{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.235 visninger | Oprettet:

Strammere regler i hundeskove {{forumTopicSubject}}

Nu har jeg oplevet i flere forskellige hundeskove, at man tager en angst hund i snor derind! Det har været hunde der er blevet overfaldet af andre hunde, hunde der mistede sin “flok” for pludseligt og gjorde den så utryg, den i ren panik bed ud i ren refleks, ejere der ignorerer hunde der kryber efter dem, hvor ingen andre hunde ville i nærheden af den, fordi de kunne se hvor bange den var! Uanset hvad, så er det ganske enkelt direkte dyrplageri at socialisere en hund på den måde, især når man selv udviser frygt og ikke beroliger hunden. Det burde ikke ske, det gør det og desværre uden de får af vide hvorfor alle andre går fra skoven! For ja det har været fælles beslutning hos os andre, at forlade hundeskoven, fordi det var ulideligt at se en hund blive tvunget til at gennemleve dens største frygt! Hvor skal man henvende sig og kan nogen se logik i det, så forklar mig endelig grundlaget for at socialisere en traumatisk hund på den måde!


Kommentarer på:  Strammere regler i hundeskove
 • #1   18. jun Hundeloven gælder også i hundeskoven, så har man ikke styr på sin hund skal den i snor.. (hvis den overfalder andre så er den ikke under kontrol)

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #2   18. jun Hvad er det du vil have strammet op?

  Som Frk. Jensen skriver, så gælder hundeloven der allerede, vil du have strammere regler end hundeloven i hundeskoven?

  At folks hunde er pissebange i hundeskoven skyldes ofte idioter der ikke har styr på deres hunde og bare lader dem rende over og tromle alle hunde de ser.

  Men enig i at det er frygteligt at se på når angste hunde påtvinges socialt samværd med ustyrlige hunde.


 • #3   18. jun Uanset hvor meget man har styr på sin hund, kan det ikke være rigtigt at lade folk som de eksempler komme i hundeskove! Det er jo direkte dyremishandling ??????? Ved flere hundeskove har “kravlegårde” op til selve hundeskoven netop til samme formål, det hjælper ikke ejeren lyser langt væk af frygt, med en hund der er så bange den som det første vil bide fra sig - i så fald skal de jo have mundkurv på ??

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #4   19. jun Men hvorfor føler du et behov for at blande dig i hvordan andre gebærder sig i en hundeskov og hvordan vil du lovgive?? Hvor angst skal hunden være før det er forbudt?

  Jeg er da enig i at det er synd for hunden, men den nemme løsning er at holde styr på din hund, så kommer den ikke i karambolage med evt. angstbidere. Og hvis nu alle havde styr på deres hunde og tog hensyn i hundeskove, ja så var der måske ikke så mange angste hunde. Tænk over det.


 • #5   19. jun ....... og hvad havde du tænkt dig at gøre ved det ?
  Hvordan havde du tænkt dig at stramme op ?
  Der findes jo ikke en lov der forbyder det.
  Og sådan noget sker jo ikke kun i hundeskoven, men du havde måske tænkt dig at tvangsfjerne hundene hos alle dem der ikke er gode til at "læse" en hund.

  Selvfølgelig er det synd, men det er også synd for hunde der er fede - vil du også stramme op og lave en lov mod det ?
  Og hunde der bare lever som klappe kage/sofa hunde, dem er det også synd for, og sådan kan man blive ved


 • #6   19. jun med en hund der er så bange den som det første vil bide fra sig - i så fald skal de jo have mundkurv på

  Det skal den så ikke, for som Frk Jensen påpegede, så gælder hundeloven også i hundeskoven.
  Det vil sige, at du IKKE må lade din hund rende hen til andre hunde uden at den har fået lov til det af den anden hunds ejer.
  Du overholder loven, holder hunden hos dig selv, så kan den angste hund jo ikke bide, være angst og skal ikke have mundkurv på.


 • #7   19. jun Der er simpelthen så mange mennesker der ikke kan finde ud af det med hundeskove.
  Både dem der kommer med angste hunde, dem der kommer med aggressive hunde, dem der mener at hundene selv skal finde ud af det, dem der ikke har deres hunde under kontrol, dem der mener ALLE skal hilse, dem ikke holder øje med deres hunde osv osv osv
  Den eneste måde at undgå det er at blive væk. Hvordan skulle man kunne lovgive om om angste hunde må komme der? Hvem skal vurdere hvornår en hund er angst?


 • #8   19. jun Det lyder til, at du har haft nogle meget ubehagelige oplevelser i diverse hundeskove, Anita. Har du prøvet at snakke med ejerne af de involverede angste hunde?

  Hvordan forestiller du dig, at lovgivningen skulle strammes op?


 • #9   19. jun Der er edderhugme mange ting, som bør strammes op i forhold til hundeskovene. Angste hunde er ret langt nede af listen i min optik

 • #10   19. jun Men hvis du har styr på din hund, så den derved ikke opsøger andre hunde, uden at have fået lov. Så er der vel ikke et problem...?

