{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.899 visninger | Oprettet:

Lidt for frygtløs hvalp på 4 måneder {{forumTopicSubject}}

Tak for velkomsten og optagelsen herinde! smiley

Min hvalp Bodhi er 4 måneder gammel. Han er super lærenem, tillidsfuld og har et rigtig godt sind. Ifølge ham er hele verden fuld af sikre udfoldelsesmuligheder, glade hunde og mennesker, som vil ham det godt - også når det måske ikke er tilfældet. Og det er sg' begyndt at bekymre mig lidt. Han virker helt frygtløse.

Jeg vil gerne høre, om det er normalt og noget han vokser fra, i takt med at han får de knubs, der hører sig til - eller om det er noget, jeg skal sætte ind overfor? Det er måske et dumt spørgsmål, men jeg er også førstegangsejer, hvis det kan tilgive det. :S

Eksempler:
Når han møder en hund, som giver alle tegn til, at han skal holde sig væk, så vil han bare lege. Han læser ikke signalerne som en trussel, selvom både jeg og den anden ejer ved bedre.

I morges tog han et spring på 130 cm ned fra en "mur". Ok, lidt svært at forklare. Det er et lille stykke bred sti på en forhøjning, som har mur på den ene side og mig på den anden. Jeg har, indtil efter i morgen smiley ladet ham løbe deroppe, når vi gik vores morgentur. Han plejer at sidde pænt og vente på at blive løftet ned, men i morges tog han springet ned på jorden. Det kom helt bag på mig, at han kunne finde på det. Der skete heldigvis ikke noget - men det er bare heldigt.

Han fik en legeaftale med en skøn boxerhvalp på 5 måneder, dobbelt så stor som ham og virkelig dygtig til at legeslås. Ingen af dem var aggressive på noget tidspunkt, men Bodhi blev lagt ned på sekunder, hver gang han gik på boxeren. Selv når han blev lagt ned, gav han ikke op på noget tidspunkt. Jeg ville forvente, at han ville vise underdanighed, når han nu lå der hjælpeløs hver gang, men det skete aldrig.

Han er ikke aggressiv, han er ikke en alfa. Han har masser af selvtillid og ser alting som en leg, hvor der ikke vil ske ham noget. Og det er jo en god ting, som udgangspunkt. Jeg har ham med overalt og han er godt socialiseret ift. rigtig mange miljøer, situationer, transportmidler, dyr osv. Det var jo min hensigt.

Men hvis han ikke har en naturlig frygt for ting, som kan skade ham, så tænker jeg, at han hurtigt kan rode sig ud i noget farligt. Enten et møde med en aggressiv hund, eller på tur, hvor han springer ud i noget, jeg ikke havde forudset, at han ville gøre. Som i morges. Det skræmmer mig lidt.

Det blev en lang smøre, sorry.
Er det noget, han vokser fra? Som børn, der skal være en vis alder, før de forstår, at verden ind imellem kan være farlig.

Jeg har læst mig til, at hvalpe skal gå gennem forskellige frygt-perioder, men jeg har ikke oplevet det endnu, og den første burde han jo være kommet igennem?

Eller retter det sig selv ud, i takt med at han får nogle knubs?

Eller skal jeg sætte ind overfor det - og hvordan? :S


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lidt for frygtløs hvalp på 4 måneder
  • #1   3. apr 2017 Men altså det er dit ansvar som ejer, at sørge for at han ikke kommer til skade, eller er en belastning for andre.

    Og bør du læse op på hunde adfærd.


  • #2   3. apr 2017 Hunde skal passes på... de skal trænes... og er ikke børn, som vokser fra noget. Dårlig adfærd bliver værre, hvis man ikke træner.

  • #3   3. apr 2017 Hej Anne,
    Ja, naturligvis. Jeg giver ham ikke lov at lege med aggressive hunde. Jeg stopper legen, når den bliver for vild - med ikke-aggressive hunde.
    Jeg passer på, når vi er ude.
    Jeg er dog blevet opmærksom på, at han springer ud i mere end jeg har fantasi til at tage forholdsregler imod. Det er naturligvis stadig mit ansvar. Og det er derfor, jeg spørger om råd.


  • #4   3. apr 2017 Du skal sætte ind.
    Du skal sørge for, at han ikke får dårlige oplevelser eller kommer til skade. Og du skal også sørge for, at andre hunde ikke skal sætte din hvalp på plads. Det er altså ikke fremmede hundes opgave. Fatter din hvalp ikke, at han skal stoppe, så må du stoppe ham.


