{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
896 visninger | Oprettet:

Stå-øvelser {{forumTopicSubject}}

"Stå" er en af de øvelser det bare aldrig er lykkedes at lære Tucker, jeg kan slet ikke knække koden til det.

Hvordan griber man det an? Hvilke metoder?

Eneste måde jeg kan få ham til det på, er ved at holde en hånd med godbidder foran ham, som han er nødt til at stå op for at kunne nå. Og uanset hvor mange gentagelser jeg har prøvet (med klikkertræning) så er det bare ikke lykkedes at få ham til at koble ord + handling sammen og så snart han ser sit snit, så sætter han sig.

Kunne virkelig godt bruge nogle gode råd
Kommentarer på:  Stå-øvelser
 • #1   11. jan Prøv at lær ham det fra siddende stilling. Når han sidder, fører du en godbid ind mellem forbenene/maven- så er han nødt til at lette måsen- så snart bagbenene er i stående stilling, får han dygtig og godbid.

 • #2   11. jan Jeg indlærer stå med håndtegn, stå hos os er en strakt opretstående hånd foran hunden. Under indlæring skjuler jeg en godbid i håndfladen, hvor tommelfingeren holder godbidden indeni håndfladen, når hunden så står, så klikker jeg, og så kan den nemt tage godbidden i håndfladen.
  Ved ikke om dette lyder som volapyk


 • #3   11. jan Start med at han kun står et sekund, klik og smid godbidden på gulvet et par skridt fra ham.
  Når han er i bevægelse, så kan han jo ikke sætte sig ned.
  Efterhånden, som det virker, så trækker du tiden mellem belønningerne.

  Hvis du gør det under gang, så er det samme princip. Stå, beløn meget hurtig og begynd at gå inden han når at sætte sig.


 • #4   11. jan Kennelmor - Problemet for mig ved sådan en metode er, at så snart jeg når at klikke så sætter han sig. Det er lidt som om at han kun kan sit eller stå på bagben, så selvom jeg er hurtig med klik og belønning, så får han det ikke koblet sammen med de få sekunder han står. .

  Linda L - Jeg tror at jeg vil prøve den metode. Det giver måske også mere mening end at lokke ham frem som jeg har gjort.


 • #5   11. jan Hvis han sætter sig efter hvert klik så er det fordi han har fået et billed der hedder stå-sit-godbid
  Hvad hvis du får ham til at stå og strækker klikket? Så han står længere i positionen og måske kan se sammenhængen i at han bliver klikket for at stå?

  Jeg synes den fedeste måde at træne stå på er ved at have et stykke legetøj, geare hunden godt op, lade som om man kaster det, idet sekund hunden står stille og kigger efter legetøjet siger du "stå" og klikker og kaster legetøjet den fattede både Joey og Zakho ret hurtigt

  Når det er sagt så ER stå en hamrende svær øvelse at indlærer, mange hunde fatter simpelthen ikke at de belønnes for at stå
  Stille på alle fire


 • #6   11. jan Ooog, så er det rigtig vigtigt at du kun giver godbidden når han står. Altså stå-klik-godbid. Ikke stå-klik-han sætter sig-godbid, hvis du forstår

 • #7   11. jan Min erfaring er, at hvis man indlærer fra siddende, så får man ikke samme problem med at hunden går nogle skridt inden den står, når man giver kommandoen. Men det betyder selvfølgelig kun noget hvis man skal i konkurrence- eller selv synes det er sjovt med en hurtig reaktion.

 • #8   11. jan Caroline - Jeg kan ikke få ham til at stå og så trække klikket - så vil han sætte sig.
  Det er en møg-øvelse simpelthen Men vi blev jo præsenteret for den til rally i går, så han er jo virkelig nødt til at lære det nu.
  De gange han har sat sig med klikket, der har jeg også lokket ham op at stå for at tage belønningen, men han skal netop gerne helt fra at sætte sig.


