{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.569 visninger | Oprettet:

Måske valgt forkert (uddannelse) {{forumTopicSubject}}

Ja, i kan ikke give mig et endegyldigt svar, det ved jeg godt. Men det i kan give mig er jeres mening og hvad i ville gøre. Synes det er svært at snakke med veninder og familie om det da de jo kender mig, og tit synes de skal gøre og sige hvad der er bedst. Sagen er den at jeg læser til pædagog og har været i gang med uddannelsen siden august 2009. Så knap halvanden år. Alle i min familie og omgangskreds siger at det er lige mig at blive pædagog. Mine karaktere og udtalelser fra praktikker siger det samme. Jeg føler det også meget naturligt for mig, det er slet ikke det. Jeg valgte udannelsen da jeg ikke rigtig vidste hvad jeg ville og så sagde alle det her. Overordnet er det også fint men helt inde i mig er der stadig en del der ikke føler det er rigtigt. Min lyst går måske mere hen af fysioterapeut eller sygeplejeske. Ved bare ikke om dem omkring mig ville forstå mig? Eller er det bare sådan at man aldrig bliver tilfreds? Hvad ville i gøre hvis i stod i min situation? Gøre det her færdigt og håbe man bliver glad eller? Har samtidig tænkt mig at tage en snak med en studievejleder:) mangler bare lidt respons udefra:)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Måske valgt forkert (uddannelse)
  • #1   10. dec 2010 Hvor lang tild har du tilbage ipå din nuværende uddandelse?
    Måske du skulle gøre den færdig og så forsætte på den næste.


  • #2   10. dec 2010 Ja, snak med en stuidevejleder. hvis du stadig vil skifte, så gør det hurtigst muligt. Hellere før end senere.

    Jeg skiftede selv fra økonomi til medialogi, og det er det bedste jeg kunne have gjort, for det siger mig så meget mere smiley


  • #3   10. dec 2010 Jeg personligt kunne ikke leve med at lave noget andet end det jeg ville. Du skal ikke bekymre dig om hvad familie og venner synes hvis du føler det forkert så det op til dig om du vil fortsætte eller ej. Hvor lang tid tager udannelsen?

  • #4   10. dec 2010 Er færdig januar 2013.. Så 2 år mere..

  • #5   10. dec 2010 så ville jeg smutte men kun hvis jeg var sikker på jeg ikke gad mere

  • #6   10. dec 2010 Michelle - du kan også arbejde på et sygehus osv. med en pædagogisk uddannelse ?

  • #7   10. dec 2010 Med to år ville jeg nok springe fra, og starte på en ny. Men samtidig sige til mig selv at så er det det jeg vil. Og gøre den nye uddandelse færdig.

  • #8   10. dec 2010 Er nemlig også bare bange for at se mig selv om 2 år stå og sige hvad laver jeg her. Men ved ikke om det bare er mig der tror at man kan finde noget man virkelig nyder hver dag?

  • #9   10. dec 2010 Nu læser jeg selv til fysioterapeut og det er virkelig en uddannelse jeg er SÅ glad for. Før læste jeg til revisor (ja, man må jo gerne skifte mening i en heeeeelt anden retning).

    Det kræver en masse overvejelser og inderst inde kommer det hele an på hvordan DU har med det. Om DU tror det er noget du vil lave resten af livet (eller noget i den stil) og om det er et fag DU kan udvikle dig inden for.
    Revisorverdenen/studiet gav mig bare stress og flere dårlige end gode dage.


  • #10   10. dec 2010 Føler nok bare at jeg er så anderledes end en alm pædagog. Arbejdet giver på en måde ikke nok mening for mig..

  • #11   10. dec 2010 Hvis du finder et arbejde som er dejligt hver eneste dag, så sig endelig hvor det er. Der er gode og mindre gode dage alle steder.

  • #12   10. dec 2010 Jean- hvor langt er du i uddannelsen? Jeg regner med at snakke med en studievejleder da man muligvis kan overflyttes når uddannelserne er under samme gruppe. Men ved det ikke endnu...

  • #13   10. dec 2010 Er der noget jeg har lært, så er det at man skal følge sin mavefornemmelse! Jeg var helt sikkert sprunget fra hvis jeg var dig.. Hvis du vel at mærke har en anden uddannelse du kan starte på, en uddannelse du føler dig helt sikker på smiley Det er spild af tid at lave noget man kun føler halvt for..

  • #14   10. dec 2010 du skal kun huske på en ting uanset hva andre siger det skal helst være noget du laver resten af dit arbejdsliv og at du glæder dig til at arbejde måske ikk hver dag dette kan ingen men jo glæden og passionen skal vøre der ss

  • #15   10. dec 2010 Jeg har været igang i knap halvandet år, så det samme som dig, med 2 år tilbage igen smiley
    Mht. overflytning kan du ikke overflyttes til fys.uddannelsen, det er nogle helt andre fag, og vil tro det samme gælder for sygeplejerskerne (fys og sygeplejerske hører under samme skole). Man kan ikke engang få merit mere på fys.uddannelsen pga den nye modul-ordning. Går i klasse med en som har en bachelor i idræt og hun kunne ikke få merit hverken i fysiologi og anatomi - selvom hun havde eksamenerne fra idrætsstudiet.

    Brug hjernen, før du køber hund. S: Self. er der gode og mindre gode dage alle steder, men der skulle jo helst være flest gode dage i forhold til mindre gode dage smiley Og det er jo så det man må gøre om med sig selv...


