{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.407 visninger | Oprettet:

Hvornår ny hvalp {{forumTopicSubject}}

Nu er vores elskede hund ved at være en gammel dreng (11 år til september) og jeg overvejer hvornår det er bedst at få en ny ?
Hvad er jeres erfaring ?
Jeg har hørt flere gange at det er sundt for en hvalp med en ældre hund til at “opdrage”.. og tænker også tabet ville være lettere for børnene med en ny hund allerede i huset..
Men risikere jeg at den nye hund så ikke kan være alene ? Hvis den er vandt til en anden hund..
Jeg går hjemme, så ikke hverdag at hunden er alene I længere tid..
Og den gamle hund elsker andre hunde.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår ny hvalp
  • #1   14. jun 2019 Jeg ville lade den gamle hund nyde sin alderdom i fred...

  • #2   14. jun 2019 kommende meget an på hunden og dens helbred. - men med en alder på 11, så havde jeg nok ladet den nyde sin sidste tid. inden jeg fik en ny hund

  • #3   14. jun 2019 Enig med de to andre ... selvom den gamle hund elsker andre hunde, så er der en stor forskel på det at møde andre hunde af og til, og så have en "OVER" energisk hvalp 24 timer i døgnet ...

    Jeg synes ældre hunde, så ældre mennesker fortjener at have en rolig og god alderdom, for mig svarer det til at folk på 70 lige pludselig får små børn i huset hele tiden, det tror jeg de fleste ville betakke sig for, selvom de finder samværet med børn godt bare af og til og i mindre portioner...


  • #6   14. jun 2019 Jeg ville også vente og så begynde at finde den helt rette hund nu. Du kan jo besøge opdræt osv nu i god tid smiley

    godt forberedt er halv fuldendt og det lønner sig mange gange. Der er mange herinde der kan hjælpe hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter eller vil høre om kenneler, sygdomme, racer osv


  • #7   14. jun 2019 Der er så mange faktorer, at tage højde for. Er din seniorhund sund og rask? Er der en smerteproblematik eller lign. der skal tages højde for?

    Hvad race er din seniorhund, og hvad race vil I gerne, at hvalpen skal være?

    Har du overskud og plads til, at opfylde deres indimellem vidt forskellige behov?
    Socialisere hvalpen med, og UDEN, den gamle (så den ikke bliver for afhængig af den gamle, samt for at fyre noget krudt af, hvor den gamle måske ikke kan følge med, og så den gamle får fred til at sove)?
    Vil du have overskud til, at aktivere den gamle alene også, så den gamle ikke mister noget menneskesamvær, ved at der er kommet en ny hund?
    + den nye hund skal jo lære at være alene hjemme, uden den gamle.

    Alle unoder den gamle har, kan du risikere hvalpen får, og omvendt, alle unoder hvalpen har, kan du risikere, at den gamle får. Der er ikke andet for, at prøve at forebygge, og så tage den derfra.

    Hvis din seniorhund vitterligt elsker andre hunde, og slapper af, i samværet med andre hunde (ikke stresser rundt og skal lege etc. hele tiden, men også kan ligge og sove med dem), og I føler, at det vil være en bonus for jeres vov, at få en ny hvalp i huset. Så skal I da gøre det.

    Men hvis jeres hund er "slidt", og I, når I mærker efter, er lidt i tvivl om, om det vil være noget der giver den gamle livsglæde, og om I har overskud til hvad det kræver, så lad være.

    Min hund ville have hadet det, hvert eneste minut. Hun var "sund" og aktiv, kunne med alle hunde etc. Men nej, hun ville hade at miste en masse kontakt til hendes menneske, som i stedet ville gå til en anden hund. Det sagde hende ikke noget. Men hunde er forskellige.
    Min hund havde meget glæde af at gå sammen med en ældre hund, da hun var en lille hvalp, og den gamle rottweiler elskede at få lov at tage hvalpe under dens ansvar, og lære dem omkring livet.

    Se på din vov, og dens behov, vs. jeres ressourcer, overskud og ønske om en ny hvalp, og tag den derfra.


  • #9   14. jun 2019 Jeg vil aldrig få en hvalp ind når hunden er så gammel, min Boston var 5 år da vi fik Morris og han skulle ikke være ældre. Han gider ikke den fart og bliver letter sur på ham, hvor vores tæve i dag er 4 år heller vil lege og mosle med ham, men igen opdrager de.

  • #12   14. jun 2019 sikke en sød lille krumme smiley

  • #14   14. jun 2019 en virkelig lækker hund at se på... Han er flot!

  • #16   14. jun 2019 Jeg ville købe en hvalp hvis det var det jeg ønskede, uanset alderen på den eksisterende hund, hvis jeg havde overbevisningen om, at det kunne den godt klare.