 • #9   11. jan Hvad så hvis du giver en ny godbid med det samme, inden han sætter sig?
  Altså give ham en masse godbidder i træk mens du siger dygtig, stå og klikker
  Så kan du altid pille godbidderne af bagefter, det vigtigste er at han lige fanger det der med at blive stående og så få proppet nogle godbidder i hovedet


 • #10   11. jan Hvis han sætter sig når han hører klikket, så prøv bare at stoppe en godbid i munden på ham mens han står- altså uden at klikke først. Måske det kan hjælpe ham til at forstå, at det er når man står man får noget.

 • #11   11. jan Kan du ikke "fange" ham i de almindelige situationer hvor han selv bare står tilfældigt, altså have klikkeren på dig hele tiden og så være ninja hurtig med en godbid?

  Håber du forstår hvad jeg mener


 • #13   11. jan Tak Lens, du fik forklaret det meget bedre end mig

 • #14   11. jan Men hvornår vil i koble kommando på?
  Jeg har gjort en del i at fange ham når han gør det af sig selv - men derfra og så til at kunne det når jeg beder om det, det synes bare ikke vil lykkedes.

  Jeg føler lidt at det er et tilfælde når han gør det rigtige og at han faktisk aldrig fanger at det er en øvelse vi har gang i. Vi har trænet det meget, hvor han også godt i et træningspas kan være rigtig god, men næste gang vi træner det, så starter vi igen fra nul.


 • #15   11. jan
  Følger lige med.
  Jeg har fået SKy til at stå på kommando udenfor ringen, men indeni...nix. Og min søn er bedre end jeg er..


 • #16   11. jan Jeg bruger kommando efter et par forsøg for selv lige at fornemme hvordan hunden reagerer når jeg fører hånden med mellem forbenene- altså om den springer op straks eller om jeg skal ind og kilde den lidt på maven. Så siger jeg stå lige inden jeg ved den rejser sig- og giver som sagt godbid så snart alle 4 poter er i jorden.
  På den måde kobler hunden hurtigt kommando= bevægelsen= belønning


 • #18   11. jan Kobler først kommando på når vovse selv tilbyder øvelsen

 • #20   11. jan Jeg tror hunden er ret ligeglad med om man siger ståååå eller stå Pia, så længe det er det samme hver gang
  Og jeg ville aldrig indlære det som dig ved at gå frem mod hunden eller trække den med baglæns. Ved at gå frem mod den giver du den et billed af at når den sidder og du kommer gående imod den skal den rejse sig. Ved at trække den baglæns lære du den at når den sidder skal den rejse sig og gå med dig... så står man ligepludselig med 1-2 problemer i sit øvelsen


 • #21   11. jan Er der ikke en der gider komme og lære mit kræ det?
  Synes egentlig meget af det der bliver skrevet er forsøgt, men stadig føler jeg at det er en håbløs øvelse for os


 • #22   11. jan Selvfølgelig- er der om 10 min.

 • #24   11. jan Du kommer bare til Kokkedal
  Jeg har alligevel altid drømt om at møde Tucker, den sejeste (arbejdende) "selskabs"hund jeg kender :D


 • #25   11. jan Ja Ringtræning er super til stå Det var den første øvelse Zakho lærte, helt fra opdrætter af faktisk, fordi han skulle ha været udstillet meget mere... Det er stadig den øvelse han er bedst til og jeg kan stå og vifte med en godbid foran næsen på ham, han er klistret til gulvet

 • #26   11. jan Caroline J - Hvis bare der ikke lige var så langt

  Der må evt. lige komme nogle udstillere forbi tråden her så, for jeg kender ikke lige nogle selv


 • #28   11. jan Erika, Hvis vi ses til nogle konkurrencer eller begivenheder i år, så tager jeg gerne tjansen Så får i et lynkursus Haha

 • #29   11. jan Jeg tror mange udstillere indlærer stå som noget af det aller første - før sit og dæk

  Sådan gør vores opdrætter der udstiller, og vi gjorde det også selv, fordi vores skal udstilles.

  I ringen er det vigtigt, at hunden er HELT sikker i at stå, og ikke tilbyder anden adfærd. Mange hunde tilbyder ofte sit, hvis man har dem foran sig i lang tid - og det ønsker man ikke i ringen

  Så den nemmeste måde at lære det på, er at lære hunden fra start, at den KUN får godbid når den står, så det kan ikke betale sig at prøve andet. Sit og dæk skal nok komme hen ad vejen alligevel

  De fleste udstillingshunde jeg kender, kommer hen og står foran én, når man har noget lækkert de gerne vil have. De fleste andre hunde kommer hen og sitter foran en (eller hopper op )

  Men det hjælper jo ikke så meget i denne sammenhæng


 • #30   12. jan Crazy - Det er dælme i orden

  Altså jeg har også besluttet, at når jeg engang får hvalp igen, så bliver det en af de øvelser vi nørder fra starten. Det er utroligt den kan være så svær at lære senere hen.


 • #31   12. jan Som CTS skriver, tror jeg også at mange af os der udstiller indlærer stå som det allerførste.

  De hvalpe som er født her, kommer op at stå på bord næsten dagligt, fra de er 3-4 uger. Bare et halvt minut, hvor de lokkes til at stå ved hjælp af godbid. Typisk bruger jeg makrel på tube som de får lov til at slikke løs af, samtidig med de får massiv ros, ingen line, ingen tvang, kun lokning.

  Whipperne vises både på gulv og bord. For mig er det væsentligt at de er trygge ved at stå på bordet, når de udstilles, uden træning kan det let blive et overgreb for hunden, at blive placeret på et bord og blive undersøgt af en fremmed person.

  Når hvalpen er ca. otte uger fortsætter jeg træning af stå på gulvet. I første omgang har jeg bare godbidder i lommen, som jeg stikker hvalpen hver gang den mere eller mindre tilfældigt kommer hen og står foran eller ved siden af mig.

  Der plejer ikke at gå mange dage før hvalpen bevidst kommer og stiller sig foran mig og så er skridtet ikke langt før der sættes kommando på.

  Herefter arbejdes der så med at øge tiden før godbidden falder, øge afstand til hunden, flytte ben, bevæge sig rundt om hunden osv.

  Jeg øver ikke sit og dæk, før hvalpen kan stå 10-15 sekunder og jeg kan bevæge mig et eller to skridt væk.


 • #32   12. jan Da jeg skulle lærer Enzo at stå til udstilling, fik jeg det råd at holde ham i linen, stå bag ved ham og så kaste en bold hen over ham. Han fik så lov til at tage bolden, når han stod rigtigt. Jeg havde ingen kommando på. Dette gjorde jeg i ca 1 uges tid. Så smed jeg kommandoen “stå” på efter ca en uge igen havde han lært at stå.
  Stå øvelsen har også altid voldt mig mange problemer, med min gamle hund. Men det virkede altså super godt.


 • #33   12. jan Sam har lært at stå via håndtarget.
  Han lærte først at dutte på hånden, der efter at med afstand på.
  Når han sad eller dækkede, bad jeg ham om at dutte på hånden og fjernede hånden i det han så stod, tilsidst satte jeg stå på kommandoen, det lærte Sam ret hurtigt. Jeg startede med at lære ham det foran mig og overførte det ved siden af mig i plads position, det er nemlig en af de rally skilte vi skal kunne i begynder klassen


 • #34   12. jan Ups han når ikke at dutte på hånden i det jeg fjerner den med det samme han tilbyder at stå

 • #35   12. jan Hvis han sitter efter klik, så kast godbidden eller brug legetøj som belønning. Når han ved at godbidden bliver kastet, vil han ikke sætte sig, men være klar til at løbe:)