 • #11   21. jun Det kan da aldrig være den angste hund der er problemet. Tværtimod er det alle de ustyrlige hunde der stormer rundt på egen hånd der ødelægger hundeskovene. Der ER faktisk regler på området, men det kniber åbenbart gevaldigt med at forstå dem.

  Mange steder skal man igennem en hundeskov for at komme fra p-pladsen og til den rigtige skov. Men folk med bange, usikre eller aggressive hunde kan så ikke engang bevæge sig sikkert igennem hundeskoven med deres hund i snor. Og må gå en omvej uden for hegnet, for at komme i skoven.

  Aldrig om jeg villle socialisere mine hunde i en hundeskov smiley
  Hundeskove er til for at man kan lufte sin hund uden snor, men under kontrol. Hvis man ikke har fuld styr på hunden må den beholde linen på


 • #12   21. jun Ja der skal være strammere regler i hundeskoven!
  Løse hunde uden kontrol burde få bøder, så de ikke genere andre.


 • #13   21. jun Om jeg overhovedet forstår at folk med angste, aggressive osv hunde vil komme steder hvor der er mange hunde.. DET synes jeg så er helt forkert og det er da synd for hunden at udsætte den for andre hunde i stort omfang.. Derudover så må jeg ærligt indrømme jeg ikke rigtigt oplever de voldsomme problemer i den hundeskov jeg bruger dagligt som der til tider skrives om herinde.. Tilgengæld oplever jeg af og til at folk tager hunde med, som ikk kan li andre hunde (og endda hunde der reagerer aggressivt) og DET hverken forstår jeg eller synes er okay for nogen parter!! Mht den hundeskov jeg kommer i, der synes jeg tværtimod at hvis folk ser en hund i snor, så sætter de deres egen i snor eller spørger om de skal sætte den i snor.. Men ja, har man en hund der har problemer så find dog et andet sted at gå for alles skyld! Og lige i den her kontekst synes jeg helt ærligt det er ligegyldigt om de andre hunde i hundeskoven er i snor, under kontrol eller ej! Hvorfor dog udsætte din hund med problemer for det! Der er da netop SÅ mange andre steder man kan gå!

 • #14   21. jun #13
  Præcis hvor er det lige man kan gå med en angst eller aggressiv hund uden at risikere at møde løse ustyrlige hunde eller andre udfarende hunde i snor?
  Og hvorfor er det lige at angste hunde ikke må gå fri i en hundeskov hvis de er under kontrol? Hvor skal de så gå fri henne?
  Aggressive hunde kan jeg godt forstå for det kan let gå meget galt for alle parter. Selvom det jo heller ikke er rimeligt

  Mine hunde har heldigvis ikke problemer med andre hunde. Men det er da stadig træls at man ikke kan passere igennem en hundeskov uden at opleve op til flere hunde komme stormende direkte i hovedet på ens hunde.
  Så sent som i går havde vi en cocker med igennem hele hundeskoven og ejer forsøgte 30-40 indkald med hundefløjten smiley Til sidst måtte jeg vende om og gå hen til hende og kalde mine hunde ind så hun kunne få fat på hendes hund.


 • #15   21. jun Enig med AG
  Og hvor er det dog pudsig, at det altid er dem der overtræder hundeloven og ikke har tjek på deres hunde der kommer med den der, at man bare kan finde et andet sted......


 • #16   21. jun Jeg kommer ikke længere i hundeskoven, for Thea bliver bange for de hunde der kommer løbende imod os.
  Thea bliver så bange, at hun stikker af, og de andre hunde uden for pædagogisk rækkevidde, så de tonser efter hende...
  - Det er sq ærgerligt!


 • #17   21. jun måske har de ret til at gå der men en bange hund men jeg kan ikke se hvis behov det er. hundens?

  Skal man altid holde fast på sin ret?

  jeg ville ikke gå i en hundeskov med en angst hund.


