Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Køb og udskiftning af batteri på bil 1.100 kr.
  • Opsætning af 6 lamper 1.000 kr.
  • tømrer 1.000 kr.
  • Føring til lampe 250 kr.
  • Opsætning af lampe 700 kr.
  • Fyld vand på mit varmeanlæg 1.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Opbagt sovs.
  • #1   31. jan 2010 Du varmer noget mælk i gryden. Så tager du mel og kold mælk og ryster det i en meljævner og hælder det i under omrøring.

  • #2   31. jan 2010 Ja men det var for at undgå den meljævner smiley

  • #3   31. jan 2010 Når du har smeltet en lille klat margarine og puttet lidt mel i og pisket lidt mælk i, så kan du sagtens drysse lidt mere mel i, piske lidt mere mælk i, drysse med lidt mere mel osv... det har jeg tit gjort smiley

  • #4   31. jan 2010 Du kan osse bruge fond (d.v.s. f.eks. vand med bouillionterninger af forskellig slags - afhænger af hvad du skal bruge det til) - herefter jævnr du med Meizena-mel (rør lidt op i koldt vand og tilsæt lidt ad gangen) - smag til med div. krydderier og du kan sagtens få en anstændig sovs ud af det - selv om det primært er vand :o)

  • #5   31. jan 2010 jeg har luret svigermors metode..

    Når sovsen ska blive lidt tykkere så hælder hun mel i en kop samt vand og drejer drejer drejer og drejer endnu mere i koppen =D

    Kan man lave sovs på andre måder en opbagt sovs??


  • #6   31. jan 2010 Tumling.

    Ja vi plejer at jævne med marizena. Men det er bare som om når man laver en opbagt sovs så minder den meget mere om en mormor sovs smiley
    Jeg syntes bare at der skal bruges så meget margarine.


  • #7   31. jan 2010 jeg bruger faktisk kun lidt smør og mel og ellers vand for resten haha.. Den eneste måde jeg kan finde ud af at lave sovs haha

  • #9   1. feb 2010 Janni og lars hvis du bruger meljævning i stedet for maizena-jævning, så bliver det også mormors sovs ;o)

    Jeg bruger begge dele afhængigt af, hvad det er for en sovs, der skal laves.

    Pandesovs - meljævning. Sovs, hvor der er meget og smagsfuld sky, så laver jeg opbagning.

    Hvis der er fedtstof fra skyen, så bruger jeg den til opbagningen i stedet for margarine.

    Men en opbagt sovs er ikke en fedtfri sovs, og jeg tror man begår en fejl, hvis man forsøger at lave den uden at lave den rigtigt. Det kan kun blive en skuffelse.
    Så hellere sætte forventningerne anderledes og så gå direkte efter en fedtfattig sovs i stedet for en mormorsovs.


  • #10   1. feb 2010 Man kan i øvrigt også jævne en sovs ved at hælde mel i en sigte og så sigte et tyndt lag henover skyen. Når dette lag er sunket ned og gennemvæddet, kan man røre og siden gentage indtil man har den rette konsistens.


  • #11   1. feb 2010 Ch.

    Det er også det jeg mener at det er som om at det minder mere om mormor sovs når jeg bruger mel til jævning smiley


  • #12   1. feb 2010 har jeg fattet det helt forkert?? når man laver opbagt sovs så smider man magarine ned med mel.. klumpeklumpe og så hælder man vand i---

    Men hvordan laver man så en ikke opbagt sovs??


  • #13   1. feb 2010 Tumling.

    Det er helt rigtigt at det er en opbagt sovs.
    Men godt spørgsmål det med hvordan man laver en ikke opbagt sovs:-D En ikke opbagt sovs i mine øjne er når man jævner med marizena...


  • #14   1. feb 2010 okay det er simpelthen den eneste forskel

  • #15   1. feb 2010 Den sovs jeg har skrevet om længere oppe er IKKE opbagt, men grundlaget er vand (kan være en hvilken som helst væske - vand, fond, mælk, fløde etc.) :o)

  • #16   1. feb 2010 Kirsten: Har fuldstændig overset at du har skrevet det smiley

  • #17   1. feb 2010 Hmmm...
    Ok, så du ønsker IKKE det bliver en mormor-sovs.

    En opbagt er nok den mest mormoragtige af alle ;o)))

    Har du regnet på, hvor meget der egentlig skal til for at lave en opbagt sovs? Der hældes jo en hel del sky ved, så selvom det ikke er en fedtfattig sovs, så kan man sagtens lave den, så den ikke er direkte fed.

    Skum fedtet fra skyen, så har man helt kontrol med, hvor meget der kommer i. Og det er muligt at lave sovs til fire med 30 g. margarine eller tilsvarende af andet fedtstof.


  • #18   1. feb 2010 CH.

    Jo det skal netop være en mormor sovs smiley


  • #19   1. feb 2010 *GG*

    Det kører for mig :o))))


  • #20   1. feb 2010 Til opbagt sovs regner med 1-2 spsk. mel pr. 2 personer - der er vel grænser for HVOR slemt det er, når det kommer til stykket :o) Jeg bruger ca. 1-2 spsk. flydende olie/margarine og tilsvarende mel - og så bliver det ellers spædet op med mælk og/eller vand fra grønsager/kartofler etc. Smagt til med salt etc. afhængig af hvad det skal bruges til - det er min mors form for opbagt sovs :o)

Kommentér på:
Opbagt sovs.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce