{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.849 visninger | Oprettet:

Stor aggressiv hund {{forumTopicSubject}}

Hej

Jeg har en sankt bernhard tæve som lige er blevet 1 år.
Vi købte hende i Polen af en dygtig og troværdig avler, og fik hende shippet til dk. Jeg har fulgt med siden hun var få dage gammel, og løbende fået videoer og opdateringer. Fra vi fik hende ind af døren, var hun meget nervøs og krøb bare hen i et hjørne. Jeg sørgede for en meget stille indkøring og introduktion til de 2 andre i familien, så hun kunne falde helt til. Jeg sov med hende i flere uger osv..
Jeg ventede en uge med at få den første gæst, som var en veninde der rigtig gerne ville se vores nye hvalp. Men trods godbidder, og at vi lod hende køre dit eget tempo med alt, så tog det hende 45 min før hun kunne røre hende, og så var det stadig ikke godt. Jeg tænkte allerede der, over at det her ikke virkede rigtigt... Og sådan fortsatte det fremad, med folk som kom i vores hjem. Hun gøede og krøb væk. Så hun er tydeligvis en meget usikker hund..
Nu er hun så blevet stor og "voksen" og trods socialisering, er hun blevet en hund der gør "aggressivt" af folk vi møder på gåture. Det lyder voldsomt, og folk bliver bange. Så nu er jeg blevet nervøs for hun skal bide nogle, hvis vi vil tage hende med ud hvor jeg ikke er opmærksom .. Jeg er derfor begyndt at undgå det til tider, hvilket jo heller ikke holder....
Det sjal lige siges, at herhjemme er hun så god og glad! Er på ingen måde utryg ved hende.

Kommentarer på hvorvidt det var klogt at købe en hund ubeset, frabedes. Det kan vi godt selv se, og står nu og har brug for hjælp.

Er der nogle der har gode råd??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stor aggressiv hund
  • #1   29. dec 2019 Mig bekendt er det ikke uhørt at racen ofte ikke er gode til fremmede. Jeg har i hvertfald mødt en pæn del ,der var i en meget solid hundegård ,når der var gæster. Så mit råd vil være at lukke hunden væk/bygge en hundegård.

  • #2   29. dec 2019 Du skal have fat i en dygtig adfærdsbehandler,et sådant problem kan man ikke hjælpe forsvarligt med uden at se hunden. Hvor bor du? Måske nogen kan anbefale en i nærheden

  • #3   29. dec 2019 åh disse minder... Jeg havde en periode med de der Sankt Bernhard på stribe i rådgivning. en havde smerter, en anden gav ejeren op på da de ikke kunne holde hunden fysisk hvis den angreb igen og en fandt vi ud af var vokset op uden tæven fordi det åbenbart iflg en opdrætter af racerne i udlandet er normalt at lade tæven gå alene undtagen når hun skal give mælk fordi de små kan komme til at ligge under moren... Jeg ved ikke om det er sandt men hunden var mildest talt sindssyg.

    pga størrelsen er det meget meget svært at arbejde med da du skal kunne garantere andres sikkerhed.

    alle jeg var ved valgte ejeren derfor at give fred.
    Det plagede mig at fysik alene skulle afgøre det men det er ejerens valg altid.

    se fx www.sea-hund.dk. Jeg ville ringe og tage en snak med Karen Ulrich.

    pga hundens fysik ville jeg vælge rådgiver med voldsom stor omhu.

    Jeg håber du lykkes. Jeg har et stort hjerte for racen og kan mærke du brænder for din hund


  • #5   29. dec 2019 Lidt off topic og dog... nogle ser ved om de avles mere vogtende i udlandet? altså om man anvender avlsdyr med et andet sind end herhjemme?



  • #6   29. dec 2019 Jeg bor i Sønderjylland. Det er min 3. af racen, og de 2 andre har været de bedste hunde, og meget "normale".. Men her har vi så været uheldige. Det er bare så stressende at skulle have en hund man skal lukke væk på den måde hver gang der kommer uanmeldt besøg osv.
    Håber en adffærdsbehandler kan hjælpe, når hunden umiddelbart er sådan af sind..


  • #7   29. dec 2019 sikke en skam smiley

    måske er det en mandagsmodel.... den ejer jeg var hos hvor smerter var årsagen, fik en ny. den er verdens kæreste hund, vogter javist men slet ikke som den gamle.

    ejeren var helt uden skyld. den havde voldsom hd


  • #9   29. dec 2019 Når hunden allerede er sådan som 1 årig og faktisk har været det fra helt lille hvalpe, så får du desværre aldrig den omgængelige hund, det lyder til du gerne vil have, uanset hvor meget træning du ligger i den.
    Det kan måske blive bedre, men omgængelig bliver den aldrig. Det ligger alt for dybt i dens gener.


