{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
706 visninger | Oprettet:

Barf, hvordan gir i grønt/hvilken form? {{forumTopicSubject}}

Nu får Mille et foder primært bestående af skånsomt tørret kød og indmad (98% - ziwi peak lam), man kan vel kalde det tørbarf..og i den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at gi lidt grønt ved siden af for at tilføje lidt fibre.. Så derfor er mit spørgsmål:

Hvordan gir I jeres hunde grønt? Rå grøntsager? Flager der er blødet op/tørret grønt? Veggie dåsemad/tilskuds vådmad? Kogte? Eller andet?

Kunne godt tænke mig at høre hvilke muligheder der er så skyd løs med hvad I kender til af forskellige muligheder mht at tilføje grønt/fibre til kosten når man fodre barf/tør barf smiley


Selv overvejer jeg dette

https://www.zooplus.dk/shop/hund/hundefoder_vaadfoder/herrmanns_oeko/herrmanns_tilskudsfoder_hund/594533?gclid=CjwKCAjwnrjrBRAMEiwAXsCc48vEdtF3ICbhZTu1LvIM_CPHxolm_P3ioAAikMpCTUqbravG9MHtVhoCHQAQAvD_BwE

Har prøvet de der "flager"/tørret grønt der skal blødes op i vand det er ikke lige sagen.. Har også prøvet frossent grønt optøet - heller ingen succes.. Men tilgengæld kan hun godt li kogt grønt og generelt kan hun li frugt..

PS nu spørger jeg dumt.. Ødelægger det fibrene hvis det koges?


Kommentarer på:  Barf, hvordan gir i grønt/hvilken form?
 • #1   3. sep Får vores grøntsager er det enten rå eller kogte.

  Men må jeg spørge hvorfor du absolut vil give hende grøntsager? Som jeg har læst dine indlæg er der ved at være ro på hendes mave på dette foder - hvorfor ændre noget så? Hvad er formålet?


 • #2   3. sep Tja i stedet for at hælde 3. Dags rester i skraldespanden, så hældes de i hundene. Simpelt.

 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 1 Svar: 23
  #3   3. sep Græskar på dåse, blendede grøntsager, eller en klat havregrød en gang imellem brugte jeg da vi fodrede råt.

 • #4   3. sep 3# Hvor pokker køber man græskar på dåse? :s

 • #5   3. sep 1# Fordi de dage hun skider 3 gange er den 3. Pølse blødere end jeg ville ønske og slutningen på nr.2 kan også være lidt blød.. Ikke dårlig mave og det er også en forbedring, men altså hvis det kunne gøre det sidste ville det da bare være dejligt.. Plus jeg egentlig ikk ved hvad jeg tænker om en kost der består så overvejende af kød, altså det er jo også mere kød en folk der barfer nærmest.. Men hun er på det fordi det fungere med hendes allergi, hun ELSKER det, og afføringen er rimelig fin..

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 25 Svar: 4.791
  #6   3. sep Kan den have smerter

 • #7   3. sep John, i hvilken forbindelse tænker du at hunden kan have smerter?

 • #8   4. sep Du kan også selv lave græskarpuré, hvis du ikke kan finde det på dåse. Det virker formidabelt på tynd mave, der skal bare 1-2 spsk i foderet til en lille hund.

  Du skal bruge et butternut græskar. Del det på midten, skræl det og fjern kernerne. Skær det i tern og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 45 minutter eller indtil de er møre (det varierer lidt, hvor lang tid de skal have - nogle gange helt op til over en time, men som regel ca. 45 minutter). Blend derefter ternene til en puré.


 • #9   4. sep Mine får rester og afskær.. I dag har de hver især fået,udover et kyllingelår med rygstykke, en skive agurk, et halvt æbleskrog, et blad rød spidskål, en kvart durum med salat og kebab, en halv hjemmebagt bolle med smør, 2 rå æggeblommer, tørkost i haven til morgenmad (2 håndfulde til deling) og lidt godbidder til træning her til Aften.

 • #10   4. sep marsvine og gnaver-foder.... let, billigt, blødes op i vand og blandes i feks hakket kød.

  rester fra middagen, frosne grøntsagsblandinger, alt er jo uden diverse kornsorter.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #11   4. sep Vi laver mos til Bello.
  Alle slags grønsagsblandinger koges.
  Han får så søde kartofler og alle slags rodfrugter, kål osv i osse.
  Bananer er han også meget glad for.


 • #12   4. sep Jeg koger noget, primært det hårde.. og andet forbliver råt.
  Lavede 20 liter mos forleden, bestående af hokkaido græskar, rødbeder, persille, sød kartoffel, gulerødder, squash, spidskål, blåbær og en stor bøtte afskær af div grønt fra ugens aftensmad og en blød banan .
  Delvist kogt, blendet og hældt i passende beholdere.

  Det varierer hvad jeg bruger, græskar er snart billige, så der plejer jeg at koge og blende hvad jeg kan få plads til, det er nemlig ret godt for hundene smiley

  De optager fint det blendede, og det er nemt at blande i maden.


 • #13   4. sep Jeg køber det enten som frostfoder eller på dåse hos Zooplus. Det vigtigste (udover at helt rå grøntsager ofte ryger gennem hunden uden at blive fuldt optaget) er her hos os, om den kræsne hund i det hele taget vil æde det.

 • #14   4. sep #12 Hvor store beholdere har du det i? Og hvor mange dage tager du op til? Og hvor meget får de pr dag? smiley

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 25 Svar: 4.791
  #15   4. sep ca 2 gange om ugen får vores grønt. Noget af det får et let opkog først.
  Køleskabet tømmes, samme med frugtskålen.
  Alt i en blender blandet med gammel udgået ost, leverpostej pålæg med mere, samt et par æg.


 • #16   4. sep #14
  Ialt bruger jeg 300- 500 gr dagligt, sådan cirka..
  Bruger de store plastbeholdere der kan gå i fryseren med ca en liter eller to i. Det kan fint holde sig optøet i køleskabet en uge.


 • #17   4. sep Cairnen får 3-4 skefulde og de to store 150-250 gr. hver
  Vejer det aldrig, men sådan cirka smiley


 • #18   4. sep 8# Vil utroligt gerne prøve med butternut græskar, men har udelukkende set andre slags græskar i butikkerne når jeg har kigget... Hvilke butikker købes det i? Og er det kun en sæson vare? Hvorfor ikke bare koge græskar før det laves til mos? Gør det en forskel? smiley

 • #19   4. sep Alle jer der laver det til mos, er det for at det hellere spises eller hvorfor? smiley

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #20   4. sep For at hunden kan fordøje det. Rå grønsager passerer nærmest ufordøjet igennem tarmsystemet.
  Bello er jo tarmsyg og har problemer med bugspytkirtlen osse, så der er det vigtigt at det optages sammen med foderet, der indeholder for meget fedt i forhold til bugspytkirtlen.
  Han SKAL have hypoallergent foder og tåler ikke korn/ris overhovedet.
  Startede med sød kartoffelmos som så efterhånden som han har fået det bedre er udvidet med alle mulige forskellige slags.
  Majs har jeg ikke givet endnu, men alt andet. Og stadig med sød kartoffel i.
  Han er efter ca 4 mdr nok så rask som han kan blive og har spisevægring i ca 3 timer når han får et anfald, hvor han før vi kom til specialist og fik ny diæt-forslag var påvirket i ca 3 døgn og hvor han ikke spiste i minimum 12-16 timer. Og så var han bare SUR i de 3 døgn pga mavesmerter.


 • #21   4. sep Tak for forklaringen os uddybningen smiley

 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 1 Svar: 23
  #22   4. sep #20

  "har spisevægring i ca 3 timer når han får et anfald,"

  Har lige et par spørgsmål hvis det er ok.

  Betyder det at han nægter at spise ALT han bliver tilbudt uden undtagelse, at strække sig og være urolig, og går det hele over lige så snart han spiser.. og kan du tricke ædelysten ved at stoppe et stykke ultra lækkert mad på tungen på ham? evt efter flere forsøg.?


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #23   4. sep Han spiser INTET. Det er 3 timers spiseværing efter hans normale spisetid. Man kan forsøge at tricke hans madlyst med lidt kylling, men der er ikke rigtig andet der kan få ham i gang med at spise.
  Hans mave skriger og han savler/skummer og vil æde græs, som er totalt no go.
  Han stiller sig ved de voldsomme anfald i bedestilling. Det har vi heldigvis ikke set i flere måneder. Det samme med hans surhed.

  Efter vi er begyndt at koge mos får han ved mistanken om at han er ved at få et anfald en ½ previcox, og så får han sit foder, lidt kylling og mos i hver sit "hjørne" i skålen, og så spiser han når det er gået over. Han kan ikke lokkes anyway.

