{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.384 visninger | Oprettet:

Argumenter for hvalpetræning? {{forumTopicSubject}}

Nu får vi jo en sød Cocker Spaniel hanhvalp her på fredag.

Jeg skal på efterskole til august, men inden da ville jeg rigtig gerne gå til noget hvalpetræning, og evt. fortsat træning i de weekender jeg er hjemme - MEN far kan ikke rigtig se meningen i at gå til hvalpetræning, da alle de kommandoer man lærer kan vi selv lære hunden og han mener ikke det sociale er meget nødvendigt da vi kender mange mennesker med hunde og sådan..

Men jeg ved at rigtig mange mennesker herinde anbefaler hvalpetræning / hundetræning, så har I nogle gode argumenter jeg kan trumfe min far med? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Argumenter for hvalpetræning?
  • #1   25. jun 2014 1. Din hund møder andre.
    2. Din hund lære sine kommandoer på den rigtige måde.
    3. DU får en masse læring og det at have hund + at lære hvordan DIN hund er osv.

    Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle?:-) Jeg har dog benyttet en "privat", dvs ikke hvalpe træning, men en som havde hund og som vi mødtes med, som havde hold. Men da vi synes Kuro var noget lille i forhold til de andre, gjorde vi det med hendes hund, så han lærte at være med andre alligevel, + at lære kommandoer smiley


  • #2   25. jun 2014 Hvis du gerne vil gå til havlpetræning, så gør det, men jeg vil give din far ret i at hvis man har erfaring, så er der ikke meget at hente ved sådan et kursus, bortset fra det sociale.

  • #3   25. jun 2014 Housebuster: Det eneste problem er umiddelbart at mor / far skal både køre og betale (offentligt transport kunne måske være en mulighed hvis man ikke skal gå alt for langt), men jeg har ikke lige 500-1000 kr at smide efter hvalpetræning, så det kræver jo noget forældreopbakning smiley

  • #4   25. jun 2014 Uanset hvad, så bliver man næppe så dygtig, at man ikke kan bruge andres input - især hvis det er en dygtig træner. :o)

  • #5   25. jun 2014 CTS: Helt enig:-) Bare det at vi går lange ture og møder mange folk i både hundeskoven og på vejen gør, at man lære noget HVER dag. Gode ting, som man kan bruge, og sige videre:-)

  • #6   25. jun 2014 Vis ham dog tråden (hvor der sikkert kommer flere inputs) smiley

    Jeg ville ikke være foruden hvalpetræning. Det at få hund havde SLET IKKE været samme succesfulde oplevelse for os havde det været uden hvalpetræningen. Her lærer du hele basis for et godt samarbejde med din hund, og med et kæledyr der er der 8-16 år, så er det altså det fedeste for alle parter at man har et godt samarbejde


  • #7   25. jun 2014 Jeg har haft retrievere siden 1980. Jeg har selv været instruktør i 15 år. Alle mine hunde kommer til hvalpetræning. Jeg ville sagtens kunne træne dem selv og jeg ville sagtens kunne socialisere dem selv. Men jeg vil ikke kunne lære hvalpene distraktionen i at der er mange andre hunde og at man GODT kan arbejde selvom alle de andre er der.

    Samtidig bliver jeg jo aldrig for gammel til at lære smiley


  • #9   25. jun 2014 Kender I nogen gode steder i nordsjælland? smiley

    Har søgt lidt på nettet, men de steder jeg har fundet har holdende været fyldt ellers er de lige ved at være færdige /:


  • #10   25. jun 2014 Man kan ikke se sig selv og får ikke øje på sine egne fejl. Derfor er hundetræning noget man behøver en hjælper til.

  • #12   26. jun 2014 Hold jer fra Hillerød hundeklub smiley
    Sidst jeg gik der blev hundene påtvunget kommandoer -.-'
    Jeg lærte sidst at man skal rive i snoren for at hunden går pænt, og bruge hænderne til at tvinge hunden i positioner man ønsker som eksempelvis dæk og sit, blandt andet ved at hive hunden i benene -.-' Jeg var dybt utilfreds! Og kom der aldrig igen!
    (Dog er der vist tre hundeklubber i hillerød)


  • #14   26. jun 2014 Ejer af - En del af træningen på hvalpehold bør jo netop inkludere, at hvalpen lærer at fokusere på sin ejer i stedet for de andre, også selvom der er leg og sjov. Så der må være gået et eller andet galt. :o)

    På det andet hvalpehold vi gik på, trænede vi mange kontaktøvelser og trænede, at hvalpen skulle have fokus på os, og ikke det der skete omkring. Vi trænede også hilse øvelser, hvor hvalpen lærte at hilse på kommando og en tilsvarende 'slut' kommando, der fx betød, at den ikke skal hilse mere.

    Sådan burde det jo fungere, men det gør det desværre ikke altid. :o) Så det gælder også om at finde det rette hvalpehold, hvor de rigtige ting trænes. Det hele skal ikke gå op i leg og sjov.


  • #17   26. jun 2014 Jeg har ikke gået til hvalpetræning i puha meget lang tid.. Nok omkring 10 år..

    For mig er det vigtigst at min hund kan sit navn, kommandoerne sit, dæk og plads, at hun kommer når jeg kalder uanset hvor vi er og at hun forstår forskellen på "Nej" og "Vær'se go"..

    Og det kan jeg altså godt lære min hund selv..