 • #18   21. jun Ag, jeg synes nu faktisk det vrimler med steder hvor der ikke er løse hunde.. Faktisk alle steder jeg kommer udover hundeskoven og en enkelt sportsplads hvor der NOGLE gange er hunde der er fri (når der ikke er andre).. Og jeg synes ikke det er okay for de angste hunde selv heller at de skal luftes steder der er mange hunde plus en bange hund har langt større risiko for at komme til at bide feks.. Selv hundeskove som hvor det egentlig respekteres hvis en hund kommer i snor (som jeg ihvertfald oplever det sker der hvor jeg kommer) så ville jeg stadig ikk ta en hund med som har angst.. Men altså jo flere hunde der er et sted, jo større risiko vil der ALTID være for at folk i større eller mindre grad ikke lever op til reglerne og at få en løs hund i hovedet - ergo ville jeg med sådan en hund simpelthen vælge at færdes steder med så få hunde som muligt.. Helt generelt så ja, så burde ALLE da ha deres hund under kontrol og respektere andre og det gælder alle steder, men sådan er livet bare ikke også bliver man bare nødt til at handle udfra det.. Og ligesom jeg virkelig ikk forstår man tager en angst eller aggressiv hund med i hundeskoven så forstår jeg heller ikk at man absolut vælger at skulle gå i en hundeskov hvis man vil ha sin hund i snor og forventer at alle andre tager deres i snor.. Man VED jo at man kan rende ind i folk der ikke har sin hund i snor, hvorfor absolut gå LIGE der når der er masser af andre steder chancen for succes er større? Feks i den hundeskov jeg går i er der et område som er hundeskov, et område der er indhegnet som er hundeskov også et større område der ikke er hundeskov hvor hunden skal være i snor... Hvis ens hund har problemer med andre hunde af en art eller man ønsker andre hunde skal være i snor - så gå dog der!! Jeg siger på ingen måde at man ikk skal respektere hinanden og at man ikk skal overholde reglerne (gør jeg også selv) men jeg forstår det virkelig bare ikke.. Man kan sagtens slippe udenom OG sørge for at hunden ikk bliver endnu mere angst osv, så hvorfor ikk handle udfra hvilken hund man har?! Det er da også at ta hensyn til andres hunde synes jeg.. Især her i corona tiden har jeg oplevet utroligt mange mennesker og dyr i hundeskoven der skulle tages hensyn til ved at hunden skulle i snor, det har dælme også været irriterende fordi man nærmest ikk lavede andet end at ta snoren af og på, så hunden fik aldrig det vi kom efter - at den kunne løbe fri.. Selvfølgelig har de fuldstændig ret til også at være der, men eftersom det er så få steder de rent faktisk må være fri, så synes jeg også at det er tilladt at tage hensyn til det også gå andre steder hvis man er bange for hunde, har børn der er bange, har en angst hund, vil cykle vildt som en tosse, har en aggressiv hund osv.. Jeg VED at andre fra hundeskoven jeg går i også var træt af det eftersom der er et endnu større område hvor de netop ikke må gå løs..

 • #19   21. jun Anni, sikke noget at sige! Jeg har en hund med kanon Indkald og som kommer i snor hvis hunde vi møder er i snor, eller ønsker det! Jeg tager om nogen hensyn og overholder uden tvivl reglerne!

 • #20   21. jun Det er da absolut intet problem hvis blot man lære sin hund et ordentlig indkald og ikke opsøge andre hunde/mennesker uden tilladelse.
  Hundeskove burde være for ALLE der ønsker at lufte deres hund uden snor under det regelsæt der findes.
  At man ikke kan sætte sig ind i hvad der er rigtig eller forkert, fordi mange ikke magter at træne deres hund, gør da ikke sagen bedre.
  Hvordan kan det på nogen måde være fair at en angst hund under kontrol ikke må luftes uden snor FORDI andre ikke overholder loven og lufter hunde de ikke har kontrol over uden snor.

  Loven siger at man må lufte sin hund uden snor bestemte steder HVIS den er under fuld herredømme.

  Der skal en alvorlig holdningsændring til blandt mange brugere af hundeskove.
  Det gøres ikke ved at bede alle med nervøse, angste eller aggressive hunde om at holde sig væk.
  Altså jeg fatter fint argumentet at det er bedst for deres egen skyld. Men det gør det jo ikke mere korrekt.
  Det ville nok være meget indbringende at sætte en betjent til at uddele bøder ved diverse hundeskove smiley


 • #21   22. jun Altså man må bare indse at ikke alle folk overholder regler og love.. Også må man tilpasse sin egen adfærd og handlen derfra.. Men som HL fuldstændig rigtigt skriver, for hvis behov skal en angst hund så komme i hundeskoven?! Det gælder da uanset om der er kontrol over de andre hunde eller ej! Det er at udsætte den for det den er bange for unødigt og for eget behov i min verden!

  Men helt ærligt, så synes jeg som skrevet også at man som ejer af feks en aggressiv hund, er bange for hunde, har et barn der er bange for hunde mv bør tage hensyn til at det altså er det eneste sted de kan gå fri! Jeg synes helt ærligt ikk man bare selv kan kræve at andre tager hensyn uden at også selv tænke i de baner.. Men jeg er desværre godt klar over at det at tage hensyn er noget der er gået i glemmebogen...


 • #22   22. jun Men hvorfor skal hensynet ikke gå begge veje?
  Hvor kan den angste hund gå uden snor? Når den nu ikke må komme i hundeskove.
  Jeg mener ikke man kan kræve at folk tager hensyn, men man bør da kunne kræve at andre overholder de regler og love der er. Ellers må de jo tage straffen

  Jeg formoder at “de angste hunde” er hunde der bare ikke kan lide at andre fremmede hunde stormer dem i møde


 • #23   22. jun Pernille, hvor har jeg skrevet at du ikke har et godt indkald på din hund ?
  Ikke et eneste sted.

