{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.369 visninger | Oprettet:

Golden hvalp ligeglad {{forumTopicSubject}}

Hej!
Min kæreste og jeg har fået en sød lille hvalp for 4 dage siden.
Hun er fra et kul på 10. Vi var begge i den overbevisning at hvalpe ville være meget opmærksomhedssøgende overfor os, men det er hun slet ikke. Hun går væk når vi sætter os ned for at kæle, hun virker uinteresseret i os. Og vi er bekymret!

Hun spiser fint, sover fint og virker ikke utryg ved at være her.

Hvad kan vi gøre som urolige hunfrforældre for at vi ved hun kan lide os?

På forhånd tak.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Golden hvalp ligeglad
  • #1   15. nov 2019 Hvordan var hvalpen de gange I besøgte den hos avler.. hvordan er forældrene?

  • #2   15. nov 2019 Da vi var henne og besøge var hun helt normal. Sød og venlig. Hendes mor er social. Helt normal golden ??

  • #3   15. nov 2019 Jeg ville også være bekymret i den situation. Det kunne tyde på enten seriøs fejlslået socialisering og omgang med mennesker, eller alternativt sygdom, blindhed o.lign.

    Hvordan var hvalpen da I besøgte den?
    Er kuldet mentaltestet?


  • #4   15. nov 2019 Er dette jeres første hund? Er det fra en DKK avler?

    Jeg ville så ikke male fanden på væggen, men lige se tiden an... vil hun gerne lege, gå tur osv?


  • #5   15. nov 2019 Hun er blevet socialiseret i flokken, og hun er heller ikke blind. Alle hvalpene virkede glade. Har også hørt fra de andre der har fået en af hvalpene at deres er kontakt søgende ??

  • #6   15. nov 2019 Louise.
    Hun er vores første. Hun vil gerne ud og gå. Hun vil gerne lege alene. Det er fra en privat avler. Deres første kuld


  • #8   15. nov 2019 Det er lidt svært, når man ikke har set det sted den kommer fra, og ikke har mødt hvalpen.

    Hvor i landet bor I?


  • #9   15. nov 2019 Vi prøver en masse træning. Hun er blevet socialiseret meget hjemmefra med børn og andre voksene ????

  • #10   15. nov 2019 Vi bor på Fyn

  • #11   15. nov 2019 Ok .. tænker I skal i gang med noget træning.

    Jeg kender dog ikke lige de gode på Fyn.. måske andre herinde kan anbefale en.


  • #12   15. nov 2019 En opdrætter i DKK er altså også privat... smiley

    Jeg synes det lyder om en noget sær adfærd, særligt for den race...


  • #13   15. nov 2019 Anne
    Ja. Vi mener også det er mærkeligt. Men er der nogen her der ved hvad vi kan gøre?


  • #14   15. nov 2019 Har i prøvet at gøre jer interessante med legetøj eller mad?


  • #16   15. nov 2019 Prøv lige at filme det og lægge det ind. Det lyder enormt atypisk.
    Hvad har dyrlægen skrevet i sundhedsbogen om hvalpens adfærd? Under sundhedstjek vurderes hver hvalp jo for sig.
    Hvorfor har opdrætter valgt lige præcis den hvalp til jer?

    Det er rigtigt vigtigt at hvalpe enkeltvist vurderes og præges på forskellige mennesker. Især for at man som opdrætter kan placere dem korrekt i de nye hjem.


  • #18   15. nov 2019 kan i filme og lægge ind?

  • #19   15. nov 2019 Min egen golden var heller ikke særligt interesseret i kæl og hygge, da han var hvalp, men han virkede ikke uinteresserede i os. Han havde så meget krudt i røven, at det var umuligt at sidde stille og alting skulle undersøges eller leges med. Men det lyder mere som om, at jeres hvalp næsten undgår jer?

    Jeg ville, som andre også er inde på, sørger for at være meget spændende med enten godbidder eller legetøj, hver gang jeres hvalp på nogen måde tager kontakt til jer. Læg gerne op til leg og hver interessante, uden at kræve for meget af hvalpen.

    Og alt efter hvor skidt det er, så ville jeg også give det lidt mere tid, før jeg ville blive rigtig bekymret. Hun har kun været hos jer i 4 dage, og nogen hvalpe bruger længere tid på at knytte sig end andre, om end din beskrivelse lyder en smule voldsom.


