{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.004 visninger | Oprettet:

Maria G
Maria G
Tilmeldt:
18. okt 2018
Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161

Egetkønsaggression {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
Vores Vida (tæve født december 2018) har altid været bedste venner med naboens schæfertæve, der er en måned yngre.
Lige nu her kom naboens hund så herind (den stikker nogle gange af og kommer herind for at lede efter Vida) og vi lukkede hende ind, som vi plejer, så de kunne lege.
Lige først gik det fint, men lige pludselig blev naboens hund gal og snappede og jagtede Vida med rejste børster og knurren. Vi fik skilt dem ad og proppede Vida indendøre og fik snor på naboens, som efter Vida kom ind ikke viste tegn på noget som helst.
Jeg har ikke erfaring med egetkønsaggression og havde faktisk egentlig regnet med at hvis det skete, så ville det være Vida der blev gal. Hun fik ingen skrammer og bed ikke igen eller virkede sur, måske mest forvirret. Nu, efterfølgende, virker hun ikke anderledes end hun plejer.
Kære Hundegalleri, er der håb for at de ellers bedste venner kan komme til at lege igen?
Hvad skal vi i så fald gøre?
(Vi skal til træning på mandag og har tænkt at høre de kloge trænere også)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Egetkønsaggression
  • #1   5. aug 2020 Der er udpræget egetkønsaggression hos schæfertæver - I må have fat i naboen, så hans hund ikke løber hjemmefra mere.

    Der kan ske stor skade.


  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #2   5. aug 2020 Hej *CH*
    Vores have er helt indhegnet, så det er jeg som sådan ikke bange for.
    Nabotæven kommer som regel pænt hen til hegnet og så lukker vi hende aktivt ind.
    Jeg er mere interesseret i at finde ud af om de aldrig kan blive venner igen?


  • #4   5. aug 2020 Der er ingen, der kan sige med sikkerhed, om de kommer til at enes igen, men jeg ville starte med at gå et par ture sammen med begge hunde i snor og på en sikker måde se, hvordan de reagerer på hinanden.

    Det lyder jo ikke som om, de har været oppe og slås, men som om schæferen er blevet sur over et eller andet, måske et eller andet uheld under legen har været ubehageligt, det kan jo ske, og så har den markeret og jeres har valgt at trække sig. Det er jo svært at sige, når man ikke har set det.
    Det er også muligt, at de har nået den alder, hvor schæferen ikke længere kan lege med andre tæver. Er hun blevet egetkøn aggressiv, så vil det formentlig også vise sig på en tur i snor, hvis de kommer tæt på hinanden.

    Men ingen hund bør kunne stikke af hjemmefra, og da slet ikke en hund, der kan have tendens til aggression, hvad enten det er overfor mennesker eller andre hunde. Det er ok, at I ikke har haft et problem med, at den kom over til jer, men jeg går ud fra, at den først skal passere et offentlig område.


  • #5   5. aug 2020 Jeg ville ikke lade dem være sammen igen.

  • #6   5. aug 2020 Bitch fight mellem to tæver, kan blive ganske alvorligt. Ved at en herinde, bogstaveligt talt, måtte smide sig fysisk over den ene tæve, og med en fod skubbe den anden ned af et par trappetrin smiley

  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #7   6. aug 2020 Tak for jeres svar.
    Øv, det lyder ikke lovende.
    Jeg vil forsøge det med at gå tur i snor.
    Og nej, hunden skal ikke over offentligt område for at komme over til os. Og ja, vi kan hurtigt blive enige om at de burde hegne haven ind. De er sådan nogle lidt hippie-agtige typer med fritgående gæs og fritgående høns og de synes det hører sig til på landet.
    Vi har hegnet vores have ind, ikke kun for Vida, men også for at blive fri for katte i vores have. Vi bor uden for lands lov og ret og jeg er ikke det fjerneste interesseret i at blive uvenner med dem. Hvis deres hund udvikler aggression er jeg ret sikker på at de vil aflive hende og ikke hegne haven ind. Men det er bare et gæt.


  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #8   6. aug 2020 Dog sagde vores nabo at katten lige havde været efter deres hund inden hun kom ind til os. De har både ællinger og killinger lige nu og hunden kan måske være blevet stresset af alt det? Eller måske følt at den skulle beskytte de små (selvom de overhovedet ikke var i nærheden, de var jo ovre ved dem selv) Jeg forsøger bare at finde en årsag.
    For hunden faldt jo ned lige med det samme Vida var blevet lukket ind.


  • #9   6. aug 2020 Som sagt er det ret almindeligt hos schæfertæver - så det kan være årsagen i sig selv.

  • #10   6. aug 2020 Maria, nej selvfølgelig kan du ikke være ansvarlige for naboens hundehold, og hvis ikke hunden render løs på offentlig område og ikke er til gene for jer, er det jo også en lidt anden situation.