  • #16   10. dec 2010 Jean og pruttepigen Fie *
    Selvfølgelig da. Også derfor jeg tilråder og starte på en ny uddandelse.
    Man kan bare ikke forsøge sig med 10 uddandelser, uden og gøre nogen af dem færdig. Det ville være forkert i forhold til dem der søger og ikke kommer ind.


  • #17   11. dec 2010 HAr selv læst russisk i ét år på, og derefter statskundskab i 3 år.... Men det afholdte mig ikke fra at skifte endnu en gang.... Begyndte på læreruddannelsen, og færdiggjorde den- (med manglende SU de sidste par år) -jeg fortryder ikke et øjeblik - og elsker mit job som lærer!

    Fortryder heller ikke de 4 år, for har fået meget personligt og fagligt ud af dem, som jeg sagtens kan bruge i mit nuværende job...


  • #18   11. dec 2010 Tjah, jeg synes, det er vildt svært at råde dig, når vi ikke aner om du er typen, der altid synes, græsset er lidt grønnere på den anden side eller du, allerede før du opretter sådan et emne har tænkt så dybt over det, at du egentlig godt ved, at du skal noget andet.

    På den ene side synes jeg også, man skal følge sin mavefornemmelse, men på den anden side skal man også se på, hvad man reelt har af muligheder der, hvor man står.

    Jeg er selv pædagog og valgte det lidt fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle, men som pædagog var der så mange muligheder, at jeg ikke skulle lægge mig fast på at have et bestemt arbejde resten af livet, hvilket for mig havde været et kæmpe pres. Og der ER jo oceaner af muligheder både som pædagog og gennem kurser, efteruddannelse og specialisering.

    Sjovt nok har jeg været det samme sted nu i 12 år (godt nok i 3, snart 4, forskellige stillinger) og jg er stadig glad for det smiley

    Jeg ville tage en snak med den studievejleder. Der kan du måske også få overblik over, hvad du ville have af muligheder som pædagog, der drejer i den retning, du kunne tænke dig. Måske kan du være så heldig, at der findes en praktikplads, hvor du kan få en smagsprøve på nogle af de lidt anderledes muligheder. Hvis du slet ikke har interesse i den pædagogiske vinkel, skal du jo helt sikkert noget andet, men jeg ville sagtens kunne se noget spændende i at være pædagog som basis og så tage en mere sundhedsfaglig vej sidenhen. Som pædagog vil du jo få en anden indgang til dit fremtidige arbejde.

    Og så tror jeg, man skal passe på med at se sådan nogel beslutninger som endegyldige. Man KAN jo gøre noget andet senere. Selvfølgelig er det surt at spilde en masse tid og penge på noget, man så ikke ville alligevel, men den viden og de erfaringer, man tager med sig fra ALT hvad man laver, vil man jo altid kunne bruge til noget


  • #19   11. dec 2010 Har selv stået der smiley
    Startede på lærerudd. i 2009 og var egentlig oss vældig glad for, alle sagde jeg ville blive en rigtig god lærer og det var det rigtige for mig.. Men men men, da jeg kom ca. et halvt år hen i udd. blev jeg vanvittig meget i tvivl.. Jeg kunne ikke se mig selv som lærer og min mavefornemmelse var fuldstændig forkert ! Jeg ønskede i stedet at være sygeplejerske og tog derfor "springet".. Snakkede med min familie (som var rigtig forstående) og valgte at stoppe og derefter søge ind på sygeplejerskeudd. smiley Det er det bedste valg jeg har taget i forbindelse med skolen.. Jeg er slet ik i tvivl om at det var det rigtige for mig..
    Det er lidt svært at give råd til folk man slet ik kender, men mit bedste råd er: Følg din mavefornemmelse, det slår sjældent fejl !! Held og lykke smiley


  • #20   11. dec 2010 Undskyld OT, men gik du i skive camilla?

  • #22   11. dec 2010 Jeg har det på samme måde. Jeg vælger dog at gøre den uddannelse jeg er i gang med færdig, så jeg i det mindste har den. Men jeg kan så heller ikke komme på andre uddannelser - som er muligt for mig - som jeg ville elske.

  • #24   11. dec 2010 Som Louise siger. Vælg det DU føler er det rigtige at gøre. Vælg det der giver dig ro. Det er din fremtid og du skal være glad for det du arbejder med om 10 år. Der er ingen skam i at skifte uddannelse - for det kan skisme være svært at finde ud af hvad man vil. Men det vigtigste er at lytte til sig selv. Gå ud i naturen, og lyt til dig selv og mærk efter. Vi har så travlt med at finde svaret på baggrund af andre, men svaret findes faktisk inde i os selv. Jeg står i samme situation som dig, og jeg er også nødt til at lytte til mig selv og finde ud af hvad vil JEG? Det er svært, men nødvendigt, og en god ide at give sig selv tid til det :o) Jeg er sikker på, at den beslutning du træffer er den rigtige for dig. Det er din fremtid - ikke andres fremtid.

  • #25   11. dec 2010 En anden ting. Det kan være lige meget om de andre i din omgangskreds forstår at du skifter. De skal bare være glade så længe du er glad. Hvis du har lyst til at skifte - så skal du gøre det. :o)

  • #26   11. dec 2010 Du skal bare sørge for at gøre det op med dig hurtigst muligt. Jeg tænker mest økonomisk i forhold til SU'en, som man jo ikke har i uendelighed.

    Nu ved jeg ikke om du har nogle eksamner her til vinter. har du det, ville jeg afslutte dem. Skulle du så på et tidspunkt finde ud af du alligevel ville være pædagog er der det mindre at skulle består.


Kommentér på:
Måske valgt forkert (uddannelse)

Annonce