  • #5   3. apr 2017 Anne,
    Noget bestemt læsning, du kan anbefale?
    Jeg tænker, specifikke kategorier/områder? Så googler jeg det selv. smiley


  • #6   3. apr 2017 #4 (opdagede lige, at svarene har numre)

    Jeg kan se, udfra min beskrivelse, at det virker som om, min hund overfaldt boxeren hele tiden. De var lige tændt på at lege. De var lige gode om det. Boxeren fik overtaget hver gang. Jeg beklager forvirringen.


  • #7   3. apr 2017 En sund hund har ikke indbygget frygt og her har du en opgave, der består i at forhindre at det forandrer sig.

    Han tror på alt det gode i verden og kender ikke til det sure - jo længere han kan blive i den tro, jo bedre.
    Så sørg for at forebygge dårlige oplevelser. Det er ikke nok at stoppe en aktivitet ligefør det går galt - KAN det gå galt, så skal hunden slet ikke i gang.

    Eksempelvis - leg med en hund, der er dobbelt så stor og som er en tumlende race. Det er et stort no go.
    Hunden skal lege med en ligeværdig hund i størrelse og legemønster.

    Præsenter ham for ting, der kan udvikle ham - altså ting, der lige netop udfordrer ham. Ikke noget, han i virkeligheden ikke kan håndtere, hvis han står på egne ben.

    Det er vigtigt, virkelig vigtigt, at du lever op til dit ansvar som hundeejer hvad det angår.


  • #8   3. apr 2017 Jeg vil anbefale at du læser bogen "alfasyndomet" (nyeste oplag) af Anders Halgren og begynder til hundetræning.

    Dernæst er det en god ide at have i baghovedet at den blanding han er, gør at han er disponeret for diverse problemer med led og knogler ( primært HD og AD) derfor bør han ikke springe eller lave vrid i sine led, eller rettere det bør begrænses.


  • #9   3. apr 2017 #8 tak for anbefalingen!

    Jeg er meget påpasselig med ikke at lade ham springe. Han får ikke engang lov at tage trappen. Han har en slidske op til sofaen.

    Det kom bag på mig, at han tog det spring. Som man måske/måske ikke kan læse ud af mit indledende spørgsmål, så er jeg nu blevet opmærksom på, at han kan finde på det. Han har bare ikke gjort det før, derfor var det ikke i min bevidsthed, at han ville gøre det.

    Jeg forsøger at være et step foran hele tiden, ift. hvad han kan finde på. Mit problem er netop, at hvad han kan finde på, pludselig har fået en helt ny rækkevidde.

    Jeg ved ikke, om det er noget, I kan relatere til, på nogen måde, men det skræmmer mig sg' lidt. Og jeg spørger egentlig blot til råd. At I slår mig lige så hårdt i hovedet, som jeg selv har gjort det hele formiddagen... Det er måske passende, men det gør mig ikke meget klogere.

    #7,
    Tak for uddybende svar.
    Jeg er jo meget enig i det du skriver, omkring passende udfordringer og om ikke at udsætte ham for situationer, hvor det kunne gå galt. Som sagt, er jeg jo blevet (lidt) klogere på, hvad der kunne gå galt. Men hvor går grænsen? Fordi lige nu sidder jeg med det ene dommedagsscenarie efter det andet, fordi han for første gang gjorde noget uventet og farligt.

    Jeg tager det til mig, at han ikke skal lege med større hunde end ham selv. Tak for råd.


  • #10   3. apr 2017 At finde grænsen er svært - og i øvrigt også noget, der afhænger af, hvordan man er som person.
    En ting er helt sikkert, når man har hvalp, så bliver man udfordret på det, for de gør ting, som igen og igen foranlediger katastrofetanker. Mange af de ting skal den jo gøre, men ikke alle, det er klart.

    Det er sund fornuft, der skal til - og måske lidt kyndig hjælp fra en garvet hundeejer, der kan tage med dig lidt ud på tur og give dig lidt guidance så du får en fornemmelse af hvad der er godt og hvad der er lige over kanten.


  • #11   3. apr 2017 Hvorfor skulle han have en intuitiv frygt for ting/hunde, han kun har haft gode oplevelser med? En frygt er bestemt IKKE noget jeg ville fremelske... du skal jo bare være glad for, at han har positive erfaringer og så er det DIG som ejer der vurderer situationen smiley

    Din hvalp skal bestemt ikke have "de knubs der hører til", det kan nemlig til gengæld skabe grobund for uheldige møder i fremtiden. Pointen er, som alle de andre siger, at det er dig som hundeejer der har ansvaret, og din hvalp skal ikke have tæsk for at lære noget, det skal slet ikke derud.


  • #12   3. apr 2017 Jeg tænkte ikke i forhold til boxeren, men i forhold til det eksempel du giver, hvor både du og den anden ejer har set, at det er en "truende" adfærd, den anden hund har.

  • #13   3. apr 2017 #11,
    Super pointe!

    #10
    Det var et ret fedt, konstruktivt forslag. Altså, at tage en erfaren med på tur, i læringsøjemed. Men tænker samtidig, lige nu, at boxer-ejeren, vi mødte og tog i løbegården med, var også erfaren. Han burde vel vide, at det ikke er godt at lade to "ulige" hunde lege sammen. Min pointe er, at det er svært at finde en med bred erfaring indenfor, hvad min hund vil kunne finde på på ture, som jeg ikke er obs på.
    Jeg er jo obs på de almindelige udfordringer. Når der kommer en cykel eller en børnehave, måden vi står ved lyskrydset, hvad der ligger på jorden osv.

    Jeg går normalt ikke med hovedet under armen. Havde jeg vidst, at han kunne finde på at hoppe ned, var han jo aldrig kommet op - og kommer jo heller ikke op igen.


  • #14   3. apr 2017 #12
    Han kommer slet ikke tæt nok på til at blive sat på plads. I det konkrete tilfælde står jeg og snakkede med en på gaden. En schæfer passerer tre meter væk, ejeren kæmper for at holde schæferen tilbage mens hun hiver den videre.

    Bodhi stiller sig klar i legebuk, så langt snoren rækker. Jeg kalder ham tilbage, han går på "plads", schæferen passerer.


  • #15   3. apr 2017 Arh på den måde smiley

  • #16   3. apr 2017 Så, konklusionen er, at:
    - Han skal bare blive ved med at være frygtløs.
    - En erfaren hundeejer kan måske guide mig til potentielle trusler, jeg ikke ville være forberedt på.
    - Han skal kun lege med andre hunde på samme niveau (det bliver svært smiley )

    Og jeg har en bog, jeg skal læse. smiley

    Tak for svar!


  • #17   3. apr 2017 Og mega meget hatten af for dig, at du tager rådene til dig og ikke bliver pigesur. Det er forfriskende og herligt at se smiley


  • #18   3. apr 2017 Jeg er også lidt stolt af mig selv. smiley
    I er et tough crowd. Men det kommer jo af en kærlighed til dyrene! smiley


  • #19   3. apr 2017 Flere af din slags, tak smiley

  • #20   3. apr 2017 At finde en garvet og fornuftig hundeejer er sgu nok den største udfordring smiley

    Der er mange at sortere imellem smiley


  • #21   3. apr 2017 Jeg kunne også gå den modsatte vej og undersøge, hvilke skader hunde får på ture og i mødet med andre hunde. Også opbygge scenarier i mit hoved for, hvordan jeg undgår dem.
    Jeg forsøgte at lave et opslag i "træf" kategorien, hvor jeg efterspurgte en kyndig person at gå på ture med. Men fik at vide, at det nok var bedst at lave det som en annonce. Men annoncer er enten køb, salg eller bytte. Så det virker ikke som om den passer ind der heller.


  • #22   3. apr 2017 Så synes jeg at du skal melde dig til noget hundetræning.


  • #23   3. apr 2017 #22,
    Jeg kom faktisk lige i tanke om en hundetræner, jeg snakkede med, som også gav enetimer. Det var faktisk en mulighed. smiley


  • #24   3. apr 2017 Jeg synes ikke at du skal tage ene timer, men at du skal melde dig til på et hold.
    På hold lærer hunden blandt andet at ignorere andre hunde.
    Endvidere så plejer det sociale samvær i hundeklubberne at være ret god, samt at du lærer andre at kende, hvor der måske er nogle hunde på holdet som kan blive passende legekammerater til din hund.


  • #25   3. apr 2017 #24,
    Tak for dit input, men det fungerer ikke for mig. Det er skide irriterende, for jeg kan sagtens se fordelene ved et hold. Men jeg er ikke god i små grupper af mennesker. Jeg er ikke mig selv, og det vil Bodhi kunne mærke.

    Jeg har intet problem med at tale for et publikum på 100, men kan dårligt være på en arbejdsplads med en håndfuld kollegaer. Så det er 1-til-1, hvis jeg skal undgå at overføre mine sociale brister på ham.


