{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.332 visninger | Oprettet:

Det værste nogensinde! x'( {{forumTopicSubject}}

Nu har jeg fået sundet mig nok til at kunne skrive det.. Jeg tænker på det hele tiden.. Øjeblikket hvor jeg stod over min hund og panikslagen, mens jeg højtskrigende, hev i min hunds kæber.. Jeg ryster ved tanken og jeg er lige ved at tude..

Det var her i dag.. Tidligere, ved halv 5 tiden.. Jeg havde gået tur med Bella og Molly, og kom hjem uden min søster, som ellers have gået med, for hun skulle i netto og købe noget.. På min vej stødte jeg på en Labrador, ejeren sagde at den ikke kunne lide andre hund.. Jeg gik videre og da jeg kom ind af min havelåge, gøede naboens hunde, som altid.. Jeg slap hundene, velvidende om at de ville gø lige så snart jeg lukkede dem ind i baghaven.. Men så langt kom jeg ikke. Bella Sprang ind igennem hækken i forhaven og ind til naboens hunde. Hun løb straks efter deres Chihuahua og lød meget rasende. Jeg løb efter hende mens jeg råbt, men da jeg fik fat i hende have hun Chihuahuaen i hendes kæber og ruskede den rundt, som et tøjdyr.. Jeg Skreg og rev hårdt i bella men hun slap ikke. Jeg blev ved med at skrige, højere end den lille hund faktisk. Jeg tog mine fingre panikslagen ind i bellas mund og rev alt hvad jeg kunne, kæberne fra hinanden. Der gik lidt tid før jeg fik dem op og i den tid skreg både jeg og den lille hund. Da jeg endelig fik bellas kæber lukket op, stod hundeejeren fra før ved naboens låge, og spurgte med det samme da jeg kom ud, om jeg var okay. Jeg sagde bare ja, selvom jeg begyndte at tude, og min genbo som var ude for at fange sin hund, kom også over og jeg gik ind til mig selv igen. Men hun slap ud af mit greb og strøj ind til naboen igen. Men genbo løb efter den, og jeg skreg og råbte, på hende at hun skulle skynde sig! Hun fik dog bella væk før hun nåede at fange chihuahuaen..
Naboen som intet have hørt før nu, kom ud og sagde at nu måtte vi også se at få styr på den hund. Uvidende om at hans lille hund for lidt tid siden have ligget i kæberne på bella.. Jeg græd og græd, og det gjorde jeg længe.. Jeg var i panik.. Min mor ringede til dyrlægen og hun syntes det ville være smart at aflive bella.. Vi ved virkelig ikke hvad vi skal gøre.. Min moster kunne evt. overtage hende hvis hun altså gider, for hun bor på lolland i en stor præstebolig og hendes hund, som er søster til molly, mangler lidt en legekammerat.. Men vi ved virkelig ikke hvad vi skal..

Det var virkelig den mest forfærdelige oplevelse! Jeg havde aldrig i min fantasi troet at jeg kunne skrige så højt, og så længe! Men det gjorde jeg! For jeg var virkelig i panik, og det er sikkert ikke alle der ville åbne hundens kæber, men jeg ville ikke kunne se mig selv i spejlet mere, hvis min hund slog naboens ihjel! De er jo mindst lige så glade for deres hunde som vi er for vores! Heldigvis bed bella ikke hul på mine fingre, de blev bare røde og var ømme, af de spidse tænder..

Vi har selvfølgelig også ringet til naboen og fortalt hvad der skete og at vi ikke ved hvad vi vil.. Vi vil også snakke med min overbo som også er dyrlæge..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det værste nogensinde! x'(
  • #1   20. feb 2008 Puha puha en grim oplevelse.....
    Altså det er jo hammer svært at rådgive dig når jeg ikke kender hunden og ikke har oplevet situationen, men jeg hælder nok mest til at den skal aflives.
    Jeg kan ikke se hvad den skulle på Lolland. Der vil den også kunne bide andre...
    Kan den være syg? en svulst i hjernen? Eller hva ligger der forud for at den lille chi sku angribes?


  • #2   20. feb 2008 piha da en oplevelse, skete der noget med den lille hund?

  • #3   20. feb 2008 føj en oplevelse, det er da godt nok et marridt. Kan godt forstå jeres fustration, og det er et svært valg for hvad nu hvis hun gør det igen, og hvad nu hvis..... ja man kan jo ikke vide sig sikker når hun først har gjort det en gang, men held og lykke med det hele og jeg føler med Jer

  • #4   20. feb 2008 DEt lyder forfærdeligt!
    Uhh, jeg tror jeg vil have gjordt det samme, og det er ikke bare noget jeg siger, det tror jeg virkelig jeg vil have gjordt. Men prøv og tænk hvis du ikke havde gjordt det vil den lille hund ha været død, og du vil have fyldt dig endnu mere trist, og skyldig.
    Det er altid bedst og lede efter de lyser sider ;o)


  • #5   20. feb 2008 Ei for pokker . ...

    Er den lille chi uskadt


  • #6   20. feb 2008 In love:

    Nu syntes jeg også du skal tænke lidt på Ulrikke og hendes familie.


  • #7   20. feb 2008 Og Bella kan normalt med alle hunde? Der har aldrig været tegn på noget?

    Hvad skete der med den lille hund og hvad sagde ejeren til chi'en til det hele?

    Hvordan har Bella det nu.. hvordan opfører hun sig?


  • #8   20. feb 2008 Jeg ved ikke hvorfor den gjorde det.. Chihuahuaen er okay, den har fået et hul af en hjørnetand som naturligvis skal undersøges, men naboen sagde at bella tit havde været derinde og at der altid var sket noget før nu.. ? Den er jo også provokerende, chihuahuaen, så tror det kan være derfor, men hvorfor skulle det så først være nu? Hvis hun har været derinde før? Og hvorfor har hun ikke prøvet at løbe derind noget tidligere så? Så jeg synes heller ikke det kan hænge sammen på den måde x/

  • #9   20. feb 2008 Det var da en forfærdelige oplevelse for jer..

    Jer synes, du skulle sunde dig lidt og overveje, om du har har mod på at have en hund, som du ved, kan finde på at vise aggression mod andre - og at tage de forholdsregler, som er nødvendige.

    Det kan sagtens lade sig gøre - du skal bare overveje, om det er noget du kan og har lyst til at gøre sammen med din hund.

    Træf nu ingen overilede beslutninger mens du stadig er rystet..



  • #10   20. feb 2008 Jeg forstår godt din hund når du skriver: "da jeg kom ind af min havelåge, gøede naboens hunde, som altid.. "

    Lidt svært at påstå det var uprovokeret hvis naboens hund står og galper af den konstant...


  • #11   20. feb 2008 puha...sikke en grim oplevelse....jeg kan ikke rådgive med hvad du skal gøre med Bella, men blot sige jeg har to gange stået som den hvor det er min hund der blev overfaldet....og det er heller ikke rart...og man får i angstens sved sagt en masse grimme ting....det er en rigtig uhldig episode du har været ude for:-(

  • #12   20. feb 2008 En chi kan ikke være provokerende. Det er en menneskelig egenskab vi tillægger dyret.
    Og lige gyldig hva så tolerere jeg ikke at min hund angriber en anden. Men det er jo noget man må gøre op med sig selv.

    Når du skriver at den før har leget fint og så pludselig angriber, så virker det på mig endnu mere som om det er fuldstædig umotiveret fra Bellas side, og det er ikke et godt tegn i mine øjne


  • #13   20. feb 2008 Lidt om bella: Hun går fint med overboens labrador og hendes bedste ven som er en stor græsk gadehund.. Og hun er altså normalt ikke en dræber.. Hun er 2 år og chihuahuaen har væet der siden før bella kom.. Og der er aldrig sket noget indtil nu.. ?

