{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
851 visninger | Oprettet:

foder til sart mave {{forumTopicSubject}}

Halløj alle i dejligt kloge hoveder herinde!!

Nu har jeg skiftet foder mærker et utal af gange og har været igennem nærmest alle kornfri mærker jeg kender, men intet hjælper!
Uffe har så sart mave, han har haft det fra helt lille af, og tror bare han er en uheldig lille en, ud over den sarte mave er han sund, rask og fejler bestemt intet!
dyrlægen anbefalede RC men det dur heller ikke

afførringen han kommer med er sådan set også "normal" hvis man ser bort fra den er blød

vil bare så gerne finde noget han "fungere" på, eller i det mindste noget der giver ham fastere afførring.
for han fungere i princippet fint nu,
det er ikke fordi han overskider eller skider en million gange om dagen, hans afførings mængde er meget normal det er bare konsistensen..
er der nogle herinde der kender nogle gode mærker?
gerne kornfri, men på samme tid hvis han kan komme til at fungere på kornfoder jamen så er det, det han skal!
prisen er fuldstændig ligegyldig bare det fungere!

er simpelthen helt derude hvor jeg er villig til at prøve alt! for vil gerne have han får fast afførring!

tak for hjælpen på forhånd smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  foder til sart mave
  • #3   7. feb 2017 har givet det i omkring 1 måned til 1,5 (de andre får fortsat hvad de er vandt til) nogle gange har jeg skiftet tidligere fordi det nærmest har forværret afførringen, noget har han nærmest skidt 6 gange om dagen på og det synes jeg ikke er normalt!
    råt giver ham også dårlig mave også mange slags godbidder giver dårlig mave og det er ikke bare normal blød dårlig mave det er sådan rigtig tynd ad smiley

    nu kommer jeg lige til at sidde og tænke på om han kan være allergisk??


  • #4   7. feb 2017 Ellie har sart mave - hun får VOM, MUSH eller bare almindeligt råt. Det fungerer super.

    Derudover fungerer hun også godt på Alpha Natural vådfoder, Platinum tørfoder (den variant med den der spanske gris, som jeg ikke kan huske hvad hedder), Orijen Six Fish og Royal Canin GI. smiley


  • #5   7. feb 2017 rotteren - det vil jeg da lige læse om og købe for at prøve! alt for hans mavsi bliver lidt mere stabil for synes sq ikke det er rart han har så blød mave også selvom han ikke selv virker generet!

  • #7   7. feb 2017 Zita har også en ret spøjs mave

    Platinum med lam og ris er det eneste jeg har prøvet der giver hende rigtig fast afføring smiley

    Stongjoint kosttilskud i vådfoderet hjælper også af en eller anden grund lidt på at samle det


  • #8   7. feb 2017 Prøv et mærke med korn! Der er faktisk ret mange hunde der slet ikke fungerer ordentligt på kornfrit, jeg har fx to smiley

  • #9   7. feb 2017 Hvis ikke hans system er vænnet til forskelligt mad som lille hvalp, er det svært at gøre noget ved nu.
    Og kornfrit er kendt for at give vådere afføring hos hunde med lidt sart mave i forvejen.
    Du skal holde fast i et foderskift i længere tid. Det tager tre mdr for at det er rundt i hele kroppen.

    Vores Tori havde dårlig mave og tarmbetændelse i de første mange mdr efter vi fik hende. Hendes mave faldt totalt til ro på Arion Digestive Sensibility. Efter et år på det, kunne hendes mave tåle alt.


  • #10   7. feb 2017 Malene han har fra hvalp fået forskelligt foder og kun kornfrit netop fordi vi ville sikre os hvalpene kunne tåle lidt forskelligt nam og foder skifte, men Uffe som den eneste er bare ikke heldig med maven, for bob hans bror han har intet problem

    men vil prøve at beholde det mærke han har haft fastest afførring på og så købe probiotika til ham, for at se om det måske kunne hjælpe smiley !
    han har heldigvis ikke betændelse eller lign. i tarmen og er heldigvis velfungerende og overskider ikke, det er bare konsistensen der ikke er tilfreds stillende


  • #12   7. feb 2017 Hvis hunden trives ellers, så er det helt OK at afføringen er blød. En perfekt lort kan samles op med en pose, men efterlader et let klistret aftryk på jorden - siger tarmspecialisten.

