{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
674 visninger | Oprettet:

Låst korsben. Er det normalt? {{forumTopicSubject}}

Sofus, DSG på 2 år bliver ca hvert halve år tjekket ved osteopat. Og hun finder hver gang, blandt andet, et låst korsben og et roteret bækken. Og også andre rotationer og låsninger i nakke og lænd. Jeg er helt med på at det ikke er usædvanligt at noget kan sætte sig forkert, for han er ret aktiv. Men. Er det normalt at det er så "voldsomt"? (i mine ører lyder det voldsomt med låsning og rotation, men det er det måske ikke). Eller skal jeg overveje om der er noget andet galt?


Kommentarer på:  Låst korsben. Er det normalt?
 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #1   3. okt Husker du, at han ikke må løbe frit i et par dage efter ?

  Muskler og sener skal helt holde det på plads efterfølgende, så måske en god ide, at få gymnastikøvelser til lige netop hans udfordring.


 • #2   3. okt Jeps, han bliver pænt holdt i ro ????
  Hvilke øvelser tænker du ville være en fordel?


 • #3   3. okt Hvis der gentagne gange findes de samme låsninger, bør man overveje røntgen for at se om leddene grundlæggende er gode.

  Opvarmning før træning er også vigtigt at huske.


 • #4   3. okt Altså, er det bare behandleren som “konstaterer”låsninger og får gode penge for at behandle? Eller er der problemer med hunden til daglig?
  Nogen gange tænker jeg at nogen tilsyneladende vil finde noget de kan smide deres penge efter!!


 • #5   3. okt Her finder de samme låsninger og der kommet lidt nye til med årene pga en sammenvoksning i rygsøjlen, men her kommer det fordi han er født med skævt bækken og har fået slidgigt i hoften. Den unge på 5 år havde små slåsninger fordi han er et fjols og løber med fuld smader ind i ting smiley haha

  Men ja kan du se han er generet af de låsninger ??

  Ved den gamle kan jeg se forværring i gangen (kan andre ikke hvis de ikke kender ham)


 • #6   3. okt For at være helt ærlig så synes jeg det er SÅ svært at se om der er noget. Det med at "gå på to spor" (eller er det tre), kan jeg godt se han gør, men ellers har jeg, desværre, svært ved at se noget.
  Jeg overvejer røntgen, bare for at få vished for om der er noget.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #7   3. okt Jeg ville bede behandler om specifik træningsprogram/øvelser til ham.

  Vi har flere hunde og ingen af dem går ens og alt efter hvor meget pels de har, kan jeg have udfordringer med at se gangarten rigtigt. Jeg tager fat i huden, er bindevævet løst (uden at hænge), er det sjældent hunden er låst eller der er spændinger.

  Mandens hanhund har det med at spænde i nakken indimellem og her kan det mærkes, at bindevævet bliver mere kompakt og ikke kan flyttes rundt eller løftes op (Det er gelende man gør det smiley ) Her kan jeg selv løsne ved, at give massage. Får jeg ikke selv løsnet op, sætter det sig til mere spænding.

  Aktive hunde har det med at starte fra 0 til 100, ofte stopper de også mere brat op og laver hurtigere vendinger, så de kan på den måde komme til at lave noget uhensigtsmæssigt.

  Har en tæve der går pasgang, hvis hun får sele på eller bare en trøje, hun hader det og vil helst undgå kontakt med det, kommer der noget interessant forbi hendes vej, glemmer hun det og går normalt, lige så snart det spændende er væk, går hun pasgang igen. Flere af hundene kan finde på, at gå pasgang on/of på lange gå ture, uden at fejle noget.

  Hvis osteopaten ikke kan give træningsprogram/øvelser, så er der måske en herinde, der har Charlotte Frigasts træningsprogram, så kan man "bare" lave alle øvelserne. • #8   3. okt Tak CM. Jeg er netop ved at læse lidt om bindevæv og massage, så det vil jeg da helt sikkert kigge nærmere på, for at se om jeg selv kan "ordne" noget at det.
  Jeg vil prøve at spørge behandler om der er nogle gode øvelser.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 5 Emner: 26 Svar: 564
  #9   3. okt Et massage kursus til husbehov, er en god investering og kan være en stor hjælp til, at man selv kan gøre en forskel uden, at skulle have en behandler på.

  Alt efter hvor godt kursuset er, lærer man også hvor vigtigt det er ved f.eks. gymnastikøvelser om hvor højt/lavt/bredt gymnastikøvelserne skal være for at gøre en forskel i positiv retning. Samt hvordan man varmer hunden op/udstrækker den.

  Jeg har selv deltaget i flere smiley Sidste gang var hos Kibaji - Velvære til hund, der p.t. også er den fortrukne behandler. Hun giver altid øvelser med hjem smiley


 • #10   3. okt Min Taliban havde tit et låst korsben.
  Det skyldtes hendes brækkede bagben da hun var 12 uger, hvor hun jo "gik skæv"
  Selv om hun var hos kiropraktor en gang om ugen.
  Jeg kunne se på hendes bevægelser når det var ved at være tid til en ny tur til kiropraktor
  Kom hun ikke hurtig nok af sted, begyndte hun at gå som hun havde paella.


 • #11   3. okt Anni hvordan bevægede hun sig når det var galt?

 • #12   4. okt Hvis han går på 2 spor, skal han måske afsted oftere? Det skal han gerne ikke gøre.
  Få din behandler til at lave et trænings program til dig, det gør nemlig bare underværker!

  Når Sam begynder at gå pasgang ved jeg vi skal afsted, så er der låsninger i bækken og ryg.


 • #13   4. okt Hun begyndte ar gå pasgang og gå lidt "skæv"

Kommentér på:
Låst korsben. Er det normalt?

Annonce