{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.415 visninger | Oprettet:

Jeres erfaringer med hhv newfoundlænder/leonberger. {{forumTopicSubject}}

Vi er på udkig efter en hund af disse racer. Newfoundlænder og leonberger. Vi har kigget på dem begge og føler begge racer ville passe godt ind i vores hjem og hverdag.

Så hvad er jeres erfaring med begge eller kun den ene af racerne.

Nogle advare med newfoundlænder. At de er aggressive og kræver meget træning og hårde hænder. Og andre kender ikke leonbergeren. Vi har været ude og møde nogle forskellige opdrættere. Og nu vil jeg høre jeres erfaringer med racerne.

På forhånd tak


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Jeres erfaringer med hhv newfoundlænder/leonberger.
  • #1   19. apr 2021 Er der noget newfoundlænder ikke er så er det da aggressiv smiley de er søde, sjove og vamsede med voldsomt meget gang i medens de er unge, minus er at de ofte savler og at de ikke bliver ret gamle. Åhh hvor jeg savner lille Bob smiley

    profilbillede
  • #2   19. apr 2021 Jeg har kun mødt en leonberger, den angreb min lille australske silky terrier, det er mit indtryk rigtig farvet af, men reelt ved jeg intet om racen smiley

  • #3   19. apr 2021 Bodil sådan har jeg det med hovawarten. Har kun mødt en og den var sindsyg. Den ruskede og ruskede og ejeren måtte slå den med en kæp for at få den til at slippe.

  • #4   19. apr 2021 De NF´ere og leonbergere jeg har kendt igennem årene, har egentlig været ret ens af sind. Store og fjollede som unge, men ubetinget søde og venlige overfor alt og alle.

    Tror jeg har mødt én enkelt NF-hanhund, der havde en lille snert af egetkøns-aggressivitet som unghund, men hvor det forsvandt igen, da han blev ordentligt moden i hovedet.

    Jeg kender begge racer både fra træningspladsen, og fordi vi har haft dem i familien/vennekredsen.


  • #5   19. apr 2021 Tak. Det er egentligt også det jeg læser når man læser på nettet. Men min venindes far havde en nfer som nærmest angreb alt og alle. Den var mega aggressiv og derfor blev jeg frarådet at købe en, fordi de ville være alt for risikabelt.

    De hunde jeg har mødt hos opdrættere har jo været søde og rare hunde.

    Vi søger jo en stor, rar og omgængelig hund. Og gerne hvor tæverne ikke er egetkønsaggressive. Det læser jeg ihvertfald ikke på nettet at de er.





  • #6   19. apr 2021 Begge er dejlige hunde ... ( minder meget om hinanden ) .... Der har været 2 stk. Leonberger i min venskabskreds ---> begge pragtfulde hunde elskede børn og andre hunde .
    Jeg har selv haft New Foundlænder for over 40 år siden ---> hun var godheden selv og elskede også alle .
    Her er et par billeder af min lækre Rikke ,( sammen med min søn ) .... og som et af mine børnebørn er opkaldt efter smiley smiley


    profilbillede
  • #7   19. apr 2021 Og her

    profilbillede
  • Sara
    Sara Tilmeldt:
    feb 2021

    Emner: 3 Svar: 15
    #9   19. apr 2021 Min hvalp på nu 6 måneder har siden jeg fik ham leget med en voksen leonberger tæve, og hun er så mild og skøn overfor ham, selvom han er en bisse og går til den. Hun har dog en enkelt gang reageret dårligt overfor en bestemt tæve, de to kan bare ikke sammen. Alle andre hunde der kommer i gården har hun det fint med, af hvad jeg har set. Dejlig hund smiley

  • #10   19. apr 2021 Der er en del NF her omkring. Alle virker som store, venlige bamser både overfor mennesker og andre hunde. Men der er vist temmeligt meget pelspleje og de savler en del.
    Kender kun en leonberger. Dejlig hund, men under et år, så lidt svær at vurdere ud fra. Indtil videre en super sød og venlig fyr og virker lidt nemmere at motivere træningsmæssigt end NF


  • #12   19. apr 2021 Der er stor forskel på New Foundlænderen i dag og de New Foundlændere man havde for 45 År siden . .... Se de billeder jeg har sat ind længere oppe i tråden ... de er taget for 45 år siden .
    Dengang var de ikke så "vamset" / uldet i pelsen , som de er i dag. ... og de savlede ikke .... Min og dem jeg kendte dengang gjorde i alt fald ikke . ...

    Mange hunde i dag ( mange forskellige racer ) er meget anderledes i udseende end dengang.... og ikke til den bedre side. ... Desværre ... smiley
    Men deres gode egenskaber / temperament er heldigvis det samme som dengang.