    In Love: Der er hegn om min baghave, og det drejer sig om et lille bitte stykke i forhaven hvor bella kan komme ind til den anden have..


  • #14   20. feb 2008 Stina, så havde det været en muskelhund skulle den aflives, men når den er dansk/svensk så er umotiveret aggressiv opførsel tilladt???

  • #15   20. feb 2008 stina, det var da en spøjs kommentar.... ville du aflive hvis det var en muskelhund? og hvad er forskellen når det kommer til sådanne ting?

  • #16   20. feb 2008 så vidt jeg kan læse, slipper Ulrikke den først da hun er kommet ind i sin egen have

    Ulrikke: sørg for at få hegnet hele haven ind, så den ikke kan komme ind til naboen en anden gang



  • #17   20. feb 2008 Hmm, der kan ligge et andet problem med Bella.
    Har hun f.eks. problemer med små hunde?
    Vant til og jage rotter ell ligende(Godt ske i bor i rækker hus eller lejlighed men aligevel.)
    Vores hund Fie, jager jo også mus og rotter, og kan ikke kende forskel på vores katte killinger og mus og rotter. faktisk også kyllinger.
    Så måske skulle i bare få bella hen til et fredeligt sted.

    -ved ikke om jeg har formuleret det rigtigt.


  • #18   20. feb 2008 "den angreb jo helt uden forvarsel og uden grund."

    Gu fanden gjorde den da ej. Hvis jeg står i haven og råber "fede møgdyr" hver gang den lokale rocker går forbi...er det så uprovokeret hvis han pander mig en ????


  • #19   20. feb 2008 In Love: Bella er ikke den hund som du tror! Hun er ikke en dræber ! og det var et uheld! Det er aldrig sket før! Normalt kan jeg slippe dem i forhaven og åbne lågen til baghaven, og så løber de rundt og gør af hinanden, men denne gang kunne bella åbentbart ikke vente. Og du skulle vide hvor meget skyld jeg føler, så du behøver ikke at gentage for mig at det var min skyld, for det ved jeg udemærket godt, selvom andre, selv naboen, siger at det ikke var min skyld.. Men jo jeg føler at det er min skyld, så det behøver jeg nu ikke at få at vide endnu engang. Tro mig det ved jeg!

  • #20   20. feb 2008 Ulrikke

    sørg for at hegne haven helt ind, så det ikke sker igen

    du har ingen mulighed for at vide hvilke signaler den chi har sendt til Bella, så der er intet du kunne havde gjort for at havde forhindret det, andet end sørge for at haven er hegnet godt ind


  • #21   20. feb 2008 Men muskelhunden der dræbte barnet på 2, er heller ikke den vi tror. Den er ingen dræber. Det var et uheld og den har aldrig gjort det før....

    Sorry men den holder bare ikke i min bog. Der er ingen uheld når en hund springer på en anden for at skade/dræbe.


  • #22   20. feb 2008 In Love: Nej det ved jeg. Men det er ikke en fremmet bopæl! Det er min nabo!

  • #23   20. feb 2008 jeg syntes bestemt ikke du skal aflive din hund..... Men istedet tage dine forholdsregler..... Hvorfor fortjener den ikke at leve fordi den har gjort sådan én gang.... Hvis det er noget der bliver værre og bliver ved ville jeg måske overveje det... men ikke nu, lad du den stakkels hund leve smiley

  • #24   20. feb 2008 Catalina F... Det kan godt være der er registreret flere bid fra en golden..... Men jeg tror bestemt også at der er flere golden i børne familier hvor børnene ALDRIG har lært at respektere hundens grænser...

  • #25   20. feb 2008 Camilla: Jeg hælder til dit, for hun gør aldrig andre hunde noget, ellers.. Hun har nemlig slået 2 pindsvin ihjel, så det med chi´en kan være derfor, men det er self slet ikke okay! Og til det, havde vi jo forslaget om nede hos min moster hvor der er ro og plads osv..

  • #26   20. feb 2008 Ulrikke, øhh jeg forstår ikke helt?

  • #27   20. feb 2008 In Love: Vi tager dem jo også ind når de gør!

  • #28   20. feb 2008 In Love: De pindsvin var så (som du vil sige det) på HENDES territorium! De var sluppet ind i HENDES have!

  • #29   20. feb 2008 in love...
    Du mener simpelthen at en hund ikke må jagte smådyr eller hvad???? Så skulle halvdelen af verdens hunde sku da aflives... hehe


  • #30   20. feb 2008 Sikke et chok for dig, puha, men jeg holder med Den Dumme, de kan sagtens have gået og "luret/´provokeret" hinanden, pas bedre på i fremtiden og hold dem fra hinanden. Ellers ned til Lolland.

  • #31   20. feb 2008 Cammilla aka: Min besked var til den anden camilla

  • #32   20. feb 2008 Ulrikke

    Du skal ikke lytte til HG's sædvanlige "afliv-hunden"-hylekor.

    Jeg har to hunde herhjemme der begge var aflivet for flere år siden hvis hylekoret skulle bestemme...


  • #33   20. feb 2008 Nu har jeg en hund der ikke bare lige sån kan med andre hunde og når han ser nogen bestemte andre hunde kegler han ud.. Når han løber løs til at starte med til hundetræning har han mundkurv på for så vi helt sikker..

    Det jeg vil sige er at aflive den er da noget drastisk at gøre syntes jeg, bare tag dine forholds regler med den, for den er vel ligeså dejlig som inden den gjorder det udfald...


  • #34   20. feb 2008 IN LOVE... jeg tror også de fleste hunde tænker.. "ej ok.. den er fredet, så den må jeg ikke jagte" smiley Hunde har deres indstinkter og drifter.. og dem kan vi ikke lave om på.. og det bliver de sgu ikke mindre gode familiehunde af...


  • #35   20. feb 2008 tror ikke hundene har læst loven....

  • #36   20. feb 2008 Iben, hørt. Det lyder ikke som en sund hund. Noget må være galt, som jeg skrev en svulst, eller smerter af en eller anden grund... Den er hvertfald ikk sund og rask når den reagere sådan!!

  • #37   20. feb 2008 Jeg ved ikk.. Den har jo aldrig angrebet den hund før? Så hvis der skulle være noget galt med den, hvorfor har denså ikke taget den noget før?

  • #38   20. feb 2008 Ulrikke

    Fordi du aldrig før har "ført an" og (i din hunds øjne) råbt: "kom så...så slagter vi sgu køteren"


  • #39   20. feb 2008 Ulrikke:
    Som flere har skrevet: Træk vejret først!! Fald ned igen... du skal ikke tage nogle beslutninger om noget endnu mens adrenalinen kører på fuld hammer.
    Og du må endelig ikke tage en beslutning ud fra en debat her i forum, for ingen af os har set situationen eller kender hverken hunde eller ejere indvolveret i oplevelsen... så faktisk aner ingen af os en skid, og kan ikke råde dig!!!! Snak med nogen der kender hunden eller som du i det mindste kan SNAKKE med og ikke kun skrive med.
    Kan godt forstå du måtte dele oplevelsen med os... få luftet det.
    Men som først skrevet, træk lige vejret og få pulsen ned igen.
    Skriv hvad du kommer frem til og hvad f.eks. dyrelægen råder og siger... for synes det er mærkeligt en ellers fredelig hund reagerer sådan... bliver jo helt nervøs og tænker: kan min hund også finde på det? Så hold os lige updateret.

    Med løftet pote

    Karina og
    Bergkamp


  • #40   20. feb 2008 Jeg vil altså også våge og påstå at Enzo ikke ville dræbe et pindsvin om det så stod midt i stuen. Han ville nok gå og skabe sig for at vise at han bestemmer, men han ville ikke dræbe det!

