{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.782 visninger | Oprettet:

at hilse i snor {{forumTopicSubject}}

hvad synes I om, at man træner dette til almindeligt lydighedshold?

jeg ved ikke helt om jeg er fan... jeg synes det er bedre, at hundene lærer at passere hinanden uden at hilse.... carlo skal ikke hilse på alle mulige random hunde, han har sine faste legekammerater, og jeg vil helst at han lærer at forholde sig i ro, i fremmede hundes nærvær.. man ved heller aldrig hvilken ejer man møder...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  at hilse i snor
  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.009
    #2   10. aug 2015 Jeg gik på sådan et hvalpehold med Gustav. Det tog mig efterfølgende hvad, der føltes som en evighed, at overbevise vovse om, at han godt kunne arbejde på træningsbanen uden først at hilse på holdkammeraterne smiley

    Jeg var førstegangshundeejer og stolede da på, at træneren i en stor og anerkendt forening havde styr på tingene. Naivt? I dén grad, men jeg vidste ikke bedre.

    Dér sætter jeg ikke mine ben igen...


  • #3   10. aug 2015 Jeg er ikke fan af at hilse i snor - hundesproget bliver totalt forvredet og det kan få hundene til at reagere anderledes, misforstå hinanden og sende forkerte signaler.

    Og jeg er slet ikke fan af at hvis man skal træne, skal man ikke pludselig have det til at handle om at skulle kunne med andre hunde, i eller med snor. Skal man træne skal man træne og det er vigtigt for mig, at hunden ved hvornår den skal arbejde. Så skal den ikke vente på at få fri og lege med alle de andre.
    Men jeg er også meget firkantet med den slags og jo mere firkantet det er, jo nemmere er det jo også for hunden at skelne - i min verden i hvert fald smiley


  • #4   10. aug 2015 Lis A: det er også en af mine betænkeligheder ved det.. men på det hold jeg er startet på nu, er jeg sådan set ganske tilfreds, bortset lige fra hilseøvelsen, som var ca midt i træningen. det at lade hunde hilse i snor er altså en cocktail til konflikter... men instruktøren synes også det var fint, at hundene nogle gange passerede hinanden og andre gange lod dem hilse på signal...

    eva: pyh, det lyder da irriterende... lige præcis det med at stole blindt på instruktøren er jeg altså også kommet ud over i dag smiley

    camilla: jeg har det på præcis samme måde... jeg har gået på hvalpehold et andet sted, hvor det var meget mere firkantet, og hvalpene netop slet ikke havde kontakt, og det kunne jeg tydeligt mærke og se på carlo, som forholdt sig i ro, da vi ankom (så meget som han kunne med de andre unghunde som higede og trak ejer afsted for at hilse), så det var en fin øvelse i ro og selvkontrol for ham med sådan en flok tågehorn smiley


  • #6   10. aug 2015 Det er helt no go for min hund.

    Hun kan sagtens passere andre hunde (normalt hundesprog) men hun smadrer dem hvis hun tvinges til at hilse i snor ansigt til ansigt.

    Jeg slipper snoren hvis andre insisterer på at deres hund skal hilse på min. For så er hun ligeglad da hun kan vende siden til.

    Nu har jeg så en race de fleste helst ikke lader deres hunde hilse på, så problemet er ikke så stort :o)


  • #7   10. aug 2015 pernille: vi afsluttede med leg hvor hundene var delt lidt op efter temperament, og det var superhyggeligt for dem at gasse af, da de blev vist at træningen er slut, i en anden indhegning og med fri kommando.

    sanne: skøn beskrivelse af din hunds reaktioner smiley


  • #8   10. aug 2015 Vi træner det på lineføring, ikke snuse til snude, vi starter med hundene skal acceptere at man er fx 2 meter fra hinanden uden at gø.

    Næste skridt er at vi ejere kan give hånd.

    Derefter at de lige hurtigt kan snuse, men ikke mere end et håndtryks tid.

    Det sidste er vi ikke nået til endnu.


  • #9   10. aug 2015 Var det mig, ville jeg finde et andet sted at træne.
    Hvis hundene endelig skulle have lov at hilse, skulle det være når man var færdig, uden snor og hunden evt havde fået et 'fri'.
    Men at gøre det MIDT i træningen og med snor, det er da bare at be om ballade og forvirring fra hundens side. Hunden har ikke en jordisk chance for at vide hvornår den skal arbejde og hvornår den må lege.


  • #10   10. aug 2015 Det handler om ikke at reagere på den anden hund andet end hvis man får lov.

    Der er flere der som jeg har gøende hunde på holdet


  • #11   10. aug 2015 Camilla. Jo det har den med den metode vi bruger. Der er IKKE fri leg, der trænes i ikke at reagere

  • #12   10. aug 2015 Og ved os er hilse på og leg ikke det samme.

  • #13   10. aug 2015 Hvorfor skulle man dog træne det på hold? Er min umiddelbare tanke smiley
    Jeg er så heller ikke tilhænger af at møde en tilfældig hund på gaden og lade dem hilse i snor - foretrækker faste legekammerater hvor de kan få snorene af. Derfor ville det være ABSOLUT pointless for mig at træne det på hold og også lige to skridt tilbage hvis man har en hvalp der så tænker FEDT, nu skal vi hilse på alle.
    For ikke at snakke om de komplikationer det kan give.

    Edit: ej hilseøvelse i snor midt i træningen, NO GO for mig, det gider jeg simpelthen ikke smiley


  • #14   10. aug 2015 Jeg er ikke vild med den ide, og ville ikke træne sådan et sted, men det er også fordi jeg ved at Thomsen slet ikke finder det sjovt at hilse på alle mulige hunde og han kan ikke lide hanhunde så det ville slet ikke gå. Der hvor vi træner er der meget fokus på at der skal være kontakt til føre ligemeget om der gå en hund et par meter væk.

  • #15   10. aug 2015 beltane: på mit hold er det også stillet op som en øvelse, hvor hunden ikke skal reagere før den får lov..

    problemet er bare, at det går for hurtigt frem på det her hold efter min mening i hvert fald...

    fx kom jeg på "hold" med en dame med en tæve på omtrent samme alder, et labrador/ruhårs mix som er temmelig damp i sit sprog. vi passerer først hinanden, hvilket går fint, herefter går står vi med ca 2 meters afstand med kontakt til hundene, de skal så hilse denne gang på vores signal. Det går fint, carlo er rolig, der hilses høfligt efter protokol. jeg vil afbryde hundene mens der er total ro på, og i det jeg lokker carlo med en godbid, mens han ikke har kontakt til tæven (jeg hiver ikke, eller noget som helst vanvittigt), smutter tæven op på carlos ryg i et forsøg på at få gang i noget leg. Carlo er ikke fan, det er for tidligt i deres relation mener han, så han vælter den af og stiller sig ovenover og brummer. jeg aflæser ham som korigerende overfor den uhøflige hund, og slipper snoren på ham, da han aldrig har optrappet denne adfærd overfor en anden hund før... problemet er bare, at den anden hundeejer hiver i sin hund med snoren (trigger en optrapning) instruktøren kommer hen og tager fat i ham (endnu en optrapning) - og jeg ender med at kalde ham til mig, da jeg kan se, at det mere og mere går den forkerte vej, og vi tager en timeout med lidt leg for at afhjælpe de frustrationer der har opbygget sig.
    Som jeg ser det, havde tæven mulighed for at lære, at sådan gør man ikke overfor en fremmede ved en rimelig korigering fra den anden hund, og vi ejere havde mulighed for at observere hvordan alle konflikter ikke er negative, men kan være lærerige for alle parter i det, det var en ganske bagatel der blev skældt ud over, på en meget afbalanceret måde, indtil mennesker blander sig....

    ja, næste gang deltager vi i den øvelse udelukkende med passering af den anden hund, ikke fysisk kontakt...


  • #16   10. aug 2015 Hvis man endelig skal træne hunden i, at hilse i snor, bør det nok være med fokus på, at den skal lære KUN at gøre det på signal. Altså at den skal kunne passere andre hunde uden at reagerer, men kun må hilse, når den får lov til det.

    Jeg synes selv det er møghamrende irriterende, at vi i min familie ikke er helt enige om, om Chessie må hilse i snor eller ej. Jeg siger klart NEJ, min lillebror kan ikke se hvad der skulle være galt med det, så det lader han hende gør - og min far hælder til at lade hende gøre det, men han kan godt se det er irriterende, når hun så vil hilse på ALLE, hun møder.

    Og for mig er det desuden det samme med at hilse på mennesker, når hunden er i snor. Det er også no go.


  • #17   10. aug 2015 Hos os træner vi at hundene skal kunne gå forbi hinanden i snor uden at hilse..

    Når vi endelig laver hilse-øvelser, så er det at hilse på mennesker imens hunden er i snor.. Men på den måde at hunden skal forholde sig i ro og sidde ved ejers side, imens ejer først hilser på mennesket og vente på at måtte hilse på mennesket indtil ejer siger god for det..


  • #18   10. aug 2015 og ja, det er da dumt af mig at jeg bare deltager i en sådan øvelse, men man stoler jo umiddelbart på instruktøren....

  • #19   10. aug 2015 Iih vi har det lidt på samme måde CTS, Freja bryder sig ikke om de fleste andre hunde og da slet ikke i snor, jeg er derfor af den mening at der ALDRIG hilses i snor (lader hende generelt ikke hilse på andre hunde fordi jeg ikke har kendskab til nogen faste legekammerater, og det er for meget at gamble med) - men min mor er af den holdning at den anden hund så bare "må lære det" hvis den ikke kan aflæse hendes signaler. Selvom hun dog også er træt af ejere der lader deres hunde hilse uden at spørge. Men DET er møghamrende irriterende hvis den kombination ender i en uheldig episode en dag...

  • #21   10. aug 2015 Beltane - det er også rigtig fint for dig, men og der kan da også være en ide i at træne det på den måde, men så burde det, være pointen med træningen være det. Hvis jeg melder til lydigheds træning, så er det for at træne lydighed, ikke for at hunden skal lære at hilse på andre. Det hører sig ikke hjemme i en træning - i min verden!

    Tvært imod skal hunden jo trænes til at fokuseret på sin fører og lære de øvelser, om den kan omgåes andre hunde eller ej, har jo i princippet ikke noget med lydighed at gøre.


  • #22   10. aug 2015 Hvis du syntes det går for hurtigt, så sig fra.

    Robin har dage hvor de øvelser bare ikke funker optimalt, så træner vi bare noget andet mens de andre træner deres.

    Sidst var vi 4 til træning og vi blev delt lidt op i 2 og 2 hvor vi dermed skulle gå hen til en kegle mod den samme hund. Hundene skulle ikke hilse, men bare acceptere den anden uden at gø af den.

    Vi nåede ikke videre end den øvelse, da Robin ikke kunne hvis vi kom for tæt på (han vil gerne hen og både hilse og lege) og det er også helt fint.

    En anden gang var vi afsted lige hvor Robin havde hot spot og jeg sagde med det samme da jeg så at træneren byttede lidt rundt på hundene at det skulle Robin ikke den dag. Han var i forvejen lidt træt så jeg vurderede der var bedst han blev hos mig.

    Grunden til han bytter rundt er så hunden acceptere de øvelser der er uanset mennesket, jeg har så en hund der hellere vil kigge efter hvor jeg blev af, så det er tit en udfordring for de andre mennesker at få hans fokus smiley

    Det er tilladt at sige fra og sige "idag går den der øvelse bare ikke"


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.009
    #23   10. aug 2015 På Gustavs hvalpehold skulle vi skam starte med at hilse. Der var 12 hunde på holdet, og vi skulle stå i en lille rundkreds og gå rundt og "dutte snuder" på skift... Hvad lærte Gustav mon af dét? smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.009
    #24   10. aug 2015 På dét hold, hvor jeg nu går med Ingle, træner vi nu også at passere andre hunde, men det handler først og fremmest om, at vi lærer at læse hundenes signaler. Holdet er ikke ret stort, men en del af hundene er reaktive og har svært ved at fungere på et "almindeligt" hold, så afstanden er sjældent mindre end 5 meter - heller ikke, når vi træner "almindelige" øvelser.

  • #26   10. aug 2015 Jeg tror at det afhænger af hvorfor man melder sig til træning.
    For mit eget vedkommende gik jeg til træning for at socialisere mine mastiffer på andre hunde. Lydighedstræningen kan jeg klare selv (forventer kun at de lærer almindelig god opførsel smiley ) Når man bor laaangt ude på landet, er der desværre også meget langt i mellem at man møder andre hunde. Når du så oven i købet har monsterstore hunde, flygter folk skrigende væk.
    Så min bedste mulighed for at lære mine hunde at omgås andre hunde, er helt klart ved at tage til træning.
    Men kan godt forstå at det må være irreterende med hilsetræning, hvis man udelukkende går til træning for at træne lydighed, og lære hunden at ignorere andre hunde. Det burde vel være muligt at fravælge hilsetræningen, hvis ikke man ønsker at deltage i det ?


  • #27   10. aug 2015 På hvalpe hold syntes jeg det er okay så de bliver socialiseret ordenligt. men når man så rykker videre syntes jeg man skal træne at ignorere de andre hunde smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.009
    #28   10. aug 2015 Jeg vil nu ikke kalde "hilsetræning" ordentlig socialisering. På Gustavs hvalpehold var 9 ud af 12 hvalpe rædselsslagne for de tre store hunde, og det ændrede sig altså ikke på de 8 gange, selvom træneren insisterede på, at nok skulle "tø op"...

  • #30   10. aug 2015 Det er da meget nemmere, at lære hvalpen fra starten, at man ikke behøver hilse på ethvert levende væsen man kommer forbi - i stedet for først at lære den, at det må man gerne, for så sidenhen at bruge oceaner af tid, på at lære den det stik modsatte.

    SÅ er det da lettere for både hund og ejer, at man fra start lærer, at man ikke hilser i snor, eller evt. kun hilser på kommando - og at alt leg og socialisering med andre hunde, foregår uden snor. Jo jo, hvalpen skal socialiseres. Men i min verden er det lige netop rigtig god socialisering, at hvalpen lærer at passere andre hunde og mennesker, uden absolut at skulle hilse.


  • #33   11. aug 2015 Mit udgangspunkt er, at hundene ikke skal hilse på hinanden på træningspladsen, heller ikke på hvalpehold.

    Måtte så revidere min opfattelse lidt, da Cala gik til hvalpetræning, to af hendes søskende gik på samme hold og skulle barylerne have noget som helst ud af træningen, var de nødt til at hilse på hinanden i ny og næ smiley

    Det var både udfordrende og ret underholdende med de 3 søskende på samme hold, det havde træneren ikke prøvet før og slet ikke 3 whippets smiley


  • #34   11. aug 2015 Men hvorfor har man brug for den øvelse? Jeg ville slet ikke have brug for at lære min hvalp at hilse i snor for jeg vil ikke bare lade min hvalp hilse på en tilfældig hund i snor på gåturen. Så det eneste dén øvelse gør er at rykke os tre skridt tilbage, som CTS siger, fordi man først lærer hunden at den skal hilse på hundene i snor - i stedet for bare at lære at der ikke hilses i snor, bum, meget færre komplikationer smiley

  • #36   11. aug 2015 super lækre svar der er kommet både for og imod hilseøvelsen i træningen! kan godt se det er meget individuelt alt efter hvad man skal bruge sin hund til, om man er fan eller ej smiley
    jeg er iøvrigt helt enig med mange om, at det er mindre forvirrende og mindre tidskrævende for hund og fører, hvis man bare ALDRIG hilser på de andre hunde på træningspladsen smiley

    funke: det hold jeg har meldt mig på, er mest for almindelige mennesker og deres familiehunde, som gerne lader hunden hilse på gåture osv. så for dem tror jeg det giver fin mening smiley
    jeg har meldt mig på holdet fordi jeg ikke nåede at få en plads på fortsætterholdet, der hvor vi har gået til hvalpetræning, og jeg synes immervæk at det er bedre at komme ud i et miljø med forstyrrelser og hunde i kontrol, end at skulle træne hjemme/lidt ude indtil oktober, hvor jeg kan komme tilbage til Canis smiley
    Instruktøren er rigtig sød ellers, og vi er kommet derude til kontrolleret socialisering siden carlo var 11 uger, hvor vi har haft spandevis af gode oplevelser, og han har holdt sit sprog vedlige smiley

    pia k: jeg har haft dialog med instruktøren om hvad carlo skal bruges til og at vi har lidt andre forudsætninger for træningen end de andre deltagere, og det er hun helt cool med smiley så jeg får lov at indlære tingene på min måde smiley jeg er den eneste som bruger klikker og leg som belønning på holdet, så jeg er lidt the odd one out, men jeg har tilgengæld også den roligste og mest opdragne unghund smiley


  • #38   11. aug 2015 Ah, ja så giver det sikkert god mening for dem smiley Men synes da sagtens du kan tillade dig bare at sige, at du holder dig i baggrunden ved den øvelse. ISÆR med sådan en hilseøvelse, der synes jeg man er helt i sin ret til at mene, at man springer over.

  • #39   11. aug 2015 linda l: Det er socialisering uden snor i forskellige indhegninger, hvor hundene er delt op efter energi, alder og temperament smiley da vi startede kom carlo ind i "hvalpeindhegningen" hvor han gassede af med andre på hans størrelse, efterfølgende kunne der så komme store/voksne hvalpevenlige hunde ind, (som instruktøren kender godt) som var de bedste legetanter og onkler, som kunne give hvalpene masser af selvtillid på bankbogen smiley og sådan er vi så rykket op, så hundene heletiden får succesoplevelser i mødet med andre hunde smiley Det er meget de samme som kommer derude, så det er ikke komplet fremmede hunde, hver gang vi møder op derude smiley Jeg har været super tilfreds, da jeg ikke rører hundeskove med en ildtang, og ikke kender nogen i mit område som har hund som jeg har eller samme opfattelse af dem smiley

    funke: jeg tror altså også at jeg springer over næste gang, selvom jeg blev en anelse irriteret over at carlo blev stillet frem som eksempel på at alle hunde bare ikke kunne hilse i snor... (hun stod med ryggen til, da det skete) til trods for at den anden hund var den som havde overskredet en grænse... men ja, det er uhensigtsmæssigt for vores videre træning, at lave den øvelse, så jeg lader være smiley


  • #41   11. aug 2015 Jeg er også lidt striks på det punkt og tager det som en selvfølge at når INGEN hunde kan hilse i snor = så undgår man så mange dumme situationer smiley

  • #42   11. aug 2015 Helt enig funke smiley

  • #44   11. aug 2015 isabelle: for mig er socialiseringen også at hundene ignorerer hinanden, og kan forholde sig i ro i hinandens nærvær, og at man absolut ikke skal kontakte den anden hund smiley det er på en måde samfundssocialisering, på den måde at jeg synes det er uhensigtsmæssigt, at carlo vil hilse på alt og alle på sin vej - han bliver socialiseret til at sende ignorerende signaler til andre hunde.. smiley
    du har ret i at der ikke er direkte socialisering hundene imellem, men de giver jo stadig signaler på afstand.

    jeg går ud fra at mange udsætter sin hund/hvalp for andre hunde end lige til træningen, så der er jo mulighed for at hundene kan snakke sammen der smiley hvis ikke, skal man da gå på et hold hvor hvalpene har frikvarter i form af indbyrdes leg, men så er vi igen ude i hvilke forudsætninger folk kommer til træning med, og om man så er for eller imod der smiley


    iøvrigt var der en længere oppe som havde en pointe med, hvis hundene sluttede af med leg, så var det, det sidste de huskede, og ville derfor være mere opstemte til næste træning.. nu må vi se smiley


