11.253 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 11 Svar

lille og stor hund lille og stor hund

Jeg har engang hørt at små tæver ikke skal parres med en stor hanhund, da det kan give komplikationer ved fødslen.
Men nu har jeg fået at vide at hvalpene altid tilpasses efter tævens størrelse.
Er der nogen der kender noget til dette? Er bare nysgerrig, da vi har haft en diskussion om det på arbejdet.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Brændekløvning 4.000 kr.
  • Hjælp til installation af LG smart tv og tv-streamer 800 kr.
  • Diverse opgaver 4.060 kr.
  • Anthony Bok spisebord 1.275 kr.
  • Handyman 1.000 kr.
  • Reparation af Weber gasgrill 1.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  lille og stor hund
  • #1   24. feb 2008 Ja det var jo også det jeg mente... var bare fordi jeg så en engelsk bulldog parret med en amerikasnk bulldog, hvor tæven var den lille... men ved heller ikke lige hvor stor størrelsesforskellen er der.

  • Lena H
    Lena H Tilmeldt:
    jan 2007

    Følger: 41 Følgere: 40 Svar: 270
    #3   24. feb 2008 Kender nogen der købte en blandingshvalp af.... mor: dansk/svensk gårdhund.... far: dansk korthåret hønsehund...
    Der kom 2 hvalpe, som var lige store ved fødslen, dog var der en lille forskel på potestørrelsen... som voksne fik de hver sin størrelse... en på størrelse som mor og en som far...
    Tror det kan blive et problem hvis tæven ikke får så mange hvalpe... ellers ikke....
    Vi havde problemer med fødslen ved Bellamie, da det viste sig at hun kun ventede en hvalp, som var mega stor, og det var endda en ægte papillonhvalp. Hvalpen blev forløst ved kejsersnit og var død ved fødslen... det havde Bellamie også været nu, for hun havde ikke været i stand til at føde den store hvalp.


  • #4   24. feb 2008 Nej puha...det er der ikke meget sjovt i. Jeg kunne aldrig finde på at blande min lille pige med en stor hund, jeg undrede mig bare, fordi jeg jo havde hørt at det kunne give problemer. Og jeg vil jo helt klart mene at når det er nødvendigt med kejsersnit, så er ikke meningen fra naturens side.

  • Lena H
    Lena H Tilmeldt:
    jan 2007

    Følger: 41 Følgere: 40 Svar: 270
    #5   24. feb 2008 Det var altså ikke den hund der fik kejsersnit... og parringen var et rent uheld.... den fødte helt normalt...

    Det jeg mener er at selvom min papillon Bellamie, blev parret med en ren papillon, kan det give problemer... når der kun ventes en hvalp.... man kan jo på forhånd ikke vide hvor mange hvalpe der kommer ud af en parring... heller ikke når den er planlagt.
    Normalt vejer en papillon 80-140 gram... Bellamie´s hvalp vejede 212 da der kun var den ene, og dermed rigelig plads.

    Venter en hund blandingshvalpe og hvor der er stor forskel på forældrehundenes størrelse... så mener jeg at den størst risiko er jo færre hvalpe den får...


  • #6   24. feb 2008 okay så er jeg med smiley
    Mange tak for hjælpen.


  • #7   24. feb 2008 Halløjsa
    Har selv talt med min dyredoktor om det samt flere andre, idet jeg har min Max på annoncerne hvor jeg på hans vegne tilbyder ham som farmand til hvalpe ;o)
    De kloge har til mig sagt, at mens hvalpene ligger i mors mave, så tilpasser de sig hendes størrelse og forholdene derinde - også indtil de fødes. Efter fødslen så skulle det hele "jævne sig". D.v.s. at hvalpene - hvis faderen er stor - vokser sig til den størrelse der nu være naturens eget mål. Som en skrev tidligere, at der kan selvfølgelig komme forskellige størrelse som voksne. Men jeg det har jeg ikke selv set nogle steder.