  Men noget andet er, at lige netop DU er med til at der hersker de der lovløse tilstande i hundeskovene.
  Frem for at bakke op om dem, der ikke kan og vil overholde hundeloven eller tage hensyn til andre burde du sige fra op bakke op om dem der overholder hundeloven......


 • #24   22. jun Du kan da kræve at folk overholder loven alt det du vil.. Se bare på vores andre love og hvordan de bliver overholdt.. Det er bare urealistisk at forvente at alle overholder det.. Også er det eneste man kan gøre, at handle derefter og holde egen sti ren.. Jeg siger ikke at de ikke må komme der, JEG forstår det virkelig bare ikke og synes man burde lade være for hundens skyld.. Men altså så må man jo ha dem fri i haven, leje nogle timer i sådan en "indhegning" hvor der kun er egen hund mv.. Desuden er der da mange hunde der lever fint med kun at være fri steder som det.. Man kan jo også aktivere på andre måder.. Men ja, du har da ret, de der ikke overholder loven må jo bare ta imod bøden.. Men altså nu er der også stor forskel på hvad folk mener er under fuld kontrol, jeg synes ærligt talt at nogle få går i utroligt små sko, der skal jo lige kunne nå at reageres af både ejer og hund!.. Jeg synes nu heller ikk man kan kræve at folk tager hensyn, men jeg synes at mange burde ha lidt mere fokus på at tage det og ikke kun på at andre skal tage hensyn overfor dem selv!! Der er alt for meget "mig, mig, MIG!" efterhånden!.. Og altså jeg synes da også at hensynet bør gå begge veje, hvilket jeg også selv handler udfra, men jeg forstår bare ikke at man vælger at komme der med sådanne hunde og ville aldrig selv komme der med sådan en hund! Det er i min verden bare ikk hundens behov man kommer der for, med sådan en hund.. Men igen, virkeligheden er bare at nogle folk ikke følger loven og sådan vil det altid være, det eneste man kan gøre er at selv ha sine ting i orden også ellers handle udfra hvad der er bedst alt efter omstændighederne.. Jeg er bare en smule træt af at der konstant skal brokkes over det; du vidste godt at alle folk ikk har styr på deres hund på forhånd før du tog derhen, men tog afsted alligevel.. Det er da mega træls og folk burde ha styr på dem, men du vidste bedre allerede FØR du tog afsted.. Så må man jo vælge enten at blive væk eller acceptere at der altså er den risiko.. Det andet er urealistisk! Men jeg håber da også at folk bliver bedre til at ta hensyn og overholde gældende regler.. Men det hjælper konstant brok næppe på..

 • #25   22. jun Anni, eftersom jeg er den eneste der var med en anden holdning var din kommentar jo nok rettet mod mig, der var ikke rigtigt andre...

  Du udtaler dig IGEN om noget du ikke ved omkring mig og hvordan jeg reagere i hundeskoven omkring folk der ikk har styr på deres hund! Du kan dælme tro at jeg har været efter min mor mht hendes hund som har dårligt Indkald! Men jeg vil dælme heller ikk gå og belære gud og hvermand i hundeskoven omkring reglerne!! Og jeg bakker på ingen måde op omkring dem der ikk har styr på deres hund her eller irl!! Jeg ser bare at der kunne tages hensyn flere steder plus jeg er inderligt træt af brok som alligevel ikk ændre en skid! Det eneste man kan styre er ens egen adfærd! Også synes jeg det er forkert at ta en angst hund med men det er for hundens egen skyld! En aggressiv hund hører bare ikke steder hjemme hvor der er mange andre hunde.. Så hvor du læser at jeg bakker op om at der ikke er styr på hundene ved jeg virkelig ikke! Fordi sådan har jeg det slet ikke! Jeg er bare så træt af at folk kun forventer at folk med løse hunde skal ta hensyn! Er du bange for hunde, har et barn der er bange for hunde, har en aggressiv hund, cykler i vild fart og ikke stopper så der kan komme styr på en løs hund før du stormer forbi så tag f-ing hensyn! Det er SÅ få steder de i forvejen må gå fri! Men det er ikke at sige det er okay at folk ikk har styr på deres hunde!


 • #26   22. jun Nej, og at man bakker "idioterne" op og mener at alle andre skal holde sig væk ændrer da i hvert fald ikke noget så det bliver bedre, tværtimod

 • #27   22. jun Hvis kommentaren havde været til dig, så havde jeg skrevet Pernille, længere er den ikke.


 • #28   22. jun Jeg siger ikke at de skal holde sig væk, jeg siger at jeg ikke synes det er hundens behov og i hundens tarv at gøre det og at JEG ikk ville ta i hundeskoven med sådan en hund og ikk forstår at andre vil!!! Og igen Anni, jeg bakker dælme ikk op om dem der ik har styr på deres hunde!

