{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.391 visninger | Oprettet:

Hvad synes i? {{forumTopicSubject}}


Hej HG!
Her forleden talte jeg med min kusines veninde (som lige har fået barn). Vi kom ind på emnet at amme på caféer og andre offentlige steder .
og det er nu spørgsmålet kommer: hvad synes i om at amme på caféer mm.?

-jeg har hørt et interview med en der har udtalt sig sådan ’’jeg synes, at se nogle amme på caféer er ligesom at se nogle sidde og sk*de på bordet ’’.

det er jeg uening i ... med hvad synes i? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad synes i?
  • #1   7. jul 2013 Jeg synes, at det er fint, hvis kvinder ammer ved bordet, så længe det bliver gjort diskret smiley

  • #2   7. jul 2013 Så længe de er diskrete med det, og ikke bare slynger deres bryster ud over det hele, så er jeg ligeglad. Det er jo bare et kvindebryst, som giver barnet mælk. Du kan knap nok se noget for barnets hoved alligevel.

    For mig er det ikke anderledes end piger i nedringede bluser.


  • #3   7. jul 2013 "Dem der har noget imod offentlig amning, er dem der kigger for længe"

    Jeg ammer offentligt lige nu ,så jeg synes jo det er dejligt at jeg kan give min søn mad når han har brug for det.
    MEN jeg synes også det skal gøres diskret - Både af hensyn til sarte sjæle og folks religion , altså, det skal gøres når barnet har behov men man behøver ikke åbne for brystet før barnet er lagt for.
    De fleste mødre kan godt finde ud af at gøre det så man ikke kan se brystet overhoved - og der kan lægges en stofble ned over smiley

    Jeg synes det grænser sig til hysterisk at begynde at bestemme hvor man må made sit barn - ENDNU værre hvis den nye unge generation af mødre der måske lytter meget til medierne begynder at tro at amning er "fy føj da" og "adder badder" og af den grund vælger at lade være.. smiley smiley


  • #4   7. jul 2013 er helt enig smiley

  • #5   7. jul 2013 Syntes at det er noget hysterisk fis de har gang i..

    Selvfølgelig skal kvinder have lov til at amme offentligt.. Amning er da noget af det mest naturlige.. Skal vi så også til at forbyde at trække vejret?

    Tror faktisk aldrig at jeg har set en ikke-diskret amning.. Og har som regel først lagt mærke til det, når barnet er færdig med at amme..


  • #7   7. jul 2013 Det sjove er at i denne tid kommer folk op til mig og roser mig for at amme - "Her må du gerne " " hvor er det dejligt at se en ammende mor" osv osv..

    Det er rart at vide at ikke alle er hoppet på vognen smiley


  • #8   7. jul 2013 Jeg har godt nok været ude for et par gange, at mødre ikke kan finde ud af at gøre det diskret. Og jeg synes sgu det er underligt at sidde og spise ved siden af et kæmpestort bryst uden barn på...
    Min far er diabetiker, og han går sgu ikke ud på toilettet og tager sit insulin- men han smider heller ikke bukserne og hamrer nålen i balden midt på restauranten. Begge dele temmelig livsnødvendigt, men man kan nu godt gøre det diskret.


  • #10   7. jul 2013 De må amme over alt for min skyld, finder det som det mest naturlige overhovedet ved at have spædbarn.

    folk der opfatter det forkert og endda sexuelt forstyrrende er sQ dem der er forstyrret.

    Havde en tidligere nabo som syntes det var forkert at naboens børn rendte rundt i haven uden tøj, da han syntes det udsendte nogle forkerte signaler. sådan en mand er jo ham som er tosset som kan se noget så uskyldigt som det forkert.



  • #12   7. jul 2013 Personligt bryder jeg mig ikke om det, men sådan er man jo så forskellige.

  • #13   7. jul 2013 Bonerthed i en tid, hvor porno aldrig har fået mere plads..

    Det hænger sgu ikke sammen..

    Bryster er kommet for at blive, og det er små børn, der får føde gennem dem også, og det skal der være plads til.
    Er man for genert til at se på det, kan man kigge den anden vej.


  • #14   7. jul 2013 Hurra Phillip.. ??

    Jeg synes det er det mest naturlige i verden! Har ikke selv børn, og jeg skal ikke gøre mig til dommer overfor hvornår det er diskret nok eller ej, jeg kan sgu kigge den anden vej hvis jeg havde er problem! Jeg forstår egenligt ikke problemet.. Hvis jeg ligger mærke til en der ammer, så bliver jeg da ikke ved med at kigge ?? Som regel snakker jeg med den jeg er ude med.. Det er sgu da halv mærkeligt at nedstirre fremmede mennesker? Ammende eller ej..
    Synes F&Z har fat i en vigtig point - håber ikke nogle holder op med det.. Det ville være frygteligt synes jeg..


  • #15   7. jul 2013 Haha phillip.. De der spørgsmåls tegn var altså en smiley på min telefon..

  • #16   7. jul 2013 Jeg synes det helt fint så længe det er gjort diskret smiley

  • #17   7. jul 2013 Selvfølgelig skal mødre have lov til at amme deres babyer hvor som helst når som helst smiley
    Jeg synes bare godt man kan være diskret mens det gøres smiley

    Og ja personligt, så ser jeg det som lidt grænseoverskridende, hvis barnet når en vis alder hvor det kan give udtryk for at ville have bryst med direkte sætninger smiley


  • #18   7. jul 2013 Det er absurd der kan gøres så meget ud af en madpakke.. For det er da lige hvad det er i den tid... Barnet skal have noget at spise, det er jo sjældent fordi hun hive hele patpartiet frem og flasher til hele cafeen...
    Ps. Elsker argumentet "det er det mest naturlige i verden".... Det er sex også.... Meeeeeeeeeeen!


  • #19   7. jul 2013 Jeg eeelsker at amme - det er den fedeste følelse som mor.

    Men det er vitterlig en sag mellem mig og min søn, så jeg prøve at holde det så privat som muligt

    Dog har debatten gjort at der nu i flere indkøbscentre er rum til os ammende mødre, bl.a. på Farum bytorv hvor de har et lækkert rum med ammestol og sofaer, slifteplads og toilet - så rart at man kan gå derind og fodre barnet i fred smiley


  • #20   8. jul 2013 Enig med Alfisten

  • #21   8. jul 2013 Hvor skulle vi så gøre det ?


  • #22   8. jul 2013 Hvad så med enlige mødre der skal ud og handle ?

    og må man så ikke komme på en cafe med sin veninde hvis man har et spædbarn og der er en chance for at barnet skal have mad ?

    håber ikke jeg lyder sur - jeg spørger med undren men ikke i vrede smiley


  • #23   8. jul 2013 Jeg synes det burde være en menneskeret at fodre sin baby hvor som helst, hvis det skulle blive nødvendigt. Og jeg synes det er trist der er så mange brystforskrækkede mennesker i dette samfund. Selvfølgelig skal alle ikke rende rundt med brysterne fremme, men jeg synes grunden for handlingen har meget at skulle have sagt i denne sitauation.

  • #24   8. jul 2013 Det er da det mest naturlige og nemmeste at amme, det giver en kanon kontakt mellem mor og barn samtidigt med at det er sundt for dem begge.

    Helt herligt hvor tror i selv i fik mælk fra da i var spæd.
    Syntes man skal have respekt for de kvinder som gør det, for det første kan det være en kamp at komme igang med og for det andet er det som sagt det mest naturlige, ellers ville mødre jo ikke danne mælk i deres bryster.

    PS er selv far til to piger.


  • #25   8. jul 2013 Uh nej det var ikke en dans på roser i starten... smiley det kom vi heldigvis over... puha..



  • #26   8. jul 2013 En flaske ?

    aah.. jeg nægter at risikere vores amning og malke ud og bruge flaske pga det.
    Det sker at børns sutteteknik bliver ødelagt af at prøve flaske , så det sker ikke jer før han er ældre.

    Det er en god ide med ammesteder, men det er ikke alle byer der har det .


  • #27   8. jul 2013 -<[*F & Z *]>- read between the lines !!!

    Jeg kan følge dig 100 procent.

    Stopper med at debiterer på denne tråd, alle vil have argumenter hvilket jeg ikke fatter burde være nødvendigt ud fra det man har kommenteret.

    Forsæt god nat.

    Og lad dit barn blive ammet alle de steder du føler du vil. Bed folk kig væk hvis det er for"hårdt" for dem at se


  • #28   8. jul 2013 Bagved hvor ? I køkkenet ?
    og hvis der ikke er indrettede rum dertil ?
    og hvis man som mig ikke vil ofre sutteteknik for flaske ?

    Synes det er lidt meget at sige at jeg ikke har respekt for andre fordi jeg ammer min dreng offentligt - hvis jeg flashede patter og undlod at være disket, jo da, men nu kan det lade sig gøre så du knap ser det med mindre du virkelig vil .

    Nægter at lade mig hæmme i min sørgen for mit barn pga andres sarthed overfor bryster og hvad der dertil høre..

    Hvis mødre gør det på en ikke diskret mødre så sig det pæbt til dem 'jeg synes det er fint du ammer, men kunne du være diskret omkring det ?' Og send et smil,- det skal ikke gå ud over os andre der ganske enkelt prøver at gøre det bedste for vores børn men ikke vil være låst til hjemmet de første 6-9 måneder..


  • #29   8. jul 2013 'Ikke diskret måde'... tankefejl smiley

  • #30   8. jul 2013 Ja jeg er også lidt for sart må jeg indrømme.Min søn får så MME pga. medicin, men må da indrømme at jeg er totalt upolitisk korrekt når jeg indrømmer at det passer mig glimrende.For min barm er bare ikke madpakker..sorry men sådan er det.Jeg har bare ikke den der følelse af at være gået glip af noget.Tværtimod. Og jeg har heller ikke lyst til at se på andre kvinders bryster.Jeg har flere veninder der godt kan finde ud af at malke ud hvis de skal ud og spise.Så kan barnet få mad når det skal og ingens grænser skal presses og ingen bryster skal flashes. Om det er et handicap eller ej..tja det ved jeg ikke,men så kan jeg da føje det til listen. Amning er for min skyld fint hvis kvinder ønsker det.Men det er -som FZ skriver, privat mellem mor og barn og derfor ikke noget resten af befolkningen skal være vidne til.Kan det gøres diskret uden andre ser det så giv gas,men er det svesken på disken så find et privat sted.
    Blot et pip fra en med en søn på 3mdr som er pææænt træt af at høre om amning og bryster alle steder.


  • #31   8. jul 2013 Jeg er også træt af at høre om det , ville ønske jeg bare kunne amme uden at skulle tænke over om nogen mon kommer og smider mig væk eller lign..

    Jeg dømmer ikke andre på deres valg mht til amning / flaske, men nægter at risikere Troldens sutteteknik for flaske - kender flere der har givet flaske en enkelt gang også vil barnet ikke tage brystet mere.. nej tak herfra..

    Jeg synes der skal være plads til alle.....


  • #32   8. jul 2013 Synes det er en mærkelig sammenligning som jeg ilke helt kan forholde mig til...


    Men, det du siger er at hvis jeg ikke vil ofre sutteteknik eller gå ud på en bænk, så skal jeg ikke komme og spise der hvor du spiser , eller i det hele taget blive hjemme med ungen indtil han kommer over på grød / eller jeg bliver sindsyg ?


  • #33   8. jul 2013 Du kan amme alle steder, der står intet i dansk lovgivning om at der er steder man ikke må amme. Hvis en café vil smide dig ud pga armering skal det være fordi de på stedet har synlige regler for stedet.

    Fx tøjbutikker der er skilte i døren at ingen fødevare må medbringes.

    Nyd din tid som mor, ny at amme for tiden går hurtigt og den tid du har med dit barn nu for du ikke igen.


  • #34   8. jul 2013 Som sagt: kan det gøres diskret så ser jeg ingen problemer..

  • #35   8. jul 2013 Så en kampange for diskret amning ville måske være en god ide, for jeg kan godt forstå hvis i har oplevet bryster i fri gear på en cafe, men synes det er brand ærgeligt at det skal gå ud over mig og andre..
    Og endnu mere ærgerligt hvis nye unge mødre begynder at se amnibg som noget forkert/pinligt/ulækkert...