  • #27   3. apr 2017 Er der nogen, der kan misforstå hunde, så er det Rie Ravn.
    Ville ikke røre hendes bøger eller tekster (eller elever) med en ildtang.
    Dele af hendes tilgang er direkte skadelige.
    Omend de ser rasende fredelige ud.


  • #29   3. apr 2017 #26
    1. Tak for bog-anbefaling!

    2. Fedt, at du tager højde for misforståelser i det skrevne sprog! smiley

    3. Jeg har ikke et problem med at læse hans signaler. Jeg tænker (og måske her misforståelsen i det skrevne opstår), at han har et problem med at læse andre hundes signaler. Han ser ikke, at hunden siger "back off". Vil lige skynde mig at nævne, at jeg ser det - og at jeg får ham på "plads", når den anden hund bare ikke gider sådan en ivrig lille hvalp. Ligesom jeg også altid spørger, om vi må hilse, hvis vi møder en ny og umiddelbart glad hund.

    4. Ift. boxeren, så var han i højt humør, selvom han var den, der lå nederst hver gang. Min bekymring er, at han netop ikke viser nogen form for underdanighed, når han bliver lagt ned. Han vil bare "kæmpe" videre. Udfra hvad jeg forstår, så er det naturligt, at den ene på et eller andet tidspunkt vil signalere "Ok ok, du vinder", og lægge sig roligt. Det gør han ikke.

    Men pointen med at lægge sig roligt er jo netop et dæmpende signal, ift. hvis denne leg nu havde været alvor. Og hvis han ikke udviser dæmpende signaler (i leg) og han samtidig ikke kan læse, når en anden hund er aggressiv, så virker det på mig som en farlig cocktail, hvis han nogensinde skulle ende i en situation, hvor en aggressiv hund gik på ham.

    Er det mig, der overtænker problematikken?


  • #30   3. apr 2017 Jeg ved ikke, om det jeg skriver giver mening.

    Men her er et eksempel, på det jeg tænker på.
    https://youtu.be/zdQs44uEaY0

    Se på de dæmpende signaler fra Pitbull'en. Hovedet væk, lægger sig, holder sig i ro. De signaler sender Bodhi ikke, selvom han effektivt er "nede".


  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 444
    #31   3. apr 2017 CH -Kan du uddybe?

    Jeg går hos en af hendes tidligere elever, og bliver lidt nervøs nu.

    Jeg har endnu ikke set eller hørt noget hvor jeg tænkte at det var forkert. Men vi lærer jo hele tiden smiley


  • #34   3. apr 2017 #33
    Det vil jeg heller ikke. Men det var lige hvad jeg kunne finde, som gav et eksempel på de dæmpende signaler.


  • #35   3. apr 2017 Så, jeg overtænker?

  • #37   3. apr 2017 Fedt! smiley

  • #41   3. apr 2017 # 27
    Fuldkommen enig.
    Rie Ravn fik aldrig nogensinde lov til at røre nogen af mine hunde.
    Jeg kan hellere ikke anbefale hendes bøgerne.


    #31
    Lars er det hos Niklas du går ?


  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 444
    #42   3. apr 2017 38#
    Rie ravn bor i kolding og uddanner folk til at blive hundetrænere.

    Jeg har intet dårligt hørt om hendes metoder før nu. Så er spændt på hvad der lige er negativt ved hendes måde og træne på.


  • #43   3. apr 2017 Hvorhenne i Nordsjælland? Måske nogen kan anbefale en træner smiley

    Derudover, så vil jeg, fra en førstegangshundeejer til en anden sige, det skal nok gå! Synes du virker som en åben og konstruktiv person smiley


  • #45   3. apr 2017 Canmax: jeg synes så ikke det er et særlig godt eksempel på god leg...

  • #46   3. apr 2017 Det virker lidt to mod en agtigt? Virker ikke som ligeværdig leg?

  • #48   3. apr 2017 #47, ja.

  • #50   3. apr 2017 # 47
    Nu er det ikke for at virke pigesur... Men det er min første tråd, og jeg synes godt nok, man skal verbalisere meget, og meget specifikt.

    Slidsken går begge veje og jeg skrev det for at forklare, at jeg tager hensyn til de små knogler og ledbånd (jeg ville bare have skrevet knogler, men jeg var bange for, om det blev tolket som at jeg ikke også tog hensyn til ledbånd...)

    Trappen går også begge veje, han bliver båret både op og ned.

    Pointen er, at det burde ligge implicit i min forklaring. At få det pillet fra hinanden og blive spurgt ind til enkeltdelene er lidt trættende, synes jeg.