 • #30   22. jun Jeg er bare så træt af at folk kun forventer at folk med løse hunde skal ta hensyn

  Den her sætning siger jo alt, og i min verden er det at bakke op.

  Så du mener åbenbart at folk med løse hunde ikke skal tage hensyn ?
  Vor herre bevares, der er ikke noget at sige til, at der efterhånden kommer flere og flere hundehadere.


 • #31   22. jun Jeg har pt. 5 hunde.

  De 3 af dem er uproblematiske og har et sikkert indkald. (den ene gider dog ikke andre hunde, men han går bare og tuller rundt og ignorerer dem)

  1 af dem er en lillebitte (2 kg.) Chi, som har fået sine grænser overtrådt vældig mange gange, så hun er bange hvis fremmede hunde kommer indenfor en radius af en meter.
  Hun har et okay indkald, men hvis større hunde bliver insisterende smutter hun og render panisk væk.

  1 af dem er en sød gravbuller, med et "9 ud af 10 indkald".
  Han kan absolut ikke acceptere fremmede hunde der forsøger at humpe ham, skræmmer Chien eller knurrer af nogen i hans flok.

  Hvor skal jeg lade dem løbe løs? For hundeskoven er aldeles udelukket, der vil min chi blive tromlet (igen igen.) og min Gravbuller vil derfor flå røven af en del hunde.

  Jeg har forsøgt at gå med flokken, og have chi og Graver i snor, og være på forkant. Altså råbe til folk at deres hunde IKKE skal opsøge mine.
  9 ud af 10 gange får jeg et af 3 svar:
  1: Jamen min gør ikke noget, den vil bare lige hilse.
  2: Så må min jo lære det.. (de mener at så kan min afklapse deres og så kan det være deres indkald bliver bedre)
  3: så må du sgu da gå et andet sted.

  Så hundeskove er helt og aldeles udelukket for mig (og det på trods af at jeg faktisk overholder reglerne)

  Og selv når man går steder hvor der er snorepåbud, så kan man ikke vide sig sikker på ikke at få løse hunde i fjæset.

 • #32   22. jun Altså TS viser jo med alt tydelighed at mange folk i hundeskove fuldstændig har mistet jordforbindelsen.
  Og flere her i tråden bakker TS op.

  Hunde der stormer hen til andre hunde uden tilladelse må ikke gå løs HELLER ikke i hundeskov. Når det ikke sker så behøver angste hunde ikke være angste mere.
  Pludselig kan alle de hunde der ER under kontrol få lov til at løbe frit. Fuldstændig som hensigten med hundeskoven var.

  Ikke som nu hvor lovløse bruger hundeskov, som indhegnet wildwest legeplads, hvor den største og stærkeste hund og ejer styrer showet.
  Ryger der en lille chi eller stikker en angst hund af, så er det da ikke deres problem, De kunne jo bare blive væk.

  Kan I virkelig ikke se at dette skal ændres og at der bør bakkes op om at KUN hunde under kontrol bruger hundeskov?
  Måske hjælper det ikke den angste hund lige her og nu men det hjælper en masse andre hunde fra at blive angste fremadrettet.

  Ps så kan alle med aggressive hunde som ikke tåler synet af andre og/eller som ikke har fuld kontrol over vovse, leje en privat indhegnet mark og lufte på alene eller med sin legegruppe.
  Vupti så var der plads til ALLE smiley Smart!
  Måske er de der love og regler ikke så tossede alligevel. Så skal vi bare have folk til at følge dem.
  Og JA jeg siger til folk i hundeskoven at hunden skal være under kontrol og ikke storme hen til mine hunde, selvom hundene er ret ligeglade.


 • #33   22. jun Jeg synes altså ikke, at TS bakkes op i, at folk med angste hunde skal holde sig fra hundeskove. Nogle skriver blot, at de ikke forstår BEHOVET for at tage en sådan hund med et sted, hvor den risikerer at få overskredet sine grænser og forstærket sin angst.
  Det gør jeg faktisk heller ikke.

  Jeg bakker ikke op om bilister, der ikke orienterer sig grundigt, inden de drejer til højre - og holder tilbage for cyklister, der skal ligeud. Men jeg holder gerne tilbage, hvis jeg er cyklisten og er det mindste i tvivl om, hvorvidt bilisten har set mig eller ej. Jeg har RET til at køre først, men jeg vil hellere passe på mig selv end holde på min ret. Jeg ville også hellere passe på min angste hund, hvis jeg havde sådan én, end holde på min ret til at tage den med i hundeskov.

  De fleste er vist helt enige i, at man ikke tager en hvalp med i hundeskov, ikke sandt?
  Er denne undladelse lig med at bakke de ukontrollerede hundes ejere op?

  I øvrigt elsker jeg at komme i hundeskove - har 3 stk. plus et større friløbsområde rimelig tæt på. Jeg tager alle mulige hensyn til skovenes andre hunde og oplever, stort set, aldrig problemer.