  • #13   7. feb 2017 Regulært kan han jo også være en hund, der trives bedst med lidt korn i maden. Det kan du meget let teste ved at tilføre det foder som han får nu en håndfuld havregryn hver gang han får det, fortsæt i nogle uger, så kan du se om det løser problemet ud at skulle ud i endnu et foderskifte.
    Men ellers er Probiotika faktisk et godt foreslag.


  • #17   7. feb 2017 Han fik et eller andet specielt til tarmene da han fik RC, kan simpelthen ikke huske navnet, men tror måske det er det Dakota har linket til smiley (Men er ikke helt 100% sikker)
    Malene - altså han trives og han virker ikke selv generet af afføringen og det er kun ved noget foder hvor det nærmest løber ud af bagdelen på ham, og hvor han overskider (det er også det der er blevet skiftet ASAP fordi det slet ikke fungere for ham) andet er det bare fordi afføringen er lidt blød, lidt blødere end det du beskriver er helt okay, men heller ikke vildt meget værre, er bare vandt til de andre har mere fast afføring end han har!
    og så er der jo selvfølgelig den oplevelse med hvis han får bestemte snacks, råt eller ben han nærmest tisser ud af bagdelen (så det er vi stoppe med at give helt, for hans lille mavsi kan ikke holde til det) så er der nogle få godbidder og tyggeting kan lige kan klare og det giver vi ham istedet.

    men ja altså ud over det med afføringen er han en sund og rask vaps, der både leger og bolter sig der trives og er meget glad, så ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre!
    nu prøver vi i hvert fald med Probiotika og så hans ynglings foder fra Olivers eller essientiels og ser om det dur for ham, hvis ikke jamen så prøver vi med nogle af de foder muligheder der er blevet nævnt herinde, for vil gerne have hans mavsi fungere 100% optimalt!

    men er helt enig i at det er lidt skræmmende han ikke kan klare de helt naturlige ting som råt fx. det får de andre jo stor glæde af, og han synes da også det smager godt, det er bare ikke sjovt når man skal ud og skide en million gange på en dag fordi mor synes man skulle have råt! så der får han som regel noget andet istedet, så han ikke føler sig udenfor, når de andre får lækkert kød


  • #20   7. feb 2017 birgitta dyrlægen er ind over så bare rolig, gør bestemt ikke noget der ikke er diskuteret med hende smiley
    hvis du læser så skriver jeg noget af fodret er blevet skiftet efter meget kort tid da han ikke bare har haft blød mave, men tynd skid på det og derfor så absolut ikke fungere på det!
    han har haft sart mave fra han var helt lille, så dyrlægen har været inde over længe, men vi kan ikke finde ud af hvad gør det, netop fordi han ikke fejler noget.
    når det kommer til snacks får han også kun bestemte typer lige netop fordi hans mave ikke fungere på alt og blød mave er noget helt andet end tyndskid, hvilket han jo slet ikke skal have

    så rolig nu at jeg spørg om gode mærker er lige netop fordi vi ikke helt forstår hvad der gør hans afføring er blød.
    og dyrlægen siger hun tror det kan have noget med fodret at gøre, så foder skift er da det eneste logiske at gøre når man ikke kan finde andre syndere?
    RC er noget af det foder han slet ikke dur på, så selvom det er det eneste han har fået så har der stadigvæk været problemer.

    så at jeg er villig til at gøre alt for at få hans mave bedre er da ikke underligt når det er et problem han har haft siden han var helt lille, allerede dengang var vi opmærksom på hans afføring var anderledes end de andre hvalpes.

    så ja jeg er villig til at prøve alt for at gøre den afføring mere fast, og bare rolig dyrlægen er ind over, man lader ikke sin vaps med blød mave gå rundt uden lige at sikre sig det ikke er fordi han er syg.