  • #41   20. feb 2008 IN LOVE - puds lige glorien *g*
    Der har da tit været debatter herinde om hunde som jagter høns, mus, rotter osv... skulle alle de hunde være syge i hovedet? eller uopdragne?


  • #42   20. feb 2008 Jeg synes ikke det er aflivningsgrund det her - men det fortæller, at hunden har brug for ikke at blive sat i lignende situationer.



  • #43   20. feb 2008 Den gjorde det jo ikke kun een gang..... den rendte jo derind igen for at overfalde chi'en igen.... men nåede det ikke.... hmmm......
    Jeg tror helt ærligt ikke jeg turde stole på min hund igen...hvis den gik sådan amok.
    Jeg mener ... kan den gøre det 1 gang.... og her 2 gange... så kan den finde på det igen,
    Men det er jo bare min mening... og jeg ville ikke turde give den til andre,.... tænk hvis den gjorde det igen...


  • #44   20. feb 2008 in love hold op hvor er du dygtig!

  • #45   20. feb 2008 NITTIB har en fin pointe der.. Den gjorde det jo faktisk ikke kun en gang med 2 gange....

  • #46   20. feb 2008 nittib ja det kunne der jo være noget om...

  • #47   20. feb 2008 Iben, at hunde tager smådyr har INTET whatsoever med aggression at gøre.

    Det er fuldstændig naturligt.... Hunde, der ikke er i besiddelse af nogen former for byttedrift er avlet langt langt væk fra deres oprindelse - for byttedriften er forudsætningen for, at en hund kan overleve i det fri.

    Hvis man skulle skyde en hund, der har nappet et lille dyr en kugle for panden, så bliver det ret svært at opretholde en hundepopulation i denne verden.....


  • #48   20. feb 2008 Men den angriber uden at ha fået lov.. Det er noget andet hvis man bruger dem til jagt og træner dem.
    Men dræber de selv og umotiveret og uden kontrol til at stoppe... Hva skal så få dem til at stoppe når de selv udvælger sig et barn at hoppe på


  • #49   20. feb 2008 Iben den race?

    hvilke race er det lige du mener?


  • #50   20. feb 2008 Camilla, mennesker er ikke naturlige byttedyr for en hund... Hvis det skulle komme som en overraskelse... Heller ikke børn

    Hunden tager små dyr, der opfører sig som et bytte...


  • #51   20. feb 2008 Nogle gange skal man lige vende historien. Var det ens egen hund der var blevet angrebet i egen have, hvad så? Hvis det var min hund der havde angrebet en anden på fremmed grund så var det en aflivning med det samme. Og jeg ville kræve aflivning af en angribende hund hvis det skete på min grund.

  • #52   20. feb 2008 Hmmm... tror nu altså godt at en hund ved om den har at gøre med et pindsvin eller en anden hund. Hunde mærker jo andre hunde, ligegyldig hvilken race det er. Bergkamp kan da spotte en hund på laaaaaang afstand, langt inden jeg overhovedet ved der er en hund, men han reagerer ikke på katte, harer, fugle eller andet... men hunde, så bliver han glad!!
    Så jeg mener altså ikke man kan sammenligne små dyr med en Chihuahua!

    Igen Ulrikke: Lov mig ikke at aflive din hund baseret på dette forum, lad heller ikke som ingenting pga dette forum... tag din beslutning baseret på andres råd og din egen fornemmelse, tillid til hunden mv.


  • #53   20. feb 2008 For stamtavler! .


    Du må da indrømme tråden har en vis underholdningsværdi ;O)


  • #54   20. feb 2008 Enig For Stamtavler....

  • #55   20. feb 2008 I går da helt i selvsving.....

    At aflive en hund på grund af en enkelt episode er at skyde gråspurve med kanoner..

    Hvem ved - det kan jo være, det er Chi'en der har en uhensigtsmæssig måde at tale hundesprog på, så det faktisk er den, der burde aflives....


  • #56   20. feb 2008 CH, kvinde, 33 år .
    Aflives fordi den blev overfaldet på egen grund???


  • #57   20. feb 2008 in love det er jo ikke fordi jeg mener den skulle aflives, jeg har ikke været der i situationen, og ved ikke hvad der er sket forud for det, jeg mener man skal tage sine forholdsregler, og evt. træne det væk.

    Men hold da kæft hvor er du bare dygtig i denne tråd, for hvis alle var som dig, ville der jo ikke være nogen hunde der gjorde noget de fik besked på, ellers kunne man jo bare smide en mundkurv på.. ik


  • #58   20. feb 2008 ingen af jer ved præcis hvad der er forgået

    og alligevel skriger de fleste af jer på aflivning


  • #59   20. feb 2008 Kæft hvor kan folk da være nogle idioter herinde.. Ulrikke er da ikke ude efter hverken kritik eller opmærksomhed, men fortæller dette, da hun er i 7 sind over hvad hun skal gøre..

    Ulrikke: Der kan være mange årsager til at en hund går til angreb.. Hvis du siger de gøer af den hele tiden, kan hunden altså godt føle sig provokoeret, men der kan også være mange andre faktorer der spiller ind.. Hvor gammel er hunden og ved du hvad alder Chihuahuaen har? Det kan jo være en form for dominans, hvis den anden hund også er en tæve..

    Jeg ville råde dig til at tage til dr. dyr eller en professionel, som kan give en helt eksakt og professionel forklaring på hvorfor hun angriber.. Jeg ville ikke aflive hende i første omgang..

    Jeg ville, hvis jeg var dig, få hegnet haven ind, så hun ikke kan komme ind til nabohunden.. Derudover ville jeg for så vidt muligt undlade at have Bella i haven når du kan se chihuahuaen er ude.. Begynd til noget socialisering og træn ligeså stille Bella op igen i at møde andre hunde.. Nu ved jeg ikke hvor socialiseret hun i forvejen er, men du nævner hun før har været inde ved nabohunden uden der er sket noget og at der ihvertfald er en hund mere hun leger med, så går ud fra hun sagtens har kunne med andre hunde og dette er en uforventet situation..


  • #60   20. feb 2008 STOOOOOOOOOP!

    Så nu har vi fundet ud af noget. Vi har ringet til min moster som ikke ville kunne klare heller, hvis bella blev aflivet så hun får den på prøve fra næste weekend af x)


  • #61   20. feb 2008 Det ser vi som den bedste løsning. For hendes hund mangler en kammerat, og kan bedre sætte bella på plads end molly kan, og så kan vi stadig se bella så tit vi vil x)

  • #62   20. feb 2008
    Ulrikke E
    Held og lykke med det. Håber det bedste for jer og det er kun dig der kan tage beslutningen og håber du kommer ovenpå igen.


  • #63   20. feb 2008 Manne

    Hvad ville du have gjort hvis det var din hund der stod i haven og skabte sig åndssvagt hver gang naboen kom hjem ?????


  • #64   20. feb 2008 Ulrikke jeg synes det er meget meget modig at din moster...
    Så kan Bella komme derned og bide dem eller deres naboer... Hva skal det hjælpe at flytte problemet? Hvorfor ikke løse problemet i stedet? Hvis ikke aflivning så med en adfærdsterapiut der kan evalurere hunden og hjælpe jer til at få styr på den


  • #65   20. feb 2008 For stamtavler.. LOOOOOL!!!



  • #66   20. feb 2008 iben så står jeg nok i midten, jeg mener ikke det er i orden, men man kan evt. tage sine forholdsregler, som at have hunden i snor, og hegne haven ind, osv....

  • #67   20. feb 2008 Synes også det gik lidt stærkt med den beslutning... ville ikke kunne give min hund væk så hurtigt... ved godt det er en voldsom oplevelse, men jeg ville snakke med 100 forskellige mennesker (dr. dyr, adfærdsbehandler, hundepsykolog osv osv) og så tage min beslutning.
    Var det ikke idag det skete?