  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #12   6. aug 2020 Vi har været hos dyrlægen i dag, fordi Vida skulle have vaccine, og de sagde at vi skulle lade dem mødes, evt i snor, på neutral grund og se ad. De sagde at det kunne være alt muligt der var årsag, så vi skulle lige forsøge igen. Det vil vi gøre.

  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #13   6. aug 2020 #11 det er jeg helt enig i. Men manden i huset har arbejdet med slædehunde i Grønland og har et meget nede-på-jorden forhold til liv og død hvad angår dyr. Men jeg aner jo altså ingenting. Så godt kender vi dem ikke.

  • #14   6. aug 2020 Hvilke forudsætninger har dyrlægen for at give den anbefaling?



  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #15   6. aug 2020 *CH* det spørgsmål tror jeg ikke at jeg forstår. Skulle jeg stole mere på random fremmede på internettet end en erfaren dyrlæge?

  • #16   6. aug 2020 Jeg ville ikke bare sådan lige give op. Ingen af mine 3 Schæfertæver er eller var egetkønsaggressive, jeg siger ikke at racen ikke kan være det, men det er altså ikke alle der er det.
    Jeg har kun en gang oplevet to tæver der kom op og "slås" og aldrig nogensinde kunne sammen efterfølgende. Den ene var min egen og den anden var min udlejers. Og det var grundet en dum episode. Jeg flyttede ind og jeg troede ikke der var nogen hjemme. Det var en stor gård og der var HELT stille. Ikke en lyd. Jeg lukkede så Zenta ud af bilen og hun stod ved siden af mig, da deres 3 hunde pludselig kom farende ud af det blå. Zenta havde travlt med at snuse og havde ikke set de kom. hvilket jeg nu heller ikke havde. Deres tæve var lidt smart i en fart og Zenta blev forskrækket. De kunne ikke være sammen efterfølgende, trods det at ingen af dem havde problemer med andre hunde. Men de glemte ikke episoden. Zenta er 13,5 år og det er den eneste gang det er sket.


  • #17   6. aug 2020 Min forrige bjæfertæve kunne med alle hunde, bare ikke i snor.
    I skal lige være obs. på den vinkel. At det er fint, at gå tur sammen, uden at lade hundene hilse i snor.
    Men fysisk kontakt i snor, det er ikke smart generelt, og slet ikke i en potentielt tilspidset situation.


  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #18   6. aug 2020 Heller ikke hvis vi har sluppet snoren, så den bare ligger og vi dermed kan få nemt fat, hvis noget sker?

  • #19   6. aug 2020 Hvis I vurderer, at det ser ud til, at være forsvarligt.
    Det handler om, at hundene skal have fri bevægelsesmulighed, i forbindelse med kommunikation, så de ikke skal bruge de mest afstandssøgende signaler, som default, fordi de andre ikke er til rådighed pga. snoren.
    Når hunde har snor på, har de ofte front mod hinanden, hvis de ikke "bare" går tur, med ejerne. At have front mod hinanden er virkelig uhensigtsmæssigt, hvis hunde skal kommunikere. Det samme er at fjerne muligheden for det 1. virkeligt tydelige afstandsøgende signal, at forlade situationen ved fysisk at fjerne sig.


  • #20   6. aug 2020 Jeg har aldrig forstået det der med at hunde ikke må hilse i snor? Min schæfer er ALTID i snor (undtagen når vi er på stranden på Kegnæs), og mødes fint med andre hunde (som er med eller uden snor). Hvis der er en risiko for at hundene ikke kan enes, vil det da være totalt hul i hovedet at lukke dem sammen, fri og uden snor smiley

    Jeg ville, som dyrlægen, mødes med dem et neutralt sted med hunde i snor og gå en tur sammen.



  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #21   6. aug 2020 Tak, Sanne, det giver masser af mening smiley Det vil vi have med i overvejelserne!

  • #22   6. aug 2020 A: Det gælder nok mest for de hunde, som rent faktisk ikke tolerer andre hunde, når de er i snor. Det bør man være obs. på. Hvis hundene ikke har problemer, så er det jo irrelevant.

    Og jeg ville også gå tur sammen i snor evt. men ikke give dem fysisk kontakt.


  • #23   6. aug 2020 Men hvis hunden ikke kan med andre, når den er i snor, hvordan introducerer man den så for nye hunde? Snorene af og krydser fingre? smiley

    Jeg har tidligere oprettet en tråd herinde om netop dét emne, og det viste sig jo at ingen hunde, havde flere problemer med andre hunde i snor.

    Jeg står fast på at det vil være hul i hovedet at lukke to hunde sammen, når de enten ikke kender hinanden, eller har haft en uoverensstemmelse, som Vida og schæferen. Dét ville jeg ikke lægge hund til!


