{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
650 visninger | Oprettet:

Politik ... {{forumTopicSubject}}

Kan simpelthen ikke forstå hvor alle de der aldrig overså en chance for at råbe/skrive/påpege " LØFTEBRUD " under Helle T´s regeringstid er blevet af, eller har den endelige lært at regne og fundet ud af at der rent faktisk selv for en blå regering skal kunne tælles til 90 for at man kan holde sine løfter ...

vor herre bevares ....

Og ja, så får Anders Samuelsen i den grad mig til at tænke ordsproget "Tomme tønder buldrer mest "
Kommentarer på:  Politik ...
 • #1   9. jan 2018 Løkke er på røven. Det var Helle også - omend i mindre pinlig grad. Men det ER sgu tankevækkende, at ingen medier råber og skriger, som de gjorde, da Helle var statsminister.

 • #2   9. jan 2018 ja det er også det der både undrer og irriterer mig ....

  Tja, han har da problemer men så længe ministerpensionen og eftervederlag og hvad de ellers kan tage med sig, er vigtigere for egoisternes parti LA, så sidder han jo også bare og kan lune sig ved tanken om at både en rimelig pensionsalder og en god økonomi som pensionist ....

  Kan nu godt grine lidt af at LA´s folketingsmedlemmer / ministre endda viser at tage egoisme til nye højder, selv deres vælgere er ikke mere værd end deres egen fremtidige økonomi .... men sådan ser deres vælgere det nok desværre ikke ... men hold nu da kæft der er nogen der i den grad får en god økonomisk tak for at støtten når en gang regeringsmagten skifter .... og for skattepenge .... den skat de har så travlt med at fortælle er for høj ... sådan en som Thyra F skulle imo bare ud uden en krone og direkte på et plejehjem af den almene standard ...


 • #4   9. jan 2018 Jeg tror (heldigvis), at DF er ved at male sig selv op i et hjørne med deres fuldstændig vanvittige forslag - der lige præcis lugter hæsligt af nazityskland. Udgangsforbud? Jamen for h....... altså smiley smiley smiley

 • #6   9. jan 2018 Hvad der var DF's vanvittige forslag for 10-15 år siden er virkelighed i dag.
  Dengang forekom de gale og forslagene far out.

  HELT som nu..
  De maler sig ikke op i et hjørne, jo mere rabiate de er, jo flere følgere får de. Det handler om timing.


 • #7   9. jan 2018 Jeg er ikke enig med DF, men de fører den politik de har lovet dem der har stemt på dem, imo ved man hvad de står får og hvad de vil kæmpe for, om man er enig eller ej ...hvorimod man ved hvad LA står for, men nu ved man så også at de ikke vil kæmpe for det de sagde til deres vælgere, men vil give køb på det for at blive på taburetterne, ellers havde de taget et valg første gang de truede med det ....

 • #8   9. jan 2018 Hanne, DF stemmer ret meget modsat det, de siger, de står for.

  Dem ved man da slet ikke hvor man har. KUN på udlændingeområdet. Alt andet er til salg.


 • #9   9. jan 2018 men det er så også deres mærkesag, alle ved at når der skal forhandles skal der gives noget, men normalt ikke på mærkeSAGEN som så for dem er udlændinge, men for LA er skatten .....

  jeg stemmer hverken DF eller LA, men er lige så bekymret for den kynisme LA vælgere har over for alle andre end dem med penge og som kan klare sige selv, som den kynisme DF har overfor udlændinge .... imo er det "ulækkert" begge dele ...


 • #10   9. jan 2018 Jeg er enig. Begge dele er ulækre.

 • #11   9. jan 2018 Er det ikke et dejligt land vi lever i smiley

 • #12   10. jan 2018 Forskellen på DF og nazisterne i 30'erne er intelligensen. Selv den samlede DF-bestyrelses summerede intelligenskvotient vil have vanskeligt ved at måle sig med Goebbels ditto. Heldigvis! smiley