  • #20   15. nov 2019 Find nogle godbidder/legetøj, som hvalpen er interesseret i. En af jer sidder på gulvet med hvalpen. Den anden viser hvalpen godbidder/legetøj, og går ind i et andet rum, mens den der sidder med hvalpen, holder hvalpen. Den anden kalder på hvalpen fra det andet rum, den første slipper hvalpen, når den viser interesse for at komme ind og få belønningen. Det vil få de fleste hvalpe til at tage kontakt.
    Sommetider kan vi, i vores glæde over hvalpen, næsten kvæle den i kærlighed, og så skal der lidt ekstra til smiley
    Hvis ovennævnte ikke virker, så ville jeg også være bekymret.


  • #21   15. nov 2019 http://www.lupohundecenter.dk/

    han holder til i Fredericia, men kører også til Fyn.

    Han giver gratis rådgivning over telefon og Facebook.


  • #22   15. nov 2019 Ellie da hun var lille hvalp, sov hun næsten altid væk fra os, fordi der var køligt. Så sad vi og spillede computer lå hun ofte ude ved hoveddøren. Tilgengæls kom hun altid søgende når hun vågnede smiley

  • #23   15. nov 2019 Jeg har lige fået aflivet min hanhund han var ligesådan da jeg fik ham hjem.for 2 år siden som hvalp han manglet det meste af hans syn og have dårligt knæ så få ham undersøgt ved dyrlægen ??

  • #24   15. nov 2019 Min vov var meget selvstændig fra dag et. Hun lod ikke til, at have brug for selskab. Undersøgte selv huset, sov for sig selv, legede for sig selv (ville dog gerne lege med mig også, hvis jeg tog initiativet).
    Hun sov ude i haven for sig selv, allerede som 9-10 uger, på eget initiativ.
    Jeg var som dig bekymret, da det ikke er sådan racen normalt beskrives.
    Jeg har skullet arbejde for hendes hengivenhed, og for, at hun tilvælger mit selskab over alt andet.

    Hun er nu 6 mdr. og en helt normal og sund hund, der elsker alle hunde, katte og mennesker. Hendes selvstændighed er et plus, på mange områder, og hun er mindst lige så kærlig, som racen skal være.
    Hun skulle lære, at tage initiativet til at lege, til kontakt etc. Hun skulle lære, at apportere (god grundøvelse, for hunden at kunne, efter min mening), og alle de andre lege, som man kan lege.
    Jeg tror det er fordi hun jo tilbragte de første 8 uger, i en stor hundeflok (mindst 5 voksne hunde, og hendes 7 søskende), og det pludseligt, at bo i et hjem uden andre hunde, hvor et menneske pludselig er primær omsorgsvæsen, nok var lidt af et kulturchok. Ikke at hun ikke var socialiseret til mennesker, for det var hun (opdrætter og hendes mand, og deres 3 børn, samt alle de kommende hvalpekøbere + det løse), men hundeflokken havde hele hendes liv været omdrejningspunktet.

    Hunde er individuelle. Var der lavet en hvalpeadfærdstest, som I kunne bruge som guideline, inden I valgte hvalpen?
    Jeg vidste godt, at min vov af sind er selvstændig. Men det var 12 år siden, jeg sidst havde hvalp, så alt var meget nyt, og jeg tvivlede en del på mig selv.
    Heldigvis kunne jeg jo så kontakte opdrætter, og snakke med hende, omkring mine bekymringer smiley

    Tillidsøvelser (som de andre skriver, så skal du altid være det sjoveste, mest trygge i rummet), og selvtillidsøvelser (hvor hunden selvstændigt løser opgaver), og generelt samarbejdsøvelser, træning, miljøtræning (hvor hvalpen jo læner sig op af dig, og de fælles "eventyr", kan styrke jeres bånd) etc. Så burde hvalpen hurtigt lære, at I er de bedste mennesker, i dens verden smiley


  • #26   16. nov 2019 Palle: Tilsyneladende ikke altid. Jeg er ikke ekspert på hvalpe, og kan kun gå ud fra min egen erfaring.
    Måske er hvalpen sikker på, at dens essentielle behov vil blive mødt (den har aldrig oplevet andet, end at både mennesker og dyr, og givet den alt, hvad den havde brug for), og føler ikke det store behov for kontakt, derudover, imens den tilpasser sig, og lærer, at vi kan tilbyde den, en ny flok. Hvem ved?