  • #36   8. jul 2013 Jeg har oplevet en kvinde der tog trøje og bh af og sad med hele overkroppen bar og pakkede barnet ud så det lå kun i ble på en cafe midt i albertslund C.

    Men ja kan da være det var vejen frem.


  • #37   8. jul 2013 Wow okay... det er også lidt vildt.. !

    hun kunne godt bruge en kampange smiley v


  • #38   8. jul 2013 Puh.. langt over min sengetid... smiley

    Tak for snakken, og sov godt smiley


  • #39   8. jul 2013 ja eller 5 kampagner..!

    Selv tak og sov godt:):)


  • #40   8. jul 2013 Hvordan undgår I at blive konfronteret med andre kvinders bryster?
    Jeg synes jeg får dem i ansigtet hver gang jeg er ude. På plakater, i blade, reklamer. Småt påklædte kvinder med kig til det hele..

    De ses overalt.

    Er det selve det at barnet ligger til, der er problemet - for brystet kan det da ikke være med den mængde man ellers udsætter for.

    F, jeg kan godt forstå du ikke vil risikere at sætte din amning over styr, den er for værdifuld.
    Og som de fleste andre er jeg sikker på du gør det på en måde der kun genererer dem, der VIL generes


  • #42   8. jul 2013 Kan ikke se problemet i en ammende kvinde, så længe hele brystpartiet ikke stritter ud over det hele. De fleste kan heldigvis beherske sig, og dækker med stofbleer eller deres trøje. Barnets hoved i sig selv dækker også en stor del.

    Hvorfor er det så forfærdeligt, at en kvinde ammer sit barn i offentlighenden? Hvis det er de bare bryster, er det vel ikke anderledes, end alle plakater, blade og ikke mindst internettet, der også viser bar hud.


  • #43   8. jul 2013 Det er da de bare bryster. De er der jo i virkeligheden. Man bliver aldrig vant til at se noget, som sjældent er der fysisk, ved at se noget på et billede.
    Jeg blev dybt chokeret af at se en mand fald død om på gaden selvom jeg dagligt ser billeder og optagelser af døde og lemlæstede i nyhederne.


  • #44   8. jul 2013 Og jeg møder sjældent nogen letpåklædte, hvor du kan se hele brystet

  • #45   8. jul 2013 hvorfor er det et problem at visse 'steder' har nogen kriterier der skal overholdes?

    Det folk glemmer her, det er ordet DISKRET!

    Og som i så mange andre debatter, så er det de få der ikke fatter det, som ødelægger det for de mange - hvorfor er der ingen der fokuserer på de trunter som gladeligt slasker rundt med brystpartiet, men at der kun fokuseres på dem der faktisk ikke synes det er særligt fedt at få det syn over maden.
    Hvis alle ammende mødre nu var diskrete, så tvivler jeg på at det ville være det store problem for ret mange - faktum er bare, at det er alle altså ikke. Og akkurat som at jeg ikke gider se nedringede taljebukser hvor jeg kan se kønsbehåring, hængerøvsbukser hvor buttcrack stikker ud foroven, så synes jeg heller ikke det er fedt at få fremmede menneskers bryster stukket op i hovedet pga manglen på respekt for ordet 'diskret'. Det hører alt sammen i min bog under kategorien 'too much information'.
    Der er mange ting som er en menneskeret og naturligt, hvis vi skal bruge de argumenter - men det overtrumfer altså ikke at der kan være forskellige regler at følge, afhængtigt af hvor man er i verden.


  • #48   8. jul 2013 Det er dog virkelig sjældent at man ser et helt bryst hos en ammende kvinde.

    Og delvist bare bryster ses i gadebilledet hele tiden - ovenikøbet hele året!

    En tur på stranden og du ser bryster i al sin herlighed og i al sin virkelighed - men sjældent forarges folk over det? Ihvertfald folk, der er opvokset i vores kultur. (Gud nåde og trøste om folk fra andre kulturer skulle kommentere på vores ret til at vise vores herligheder, så skulle der sgu nok falde brænde ned smiley )


  • #49   8. jul 2013 Altså hvis det forsætter så ender det jo med at hele vores samfund er meget opdelt. Jeg er f.eks. ret utryg ved handicappede mennesker, og synes det er meget ucharmerende når jeg sidder og spiser, men de skal da stadig have lov til at være der altså.

    Synes man er mega sippet hvis man mener at ammende mødre skal blive hjemme til deres barn er ovre den fase. Kig dog den anden vej så.


  • #56   8. jul 2013 Katrine "Freja - Det er jo så et valg du har truffet. Det er ikke fordi at muligheden ikke er der, og mange børn får både bryst og flaske, uden det volder nogen form for problemer. Men det er naturligvis dit valg."

    Ja det er et valg jeg har truffet, at jeg ikke vil risikere at han ikke kan ammes efter jeg har forsøgt flaske - det har du ret i..
    Ved du hvor vigtigt det er for små børn at de bliver ammet / får den nærhed der er ved amning ?


    Karin - jeg fodre også af derhjemme først, men med en dreng der nogen gange kan spise hver halve/hele time , så skal jeg godt nok skynde mig for at nå at handle uden , eller flytte tættere på en butik !


  • #57   8. jul 2013 Flaskebørn skal også bøvses af, de gylper også og skal have sniffet numse smiley

    Så der er ikke den store forskel ud over hvad folk forestiller sig der sker (og de mødre der ikke kan finde ud af at gøre det diskret )

    Igen, det burde ikke gå ud over mig og min søn, at andre ikke kan finde ud af det..


  • #58   8. jul 2013 men derfor kunne det være rart hvis fingrene så blev peget hen på dem der ikke kan finde ud af det, og som er dem der ødelægger det for de andre.

    Akkurat som når der er listehundedebat herinde, hvor det ikke nytter noget at pege fingre af loven og ikke af alle de brian'er der er årsagen til loven.


  • #59   8. jul 2013 Det kunne være rigtig rart !!!
    Derfor jeg forslog ne kampange for diskret amning, for jeg synes da alle skal være her.


  • #60   8. jul 2013 præcis. Og som jeg har skrevet tidligere.. hvis alle ammende mødre var lidt diskrete, så opdager man jo slet ikke at der bliver ammet en baby.

    Der findes bare nogen trunter der vist har den opfattelse af at fordi de har baby, så er der dømt fri leg med hvad de har lyst til, med baby som undskyldning. Jeg har sågar oplevet en mor, der begyndte at skifte ble på 'spisebordene'.


  • #62   8. jul 2013 Jeg har også oplevet at en mor skiftede ble på et bord på McDonalds.
    Men det er EN gang i de knap 40 år, jeg har været til.

    Ud over det kan jeg ikke komme i tanker om en eneste gang, hvor et spædbarnsmor har opført sig på en måde, der ikke har været hensynsfuld og ordentlig.

    Jeg fanger slet ikke at det overhovedet er et issue...


  • #63   8. jul 2013 Straks værre er det med forældre til 4-8 årige, der slæber børnene med på restaurant.
    DET kan jeg til gengæld blive træt i ansigtet over - ikke mindst på børnenes vegne.


  • #64   8. jul 2013 Hvilket Karin ?

  • #66   8. jul 2013 Det er bare .... mærkeligt !!!!
    det er respektløst hvis noget er...




  • #68   8. jul 2013 Helle nemlig

  • #69   8. jul 2013 For min skyld må de gerne amme i offentligt rum, men jeg kan på ingen måde spise ved siden af. Det samme hvis en lidt ældre snutunge sidder med elevetaller..
    Skulle jeg opleve det, ville jeg bede om min regning og at få pakket maden ned og tage den med mig.
    Men jeg har også en meget lav kvalmeterskel..


  • #70   8. jul 2013 Og jeg ville i øvrigt intet have imod at spise ved siden af en i bare bryster. For mig er det barnet og suttelyde og alt det der følger med der er kvalmende.. Jeg synes også det lugter...

  • #71   8. jul 2013 Ind i bleen?? hahaha hvem gør dog det?;D

  • #73   8. jul 2013 Aldrig smiley det lyder helt vildt klamt... så kommer det jo på fingrene ? mææærkeligt!

  • #74   8. jul 2013 Der er rigtig mange der lige "løfter" i bleen ude i siden for at se om der er noget..
    Men ligefrem stikker fingeren IND i bleen har jeg dælme aldrig set *GG*


  • #76   8. jul 2013 LOL MB smiley

  • #77   8. jul 2013 Hvorfor skal løbe og cykle tøj bruges som hverdags tøj ser flere og flere gå i det, gu er det praktisk at løbe i har det selv men kønt er det sQ ikke at gå rundt i hele tiden, for den sags skyld også det der zumba tøj

  • #78   8. jul 2013 Dem i cykelshort fristes man jo til at spørge om de er glade for at se en;)

  • #80   8. jul 2013 Så længe de fingre kommer i andres mad end moderens egen, så kan man vel være ligeglad?

    Synes måske nok også man kan blive FOR bakterieforskrækket... Det er dog de færreste, der stikker fingrene ind i lorten i en ble.... Og hvis de gør, så tror jeg godt jeg vil garantere for, at de meget hurtigt står på et badeværelse og vasker hænder.

    Nej, jeg må indrømme, at jeg slet slet ikke fanger problematikken. Jeg interesserer mig nada for børn, men ligefrem at væmmes ved at de spiser, det kan jeg sgu ikke få frem i mig.





  • #82   8. jul 2013 Sidestiller du virkelig de ting med en mor, der drager omsorg for sit spædbarn?

    (UPS, jeg tror faktisk at jeg, dengang jeg bed negle, godt kunne finde på at give andre kvalme ved at gøre det på offentlige steder... Jeg var vist lidt klam og burde bortvises...)


  • #83   8. jul 2013 Ja CH - Ud med dig xD

    Arj jeg synes godt nok vi er ved at blive for sippede her i DK, og hysteriske.


  • #85   8. jul 2013 Jeg har altså også virkelig svært ved at se at bræk, sex, prutter, bussemand, og lortefingre overskrider de samme grænser som et lille barn der får mad hos sin mor...

    Jeg tror faktisk det er første gang min hjerne stifter bekendskab med disse tanker...


  • #86   8. jul 2013 "Det at amme er det mest naturlige i verden, tænk på jeres værdier Danmark" og hvad der ellers bliver sagt... Hvad så med sex? - det må da være det mest naturlige i verden! Jeg siger NEJ TAK til folk skal dyrke sex i det jeg sidder og nyder min mad, lufter min hund i parken eller handler ind i Bilka. Om det næste så bliver de homoseksuelle heller ikke må bekræfte deres kærlighed til hinanden på offentlige steder? - Nej det tror jeg næppe! Jeg er fløjtende ligeglad med om det er mænd, kvinder eller teenagere der kysser hinanden det rør mig langsomt, så længe de beholder tøjet på! Hvad så med Paradise, kongerne af det ene og det andet? - jo tak, ikke at det behager mig at kigge på, men der kan jeg bare skifte kanal. En plakat på en bus af folk i en bikini - det er jo ikke ligefrem sexscener busserne kører rundt med. - der er plakater fra film der er mere stødende.

    "tænk på dine medmennesker!" - ville være lige så forkert at slutte af med, som at slutte af med at skrive "tænk på jeres værdier Danmark" for dem har jeg stadig selvom jeg ikke gider kigge på bryster midt i maden.


  • #87   8. jul 2013 Og det med at brysterne blot er en madpakke og ikke noget seksuelt er dog noget af det mest vanvittige jeg længe har hørt... Det kan man da ikke ændre, det har dæleme være noget seksuelt siden folk rendte rundt med køller, - og garanteret langt før det også.

  • #88   8. jul 2013 Kommer til at tænke på de fornøjede blikke hos mændene, der i halvfemserne besøgte Blovstrød Kro...

    De var vist mere end fornøjede ved de gennemsigtige hvide skjorter - også mens de spiste.
    Gad vide, om der er var nogen, der fik kvalme?


  • #89   8. jul 2013 Michelle D - Så du mener at ammende mødre skal blive indenfor deres egne 4 vægge indtil de er færdige med at være i ammefasen?

    Hvor er vi ved at være henne, hvis vi skal lave regler efter folks sippethed/sarthed?
    - Vores samfund i det offentlige vil blive delt voldsomt op så.


