den slags fordi der er så meget korruption og så mange der har aktier i sagen.

  Jeg har opfattelsen af at man gerne må aflive en syg hund, men problemet er at hundelagrene ikke gør det fordi de får penge for hunden så længe den trækker vejret - prøv for eksempel at læse historien om Franz - men find lige en pakke kleenex frem inden i går igang https://www.pro-canalba.eu/unsere-hunde/hundebeschreibung/?hund=Franz_1351

  Det skal dog også siges at jeg måske nok synes at pro-canalba selv i nogle af de cases jeg har set trækker den lidt langt inden de afliver en hund (eller måske er det hudne fra de internater de arbejder sammen med - det ved jeg ikke, og det er heller ikke så mange gange jeg har bemærket det - men der et forekommet), men jeg tænker det er deres fortvivlelse over at være kommet for sent der gør at de sætter alt ind på at få hundene på nogenlunde ret køl for at give dem en smule oprejsning for al den lidelse de har været igennem. Jeg har svært ved at forestille mig at de gør det for at spekulere - dertil er deres engagement i sagen så vidt jeg kan se for stort.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #172   18. mar med hensyn til transporten videre til DK, den står man jo som ny ejer selv for, så det er jo ikke noget foreningen har noget med at gøre.

  Jeg troede hundene skulle i plejefamilier? Hvorfor skal de dette hvis der allerede er en ejer? Hvis det er plejefamilierne der indfører hundene så er det jo stadig med videresalg for øje og så mangler importtilladelsen.


 • #174   18. mar Okay okay - nu har jeg virkelig også blandet tingene sammen - det kan jeg godt se du har ret i Ida. Fordi jeg på den ene side begynder at forsvare at jeg ikke har gjort noget ulovligt, og jeg har jo adopteret (for over to år siden) og ikke indført andres dyr/plejehunde, og fordi jeg simpelthen ikke kan forestille mig at foreningen gør noget ulovligt - det ville ligne en tysk forening meget dårligt og hele deres set-up er så gennemorganiseret og massivt at det vil være umuligt for dem at flyve under radaren. Men jeg må også sige at der i deres nyhedsbrev står at de søger plejefamilier i Tyskland, og jeg har jo som før nævnt ikke spurgt dem om de overhovedet er interesserede i plejefamilier i DK - det var nok en fejl - jeg har bare antaget at når de skriver Tyskland så mener de andre lande en Italien, og at der ville gælde samme regler for adoption og pleje. Me der tog jeg fejl. Men når jeg taler med dem vil jeg spørge hvrdan det forholder sig og fungerer med plejefamilierne.

  Det som kom ud af min opringning til fvst idag var følgende:
  Det er altid bedst hvis ejeren transporterer hunden fordi man derved undgår at skulle udfærdige traces dokumenter og udføre dyrlægesyn umiddelbart inden transporten. Myndighederne interesserer sig ikke for hvor lang eller kort tid man efter transporten står som ejer af hunden - bare man har papirerne iorden når hudnen krydser grænserne. Hvis jeg ønsker at indføre en hund jeg står som ejer af, fordi jeg har overtaget den, men ikke selv tager den ind over grænsen, så skal jeg lade mig registrere som importør og lave traces/den skal synes af embedsdyrlæge.

  Tilladelsen til at drive kommerciel handel med hunde i DK har intet med selve transporten at gøre og hvis man tager en plejehund ind skal man ikke have tilladelse til at handle med hunde. Men hvordan det så forholder sig for foreningen, som jo ikke er hjemhørende i DK det har faktisk ikke helt klarhed over - så det vil jeg følge op på.

  Summasumarum - det kan godt være det er lidt indviklet det med plejehunde, men adoption er i alle tilfælde ukompliceret. Med hensyn til advarslen vedrørende gadehunde, vil jeg stadig stille spørgsmålstegn ved om der virkelig er så stor forskel på risikoen når man får hunden fra et internat eller en kennel i udlandet - husk på at lige præcist i Italien har hundene sjældent levet ret længe på gaden fordi der jo netop er det her system hvor man indfanger alle herreløse hunde og sætte dem bag lås og slå. Rabies kan jo ligeså godt overføres til en hund fra en kennel - eller leishmaniose, hjerteorm og hvad der ellers er af 'utøj'. Så jeg mener altså stadig at man er lige så godt sikret når man henter hunden via en seriøs organisation som har fokus på den side af sagen. Og det ved jeg de har hos pro-canalba. Jeg kunne ikke drømme om selv at hente en gadehund noget sted. Og da jeg søgte efter mine to, vragede jeg flere fra Grækenland og Østblokken fordi det forekom mig obskurt at der ingen hjemmeside var, kun et telefonnummer i en annonce og at hunden ville blive overdraget i en lufthavn af en eller anden ukendt personage - det er slet ikke noget for mig. Der læste jeg også nogle grumme historier fra folk der havde fået sådanne hunde. Men jeg kunne ikke finde noget negativt om pro-canalba og de var bare så søde, hjælpsomme og professionelle at jeg følte mig virkelig godt vejledt og rådgivet hele vejen igennem.