  • #10   29. dec 2019 Jeg kan ikke lide, at hvalpen var nervøs som lille. Det skal en ScB hvalp aldrig være.

    For er den bare vogtende, så kan det relativt hurtigt læres at styre. Det er det gode.

    Men er den angst, så er det noget helt andet, og kræver en meget stor indsats at håndtere.

    Jeg ville tage fat en af de kloge som andre anbefaler.


  • Karin B
    Karin B Tilmeldt:
    jan 2008

    Følgere: 2 Emner: 11 Svar: 101
    #11   29. dec 2019 Det er mest det, at hunden har været nervøs siden den var lille, som er bekymrede. Som andre skriver, så hører det til racen at være vogtede. Men kombinationen af nervøsitet og stærk vogtning lyder bare ikke godt.

    Håber at en dygtig adfærdsbehandler kan hjælpe.


  • #12   29. dec 2019 Uha.. det bliver en utroligt stor opgave, hvis I tager den på jer.
    Det er jo netop sådan en hund alle vi andre frygter at bo i nærheden af.
    Racen er af natur vogtende, og når dette instinkt krydres med skrøbeligt temperament og elendig prægning hos en skidt avler, bliver det aldrig godt.

    Det er desværre ikke unormalt at man i østlande ikke præger hvalpe korrekt, at man tager tæver fra hvalpe, og at man generelt bare ikke har samme etik og moral som i Norden. Så din oplevelse kommer ikke bag på mig. Jeg ser så meget lort importeret østfra, både mentalt, bygningsmæssigt og sundhedsmæssigt.


  • #13   29. dec 2019 Jeg tænker også, at kombinationen af en usikker hund, der samtidig er vogtende kan være bekymrende. Og det lyder på mig som noget hunden er født med og det er jo desværre ikke sådan lige at ændre på.

    Jeg synes godt, at du kan få en adfærdsbehandler ud, men jeg ville forberede mig på, at det kommer til at kræve en kæmpe indsats. Og at der formodentligt skal tages nogle forholdsregler og hensyn resten af hundens liv.


  • #15   30. dec 2019 @Ida.
    Jooo, det er ikke normalt, at man ikke kan lære sin hund, at gæster er velkomne hvis ejeren siger god for det.

    Det betyder ikke, at de skal klappe hunden, men at den skal acceptere at de der, det kan man altså lære alle normale hunde.


  • #17   30. dec 2019 Undskyld for en lille smule off topic, men hvornår og hvordan blev det egentligt acceptabelt og normalt at anse en Sankt Bernhard for en skarp vogterhund ?

    Det er ikke en rolle som vogterhund, der ligger bag racen.
    Det er ikke en skarp vogterhund, der beskrives i racestandarden eller Køb Hund, der beskrives en venlig hund, der kan være vagtsom i visse situationer, men mere beskytterhund end vagthund.
    Jeg har også kendt et par skarpe, men også nogle venlige, og skarpe, grænsende til aggressive SB'er, som de beskrives herinde, er bestemt heller ikke det jeg husker fra år tilbage. Og jeg tvivler også på, at det er målet for ret mange opdrættere i DK.


  • #18   30. dec 2019 Og så vil jeg da klart bakke op om forslagene om at få en dygtig adfærdsbehandler ind over, for en hund i den størrelse med kombinationen af frygt og vagtsomhed er farlig.

  • #19   30. dec 2019 Tak for jeres svar. Jeg vil undersøge adffærdsbehandler, og håber der ksn gøres lidt. Som jeg nok må indse, kommer jeg nok ikke til at have et "normalt" liv mht fremmede, medmindre der sker drastiske ændringer med hende.

    Og til Lene N:
    Det er nemlig fuldstændig korrekt, det er som sådan ikke racens natur at være avlet direkte som vogterhund. Den skulle være mere alsidig. Men mange års dårligt garage avl, og hos avlerene, avl med henblik på eksteriør fremfor sindet, har gjort at der har været mindre fokus på de rigtige sammensætninger gennem tiden. Dette er selvfølgelig ikke ment alle, men det høres at have været en tendens... Specielt fordi nogle er gået op i at få en sporty model af racen


  • #21   31. dec 2019 Det kan der være noget om. Jeg har også hørt om bidske SanktBernhardshunde. Har dog trodset fordommene, og været heldig - indtil nu..

