{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.608 visninger | Oprettet:

Bange for andre hunde {{forumTopicSubject}}

Jeg har en chihuahua på 1 1/2 år som er bange for andre hunde.
Da hun var hvalp gjorde jeg alt for at socialisere hende og der var hun heller ikke bange for andre hunde.
Idag tør hun ikke hilse og hun bider fra sig hvis hundene kommer for tæt på.
Hun har ikke haft nogle dårlige oplevelser med andre hunde, min mors hund er bange for andre hunde og tror lidt den har påvirket min hund,

Jeg kan slet ikke få hende til at hilse og lege med andre hunde, men hun er interesseret når andre hunde leger, hun tør bare ikke være med.

Nogle gode råd?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bange for andre hunde
  • #1   28. sep 2011 Jeg har præcis samme problem med min mors lille chihuahua, så jeg lytter lige med.

  • #2   28. sep 2011 hmm

    Lad hende ikke hilse på andre hunde eller komme for tæt på

    Find tre rolige hunde, gå nogle ture hvor de ikke hilser, lad din hund komme tætter på. husk at ligge mærke til hvornår din hund er klar.

    Min salto var bange for hunde, men fra start af gøede han og knurrede og sprang frem i snoren,

    jeg tog alt i små skridt, gik jeg for hurtigt frem så "flippede" salto.
    det var utrolig hårdt i starten

    men jeg er noget langt med hans problem, han er stadig usikker, men slipper jeg ham jamen så gør han lige og fortæller han er bange også enten går han vidre eller ligger op til leg.

    Hvis du bor i nærheden af kbh så hjælper mig og min Milo gerne, han er nemlig god til andre hunde, han vil gerne hilse på små hunde, men hvis jeg siger nej jamen så lader han være.

    Ligenu tror jeg det vigtig at hun lærer at være i nærheden af andre hunde, uden hun skal hilse eller være bange for den anden hund kommer for tæt.

    jeg var hundelufter for en lab/collie mix og sammen med milo og salto mødtes vi med tre andre hunde, en cocker en gravhund og en anden chi.
    Salto lærte dem først individuelt at kende og så puttede vi flere sammen til sidst kunne vi være 6 hunde og salto var faktis rimelig rolig altså på nær når ham og den anden chi spurtede rundt og legede og drillede hinanden.

    men det selvfølgelig mit råd kan være der kommer flere på banen med råd der vil virke bedre;-)


  • #4   29. sep 2011 jeg havde samme problem med mika, men det var fordi jeg selv var for pylret med hende. så jeg stoppede med at tage hende op, uanset hvor mange hun var. men derimod satte jeg mig ned på hug gav hende godbidder og snakkede meget roligt til hende. hver gang der kom andre hunde. lidt efter lidt løsnede hun bare op af sig selv. og nu er hun slet ikke bange. smiley

  • #5   29. sep 2011 En meget forkortet version.

    Min Kira var rigtig bange og utryk ved større hunde, og fremmede mennesker. fandt frem til et træningshold med voksne mennesker og voksne hunde, som var godt socialiseret og rimelig rolige. Kira har aldrig været i snor på det hold, for hun skulle føle at hun kunne komme væk vis det blev for vildt. I starten når vi havde frikvater, og de andre løb rundt, sad kira oppe i mine arme og kikke på de andre, det tog kun en enkelt gang, så blev de andre hunde van til at der sad hun oppe, så det var der ikke noget mærkeligt i.

    Jeg sørgede altid for at være den første til træning, så hun lige kunne finde ro, inden de andre kom. Stadig uden snor. Når de andre kom var de altid i snor, efter en tid, begyndte kira faktisk at søge ind på nogle af de andre hunde, når de kom, hun ville gerne snuse til dem, men løb hurtig igen, hvis den anden hund blev for interesseret.

    Vi trænede også kontakt til de andre hundeføre, de bandt deres ejne hunde af, satte sig ned en af gangen, med en godbid i hånden, en rigtig lækker en. De måtte meget gerne snakke til hende, men ikke røre. Dette blev gjort 2 gange pr. hundeføre over 5 træningsgange.

    Efter ca. 5 gange til træning, begyndte jeg at ligge kira´s tæppe på bordet på banen, sådan et bord bænke sæt i træ, hvor vi fik kaffe ved. Der sad hun, når de andre løb rundt i frikvateret, super højde for at de andre hunde kunne læse hendes kropssprog, de kunne se hende, men hvis de kom helt hen til hende begyndte hun at knurre lidt, og de gik.

    Med tiden, flyttede jeg mig fra bordet, så hun fulgte med, de andre hunde var jo van til hende, så hun var jo ikke super interessant, så de gik/leget jo med hinanden, som var meget sjovere end at blive knurret af.

    Nu foregår det sådan:

    Kira kommer altid først til træning, de andre kommer jo lidt efter lidt, de er ikke i snor, så de kommer jo glad løbene, Kira holder øje med dem, er de lidt for vilde trækker hun lige lidt bag mig, og kommer så frem igen, når hunden drejer rundt. Når alle er kommet leger de alle, kira går rundt blandt dem, men høj løftet hale, for hun ved der ikke sker noget, hun kan enten gå bag mig, eller knurre lidt, så går de jo bare væk igen.

    De andre hundeføre må stadig ikke røre hende, og de gør aldrig forsøget, så hun kan faktisk ligge mellem alle kaffekopperne midt på bordet, mellem os alle, og sove, for hun har fået trykheden igen, blandt fremmede.

    Jeg startede første gang til træning med kira d.12. april i år.



  • #6   29. sep 2011 De hunde vi træner sammen med er:

    Leonberger - mellem puddel - dværg snauzer - en mellem blanding - gul lab.


  • #7   29. sep 2011 Maria N:
    Det ville jo være perfekt hvis der var sådan hold.. Det gad jeg virkelig godt til med Mille.. Det lyder helt perfekt..


  • #8   29. sep 2011 Tak til alle der har skrevet.
    Tror jeg ville gå igang med at afprøve nogle af de råd i har skrevet smiley


  • #9   1. okt 2011 Min adfærdsrådgiver sagde engang: "Tænk over hvad hundene overhovedet får ud af disse korte hilsemøder med tilfældige hunde på gader og stræder." Og det er jo rigtigt.

    Så hellere nogle gode nære venskaber med færre hunde, hvor de kan bruge god tid sammen med hinanden, lære hinanden grundigt at kende, og blive helt fortrolige med hinandens forskelligheder.

    Så det dyrker jeg. Jeg undgår korte hilsemøder, for hvad skal min hund bruge dem til? Han ser sandsynligvis aldrig den anden hunbd igen.
    Hellere få,men vel udvalgte gode hunde, som man kender tilstrækkeligt til at vide hvad de indeholder. Og så samvær over længere tid, enten leg i have eller en god gåtur sammen. Det er langt mere inspirerende og værdifuldt for hundene.

    Man ved heller aldrig hvornår en fremmed hund pludselig kan finde på at tænde af, og det er ikke nødvendigt at løbe den risiko synes jeg.


Kommentér på:
Bange for andre hunde

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce