{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.002 visninger | Oprettet:

Eddie H
Eddie H
Tilmeldt:
3. okt
Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11

Unghund bider {{forumTopicSubject}}

Hej,

Jeg har et kæmpe dilemma med min ellers virkelig søde og milde hund på 8 måneder.. Han er en blanding mellem Golden retriever, rottweiler og Old english bulldog - I know sikken mundfuld, MEN han er verdens mest lærenemme og milde hund herhjemme og når han er med hos mine forældre.. Han beskrives i hele sommerhus området som den milde og velopdragne hund.. Han tager ikke sin mad før han bliver frigivet fra sin “plads” og jeg kan sagtens tage maden fra ham igen, uden der er noget.. Han kan alle kommandoerne og jeg har en hund der kommer hver gang jeg kalder, og som aldrig løber mere end 50 meter fra mig..

MEN, jeg har et KÆMPE problem i forhold til ham, den sidste måned er han nogle gange hoppet op og bidt mig, mens han har knurret af mig.. Det er langt fra hver dag, men det sker hvis jeg på en gåtur ikke giver ham en godbid lige når han vil have den, eller her til aften til hundetræning, hvor jeg jo skulle holde ham fra de andre hunde.. Han bider til og har to gange knurret også.. Træneren mener, at jeg skal være mere fast overfor ham, men det syntes jeg nu jeg er..

Jeg har forsøgt, at læse hans signaler når vi går tur, så jeg kan nå at fornemme, hvornår han kommer i det hjørne og giver ham en sit kommando, så det er den der belønnes, dette har en god virkning og vi har ro på resten af turen..Til træning er det dog svært, fordi han så gerne vil de andre hunde..

Overstimulerer jeg ham?

Vores dag er som følgende:
6:30 går vi 10-15 min. mere vil han ikke
14:00 går vi 45 min, hvor han løber fri det meste af tiden
Så kommer vi hjem og jeg laver nogle forskellige ting, der får ham til at bruge hjernen, samt træner en lille smule.
18:00 går vi 45 min til en time, hvor der er en blanding af lineføring og løb fri..
21:00 10 min ud og tisse af for natten, denne tur er han ikke fan af..

Undskyld det lange skriv, men jeg er virkelig udfordret på, at jeg elsker min hund, men i de få øjeblikke slet ikke kan genkende ham..


Kommentarer på:  Unghund bider
 • #1   3. okt Hvordan er hans kropssprog når han gør det? Virker han aggressiv, eller som en overkåd teenager?

  Jeg ville finde en kompetent adfærdsbehandler nu.


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #2   3. okt Han viser bare tydeligt, at han er frustreret over at få et nej.. Han virker slet ikke agressiv, bare frustreret og nok lidt teenage kåd..

  Det er nok vejen at tage fat i en adfærdsbehandler..


 • #3   3. okt Jeg ville finde en adfærdsbehandler der benytter moderne metoder og ikke metoder der indebære "dominans " og alt det der "alfapis ".

  PS. Du skal simpelthen lade hunden have sin mad i fred. Hvis du ynder at tage madskålen fra den, mens den spiser, risikere du nemt at skabe ressourceforsvar hos hunden. Og det er der ingen grund til. smiley


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #4   4. okt Det lyder som det jeg må ud og have fat i..

  Nu lader jeg bestemt min hund have sin mad i fred, men når jeg tager hjemmefra tager jeg hans marvben fra ham, da jeg er bange for, at det sidder fast i kæben på ham.. Så det var det jeg mente med, at jeg kan fjerne mad fra ham smiley


 • #5   4. okt Jeg har oplevet et par gange, at Vilma (syv måneder om et par dage) har bidt ud efter mig i kådhed - ikke knurret men hapset. Jeg har også oplevet, at hun har bidt mig i benet, når hun legede vildt med storesøster tæt på mig smiley
  Jeg har tydeligt bedt hende lade VÆRE med det p... og har ikke fornemmet, at der var andet i det end lidt for vild leg. Men men - når din hund bider til OG knurrer, vil det nok være en god idé at få en snak/vurdering med og af en adfærdsbehandler.


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #6   4. okt Ja, det er også det, at han har knurret de to gange der bekymrer mig.. Første gang han knurrede var på en gåtur, hvor jeg prøvede at ignorere ham, så han havde mit ærme og rykke i, der tænker jeg, at det var et lege knurren, hvilket jeg træner ud af ham.. Han leger nu meget sjældent med lyd på fordi jeg har lært ham det fra start, men i træk lege kan han ikke helt lade være med at knurre endnu..