    Tænker bare, man hører også om bidske gravhunde, terriere mm, det er bare knap så omtalt da racens str ikke er så voldsom som hvis det er de store hunde.
    En schæfer i byen her, bed for 14 dage siden en terrier ihjel da ejeren var ude at gå tur, og schæferen tilfældigvis var løs.. Så nu går snakken om schæferhunde generelt her i byen. Det er også ærgeligt mod racen, da man også kender de gode af slagsen.


  • #22   31. dec 2019 Min første hund var en ScB, men den var uden tavle og den fik jeg fordi den bed sin ejer.
    smiley

    Den var dog ikke være end at den kunne rettes nogenlunde op. Men en sur satan var den. Men på en gård ude på landet var det sådan set fint nok.

    Tror nu mest af alt det var opvæksten (den havde fået tæsk), og angst led den ikke af.

    En ScB med angst møder man altså sjældent.

    Så er der dem der er vogtende, og det møder man i mere eller mindre grad i mange af de store racer. Det er normalt ikke en kæmpe udfordring, da det altså kan håndteres.

    Nu ved jeg godt at den forbudt i DK, men man kan altså nemt besøge en ejer med en Boerboel, man skal dog lige have lov af ejeren først. Var racen ikke forbudt, så havde jeg nok selv en.

    Ja selv en Fila ejer kan man besøge, man skal bare ikke røre hunden, for den nøjes ikke med at gø advarende til at starte med har jeg hørt (den ville jeg så aldrig eje selv, den er vist for hidsig). smiley

    Min egen Grosser er meget vogtende (også i forhold til standarden), der skal folk der besøger mig absolut heller ikke røre ham, for så flyver han lige op i hovedet på personen og gøer advarende (det er meget ubehageligt).

    Jamen, så må folk da bare lade være med det, og efter en halv times tid skal han nok selv vise at nu er alt godt.

    Som jeg forklarer folk, han er bare meget mistroisk. Det er altså ikke svært med en vogtende hund normalt.

    Ingen racer avles af hvad jeg ved, til at angribe alt hvad der bevæger sig.


  • #23   31. dec 2019 Ingen tvivl om at der er skarpe SB'ere derude, spørgsmålet er om, det er korrekt i forhold til, hvad racen skal være.

    Mine dyrlæger og de ansatte derinde har flere gange nævnt for mig, at SB er en af de racer, de ikke føler sig trygge ved, for de har haft for mange dårlige erfaringer med dem. De har også nævnt, at der er/var en opdrætter hernede, der lavede meget skarpe SB'er. Om det sidste er rigtigt eller det er et problem over alt, tør jeg ikke sige. Men det er her i lokalområdet, jeg har mødt de skarpe.
    Da jeg flyttede hertil, havde min meget venlige nabo en SB han, som jeg aldrig har hilst på, selv om vi ofte stod og snakkede længe, når vi mødtes. Han sagde lige ud, at det var bedst at holde fingrene fra den, og den tog da heller ikke selv initiativ til at hilse. Når man kom ind i deres hjem, blev den holdt væk.

    Jeg har dog også kendt nogle venlige SB'ere, og hvis den skal bruges som gårdhund, hvilket jeg har indtryk af, at der er en del, der bliver, er det jo ikke smart med en hund, der er så skarp, at folk med et legalt ærinde ikke kan stå ud af bilen på gårdspladsen, hvis ejeren ikke er til stede.

    Ingen tvivl heller om, at det er en race, der har store problemer også sundhedsmæssigt, men hvad der er gået galt i avlen, ved jeg ikke. Om det er avl efter et specielt udseende og ingen fokus på temperament og sundhed, ved jeg ikke. Men en udstillingshund skal dog trods alt være så omgængelig, at den kan håndteres af fremmede.


  • #24   31. dec 2019 Da jeg var barn hentede vi mælk på en gård, de havde en SB.
    Den første de havde var ok, ikke venlig, men ok. Den næste de fik var bestemt ikke venlig stemt.
    Og det endte da også med at jeg stoppede med at hente mælk, for hvis hunden var der blev jeg nød til at bure mig inden i stalden, indtil gårdejeren kom og tog hunden.
    Selv min far var nervøs, eller ja, bange for den.


  • #25   31. dec 2019 Jamen præcis, About. Det er jo ikke smart, hvis folk med lovlige ærinder ikke kan komme der.

Kommentér på:
Stor aggressiv hund

Annonce