 • #13   10. jan 2018 Heldigvis lever vi et demokrati og vi har alle ret til at have hver vores holdning uanset hvor ulækker eller kynisk i andre finder den smiley Jeg stemmer LA - ikke fordi jeg er fuldstændig enig med dem, men fordi det er dem jeg flest holdninger til fælles med smiley
  Nu har Lykke jo ikke ligefrem lovet os skattelettelser; han har sagt at det er et mål han har. Det er IKKE det samme som at love noget og derfor kan man vel næppe tale om løftebrud smiley LA var noget mere firkantede i deres udtalelser og det en helt generel svaghed det parti har; de lægger alt for stejlt ud.
  Det er naivt at opfatte noget en politiker siger som et løfte - uanset om pågældende politiker kalder det et løfte. Politik indebærer altid en lang række kompromiser og kun yderst sjældent får den ene part sit forslag gennemført i fuldstændig oprindelig og uændret form.
  Og ja, jeg er måske kynisk når jeg siger at jeg synes der skal være et sikkerhedsnet så der ikke er nogen der der skal være tvungne til leve på gaden og gå sultne i seng. Og selvfølgelig skal man kunne få en uddannelse og blive behandlet når man bliver syg. Og det skal ikke være sådan at man ender i rendestenen fordi man af en eller anden grund ikke kan arbejde mere. MEN jeg synes så omvendt også at man skylder dem der betaler gildet at man lige stoppper op og tænker over hvad der er rimeligt at forlange.


 • #14   10. jan 2018 enig, vi har alle ret til vores mening, og heldigvis for det....

  Nu var det ikke det med løfter som sådan jeg lavede emnet om, men den manglende brugen af ordet løftebrud for denne regering ifht. Helle T´s regering ...

  mht til dit sidste afsnit, så ja det sikkerhedsnet vil LA også, men meget med privatisering, og de vil skære i SU´en ... så måden de vil dette på vil imo sikre at det der de bedst stillede der får råd til de bedste og hurtigste behandlinger samt at sende deres børn på de længerevarende uddannelser, så det vil skabe en yderligere skævvridning af samfundet.
  De der betaler gildet (hvilket vi jo på et eller andet plan alle bidrager til) er ikke blevet fattigere de seneste mange år, de rigeste er blevet rigere.


 • #15   10. jan 2018 Jeg har en kollega, hvis kone (40år) har levet af bistandshjælp i snart 8år. Hun fejler intet, men har bare ikke lige fundet ud af, hvad hun vil. Jeg er socialist, men synes stadig ikke, at det er i orden.
  Yd efter evne og nyd efter behov - den holder stadig


 • #16   10. jan 2018 "De maler sig ikke op i et hjørne, jo mere rabiate de er, jo flere følgere får de. Det handler om timing."

  Det er måske bare mig, der er naiv - tænker, at folk da umuligt kan støtte forslag som udgangsforbud mv.

  "MEN jeg synes så omvendt også at man skylder dem der betaler gildet at man lige stoppper op og tænker over hvad der er rimeligt at forlange."

  I vid udstrækning er dem, der betaler mest til gildet, dem, der har mulighed for at rage mest til sig. • #17   10. jan 2018 Jeg må tilstå at jeg ikke føler at jeg rager til mig. Jeg knokler popo'en ud af mine bukser og får min løn for det. Jeg elsker mit arbejde og derfor gider jeg blive ved. Min løn er ikke prangende, men høj nok til at jeg betaler over halvdelen i skat. Min helt personlige følelse er at det er for meget. Jeg har hørt at der skulle have været en del skattelettelse for so med de pæne indtægter i de seneste år. Dem har jeg ikke set noget til. Jeg er istedet kommet til at betale mere. Min løn er Ikke ligefrem steget eksplosivt. Jeg har ikke nogen stor gæld der giver mig rentefradrag. Jeg sparer op istedet, hvilket pt nok ikke er specielt fornuftigt. Men det er sådan jeg er opdraget.
  Nu er alle de penge der bruges i det offentlige jo ikke til folk på overførselsindkomster smiley Men også til fx prestigerådhus projekter og unødvendige kæmpe fodboldstadions (eksempler fra min egen kommune). Det er ikke rimeligt at bruges folks skattepenge på det når samme kommune har skoler der står og forfalder og veje der er så hullede at de må nedsætte hastigheden til 30 km/t. Det pisser mig også af at der fx bruges skattepenge på eftervederlag til politikere. De ved da ligeså vel som alle andre i tidsbegrænsede stillinger at når fristen udløber skal man enten søge sin stilling igen eller finde sig noget andet at lave. Jeg har selv haft en tidsbegrænset stilling; jeg fik sgu ikke noget eftervederlag, da den udløb og jeg måtte finde noget andet fordi den blev sparet væk.


 • #18   10. jan 2018 Men - er det så ikke ved de prioriteringer, der skal sættes ind, Mette og ikke så meget skattens niveau?

  Hvis de forbandede eftervederlag blev afskaffet og prestigeprojekterne lagt i graven, ville pengene kunne fordeles dertil, hvor de er nødvendige.
  Og der er faktum jo bare, at LA, eksempelvis ønsker at pengene skal gå til erhvervslivet og ikke til forfaldne skoler og personale i børnehaven.