    Det er ikke en kritik, som sådan. Er sikker på det er ment godt. Men her i den modtagende ende føles det faktisk lidt ubehageligt.


  • #51   3. apr 2017 Hvad Rie Ravn angår, så gør hun faktisk det samme som Cesar Milan - undertrykker adfærd.
    Begrundelsen for denne undertrykkelse er en fuldstændig misforståelse af naturlig adfærd, gedigne fejl- og overfortolkninger.

    Det gør at hunde bliver mindre hunde....


  • #52   3. apr 2017 Som sagt har vi forskellige grænser og forskelligt "bekymringsniveau".

    Her kommer der ikke slisker til sofaen - jeg foretrækker at lære hunden at bevæge sig naturligt og tænke sig om.
    Således går vores hvalpe også på trapper - intet forceret, bare naturligt, så de kan udvikle motorik efterhånden som de vokser.


  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 444
    #53   3. apr 2017 Tak CH. smiley

  • #54   3. apr 2017 Prøv at tjekke denne tråd, Lars. Den lavede jeg for år tilbage da jeg første gang stødte på Rie Ravns tanker om hunde.

    http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/552394-uvidende_og_ignorante_adfaerdsterapeuter_


  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 444
    #56   3. apr 2017 Tak for link. Jeg vil læse tråden i aften. smiley

  • Albusandme
    Albusandme Tilmeldt:
    aug 2016

    Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 245
    #57   4. apr 2017 Hej Malene.

    Albus var også fuldstændigt frygtløs, og der var en masse (måske en anelse lyserøde) drømme jeg måtte opgive. Har grebet ham en del gange på vej ud over en høj kant, og endte med at rive min helt nybyggede hems ned, fordi han gerne ville sove hos mig, og vice versa, og det på ingen måde ville gå godt med den lille dare devil.

    Du må bare være to skridt foran hele tiden, så han ikke får muligheden for at hoppe ned fra høje ting og møbler.

    I forhold til andre hunde er det dit job at lære ham hvad signalerne fra de andre hunde betød. Albus var en virkelig irriterende hvalp, så jeg har brugt virkeligt mange timer med bare at sidde og kigge på ham og den hund han legede med, så jeg kunne hjælpe ham når han ikke forstod. Ikke noget med at skælde ud, men når den anden hund har sagt fra (hvis det er med gø og tænder er det for sent) tog jeg ham bare forsigtigt i halsbåndet, fik han lidt væk fra den anden hund, satte ham eller dækkede ham af, gav ham en lille godbid og lod ham slappe lidt af. Min hvalpetræner kaldte det en timeout, og det passer egentligt godt. For hvis det bare gøres rigtigt opfattes det ikke som en straf, men belønning for at slappe af.
    Det skal lige siges at de første mange gange Albus legede med andre var med hvalpetræneren , hun hjalp mig med at læse hans og andres signaler, og det var virkeligt betrykkende som førstegangshundeejer. Kan se du bor i Nordsjælland, hende her bor i Bagsværd men træner også tit i Ballerup. Kan varmt anbefale hende. Hun er fantastisk - hård men fantastisk. Hun siger selv at hun træner mennesker, for hundene er der sgu intet i vejen med, og det kan jeg kun give hende ret i. Mens jeg gik fast hos hende, bad hun to om ikke at komme igen. Og det var ikke fordi hunden ikke kunne trænes. Den ene havde desværre været omkring Oasen før hun kom til Kirsten, og hendes hund var enormt udfarende fordi den havde haft nogle dårlige oplevelser som helt lille med fri leg, og ejerne var virkeligt defensiv omkring det hele, og kunne overhovedet ikke tage imod gode råd smiley


  • #58   4. apr 2017 #57
    Hvad er hendes navn?


  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 444
    #59   4. apr 2017 Så fik jeg læst det hele igennem.
    Der hvor vi træner nu, leger vi med dummy og apport.

    Vi går hos etgodthundeliv.dk

    Før gik vi hos lupo hundecenter. (Ligeledes uddannet hos Rie Raun) Det var meget mere roligt og striks. Manze var mere frusteret efter træning end før.


  • Albusandme
    Albusandme Tilmeldt:
    aug 2016

    Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 245
    #60   4. apr 2017 Hun hedder Kirsten Jølner. Du kan finde hende på FB under Bagsværd Hundecenter. Der bliver der også slået nye hold op.

Kommentér på:
Lidt for frygtløs hvalp på 4 måneder

Annonce