  • #90   8. jul 2013 Michelle - ro på smiley

    bryster er vel først og femmest lavet til at fodre med, at vi opfatter dem anderledes fordi vo udviklede os fra aber til hulemænd til mappedyr ændre jo ikke på deres oprindelige formål.
    At folk misforstår formålet når jeg ammer, og tænker på sex, kan ikke være mit problem


  • #91   8. jul 2013 Anya. Jeg synes man skal finde et sted i ro og mag og give sit barn mad.

    F&z. Skulle absolut ikke forståes som jeg er gal eller andet smiley "ikke mit problem" det er vel netop det at det er ? Jeg kan virkelig ikke se problemet i at man liiige går et andet sted hen... Jeg kunne ikke drømme om at henvende mig til en der sad og ammede for at brokke mig, eller brokke mig til tjeneren (hvilket jeg har oplevet andre har gjort) men jeg vil bare gerne være fri for at se på det smiley


  • #93   8. jul 2013 Jeg synes ikke det kan samlingen Christian for så har de jo slet ingen mulig for at spise ude, en mor der skal amme går ud og ammer, og kommer jo ind igen smiley

  • #95   8. jul 2013 smiley - men det skulle ikke undre mig at nogle ikke vil mene at det ikke kan samlignes smiley og nogle vil sikkert ønske at de fik deres "egne" restauranter... Jeg har en gang i mit liv, og jeg var overbevist om at jeg hørte forkert men det gjorde jeg DESVÆRE ikke. Det var to homoseksuelle der var ude at spise og ganske diskret giver de hinanden hurtigt et kys, hvorefter en anden gæst på restauranten rejser sig op og nærmest råber til tjeneren om "han ikke vil smide dem ud for sådan noget gaypis skal hans børn ikke se på, og siger så at der burde laves spisesteder for den slags så vi andre kunne blive fri for at se på dem" og jeg blev SÅ støt, vel og mærke ikke fordi de kyssede men fordi han skabte sig sådan.... Det er utroligt.


  • #96   9. jul 2013 kan slet ikke forstå hvorfor det skal gå ud over alle bare fordi der er nogen der ikke er diskrete... Ja så kunne man lave en kampagne mod dem, men hvor går grænsen? Der vil jo aldrig være en hårfin grænse i mellem, det vil altid være en smagssag....
    Og undskyld mig, men jeg synes da godt nok ikke der er den vildt store forskel på en ammende kvinde og de par bare patter der køre rundt med 6'eren her i byen....
    Hvad er det der forstyrre jer? er det patterne eller barnet der spiser? håber da ikke det er det sidste!
    Hvorfor er det folk har så svært ved at acceptere at fordi de ikke kan lide at kvinden ved bord 2 ammer, så skal man bare kigge væk? Er det så vigtigt for jer at kunne nedstirre alle i cafeen uden selv at få kvalme?


  • #98   9. jul 2013 Jeg synes også at andre burde indrette sig efter hvad jeg bryder mig om og ikke bryder mig om..
    Røgen er væk fra restauranterne.. fedt for mig. Nu skal vi have kvinder til at bruge mindre parfume, så jeg kan holde ud at være i samme rum som dem.
    Og folk der griner højt når jeg har hovedpine. YT med dem.
    Nå ja - og så lavtaljede bukser og synlige g-strenge. YT med dem også. Det er er da ikke lækkert, når man spiser...

    ja, det kunne da være glimrende, men helt ærligt... En smule rummelighed gør, at vi alle nok skal finde en plads. Kig den anden vej.


  • #99   9. jul 2013 Advarsel !!!!

    jeg vil her kl 12 tage min søn og min far med på cafe i værløse, den der ligger ved biografen og drikke en kop kakao og spise en muffin...

    Nu kan i styre uden om os smiley


  • #100   9. jul 2013 Hehehehehe Freja, ja folk skulle jo nødig få kvalme af at se et lille barn spise! Uha nej da!

  • #101   9. jul 2013 Der er bare bryster og numser, behårede ølvomme med patter større end mine i shorts alle vegne. Men en mor som ammer sit barn er fy.
    Ej helt ærligt.
    Med de amme BHer man kan få i dag, hvor der blot åbnes en lille klap til vorten, som barnets hoved jo i øvrigt dækker, hvad er så problemet?
    Jeg vil 1000 gange hellere sidde og se på noget så smukt som et barn der spiser, end på Hr. Halvnøgen for eksempel.


  • #103   9. jul 2013 Hov ja eller i kan komme og hygge med os smiley
    Jeg giver gerne en kop kakao smiley


  • #104   9. jul 2013 Men så skal vi også se på dig fodre dit barn Freja smiley Gider kun hvis du fodre unge af hjemmefra også beder ham om ikke at blive mere sulten før du kommer hjem ! smiley

  • #105   9. jul 2013 Det skal det da heller ikke - so go hak på dem der ikke kan finde ud af det smiley

  • #106   9. jul 2013 Det bliver en hutig kop kakao så smiley

  • #107   9. jul 2013 Minion - jeg kommer heler aldrig selv til at amme på en cafe (nej jeg har ikke børn endnu, men jeg er ufattelig genert og ikke engang min kæreste må glo på mine babser) Men hvorfor synes du det er svært at abstrahere fra en ammende mor og hendes baby.
    Jeg tror da det er til alles fordel at folk bare kigger væk, jeg synes ikke selv det er svært at kigge væk eller ikke tænke på det eller noget.
    Jeg synes det er dejligt at se at folk bare kan og vil gøre det, men det er deres øjeblik og det skal jeg hverken blande mig i eller overvære...


  • #108   9. jul 2013 Haha ja det tror jeg også Freja smiley
    Minion - nu ? det er da ikke længere en menneskeret når man ikke må gøre det når barnet er sulten, uden at man selv skal være lænket til hjemmet for at folk ikke kigger?


  • #110   9. jul 2013 Jeg gider heller ikke glo på babser , mine eller andres , og andre skal helst ikke hlo på mine ... ish...

    Men så snakker vi også om 2 forskellige typer, os der gpdt kan finde ud af det uden nogen ser det, og dem der tror de er på ølejr smiley


    Igen, kampange for diskret amning smiley


  • #111   9. jul 2013 Nu er det selvfølgelig nogle år siden jeg jævnligt kom på caféer og restauranter, men det har være min oplevelse - ihvertfald de sidste 20 år-agtigt, at rigtig mange ammende mødre faktisk gemmer sig lidt. Sætter sig i et hjørne, pakker sig lidt sammen omkring sig selv og sit barn.

    Det statement, som mange kvinder lavede førhen, der vel i bund og grund var et udtryk for noget kønspolitisk synes jeg ikke jeg ser mere. I det hele taget er det virkelig sjældent jeg ser ammende kvinder.

    Der er rigtig meget kultur i det skidt - og vi har da også DK været ret omskiftelige i forhold til tolerancen overfor amning.

    Og så kom der lige et billede til mig - kvinden, hvis bryster er ved at sprænges - og til sidst løber over. Trods ammeindlæg danner der sig to våde pletter på trøjen...
    Arrrj, så hellere en bebs smiley Billedet er kønnere *GG*


  • #113   9. jul 2013 Christian - haha jeg skal prøve at gøre ham lydløs og lugtfri..... men ved ikke hvordan jeg skal gøre det uden at få kommunen på nakken smiley

  • #114   9. jul 2013 Syret sætning - tolerance overfor amning. Tænk at det overhovedet er et issue...

    Det eneste væsen i verden, hvor diegivning kan blive til en værdidiskussion.


  • #115   9. jul 2013 Tænk måske jeg bare har været heldig, men jeg har faktisk aldrig oplevet at få ammende mødres patter smidt i hovedet offentligt. Jeg har kun set det foregå ganske diskret og nydeligt... Til forskel fra så mange andre slags frigears patter smiley

  • #116   9. jul 2013 Minion - Altså jeg bliver sgu bare lidt baby skruk når jeg ser sådan et mor-barn øjeblik smiley
    Altså jeg vil da sige, jeg kan su da også godt lige tænke mit hvis en kvinde bare hive hele patværk, så det vælter. Jeg har gudskelov kun set det 1 gang, det er da lidt grænseoverskridende, men når det så er sagt ja så er det jo bare en mælkebar smiley


  • #118   9. jul 2013 CH haha ja vi er en 'spændende' race smiley

    Minion - det kan jeg heller ikke, nen der er forskel på de to typer, og lige nu bæiver alle skåret over en kam - hvilket går ud over bl.a. mig smiley


  • #119   9. jul 2013 Men vi kan jo se en del, bare her i tråden, som finder det direkte kvalm smiley

  • #120   9. jul 2013 Ikke alle tror jeg, der bliver nævnt lyde, og at det lugter (?) smiley

    Jeg kan ikke udtale mig om lugten, jeg er jo i det smiley men jeg synes godt nok ikke han sige rnoget som helstn:)


  • #122   9. jul 2013 Jeg har set Freja amme Trolden.......... Aaaadrrrrrr smiley

    Jeg kunne ikke være mere ligeglad om kvinder ammer i offentlighed eller ej, men jeg er enig i at hele mælkebaren ikke behøver at ligge linet op på bordet smiley


  • #123   9. jul 2013 Jeg er mere intimideret af kæmpe silikonepatter...

  • #124   9. jul 2013 Tja der findes jo nogle stedder hvor børn ikke er velset, Så kan de som ikke kan tåle en svag smasken. Babyer som bliver sniffet til osv. vel bare gå derhen, de få gange de går ud.
    Børn høre nu engang til i et samfund.


  • #126   9. jul 2013 Åh Christian........ Det bliver nok nødvendigt....... Jeg bly viol går jo med det indre syn hele tiden smiley

  • #127   9. jul 2013 Jeg var ude og besøge min storebror igår da jeg skulle se min lille nye niece.

    Vi sidder og griller i haven - mig, min bror, hans kone og deres 2 drenge. bare os.

    Så kigger min svigerinde på mig, Maria er det ok jeg ammer her, eller skal jeg gå ind?
    øhhh hva?

    ja du ved der er jo mange der synes det er ulækkert og tænkte du måske?

    Nej nej og atter nej!

    Hun har ammet de 2 drenge foran mig da de var små, og det har altid været en selvfølge.. om det er debatten i øjeblikket, som hun er opmærksom på ved jeg ikke, men synes godt nok det er lidt trist...



  • #131   9. jul 2013 Thumbs up til Allergisk !!!!

    Og nu er vi tilbage fra indkøb og cafehygge, og vi ammede og fik både søde kommemtare og smil med på vejen smiley dejlig dag i skyggen med en glad unge smiley


  • #132   9. jul 2013 Sjovt at dem som syntes det er klamt osv oftes ikke er mødre, fornemmer man noget jalousi smiley

  • #133   9. jul 2013 jalousi?
    for hvad dog?

    Jeg har da heller ikke penis-envy, fordi jeg ikke vil se mænds boller slasket op i kraniet smiley


  • #134   9. jul 2013 Du er da for sart.

  • #135   9. jul 2013 Jalousi?
    Det er vist lidt meget at lægge i det...

    Jeg forestiller mig godt nok ikke at folks holdning har noget at gøre med deres ønske om at få børn.


  • #136   9. jul 2013 Minion - du må gerne citere mig smiley men altså det jeg mener med det, er at ja et split sekund tænker jeg da også "aaaargh er det nu nødvendigt at vi skal se det hele" Men så vender jeg hovedet kigger på den jeg spiser med og koncentrere mig om min mad og lader babyen og mor koncentrere sig om sin.
    Kan ikke forstå folk tænker så meget over det og lader det forstyrrer sig..


  • #137   9. jul 2013 Man må formode at de mest "sarte" ikke arbejder i daginstitutioner ;-). For så er en ammende kvinde/baby da det mindste smiley

  • #138   9. jul 2013 Minion - så er vi enige smiley

  • #139   9. jul 2013 Mette så er det da derfor jeg ikke synes det er et problem... jeg er vant til at omgivelser med bræk, lort, snot og bussermænner hverdag.. OGSÅ når vi spiser..*GGG*

  • #140   9. jul 2013 Jeps, nemlig Maria smiley Så er man ikke sart ret længe, hvis man gerne vil holde i den branche.......*G*

  • #141   9. jul 2013 Batdog - jeg får nogle vilde billeder af den kvinde og hendes babbelutter i hovedet... altså de billeder jeg har ville jeg nok også smutte fra smiley

  • #142   9. jul 2013 Jalousi, nej det er det fandme ikke... Haha
    Jeg ville personligt til en hver tid vælge abort skulle helligånden komme forbi en dag.
    Jeg kan bare ikke lide børn..

