{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
870 visninger | Oprettet:

Vi har overtaget en chi {{forumTopicSubject}}

Ja som overskriften siger, så har vi overtaget en chi på 5 år.

Han er langhåret, lettere uopdragen og tisser ind i mellem indenfor

Ud over det, så kan han finde på at knurre af både min yngste pige på 6 år, og også både af min kæreste og jeg selv.

Det er hvis han fx laver noget han ikke må og han så for skæld ud, så knurre han af en.

Er det helt håbløst at få ham tilpasset til vores familie som jo er en børnefamilie.
Eller kan det stadig lade sig gøre?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vi har overtaget en chi
  • #1   11. sep 2017 Lad være med at skælde ham ud. Han er tydeligvis meget utryg og ved at skælde ud, så forstærker i faktisk utrygheden rigtig meget.

    Lær ham istedet impuls kontrol og en "leave it", som er positivt forstærket.
    Kan anbefale at smutte på youtube og kigge rigtig mange af "kikopup"s videoer igennem. Hun er uhyre dygtig.

    Derudover er der en video om impulskontrol, der hedder "It's yer choice".
    Dem tror jeg ville kunne hjælpe jer rigtig meget.

    I skal have opbygget en tillid, og det tager tid. Det kan sagtens ske, at han markerer, netop fordi han er utryg.


  • #2   11. sep 2017 Mange tak for svar smiley

    Han tisser kun inde på det værelse der er længst væk, og det giver god mening det med ikke at skælde ham ud.

    Det er ikke fordi vi hverken råber eller på anden måde hæver stemmen men vi er jo selvfølglig meget store i forhold til ham.

    Jeg vil prøve at søge på youtube i morgen efter de ting du skrev, og håber virkelig det vil hjælpe os/ham


  • #3   11. sep 2017 Han kan før være blevet skældt ud for at tisse inde. Hvis han er det (også i tidligere hjem), så tænker jeg at han gemmer det i frygt for at blive skældt ud, hvis han fanges i det.

    I kan også starte forfra med renlighedstræningen, men umiddelbart tænker jeg altså, at når det bare er indimellem, så tyder det på en sammenhæng med usikkerheden.


  • #5   12. sep 2017
    Ja, med den stil, er det umuligt at få ham tilpasset jeres liv. I skal have læst en hel masse op på adfærd.
    Racen er ikke kendt for at være enormt børnevenlig, så det er et sats at bringe en omplaceringshund ind i en børnefamilie. Hold øje med alle signaler og læs op på dæmpende og afstandsøgende signaler.


  • #6   12. sep 2017 jeg tænkte på tisseri indenfor,hvad med et tissebælte,som så bliver taget af når han skal ud..??

  • #7   12. sep 2017 Træn nej med ham. Nej træning er jo mega sjovt for hunden og opbygger tillid. (øh, jeg ved ikke om det har et mere fint navn).

    Det har vi gjort med alle vores hunde, og derfor er ordet nej lig med at stoppe, men det er ikke et ord de har frygtet.

    Griber i ham så i at tisse på gulvet, så sig nej og tag ham ud og tisse i stedet.

    Det har vi gjort med alle vores hunde, og de blevet renlige på ingen tid, og i øvrigt sjældent fået skæld ud. "Nej", har gjort det fint.


  • #8   12. sep 2017 Det er gangske normalt, at en usikker hund fortæller, at dens grænser bliver overskredet - så lad bare vær med det. smiley

    En chihuahua kan sagtens fungere i en børnefamilie, hvis bare man er obs på dens små signaler (jo mindre hund, jo mindre er dens signaler jo - men de er der altså...)


  • #9   12. sep 2017 han lyder som en rigrig usikker hund som er blevet presset langt ud når han både føler sig presset til at knurre og bide. Jeg ville stoppe helt med at skælde ud. Det har jeg aldrig oplevet virker godt på en hund (eller andet). lær ham nej men på en positiv måde. Og hjælp ham så med ikke at komme i de situationer hvor han gær noget i ikke vil have. Giv ham alternativer istedet for.
    Det er et sats at bruge ham ind i jeres familie. Men er I villige til at tilpasse jer ham og hans behov så tror jeg sagtens det kan lade sig gøre. spørgsmålet er så om det er praktisk muligt for jer.
    at han tisser inden kan også sagtens være tegn på usikkerhed MEN det kan også være fordi han skal tisse. Cleo min malteser på 13år skal tisse omkring 10-15 gange i døgnet (hun fejler intet). Det er relativ svært for mig nogle dage at kunne gå ud med hende så mange gange og derfor må hun tisse på risten i badeværelset. ud over de 3-5gange hun kommer ud på tur om dagen. og det fungerer fint for os. Jeg vil ikke have hun skal gå og holde sig det meste at tide


  • #10   12. sep 2017 De andre har sagt det. Om i er det hjem en så usikker hund har brug for er svært at sige. Med god træning som det de andre snakker om, kan det måske lykkedes. Men i skal nok overveje om i kan tilbyde nok ro og tid. Min erfaring med usikre hunde er at det er lige præcis det de har brug for, udover selve træningen selvfølgelig. Nogle vil med træningen komme så langt at de kunne bo i en børnefamilie, andre vil altid have ting de er usikre på og har derfor brug for mere ro omkring dem i det daglige, hvilket kan være svært ned børn.

    Og så vil jeg lige hviske til Malene at det altså ikke passer at chihuahua ikke er kendt for at være god med børn. De er faktisk kendt for at være rigtig gode med børn (hvis det ikke er skod avl og børnene respektere hunden) grunden til mange fraråder dem er pga størrelsen, fordi barnet kan komme til at skade en så lille hund, ved at tabe dem osv, ikke pga at racen ikke fungere med børn. smiley


  • #11   12. sep 2017 Det med at tisse inde, kan der være flere grunde til. Sørg for at han kommer udenfor mange gange (som en hvalp: når han har sovet, spist, leget osv), og ros ham, når han tisser ude.
    Utryghed kan der også være mange grunde til, men det vil nok være en god ting, at I sørger for, at han har et fristed (hule, kurv, åbent bur eller andet), hvor han har helle. Det er vigtigt, at både børn og voksne respekterer dette.

    Min brors kæreste fik for mange år siden en chi, og hun kunne ikke forstå, at den ikke viste tegn på at blive renlig. Det viste sig at både hun og datteren godt nok gik ud med hunden, men de havde hunden på armen det meste af tiden, og når de så kom ind, satte de hunden ned på gulvet, og vupti tissede den smiley Sommetider skal man lige se på, hvad det egentlig er man gør smiley


  • #12   12. sep 2017 Vi får besøg af en familie på lørdag, netop for at vise, at chihuahuaer godt kan fungere med børn og andre dyr/store hunde. Her skal vi snakke om adfærd, træning, gener/avl og ikke mindst: tilgang til kræet og socialisering/miljøtræning.

    Kvinden/moren er nemlig vild med racen, men i tvivl om racen er for bange/aggressiv (usikker) til at kunne fungere i en børnefamilie. Men det er den IKKE, hvis man har den rette tilgang til opdragelse/socialisering/miljøtræning og ikke mindst, at barnet/børnene er opdraget ordentligt... smiley


Kommentér på:
Vi har overtaget en chi

Annonce