  • #68   20. feb 2008 for stamtavler- godt ord... hi hi

  • #69   20. feb 2008 En dyrlæge ved da ikke en bønne om hundeadfærd.

    Lad dyrlægerne om at stikke og sy, og overlad adfærden til dem der har forstand på DET.


  • #70   20. feb 2008 Helt enig med Camilla aka pylremor!!!

    Læs den kommentar en ekstra gang!


  • #71   20. feb 2008 "men det er vel naturligt at gø for en hund når nogen nærmer sig "

    Det er da ligegyldigt om det er naturligt ikke ???

    Skal hunden ikke bare holde kæft alligevel ???


  • #72   20. feb 2008 CE: Dr. dyr kan tjekke om der er noget fysisk der kan være grund til reaktionen.

  • #73   20. feb 2008 Camilla Aka: Det er jo heller ikke 100% Det er fordi vi skal til min moster i næste weekend.. Det er bare derfor at vi vil "Give hende væk så hurtigt" Og vi skal også snakke med min over´bo som er dyrlæge..

  • #75   20. feb 2008 Æhm.. Ved ikke rigtig hvad jeg får ud af det her.. Det er blevet til mundhukkeri x/ Men vi har taget den beslutning at snakke med min overbo (dyrlæge) og fordi vi skal til min moster i næste weekend (Som intet har med dette at gøre) sætter vi nok bella på prøve dernede, efter den weekend og til næste gang vi kommer derned... For at se om det overhovedet kan lade sig gøre at den skulle kunne bo dernede?

  • #76   20. feb 2008 In Love = Manne

  • #77   20. feb 2008 Til alle: Jeg har valgt at tage min Egen beslutning, og i skal vide at det ikke er meget af det her jeg har taget til mig (som nogle jo rådgav)

  • #79   20. feb 2008 In love: Nu går jeg ud fra begge hunde er tæver og tæver stopper altså ikke bare med at slås hvis de først er begyndt ligesom hanhunde oftest gør.. Hvis en tæve først har set sig gal på en anden tæve, slås de til blodet flyder.. Jeg havde under ingen omstændigheder aflivet Aiya hvis hun var fløjet i flæsket på en anden hund (hvilket hun rent faktisk gjorde i weekenden da vi holdt Beagletræf)...

    Jeg havde afskærmet hende fra den anden hund og sørget for de ikke kom op at toppes igen.. Derefter havde jeg stille og roligt vænnet hende til den anden hund hvis det var nødvendigt (Det ville jeg nu ikke lige gøre i Ulrikkes situation, da det er nabohunden og nok ikke en hund de ellers har kontakt med)...

    Tæver kan være nogle stride sataner og de skal gøre klart hvem der bestemmer hvis der er nogen tvivl om det, sådan er deres natur nu engang...

    Den anden Beagletæve som Aiya røg på havde selv provokeret (Det er ikke noget man selv kan regne ud hvis ikke man kender til deres natur) Grunden til hun røg på hende, var fordi at hanhunden som også var ved, var hoppet på den anden tæve og det ville Aiya ikke finde sig i, da hun havde udset sig parringsretten og var på egen grund.. Det burde den anden tæve have vist..

    Derefter kom de op at toppes et par gange, fordi den anden tæve tog godbidder og pinde, som Aiya havde udset som hendes..

    Jeg mener bestemt ikke det var iorden og Aiya blev også ret hurtigt sat på plads og fik at vide at det altså var mor her og ikke hende der bestemte! Derefter gik legen udemærket.. Vi holdte konstant øje med dem og afbrød ligeså snart vi kunne se de var ved at starte dominanskampe...

    Det skal lige siges at Aiya ALDRIG har angrebet en anden hund før, men denne gang var hun på egen grund og kommer snart i løbetid, så hun skulle vise den anden tæve at det var hende der havde retten her.. At den anden tæve var lidt dominerende af sig, hjalp heller ikke, for den skulle (som de jo gør i naturen) have bøjet sig for Aiya, da hun var på hendes territorie...


  • #80   20. feb 2008 In love er manne...

    Iben - Du må aldrig stole på en hund..


  • #82   20. feb 2008 Ulrikke

    Der har ellers været nok at vælge imellem ;O)

    Lige fra det fornuftige til det latterlige....

    Håber sandelig du giver hunden en chance.


  • #84   20. feb 2008 Ulrikke, syntes det er en god beslutning. Sov Godt KNUZ Kate

  • #85   20. feb 2008 Ulrikke: Jeg syntes det er fint din moster vil tage hende.. Mener dog i sagtens kunne have beholdt hende selv, der skal bare noget træning til.. Bare fordi det er sket idag, behøver det bestemt ikke at betyde at hun vil være sådan overfor ALLE hunde evig og altid..

    Men enten skal hun afgrænses fra Chihuahuaen eller også skal i socialisere dem overfor hinanden, så de finder ud af hvem der bestemmer, for Bella mener tilsyneladende det er hende som det ser ud nu..


  • #86   20. feb 2008 Rikke

    "Entrérer...."

    wauw ;O)


  • #88   20. feb 2008 Manne, argh det må vist være omvendt smiley

  • #89   20. feb 2008 CE jaja hun bøvsede jo osse

  • #91   20. feb 2008 Jeg lurer..


  • #92   20. feb 2008 ch


    KYLLING.....;O)


  • #94   20. feb 2008 Jeg må indrømme, at jeg synes sådan en beslutning aldrig skal tages, når man er rystet...

    Men det er jo op til dig - husk blot på, at det ikke er sikkert, det er din hund, der har et adfærdsproblem...
    Men magter du ikke arbejdet med at finde ud af det, så skal hunden jo selvsagt ikke være hos dig.

    Om din mosters hjem er det rette for den eller det er en let for nem nødløsning ved jeg ikke - men jeg synes det er for hurtig en beslutning til at den kan være velovervejet...

    Og så vil jeg lige sige til jer andre - dette kan ikke betragtes som to episoder - hundens billede gennem hele forløbet har jo været det samme. Adrenalinniveauet har været højt, og hunden har ikke været faldet til ro i mellemtiden...

    Jeg synes denne tråd er skræmmende... og en total misforståelse af hunde og deres måde at agere på


  • #95   20. feb 2008 Jeg kan godt nok ikke lade være med at være lidt bekymret for moster på Lolland.

    Jeg er svært bange for at Bella præcist klokken midnat bider halsen over på hele familien......nu HAR hun jo smagt blod...*ss*


  • #100   20. feb 2008 Jaeh? Hva er der så sket her? Hm.. Godt spørgsmål? Der bliver brækket, skidt, malet, og snittet zebraer, og jeg ved snart ikke hvad.. Jaeh.. Det var ikke lige det jeg havde forventet? Øøhh?

  • #101   20. feb 2008 Hmmm.. Folk har åbenbart for travlt med at hakke på hinanden, så der er alligevel ingen der ser hvad jeg skriver...

    Ulrikke: Jeg håber du kan bruge mine råd.. Din hund er hverken en dræbermaskine eller unaturlig.. Den følger bare sit instinkt.. Vi mennesker ville sgu også gå amok på et eller andet tidspunkt hvis der stod en eller anden spade og råbte af os dag ind og dag ud.. Bare sørg for at holde hende væk fra Chihuahuaen.. Om det sker ved indhegning eller ved den kommer hen til din moster, er et fedt.. De to kan tilsyneladende bare ikke lige sammen mere...