 • #19   10. jan 2018 Pædagoger knokler - og får ikke meget i løn. De betaler altså ikke så meget til "gildet", men skal høre på, at folk, der får (langt) mere for at knokle, klager sig over, at de betaler mere til gildet. Jeg FATTER det ikke.

 • #20   10. jan 2018 Journalister har skaffet sig en overenskomst, der gør, at de får pænt meget i løn. Min ældste søn (journalist) får fx højere løn end min gymnasielærermand. Yder min søn så mere end min mand, eller er han bare heldig, at han har valgt et job, der giver flere penge?

 • #21   10. jan 2018 Det er også min oplevelse at mange højtlønnede har en opfattelse af, at de arbejder mere for deres penge end lavtlønnede gør.
  Eller at de har større ansvar....

  Det undrer mig virkelig at man kan komme til den konklusion.

  Det er ikke ligefrem det, lønniveauet er fastsat efter....


 • #22   10. jan 2018 @ Mette, at der er skattekroner der bruges forkert kan vi slet ikke blive uenige om ... desværre synes jeg at uanset hvor vi stemmer, og uanset at mange politikkere hurtigt kommer med forargede kommentarer om eftervederlag, høj pension og lav pensionsalder til folketingsmedlemmer (ifht. den generelle) så er der en manglende vilje til at gøre noget ved det når det kommer til stykket smiley ... og ærlig talt er det imo helt grotesk at de sidder og bestemmer over egne løn, og pensionsforhold ...

  @ CH .. enig ... jeg er IKKE som sådan fortaler for ligeløn for alt arbejde, men lige respekt for at alt arbejde der udføres er en nødvendig del af tandhjulet burde være en selvfølge...

  @ Søren, desværre er der altid folk der udnytter systemer, og det er det sociale sikkerhedsnet, eller om det er skattesystemet, de findes i alle lag ... det er bare træls... • #23   10. jan 2018 Jeg er i ikke i tvivl om at pædagoger knokler - jeg er i familie med rigtig mange pædagoger ( børnehavepædagoger, pædagoger der beskæfter sig med psykisk udviklingshæmmede, en der arbejder på en efterskole for unge på kanten af samfundet). De synes så tilgengæld ikke at deres løn er for lav (iflg deres egne udsagn) og de har temmelig mange goder, som fx hverken min mand eller jeg har. De har kortere arbejdstid - trods fuldtid - betalt frokost. De har fri, når de har fri. Har de overarbejde bliver de kompenseret og de bliver ikke med en uges varsel sendt til Japan, New York eller Frankfurt. Både min mand og jeg valgte at bruge det meste af vores ungdom med næsen i bøgerne. Min mands to søskende valgte en lidt mere 'fest-præget' ungdom og en kortere uddannelse til pædagog. Min mands bror har fortalt at han valgte pædagog fordi han ikke gad bruge sin ungdom på at knokle med bøger og lektier. Jeg sidder ikke og føler at min uddannelse og mit job giver mig et større ansvar eller er mere værdifuldt end deres. Men faktum er nu altså at jeg arbejder nogen flere timer end de pædagoger, lærere og kontorassistenter jeg kender. Jeg tjener flere penge bl.a. fordi jeg så forventes at arbejde fx om aftenen, hvis det er nødvendigt eller flyve afsted til New York i næste uge hvis det er nødvendigt. Jeg arbejder ikke under en overenskomst; det er ikke kutyme hverken inden for mit arbejdsområde eller inden for min uddannelse. Både min uddannelse og det felt jeg arbejder i er mine valg og jeg fortryder ikke et sekund.
  Jeg har den holdning at jeg tror det ville gave samfundet, hvis skatte blev sænket og der blev kigget gevaldig kritisk på hvad det er man bruger pengene på. Det er min holdning smiley


 • #24   10. jan 2018 Der er altså lidt offer-mentalitet over det der smiley

 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 27 Hunde: 2 Emner: 242 Svar: 8.459
  #25   10. jan 2018 Jeg siger ikke at højtlønnede ikke knokler, men mange af de fag hvor flest mennesker knokler jeg selv halv ihjel fysisk, er på ingen måder højtlønnede.

  I min optik skal der ikke være skattelettelser nogen som helst steder, pengene skal bruges bedre, og sådan noget som f.eks psykiatrien skal på finansloven, eller i det mindste tildelses flere penge end de gør i dag, det er skisme vigtigere end folk får skattelettelser.