  Jeg har tænkt rigtig meget over situationen i går, bidet og knurren opstår fordi vi har skiftet hold og træneren i går bad os om, at lave en del øvelser med socialisering, altså øvelser, hvor han ikke måtte hilse på de andre hunde, det var ekstremt hårdt for ham, og jeg tænker om jeg måske skulle have trukket stikket på hans vegne lidt før.. For det var ikke sjovt for ham, at skulle holdes så meget nede hele tiden, når vi trænede de ting, hvor hans hjerne aktiveres, så er han virkelig nem..

  En forslog mig, at jeg skulle tage i hundeskoven 15 min før træning, så han havde fået lov til at lege inden, og har snakket med dem der har hans bror på holdet også, om vi skal mødes før og lade dem hilse og lige få afløb..

  Måske det bare er vejen frem, at ringe til en adfærdsbehandler, for har verdens bedste hund i ham, minus lige de der 6 gange den sidste måned han har hoppet op og nappet, så jeg vil have os hjulpet godt på vej..


 • #7   4. okt Nu er jeg lige nysgerrig: Hvorfor træner du legeknurren ud af ham?
  Jeg tænker på fx schæfere, der har lyd på, når de leger. Jeg har aldrig hørt, at schæferejere gør noget for at fjerne lyden.
  Når mine to (eurasiere) leger med hinanden, er der også jævnligt lyd på.


 • #8   4. okt Vil bare lige sige at rottweilere leger rigtig meget med lyd og det betyder så ingenting - det er jo ikke fordi de er sure smiley

  og lad være at være hård ved ham hvis han "bider" efter dig - det vil give dig en modsat effekt - gør som du selv siger - få ham til at udføre en let øvelse - f.eks sit og beløn så han lige "glemmer" den mode han er i smiley


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #9   4. okt Jamen snakkede med en hundetræner da han var lille, der anbefalede mig, at jeg skulle træne ham i, at der ikke skulle være lyd på leg, da han bliver en rigtig stor hund, og det ville kunne gøre mange utrygge, og så ville det være svært for mig, at få ham ud og socialisere blandt andre hunde..

  Ja, ved godt, at han ikke mener noget med knurren under leg, men derfor har jeg trænet det lidt ud af ham, så han møder andre hunde uden knurren ?? hans bror knurrer og gø’er en del i leg, så er helt vant til der er lyd på, min egen gør der bare ikke så meget..
  Jeg er nu ikke hård ved ham, jeg afleder ham hellere - men i går var jeg nødt til, at holde ham ud fra mig, så jeg kunne komme op, få ro på ham og så give ham en kommando han kunne roses for.. Tænker også, at jeg måske var lidt en medfaktor i hans reaktion, da jeg havde stillet store krav til ham, ved at holde ham fra de andre hunde og da han bed var jeg blevet væltet af at min hund og en anden ville lege, så jeg lå på jorden og ville op, og han ville lege/var frustreret i forhold til de andre hunde..

  Jeg må nok for en sikkerheds skyld få fat i en kyndig person, for måske det er mig der sender de forkerte signaler, og vores bånd er stærkt og tillidsfuldt normalt, og det vil jeg ikke risikere at ødelægge..


 • Dyreelskeren
  Dyreelskeren Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 4 Emner: 2 Svar: 94
  #10   4. okt Jeg forstår heller ikke hvorfor han ikke må larme under leg det er jo en del af hans hundesprog . Vi har en samojede og vores nabo har en meget snakkende Schæfer og det er simpelthen underholdende at se på når de leger , der er lyd for alle pengene .
  Tror ikke din hund knurren / bid kommer af aggressivitet nok mere noget frustration over at han måske ikke lige forstår hvad i skal eller at der måske lige under træning er sket meget i hans hoved og han er jo teenager og så kører det hele måske lidt over for ham.


 • #11   4. okt Jeg ville heller ikke prøve at få hunden til at larme mindre under leg.

