{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
797 visninger | Oprettet:

Dårlig til at bruge lugte sansen ?? {{forumTopicSubject}}

Hej HG

En hund der ikke er god til at bruge næsen, har den også svært ved at møde nye hunde på gåturen eller i parken?

Jeg har studeret min lidt når vi passere en hund eller hun møder en hund. Hun snuser den ikke bagi som de normalt gør. Det ser ikke ud som om hun forsøger at opfange deres duft når hun får øje på dem, hun følger dem kun med øjnene. Når de så står overfor hinanden og skal "hilse" står hun med brystet fremme, halen køre, men hun står bare og stiger mens de dufter til hende. Og ind i mellem ender det med at hun bliver sur.

Jeg har forsøgt mange ting for bedre at forstå hvorfor hun ikke er god til at "hilse" på en anden hund eller passere en på gåturen, og jeg er kommet frem til det måske er fordi hun er dårlig til at bruge næsen.

Er dette helt ved siden af?
Hvis ikke vil jeg gerne høre jeres erfaringer med næseproblemer, og hvordan man kan træne hunden til at bruge næsen først og øjne bagefter. Jeg har læst flere steder at hunden skal bruge sanserne i denne rækkefølge Lugte, Se og Høre.
Jeg er begyndt at "gemme" hendes foderskål i haven forskellige steder.

På forhånd tak smiley

Mvh


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dårlig til at bruge lugte sansen ??
  • #2   16. okt 2011 Jeg mener stadig det kan være et næse problem. Jeg har set utalige klip på youtube med hunde der har ikke bruger næsen først. Bla Cesar Millan har lavet et show hvor man følger ham efter han har fået 4 hvalpe af forskellige racer. Her ser man at den lille Engelske Bulldog heller ikke bruger næsen først, men i stedet Øjne, Øre og så Næse.
    Man ser han tager den med en hunde park, og den løber hen mod de andre hunde uden først at dufte dem. Han ser det som et problem der skal arbejdes med og han gemmer hundes foder så den selv skal snuse den op.
    Jeg ved ikke alle synes lige godt om Cesar Millan, men han er ikke uviden om hundens sanser og mentalitet.


  • #5   16. okt 2011 De 3 andre hvalpe stod med næsen i vejret da de fik øje på en anden hunde, og næsen bevægede sig på dem. Det var tydeligt at se at de stod og fornemmede gennem deres næse. Hvor bullen løb direkte hen og spillede "smart". Cesar sagde i det klip at den ikke var god til at bruge næsen, og det derfor var netop den af alle hvalpene, der ikke kunne møde nye hunde, på en rigtig "hundemåde". Jeg ser min egen hund have samme problem. Og egentligt altid haft det, altså problemet med ikke at bruge næsen rigtigt. Vi har nok ikke været for gode til at aktivere den rigtigt med næsen.

  • #6   16. okt 2011 Jeg siger heller ikke det er samme problem for alle hunde, som ikke bruger deres næse. Men hvis min hund, og sikkert også mange andre, som Cesar også påpeger, bruger næsen rigtigt, vil de have nemmere ved at møde nye hunde.
    Jeg søgte også folk med samme problem eller erfaring. Ikke folk der IKKE havde de problemer.


  • #7   16. okt 2011 Jeg siger heller ikke det er samme problem for alle hunde, som ikke bruger deres næse. Men hvis min hund, og sikkert også mange andre, som Cesar også påpeger, bruger næsen rigtigt, vil de have nemmere ved at møde nye hunde.
    Jeg søgte også folk med samme problem eller erfaring. Ikke folk der IKKE havde de problemer. smiley
    Håber det er forståeligt hvad jeg mener..


  • #9   16. okt 2011 Linda - Det kan du sagtens have ret i. Jeg tænkte bare det bare kunne "løses" en smule, ved at gøre deres næse stærkere og gøre den til første prio når man møder en fremmed hund. Efter at have terpet nettet tyndt, stiger man sig måske blind på den løsning man søger efter. For der står meget om det.