    Og derfor vælger jeg også steder der ikke er typisk familiested til småbørnsfamilier. For jeg gider ikke larm, huhej og snotunger. Så hold dem venligst enten i kort snor eller under fuld kontrol...

    Og de ting jeg ser på arbejde, som er kvalmende - det får jeg penge, erfaring, og personlig udvikling for at udholde, så det gør jeg.
    Men betaler jeg for en god middag, så vil jeg da helst ikke sidde ved siden af de oplevelser. Ærligt tror jeg de færreste ville med det job jeg har. Skulle en ammende sætte sig lige der ved min side, så ville jeg finde en løsning.
    Og i den indgår det ikke at bede andre flytte sig...
    Men så forventer jeg heller ikke, i beder mig tilpasse mig jeres liv og valg.

    Så mødre der ude, støder i på en små buttet, kridhvid kælling, med et skilt om halsen med påskriften " børn nej tak" og som skuler olmt til dit barn, så slap bare af. Det kunne jo være mig...


  • #143   9. jul 2013 Så vil jeg mene at det er okay at bede kvinden om at være lidt diskret,det synes jeg egentlig generelt det er, hun vil sikkert tage det personligt, men der er de jo nødt til at tage hensyn til de andre gæster, også bliver det da nok lige en tand for meget smiley
    For mig er der bare stor forskel på det også til at bede folk om at lade vær, kan da godt forstå at man måske lige siger at på Noma, der holder man mælkebaren indendør smiley


  • #144   9. jul 2013 Nej ingen af os kan jo vide hvem der i virkeligheden har startet den her kampagne eller debat. Men det er jo ikke kun en pga. den ene cafe du var på. Der er jo flere der i det hele taget har sagt de ikke vil have amning, og det er jo det debatten går ud på. Ikke om man skal være diskret eller ej.

  • #145   9. jul 2013 BATDOG, dine indlæg er intet mindre end fantastiske smiley

    Jeg er SÅ enig... Et er diskret amning på fx cafe, noget andet er sgu det helt store cirkus, der nærmest er iscenesat for at hævde retten til amning og nærmest provokere folk til at turde anfægte før nævnte ret...

    Så amning er ok, så længe det er diskret og jeg er snart nået til det punkt hvor jeg opfordrer cafe-ejere til at ha låne burkaer hængende til samme formål...
    Sådan et ammetelt, må sgu da kunne tjene kassen smiley


  • #146   9. jul 2013 Men husker ikke alle de mødre der dækker sig til, går ud, har flaske osv smiley

  • #147   9. jul 2013 Dejligt smiley synes bare lige jeg ville huske på alle de "normale" smiley

  • #148   9. jul 2013 Det er nemlig det, en storm i et glas vand !!!! smiley

    Det rammer mig bare en smuuule selvom jeg ville ønske det ikke gjorde, og selvom jeg ved det ikke er "mig" der bliver snakket og hentydet til - men kan mærke at jeg lige kigger rundt for at se om nogen sidder og kigger ondt til mig, og har lyst til at undskylde før jeg går igang smiley


  • #149   9. jul 2013 Carpe diem smiley

    Rock on smiley


  • #150   9. jul 2013 Hahaha , du må godt hvis han selv kan bede om maden smiley

  • #151   9. jul 2013 BATDOG, på sådan en ret platonisk måde, så er jeg altså lidt forelsket i dig...

    Hep hey, jeg elsker folk der har humor og formår at " skrive i billeder"

    Landsstævnet i Esbjerg, * FNIS*


  • #152   9. jul 2013 Apropos diskret amning, som er noget så muligt hvis man som mor gør sig lidt umage. For en del år siden, mens ældste poden var spæd, tog jeg med en veninde til undersøgelse på sygehuset. Betten bliver sulten mens vi venter på hun bliver kaldt ind. Jeg lægger ham selvfølgelig til, og få minutter efter kommer sygeplejersken og henter veninden til samtale. Den nydelige stille baby bliver rost til skyerne, og ligeså bliver min veninde for at have været så betænksom at tage en barnepasser med;-) Lol...

  • #153   9. jul 2013 Nu er jeg nødt til at spørge! hvordan filan laver man fed skrift?
    Sorry for det mega OT i tråden her, men nu har BATDOG lavet alt for mange ord med fede bogstaver smiley


  • #154   9. jul 2013 <b>Hej</b>

  • #155   9. jul 2013 <i>hæhæhæhæhæhæhæ</i>

  • #156   9. jul 2013 <b>Taaaaaak</b> <i>BATDOG</i> smiley

  • #157   9. jul 2013 Hahahahaha <b>LOOOOOL</b> smiley

  • #158   10. jul 2013 Uh jeg har siddet her og trykket enig, enig, enig på de fleste af Alfistens indlæg i denne debat, som sjovt nok også er en der har kørt rundt blandt vores venner og familie på det sidste, fordi der er kommer nyt spædbarn i familien.

    Som udgangs punkt gider jeg ikke se på folk der ammer, og slet ikke ude i offentligheden. Er her enig med dem der siger at man kan malke ud og give ungen en flaske.

    Men jeg er også selv meget blufærdig, og det er jo nemt nok for dem der ammer, går nøgne rundt eller hvad de nu gør at sige: Folk kan da bare kigge væk! Ja ja, de kan vi da godt - men derfor skal vi da alle sammen tage hensyn, også til andre menneskers blufærdighed.

    Jeg gider heller ikke at glo på nøgne mennesker på stranden, par der står og oversnaver hinanden, tøser i for lidt tøj eller folk der handler i bar overkrop eller badetøj... Når man forlader stranden er det ikke badetøj længere, så er det undertøj, og jeg synes det er lidt upassende at folk har behov for at vise sig frem på den måde, uden hensyntagen til at det er ubehageligt for mig bag kassen der skal ekspedere et halvnøgent menneske.

    Det betyder selvfølgelig ikke at der kun skal tages hensyn til mig og hvad jeg synes - jeg fjerner mig også hvis der skal ammes når vi fx er sammen med den lille ny i familien, fordi jeg bryder mig ikke om at se på det, og der har jeg muligheden for lige at gå ind i et andet rum når vi besøger dem, ligesom hun ville kunne gå ind i et andet rum og amme hvis hun besøgte mig.

    Hensyn, hensyn, hensyn, er nok min pointe, og lidt det folk glemmer når de udelukkende tænker på deres egne eller deres børns behov.


  • #160   10. jul 2013 Jeg synes ikke du kan være bekendt at kalde mig overdrevet blufærdig.

    Mit hjem, mine regler. Så ja, er folk i mit hjem, så må de gå ind i et andet rum og amme - de skal respektere mine grænser når de færdes hos mig. Hvilket heller ikke er noget problem - det er noget vi er enige om som familie, venner, og hvem der ellers kommer her med spædbørn. Hvis jeg var hensynsløs ville jeg forbyde dem at amme i mit hus - det gør jeg ikke. Jeg henviser blot til et privat sted hvor de kan gøre det - hvilket de kvinder jeg kender, også sætter pris på, da de ikke har behov for at amme offentligt.

    Min pointe er Maj-Britt, at vi alle sammen skal tage hensyn til hinanden. Og jeg synes sgu lidt at det er noget fis, hvis man som ammende mor ikke vil tage hensyn til andres blufærdighed. Jeg fjerner mig helt af mig selv, for at undgå at se ting der overskrider mine grænser - men det kan være svært hvis en ammende mor sidder ved siden af en på fx. en restaurant.
    Hvis jeg havde den mindste fornemmelse af at mine handlinger kunne være til gene for andre i offentligheden, ville jeg altså pakke det sammen.
    Jeg kommer aldrig til at sidde og amme offentligt - jeg vil nemlig gerne tage hensyn til andres blufærdighed. Jeg dør ikke af at gå et andet sted hen og amme - og det gør andre kvinder vel heller ikke smiley


  • #161   10. jul 2013 Når mine unger var sultne så løb mælken til.
    Ingen amning = Store våde /klæbrige pletter på brystet af blusen, Ingen indlæg kunne stoppe det.
    Når min yngste som var forslugen spiste, tømte han næsten alt ud. Dermed er der ikke meget som kan tappes på flaske.
    For mange, deriblandt mig, er brystpumper ikke gode. Mine vorter gik helt i stykker af det.
    For nogle børn, deriblandt min den ældste, er sutteflaske ind imellem noget skidt. Min den store fik det en gang, fandt ud af det var nemmere, og så var det faktisk slut med at amme smiley

    Og alt det bøvl blot fordi nogen syndes, at den best naturlige handling i verden er ulækker?

    Ja det kan og skal gøres diskret. Nej det skal bestemt ikke forbydes


  • #163   10. jul 2013 Jeg kan ikke bruge det til så meget hvad du synes om min blufærdighed. Det burde du have holdt for dig selv smiley

    Men tilbage til debatten:
    Nu er min blotte tilstedeværelse på en restaurant ikke noget der krænker andre (håber jeg da i hvert fald ikke) - hvorimod amning kan være grænseoverskridende for nogle mennesker, der iblandt mig, og mange i min omgangskreds. Og dermed mener jeg at det er dem der foretager den grænseoverskridende handling (som de godt ved at det er), der skal tage hensyn til andre.
    Jeg siger ikke at amning er ulækkert eller krænkende - jeg siger at det er muligt for folk der ammer at gøre det andet steds eller at gøre det diskret.

    Man kunne foreksempel bede om eller vælge et afsides bord når man tager ud på café, restaurant eller lignende, så andre ikke behøver at se på det, eller blot spise og drikke kaffe hjemme mens bebs stadig får bryst.

    Jeg ved godt at bryster er naturlige, og jeg dør ikke af at se dem - men derfor har jeg stadig ikke lyst til det!
    For mig er bryster og amning noget privat - og mon ikke der sidder mange og læser med på debatten der synes det samme.

    Fakta er bare at det kan overskride nogles grænser når man ammer offentligt, og det må man som ammende mor også tage med i overvejelserne, når man tager bebs med ud i det offentlige rum.


  • #165   10. jul 2013 Så de første 6 mdr af sit års barsel, skal man blive hjemme? Man må ikke drikke kaffe på en cafe eller få en sandwich med en veninde?

    Når barnet så bliver så stort at der suppleres med skemad må man allernådigst bevæge sig ud på meget korte ærinder, hvis blot man sørger for at ile hjem inden barnet skal ammes?

    Ja undskyld mig, men det er da helt gakket. Vi har jo sådan set bryster for at amme vores børn. Ikke for at fornøje mænd eller have noget at forhandle lønforhøjelse med.
    De er der til vores børn og det er det mest naturlige i verden.


    Selvfølgelig skal man udvise diskretion og undgå at lufttørre og den slags når man er ude i offentligheden, men det er jo ikke et issue.


    Hvis jeg var hjemme hos en ven og spurgte om jeg måtte sætte mig i sofaen og amme og så blev henvist til et separat rum ville jeg blive meget såret og skynde mig at få ammet barnet og komme ud af døren!


  • #166   10. jul 2013 Nej nej Anja. For når børnene bliver større kunne de finde på at komme i tros alderen, og så må du heler ikke være til gene for dine omgivelser.
    Så blive du bare hjemme til ungen fylder 18


  • #168   10. jul 2013 Calle,
    Hehe, der er han sgu da ikke mindre irriterende!

    I øvrigt lå han ude foran den lokale brugs og skabte sig i går - og det fik han lov til. Så må folk jo blive stødt men af samme årsag handler jeg med ham om formiddagen for tiden! Høhø


  • #169   10. jul 2013 Det er helt vildt, at vi er kommet så langt væk fra vores natur, at vi ikke vil have folk ammer i offentligheden.
    Vores babser er jo faktisk ikke lavet til ret meget andet.... Jeg er godt nok helt chokeret.


  • #170   10. jul 2013 Mange mennesker med skæmmende deformiteter eller bare anderledes udseende bliver opfattet som krænkende, stødende, ubehagelig osv. Skal de så blive hjemme da deres "blotte tilstedeværelse" kan være en gene for sarte sjæle?