  Der er også mange med ikke særlig høj løn, der kan blive kaldt på job i tide og utide, arbejder på skæve tidspunkter osv, det er altså ikke kun forbeholdt de højtlønnede , hvem tror du måske passer dine bedsteforældre, laver din vandskade, køre din bus, henter dig i taxa kl. kvart i kvalme osv osv osv ?


 • #26   10. jan 2018 Jeg må sige, at jeg som pædagog bestemt ikke hverken havde faste pauser eller nødvendigvis faste arbejdstider. Ej heller havde fri, når jeg havde fri...

  Men det skal nok være nogle, der er så heldige at få lov til også at HOLDE den pause, de selv betaler for smiley
  Et eller andet sted...


 • #27   10. jan 2018 De pædagoger, jeg kender, har sgu ikke nødvendigvis fri, når de har fri.

  "Både min mand og jeg valgte at bruge det meste af vores ungdom med næsen i bøgerne."

  På at få en uddannelse alle andre skatteydere betalte - og få SU, som alle andre skatteydere også betalte.
  Såvidt jeg ved, kan universitetsstuderende snildt have et festligt ungdomsliv ved siden af studierne smiley Min mand sad fx ikke med næsen i bøgerne 24/7, ved jeg da smiley


 • #28   10. jan 2018 At studere er ikke et offer, det er et kæmpe privilegium.

  Hvis jeg kunne, ville jeg være studerende hele livet, det er SÅ fedt. • #29   10. jan 2018 Helt enig, CH. Det er "lidt" bizar, at nogle mener, de skal have ekstra betaling for at have fået lov til gratis at gøre noget, de finder spændende.


 • #30   10. jan 2018 Jeg opfattede nu altså ikke min studietid som et offer smiley Det er som andre her siger et privilegium at man kan få en - næsten - gratis uddannelse (bøgerne var på ingen måde gratis og nogen af dem kunne ikke betales på SU ;- )
  Det var på nogen måder fedt at ære studernede. Meeen jeg gad nu ikke være studerende og leve på en sten hele livet smiley

  "Der er også mange med ikke særlig høj løn, der kan blive kaldt på job i tide og utide, arbejder på skæve tidspunkter osv, det er altså ikke kun forbeholdt de højtlønnede , hvem tror du måske passer dine bedsteforældre, laver din vandskade, køre din bus, henter dig i taxa kl. kvart i kvalme osv osv osv ? "
  Det er jeg da udmærket klar over. Meeen det er jo så heller ikke noget de gør gratis;-) De bliver dælme da kompenseret for at arbejde på de tidspunkter. Lige så vel som jeg gør i kraft af det er noget der er taget højde for i min månedsløn. Min svigerfar tjente temmelig pænt på at kører taxa om natten. En af mine gode venner er VVS'er og har ofte vagter om aftenen. Det tjener han RIGTIG godt på smiley Når min søster tager senvagter/nattevagter på hospitalet får hun dobbelt op.

  Og ja, jeg er nok en kynisk kapitalist når jeg føler at der måske er et eller andet skøbt når man nærmer sig 60% i skat. Og tænker at det måske har nået et stade hvor nogen burde kigge gevaldigt kritisk på hvad vores penge går til istedet for bare at kradse mere ind. Man kunne jo fx starte med at lade være med at smide 12 milliader efter en eller anden aktiefusker. Min mistanke er at der muligvis godt kunne blive råd til både skattelettelser og den velfærd vi kender, hvis man kiggede tingene efter i sømmene. Jeg er ret overbevist om at det ikke er enten eller når jeg ser hvad der smides penge efter fra offentlige kasser (jeg har selv siddet et sted hvor kommunerne var kunder - det var særdeles tankevækkende !) Men jeg ved også udmærket godt at lige så snart man nævner at man synes skattelettelser kunne være en fin ide, så er man politisk ukorrekt, kynisk, mangler empati, snævertsynet, egoistisk osv osv osv smiley


 • #31   10. jan 2018 "Men jeg ved også udmærket godt at lige så snart man nævner at man synes skattelettelser kunne være en fin ide, så er man politisk ukorrekt, kynisk, mangler empati, snævertsynet, egoistisk osv osv osv"

  Det har ingen vist skrevet smiley Men jeg vil dog påstå, at flere folketingsmedlemmer i LA i DEN grad er kyniske, snæversynede, egoistiske og uden empati.
  Men HVORFOR skattelettelser til fx dig og din mand, Mette? Hvad er begrundelsen for, at der er brug for skattelettelser til mennesker, der ikke mangler noget af betydning?

  Jeg er helt enig i, at der er MEGET, der kunne kigges efter i sømmene med henblik på at spare staten for mange mange millioner. At en fyret kommunaldirektør skal have fem millioner i fratrædelsesgodtgørelse er fx bindegalt.