    For min vov og jeg tog det tid, at lære hinanden at kende, og vi er stadig ved det.
    Med Kia tog det 1½ til 2 år, før jeg følte, at jeg kendte hende ud og ind, og før jeg følte et meget stærkt bånd, og reel kærlighed, til hende.
    Ved hende her, den nye, går det med tilknytningen faktisk hurtigere, dog er der meget at lære endnu ... om det er fordi, der skal arbejdes mere for det, at tilknytningen sker hurtigere, ved jeg ikke ... Jeg er et andet sted i livet, det har helt sikkert noget at sige også.

    Det er ikke sådan, at hun valgte mig fra, da hun gerne ville interagere, lege (skulle lære det), gå tur etc. Hun valgte mig bare ikke til, på eget initiativ, i starten. Og det kom jo med tiden, som hun lærte, at det kunne betale sig.


  • #28   16. nov 2019 Man kan nu også komme til at skabe en situation, hvor hvalpen ender med at fravælge selskab.
    Da jeg fik hund, min første hund, sagde min mor, "Den skal lære at sidde på skødet og blive nusset." Og så tog hun min hvalp på skødet, som sprællede og skabte sig for at komme ned, og hun slap den først, når hun synes, den havde siddet der længe nok. Ligeså snart hun slap, fløj den selvfølgelig væk, hun lærte den præcis det modsatte. Efter få dage med det, formåede jeg endelig at træde i karakter og sige stop. Men der gik faktisk flere år, inden Coco igen selv syntes, det var hyggeligt at ligge tæt...
    Mine forældre fik selv hund få uger efter mig og praktiserede samme "øvelse" med deres hund, og idag her 6,5 år efter, lægger den sig ALDRIG tæt på nogen i sofaen, og sætter man sig hen til den, så hopper den ned og går. Til gengæld bliver den fuldstændig apatisk og "slasket", når man tager den op, det gør min Coco ikke, hun hader at blive løftet og spræller og vil ned. Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker, men jeg ved også, at mine forældre synes, at de har fået opdraget deres bedre end min på det punkt - for det er så kært at den lille hund bliver helt slaskedukke-agtig...

    Med det vil jeg bare sige, at min erfaring er, at man skal lade hvalpen være, hvis den ikke opsøger en. Nu mere man presser på for samvær, nu mere "sær" bliver man, og nu mindre har den lyst til samvær. Skab istedet situationer, hvor hvalpen tilvælger jer. Leg, træning, gåture, etc. Det kommer nok med tiden, den skal lige vænne sig til at være alene i et hus med mennesker, den ikke kender.


  • #29   16. nov 2019 Jeg indrømmer blankt at jeg synes at denne adfærd fra en retriever er DYBT bekymrende. Jeg har haft retrievere siden 1980. Jeg har ALDRIG oplevet en sund hvalp fra en sund opdrætter som ikke søgte mit selskab, stort set hele tiden.

  • #31   16. nov 2019 Pia Graff , dyreadfærdsklinikken Fyn

  • #32   16. nov 2019 Ja, Pia Graff er rigtig dygtig smiley

  • #34   17. nov 2019 Er det 100% sikkert at hunden er renracet?

  • Jette J
    Jette J Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 9
    #35   19. nov 2019 4 dage er ikke så meget. Det skal nok komme. Hvalpen er sikkert ved at finde ud af hele hjemmet og "familieforholdet". Leger I med den? går I tur med den? Træner I med den? Spørg opdrætter om, hvad de har gjort med hvalpen og lav de samme øvelser, så der er noget, hun genkender. Ellers kan I sagtens lave sit, gi' pote, stå, dæk, kom, ja-nej øvelser og mange andre. Hvalpe kan allerede i 6 ugers alderen lære sit og kom, så hun vil sikkert synes at det er sjovt. I 9-ugers alderen kan de også begynde at gå nogle nemme spor. Hunde kan jo godt lide at "blive sat til noget" og at der sker noget. Held og lykke med hende smiley

Kommentér på:
Golden hvalp ligeglad

Annonce