{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
985 visninger | Oprettet:

Hund der gør {{forumTopicSubject}}

Hej piger smiley

Jeg har 2 chihuahua'er med vidt forskellig personlighed.

Den første Ronya, som er "problemet", hun er 8 mdr ældre end Flora. Hun er 2 år. Jeg tror der muligvis kan være en anden race i hende også, men hvilken ved jeg ikke.

Siden jeg fik hende som hvalp, har jeg forsøgt at socialisere hende alt hvad jeg kunne. Men med tiden begyndte hun at gø mere og mere. Der er ingenting, når vi går ture og hun ser andre mennesker og hunde. Men når vi er herhjemme og det baner på døren bryder helvede løs. Jeg har altid opdraget hende til ikke at gø når der kom nogen. Jeg ved det kan ligge lidt til racen, men Flora, den mindste. Hun gør slet ikke.

Jeg skal forsøge at forklare Ronyas måde at reagere på.
Hun gør voldsomt, adlyder ikke og kommer helt ind i sin egen verden. Hun gemmer sig enten under sengen og ligger og gør videre eller løber direkte til døren for så at gø endnu højere og vildere og LÆNGE af mine gæster. Hun gør dem ingenting og er blevet bedre til "kun" at gør en periode forså at stoppe og ville snakke.
Det var ellers blevet lidt godt - men jeg synes igennem det sidste års tid at det er blevet meget værre smiley

Jeg har prøvet at distrahere hende, snakke med hende og give hende godbider - mens min kæreste åbner døren.
Jeg har prøvet at sprøjtevande hende (råd fra hundearvler), og rose hende for at blive osv osv.

Jeg håber I kan komme med nogle ideer og råd til, hvad jeg kan gøre. Det fylder meget herhjemme, at hun er så voldsom! Jeg kan slet ikke komme igennem til hende, når først det har banket på døren smiley


Kommentarer på:  Hund der gør
 • #1   8. jan 2012 Øv hvor træls men ja træning er den eneste vej frem:) Små hunde gør mere end store oz fordi de ser alt ting meget større og nok lidt mere skræmmende:) Og altså vores hund gør oz men dog kun et par gange og det er hELT ok da han jo bare fortæller at der altså kommer nogen:)

 • #2   8. jan 2012 kan i ikke øve det mange gange om dagen.. altså ved at i selv eller andre banker på døren.. hvor i så roser hende og giver hende godbidder.. måske er det den/de der kommer ind af døren der skal give hende godbidderne.. så hun får mange posetive oplevelser med at det banker på døren.. eller at i selv banker på døren, lige inden i giver hende, hendes aftenmad.. igen for at forbinde banken med noget posetivt..

 • #3   8. jan 2012 Altså hvis det KUN er nå der kommer gæster sys jeg måske ikk det er et kæmpe problem men kan godt være det kun er mig..

  Nogle hunde gør for der jo deres hjem og der kommer nogen.. gør hun også hvis gæsterne lige sætter sig ned og siger goddag til hende..??


 • #4   8. jan 2012 Sanna J: At øve det selv herhjemme, mig og min kæreste kunne faktisk godt være em ting der skal prøves:) Vi har ellers prøvet det med, at give gæsterne godbidderne når de kommer ind, men lige lidt hjælper det smiley

  Melander: Hun gør også hvis hun hører den mindste lille lyd udenfor; en bil lukker døren, der går nogen uden foran huset eller en cyklist der kører forbi og hvis hun kan høre nogen snakke udenfor. Så det er ikke kun når det banker på døren, undskyld mig der har fået skrevet lidt forkert smiley Men det der er i det, er at jeg SLET IKKE kan nå ind til hende, når først hun gøer.

  Lige fungere det sådan, at hvis posten ringer på døren, ryger de ind i soveværelset for at kunne høre hvad posten siger. Kommer der gæster har jeg fortalt dem, at hun lige gøer og at de skal ignorere hende fordi hun så vil tige stille hurtigere, end hvis de sætter sig ned for at snakke, forså gør hun bare endnu mere hysterisk.


 • #5   8. jan 2012 kunne godt lyde som om hun stresser lidt, fordi hun bliver utryg.. jeg fik engang at vide at jeg skulle give min hund masser af godbidder, når han var i en stresset situation.. det var noget med at mad, gjorde et eller andet ved blodomløbet eller sådan, så han ville falde til ro...
  synes helt klart at det har en virkning..

  så synes du skulle prøve det med masser af godbidder.. og banken på døren, hvad endten det er før aftensmad eller når du tager hundesnoren for at gå en tur. bare det er posetivt... :0)

  Pøj, pøj med det..


 • #6   8. jan 2012 Nå okey for hvis det kun var nå der kom nogen så var det sådan mere forståligt..

  Okey kendte bare en hund som gik helt amok nå man kom men lige så snart man lige satte sig ned og sagde hej så sagde den ikk en lyd.. Men jah hvad du gør ved jeg ikk..

  Min egen har kun kun hørt gø meget meget få gange kan tælles på en hånd =)


 • #7   8. jan 2012 Sanne J: Det giver faktisk utrolig meget mening! Hun virker nemlig utrolig stresset og til tider også bange. Men på den anden side virker det og så rigtig meget som om hun vil beskytte os. Men hun er englen selv når vi går tur, der er hun simpelthen så god og siger ingenting til nogen eller noget.
  Jeg må prøve det med mange godbidder. Har du et foslag til, hvad jeg skal gøre ved hendes gøeri, når hun hører de mindste lyde udefra - nogen gange lyde jeg ikke engang selv kan høre?


 • #8   8. jan 2012 hun siger nok ikk noget på tur fordi det ikk er hendes sted.. hvis du forstå hvad jeg mener.. jeres hus er jo hendes grund.
  lidt som med børn er man hjemme kan man skabe sig lidt nå man er ude hos andre skal man opføre sig pænt =)


 • #9   8. jan 2012 Chihuahuaer er jo en ret gøende hunderace

 • #10   9. jan 2012 igen vil jeg prøve at give hende en masse godbidder, til hun er faldet til ro.. som sagt så bliver hun utryg..

  Har du prøvet den lyd cd, for hunde?? Der er en masse lyde.. lige fra fyrværkeri - til børnegråd/latter - biler - torden osv.. det kunne måske også være en mulighed, da det er lyde fra "den virkelige verden", og ikke bare alm. radio... Du kan jo selv bestemme om, du vil starte med at den står på lav lydstyrke.. og så gradvist øge lydstyrken.. kan hun vænne sig til det, og være tryg ved det.. så vil de andre lyde ikke have så stor betydning for hende..

  der er mange muligheder :0) bare du er tålmodig...


Kommentér på:
Hund der gør

Annonce