  • #46   11. aug 2015 linda: det "legestue", om man vil, som vi er til er ikke træning, bare socialisering under kontrollerede forhold, altså ikke en arbejdssituation smiley

    ellers er jeg helt enig smiley jeg ved ikke om jeg vil lade carlo deltage i legen efter træning fremover, eller om jeg måske kan slutte helt af med at lave et par enkelte øvelser med ham efter legesessionen er overstået smiley


  • #48   11. aug 2015 Igen så er hilse og lege ikke det samme. At lære at hilse behøver ikke ende i leg

  • #49   11. aug 2015 linda l: som jeg skrev tidligere, så er mange af hundene der kommer derude de samme, så han leger ofte med de samme hver søndag smiley jeg er også meget striks med ikke at møde fremmede hunde, men man bliver jo nødt til at lære nogle af kende, for de ikke er fremmede mere smiley

  • #51   11. aug 2015 Jeg synes det er en fin øvelse.
    Jeg har altid oplevet den som, to mennesker med hunde mødes. Sætter hundene af, snakker sammen om hundene må hilse, og hvis enighed giver man hundene lov til at sige goddag og går så videre. Hvis ikke enig, så går man videre uden at hilse.
    Et er at hunden lærer at forholde sig passivt til,en anden hund indtil den får kommando. Men det er også en god måde for nye hundeejere at lærer, at man spørg ejer inden hunden får lov til at hilse. For os giver det måske sig selv. Men det gør det ikke for nye hundeejere.


  • #57   11. aug 2015 Ville være rart hvis træningen blev opdelt efter hvad folk ønsker. Så der både eksisterede socialiseringshold, og lydighedshold.

    Jeg har gået til træning et sted, hvor der var nul hilsetræning/socialisering, og træneren var en højtråbende, tidligere militærmand (schæfermand af den meget, meget gamle type smiley ). Jeg brød mig absolut ikke om tonen, og den eneste grund til at jeg ikke stoppede til træning var, at jeg i det mindste havde mulighed for at komme lidt tæt på andre hunde, mennesker osv. Men jeg kommer aldrig til at træne der igen.
    Ville være rart hvis de forskellige træningssteder gjorde mere ud af at oplyse om hvad de præcis kan tilbyde.


  • #58   14. aug 2015 Jeg synes altså at det ene ikke behøver udeslutte det andet. De hvalpe hold jeg har gået til har altid startet og sluttet med fri leg. Vi har lavet øvelser hvor vi hilser uden at hundene hilser og hvor de hilser i snor. Jeg har gået til både rally, lydighedsprøver og træning med mine hunde og det har ikke været et problem med at de nogle gange hilser, og andre gange ikke. Det har vi jo øvet. Og de er ikke i tvivl om, at nu er det fuldt fokus når vi går ind på banen. Vil dog aldrig lade min hund hilse på en anden uden at aftale det med ejeren først, men synes at det er rart at de har lært og er vant til det.

    Jeg plejer at høre hvordan træningen er planlagt inden jeg melder mig til et hold. Hvad træner vi og hvordan, hvis jeg altså starter et nyt sted. smiley


  • #59   19. aug 2015 Jeg synes ikke, at man bare kan sige, ar man får dårligere kontakt til sin hund, hvis den får lov til at lege på træningspladsen. Det kommer da helt an på hunden.

    Da jeg gik til træning med Luna (ikke hvalpetræning), var der også fri leg efter træningen. Luna var ikke særlig vild med at lege, og slet ikke med en masse hunde på én gang,. Hun gik mest bare lidt rundt om dem, legede lidt med en enkelt eller to, hvis der var ro til det. Til gengæld gav det mig god mulighed for at træne indkald, selvom der var en masse distraktioner, hvilket vi ellers ikke rigtig hvad mulighed for. Vi trænede også at blive dækket af på afstand og i larm. Så selvom min hund ikke gad at lege, så brugte jeg det til at træne forskellige øvelser i en mere ukontrolleret situation end ellers. Med Luna var der ALDRIG problemer med opmærksomheden, selvom hun fik lov til at hilse på andre hunde under træningen. Hvis jeg ville, kunne jeg til enhver tid få hendes fulde opmærksomhed og koncentration.