    Men lad mig gerne høre fra nogle der måske mener det samme?


  • #11   16. okt 2011 Det lyder mere til at hun er hundedominant end at det er fordi hun ikke kan bruge næsen. Ser du en hundedominant hund, så lader den tit de andre hunde komme hen til den og viser så sin rang med sit kropssprog, dvs. den står rank og ophøjet, men de andre får lov at snuse til den, halen der kører viser den er venlig. Både Lia og min første tæve er/var hundedominante og sådan har de stort set altid indledt en hilsen. Der kan så snuses lidt bagefter, men slet ikke i samme grad som man normalt ser det. Lia kan også korrekse en anden hund hvis den springer en af formaliteterne over eller er uhøflig på andre måder.

    Men det er svært at vurdere situationen uden at have set den. Hun kan jo også være usikker og ikke snuse at den grund fordi det er en opsøgende adfærd, men i det tilfælde skulle hendes kropssprog være dæmpende og underdanig og ikke "her kommer jeg".

    Eller har du ret i at en høflig hundehilsen begynder med at nærme sig hinanden i en bue, snuse, venligt kropssprog og så evt. en invitation til leg. Og at fare direkte op i hovedet på en fremmed hund er uhøfligt, det er netop en opførsel som mine tæver ville irettesætte, men det er jo ikke det din hund gør.

    Ulig Cesar Milan, så mener jeg ikke at det med er en hund løber lige op i hovedet på en anden hund har noget som helst at gøre med manglende lugtesans eller manglende evne til at bruge lugtesansen, men at den som hvalp og unghund ikke har lært hundemanerer. Det er derfor at det er en rigtig god ide at socialisere sin hvalp på en hvalpevenlig voksen hund, som ikke er bange for at lære hvalpen nogle manere og irettesætte den hvis den er fræk eller uhøflig.


  • #12   16. okt 2011 Paw

    Jeg har EB, jeg tror ikke at de som race er særlig "næse-orienterede" racen har heller aldrig været brugt til noget hvor lugtesans har været væsentlig.
    Men alligevel! Min første bulldog gik til lydighedstræning med brugshunde, han gik spor og ledte efter mine sokker på marken osv. som de andre hunde på kurset gjorde (træneren var heeelt vild med ham, ikke for hans fantastiske lugtesans, men for hans fokus på opgaven og samarbejdsvillighed der gjorde at selv i næse-afdelingen var han den hund på kurset der gjorde det bedst :o)) og han nød at komme der.
    Min hunde er heller ikke de store numse-snusere, og de er heller ikke vilde med at blive snust bagi - det er da ok.
    Angående CM... har han ikke arbejdet hos en hundefrisør + kigget på farfars dyr på gården? IMO gør det ham ikke til nogen ufejlbarlig hundekender :o)


  • #13   16. okt 2011 Både Stine og M.I:
    Tusind tak for de hjælpene erfaringer.
    Det giver selvfølgelig meget mening at ikke alle hunde er lige vilde med at snuse bagi. Sådan er mennesker jo også forskellige..
    Kecia var den største i kuldet og var vant til at mule de andre. Vi startede på hvalpe socialicering med hende med det samme vi hentede hende. Så det var fra 10 ugers alderen og 10 uger frem. Det hjalp meget på hendes opførsel, for hun var en lille "krads" dame da vi hentede hende. Men det er som om det aldrig helt har ændret hendes møde med den nye hund.
    Ønsket er jo at jeg kan passere en hund, både hende og den anden er i snor, uden hun skal "spille smart". Men det lyder som om i tror det kan være fordi hun er nervøs ved mødet med en anden hund. Måske fordi hun tror hun skal beskytte mig på gåturen?


Kommentér på:
Dårlig til at bruge lugte sansen ??

Annonce