 • #32   10. jan 2018 Jeg er all for skattelettelser så snart vores velfærdssamfund er restaureret fuldstændig.
  Før det forekommer det mig at være en hovedløs disposition.

  Og ja! For fanden da, systemet trænger til en oprydning.


 • #33   10. jan 2018 der er helt sikkert folk i det offentlige som med betalt frokost pause og så får den holdt, men der er også en hel del der ikke gør, eller som med den betalte accepterer at de kan kaldes væk fra den ... selv er jeg administrativ medarbejder i kommunalt regi, jeg spise ved mit skrivebord, og jeg kan ringes op i min fritid, til hver en tid ... uden at få ekstra, det er en del af min arbejdsbeskrivelse ... en del at andre der kan kaldes ind eller som i deres jobbeskrivelse har en forventet fleksibilitet fordi de skal dække for hinanden sygdom, kurser og ferie, de får måske nok noget for det, men de fleste af de såkaldte varme hænder når nu ikke op på topskatteniveau alligevel, så god er lønnen ikke ...

  jeg er så en af dem der mener det er ok med skattelettelser, men de skal gives i bunden af indkomstskalaen for der tror jeg der er størst chance for at de kommer ud og skaber gang i den danske økonomi og de danske butikker...


 • #35   11. jan 2018 Om man betaler 20, 40 eller 60% i skat, er det stadig en relativ størrelse. Jeg ville ønske, at man tog mere hensyn til købekraften. Hvor lang tid skal du fx arbejde for at kunne bespise en familie på 4 personer i en måned. Næppe særligt længe og helt sikkert i top 10, når vi ser isoleret på købekraften. Biler er snart det eneste produkt, hvor prisen er uforholdsvis høj ift lønningerne.

 • #36   11. jan 2018 "Om man betaler 20, 40 eller 60% i skat, er det stadig en relativ størrelse."

  Lige præcis!


 • #37   11. jan 2018 Jeg har jævnligt set lønkøringer på det kontor, jeg arbejdede på, og uden at gå i detaljer kan jeg sige, at de højtlønnede (chefer og akademikere) på trods af højere trækprocent havde en hel del mere udbetalt end os længere nede på lønstigen. Og det må vel i sidste ende være det, det drejer sig om.

  Jeg kan så også godt blive forarget over prestige projekter, som f.eks. super stadioner, så længe der ikke er penge i kommunekasserne til kernevelfærden. Jeg ved godt, at det skal trække rige tilflyttere til, men i hvor høj grad gør det det ?


 • #38   11. jan 2018 Os i Farum har betalt RIGTIG meget i mange år for Brixtoftes stadion - og hans andre sportsprojekter smiley

 • #39   11. jan 2018 Ja, og der var vist heller ikke mange, der havde lyst at komme i kommune med jer ved kommunalreformen i 2007.

 • #40   11. jan 2018 Jeg er en af dem der tjener ret pænt igen, efter at have taget 5 år på lav løn. Det er fanme ikke sjov at tjene lidt. I øvrigt arbejder man lige meget om man får meget eller lidt i løn. Sådan er det i ihvertfald for mig.

  Uanset, er jeg ret ked af, at det ser ud til at skellet mellem rig og fattig vokser hurtigere og hurtigere. Det er så forkert i mine øjne.

  Så et foredrag med Martin Thorborg, som havde regnet ud, at han betalte faktisk lige så meget i "skat" da han boede i USA, men der ryger pengene bare på forsikringer i stedet. Nej, så heller den semi socialistiske model vi bruger i DK, eller skal jeg sige gjorde....

  Men det pudsige er, at det tit er mellemklassen (skulle ellers tro, at de godt vidste, at de er tættest på at ryge ned i lortet, hvis bare det mindste knækker i livet), der hylder de disse liberale folk, og endnu sjovere er det, at det er brødkrummer de får, og de brødkrummer skal så bruges på forsikringer. Sidst jeg tjekkede, er dem der laver forsikringer, private firmaer der også skal have overskud... Hm, hvorhenne er det lige, at det er billigere i længden? smiley

  Plus, når det private så kikser (går konkurs eller opperer forkert foreksempel, ja, så er det alligevel det offentlige der skal rydde op. smiley

  Jo, jeg hylder de Liberale ideer eller noget.....


 • #41   11. jan 2018 - Og det amerikanske sundhedsvæsen er LANGT dyrere for staten end det danske. Dette til trods har blå blok kæmpet ihærdigt for at støtte privathospitaler. Jeg fatter det ikke.

Kommentér på:
Politik ...