 • #34   22. jun Jeg mener ikke hvalpeejere eller dem med angste hunde skal kæmpe kampen med de lovløse. Det mener jeg derimod alle os med hunde der har fint indkald og trives fint med andre hunde skal gøre.
  Hvordan skal tingene ellers blive anderledes?


 • #35   22. jun Hvordan mener du så lige, vi skal kæmpe den kamp, AG?

 • #36   22. jun Tja f.eks ved IKKE give TS ret i at man ikke medbringer en angst hund i hundeskov.
  Fordi hundeloven OGSÅ gælder i hundeskoven.
  Der skal en holdningsændring til.
  Fortsæt fortsæt fortsæt med at forklare hvad en hundeskov ER og IKKE ER.
  Info mener jeg er den bedste måde. Råbe og svine folk til må så blive nr 2 smiley smiley smiley smiley

  Jeg har selv haft hvalp med i hundeskoven. Jeg har blot valgt et tidspunkt hvor der ikke rigtig var andre og taget hvalpen op på armen, hvis der kom en hund stormende. Jeg har brugt det som en del af min indkaldstræning. Men ja selvfølgelig med forholdsregler.
  Du har jo nok også haft dine hvalpe/unghunde med i hundeskoven sammen med dine voksne hunde?
  Jeg mener det er ret logisk at man helst ikke skal presse sin hund ud i en dårlig oplevelse eller så den bliver utryg.
  Jeg mener bare det er vigtigt at fortælle vidt og bredt om hvad hundeskove egentlig er til. Og at mange bruger dem til at motionere deres understimulerede uopdragen hunde via fri leg med alt og alle, hvilket IKKE er ok. Det må de finde et andet sted at gøre. (Betale sig fra)


 • #37   22. jun et eller andet sted kan jeg godt se hvor TS vil hen.
  MEN når det så er sagt... så mangler der lige den med hvordan strammere regler skal håndhæves. Altså som det er nu, er der sguda stadig mange som ikke følger de regler som allerede er der - flere regler giver derfor ikke mening, da de jo alligevel heller ikke vil blive fulgt.
  Det er lidt som at pisse i bukserne for at få varmen.... i første øjeblik virker det som en fjong idé, men på sigt fungerer det bare slet ikke.


 • #38   22. jun #37
  Så du mener simpelhen, at der skal laves regler for, at hunde der ikke bryder sig om, at få løse hunde lige i hovedet, ikke må komme i hundeskoven?!?
  Selvom der allerede er en lov der siger at ens hund ikke må storme op til andre hunde uden tilladelse.
  smiley


 • #39   22. jun Nu læser du ting mellem linjerne som jeg ikke skriver.

  Hvis du nu prøver at læse igen, så skriver jeg at jeg kan se hvor TS vil hen.
  Hvor præcist er det at du finder at jeg har skrevet at jeg synes det er en fjong ide og at jeg er enig?


 • #40   22. jun Jeg læser bare TS opslag som om hun ønsker strammere regler angående at angste hunde ikke må komme i hundeskov.

  Hvordan læser du opslaget?


 • #41   22. jun Du kan da kræve at folk overholder loven alt det du vil.. Se bare på vores andre love og hvordan de bliver overholdt.. Det er bare urealistisk at forvente at alle overholder det..

  Så hvis naboen kører spritkørsel, så er det ok at jeg også gør?

  Vil nogen af jer, der bruger hundeskov og holder på at hundene gerne må løbe rundt, uden at være under kontrol, ikke godt svar på følgende:

  Hvor skal os, som har hunde der ikke bryder sig om at blive passet op af fremmede hunde, gå hen for at vores hunde får lov at gå fri? For vi kan ikke bruge hundeskovene, eftersom hunde derinde aldrig er under kontrol.

  Skal vi så bare bryde reglerne, som brugere af hundeskove gør det, og slippe vores hunde fri, hvor der er snorepåbud? Eller skal vores hunde bare leve et liv i snor, fordi andre ikke kan finde ud af at styre deres hunde?


 • #42   22. jun Jeg gider simpelthen ikke rende og opdrage på folk i hundeskove, AG - men jeg fortæller mennesker med utrygge hunde, HVORFOR jeg ikke lige giver mine lov til at stå i hovedet på dem.

  I øvrigt har jeg, såvidt jeg lige husker, aldrig hørt nogen plædere for at løbske tæver skal have lov til at komme i hundeskov. Her forventes vi tæveejere vist at tage hensyn til såvel egne hunde som hanhundene smiley


 • #43   22. jun "Vil nogen af jer, der bruger hundeskov og holder på at hundene gerne må løbe rundt, uden at være under kontrol"

  Har nogen her givet udtryk for, at de mener ovenstående?