  • #21   7. feb 2017 han har fåer kallun, noget okseben abefalet af dyrlægen, kyllinge snask, mener det var bryst og lever men er ikke helt sikker, så noget almindeligt svin og kalkun (kan ikke huske præcis hvilke dele af dyrene det har været)
    så har han fået almindeligt kogt kyllinge bryst og det er nok det han har reageret mindst på, det gav forholdsvis normal afføring, men han kan jo ikke leve på kogt kylling og ris


  • #23   7. feb 2017 tynd afføring får han kun af bestemte ting, så han har ikke tynd afføring til daglig!
    men den har altid været blød, da han var på modermælk var den meget normal og også i lang tid på essientiels hvalpefoder, den blev mere blød da han ramte de 6-7 uger, der er blevet taget prøver og testet for diverse bakterier fordi vi tænkte det kunne være noget i den dur, men som det ser ud nu så er vi alle på bar bund, specielt fordi han fungere og vokser som han skal, han over skider heller ikke og ja vi kan ikke finde ud af hvad der lige er galt.
    det er kun med nogle ting han reagere meget stærkt på, som giver ham tynd mave, men ellers er afføringen bare blød


  • #24   7. feb 2017 også derfor det er blevet henskrevet som sart mave, lige netop fordi vi ikke kan finde nogle defekter i tarmene eller bakterier der ikke skal være der.. så det et altså ikke helt nemt!
    hvis han bare havde været syg eller noget i den retning så ville vi jo vide hvad det kommer af, men der er bare ingen ting der indikere sygdom
    der er selvfølgelig overfølsomhed? for han reagere kræftigt på ting som okse og svin, så måske han skal testes for allergi af en eller anden art?


  • #27   7. feb 2017 det kom ikke helt bag på hende med RC fodret lige netop fordi han har reageret forskelligt på foder og korn er nok ikke godt for en mave der i forvejen er irriteret.
    tænker at snakke med hende om en specialist for han er ikke blevet kikkert undersøgt, og måske de kan se noget der :).
    mal nu ikke fanden på væggen! han går ikke rundt med dirrea hver dag! han har blød mave og så er der ting han har reageret på med tynd mave, de ting får han jo ikke stoppet i hovedet, det ville være frygteligt.
    så han har blød mave til daglig med ellers normal mængde afføring, det er bare blødt.
    hans tarmsystem fejler 100% et eller andet, men rolig nu han er ikke ved at gå til i afføring eller noget i den retning, han vokser som han skal, leger og har det godt! så jeg får jeg en henvisning til en specialist så vi kan finde ud af om han måske er allergiker eller har noget generende i tarmen så han kan få en fastere afføring smiley


  • #28   7. feb 2017 og ja dyrlægen ved præcist hvad foder det er! det har hun selvfølgelig skrevet ned, jeg er nemlig selv ikke sikker smiley

  • #29   7. feb 2017 Hvorfor tænker du at "korn ikke er godt til en irriteret mave"????

    Efter mine erfaringer er det faktisk endda rigtig god;) j det kan ofte hjælpe at tilsætte ekstra fiber, det kunne fx være havregryn, eller køb det her ; http://www.dyrenesbutik.dk/pro-fibre-hund-og-kat-500-gr?gclid=CJvCk5eR_tECFW4R0wodE9UFFg det virker fortrinligt smiley


  • #30   7. feb 2017 min kæreste lider af irritabelt tarm syndrom, så ved ikke har bare altid lært kornprodukter er med til at forværre tarm irritation!
    og tænker vel det gælder for hunde også smiley
    og så Uffes egen reaktion på RC var i hvert fald ikke som ønsket, han trives ikke på det i hvert fald smiley
    men det skal selvfølgelig ikke udelukke andet foder med korn, har bare personligt aldrig været tilhænger af kornprodukter i hundemad smiley
    men igen hvis uffe kan trives på foder med korn så er det selvfølgelig det han skal have! smiley

    så vil komme en tur til specialist og se om han kan gennemskue hvad der måske er med hans tarm og så vil jeg selvfølgelig fortsætte med min egen dyrlæge indtil da og prøve probiotika, for at se om det kan hjælpe til en fastere afføring! smiley


  • #32   8. feb 2017 tænkte lige jeg ville komme med spændende nyt! Uffe fik for en uges tid nyt foder fra belcando og har de sidste to dage haft helt fast afføring som er lige som det skal være!
    han får selvfølgelig lov at fortsætte på det her foder og dyrlægen er selvfølgelig med ind over, vi tænker stadigvæk en specialist er en god ting at få med i forløber og jamen så håber vi selvfølgelig hans mavsi fortsætter med at fungere på det nye foder! og vi finder en årsag til den bløde mave!
    tak for hjælpen til alle herinde smiley


Kommentér på:
foder til sart mave

Annonce