  • #171   10. jul 2013 Anja: Næh men så må han jo blive hjemme haha

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #172   10. jul 2013 Er mange ting som er natulige men som vi ikke kan tillade os i dag.Det er også naturligt at være nøgen,men jeg er sikker på at mange af dem som mener at det er ok at amme offentlig ikke har løst til at gå ud at spise med nøgne mennesker omkring sig.Man kan være naturlig alt det man lyster hjemme hos sig selv.

    De eneste der skulle gå til psykolog er de mødre der tror at hele verden drejer sig om dem og deres barn.Så må andre folk finde et andet sted at spise hvis de ikke kan holde gylp og lortebleer ud.Så kan man bare håbe på at man ikke bliver kørt over af en barnevogn der fylder hele fortorvet når man er på vej væk der fra.


  • #173   10. jul 2013 hvorfor er det i denne her debat at nogen kun vil se tingene i sort/hvid?
    Hele problematikken er ikke mødre der ammer diskret - det er mødrer der ammer med trapez-patter i fri dressur.

    Førstnævnte er jeg ikke stødt på nogen i debatten der har det store problem med, fordi det netop er... tadaaaaa.. DISKRET!
    Sidstnævnte... ja de burde enten blive hjemme, eller lære at vi ikke alle har lyst til at få babelutter og mælkesprøjt rundt som var det en gymnastisk disciplin.



  • #174   10. jul 2013 Terese - mener du også dem der godt kan amme diskret ?

  • #175   10. jul 2013 Den Guddommelige. Så langt er vi enige.
    Diskretion er en selvfølge smiley


  • #176   10. jul 2013 som der osse bliver nævnt.. det er osse naturligt at være nøgen... men det overskrider altså min grænse (og nok de flestes), at stå op om morgenen, åbne hoveddøren... og se genboen stå i splitter profil i sin dør.

  • #177   10. jul 2013 Calle og Belikas moar - ja det burde være en selvfølge.. akkurat som at man ikke prutter og bøvser i stor stil på en restaurant - disse ville osse med stor sandsynlighed blive bedt om at lige styre sig smiley
    Der er bare lige den her gruppe af mødre, hvor diskretionen er en by i rusland - og det er da brandærgerligt, for det er jo DEM der er årsagen til at folk stejler over amning på spisesteder.


  • #179   10. jul 2013 Nej selvfølgelig mener jeg ikke folk der ammer diskret. Hvis folk ammer diskret, opdager folk omkring dem der ikke alligevel.
    Og jeg kender altså ikke nogle kvinder der ville blive fornærmede over at gå ind i et dertilrettet rum, med langt mere behagelig møblering end der er i vores spisestue, for at amme.
    I min familie og omgangskreds er det en selvfølge at man trækker sig tilbage, og ammer privat når man er samlet.

    Og så sagde den Guddommenligt ophøjede og Katrine S det ellers meget godt.



  • #180   10. jul 2013 Og ja Gimli, hvis jeg vidste at jeg fx under et restaurant besøg var nødt til at fortage en handling der kunne virke stødende og grænseoverskridende på folk omkring mig - så ville jeg blive hjemme. Det ville jeg aldrig have nogle skrupler ved.

  • #181   10. jul 2013 Uh hvor er jeg glad for at der bland mine venner og familie er en afslappet tone omkring amning, så jeg ikke behøver at forlade selvskabet for at amme !!



  • #182   10. jul 2013 Vi er bestemt også afslappede - og vi er enige:

    Ingen har lyst til at amme offentligt, ingen har lyst til at se på det.
    Og det er vel lige så rigtigt som de familier hvor de er enige om at amme ved spisebordet, som de gør i min mands familie.

    Jeg er blot vokset op med at ting som amining, toiletbesøg, bleskift, er private og derfor ikke noget man gør i offentligheden.
    Derfor er det helt naturligt for mig at disse ting holdes private.


  • #183   10. jul 2013 Det er også fint, men det sker at man i livet kommer ud for at må acceptere ting der ikke lige er efter ens hoved.

    Jeg har nu ikke noget imod at amme ude - det røre mig ikke det store faktisk. Jeg koncentrere mig om min unge også kan resten af verden gøre hvad i vil.

    .... Og nu kalder ungen smiley hehe


  • #184   10. jul 2013 Det er også helt fint FZ, man kan bare ikke forvente at andre skal synes godt om det smiley

    Og det gælder selvfølgelig både den ene og den anden vej smiley


  • #185   10. jul 2013 Jeg er lige glad om folk ammer på restruranter, så længe det bliver gjort meget diskret, men nbår barnet begynder at sidde og gylpe, bøvse osv. der mister jeg appetitte, sys gylp osv. ikke høre hjemme et sted man sidder og for noget mad.

  • #186   10. jul 2013 Der er også mennesker som syndes for eksempel bøsser er ad. Skal de så også undlade at holde i hånd offentligt for ikke at støde?

    Der er mennesker som finder det stødene at se på mine nøgne hunde. Skal jeg så også undlade at gå med dem offentligt?

    Der er mennesker som finder det direkte kriminelt at gå med kort nederdel offentligt, at bade topløst og meget andet. Så det må vi nok også hellere droppe.

    Hvis man har et problem med lovlige ting som sker skulle man måske overveje at det er ens eget problem, som man selv må arbejde med, i stedet for at pådutte andre ens problemer.


  • #187   10. jul 2013 calle: at folk er bøsser og lesbiske er jeg lige glad med de må gerne gå og se forelsket ud, kramme holde i hånden og kysse, så længe de ikke er ved at æde hinanden, og det gælder for den sags skyld osse hetro sexuelle

  • #188   10. jul 2013 Men børn gylper, prutter og savler også hvis de får flaske smiley så den med at ofre sutteteknik for flaske holder ikke helt

    Terese - nemlig, gensidig respekt smiley


  • #189   10. jul 2013 Tumle: Ja du er. men det er der så andre som bestemt ikke er.
    Skal resten af samfundet indordne sig under nogle menneskers bonerthed, så skal samfundet vel indordne sig under alle former for bonerthed hos alle individer ikke sandt?


  • #190   10. jul 2013 Et eller andet sted ved vi vel godt at man skal tage hensyn til hinanden, inden for rimelighedens grænser.

    Dvs. at man kan amme diskret eller afsides (nu det er det debatten handler om) - hvilket ikke burde være urimeligt.
    At folk synes at babyen er grim eller hunden for den sags skyld kan man jo af gode grunde ikke tage hensyn til.

    Der skal være plads til mangfoldighed - men også til at alle tager hensyn til alle.

    Nu har jeg vidst ytret mig rigeligt om det emne smiley God dag alle sammen.



  • #191   10. jul 2013 F&Z: ja men igen er ikke det mest lækkere at se og som jeg siger lige glad om de ammer så længe det er diskret det jeg ikke kan tage er de gylper osv imens jeg sidder og spiser, så nogen steder sys jeg ikke der er passende at have små børn med, og hvis forældrene gerne vil have mad de steder, må de lade deres børn blive passet.


  • #194   10. jul 2013 der kan jo godt være forskel på de ting man er ok med, afhængigt af om man er ude eller hjemme.
    F.ex. er jeg ok med at folk er hensynsfulde rygere når jeg er væk hjemmefra - men i mit hjem må der ikke ryges, der må rygerne fise udenfor.


  • #195   10. jul 2013 Så ville de jo også bryde loven smiley

  • #196   10. jul 2013 1. Ja, jeg ville nok blive hjemme. Jeg ville ikke føle mig tilpas i offentligheden hvis jeg vidste at jeg virkede stødende på andre.
    2. Amning er ikke stødende - men det overskrider mine personlige grænser når det gøres i offentligheden.
    3. Igen, amningen er ikke stødende, men grænseoverskridende. Og principielt gider jeg ikke se på hverken diskret eller indiskret amning, men accepterer at den diskrete finder sted offentligt, og der bider jeg gerne tænderne sammen og går et andet sted hen.
    4. Herhjemme forstås diskret amning netop som at man går et andet sted hen og ammer. Igen, det er normen som jeg er vokset op med.
    Når jeg omtaler "diskret" og "indiskret" under punkt 3. skal det forstås som at man så vidt muligt skjuler brystet når man ammer.

    Jeg håber at du fik dine spørgsmål besvaret.


  • #197   10. jul 2013 Jeg synes også at folk let bliver hysteriske og himler op over ingenting. Jeg har ikke det fjerneste imod at kvinder vælger at amme deres børn på cafe eller restaurant. For mig at se er det en naturlig ting at det lille barn har brug for føde. Hvis man ikke kan lide at se på det så kan man da kigge væk. Der er jo ingen der tvinger en til at sidde og stirre.

  • #198   10. jul 2013 sabrine: men det skal jo osse være en fornøjelse at gå ud at spise og betaler man i dyre domme for sit mad forstår jeg fint på folk ikke gider at se på gylp og skrigende børn

  • #200   10. jul 2013 Når nu loven kommer frem, så mås man jo heller ikke rende rundt og blotte sig.
    Hvis vi skal være tekniske, så blotter ammende mødre sig jo... osse selvom de hægter en baby på. Alene det burde jo være logik for burhøns at man så er lidt diskret i gerningen, og ikke flasher rundt med yndighederne.


  • #201   10. jul 2013 Tumle: Tja, det kan du jo vælge at sige men i en lang årerække var vi også nødsaget til at leve med at folk sad og røg på restauranter og caféer og det var der sjovt nok mange som ikke så et problem med, på trods af at alle os som ikke røg blev nødsaget til at blive udsat for andres laster. Her er det en ganske naturlig ting der er tale om og ikke noget der skader andre, og alligevel er der utrolig mange som himler op over det. Nu findes der altså også et hav af skrigende møgirriterende børn som ikke bliver ammet, og de er da mindst ligeså chikanerende, men de må gerne have lov at komme offentligt smiley

  • #202   10. jul 2013 Men Sabrine N - enhver cafe/restaurant må da have lov til at sætte deres egen husorden for hvad de vil acceptere fra gæsterne. Hvis ikke de vil have løse børn, ammende mødre, kasketter, hunde eller hvad ved jeg - så MÅ det være helt op til dem.

  • #203   10. jul 2013 Sabrine: kan godt huske da folk røg i resturante osv. og at det var delt op som ikke ryger og ryger, selv om det ikke hjalp det vilde da røgen desværre ikke blev ved rygerne, men igen det er osse pissetræls at der er skrigende børn på resttruanter, men nu tager forældre for det meste deres lidt ældre børn med til steder som mc d, bones og jensens bøf hus osv. og ikke de dyre steder, men det har jeg altså oplevet at forældre med spæd børn gøre.

  • #204   10. jul 2013 Megapixel: Ja, det må de da fuldstændig selvom. Men nu var emnet hvad ens egen holdning var til ammende mødre, og det er det jeg har prøvet at give udtryk for og ikke om hvad restauranterne har af forskellige holdninger smiley
    En gang imellem synes jeg da det kunne være rart at komme et sted hvor der ikke var børn tilladt så man slap for at lide under skrig og skrål, men jeg tvivler stærkt på at nogle restauranter ville forbyde børn smiley


  • #205   10. jul 2013 Tumle: Jeg har da til tider været ude at spise med min familie på de såkaldte ''fine'' restauranter, og der har vi også af og til fået et bord ikke langt fra hvor der sidder en familie med deres børn som råber og skriger fordi de ikke lige får deres vilje. Det er for mig 1000 gange mere chikanerende at der sidder børn og råber op på grund af manglende opdragelse end det er at der sidder en mor og ammer sit barn stille og roligt.

  • #206   10. jul 2013 Små børn gylper, prutter og bøvser jo. Medmindre man sidder direkte op af ungen (og altså ved samme bord) kan det da umuligt støde. Det er jo så babyer på 3-15 kg der her er tale om og ikke store fede håndværkere. Der er en naturlig begrænsning for hvad der kan komme ud.

    Jeg kan ikke mindes nogensinde at have bemærket et fremmed barn som gylpede ellert bøvsede på en cafe. Og jeg har sgu drukket rigeligt med latte og endda arbejdet på café!