    Socialiseringen har ikke været et problem med hende jeg har nu.. smiley


  • #18   26. jun 2014 Men vil man gå til hvalpetræning, jamen så Go for it ! smiley

  • #19   26. jun 2014 Jeg har ikke gået til hvalpemotivation med mine hunde, da jeg så rigeligt kunne socialisere og øve kontakt og opmærksomhed med andre hunde i nærheden (bl.a. i vores boligafdelings fælles hundegård og ellers i hele vores lokalområde, hvor der er en del hunde) og træne det basale, som en hvalp skal lære. Det har jeg så heller ikke fortrudt.
    Men jeg kunne så ikke komme med på træningshold efterfølgende, da der ikke var plads. (tror dem fra hvalpeholdene havde fortrinsret, selvom man bad om at blive skrevet op) Det ville jeg ellers gerne, bl.a. også fordi Keesha viste interesse og talent for noget agility eller lignende hundesport. Vi har alligevel klaret os fint uden smiley


  • #20   26. jun 2014 Jeg synes jo ikke hundetræning har en pind med hundeleg at gøre og at de to ting skarpt skal skilles fra hinanden indtil maksimal kontakt med føreren er etableret (og derefter stadig ikke på en træningsplads og i forbindelse med træning).

    Socialisering og miljøtræning er en (to) ting. Lydighedstræning er noget andet og det kræver at der er optimale muligheder for at opnå kontakt hund og fører imellem. Noget man spolerer, når hundene får lov at lege med hinanden.

    Så sådan et sted vil jeg ikke anbefale - hvor det er DET, der er indholdet. Og hvis det er en del af det, så ville jeg pænt takke nej til den del og selv sørge for at få hunden socialiseret.


  • #21   26. jun 2014 Enig med CH, leg og træning har heller ikke noget med hinanden at gøre, og man kan, hvis det skulle være en del af holdet, vælge det fra. Det gjorde jeg, og det accepterede de andre fint.

    Jeg vil sige, at hvis man kan sine ting, så behøver man det ikke, MEN, det er nu en god ting, at lære hunden at lystre selvom der er store forstyrrelser, hvilket der er på en træningsplads med andre hunde, og ofte flere hold i gang.

    Hvis man kan sine ting, så kan man flere steder få lov til at komme og gæste træne, så man kun deltaget når man har lyst/tid, men det kræver nok lidt mere erfaring.


  • #22   26. jun 2014 Hvis der vitterligt er tid og råd til træningen, så kunne du jo snakke med din far om at han måske nok kan en masse indenfor hundetrænings osv. Men at du gerne vil lærer om det på et hold med hunden. Også så hvis du skal hjælpe til med hunden, at du har nogenlunde styr på den.
    Det kan jo også være der er skedt noget nyt på træningafronten siden din far lærte om det.
    Hvis du går til en masse forskelligt i forvejen, kan jeg måske godt forstå et nej. Men ellers er det jo en hobby du kunne få. Måske også efter hvalpetræningenen.


  • #23   26. jun 2014 jeg har gået til hvalpetræning med en af mine 5 hunde. Vi gik i en super god klub med en kompetent træner som faktisk vidste noget om hunde og trænede dem på en ordentlig måde. Er man så heldig at kunne så sådan et sted er det synd og skam at lade være.
    Man kan faktisk lære noget og få nye input
    Det er hyggeligt for en selv og ikke mindst for hunden
    Hunden får gode hundevenner og man kommer selv til at kende søde hundemennesker

    MEN står valget mellem at træne hos en dårlig træner/klub og så at lade være med at komme til træning så vil jeg på det KRAFTIGSTE råde dig til at lade være med at melde dig til træning (og derfor har jeg heller ikke gået til træning med mine 4 andre hunde - for klubben her oppe synes jeg ikke jeg vil give muligheden for at give mine hunde endnu flere dårlige oplevelser!.)


  • #25   26. jun 2014 Hmm, jeg synes at "fri leg" er en del af programmet mange steder. Hvad skal jeg kigge efter, når jeg kigger efter en god klub?

    Ginne - Bolognese <3: Jeg er ikke heeelt klar over om der er råd til træningen eller ej, men jeg har i hvert fald tid. Det eneste jeg laver er at ride, og det "betaler" jeg selv, ved at lave staldarbejde det hvor jeg rider. Kører desuden også selv frem og tilbage på knallert. smiley
    Men jeg skal som sagt på efterskole og det er jo en dyr sag. Altså vi snakker ikke om der ikke er råd til mad til hunden, dyrlæge osv, men i og med vi ikke har super mange penge, så sparer mine forældre jo gerne der hvor vi kan.

    Jeg tror jeg vil fortsat prøve at finde ud af, om der er en god klub i nærheden, og så tage den derfra! smiley


  • #26   26. jun 2014 Ejer af - Men så er der jo gået noget galt, siden det har haft den modsatte effekt på hvalpen. :o) Jeg vil ikke mene det er generelt for hvalpetræning.

  • #29   26. jun 2014 Birgitta: Jo, det er mine forældres hund.. Og jeg er ikke i tvivl om at de godt kan finde ud af at lære hvalpen ting, men jeg gad jo også godt lære noget, til den dag jeg skal have min egen hund (fordi det skal jeg smiley )

    Jeg kan godt se jeg nok ikke kan nå at gå til noget rent tidsmæssigt, øv øv.


Kommentér på:
Argumenter for hvalpetræning?

Annonce