{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.229 visninger | Oprettet:

Heidi B
Heidi B
Tilmeldt:
20. sep 2018
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 2

Forhøjet levertal (også skrevet i andet forum) {{forumTopicSubject}}

Jeg har en 8 årig dansk/svensk gårdhund.

For en måned siden fik vi at vide han har meget let forhøjet levertal. Det sætter selvfølgelig tanker igang. 

Vi har fodret ham med wild duck og cold river fra wolfsblut siden han var 3 år, fordi vi umiddelbart læste frem til, at det var et godt foder uden kemi og anden dårlig tilsætning. 

Nu vil jeg høre om nogen herinde har erfaring med fodret og om der evt kan være noget i det der kunne øge lever tallet?

Alle hans andre værdier er helt normale. Vi vil foretage en scanning af leveren om 2 uger,  men jeg kunne rigtig godt bruge lidt erfaring eller råd til,  hvad der evt kunne værr årsag til en hund får forhøjet levertal. 

Skal siges det er meget lidt forhøjet og dyrelægen synes ikke det som sådan var bekymrende,  men kan tallene være let forhøjet til tider og evt falde igen?

Udover hans mad får han tatar et par gange om ugen og lidt kylling...og han får også engang imellem lidt mad fra bordet.. feks oksekød eller svinekød. 

Han er en meget aktiv hund der flere gange om dagen kommer ud og grave/jage efter mus i skov og på mark.
Det resulterer i at han nogen gange får fanget dem og nogen gange bliver de også spist desværre. Jeg har aldrig undersøgt om mus i længden er skadeligt for hunde.

Det sidste jeg kan komme i tanke om han har fået er bayvantic for ca 1 måned siden. Det var der vi fik at vide tallene var let forhøjet.

Nogen med lidt erfaring? Det ville være rart med andres syn på sagen...Det bekymre mig jo noget de pludselig er let forhøjet hans tal


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forhøjet levertal (også skrevet i andet forum)
  • #2   21. jun 2019 Nu har jeg ikke forstand på levertal hos hunde, men hos mennesker er det normalt at ens levertal godt kan svinge lidt op/ned, og dermed være let forhøjede ind imellem , også uden det har nogen betydning smiley

    Hos mennesker kan rigtig mange ting påvirke levertal, selvfølgelig diverse sygdomme, men f.eks også medicin og naturmedicin.

    Hvis dyrlægen siger at de ikke tror det har nogen betydning, så ville jeg forholde mig roligt til det, og så afvente og se hvad scanningen siger smiley


  • #3   22. jun 2019 leveren kan stige og falde i tal ja. vores havde et tal på 8000 og det er helt normalt nu dvs Max 120.

    der er flere typer tal der kan måles i leveren og de indikerer hvad der er galt. vores prøver blev sendt til Tyskland tror jeg det var.

    vores hund havde fået en forgiftning akut. andre ting dyrlægen frygtede var leverkræft.

    jeg undrer mig over at din dyrlæge ikke har rådgivet dig bedre og mere præcist og jeg ville overveje en second opinion på tallene.

    jeg har ingen anelse om hvad der er galt end din hund men ved vores var han helt frisk og vi lagde i narkose hvor han døde tre gange og blev genoplivet fordi vi havde undværet blodprøve, så det får vi aldrig igen før narkose.

    blot for at sige at levertal forhøjet ikke behøver give symptomer. heller ikke når de er dødeligt høje som ved vores.

    vi fik specialist, drop, medicin, indlæggelse og en masse straks. og dyrlægerne kunne let pege i de to retninger så jeg undrer mig over at du ikke har fået mere information.

    jeg synes du skal få en second opinion på tallene. og hører konkret hvad i skal gøre og hvad de tror det indikere.


  • #4   22. jun 2019 Skotter er kendte for at have forhøjede levertal og for mange kommer det aldrig til at betyde noget ...

    Jeg bruger i perioder Marietidsel, det aflaster leveren, købes i kapsler, jeg vrider bare kapslen fra hinanden og drysser det over maden ...


  • Heidi B
    Heidi B Tilmeldt:
    sep 2018

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 2
    #5   22. jun 2019 Tak for jeres svar og link, det er nu meget godt at høre, at det godt kan forekomme uden nødvendigvis at betyde noget.
    Vi skal snakke med dyrelæge tirsdag, der vil jeg også håbe hun kan give mere information.

    Til HL : Jeg tænkte også lidt på det kunne være noget akut forgiftning, selvom de er meget lidt forhøjet. Må jeg spørge hvad i gjorde for at få tallet normalt igen? Der har ikke været noget efterfølgende?
    Vi skulle have haft vores i narkose pga en tand, men dyrlægen ville også vente nu tallene var lidt for høje.
    Fandt i udaf hvad der forårsagede forgiftningen?

    Til Hanne M : Tak, det vil jeg lige kigge nærmere på også smiley


  • #6   22. jun 2019 ts han var igennem en dyrlægebehandling med indlæggelse, drop og medicin. jeg kan ikke huske medicinen desværre men han kom sig helt. det tog et halv år før han var sig selv men det var også vildt højt jo

Kommentér på:
Forhøjet levertal (også skrevet i andet forum)

Annonce