{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.679 visninger | Oprettet:

Nicklas A
Nicklas A
Tilmeldt:
22. maj 2011
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5

Hvordan træner i? {{forumTopicSubject}}

Jeg har lige oprettet mig som bruger her inde, da jeg står og skal have mig en hvalp om 4 uger.
Dette er min første egen hund. Har haft hund hele mit liv, eller mine forældre har altid haft hund, men nu er jeg flyttet hjemme fra og skal have min egen.

Jeg vil gå meget op i at træne min hund som bliver en gul labrador.

Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan jeg vil træne den og derfor kunne det være rart at høre om hvordan i gør det.

Og kan i anbefale mig nogle metoder til at kunne ligge hunden ned på 1-200 meters afstand?

Og jeg bor på landet, så min hund skal kunne gå løst jeg går på små vejene, men den skal kunne holde sig til mig inden for en kort afstand, men jeg vil så gerne kunne slippe den løs når man er på marken, så den bare kan løbe som den vil.

Er der nogle gode måder at få det til at lykkes?

Mvh Nicklas


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvordan træner i?
  • #1   22. maj 2011 Uhh du er langt fremme allerede, det er en hvalp du får og der kommer til at gå længe før du kan dække den af på afstand, jeg vil anbefale dig at finde et godt sted med blide metoder og starte til hvalpe træning når du har fået den hjem, og så tag et skrit af gangen, den skal lige hjem og lære dig af kende osv og så skal den jo kunne dække før du overhoved kan begynde at træne det med afstand.

  • #2   22. maj 2011 Start til hvalptræning med den. Der kan du få redskaber til at lære den slags ting. Og det handler bare om at f.eks lære hunden et håndtegn for "dæk" og så øve det på afstand når hunden er sikker i det.

    Og så skal du igang med at øve indkald. Det er <b> meget </b> vigtigt at det sidder fast når hunden skal være løs blandt mennesker og hunde. det handler om ros ros og atter ros når hunden kommer når du kalder.


  • Nicklas A
    Nicklas A Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5
    #3   22. maj 2011 Det ved jeg godt..

    Men det var bare hvis der blev anbefalet at bruge fx en klikker til de udførelser jeg gerne vil kunne med min hund, så kan man lige så godt lære hunden at fx sitte med en klikker, så den bliver tryg og kendt med den fra start af..



  • Nicklas A
    Nicklas A Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5
    #4   22. maj 2011 A&D - Enzo SBT -
    Skal også til hvalpe træning med den..
    Kunne bare være rart med lidt viden inden for emnet inden jeg for den og skal til at træne den, så man er forberedt og ikke kommer til at forvirre hunden..


  • #5   22. maj 2011 Du kan ikke trykke på en klikker, så hunden sætter sig.. Man klikker når hunden HAR sat sig (eller hvad det er den skal gøre)
    Klikkelyden er en belønningslyd smiley


  • #6   22. maj 2011 Klikker er altid en god ide, de fleste hunde lære hurtigere med en klikker :-)))

  • #7   22. maj 2011 Om du vælger at træne med klikker, bold, kiks eller udelukkende ros og kærtegn er op til dig selv og hunden =)

    Den bedste start på ethvert samarbejde (hvilket er hvad hunden kan tilbyde) er gensidig respekt, kontakt og grundlæggende viden om hvad en hund er for en størrelse =)

    Til hvalpemotivation vil du blive introduceret for basais lydighed, socialisering og vedligeholdelse af hunden (tjek tænder, poter, ører osv) - hvis det er et godt sted, hvis det "bare" er træning vil de nok holde sig til træningsdelen =)

    Lær hvad hundens signaler betyder, læs din hund og arbejd ud fra hvad hunden kommunikerer.

    En hund er aldrig uartig med vilje, en hund er et væsen der reagerer ud fra hvad omgivelserne tilbyder den =)

    En adfærdsvanskelig hund er aldrig adfærdsvanskelig fordi den "ikke respekterer sin leder" eller "er provokerende", en hund har den adfærd der 1) bedst kan betale sig og 2) som omgivelserne byder den.

    Det er viden der er god at have i baghovedet NÅR Fido-vovhund ikke lige lystrer de kommandoer der bliver givet.
    - Der er også episoder i hundens liv der gør at den udviser "vanvittig" og pludselig oprørsk adfærd... Det er ganske normalt for en hund, det kaldes lømmelalderen ; )

    Med så store drømme i lydighedsafdelingen er det vigtigt at du får en god kontakt og et godt samarbejde med din hund, så skal du nok nå rigtig langt, og hunden vil elske at arbejde både for og med dig =)


  • Nicklas A
    Nicklas A Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5
    #8   22. maj 2011 Simone F - Ja nemlig..

    Nina.. Ja man skal lige lære sin hund at kende og skabe den et trygt hjem, så den stoler på en..

    Hvordan træner i jeres hunde?


  • #9   22. maj 2011 Jeg bruger shaping lige pt, da det er det der indtil videre har virket ubetinget bedst på Lulu.

  • #11   22. maj 2011 Jeg træner via indlært kontakt, kropssprog/kommunikation og godbidder som belønning.

    Jeg har ligeledes indlært ja og nej så ja = mere af det og nej = forkert tilgang, prøv noget andet.

    Så når vi indlærer nyt afprøver hunden det kendte af, der kan jeg så kommandere ham til at gøre som jeg havde tiltænkt - men stadig arbejde ud fra hans initiativer.

    Feks vil jeg lære ham at vælte kegler.
    - Normalt vil han tage en genstad i munden for at udføre en kommando, men der får han et nej og han søger kontakt og afventer.

    Sender ham frem igen og hunden får et nej hver gang munden er i brug, og idet han kun puffer til keglerne får han ja og dygtig.

    Sådan har jeg lettest ved at træne min ko, og han lærer lettest på den måde =)


  • #12   22. maj 2011 Her bruger vi det, der passer til hunden i den givne situation. Det vil sige, at vi benytter både operant og guidet operant indlæring. Det hænder, at vi benytter os af en mild positiv straf.



  • #13   23. maj 2011 til dæk på afstand på marker f. eks til jagt bruger jeg fløjte hvor jeg laver en "faldende lyd" forstår du? smiley men det tager tid!! og man skal være konsekvent og tålmodig og start fra kort afstand.

  • #15   23. maj 2011 Vi bruger så lidt kommandoer som muligt.. Så når vi siger sit eller dæk til vores hunde, så bliver de der indtil de får fri-kommando. Mange bruger en bliv-kommando. Vi gør det enkelt for hunden. Når den så kan sin dæk og sit kommando, så kan du feks gå over i at bruge fløjte. På den måde kan du dække hunde af på lang afstand., og du kan kalde den til dig fra lang afstand. Dette bruger vi, da vores ene er jagt hund. Og eftersom du bor på landet osv, så vil jeg også synes fløjten er bedre :o) Men det er selvfølgelig dit valg!!
    Måske det ville være en god ide, at træne i en jagtforening. For så får du fløjten indover, og meget mere træning med dæk på afstand osv.. :o)


Kommentér på:
Hvordan træner i?

Annonce