 • #36   12. jan Iroh lærte "stå" ved hjælp af baljen/elefantøvelsen. Han er så glad for at stå på den der balje, så det er nærmest default for ham at gøre Da han var stabil i at stå med forpoterne på baljen begyndte jeg at lære ham at sætte sig, stadig med forpoterne på baljen, og da det var på plads kunne jeg sige "stå" og så rejste han sig igen, uden at flytte forpoterne fra baljen
  Jeg synes det virkede godt, for det svære for både mig og Iroh var at finde ud af at han skulle lette måsen, men det faldt ham jo så naturligt på baljen. Efterfølgende var vi kunne overføre det til øvelser uden baljen. Og af en eller anden grund, så er det lettere for ham at gå fra dæk til stå, og det bliver endda et rigtig flot stillingsskifte, hvor poterne bliver hvor de er
  Nu arbejder vi med at få elimineret de skridt han ind i mellem når at få taget, og at der kan gå længere tid mellem belønningerne


 • #37   12. jan Som Caroline - flere godbidder mens han står, så det kun kan betale sig at blive stående....

 • #38   12. jan Den smarteste måde at indlære på, afhænger i høj grad af hvad det skal bruges til vil jeg mene. Som beskrevet med udstillingsstå, vil ikke være en god måde at indlære at man kommer gående, siger stå og selv går videre. Der er andre metoder mere effektive- og også omvendt. Jeg ved ikke hvad du skal bruge det til ts. Men det er værd at have med i overvejelserne.

 • #39   12. jan Jeg har indlært ved at holde en guf i hånden (som der naturligvis er kørt drift på inden jeg overhovedet begyndte at bruge dem som belønning) - og så få hunden til at hoppe op efter den, altså bare med forbenene, ikke hoppe helt op i luften.

  Når hunden er i luften, altså står på bagbenene og har forbenene oppe, har jeg taget hånden hen til munden af den, sagt "stå" på præcis samme tid som forbenene rammer jorden igen.
  Så når den ihvertfald ikke at sætte sig ned - og man får den fedeste ståøvelse ud af det, imo.

  https://www.youtube.com/watch?v=MfXVIUwispg


 • #40   12. jan Paya lærte det ved hjælp af platform. Jeg fandt en platform og belønnede KUN for at stå. Det tog lidt tid, da hun ville alt andet end at stå, men jeg gik hen mod platformen med hende, og forsøgte at ramme "klik" hver gang hun stod, og gav hende godbidden imens hun stod.

  Kommando kom først på, da hun var helt sikker i at stå stille.


 • #41   12. jan Barbie har en super fin udstillings-stå, og det er det, man lærer til ringtræning. Det er ikke sådan en stå, min lydighedshund skal have. Øvelsen bør se noget anderledes ud end en udstillingshund, der stiller op, synes jeg

 • #42   12. jan Jeg kommer til at tænke på Fies hundetræner. Hun opfordrede os til at lære hvalpene "stå" før "sit", for som hun sagde "enhver hund kan lære sit, og når det indlæres som det første, er det langt sværere at indlære stå bagefter".
  Jeg giver hende ret.
  Held og lykke med træningen, Erika


 • #43   12. jan #42

  Sludder .. hun har bare ikke været ret god til indlæring.


 • #44   12. jan Det er rigtigt nok, at det er lidt lettere at indlære en udstillingsstå, hvis hunden ikke har lært sit. Meeeeeeen en hund burde altså sagtens kunne lære begge dele, uanset rækkefølge

 • #45   12. jan For mig som træningsamatør giver det mening, Martine. Men du kan da gerne have ret i, at Fies træner ikke var god nok. Det er JEG ikke god nok mht. træning til at vurdere.

 • #46   12. jan Men så er det jo fint, at videreformidle en besked, som man ikke selv har helt styr på om er rigtig ???