  Han får mad mellem 6-10 gange dagligt, dog er han også begyndt at kunne gå længere mellem måltiderne, hvor vi om natten er oppe på 6 timer uden mad nu.. Og vi forsøger så småt med ca 5 timer mellem fodring. Og det går okay.. Men nogle dage er han bare sulten og så må han bare have mad, for ligeså såre han er sulten reagerer bugspytkirtlen og det niver tilsyneladende hvis ikke den så får mad at fordøje, og så har vi et anfald.. Han har IBD og sikkert også colitis plus bugspytkirtel bøvl, hvor han producerer for mange enzymer. De troede han havde cancer i BSK men det havde han i hvert fald ikke i marts måned hvor han blev scannet.


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 1 Svar: 23
  #24   4. sep Tak for svar, vi har været lidt ude i de samme symptomer de sidste par år og har i lang tid også fodret 6 gange dagligt.. dyrlæge har dog aldrig kunne komme med en diagnose på hvorfor han får det sådan.

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #25   4. sep Boxer colitis og/eller IBD giver voldsomme anfald med smerter.
  Har du prøvet at skære ned på fedt og give hypoallergent foder, der ikke generer tarmen..?
  Bello får RC sensitivity control som svarer til en mindre fed version af Hypoallergenic, som han fik super mave på, men til gengæld også BSK-betændelse igen.
  Det og så mos, det funker og hans tarme er helet.. De var totalt fortykkede og betændte viste scanningen..


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 1 Svar: 23
  #26   4. sep Han har ikke haft det i et stykke tid nu, men en gang imellem dukker det op i perioder uanset om det er barf/hjemmelavet/allergifoder/ lav fedt eller meget fiberrig, altid om morgenen hvor det starter med han nægter at spise, MEN får jeg held til at få noget mad på tungen (makrel i tomat er godt) så starter ædelysten og alle symptomer forsvinder med det samme.
  jo længere han går uden mad jo værre bliver det, så det gælder om at få noget i ham hurtigt.

  Vi har fået taget blodprøver, urinprøver, og sidst fik jeg ham i røntgen... der er intet at se..

  Han har heller aldrig dårlig mave, men når en meget madglad hund pludselig begynder at flygte fra en skive skinke eller sin madskål.. så bliver man altså bekymret.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #27   5. sep Ja det er ikke skide fedt når de sådan går fra maden og så bliver syge af det..
  Med Bello har vl snart lært at leve med det, at han får anfald ca 1 gang om ugen, men at de så varer i langt kortere tid nu end før vi var hos specialist.
  Han skal også bare startes op..

  Men prøv mos hverdag, det kan være det kan gøre en forskel..


 • #29   5. sep Du kan sikkert godt lave det med andre græskar smiley

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #30   5. sep Jinx, Har du fået scannet hans tarme..? Og fået lavet test specifikt på bugspytkirtlen..?
  Bello har det også værst om morgenen og det er oftest her han skal have kylling i for at starte ham op.

  Bello blev scannet af Ulrik Westrup som også tager til Jylland med sin lastbil med scanningsudstyr. Han er også tilknyttet KU Sund. Han kan se alt på scanningsbilleder.


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 1 Svar: 23
  #31   5. sep Dyrlægen kunne se der var luft i tarmene på billede, og det var det.og ja han fik lavet en stor blodprofil og jeg sagde han skulle testes for alt.

  Sker det igen må jeg jo spørge dyrlægen hvad der så skal testes for, han skal alligevel snart til en omgang senior undersøgelse og epulis tjek efter han fik det fjernet sidste år... man kan godt mærke han er blevet en ældre vovse.

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 13 Emner: 15 Svar: 2.872
  #32   5. sep Ja det er jo det. Sikke noget øv at han skal bøvle med det.

 • #33   6. sep Zooplus har en masse gode grøntprodukter til at supplere kødet med:
  https://www.zooplus.dk/shop/hund/barf_og_frostfoder/alle_barf_tilbehor?utm-source=utm_source_teaser&analytics-id=94jft5jpbxx2-3goMKitTwsyw8wQWYAY2SU#Frugt___Gr%C3%B8nt

  Selv kan jeg rigtig godt lide disse grøntpiller ( mine hunde ELSKER dem ):
  https://www.zooplus.dk/shop/hund/barf_og_frostfoder/alle_barf_tilbehor/frugt_gront/657579
  Syntes der er mange lækre ting i, og det er meget let at fodre.

  Har også brugt disse dampede frugt/grønt på dåse:
  https://www.zooplus.dk/shop/hund/barf_og_frostfoder/alle_barf_tilbehor/frugt_gront/521625


 • #34   6. sep 33# Fedt, tak for links! smiley

Kommentér på:
Barf, hvordan gir i grønt/hvilken form?