 • #44   22. jun Isabelle
  Du bruger ellers lang tid på at lære diverse brugere at stave. Så kunne du da sagtens undervise hundeskovsbrugere i regler og love smiley

  I princippet bør det jo heller ikke være noget problem at gå i hundeskov med løbsk tæve, hvis den er under kontrol. Men som med cyklisten og højresving, så tager man bare ikke så gerne chancen.


 • #45   22. jun #40 Du hopper let og elegant udenom mit spørgsmål.
  HVOR ser du at jeg er enig med TS?

  At kunne følge folks argumenter og tankerækker er altså ikke det samme som at man så automatisk er rørende enig med dem.


 • #46   22. jun Jeg ER muligvis kommet til at sige, at man altså skal have sin hund under kontrol også i hundeskove - men det er til folk, jeg kender smiley

  Jeg har en enkelt gang haft en tæve, der lige (på dagen faktisk) var kommet i løbetid, med i hundeskov.
  Jeg fik en kæmpe skideballe af en af de der prof hundeluftere med 8-10 hunde, fordi et par af hannerne ikke gad gå med hende, men hellere ville følges med Lina og mig smiley


 • #47   22. jun TS stiller forslag om at angste hunde i snor skal bære mundkurv, så de i det mindste ikke kan bide fra sig smiley smiley smiley
  Efter min mening ser man så ikke skoven for bare træer. smiley
  At brugere træffer en fælles beslutning og forlader hundeskoven når der kommer en angst hund, kan kun glæde mig. For det er jo præcist det der hjælper den angste hund. At de andre bare lader den være i fred.
  Jeg ville så aldrig anbefale folk med angste hunde om at bruge hundeskov. Netop fordi risikoen for uheld er for stor.
  Og jeg bruger helst de åbne hundeskove selv. Når der ikke er hegn, har folk ofte lidt bedre kontrol før de slipper dyret.

  #45
  Fair nok. Jeg har misforstået dig.


 • #48   22. jun Også jeg bruger helst - dvs. kun faktisk - uindhegnede hundeskove. Der er et indhegnet friløbsområde her i Farum, men sådan et sted gider mine hunde og jeg ikke smiley

 • #49   22. jun I den hundeskov, som lå ved vores gamle hjem, var der to skrevne regler på lågen. “Saml op uanset årstid” og “uden snor - med ledsager”. Rimelig fucking logisk, hvis du spørger mig. Men ikke en gang de regler overholdt folk, som gladeligt lukkede hunden ind og løb sig en tur i den omkringliggende skov eller hentede ungerne i børnehaven.
  Så hvordan skal vi få indført og håndhævet en regel om, at angste hunde ikke må komme der?
  Eller få folk til at fatte, at den der hundelov - som de færreste kender andet der er noget med, at man ikke må eje en dræberhund - også gælder i en indhegning lavet til hunde?


 • #50   22. jun Har nogen her givet udtryk for, at de mener ovenstående?

  Ja, både TS og Pernille. Pernille krydrer det med, at man ikke bør tage i hundeskoven, hvis ens hund ikke bryder sig om andre hunde, for det er ikke hundens behov. Så hunde, der ikke bryder sig om andre hunde, har ikke behov for at gå frit? Eller skal de "bare" luftes ulovligt uden snor i områder med snorepåbud?

  Jeg bruger min lokale hundeskov, når vejret et virkelig dårligt, for så ved jeg at "slip vovserne løs i en stor bunke"-tosserne ikke er der. For de kan jo ikke stå og snakke og spise kiks i regn og storm. Og så er jeg så heldig, at jeg har fået lov at bruge et indhegnet område et andet sted, hvor man kan gå helt i fred, og hvor begge mine hunde kan gå fri smiley Og resten af tiden bryder jeg loven, og lader Dorit gå uden snor, trods snorepåbud. For hun har et sikkert indkald og jager ikke, og hun har i dén grad behov for at løbe fri. Bella går på jagt, og er der dyr, har hun ikke et indkald. Så hun går i snor, undtagen når jeg kan snige mig ind i hundeskoven eller den anden indhegning.


 • #51   22. jun Jeg indrømmer gerne, at vi lufter "ulovligt" på byens uofficielle hundestrand.... - der kan vi være i fred, og folk tager noget mere hensyn, end i hundeskoven.

 • #52   22. jun # 31 + 41

  Det har Pernille jo svaret på.

  Men altså så må man jo ha dem fri i haven, leje nogle timer i sådan en "indhegning" hvor der kun er egen hund mv.. Desuden er der da mange hunde der lever fint med kun at være fri steder som det.. Man kan jo også aktivere på andre måder..

  Jeg græmmes over sådan en indstilling.
  Tænk, at man virkelig kan synes at nogle grupper hunde kun må være løse i haven.

  Og hvorfor er det lige at det skal være dem med de forsigtige hunde der skal betale for at leje indhegnede arealer.
  Det burde jo netop være dem der ikke har tjek på deres hunde der kun burde have løse hunde i haven eller lejede arealer, der kunne de så samtidig lære at opdrage deres hunde.