 • #47   12. jan "Meeeeeeen en hund burde altså sagtens kunne lære begge dele, uanset rækkefølge"

  Jeg vil arbejde på sagen med Fie, da jeg jo vil prøve noget rally med hende


 • #48   12. jan Det er jo det samme som alle de - og de findes især i PH - der mener, at en hund skal lære at bide først INDEN den lærer at slippe, for ellers så kommer den ikke til at bide ret godt.

  Jo da .. sorry for ot, TS ...


 • #49   12. jan "Men så er det jo fint, at videreformidle en besked, som man ikke selv har helt styr på om er rigtig ???"

  Jeg tror ikke, min besked har været decideret skadelig. Men godt, at jeg blev rettet hurtigt, hvis den kunne risikere at være det.


 • #50   12. jan Fed idé, Isabelle

 • #51   12. jan #49
  Næ, det er vel ikke "skadeligt" at træne en hund forkert .. det kan du godt have en pointe i.
  Men hvorfor opfordre andre til at gøre det ? Det forstår jeg ikke helt ...


 • #52   12. jan Hvis rækkefølgen er ligegyldig, er det vel egentlig ikke at træne forkert?

 • #53   12. jan Isabelle - du ved med garanti mange ting om et eller andet ... træning er du blank i, og jeg gider ikke engang forsøge at forklare dig hvordan tingene hænger sammen og ødelægge en tråd.

  Hvis du har interesse i at få at vide, hvorfor det du siger er forkert - så opsøg den lokale hundeskole - jeg bliver ikke den der kommer til at forklare dig det.


 • #54   12. jan #4#
  Tror du så ikke, det er fordi du har indøvet forkert med klikkeren, så han forbinder klikket med at han skal sætte sig?
  Du kan jo prøve at bruge håndtegn uden at klikke, og så give masser af godbidder mens han står imens du roser og så bygge øvelsen op på ny.
  Hvis det er svært så meld dig til noget træning, hvor der er en instruktør der kan hjælpe dig, det er meget svært at forklare detaljerne her på skrift, når man heller ikke ser, hvad hunden gør.


 • #55   12. jan "træning er du blank i"

  Du har fuldstændig ret. Men for faen altså - jeg citerede noget, min hundetræner sagde, og at jeg gav hende ret - fordi det altså ER min oplevelse med mine tre. Fint fint, at jeg så får at vide, at min hundetræner IKKE har ret, og dermed at min oplevelse med mine tre måske er helt tilfældig - at den (tænker jeg) handler om mig mere end om dem.

  Igen: Fint, at jeg blev rettet. Det er altid godt at blive klogere.


 • #56   12. jan Hmm, altså jeg vil sige: Det er da helt klart nemmere at indlære sit, hvis hunden ikke kan stå, og omvendt er det også helt klart nemmere at indlære stå, hvis hunden ikke kan sit

  Sådan helt generelt vil hunden jo prøve det, den allerede HAR lært, så det nemmeste er jo, hvis den ikke har lært noget.. Men sådan et setup har vi bare kun én gang, så man SKAL jo ligesom vælge en af tingene at starte på


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.885
  #57   12. jan Måske du skal holde en pause med den øvelse

  Min hund havde problemer med bakøvelsen

  Jeg trænede og trænede , intet hjælp

  Holdte en pause på 2 måneder ,hvor jeg ikke så meget som prøvede på at få ham til at bakke

  Derefter var det som om han fattede det , i starten kun ganske få skridt , men ret hurtig blev han ferm til det


 • #58   12. jan "Øvelsen bør se noget anderledes ud end en udstillingshund, der stiller op, synes jeg"

  Måske det kommer an på, hvordan hunden skal stilles op til udstilling? Det eneste jeg har rettet på i opstillingen, er placeringen af benene - de skal være parallelt. Men ellers vil jeg ikke have en unaturlig opstilling - så her bruges den samme stå i ringen som i lydighed.

  Men ok, nu var det der udstilling også kun for at få adgang til brugsprøverne, så det er ikke noget jeg har gidet gøre ret meget ved.