  • #207   10. jul 2013 Sabrine: babyer skriger osse smiley og ja det er ligeså irreternede med større børn, har dog kun oplevet spædbørn på de dyre resturanter,

    Anja: jeg har oplevet et par gange nu at komme til at sidde tæt på ved en med spædbarn , som da osse lige skulle have mad nu hvor de andre skulle, og så skal barnet op og bøvse osv bag efter og kan huske engang hvor barnet gylper, med lyde som lyder som bræk lyde, og det kan altså høres når du sidder i en restrurant hvor folk snakker stille og rolig uden børn der skriger op, og det er sku ikke særlig appetit vækkende


  • #210   10. jul 2013 Maj-Britt: ellers kunne alle dem der ikke vil tage hensyn til at ikke alle mennesker sys det er lige charmerende at se en baby sidde og gylpe osv midt i maden, blive hjemme...


  • #212   10. jul 2013 Maj-britt- det er da folk der ikke gider tage hensyn der skal blive hjemme, du ville måske osse sys det var iorden jeg slap en sniger i nærheden af dig imens du sad og spiste? og hvis du ikke brød dig om lugten måtte du bare tage hjem? da det er dig der bliver støt over min tarm lugte?

  • #214   10. jul 2013 Jeg vil give Tumle ret. Hvis der er nogen der skal blive hjemme bør det være dem som HAR VALGT at få børn, og derfor har et behov for at amme. Man må kunne tage hensyn til at ikke alle mennesker synes at det er ih og åh så hyggeligt med børn.
    Dog synes jeg der burde være plads til alle et offentligt sted. Jeg har dog lidt på fornemmelsen at du Tumle, har større problemer med at børnene skriger op end at der sidder en mor og ammer?
    Og hvis det er tilfældet så kunne jeg ikke være mere enig, for skrigende børn er bestemt heller ikke min kop the.


  • #215   10. jul 2013 maj-britt: hvis jeg tager på fin restruant forventer jeg at jeg ikke kommer til at sidde og se klamme ting som gylp osv imens jeg spiser, og tvilier på du ville sys det var iorden jeg sad og lukkede deiv krops lugte ud imens du sad og spiste.


  • #216   10. jul 2013 Sabrine: jep intet imod de ammer så længer de ikke sidder og kaster rundt med bryst mælk, og brystern, mit problem er når børne skriger og gylper, og ter sig, men det er hvis jeg er steder hvor maden er en anden standart en bones og mc d, ved mc d og bones skal man forvente der er børn, men de mere finer steder sys jeg godt folk kan tage hensyn til at man ikke gider se/høre de ting

    Skal lige siges jeg har en søn på 6 åt og kunne heller aldrig drømme om at tage ham med sådan et sted, da jeg selv sys det er pisse træls med skrigende børn osv når jeg er ude at spise


  • #218   10. jul 2013 maj-britt: ved mange af de dyre steder bestiller man bor til, og tror mig der kommer folk med små børn de steder, har oplevet det nogen gange

  • #220   10. jul 2013 Nogle af jer i tråden virker godt nok sarte og lettere hysteriske.
    - Hvorfor er det lige at ammende mødre ikke har lov til at spise på cafe/resturent? Så længe de kan amme uden at flashe alt, hvilket jeg i øvrigt ALDRIG har oplevet så har de da ved gud lov til at være der ligeså meget som jer.

    Hvis det genere jer så meget, så kig den anden vej eller gå på Noma el. andre high end steder hvor ammende mødre nok ikke kommer.

    Nøj hvor er det dog trættende at nogle mener der SKAL tages hensyn til lige præcis dem og deres sartheder.


  • #221   10. jul 2013 Har helt lyst til at bruge min opsparing på Noma og se om jeg må amme der smiley

  • #222   10. jul 2013 Min niece var på Noma og spise da hun var under 1 år. Kan ikke huske om hun blev ammet der, men hun grissede. Og ingen brokkede sig!



  • #223   10. jul 2013 Jeg kan da bedre forstå at der er et problem nu

    Når en debat om mødre der ammer deres børn, kan ende med at handle om nøgne mennesker, sex på cafeen, lortefingre i maden, gylp, lugtede prutter, bøsser og lesbiske så bliver det sgu lidt for mærkeligt..

    Handlede det ikke om mødre der ammede deres børn?

    Jeg er med på vi snakker grænser, men hvis det er de samme grænser som bliver udfordret som der kommer frem her, som når en mor sørger for sit barns overlevelse, så ja.. så er der sgu et problem.


  • #224   10. jul 2013 Jeg synes denne tråd bevæger sig i en retning hvor børn er til pynt og hverken må ses eller høres.
    Der er flere som giver udtryk for at børnenes blotte tilstedeværelse er er problem og jeg forstår det ikke.

    Som mor tænker jeg også, at jeg ikke helt kan gennemskue hvordan jeg skal lære min søn at begå sig ude i verden, hvis jeg ikke må tage ham med nogle steder?
    Nej, børn skal ikke skrige og skabe sig, men oftest kan de nu høres selvom de opfører sig pænt.

    Jeg fristes til at tro at de voksne som sidder her og beklager sig over børns eksistens og berettigelse her i samfundet, ikke selv kom ud og så verden og samfundet som børn?


  • #226   10. jul 2013 Katrine,
    Når de er spæde er cafe-besøg intet problem smiley

    Når de bliver ældre er det. Sidst min søn var med ude at spise brunch var den dag han blev 1 år. Han var færdig efter tyve minutter og så ville han og hans jævnaldrende kusine lege fange. SÅ fik vi voksne hurtigt spist færdigt og pakket sammen.
    Det er 1 år siden i Overmorgen, og du har ret, der er ingen idé i at tage ud og sidde længe og spise for der gider han ikke. Men vi kan godt nuppe en hurtig frokost pp Jensens eller en cafe i dagtimerne, hvor der er plads til at han sidder og snakker, tegner eller spiller på min mobil. Allerhelst udvælger jeg dog steder med legepladser og så må folk acceptere at han leger, griner, kalder og hygger sig.


  • #227   10. jul 2013 Katrine - At tage sit barn med ud har altså ikke nødvendigvis noget at gøre med at det skal være afslappende. Det er ligeså meget for måske at se nogle veninder, at præsentere barnet for andre lyde og oplevelser, eller for bare at komme ud.

    Dertil kommer der så at der findes enlige mødre som ikke bare har nogle til at passe barnet hvis hun gerne vil på cafe også er man jo nød til at tage barnet med.

    Batdog - Nej almindelig hensyn er ikke sart, men når man mener at ammende mødre skal blive hjemme eller bruge flaske fordi de ikke må amme diskret heller ude i det offentlige så er man over almindelig hensyn og har bevæget sig ind til sart.


  • #228   10. jul 2013 Kunne ikke være mere enig Batdog smiley

    Anya: Men Batdog nævner jo netop i sit indlæg at det er de færreste der ser et problem med diskret amning, så længe man kan finde ud af at vise hensyn, og så er det jo et spørgsmål om hvornår man skildre om det er et spørgsmål om almindelig hensynstagen eller folk der er for sarte smiley


  • #229   10. jul 2013 Det er blevet nævnt SÅ mange gange her i tråden at diskret amning ikke er problemet... men det er OL i mælkepatsvinging som man ikke gider se.

    Hvorfor er det så lige at de fleste vælger at springer let og elefant over det - meget gentagne faktum - og udelukkende hænge sig i at man er sart, hysterisk og andre lidet flatterende ting, der faktisk kun understreger manglen på villighed til at tage hensyn.

    Og iøvrigt æææælsker jeg batdog!


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #233   10. jul 2013 Maj-Britt.Du forstår ikke at folk ikke gider se på bryster når de spiser men du får det selv dårligt af at møde mænd i cykelshorts.Det ene tilfælde er pakket ind og det andet er ikke.Hvem er det lige der er sart.

  • #234   10. jul 2013 MAx h: Du må da endelig ikke tror Maj-britt er sart du kender hende jo ikke som hun så pænt skrev til mig..

  • #235   10. jul 2013 hahahaha Maj-Britt er nok det mindst sarte menneskr jeg kender....

    og tror i ikke det var for at lave en point ? smiley


  • #237   10. jul 2013 Hurra allergisk! smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #238   11. jul 2013 Det handler alene om retten til at blive fri for at se på pik,patter og bar røv når man er ude at spise.Grunden til at det er blevet et problem er som vi kan se her at folk ikke kan forstå at andre har en anden holdning i forhold til dem selv.Når man ikke kan forstå det så er der jo ingen grund til at tage hensyn.

  • #239   11. jul 2013 Alfisten,
    Men derfor må man vel gerne pudse deres næser offentligt?

    Jeg brækker mig også i min mund når jeg hører nogen stå og tømme hornet eller hvis jeg ser en ung fyr snotte på gaden. Jeg kunne kaste op over ham af væmmelse!

    Men et bryst med et barn ved? Nej, det er jeg aldrig blevet stødt eller væmmet ved.


  • #240   11. jul 2013 Jeg tænker at den bedste løsning ville være at lave et lille "extra" rum på diverse cafeer og restuarenter til sarte mennesker som alfisten, som nærmest ikke kan tåle at se/høre/lugte noget som helst når hun skal spise ude.

    Jeg synes også at det er dybt uappetitligt at mange fyre og tøsebørn går rundt og flasher røv, men derfor skal de stadig have lov til at være der.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #243   11. jul 2013 Nu er det jo ikke kun hvad man selv ønsker at se.Når man er ude at spise kan man jo have børn med og andre som ikke syntes om det.

    Jeg tror ikke der er meget ligestilling i det her tilfæde.Hvis det var en mand på stranden der går uden bukser omkring børnefamilier er jeg sikker på at det vil have lydt anderledes.Mon så de samme mennesker ville snakke om naturlighed og at lille Lise bare kunne kigge væk hvis hun er for sart.Jeg tror det ikke


  • #246   11. jul 2013 Nej, det er ikke blevet sagt, at det er direkte ulækkert, men i hvert fald meget kraftigt antydet.


    8. jul kl. 00:00
    De få gange, hvor jeg endelig spiser ude, så vil jeg godt undvære synet af et par ammebryster.
    Jeg finder det dybt uappetitligt, at barnet skal fodres, bøvses af, få tørret gylp væk, , sniffes i måsen og alt dette med udsigt til en anden kvindes barm.
    Amning er for mig privat og foregår ikke i fuld offentlighed.

    8. jul kl. 19:42
    Og jeg ville i øvrigt intet have imod at spise ved siden af en i bare bryster. For mig er det barnet og suttelyde og alt det der følger med der er kvalmende.. Jeg synes også det lugter...

    Jeg har fulgt denne debat de sidste par dage - og hold da op, jeg er dybt rystet over, at man kan sammenligne et barn der får mad, med et par der dyrker sex åbenlyst på et cafebord... - Hvor er vi henne?

    Jeg er mor, jeg har ammet begge mine piger til de var næsten to år - og jeg gjorde det, når de havde behov, ligegyldigt hvor vi var.





  • #248   11. jul 2013 Men hvis en klam gammel mand badede nøgen på stranden, og jeg ikke ønskede at dse på det, ville jeg bare gå. Jeg ville ikke klage til gud og hvermand og kræve en lov, medmindre han gjorde noget usømmeligt.

  • #249   11. jul 2013 Frastødende synes jeg er et ret stærkt ord om andre kvinder og deres børn..

    Jeg er dog enig i at børn over en vis alder kan vente lidt med brystet, i modsætning til det spæde barn.


    Det er ikke så længe siden at jeg var på legepladsen ved min søns vuggestue. Der var også to andre børn omkring hans alder (alle børnene var altså omkring to år). Børnene legede i sandkassen og vi mødre sad på kanten.
    Pludselig sad der en mor på hver side af mig og ammede deres store børn. Det syntes jeg var lidt underligt, og jeg følte mig sat i en ubehagelig situation da de var så store de børn, og de sad så tæt på mig og ikke udviste diskretion. Drengen ssnakkede i øvrigt om at han foretrak det venstre.

    Det var en meget mærkelig situation og jeg følte heller ikke at jeg kunne rejse mig og skride uden at virke demonstrativ - hvilket jeg ikke ønskede da jeg jo endelig synes de skal amme!

    Det var sælsomt og en meget ny oplevelse for mig.


  • #252   11. jul 2013 Nej, og hvis en mor lige har bestilt en bøf til 200 kr har hun nok heller ikke lyst til at gå.

    Og børn er altså også klamme når de ikke spiser - må de så aldrig komme med ud?