  • #102   20. feb 2008 Til jer der synes jeg skal beholde den selv og ikke sende den til haslev: Det handler ikke kun om hvad jeg vil.. Min mor har beslutningen der tages.. Jeg har kun indskydninger.. Og min mor syntes at det var den bedste mulighed, lige nu.. Vi har jo ikke gjort noget endnu, men som sagt så er det nu altså min mor der får det sidste ord, så selvom jeg vil beholde bella, så kommer hun ned til min moster hvis mutter ikke vil.. Og for mig er dét bedre end at hun skal få en kugel for panden.. Så hellere se hende lidt sjældnere, men sehdne I LIVE!

  • #103   20. feb 2008 Kæft jeg glæder mig til hvis Mannes perfekte Sienna dræber et eller andet småkravl, så vi kan give hende gode råd :o)

  • #104   20. feb 2008 In love: Jeg har intet imod din mening, det er ikke dét jeg har noget imod.. Det er den, lad mig bare sige, lidt hårde måde, jeg synes du udtrykker den på x/

  • #105   20. feb 2008 Ulrikke: Men du må da give os ret i, at det ikke er nok bare at flytte hunden... den skal i hvert fald arbejdes med!

  • #106   20. feb 2008 Ulrikke, sorry, jeg var ikke opmærksom på, at det var din mors beslutning - hvis denne tråd var holdt seriøs, ville jeg have anbefalet dig at få hende til at læse den..

    Men det har vist ikke det store formål nu ;o)

    Jeg håber det bedste for jer og hunden ;o)


  • #107   20. feb 2008 Bine

    den er jo syg afliv lortet *G*


  • #108   20. feb 2008 In love: Nej og hunde er ihvertfald ALTID lydige.. Tænk lige på det er en jagthund Ulrikke har.. Og oveni det en terrierblanding.. Terrier kan være nogle arrige små kræ (no bad feelings).. Hunden følger for fanden bare dens instinkter.. Aiya har også dræbt vores fritgående høne og såret kattene som hvalp.. Skal jeg så også smide en kugle for panden på hende eller hvad?!

  • #109   20. feb 2008 Den eneste der er barnlig er da vist dig IN LOVE...

    Hvis du nu eksempelvis læste hvad andre folk de skriver, så er Bella jo altså ikke den eneste hund der har angrebet en anden.. Og der skete jo ikke noget, eftersom Ulrikke var ansvarlig nok til at få det stoppet i tide..

    Men vi må da hellere få aflivet samtlige hunde herinde på HG, for det går da ikke vi har mulige dræbermaskiner gående herinde når din hund ikke har angrebet nogen eller noget endnu da..


  • #110   20. feb 2008 Haha ej nu må i da lige xP
    Nå men holder mig til de lidt mere, lad mig bare sige, seriøse, indlæg smiley

    Katarina: Jep giver dig ret! Men vi herhjemme tror jeg bare heller ikke har den tid det kræver.. Og min moster har masser af tid! Så jeg tror og håber på at det bliver bedre dernede..


  • #111   20. feb 2008 Hvis det altså bliver til dét.. Intet er jo 100 % endnu..

  • #112   20. feb 2008 In love: Du svarede aldrig på om du også mener Aiya skal aflives?!

  • #113   20. feb 2008 Hahahaha LOL, jamen så er HG da tilbage...

    Jeg er godt nok rystet over nogen af de kommentarer i kommer med. Altså det er et dyr vi snakker om, selvfølgelig vil de da have en byttedrift i dem. Det er jo fuldt ud naturlig. Tænk dog tilbagé på hvad vores hunde kommer af. - og næste gang bliver det et barn, JA JA, der er altså rimelig stor forskel på et pindsvin/rotte og så til menneske. Ta dog lige og køl af.
    Min farlige kamphund har da også haft sit første møde med et pindsvin, hun forsægte da også at dræbe det, men jeg har heldigvis styr på min hund (LOL) så hun kom pænt på plads ved min side, og pindsvinet levede lykkelig videre uden en skramme...

    Ta du det nu roligt ulrikke, se lige tiden an. Føl på dig selv hvad du selv mener fremtiden bringer. Det er trods alt dig som kender hunden bedst.
    Ta og kig hende an de næste par dage, og få hende for en sikkerheds skyld undersøgt hos dyrlægen..


  • #114   20. feb 2008 Hold kæææft hvor er det har lang ude mand! Men det er vildt griner at læse! haha xD

  • #115   20. feb 2008 Ulrikke: Det er ikke fordi det kræver ufatteligt meget hvis i vælger at beholde hende.. I skal bare have sat et bedre hegn op og så mødes sammen med andre hunde lidt oftere.. Gerne nogen der er lidt ældre en hende og som vil blive betegnet som højere i hierakiet.. Men det er jo op til jer :o) Jeg er da sikker på hun vil få det ligeså godt hos din moster..

  • #116   20. feb 2008 IN LOVE: Det er da dig selv der siger din hund aldriiig kunne finde på at gøre noget forkert og du får dig selv til at fremstå som sååå god en ejer.. Det er ikke os andre der gør det..

    Det er jo sådan set dig der sviner alle os andre, ved at sige at hunde der går til angreb er syge i hovedet og skal aflives med det samme...


  • #117   20. feb 2008 Faster: Jepper men som sagt har jeg ikke alt at sige i sagen.. Min mor har ordet.. Skrev bare herinde for at få lidt gode råd med på vejen, hvilket det ikke blev til mange af.. smiley Men tak for dit råd, og ja det kan da godt være vi skulle tage hende til dyrlægen.. Men altså ikke pga kuglen! smiley

  • #118   20. feb 2008 er der nogen her der har skrevet noget om at andre mennesker skal slås ihjel?

    det indlæg har jeg da vist overset


  • #119   20. feb 2008 Ulrikke:
    Jeg er så stadig seriøs: Synes det er vigtigt det du skriver, at du ikke mener I har tid derhjemme til at træne ham igen hvilket helt sikkert bliver nødvendigt. Ved godt denne tråd er blevet lidt useriøs og folk gør grin med det der med at aflive hunden, og jeg siger ikke du bare skal aflive hunden, men du skal stadig tage det alvorligt at din hund har angrebet en anden hund, rusket den og låst kæberne. Den har så tydeligvis også et jagt-instinkt pga det du skriver med pindsvinene. Og du må ikke tro det bare er ligegyldigt fordi der bliver gjort sjov med det nu her i tråden.
    Der er ingen tvivl om at din hund kommer til at kræve arbejde, og hvis du ikke mener I derhjemme har tid til det, ja så skal I absolut finde et andet sted til den!
    For den kan ikke gøre som den har gjort og så bliver der ikke arbejdet med den... så render den rundt og er en tikkende bombe.


  • #120   20. feb 2008 In love: Hvis du nu ikke havde været så hård i munden, så havde vi andre nok også bare ignoreret din kommentar.. Det var dig selv der blev ved, så må du også kunne klare mosten...

    Og så vidt jeg kan læse mig ud af hvad alle andre, inklusive mig selv skriver, så er der ingen der syntes det er okay at lade en hund jage andre dyr og slå dem ihjel, men det ligger til hundens natur, så når det sker er det da om at få det stoppet i tide og få hunden på rette kurs igen...


  • #121   20. feb 2008 Kan fortælle at jeg fpr 4 år siden mistede en lille Yorkshire terrier netop på samme måde. - Den dag i dag, kan jeg stadig tude over det, og ser jeg den hund nogensinde igen, så slår jeg den ihjel. TILGIVER det aldrig, og har den gjort det en gang, kan din hund gøre det igen.

    VED godt jeg taler for de små hunde, og din nabos sag, men synes ikke at du kan andet end at aflive den,

    VED godt at det jeg skriver her sikkert vil ryste godt op i alle HG'erne, men synes det er væmmeligt og total uansvarligt at have en hund som kan gå sådan amok.

    Føler dog stadig med dig, det må have været rigtig ubehageligt.