  • #8   24. feb 2008 Det med at de tilpasser sig morens str er ikke helt rigtigt. Jeg har set det ved heste og hørt om det ved hunde, at hvalpe med en meget stor far har været meget store ved fødslen.
    Ved grise kan man risikere at måtte skære hvalpene ud (altså skære dem i stumper og stykker mens de ligger i morens mave) hvis de er for store for hende at føde:o(

    -så jeg holder på det er en skrøne. Måske sker der en hvis tilpasning men ikke i det omfang det er nødvendigt hvis man tager en meget stor hanhund og en lille tæve.

    Og at gøre det med en engelsk bulldog forstår jeg da slet ikke -har da ladet mig fortælle de har mange problemer med at føde selv i forvejen, hvorfor så øge risikoen?


  • #9   24. feb 2008 Tjah - men hvis de mødtes i naturen ...
    Selvfølgelig er det da bedst hvis hundene har nogenlunde samme størrelse, og hvis man finder ud af, at ens damehund har været på sjov om natten, så er der jo to muligheder: 1. Abortpille/sprøjte hos dr. dyr eller 2. være beredt på evt. kejsersnit, hvis der er problemer.
    Det jeg ville sige var at NORMALT tilpasser de sig, men det udelukker jo ikke særtilfældene.
    Og skære grise ud - det har jeg aldrig hørt om før - det lyder som det rene dyremishandling. Findes der ikke kejsersnit eller lignende til grise???


  • #10   24. feb 2008 Kirsten -ved ikke hvor ofte det forekommer men det sker. Hvis grisen ikke kan føde grisene, om så det er fordi de er for store, soens hofter for smalle eller noget helt 3. så gr man det.
    -tror desværre bare ikke kejsersnit er noget man bruger i den verden, men ved self ikke om nogen gør eller om der er en grund til at det ikke er muligt.

    Vi har selv engang fået slagtet en gris fordi den ikke var stor nok til at få grise og alternativet var at skære dem i stykker når hun skulle føde -så hun blev slagtet ret hurtigt efter hun var blevet drægtig.

    Og min tanke er at hvis det kan ske blandt andre dyrebørn så kan det osse ved hunde.

    Blandt belgierheste er der osse problemer. Belgierføl fødes med så brede hofter at det kan være svært for hoppen at fole. Man ser af og til at nogen har brugt en rigelig stor hingst til hoppen og det kan resultere i et dødt føl (eller hoppe)...


  • #11   24. feb 2008 Michelle W - ja det sidste du skriver ved også sker for visse typer kødkvæg - noget med køerne er smalle om hofterne, så når de skal kælve, så foregår det som regel med kejsersnit.
    Men jeg synes nu stadig er det er en barsk omgang med grisene. Kender nogle har et ret stort svinebrug, og jeg har aldrig hørt dem omtale faringerne på dén måde. De hjælper til og har armene helt oppe, men sørme ikke det andet. Tror at jeg vil spørge dem - måske de ikke vil fortælle det til "os udenfor staldene" ?
    Nå, men jo stadig man skal da tænke på dyrene først og fremmest og det uanset hvilken slags - men man er jo ikke altid herre over hvem og hvad der sker.


  • #12   24. feb 2008 Kirsten -da vi havde frilandsgrise hjalp vi skam osse til. Langt de feste søer klarede det jo fint selv, men nogen gange var der en enkelt der fik mange så den blev træt og skulle have hjælp, eller en der skulle have lidt "start-hjælp" første gang.

    Men det var skam dyrlægen der sagde at det ville blive nødvendigt dengang (derfor slagtede vi soen istedet for det andet var for makabert)
    Så det sker åbenbart engang imellem at det er nødvendigt -men håber dælme da det er en sjældenhed (eller at de har fundet på en bedre metode i dag)


Kommentér på:
lille og stor hund

Annonce