 • #59   12. jan Hmm, altså jeg vil sige: Det er da helt klart nemmere at indlære sit, hvis hunden ikke kan stå, og omvendt er det også helt klart nemmere at indlære stå, hvis hunden ikke kan sit

  For dig - det er på ingen måde sådan for mig.
  Indlærer man øvelserne tydeligt har hunden ingen problemer.


 • #60   12. jan Kors i skuret *GG*

  Og her er vi bare totalt old school, stå læres i samme moment som sit og dæk. Ført med guffer, tiden trækkes med fodring i positionen.
  VIRKELIG mange gentagelser.

  Er du sindssvag, de er mange veje til Rom og nogle ser mig noget komplicerede ud

  Jeg har aldrig oplevet at det er sværere at indlære hverken sit, dæk eller stå, hvis en af dem var indlært hurtigere end de øvrige...
  Hvis der har været problemer med det har det været på grund af forskellige antal gentagelser eller forkert teknik. • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.885
  #61   12. jan Sådan lærte jeg også mine schæfere det CH

  Der er altså bare forskel på racer


 • #62   12. jan Jeanette, det er ikke bare racer, det handler om. Den metode er nu ganske anvendelig for mange andre end blot schæfere.

  Men lokning er blevet fy fy henover årene, så de fleste vælger slet ikke at forsøge selvom det er virkelig simpelt sådan.


 • #63   12. jan Er lokning blevet fy fy? Jeg oplever det nu stadig som det, der bliver brugt mest

 • #64   12. jan Ej nu er du sku unfair Martine... Isabelle skriver jo bare hvad hendes træner har sagt og giver hende ret... at du synes noget andet giver dig da ikke ret til at høvle hendes evner til at træne hund ned.

  Jeg giver også Isabelle ret, jeg synes sit er nemmere for hunden at lærer fordi det er en normal tiggeadfærd for den, derfor vil den tit prøve det hvis den er i tvivl om hvad den skal. Derfor synes jeg også det er lettere at indlære stå før sit.
  Ingen siger det er umuligt, men derfor kan det jo godt være svært


 • #65   12. jan Hunden skal ikke tigge eller tilbyde adfærd, når man skal indlære øvelser.

  Det er der hunden ligger begravet - hjælp hunden til at forstå hvad den HELT præcis skal og I får ikke de problemer.

  Det er ikke hunden, der indlærer bedre hvis man indlærer stå inden sit - det er den metode I benytter, der gør at I finder det nemmere.

  Gør man det via lokning, anvisning, guidning - så oplever man ikke de problemer Isabelles træner mener der er.

  Kald det unfair - jeg kalder det fakta


 • #66   12. jan Der er vi jo så forskellige, jeg vil gerne ha at hunden selv tilbyder adfærden og tror den selv har fundet på øvelsen. Det synes JEG giver den fedeste stå øvelse

  Det er fint du er uenig men måden du skriver på synes jeg bare var unfair over for Isabelle...


 • #67   12. jan Forresten Ericka, når du belønner så husk at gør det nedefra, hvis man belønner bare en lille smule oppefra kan det også være det der får ham til at sætte sig
  Prøv evt. At filme dig selv når du gør det og kig på det bagefter.


 • #68   12. jan Ja, der er mange veje til målet Jeg er lidt henne i Martines metode - altså lære hunden at indtage positionen uden at give den mulighed for at komme til at fx sætte sig.
  Derudover så bruger jeg at belønne massivt for at være i den position jeg ønsker når hunden tilbyder det frivilligt. Jeg sætter heller ikke kommando på før hunden er god til indtage den ønskede position. Jeg benytter mig også af at 'kører spænding' på belønningen (når altså hunden kan finde ud af at indtage positionen på kommando). Godbidden kommer laaaaangsomt op af lommen, mens jeg siger et aller andet al a 'øøøøøøjjjjjj' i en lidt lav tone. Det har den virkning på mine at de laver 'freeze' og bliver totalt spændte og intense. Jeg bruger også bold som belønning i stå, sit og dæk.
  Clinton er nu god til at indtage positionen hurtigt og når man vender sig om står han spændt som en lille fjeder og logre med halen


 • #69   12. jan Det allerbedste træningsråd jeg nogensinde har hørt er:

  Bloker for fejl.

  Vupti... Så kommer man ret så effektivt mod målet.


 • #70   12. jan Om lokning er fy fy afhænger helt af i hvilke kredse man færdes rent træningsmæssigt Det er ikke fy fy der hvor jeg kommer. Her gør man det der virker for den enkelte hund og fører. Lokning virker nærmest altid
  Jeg benytter mig også af shaping med Clinton fordi det passer godt med ham. Jeg stiller mig dog ikke op og venter totalt blankt på hvad han finder på, men laver et set-up hvor det er sansynligt at han rimeligt hurtigt tilbyder det jeg gerne vil se. Rent praktisk med stå har jeg gjort det at jeg har fået ham til at stå op og så givet en 5-7 godbidder for det. Herefter har jeg bevæget mig langsomt baglæns med ham foran mig (her er en snor praktisk ) og han er så typen der lynhurtigt kommer med et bud hvad det er han tror han skal og lige at stoppe op er jo en meget typisk adfærd når man går langsomt afsted og vil tibyde en eller anden adfærd. Klik-godbid og så videre bagud. Med Clinton skulle man ikke klikke ham for at stoppe tøvende og kort mange gange før det blev til et fuldt stop. Sådan noget duer slet ikke med Perle. Her er vejen frem helt almindeligt 'gammeldags' lokning


 • #71   12. jan Caroline

  Hvad mangler i min ståøvelse synes du ? Og på hvilken måde er din federe ?


 • #73   12. jan Fedt med så mange svar og bud på hvad jeg kan prøve! Så må der da være en måde imellem som virker for os.

  Det er sådan en øvelse som til tider er blevet lagt på hylden fordi jeg ikke kunne knække koden, men når den nu dukker op i rally, så er vi nødt til at få den på plads


 • #74   12. jan Jeg siger ikke at din øvelse mangler noget, det er vejen dertil vi er uenige i.
  Jeg kan godt lide at nåede shaping hvor hunden selv finder øvelsen, du bruger lokning og viser hunden hvad den skal gøre. Og det skal du ha lov til det er jo lige netop det jeg prøver at skrive... at vi har hver vores opfattelse af hvad der gør en øvelse fed, men derfor kan man jo godt opfører sig ordenligt over for andre man er uenige med


 • #75   12. jan "at vi har hver vores opfattelse af hvad der gør en øvelse fed"

  Denne der henviser til slutresultatet. Hvad er det der er federe, når øvelsen er shapet end når Martines metode er brugt?


 • #76   12. jan Her fungerer det ikke rigtig at sætte mig og vente på at Tucker tilbyder den bestemte øvelse. Han har altid faste ting han forsøger og når det ikke er de rette, så når han meget hurtigt et stresspunkt hvor han i stedet render efter noget legetøj og begynder at tage livet af det.

  Så tænker vi tager en af metoderne med lokning.


 • #77   12. jan Ofte så søger jeg på youtube og bruger hvad jeg føler er godt

 • #78   12. jan Mht at stå i en udstillingsring og stå i en lydighedssammenhæng så må jeg tilstå at der for mine hunden ingen forskel er. Jeg har ikke indlært en stå udelukkende til udstillingsringen. Jeg bruger min stå fra lydighedstræningen. Jeg piller ikke ved min hund i en udstillingsring. Både Carlson, Stormy og Clinton stillede(r) sig helt naturligt med vægten ligelidt fordelt, rimeligt parallelle ben, opmærktsom kiggende fremad (hvor jeg jo som hovedregel befinder mig ) og med halen op. Det er sådan de har valgt at stå skal se ud med den måde jeg har indlært det i lydighedssammenhæng

Kommentér på:
Stå-øvelser