  Mine sidste 3 hunde har været bulldogs og der er også masser af lyd på når de leger. Når to bulldogs leger lyder det som om de er ved at myrde hinanden. *lol*


 • #12   4. okt Mht knurren under leg: Hunde leger bedst med andre hunde, der leger på samme eller cirka samme måde - fx med lyd på.
  Når nogle hunde/racer fx leger ved at styrte afsted - måske jage hinanden eller bare løber, løber og løber, står mine hunde gerne efter lidt tid og kigger undrende på løberne. Det er nemlig ikke leg, som de kan lide det - hvilket er mere hen i retning af boksekamp kombineret med brydekamp - og gerne med brummen smiley

  Her min Kenia med en god samojedeven.


  profilbillede
 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #13   4. okt Okay, jeg tog måske imod et dårligt råd dengang, men nu er han generelt ikke en hund med megen lyd på, var han heller ikke som helt lille hvalp, men når han en sjældent gang knurrede stoppede jeg legen, så jeg har nok vænnet ham til leg uden lyd, i et måske misforstået forsøg på, at få en hund der socialt kunne med de andre.. Generelt er han virkelig god i leg, med de små hunde er han mild og lægger sig ned og lader dem lege omkring ham, med de større hunde bryder han og “driller” og er det en hund der løber stærkt, så halser han efter - også selvom han ikke kan følge med.. Jeg har en hund der kan med alle, og som andre hundeejere er tryg ved, så jeg er nok egentlig glad nok for, at han ikke knurrer.. De store hunde der knurrer oppe til hundetræning skaber utryghed hos nogle, desværre..

  Jeg har også tænkt meget på situationen i går og der var intet aggressivt ved det, jeg skulle have trukket stikket, da jeg fornemmede, at hans frustrations niveau steg.. Han er kun 8 måneder og det var ikke sjovt, mit stress niveau var nok også lidt højere, så mine signaler har nok også gjort ham lidt mere usikker.. Man vil jo bare så gerne gøre det godt med den bette basse, så ringer ihvertfald lige til en adfærdsbehandler og beskriver problematikken, så må de lige vurdere om det er en konsultation værdigt ??


 • #14   5. okt Syntes ikke du skal tage i hundeskoven og lade ham lege inden træning. Tværtimod skal han jo lære at kunne vælge andre hunde fra. Det er altså irriterende at stå med en stor hund der absolut vil hilse på alle den møder, ellers skaber den sig tosset.
  Gå en god snusetur før træning evt sammen med en god hundeven.
  Du skal blot have mere afstand på ved træning og højere belønningsrate. Og så stoppe før han bliver træt.


 • #16   5. okt Jeg er lige lidt nysgerrig, Hippie: Hvad blev din servicehund trænet i/til, før du fik ham? Jeg spørger, fordi det indimellem kan lyde som om, du selv står for al træningen.

 • #18   5. okt Hippie, så lad sgu da være med at nævne konstant, at din hund er “servicehund”. Jøsses smiley

 • #21   5. okt Jeg beklager, hvis jeg har fået det forkerte indtryk - altså et indtryk af, at Hector er en servicehund. Jeg kan forstå, at han er en hund, der skal trænes. Fair nok. Jeg holder mund - og undskylder lige for OT overfor TS.

 • #23   5. okt Er det dicideret bid, eller er det mere nappen?

  Ved 8 måneder er det ikke altid hunden har fundet sin hjerne endnu smiley


 • #24   5. okt Hov hov Frk. Jensen - min Vilma har bestemt fundet sin hjerne. Den fungerer bare lidt alternativt nu og da smiley

 • #25   5. okt Isabelle - Haha smiley

 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #27   5. okt Åh, jeg syntes jo det har karakter af bid Frk. Jensen, da han her til træning var virkelig frustreret..

  Jeg tror jeg mødes med brormand et kvarter inden og lader de to lege lidt inden.. Til træning skal vi stå tæt på de andre hunde og efter 30 min ignorer de andre hunde træning tror jeg simpelthen han blev forvirret og træt af det hele.. Herhjemme vil han gerne hilse på andre hunde, men vi kan sagtens gå videre uden ballade, hvis ikke han får lov..

  Tror jeg virkelig i denne uge har lært rigtig meget om, at have min mavefornemmelse med, når det kommer til MIN hund, trækker stikket når jeg kan mærke, at MIN hund ikke kan være i situationen mere.. Det vigtigste for mig er, at jeg har en hund der fungerer herhjemme og når vi er ude, det skal træning supplere til, men ikke så han bliver frustreret.. Og herhjemme har jeg en hund der accepterer ikke at hilse på alt og alle, en hund jeg kan læse når han skal bruge hjernen på gåtur og en rigtig hyggetrold smiley

  Og hold op nogle gode råd I har haft med på vejen, jeg vil ringe til en adfærdsbehandler og få en god snak hurtigst muligt, de havde optaget i går smiley


 • #28   5. okt Min hvalp kører kende højt, og det er jeg lidt udfordret på at lære at styre - men det er nu engang fordi jeg har købt den hund, jeg har købt. Hun hopper også op og bider mig i armene når hun er frustreret under træning (og på ture, for den sags skyld), og det er på ingen måde aggressivt, men fordi hun synes jeg er langsom og kedelig, og hendes 3 hjerneceller bliver ved med at banke ind i hinanden smiley

  Jeg ville på alle måder droppe leg INDEN træning. Det kører din hund op, og han er pumpet fuld af adrenalin og slet ikke modtagelig for læring. Så drop alt andet end en rolig tissetur.