  • #122   20. feb 2008 Mia: nej mente jeg heller ikke

    Manne, så længe jeg er på din filterliste, kan du godt spare dig at skrive til mig!


  • #123   20. feb 2008 Nej nej ulrikke, ikke for at få kuglen. Men det kan jo være hun har en sygdom, eller hvad ved jeg. Bare for at udelukke at det måske var det...

    Ønsker dig alt held og lykke. Og håber meget i finder en løsning som passer både hund og jer. Men tror nu nok det skal gå:)


  • #125   20. feb 2008 In love: Vi giver da for fanden heller ikke vores hunde LOV til hverken at jage eller dræbe hunde! Det er jo det du ikke fatter..

    Tror du selv på Ulrikke har stået og sagt "Dræb den lille chi.. Dræb den!" Nej vel?! Syntes hun det var sjovt eller okay den gik til angreb.. Nej vel?! Havde hun forventet det? Nej vel?!

    Men hunde er sgu jagtdyr og det kan du aldrig stoppe... Uanset hvor velopdragen Sienna er, så kan hun sgu også finde på det på det rette sted og i din rette situation.. Der er det bare din pligt som hundeejer at stoppe det inden det går galt... Din hund har også en lille ulv gemt i maven om du vil tro på det eller ej.. Og hvis du ikke vil indse det, så mener jeg du er meget, meget naiv...


  • #126   20. feb 2008 Karina: det er nu en hun x) Men nej selvfølgelig skal der arbejdes med hende! helt klart! Og jeg ved at min moster har strammere regler for hundene end vi har (Men hun er stadig blød (; ) og derfor tror jeg hun har det der skal til.. Men vi må se tiden an og se hvad vi gør x) smiler.. tror i hvert fald at det er så godt som sikkert at hun får lov at leve sit hundeliv x)

  • #127   20. feb 2008 karina J
    Lige til din viden!! En hund kan IKKE låse sine kæber.. SS... Det er en form for spasme, lidt alla når vi har kramper:)


  • #128   20. feb 2008 Uanset hvad ulrikke, så tror jeg nu nok i skal træffe den rigtige beslutning:)
    Som jeg skrev før, alt held og lykke herfra.


  • #129   20. feb 2008 Faster: ok. Kan altid bruge lidt mere hundeviden. :0) Så er man blevet det klogere. :0)
    Ulrikke: Lyder godt... hold os updateret. Er spændt på hvad den endelie løsning bliver.


  • #130   20. feb 2008 Faster: Takker x) men hvad mener du? Kan en hund ikke låse sine kæber ? Er den dér form for spasme ikke også at låse? Altså jeg mener, låser hunden ikke kæberne når den får den dér spasme?

  • #131   20. feb 2008 Jeg synes ikke man kan være bekendt at sidde og skrive en masse PIS... når trådstarter sidder og er ulykkelig over hvad hendes hund har gjort......
    Men man kan jo sagtens sidde og være morsom , når det ikke er een selv , der står i den situation.
    Vi har alle forskellige meninger om , hvad hvad man burde gøre... men behøver man sidde og lave det til en indbyrdes " krig"... det er jo nok ikke lige det trådstarter har brug for her... hmmm


  • #133   20. feb 2008 Niiiib: Folk har heller ikke startet med at skrive pis, men det er det endt ud i, da visse personer herinde ikke fatter en bjælde af problemet.. Syntes faktisk alle debatørrer (Stort set) er startet med en fornuftig forklaring eller redegørelse på hvad de syntes Ulrikke skal gøre.. At nogen så har meninger helt hen i hegnet og ikke kan se over sin egen næsetip er jo det balladen er startet over..

  • #134   20. feb 2008 Manne .

    Jeg vil da virkelig aldrig håbe Sienna tager en mus i et ubevogtet øjeblik ...


    Og jeg må desværre tilstå, at efter dine termer har jeg 3 hunde der bør aflives ... her er både ædt fugle og mus samt diverse småkryb ..

    Jeg er ond ...ved det .


  • #135   20. feb 2008 Marianne.E.
    Det er altså IKKE en D/S G. men en terrie bl.


  • #136   20. feb 2008 Marianne: Bella er en blanding, men har også terrier i sig, som jo altså er kendt for at være en smule aggressiv.. Så jeg forstår godt efter alt det gøen og ballade fra den anden hund at den lige pludselig går amok.. Det ville vi som mennesker da også gøre til sidst..

    Selvfølgelig skal det ikke ske og der bør også blive trænet med hunden efterfølgende og evt. sat et bedre hegn op, men aflivning er da lige drastisk nok efter min mening.. Hunden følger da helt klart bare sine instinkter..

    Jeg syntes derimod det er super flot af Ulrikke den måde hun klarede situationen på..


  • #138   20. feb 2008 Nej ulrikke en hund kan ikke låse kæberne, det er en skrøne.
    Det er ren og skær vilje, absolut ikke andet. Adrenalinet udløser så også at de "kramper". Mener det er i den rækkefølge det kommer. Ved i hvert fald 100% at de ikke kan låse kæberne.
    Selvom deres bid kan virke ufattelig stærkt, selv ved en bette hund, så har de jo også meget kraftige kæber. Hele "mundtøjet" er jo lavet til, at skulel gribe fast om byttet og holde det fast. De har jo utrolige stærke muskler, selvom det er de helt små hunde vi taler om.
    Til info det stærkeste bid man har målt tilhørte en rottweiler.


  • #139   20. feb 2008 Marianne: Er helt enig med dig og det tror jeg de fleste er herinde, på nær en enkelt eller 2 :o)

  • #140   20. feb 2008 For Stamtavler ..

    Chucky var under kategorien ..


    Diverse småkryb *GG*


  • #141   20. feb 2008 Er også enig Marianne, bortset fra en ting: Ulrikke troede jo ikke at hendes hund ville reagerer sådan, så derfor slap hun den løs i haven. Jeg har jo også Bergkamp løs skov og ved marker, og jeg mener jo ikke han kunne finde på sådan noget... men risikoen er der... skal vi alle så have vores hunde i snor eller i 100% indhegning konstant?

  • #142   20. feb 2008 Mia.
    Jeg vil aldrig love noget :)))


  • #143   20. feb 2008 Mia, ja ja men din hund er jo heller ikke rask.. VEL!!!!
    Det er jo en total dræbermaskine...


  • #144   20. feb 2008 Mia ..

    Jeg er mere bange for Kiki vil finde ham aldeles dejlig ..hun er i løb så bliver hjemme , regner kun med at tage Sisse med ..

    Så du slipper nok med en kuperet hale *GGG*


  • #145   20. feb 2008 Preben: I får det begge til at lyde som alle vi andre syntes det er okay hunde jagter og dræber dyr?

    Det er det jeg ikke helt forstår, for ud af hvad jeg kan læse er der ingen der syntes det er iorden.. Men i og med en hund er et rovdyr, kan det desværre ikke undgaes, hvis hunden kommer i den forkerte situation eller det forkerte humør..

    Det er lidt det folk har prøvet at forklare hende den sidste time..

    Og ydermere, så vil jeg da mene det er mere ondt at aflvie en hund for at følge sine instinkter, end at træne og genetablere hunden efter skaden er sket..

    Der er INGEN der på noget tidspunkt har givet udtryk for at angrebet er okay, men det er det Marianne har ment det meste af aftenen og det forarger mig, men derfor sidder jeg ikke og bliver ked af det..

    Det forargrer mig da også at hun kan være så naiv og tro at hendes hund aldrig kan blive presset ud i den situation.. Lige meget hvor velopdragen og lydig ens hund er, så er det stadig et rovdyr og det kan ske for os alle..

    Den nemme løsning er jo bare aflivning..


  • #146   20. feb 2008 Mia ..

    Takker for det pæne tilbud me3n springer over i denne omgang smiley *GG*


  • #147   20. feb 2008 syntes bare det er langt ude at folk skriger på en aflivning

    ingen af jer har set hvad der skete, og alligevel mener i at i ved bedst

    jøsses altså


  • #148   20. feb 2008 Iben R
    Kan kun give dig 100% ret.........som jeg skrev før... det er så nemt , når man ikke selv har prøvet at se sin egen hund næsten blive ædt....


  • #150   20. feb 2008 Iben: Jeg har ALDRIG skrevet det er iorden.. Stod ikke ligefrem og jublede da Aiya var sur på den anden Beagle vi legede med.. Men jeg kunne da ALDRIG drømme om at aflive en hund for at gøre noget der ligger i deres natur.. Jeg vælger at løse problemerne istedet..

    Nogle racer har enormt meget jagtinstinkt i sig og det ligger naturligt for dem at jage.. Og uheldet kan sgu komme.. Dermed ikke sagt at ejeren ikke er ansvarlig for hundens handlinger eller at jeg på nogen måde godkender at min hund jager dyr, katte såvel som hunde såvel som alt muligt andet...


  • #151   20. feb 2008 For at være helt ærlig, så ville jeg aldrig forlange en nabo at skille sig af med sin hund hvis den havde forsøgt at angribe Aiya.. Jeg ville sikre min grund, således at min hund ikke kunne komme ud og andre hunde ikke kunne komme ind og så ville jeg tage en seriøs snak med ejeren og finde ud af hvad problemet var først og hvorfor hunden gerne vil angribe..

    Viser det sig at hunden er aggressiv og gentagne gange gør det, jo så ville jeg da kraftigt bede ejeren om at holde den fra Aiya.. Om det så ville kræve en aflivning eller flytning det er da op til ejeren selv..


  • #153   20. feb 2008 Ville bare så gerne at folk, som prøver at være seriøse i det mindste også tog og læste indlæggende igennem...

    Der er INGEN og jeg mener INGEN der syntes det er okay at hunde angriber - uanset race eller køn eller hvad ved jeg..

    Men det sker sgu, eftersom hunde er rovdyr og har instinkter.. Derfor er det stadig (som jeg også har skrevet før) ejerens ansvar, at hvis det sker hunden går til angreb, så stopper man det, med det samme og får løst problemet..


  • #154   20. feb 2008 Iben R: Nej, jeg ville blive ubeskriveligt ked af det!!! Helt vildt afsindig ked af at en hund går på Bergkamp! Men min reaktion afhænger virkelig meget af ejerens reaktion: Tager ejeren ansvar? Hvad vil ejeren nu gøre?
    Hvis ejeren påtager sig ansvar, og som det er tilfælde med Ulrikkes sag, så kender hundende hinanden, og der har ikke været noget før. Dette ville også have betydning for mig.
    Jeg vil vide at der bliver arbejdet hårdt på hunden!!!!!!!
    Men ved jeg der bliver arbejdet på hunden, så vil jeg absolut kunne finde plads i mit hundehjerte til at give hunden og ejeren en chance til!!!!!!


  • #155   20. feb 2008 Iben: Jeg ved godt hvad jeg skriver, men skrev jeg det var okay?! Nej, jeg skriver at jeg godt kan se grunden til hun gør det, eftersom trådstarter ikke kunne forstå, hvordan hendes ellers rolige hund pludseligt går til angreb.. Jeg har på INTET tidspunkt skrevet det var en god grund, eller en undskyldning for at gøre det okay, men hunden følger sine instinkter og bliver træt af det til sidst..

    ALLE her syntes at angreb er uacceptabelt, men det er da en for nem løsning bare at give hunden sprøjten for at reagere ganske naturligt af en hund at være.. Hvis en hund angriber en anden hund, bør man som god hundeejere, finde ud af grunden og så bearbejde det med hunden..

    Er det fordi hunden er bange den angriber - ja så skal den socialiseres.. Er det fordi hunden er for dominerende - ja så skal den lære det ikke er den, men ejeren der bestemmer.. Osv osv...


    Det begge ejere burde have gjort, var at sætte et ordentligt hegn op, så hundene ikke kunne komme ind til hinanden og så mener jeg i øvrigt også at chi' ejeren burde have stoppet hundens galpen, for det provokerer andre hunde og sådan er det bare af natur...

    Føler lidt du bare VIL misforstå alt der bliver skrevet lige nu.. Jeg syntes da ellers jeg har skåret det pænt ud i pap op til flere gange..


  • #156   20. feb 2008 hvis den hund var kommet ind i MIN have og angrebet MIN hund på den måde, så havde jeg fandme losset den sådan en!!! Og jeg var blevet ved, til den var skredet. Og i øvrigt meldt den til politiet for overfald og indtrængen.

    fuck alle de syge undskyldninger, som f.eks.. "chién var nok provokerende" "der er terrier i den" "instinkt" osv osv....
    Hvis det skete for min hund, så var jeg gået fuldstændig amok... og så er jeg sådan set ligeglad med, hvor ulykkelig ejeren var.... For det kan jeg sgu ikk bruge til noget...

    få den hund hegnet ind! hvis du agter at beholde den, så tænk lige igennem og du vil risikere at opleve det samme igen!
    Din hund, din beslutning.... men hensynet til andre dyr og mennesker synes jeg man har pligt til at tænke på.


  • #157   20. feb 2008 Marianne: Siger da bestemt heller ikke jeg ville være tryg ved at bo ved siden af den anden hund bagefter, men syntes ikke man kan straffe ejeren for det.. Selvfølgelig afhængig af situation.. Men som regel er hundene jo selvforskyldt i at de kommer op og toppes.. I 99% af tilfældene er det den hund der bliver angrebet, som selv har lagt op til det.. Vist dominerende signaler, eller pisset den andens territorie af hvis du forstår..

    Ligesådan som med mennesker, så slås hunde jo også som regel fordi de er blevet fremprovokeret til det.. Det er sjældent at hunde direkte bare går til angreb uden grund..


  • #158   20. feb 2008 Iben R:
    Jeg kan love dig for jeg vil våge over den anden hund!! Jeg vil holde øje med alt den gør, og kræve den er i snor og i indhegning... men løsningen for mig ville ikke være at kræve den aflivet eller omplaceret, så længe jeg ved ejeren arbejde hårdt!!! Jeg ville kræve konstant dialog med min nabo som er ejeren, så jeg ved hvordan det går, og jeg vil hele tiden selv mærke hvordan hundende reagerer på hinanden.

    Og nej... de første mange dage vil jeg være hysterisk... men jeg VED med mig selv at jeg vil falde ned, og blive klar til dialog når jeg og hunden er kommet os!

    Igen: Med krav om alt det jeg har nævnt.


  • #159   20. feb 2008 Synes at du skal snakke med din dyrlæge og måske lige så meget med en god hundeadfærdsterapeut, istedet for at prøve at lytte til 10.000 forskellige meninger herinde...

    De har nok lidt mere styr på det end vi har..



  • #160   20. feb 2008 jubii: du skriver:
    "Det begge ejere burde have gjort, var at sætte et ordentligt hegn op, så hundene ikke kunne komme ind til hinanden og så mener jeg i øvrigt også at chi' ejeren burde have stoppet hundens galpen, for det provokerer andre hunde og sådan er det bare af natur..."

    øhm skriver hun ikk selv, at hendes plejer at gå ind i haven og gø af dem også????

    Citat: Jeg slap hundene, velvidende om at de ville gø lige så snart jeg lukkede dem ind i baghaven

    Nu går den lille chi jo ikke lige til angreb på dem pga. gøen vel?


  • #161   20. feb 2008 Iben: Jeg vil da gå i panik.. Ingen tvivl om det.. Jeg ville også bede ejeren på en pæn måde om at holde hans hund til sig og så vil jeg da gøre mit for at beskytte Aiya..