  • #255   11. jul 2013 "Det handler om respekt for andre. Ligesom os uden børn ikke dyrker vild sex på betalingsdisken, så ammer man ikke i fuld offentlighed"

    Synes da ellers det bliver sammenlignet meget godt her....???


  • #256   11. jul 2013 Jeg mener at de også gylper, bøvser og prutter uden at have en pat i munden.

    Og de bliver kun klamme med alderen. Jeg elsker og forguder min unge, men det er sgu en ret klam alder. Forleden viste han mig stolt at han kunne snotte på fortovet smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #257   11. jul 2013 Hvis børn bøvser og prutter når de er med ude at spise syntes jeg man skulle blive hjemme til de har fået noget opdragelse.



  • #258   11. jul 2013 Max, du er med på at vi taler om babyer ik?

  • #259   11. jul 2013 Max - kan man opdrage en baby til ikke at prutte og bøvse?

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #260   11. jul 2013 Og de bliver kun klammere med alderen?

  • #262   11. jul 2013 Jeg holder simpelthen ikke denne her debat ud når man ikke kan skelne imellem en BABY og et VOKSENT menneske!

    Og ja jeg synes i aller højeste grad at en baby er lovlig undskyldt for en fis i ny og næ, MEGET mere end et voksent menneske... kom nu lidt altså....


  • #264   11. jul 2013 Okay så nu skal både babyer og syge mennesker blive hjemme?

  • #269   11. jul 2013 "Hvis der nu er en der har dårlig mave og prutter hele aftenen, ville du så ikke ønske vedkommende ville blive hjemme frem for at sidde ved siden af dig på restaurant og ødelægge dit måltid?"

    Her går jeg ikke udfra at du snakker om syge mennesker, hvilket jeg heller ikke gør i mit indlæg.


  • #270   12. jul 2013 Sålænge det gøres diskret og man ikke ligefrem flasher patterne oppe på bordet synes jeg det er helt ok.
    Og til dem der brokker sig over bøvs, gylp o.s.v. kan jeg kun sige, at det kommer også selvom babyen får flaske smiley - og så går man selvfølgelig lige en tur udenfor eller på toilettet, så det ikke generer andre. Jeg synes altså heller ikke at babygylp eller en savlende 2 årig er særlig lækker at se på eller lugte til, når jeg skal spise. Men selve amningen generer mig ikke overhovedet.


  • #274   12. jul 2013 Alfisten - Hvad er det disse ældre gør, som er så ulækkert at de bliver afvist af spise stederne? Hvis det bare er fordi de er ældre, og nogle finder det ulækkert, så syntes jeg da klart at det er noget der burde protesteres imod.

  • #275   12. jul 2013 Hvad med handicappede som sviner, savler, måske prutter og spiser grimt. Må de heller ikke komme med ud, fordi de er for ulækre at omgås?

  • #276   12. jul 2013 Er der bliver sletter i denne tråd, eller vises den forkert på min tab?

    Jeg synes der mangler flere af mine indlæg. Bla. Det første (og meget længe) jeg skrev?


  • #280   12. jul 2013 Alfisten - Arj nu holder vi altså. Der er intet personangreb over det Gimli skriver.

  • #283   12. jul 2013 Jeg har ammet mine børn i fuldt offentlighed,diskret selvfølgelig de hvide stofbleer er meget anvendelig smiley Der er mange der viser mere bare hud en end mor der giver sit barn mad og tryghed.<3


  • Peter E
    Peter E Tilmeldt:
    maj 2010

    Følger: 1 Svar: 1
    #288   12. jul 2013 Gimli:
    Ja, det kan da godt være, at der er vigtigere emner end amning af børn, men hvordan gør det dig til "kongen af selvindsigt" bare fordi du kan læse op af dagens Politiken? Der er millioner af ting, der er vigtigere end kvinder der ammer, men det er nu engang ammende kvinder den her tråd handler om.

    Hvordan kan andre mennesker være egoistiske fordi de debaterer det emne, der er blevet lagt op til? - Det er da tværtimod dig, der er egoistisk fordi du prøver tvære din egen personlige (og kun lidt mindre ligegyldige) agenda ned over tråden.

    Dit indledende oplæg relaterer sig overhovedet ikke til amning, og du beriger den her tråd omtrent lige så meget, som hvis du havde skrevet "Det her er ikke vigtigt, lad os snakke om noget andet". Det skulle du måske have gjort, for det er ærlig talt pinligt at læse dig skrive i nedtalende toner til andre, bare fordi de call'er dig på dit bullsh*t.


  • #296   12. jul 2013 Tag en dyyyyyyb indånding..

  • #297   12. jul 2013 Lubas - undskyld, men hvem tror du at du er, siden du mener alle skal tage hensyn til dig? Undskyld mig meget men du lyder som en forkælet dulle der tror hun er mere værd. Du har vel os en af de små rotter?

  • #299   12. jul 2013 Ulækkert det er s..da ikke ulækkert at amme sit barn....

  • #300   12. jul 2013 Næ du kan squ da glo den anden vej. Ingen tvinger dig til at kigge på det, ligesom ingen tvinger os til at kigge på dig, med din rotte smiley

  • #301   12. jul 2013 Patter fyldt med mælk hænger altså ikke....

  • #303   13. jul 2013 Og det gælder alle der ammer ?

  • #304   13. jul 2013 KUNNE man så få i bytte (selvom jeg ikke ammer smiley ) at det er slut med synlige g-strenge og pumpede patter, der vælter ud over alt for små bh'er?

  • #305   13. jul 2013 Det var da en charmerende tone tråden fik... *GG*

  • #306   13. jul 2013 Mænd hvis bukser er få små og en den skønneste udsigt til revnen smiley

  • #307   13. jul 2013 jeg er egentlig meget splittet, i hvad jeg synes, for på den ene side, har jeg absolut ikke lyst til at se på ammebryster og gylpende babyer, og på den anden side, forstår jeg godt, at nogle mødre sagtens kan være så diskrete at man knap opdager det.

    Og mødre har jo også brug for at komme ud og blive socialiseret og snuse lidt smiley

    Så tror egentlig, min holdning er, at hvis mødrene tilstræber, at gøre det så ingen skal se på det, da ikke alle synes det er ren hygge, og så at cefeer osv, måske skal overveje, om de kan tilbyde mødre mulighed for et ammerum.
    Hvis de skulle det, kunne det fx være en stol i en diskret hjørne med forhæng omkring. Bare nok til at give mor og baby privatliv i en stund som mange ser som naturlig, men også privat, og restaurationens andre kunder ikke behøver se det.


  • #309   13. jul 2013 Hvorfor kan trutmundene ikke trække en bluse over siliconenyanskaffelserne???



  • #310   13. jul 2013 mike

    det er også det jeg nok er kommet frem til jeg ønsker.
    Men kan godt se fordelene i at amme, og at mødre også har lov til at komme ud. smiley

    vi skal alle være her, og synes ingen skal påduttes ammebryster og gylpende babyer, og da slet ikke i en situation hvor man spiser. Nu er jeg personligt ikke særlig sart, men nogle er, og det kan jo ødelægge en frokost eller middag ude.


  • #311   13. jul 2013 ch

    det synes jeg også de skal smiley jeg gider heller ikke se "niffles" pga en nedringet top, eller en lodden håndværkersprække smiley


  • #312   13. jul 2013 Pointen er, at vi ALLE bliver påduttet ting, vi gerne ville undvære...
    Sådan er det at leve i et samfund der er frit.

    Det tror jeg mest af alt vi bare skal være rigtig rigtig glade for i stedet for at se os sure på alle de variationer af frihed vi rent faktisk har.

    Synes det virker dybt utaknemmeligt ikke at ville og kunne rumme forskelligheder og variationer af mennesker og handlinger, der ikke skader noget som helst...


  • #313   13. jul 2013 ch

    jeg vil gerne rumme det, nævner jo også, at jeg sagtens forstår at amning er godt, og mødrene skal ud.
    Jeg ser det jo så bare som noget privat, og har derfor svært ved at forstå hvorfor sådan en babs lige skal flashes i offentligheden blandt andre spisende mennesker.
    og jeg ved godt, at amning er naturligt, men jeg tror nu nok jeg ville få et prik på skulderen og blive bedt om at stoppe hvis jeg hev den ene babs ud under en middag, og sad med den ude i den tid en amning står på smiley


  • #314   13. jul 2013 Som sagt - jeg synes egentlig bare at vi skal være dybt taknemmelig for, at vi lever i et samfund, hvor vi har så stor en frihedsgrad.
    At begrænse hinanden i noget der er så uskadeligt som det her synes jeg er det rene galimathias. Forkælet, ærligt talt, hvis man kigger rundt i verden og ser, at folk må dø for meget mindre...


  • #315   13. jul 2013 ch
    Ja absolut, det er jeg også enig i, altså at være taknemmelig for frihedsgraden.
    Men jeg mener også, at det med amning, er en debat om respekt fra begge "fronter" af. For jeg kan sagtens se det fra begge sider.
    De ammende vil jo gerne have retten til at amme offentligt, og andre vil gerne have retten til at nyde en middag ude uden at der er ammebryster og gylp ved nabobordet.

    Og det vil nok altid skabe debat, for hver holder på sin ret


  • #316   13. jul 2013 Jeg vil langt hellere se både hængepatter, siliconebabser, behårede manderøve, gylp i længder - midt i maden - end jeg vil have at vi udvikler os til et sted, hvor vi ikke som samfund IKKE kan tåle diversitet og dermed går i gang med at forbyde hverdagsting....

    Det er virkelig en glidebane.

    Gensidig respekt når man længst med og vi er faktisk nået ret langt med det.... Men vi bliver altså nødt til at kunne rumme, at andre gør tingene anderledes end vi selv ville have gjort - og vende den anden kind til smiley


  • #317   13. jul 2013 Pointen værende, Alfisten?

    Skal man væmmes ved billedet, miste appetitten, som du refererer til?

    Helt ærligt - jeg forstår ikke den kvindes valg - men then again, jeg forstår ikke hun fik barnet i første omgang.
    Men hun må sgu da gøre som hun har lyst til... Og nej, jeg tror simpelthen ikke på, at nogen møder den situation der i offentligheden...


  • #318   13. jul 2013 ch

    men jeg synes ofte, at den her debat kommer til at lyde som om, at de ammende har ret, og alle skal rette ind.

    Det synes jeg er en skam. For vi skal netop være her, og som det lyder med ammedebatten, så skal de ammende være der, og andre må indfinde sig med bryster i maden

    Så hvis man kan finde en løsning, så ammende kan komme ud, og inden risikerer at blive stødt over bryster osv, så er det da klart at foretrække mener jeg


  • #319   13. jul 2013 Ja føj da .... Prøv lige at se hvor klamt det ser ud........




    profilbillede
  • #320   13. jul 2013 Karina det er jo også sådan det er... Det ER jo virkeligheden, du beskriver.

    Så er der once in a while en, der falder helt udenfor - men det er der jo inden for alle områder.
    En der bare lige har badet i en liter for meget parfume, en gør en dyd af at klæde sig i hulkort - og så videre...

    Men det er jo aldrig majoriteten. Vi må alle leve med - og det synes jeg dælme vi forpligter os til i stedet for at brokke os over det enorme privilegium vi har - at folk er til stede selvom de generer vores øjne. Vi må kigge den anden vej.


  • #321   13. jul 2013 f&z

    ja puuuha smiley
    Jeg synes ikke at en diskret amning er klamt, eller amning generelt er det for den sags skyld, men derfor vil jeg stadig gerne frabede mig at mælkebaren bliver luftet ved nabobordet hvis vi er ude og spise smiley


  • #322   13. jul 2013 ch
    ja, det er jo ofte en minoritet der skiller sig ud, men derfor er debatten jo stadig relevant.

    Man kan så vel også se det på den måde, at den ammende selv har valgt at begive sig ud, men de resterende gæster har jo næppe valgt at begive sig ud for at se ammebryster.
    Hvis man ved at gemme brysterne, beherske sig med parfumen, undgå for nedringet top osv, kan undgå at støde andre folk midt i deres mad, jamen så synes jeg man skal tilstræbe det


  • #323   13. jul 2013 Det perspektiv ender med en niqab....

  • #324   13. jul 2013 ch
    ah det er måske lige i overkanten.