    På det første hvalpehold vi gik med Chessie, brød hun sig ikke om at lege med de andre, for de var større og mere voldsomme end hende. Så hun holdt sig altid tæt på os, eller sammen med de andre mennesker. Det andet hold vi gik på, blev hver træning delt op i teori og praksis. Vi lærte en masse om hundesprog og -adfærd, og når vi så kom ud på banen, blev hundene på et tidspunkt sluppet, til fri leg, og her kunne vi så selv observere deres adfærd, med hjælp fra træneren. Som Isabelle siger, var det en rigtig god måde for nye eller uerfarne hundeejere, at lære noget om deres hundes adfærd - vi lærte blandt andet at se, hvornår vores hund havde det sjovt, hvornår den var trykket, hvornår hundene selv kunne tackle en situation, og hvornår det var nødvendigt at skille dem ad. Og igen et ganske glimrende tidspunkt at træne indkald i en distraherende situation. Chessie fandt sig en rigtig god legekammerat, men der var ikke nogen problemer for nogen af hundene, med at koncentrere sig før eller efter legetimen. Jeg havde ikke dårligere kontakt til Chessie end ellers. Derudover havde vi også hilseøvelser, hvor hunden skulle hilse på andre mennesker - ikke hunde - på kommando.

    Så jeg tror altså ikke på, at man bare kan konkludere, at man får dårligere kontakt til sin hund. Det er ikke altid tilfældet. Og så gør det vel egentlig heller ikke noget, at man får mulighed for at træne sin hund i, at arbejde og koncentrere sig, selvom den kan se en god legekammerat i nærheden.


  • #61   19. aug 2015 Jeg tror du har ret Linda, jeg ser det som en fordel at træne begge dele. Kontakt, selv om det er andet der lokker skal jeg være min hunds Nr 1. Men det kræver selvfølgelig også det mere af os mennesker smiley sen er jo alle hunde forskellige skal vi huske..

  • #64   19. aug 2015 Niks det er jeg helt med på, vi har altid startet med at de lige får lov at lege lidt når man kommer ( hunderne kender hinanden). Sen tager alle sine hunde i snor og så går vi i gang med træning. Her er det heller ikke noget med at lege og alle er koncentrerede på sit. Når vi er ved at være færdige. slutter vi så med lidt leg.

  • #65   19. aug 2015 Elin K: Må jeg spørge hvor du går til træning ? For det lyder super hyggeligt med mulighed for leg før, og efter træning smiley
    Ikke aktuelt pt. da jeg kun har gamle/halvgamle hunde. Men måske, når jeg en gang får en hvalp ?


  • #66   19. aug 2015 Linda - Der er altså også forskel på at sige, at mange/de fleste oplever det, og så at stille det op som om, at det er en ufravigelig konsekvens af at lave hilseøvelser. For det er det altså ikke. Det er meget muligt, at det sker for mange, men du kan ikke sætte lighedstegn mellem hilseøvelser og manglende kontakt på træningspladsen.

  • #67   20. aug 2015 Ann- Marie: lige nu går jeg til træning i Hellested tæt på Hårlev. Men da jeg boede i Skibby og trænede der, var det samme koncept. Jeg ringer altid og spørger ind til metoder osv. For mig er det vigtigt at hovedparten af træningen er positivt forstærkning og at hunden bliver vant til at omgås andre, både store og små vilde og rolige hunde. Vi møder nemlig ikke så mange andre hunde og mennesker i vores hverdag her ude på landet smiley Sen kan det være at jeg træner RallyO et andet sted men så har jeg jo bare 2 aktiviteter at gå til!