  Og Pernille, nu skriver du jo, at de forsigtige hunde kun må være løse i haven og lejede arealer, hvor de kan være alene.
  Vil du være så venlig at fortælle, hvor der er sådanne arealer ?
  Hvor er de i Åbenrå, Horsens, Herning, Århus og alle de andre byer ?


 • #53   22. jun Hvad om alle bare holdt bunkeleg i haver og betalte indhegninger, og så kunne os (som i øvrigt også aktiverer vores hunde på "andre måder" smiley smiley smiley ) som overholder reglerne, få lov at bruge hundeskovene, sådan som de er tiltænkt smiley

 • #54   22. jun Jeg savner meget sådan nogle private indhegninger hvor man kan leje sig ind.
  Som feks det Malene har.
  Men kan ikke finde nogle omkring Randers eller Hobro desværre.
  Bruger sommetider “ hundeskoven “ i Fårup.
  For der kan man se hele arealet rundt og holde øje med hvem der kommer.


 • #55   22. jun Mike's, der er et sted ude i Ålum (Fussingø), hvor man kan leje sig ind. Der er flere forskellige indhegninger, noget parkourbane og shelter, hvis man skulle have lyst til at overnatte. Ejeren hedder Tue, men lige nu har jeg glemt hans efternavn. Han er flittig jæger, og har engelske settere. Det må være nok til at du kan google dig frem til ham.

  Edit: Iversen er efternavnet. Hvis du googler, kommer hans telefonnummer.


 • #56   22. jun Tusinde tak A smiley
  Det er ikke langt fra det andet hus vi bor i smiley
  Det skal prøves


 • #57   22. jun Jeg testede lige en hurtig tur på google, og hvis du søger på hans navn og Ålum, kommer hans telefonnummer op. Han er frisk på at stikke dig koden, så du kan komme ind og kigge dig omkring. Jeg kan ikke huske prisen, men det er ikke vildt dyrt.

 • #58   22. jun Jeg har lige været på deres hjemmeside. Og skrevet til dem smiley
  Kan se hun er uddannet hos Lone Greva.
  Og hun tilbyder os ene timer smiley


 • #59   22. jun Ja, Sanne laver noget træning, og hun skulle være rigtig sød og dygtig. Tue står vist alene for hundepladsen, men det får du nok besked om.

 • #60   22. jun Det er mega fedt.... tusinde tak.... hvis du engang høre om noget liggende i havndal området må du meget gerne sige til.
  Har os tænkt på at hænge en seddel op i Brugsen i Havndal og Gjerlev og høre om man måske kunne leje sig ind i juletræs indhegninger smiley


 • #61   22. jun Hvad er det for en hjemmeside, Mike's? Jeg har sådan ledt efter et sted at kunne gå i fred, når det engang bliver aktuelt igen smiley

 • #62   22. jun Therese
  http://www.unodog.dk/

  Er spændt om jeg høre fra hende ellers ringer jeg til ham Tue. Hans nr står der os smiley


 • #63   22. jun Mike's, jeg tror at det bliver svært med at få lov til at gå i juletræsindhegninger.
  Ikke engang jeg måtte lufte hund i juletræerne selv om det var min chef og at jeg ellers gerne måtte rende rund på de resterende 1050ha.
  Jeg fik at vide, at det ikke var godt for juletræerne fordi de blev "slidt" i spidserne.
  Men håber da, at det lykkedes for dig. smiley

  Hvis du har nogle fåravlere i nærheden, så tag en snak med dem, måske kan du få lov til at bruge indhegningen når ikke der går får i dem.
  Jeg har selv nogle fårefold hvor jeg må være. ??


 • #64   22. jun Anni :
  Vi har masser af får herude. Men de bliver flyttet rundt med sådan noget tråd hegn. Desværre ikke faste folde med tråd hegn.
  Nej tro ikke jeg får lov i juletræerne.
  Men har nogle gode marker jeg må lufte ham fri på. Men gad bare godt leje en lækker indhegning smiley


 • #65   22. jun Øv hun har svaret på min mail ;-(
  Indhegningen er blevet nedlagt.... ;-(


 • #66   22. jun Øv smiley

 • #67   23. jun Nej, juletræerne er nok et no-go i hvertfald så længe de nye skud ikke er fuldt udviklede. De nye skud brækker let af og så bliver træet ikke jævnt og pænt i væksten og dermed får man en MEGET lavere pris end for et prima træ. Men udenfor vækstsæssonen (april, maj, juni, juli) burde der ikke ske noget. Vi selv ved at starte en juletræes- og pyntegrøntproduktion op og jeg har da tænkt mig at bruge min plantage til at træne eftersøgning i i vintermånederne. Når træerne altså engang får lidt størrelse (pt er der ikke så meget pointe i det smiley ).

Kommentér på:
Strammere regler i hundeskove

x