  • #13   19. apr 2021 jeg har trænet newfoundlænder i en periode på nogle uger hos en dame. når jeg gav dem en godbid havde jeg savl op til albuen!

    de kunne lave dæk to gange så ville de have en lille pause.

    men de var bestemt hverken aggressive eller andet. bare tunge og fulde af savl.

    jeg elskede dem! smiley

    de elskede mad og at ligge uden for.

    den ene var brun. han lignede en bjørn. smiley
    nogle gange gik han igennem hegnet i haven, og når jeg skriver gik igennem så mener jeg det. han gik bare indtil det gav sig. hahaha sikke nogle hunde men de var godt nok søde!


    i vand skulle de være ret gode. det har jeg desværre aldrig set irl


    Leonberger har jeg mødt for få af til at kunne sige noget reelt om. men de er meget smukke synes jeg.


  • #14   20. apr 2021 Tak for alle jeres svar. Vi har ikke helt afgjort endnu om det bliver Leon eller newf som vi vælger at købe.
    Vi var jo skrevet op til leonberger. Men kuldet blev ikke til noget.
    Så vi er stadig i tænke tanken


  • #15   20. apr 2021 Jeg har en bekendt, der har leonberger, og som altid har et par stykker ad gangen. Manden går rally med dem, og de er virkelig underholdende, for hundene har bestemt deres egen mening om tingene smiley Men skønne og glade bamser, uden nogen form for aggression.

    Vi har også et par NF i klubben, og mit indtryk er fuldstændig det samme, som med leonberger. Måske er NF en anelse mere hysterisk (jeg kender kun tæver).

    Vi har også et par landseer. Dem kunne I måske også kigge på?


  • #16   20. apr 2021 Leonbergere overvejede jeg for et par år siden om jeg skulle tilføje en af til hundeholdet her men jeg gik fra dem igen.
    Om det var hundene eller opdrætteren jeg stod mest af på er jeg faktisk usikker på..

    Newf'ere kender jeg en del af og de er store skønne, glade vamsede hunde - savl er et minus men det er det også ved mange leonbergere


  • #17   20. apr 2021 Jeg har haft to newffer for ca. 2o år siden, det var de skønneste hunde man kunne tænke sig. De elskede alt og alle, især børn. Hvis jeg ikke havde en alder, jeg har, ville jeg slet ikke betænke mig på at få racen igen ( og helst to), nu hvor jeg ikke har hund længere. Ulempen ved dem er den store pelspleje.

  • #18   20. apr 2021 Hvad er så forskellen på newf og landseer smiley

  • #20   20. apr 2021 Jeg gude elsker leonberger og min veninde er opdrætter af racen.
    Synes ikke sen savler som NF og pelsen er ikke så vild som på NF. Det race der elsker at være ved sin ejer. Kan sagtens sige røvhul. LBD skal socialiseres som alle andre racer og ud af dem hun har lavet, så har hun to halv søskende og de er som ild og vand.
    Tænker racerne er meget ens. Har kun mødt en lanser, ikke en NF og de LB jeg har mødt har leget med min BT og den Lanser jeg møde elskede og min BT.


  • #22   21. apr 2021 I min barndom havde mine forældre en god ven, der havde newfoundlændere smiley Aggressive og træningskrævende var da nok det sidste de hunde var smiley De var jordens mest godmodige og hyggelige hunde. De krævede bestemt heller ikke nogen 'hårde hænder'. MIld og blide var de. Jeg har aldrig nogen sinde hørt deres ejer så meget som hæve stemmen overfor dem.
    Men altså savl skulle man have et afklaret forhold til. Og så skal man lige være klar over at deres enorme styrke kan fører til nogle spøjse episoder; De går derhen hvor de vil uanset hvor meget du 'spræller' i den anden ende af snoren smiley smiley smiley
    Leonbergeren har jeg mødt et par stykker af i klubben og jeg har haft en kollega, der var inkarneret Leonberger-fan. Mit indtryk er at den er meget lig newf'en. Stor og godmodig. Og med helt sin egen mening om hvad den skal hvornår smiley


  • #23   21. apr 2021 Lige et side spørgsmål, håber det er ok.

    Hvordan ser det ud med sundhed og levealder for de to racer?


  • #24   21. apr 2021 #23 kort svar, elendigt, alt over 7-8 år er bonus, hd, ad og hjertet, det er rigtig øv

  • #25   21. apr 2021 #24 Tak for svar, super ærgerligt.

  • #26   27. maj 2021 Jeg kender en garvet hundeejer, som går til træning her. Hvis hun går der, kan jeg kun tro at det er helt fin træning.
    https://hellepl.dk/


  • #27   28. maj 2021 De newf jeg kender har ikke været aggressive, men store savlende dovne hunde smiley

Kommentér på:
Jeres erfaringer med hhv newfoundlænder/leonberger.

Annonce