  • #24   6. aug 2020 Jeg var lige igennem den gamle tråd, og det er forbløffende få hunde, der ikke kan hilse i snor. Enkelte, men bestemt ikke de fleste:

    https://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/936482-at_hilse_i_snor#top


  • Maria G
    Maria G Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 161
    #25   6. aug 2020 Jeg synes ikke at nogen af jer har uret.
    Husk blot at denne episode var i den milde ende og schæferen bed sig ikke fast eller viste tænder. Hun nappede og knurrede og gøede med rejste børster og løb efter hende. Om det havde udviklet sig, hvis vi ikke havde standset det, det ved jeg ikke. Faktum er at Vida ikke blev tilsvarende sur (det er jeg glad for) og at ingen af hundene virkede spor mærket af det efterfølgende.
    Hvis der havde været blod og reelle bid og hylen fra min hund, så ville jeg tøve med at forsøge igen!


  • #26   6. aug 2020 A: Jeg kan kun tale for Kia. I snor truede hun med at flå andre dyr, der var løse (ikke et problem med dyr i snor, der holdt sig på afstand).
    Uden snor, ingen problemer med andre dyr, nogensinde ... Så kom der en løs hund imod os, som ejeren ikke havde styr på, så "tabte" jeg snoren, og så klarede Kia den situation, som hun altid gjorde løs, med god kommunikation og ophøjet ro.

    Hendes problem i snor var mest mig. I snoren kunne hun ikke kontrollere omgivelserne omkring mig, når der kom løse dyr, så derfor brugte hun de voldsomste afstandssøgende signaler = aggression.

    Mere indviklet var det ikke.

    Mine hunde hilser som udgangspunkt ikke i snor. De kan hilse fysisk på andre hunde, ved andre lejligheder. Men det er jo som vi indretter os. Jeg ønsker ikke at Skye, ender i hovedet på en som Kia, fordi JEG har et behov for, at de skal hilse.
    Uden snor, er det op til dem selv, om de ønsker at hilse, når ejerne er indforstået med det, og hundene screenet i det omfang man nu kan.


  • #27   6. aug 2020 Jeg håber da at min næste hund bliver bare tilnærmelsesvis lige så medgørlig som Bella er. For livet er bare mindre kompliceret, når schæferdyret tager godt imod alle løse hunde (selvom hun er i snor), og 99% af andre hunde i snor. Den lille gider meget sjældent fremmede hunde, snor eller ej. Hun gider dem først, hvis de gider at lege, i stedet for at snuse hende bagi.

    Det eneste sted hvor Bella er en sur mokke, er på træningsbanen, eller når vi skal passere fremmede hunde som puster sig op på en smal sti - og der bliver det tydeligt værre af at jeg holder Bella stramt ind til mig. Jeg tænker egentlig at hun ville tage det meget mere roligt, hvis jeg slækkede på snoren, men det tør jeg sgu ikke smiley


  • #28   7. aug 2020 Hvis I skal eksperimentere med det, så sørg for at I går en tur med passende afstand, så de ikke kan nå hinanden. Hold rigtig godt øje med kommunikationen mellem de to - også når de ikke laver kontaktfotsøg.

    Hvis I beslutter jer for at lade dem komme tættere på hinanden så behold for guds skyld linerne på, så I bevarer kontrollen, skulle der opstå problemer.

    Jeg vil godt advare mod at tage for let på det - skaderne de kan gøre er voldsomme, måske fatale. Og den forudgående kommunikation mellem hundene kan være svær at se - men den er der. Man skal være på!

    Vær også opmærksom på, at det sagtens kan gå godt de næste gange for så at gå rigtig skidt lige pludselig. Lad dem ikke være sammen uden I følger nøje med og kigger på kommunikationen hele tiden.
    Den mindste skulen og de skal skilles...


  • #29   7. aug 2020 A - risikoen forekommer jo for, at du får sådan et bæst, der kun gider sig selv.
    Sådan et slag på tasken, så tror jeg det er 1 pr 6-7. tæve, der har disse tendenser - og virkelig få blandt hanhundene. Jeg kan ikke lige komme i tanker om, hvornår jeg sidst har mødt en....

    Desværre kan tævernes egerkønsaggression ikke trænes eller socialiseres væk.
    Enten kommer det eller også gør det ikke.
    Synes de plejer at være et par år, når det rigtig viser sig.
    Og så er der kun en vej - at respektere og acceptere det smiley


  • #30   7. aug 2020 I know. Men derfor kan jeg jo godt håbe alligevel smiley

  • #31   7. aug 2020 Ja for den da! Der er da også meget større chance for at der ikke bliver problemer end omvendt smiley

Kommentér på:
Egetkønsaggression

Annonce