  Jeg havde aldrig troet der ville opstå så meget furore på grund af min tråd - det har ikke været nogen super god oplevelse smiley og jeg har brugt ALT for meget tid på det her. Men hvem ved, måske er det lykkedes mig at overbevis bare en enkelt eller halvanden om at man altså godt kan adoptere uden søvnløse nætter smiley

  Til dem som angreb mig - undskyld, men jeg kan ikke se anderledes på det - vil jeg gerne sige, at hvis I nu havde nøjedes med at gøre mig opmærksom på at der kunne være nogle regler der lige skulle tages hensyn til og opfordret mig til at undersøge det forinden, uden alt det had og den foragt der blev lagt for dagen, så havde jeg gjort det. Men jeg blev virkelig harm over at bliver beskyldt for at bryde loven, bevidst opfordre til lovbrud og at den organisation jeg har så glimrende erfaringer med også skulle sværtes til og beskyldes for lovbrud der ikke er belæg for at beskylde dem for. For de sender i modsætning til mange andre ikke hundene afsted i en flyver med en fremmed frivillig, men henter dem selv, i store grupper hver eneste måned, og selvfølgelig følger de reglerne for hvordan man skal gøre den slags. Ellers ville det jo slet ikke kunne lade sig gøre at hente så mange hunde dernede som de gør.

  I må gerne være uenige i at det er en god ide. I behøver heller ikke tilslutte jer min opfattelse af at vi ikke skal betragte DK som noget isoleret i Europa. Jeg har heller ikke brug for at overbevise Jer om at om vi rejser til udandet med vores egne hunde, om vi henter hunde fra kenneler i udlandet, eller om vi henter hunde fra udlandet via seriøse organisationer, det tror jeg simpelthen ikke på gør den store forskel. Det er bare min mening, men jeg vil altså gerne have lov til at have den og ytre den. Og jeg tror jeg er ved at være lidt træt af diskussionen hvis jeg skal være helt ærlig, så måske er det bedst at lukke den her.... på den anden side er der jo stadig et par åbne spørgsmål så måske kommer jeg tilbage til det - hvis jeg orker det... smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #175   18. mar Det er helt fint Malene, det er heller ikke for at være efter dig, men du kommer bare til at stå som afsender for foreningen i denne debat og så ryger det hele over på dig smiley

  Jeg tror ikke der er nogen der har noget ondt at sige om de personer der bare gerne vil hjælpe hunde, men der ER altså problemer med mange af disse gadehunde (jeg bor i et område med en del af dem og INGEN af dem fungerer særlig godt), og mange af de der indfører hundene har en eller anden rosenrød forestilling om de taknemmelige hunde der bliver reddet og så lyder det enormt kynisk når man advokerer mod gadehunde som der er en del herinde der gør.


 • #176   18. mar Malene.

  Som jeg ser problemet her i tråden, så kommer du ind med en lang klamamse om denne fortræffelige forening og at nu kan vi alle sammen være plejefamilier til uønskede. Hatten af for dine intensioner. For MIG knækker filmen bare når du ikke har styr på reglerne og udtrykker at folk i tråden ikke er på hundenes side......... Jeg er ret sikker på at det vil forbavse dig når jeg skriver at selv om dette er Hundegalleri, så har mange så meget indblik i hunde/avl/racer/psyke at der rent faktisk også er hundefolk herinde, som ikke går ind for at "loven om farlige hunde" (også kaldet "Hundeloven") ophæves. Jeg ELSKER hunde, men hvis JEG skal være plejefamilie, så bliver det til en af Dansk Blindesamfunds mange hunde. DET giver mening for mig. Hvis folk vil købe en gadehund, så fred være med det, for min skyld. Men det bliver ikke med min hjælp. Iøvrigt har du vist ikke svaret på hvad der sker med de hunde, som ingen købere finder? Og hvad hvis folk bliver plejefamilie og der kommer en køber, men plejefamilien synes ikke at det er rette køber?? Eller vil pludselig ikke sælge?

  Hvis du vil sælge denne ide, så må du være forberedt på at forsvare den til det yderste, svare på alt (eller undersøge og melde hurtigt tilbage) og stadig holde tonen smiley


Kommentér på:
Hvalpe søger plejefamilier