    Jeg er ret overbevist om, at det kunne jeg godt administrere så begge hunde fik en god oplevelse ud af det.

    Det er trods alt bare hunde. Hunde er trods alt, normalt ret gode til at tilpasse sig en ny situation uanset alder.

    Det andet er i mine øjne en mennesketankegang.


  • #18   15. jun 2019 CF: Jamen da flot du bare antager at jeg ikke opdrager hvalpen..

    Tak for alle jeres svar, det sætter nogle tanker igang


  • #20   15. jun 2019 ha ha Izabelle det kunne jeg da godt tænke mig at gøre.....jeg kan bare ikke løbe mere!!

    MEEN tanker er da heldigvis frie..... smiley


  • #24   15. jun 2019 Bliver sådan en lab blanding ikke nemt 13-14 år gammel?
    Så kan jeg virkelig ikke se noget galt i at få en hvalp på nuværende tidspunkt. Man sørger selvfølgelig for at den gamle hund får sin ro og lige så meget opmærksomhed som den plejer.
    Hundene kan da have stor glæde af hinanden.


  • #29   15. jun 2019 CF: Har du sovet dårligt eller sådan noget så negativ du er over for folk ?

    Måske du skulle læse første indlæg igen..Jeg skrev ikke skal opdrage.. jeg skal jeg flere steder havde læste at det var sundt for hvalpen.. opdrage var i “sådan nogle her”.. for at understrege at det jo ikke er direkte.. og det betyder jo heller ikke at jeg havde tænkt mig at låne mig tilbage og forvente at det klare hunden.


  • #30   15. jun 2019 Hunden er relativt rask.. (hørelsen er ikke helt hvad den har været.. og han er lidt stiv ind imellem) meget social med mennesker og andre hunde.. og stadig glad og frisk.. (lige nu leger han glad med min 8 årige datter)
    Jeg har ikke på noget tidspunkt følt han ville have et problem.. jeg var mere bekymret om hvalpen så den dag den ældre skal herfra ikke kan være alene


  • #31   15. jun 2019 Jeg har altid trænet alene hjemme træning med alle mine hunde fra de var hvalp. Også når jeg har haft to.
    Fordi jeg vil have at de kan trives med at være helt alene. Det sker jo altså at den ene skal til stævne, dyrlæge osv.


  • #32   16. jun 2019 Jeg tror det kommer meget an på den gamle hund, om det er en god ide med en hvalp. Er den frisk og har stadig god energi, ville jeg nok ikke se det som et problem. Selvfølgelig skal man sørge for at den gamle får ro og tid uden den dumme lille hvalp. Så synes jeg også det kommer an på størrelsen. Jeg synes ikke en Chihuahua skal døje med en stor overglad lab hvalp, men omvendt eller på størrelse med sig selv er for mig fint.

    Lucky var kun 2 år da jeg fik rosa, og han hadede hende, han elskede at møde andre hunde, og kunne sagtens passe hunde i vores hjem, men rosa hun var bare dum og grim og havde langt hjem mente han. Nu er der gået 4 år og de to er uadskillelige, de elsker hinanden og man kan tydeligt se at de har savnet hinanden hvis vi tager den ene afsted uden den anden.

    Lucky har bestemt ikke stået for opdragelsen af Rosa. Men han har altså hjulpet en hel del. Ikke fordi jeg forventede at han skulle, men det kunne ikke undgåes når hvalpen følger efter ham. Han lærte f.eks. Rosa at tisse i haven. For hun fulgte efter ham når han skulle og så gjorde hun det samme. Havde hun ikke bare gjort det, havde jeg da selv lagt tiden i at lære hende det.
    Han har også lært hende at sige vov. Det er tilgengæld ret irriterende men de er jo chihuahua så man kan ikke rigtig forvente andet smiley


  • #34   17. jun 2019 Cr: Det var såmænd et forsøg på at forstå dit behov for at være negativ.. og argumentere.. der er jo intet at argumentere.. du hakker og taler nedladende til folk helt uden grund.. det har du så åbenbart intet imod at bruge energi på..
    Hvad har mig og Isabelle egentlig gjort dig ?


  • #35   17. jun 2019 CF har en skarp tone nu og da men det er sådan brugeren skriver smiley hun er ikke specielt ude efter jer. Det skrevne ord er fattigt må vi huske

  • #37   18. jun 2019 Jeg har planer om ny hvalp om ca 2 år, der bliver Buster 11 år gammel. Det ser jeg virkelig ikke som noget problem.
    Det er mit ansvar som hundeejer at sørge for der er ro og trivsel i hjemmet og alle hunde bliver trænet, passet og aktiveret.
    Hvor meget glæde hunde har af hinanden er meget forskelligt. Men de fleste der bor sammen er da vældig glade for hinanden.


Kommentér på:
Hvornår ny hvalp

Annonce