  Jeg har god erfaring med at dæmpe min hund, ved at smide en lille håndfuld godbidder i græsset. Det skal være GODE godbidder! Det gær at hun lige skal bruge nogle sekunder på at slå snuden til og koncentrere sig, og det tager toppen af hendes gakkethed.

  Jeg syntes en adfærdsbehandler lyder som en vej frem. Og en ny klub! Det lyder til at din nuværende klub slet ikke har en værktøjskasse ud over “kæft, trit og retning” kombineret med “leg hunden træt”. Begge er totalt uhensigtsmæssige i forhold til indlæring i det lange løb.


 • #29   5. okt Og så ville jeg i det hele taget undgå hundeskov, men finde nogle faste legekammerater.

  I en hundeskov er der alt for stor risiko for dårlige oplevelser. Med mindre man kommer et sted der ikke er overrendt, naturligvis. smiley


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #30   5. okt Hej Anne,

  Jeg tror bestemt også, at det langt fra handler om aggresivitet fra hans side, han er mild som dagen er lang normalt - siger jeg, at han skal tage en forsigtig bid, så bider han helt stille og rolig, det er så sødt smiley det er ihvertfald ikke mig der får bidt hånden af.. Jeg har læst op på racerne der er blandet i ham, så jeg har en fornemmelse af, hvilke karaktertræk han kan have i sig.. Heldigvis er der rigtig meget rottweiler og Golden retriever mentalitet i ham, så han er lærenem, og en god portion bulldog i hans sovehjerte..

  Det var bare en anden jeg snakkede med, om at det hjalp på hendes hund at have været fri inden træning smiley Jeg giver lige hundetræning en chance på mandag, så må vi se om det bliver bedre..


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #31   5. okt Anne Julie, det råd havde jeg fået og har derfor undgået hundeskoven, men den dag vi var der var det nogle virkelig gode hunde og det var en succes.. Men man skal klart lige sondre hvilke hunde/ejere der er der inden man tager hunden med derind..

 • #32   5. okt Men at have fri er jo lige præcis det modsatte af fri leg. Jeg synes du skal have fokus på at hunden er rolig og klar til at koncentrere sig. Hvis det er svært med de andre hunde på holdet (hvilket i øvrigt er helt normalt, når man starter på et nyt hold med nye hunde), så hold større afstand til dem, indtil din hund kan holde fokus på dig og træningen. Det er muligt at du kommer til at bruge det første kvarter på bare at stå og kigge på afstand, imens du smider godbidder på jorden til dig hund. Det kan også være at det tager en hel time!

  Når nu der er rottweiler i ham, ville jeg helt sikkert give træningen fuld skrue nu. De er ikke just kendt for at have det mest stabile sind, og slet ikke dem der bruges i blandinger. Så det kan være godt at være på forkant med ham. Og så skal du huske, at hans krop er fuld af hormoner og ballade, og at han on/off de næste par år vil have perioder, hvor han kan have en adfærd, som kan være uhensigtsmæssig. Den skal du tage i opløbet, så det ikke er noget han fortsætter med, når hans hormoner en dag falder til ro og han bliver voksen.


 • Eddie H
  Eddie H Tilmeldt:
  okt 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 11
  #33   5. okt Det må jeg prøve smiley holdet er med de hunde vi har gået på hvalpehold med også, så han kender dem, men vi holder lidt afstand og fokuserer på kontakten mellem ham og mig..

  Træner rigtig meget med ham i det daglige, da jeg er obs på de racer der er i ham smiley moren, der har rottweiler i sig, er den skønneste og roligste hund, derfor turde jeg godt springe ud i det.. Heldigvis har jeg kun mødt fantastiske hunde der er blandet med rottweiler, så den del skræmmer mig på ingen måde smiley Gik efter en hund der skulle arbejdes med da jeg valgte smiley • #34   5. okt Jeg tror måske det er hans golden-gener der gør det smiley

  De er jo retrievere, og elsker at bruge deres mund.

  Min oplevelse er at det er en hund der hurtigt bliver kørt op smiley


Kommentér på:
Unghund bider

x