  • #69   20. aug 2015 Elin K: Tak. Det er desværre lige lovligt langt væk, da jeg bor på Lolland smiley Jeg har samme problem som dig, da jeg bor langt ude på landet, og sjældent møder andre hunde.
    Jeg må ringe rundt og spørge ind til træningsmetoder, når jeg skal have hvalp igen på et tidspunkt. Så jeg kan finde det helt rigtige sted smiley


  • #70   20. aug 2015 Linda - Ja, jeg ved da heller ikke lige, hvorfor jeg skriver hilseøvelser. Jeg mener egentlig også fri leg. :o)

    Nej, det vil jeg da ikke mene. Jeg mener bare ikke, at det nødvendigvis giver dårlig kontakt, sådan som du får det til at lyde som. Ved begge vores hunde var der ingen ændring, om de legede eller ej på træningspladsen. Det er heller ikke mit indtryk, at de andre på holdet havde problemer med manglende kontakt, når hundene fik lov til at lege. De få der havde problemer med manglende opmærksomhed og koncentration, havde også de problemer udenfor træningsbanen, så det havde næppe noget med legen at gøre. Jeg siger ikke, at ingen kan få problemer med det. Jeg siger bare, at det ikke nødvendigvis er et problem, og at jeg ikke har oplevet det som et så stort problem, som du gør det til.


  • #72   20. aug 2015 Noget helt andet er jo så også at jeg vil mene at hundeejere, specielt nybegyndere, bliver meget bedre til at læse deres hund/ lære om hundeadfærd, når der er mulighed for fri leg.
    Hold da op hvor har jeg lært meget af at betragte mine og andres hunde, som havde rig mulighed for at hilse og lege med en masse andre hunde, mens jeg boede i Kbh. Den mulighed savner jeg virkeligt her på Lolland.


  • #73   20. aug 2015 Linda - Tjo... Jeg synes nu det gør det til et større problem, end hvad jeg har oplevet det som. :o) Hvis du ikke gør det til et problem, så ved jeg ærlig talt ikke, hvad du gør. Mener du da ikke, at det er et problem? Hvis ikke, hvad er så egentlig hele pointen her? Så jo, jeg vil da mene, at du gør det til et problem.

  • #75   22. aug 2015 Linda - Men det er det ikke for mig, så for mig gør du det til et større problem, end jeg oplever det som. Jeg siger ikke noget om, at det ikke kan være et problem, bare at du gør problemet større, end jeg oplever det, idet du fremlægger det som om, at manglende opmærksomhed/koncentration/whatever er en ufravigelig konsekvens af leg på træningspladsen - og det er ikke noget jeg oplever. Ergo, synes jeg at du får problemet til at virke større, end det er. Og det gør du jo så tilsyneladende også, eftersom vi er flere, der ikke kan genkende problemet, i det omfang du beskriver.

    Nu synes jeg måske også, at du skulle tage at læse den sætning, jeg egentlig skriver. Men du har ret. Enighed kan ikke opnås, hvis man ikke forstår eller læser hvad der bliver skrevet. :o)


  • #77   23. aug 2015 Linda - Okay, så jeg prøver lige igen.
    Jeg siger IKKE, at det ikke generelt er/kan være et problem. Jeg siger bare, at JEG synes du gør det til et større problem, end hvad JEG oplever det som, når du skriver det som om, at hvis man lader hunden lege på træningspladsen så VIL man opleve dårligere kontakt.

    Ja, det ER et problem for mange, at de får dårligere kontakt til deres hund. Men jeg har ikke oplevet, at det er SÅ mange, som du nævner. Derfor skriver jeg, at JEG synes, du gør problemet større end det er. Muligvis er det en præcis gengivelse af, hvad du oplever på din træningsplads, men det er ikke et problem jeg har oplevet i det omfang, de 5-6 steder vi har trænet med vores hunde.

    Og ja, jeg ved godt, at du ikke snakker direkte om mig og min hund - du snakker generelt. Det har jeg fanget. Jeg synes bare det er en lige lovlig grov generalisering, for det er ikke noget jeg har oplevet i det omfang, som du beskriver. Ikke kun på den seneste træningsplads, men generelt de steder vi har trænet gennem tiden. Det har været et problem for nogle, jovist, men langt fra for alle. Og de der havde problemer, havde typisk andre problemer også, og også udenfor træningspladsen.


Kommentér på:
at hilse i snor

Annonce