    Det er nok nærmere bare et spørgsmål om almindelig dansk præsentabel påklædning og respekt for andre folks grænser, i forhold til situationer som kan være meget intime


  • #325   13. jul 2013 måske netop pga den generaliserende tone.

  • #327   13. jul 2013 Kan virkelig ikke se hvorfor folk sku miste appetitten fordi en mor ammer?
    (Hvis hun gør det diskret selvfølgelig)

    Så hvis i ikke kan se barnet blive ammet men ved det hvad galt er der så i det?


  • #328   13. jul 2013 Fordi ordet diskret netop ser ud til være det glemte ord i debatten.
    Det er 'jeg ammer hvor jeg vil, når jeg vil - og jeg er ligeglad hvad andre mener, NÅ!!!!'
    Ikke 'jeg ammer, men jeg prøver at være diskret fordi jeg har forståelse for at ikke alle synes det er en lisså fantastisk oplevelse som jeg gør.'


  • #329   13. jul 2013 Mega- det virker bare som om at folk er ligeglade med hvordan det bliver gjort det skal bare ikke gøre agtigt?!

  • #330   13. jul 2013 Altså i offentlig rum

  • #331   13. jul 2013 megapixel - glemt.... ? har du læst mit første indlæg ?

  • #332   13. jul 2013 Jeg synes denne debat har udviklet til, at "jeg vil bare have ret" - argumenterne og debatten, er blevet meget kedelig.

    Vi ammende mødre (det er så mange år siden jeg ammede) giver jo alle udtryk for, at vi synes en diskret amning er ok... - Vi gider heller ikke, at se et par fyldte bryster på bordet.

    Men argumenter som det lugter, larmer, er ulækkert m.m. - Ej, helt ærligt! Skal der ikke være plads til os alle? Eller er den alm. dansker virkelig blevet så ego-centreret, så man kun er sig selv nærmest?

    Jeg har enormt svært ved, savlende handicappede, spisende svært overvægtige, svedende og usoignerede personer... - Men jeg kunne aldrig drømme om, at forbyde dem adgang der, hvor jeg evt. skal spise. - Men jeg kunne selvfølgelig henvise dem til toilettet, så jeg ikke mister appetitten....

    "Jeg har svært ved at forstå at man ikke har lidt pli og respekt over for sine medmennesker?
    Hvorfor kan de ik trække sig i baggrunden eller på toilet."

    F&Z - vil du gøre noget for mig? Næste gang du skal mødes med din mødregruppe eller andre ammende veninder. Kan I så ikke - bare denne ene gang - udvise lidt uopfordret hensyn og amme jeres børn på toilettet? For med et enkelt dame toilet, og tre-fire sultne babyer, så lægger I nemt beslag på dette toilet i 2-3 timer, - men det generer jo ikke nogen eller hvad?



  • #333   13. jul 2013 Dragen - det kan måske skyldes at ordet diskret netop ikke er specielt synligt

    F og Z - nej det har jeg læst. Men i det store og hele så synes jeg at der for manges vedkommende i den her debat udtrykkes første udtryk og ikke andet. Og det er så selvom de måske egentligt mener og udfører udsagn 2.
    Det bliver nævnt ret mange gange fra mange, at ammes der diskret, så kan man ihvertfald nemmere acceptere det - alligevel ender det i at Pro-ammere kyler diverse sarthedsbeskyldninger ud og derved udviser en pæn stor mangel på accept/respekt for andres holdninger..... mens der samtidigt stampes i jorden for eget argument. Det er ihvertfald noget der falder mig for brystet - pun intended - at respekten ikke ser ud til at skulle gå begge veje.


  • #335   13. jul 2013 Kicki - hahaha åh ja, folk vil da elske os for det smiley



  • #336   13. jul 2013 Lubas - Er det også din holdning, når det bliver gjort diskret?

  • #338   13. jul 2013 Jeg vil gerne have forbudt fysisk og mentalt handicappede hvor jeg spiser, fordi jeg synes de er skræmmende og uappetitlige. Jeg vil også gerne have duller, med fake extensions, synlig g-streng, patter der er ved at falde ud over trøjen og deres små rotter forbudt, for de er også uappetitlige. Samt mænd med synlige røvsprækker og fulde mennesker.

    Ja Mike, de har selv valgt at få børn og de har ret til at være i verdenen også, så kig den anden vej. Ellers holder jeg på små rum til ekstra sarte mennesker som ikke kan tåle at vi har frihed offentligt endnu. Så kan dig, alfisten og lubas jo spise sammen smiley


  • #339   13. jul 2013 hvad er der galt ?

  • #340   13. jul 2013 Mike/Vega - har du mere ret til et liv i det offentlige rum, end en anden kvinde der har fået et barn?

    Er vi ikke alle mennesker, - og har vi ikke alle de samme rettigheder - så længe vi bor i DK?


  • #341   13. jul 2013 Så skal bi også forbyde toiletter frihed sys det er jævnt klamt at sidde på en resturanten og se folk få på toilettet og komme ud 10 min efter!!

    Seriøst der skal være plads til alle så hvis i har et problem med at der sidder en ammende mor på cafeen i lige har retning mod, så find et andet sted!
    Og kommer der en mor og ammer diskret, så smut hvis klem det passer jer!

    Den der "så må i blive hjemme" pisser sku mig af!


  • #342   13. jul 2013 Er der nogensinde nogen af jer der slet ikke kan have amning på cafeer der kunne finde på at gå hen til en ammende mor og sige at det genere jer?

    Her tænker jeg uanset om det er diskret eller ej?

    Hvis ikke hvorfor?


  • #344   13. jul 2013 Jeg er at finde i mågodtland!

  • #345   13. jul 2013 ååååh Halfdan min ven smiley

  • #347   13. jul 2013 Det er da ENORMT uhygiejnisk at spise på toilettet!

    Men hvis du har lyst til det Vega så værsgo!


  • #349   13. jul 2013 Jeg fristes til at opsummere denne tråd lidt provokatorisk...

    Vi burde alle komme over os selv....

    Vi burde alle lade være med udelukkende at se verden fra vores eget perspektiv og åbne op for andres verden så ville det sgu være lettere at være til.

    Og det er så om man er ammende mor eller en bly viol, der bliver berørt af de ammende kvinde.......... Eller en af alle de andre...

    Gør plads og tag hensyn. Det er faktisk ikke så svært.

    Vi trænger til at komme over os selv og vores egen lille selvcentrerede verden allesammen....


  • #351   13. jul 2013 Præcis, Isabelle - derfor opsummeringen smiley

    Og nej, der går ikke noget af os - jeg tror faktisk nærmere tværtimod. Jeg tror man bliver et gladere menneske af at give mere ud - også selvom det ikke er alle, der er i stand til at give tilbage.


  • #353   13. jul 2013 Hvis du mener børn skal spise på toilettet må du vel også selv kunne?!

  • #355   13. jul 2013 Når nu du ikke har lyst hvorfor tror du så andre sku havde det?!

  • #357   13. jul 2013 Det står dig jo frit for det er dig der har et problem...


  • Matilde
    Matilde Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 869
    #358   13. jul 2013 Skal lærer at hækle sådan en her til mine veninder der lige har fået babyer...

    profilbillede
  • Matilde
    Matilde Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Hunde: 2 Svar: 869
    #359   13. jul 2013 Her er en guide til dem der er interesserede:
    http://happyhookcrochet.blogspot.nl/2012/05/free-boobie-beanie-patterntutorial.html


    profilbillede
  • #360   13. jul 2013 Jeg har ikke fået læst alt det der er skrevet, men tænker bare vi alle har været babyer engang....
    Jeg har intet i mod kvinder ammer offentligt, det kan gøres med et lille klæde hen over, og behøves ikke vække stor opmærksomhed, og bagefter er der et mæt og veltilfreds lille barn : )
    Synes det helt idiotisk at forældre skal stå og lave flaske osv, når kvinder er skabt på en måde, så barnet helt naturligt kan få mad, det synes jeg er ekstrem smukt.
    Jeg har ikke selv børn, men skulle jeg engang få det, så håber jeg de mennesker jeg møder på min vej, vil være forstående og huske på at der er rigtig mange ting man er nød til at bære over med i denne her verden, det er vi mennesker ikke så gode til.



  • #362   14. jul 2013 Det er da helt fint, at forskellige "fine" og dyre restauranter, kasinoer, cafeer ml.v. har en dress code, for at holde niveauet på et nobelt plan, men så skal de også være konsekvente:

    Ingen adgang for dem med hel- eller halvflashede boobies - uanset medbragt baby eller at man selv tror man er babe.

    Ingen adgang for dem med udsigt til underbukser - især ikke fra unge fyre, som ikke har opdaget, at de rent faktisk har ben, der er længere end 40 cm og en talje, hvorom man kan spænde et bælte, hvis man har været så uheldig at købe bukser i en lidt for stor størrelse, således at de ikke kan holdes på plads uden.

    Ingen adgang for dem med lange hår ovenud af skjorteåbningen på mænd, som enten ikke formår at tage en højhalset trøje på eller knappe den øveraste knap i skjorten.

    Ingen adgang for dem med sokker i sandaler - eller uplejede lange negle uden sokker.... i sandaler

    Ingen adgang for dem med alle for mange fordomme - Ses ikke direkte på påklædningen, men de bliver nok smidt på bordet hen ad vejen smiley





  • #363   14. jul 2013 Lubas, jeg kan komme løbende mens jeg ammer, på offentlig gade og også se skide hamrende godt ud ;o)
    Der bliver skam hygget med vores kære børn hjemme, men dæleme også ude i det gode offentlig. Ingen tvivl skal passere dig.


  • #364   14. jul 2013 Beauty is in the eye of the beholder.... smiley



  • Jørgen L
    Jørgen L Tilmeldt:
    jun 2013

    Følger: 1 Svar: 2
    #365   14. jul 2013 Jeg synes det er helt i orden at amme - stort set hvor som helst. Det kan da ikke genere nogen. Det er naturligt og sundt og til tider smukt. De der har noget imod det må have noget imod livet.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #366   14. jul 2013 Utroligt at der er folk der tror de er rummelig,som ikke kan rumme dem der har en anden mening.Måske i slet ikke er så rummelig som i tror.

    Har man ikke samme holdning skal man gå til psykolog,gå hjem,spise i et lille rum eller man skal hører at man er træt af livet.

    Hvilken regler for påklædning folk ønsker for deres sted må være op til dem selv.Ønsker man ikke at opfylde de krav eller syntes det ikke er noget man ikke kan stå inde for,er det en frit for at finde et andet sted.


  • #367   15. jul 2013 Jeg er helt enig med Jørgen L

    Max H. Betragter du dig selv som rummelig ?


  • #368   15. jul 2013 Max, nu kan jeg af gode grunde ikke vide hvem der bør føle sit truffet af din bemærkning ud i luften - men jeg vil da gentage et indlæg fra tidligere, der faktisk netop handler om os allesammen

    "Jeg fristes til at opsummere denne tråd lidt provokatorisk...

    Vi burde alle komme over os selv....

    Vi burde alle lade være med udelukkende at se verden fra vores eget perspektiv og åbne op for andres verden så ville det sgu være lettere at være til.

    Og det er så om man er ammende mor eller en bly viol, der bliver berørt af de ammende kvinde.......... Eller en af alle de andre...

    Gør plads og tag hensyn. Det er faktisk ikke så svært.

    Vi trænger til at komme over os selv og vores egen lille selvcentrerede verden allesammen...."


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #369   15. jul 2013 Lisbet.Ikke mere en som mange andre.Jeg syntes folk skal have lov til at være som de er så længe der ikke er andre som føler sig ramt af deres opførelse.

    Ch.Nu syntes jeg det fremgår af det jeg skriver at det er de folk som ikke har nogen forståelse for at det kan være andre der ikke har den holdning som de selv har,uden at skulle bedømme hvad de er og hvad de burde.

    Er enig med dig i at vi skal vise hensyn.Det er så der det går galt når en der vil amme ikke kan forstå at andre måske ikke gider se på det.Når man så skriver at folk kan gå et andet sted hen står jeg af.Nu er man også ligeglad med at det sted man er mister kunder pga at man vil fastholde sin ret.Hensynet har jeg ikke let ved at se.

    Jeg har skrevet hvad jeg er mener og er ude.


Kommentér på:
Hvad synes i?

Annonce