    Men jeg vil da også finde grunden til hvorfor den angriber, for det er som sagt yderst sjældent en hund bare angriber uden grund.. Hvis det er fordi den anden hund kan se Aiya og hun valser frem og tilbage og provokerer, ja så vil jeg da afskærme, så den ikke kan se ind.. Er det fordi hun gøer af den, ja så vil jeg stoppe hende i at gø.. Osv osv..


  • #162   20. feb 2008 Iben R: Er også glad for mosteren er en mulighed, er jo ikke sikkert endnu, og det er da bare en bonus for naboen, men er kun glad for det fordi Ulrikke ikke mener de har kræfterne til at arbejde med hunden. Nu skal hunden jo igennem et skift, og en ny ejer skal arbejde med hende... bliver en hård træning.
    Men ja, det er en god løsning. Og Ulrikke og hendes mor kan besøge hunden.


  • #163   21. feb 2008 Christina: Det punkt har jeg misset.. Så er der jo sandsynligvis bare noget andet, der lige netop i dag har gjort at angrebet er blevet udløst.. Hvis de gentagne gange er rendt ind til hinanden uden at slås, så må der jo være sket noget idag, siden hunden begynder at angribe.. Det var også derfor jeg i starten spørger om køn og alder osv.,for er de begge tæver og den ene er ved at komme i løbetid eksempelvis, så ændrer de også lugte og signalement overfor andre hunde..

    Det er ofte at tæver i løb, kan finde på at gå amok på andre tæver, fordi de skal finde ud af hvem der har førsteret til at blive parret.. Det var jo eksempelvis derfor Aiya gik til angreb på den tæve der var ude at lege hos os..


  • #164   21. feb 2008 Men lige et ret interessant spørgsmål til jer, som ikke mener man kan stille ejeren til regnskab for handlingen...'selvfølgelig er det ikk noget der er sket med fuldt overlæg for ejers side... men...

    Hvem har så ansvaret for en hund???


  • #166   21. feb 2008 Marianne: I det her tilfælde syntes jeg da også det er helt fint at mosteren tager sig af den, men det er jo noget de selv har valgt..

    Forstå mig ret.. Hvis Aiya angreb nabohunden ville jeg også gøre alt for at rode bod på skaden, for det er aldrig rart at have en hund som går til angreb på andre hunde, men jeg ville stadig ikke forlange af naboen, hvis det var hans hund der gik til angreb, at den skulle aflives eller flytte.. Det er jo op til ham, ligeså vel som det er op til mig at få orden på hunden igen..


  • #167   21. feb 2008 marianne E: hvilken anpart har chién i det overfald? om jeg må spørge

  • #168   21. feb 2008 Christina: Jeg mener netop det er ejeren der står til regnskab for det der er sket.. Det er ikke ejerens skyld som sådan, for hun har ikke bevidst bedt hunden om at gå til angreb, men det er ejerens skyld efterfølgende at sørge for det ikke kan ske igen..

  • #169   21. feb 2008 jubii: er det ikke også ejerens ansvar at sådan noget bare IKKE må ske....

    eller skal vi tage os til tåls med at hunde bliver overfaldet af andre hunde... og så ejeren først tager ansvar bagefter?


  • #170   21. feb 2008 Iben: For pokker.. Du får det til at lyde så let.. Igen.. Jeg accepterer bestemt heller ikke at hunde går til angreb, men som sagt, så kan du ikke tage racens egenskaber fra den.. Du kan ikke tage dens instinkter fra den.. Og du kan ikke tage dens sprog fra den.. Det vil ATID være der og ALLE hunde kan finde på at gå til angreb uanset hvor lydige og trænede de er.. De skal bare møde den forkerte hund..

    Hunde er rovdyr og så kan vi mennesker lege de er alt muligt andet, men det ændrer stadig ikke på at hunde aldrig nogensinde vil være 100% tilregnelige..

    En tiger kan også tæmmes, men jeg har hørt historier om tæmmede tigere der lige pludselig ud af den blå luft efter 10år har ædt træneren..

    Du kan aldrig aldrig aldrig få en hunds naturlige egenskaber til at forsvinde helt...


  • #171   21. feb 2008 Christina: Nu er jeg snart ved at være træt af diskussionen.. For tusinde gang, så kan du ALDRIG gardere dig 100% for at din hund ikke angriber.. De vil altid være rovdyr inderst inde uanset hvor godt du træner dem...

  • #172   21. feb 2008 Nu hopper jeg i seng.. Er ved at være træt af diskussionen og af at gentage mig selv.. Kan i sove godt allesammen og så kan vi genoptage snakken imorgen hvis det er.. Jeg har masser af tid.. Har ferie alligevel.. Hehe.. :o)

  • #173   21. feb 2008 jubii: næh man kan ikke gardere sig 100 % som du siger... men så er det vel stadig ejers ansvar at tage sine forholdsregler....

    desuden synes jeg det er forkasteligt, at forsvare en hund, som har angrebet en anden på en ualmindelig hård måde på den anden hunds territorie... som om... ja det er sørme hvad der kan ske, når man har hund... synes i skulle lade være med at almindeliggøre denne opførsel....
    sikke et farligt sted vi ville være... hvis alle hunde angreb pga, instinkt.

    jeg hopper ud nu, da sengen kalder...

    men jeg vil lige sige at det jo self er op til ejer selv, hvad de derefter vil stille op med hunden.... og hvor meget de vil risikere at ha på samvittigheden.

    godnat


  • #174   21. feb 2008 Christina: Jeg siger jo netop også at det er ejerens ansvar at tage de nødvenidige forholdsregler..

    Idenne situation burde der være sat et hegn op for længst og så bør man altid have opsyn med sin hund hvis den legere med andre, så man kan være hurtig til at stoppe den hvis det går galt..

    Men derfra også så til aflivning er der meeeget langt i min e øjne.. Hunden har gjort det én gang, så jeg tvivler da meget stærkt på det er en psykopatisk dræberhund.. Den har bare set sig sur på den anden hund..


  • #175   21. feb 2008
    Catalina F


    Skrevet: 20-02-2008 21:11:21

    Mie H* Det er da fuldstændigt lige meget om det er en retriver eller min hønsehund eller en kamphund. Irellevant

    HMM JEG ANER ikke hvad du snakker om jeg har ikke skrevet noget om nogen racer... Så hvad mener du ?


  • #176   21. feb 2008 Mie

    Der er mere end én Mie H med i tråden ;O)

    Måske det er den anden Mie der menes...


  • #177   21. feb 2008 Preben...når nu du forsvarer som du gør vil jeg lige gøre dig opmærksom på at mit førstehåndsindtryk af din forlovede var at hun i en tråd skrev "dingle dingle" omkring andre folks hunde. at de skulle hejses op i deres hundesnor og hænge der og dingle til de blev kvalt. kan meget vel tænkes det "bare var for sjov" men ved det gik over en del menneskers grænse. sagde man noget til det fik man en grim besked tilbage! kan meget vel tænkes hun bliver ked af det over de ting der bliver skrevet her inde, men meget kommer an på tonen og nogle gange er hun selv med på den, andre gange er hun ikke. hvordan skal folk lige se forskel?
    jeg har ikke noget imod Marianne, slet ikke, men pas lige på med at forsvare når du i bund og grund ikke ser det fra andre end 1 side!


  • #178   21. feb 2008 C E Okay havde ikke set der var en anden der hed det samme som mig smiley

  • #180   22. feb 2008 LIZA A: hvor står det henne i loven

  • #181   22. feb 2008 Det står vist ingen steder i loven... Og at en hund bider en anden hund eller dyr.. Er bestemt ikke det samme som hvis den bider et menneske..

  • #182   22. feb 2008 mie h vil kun give dig ret men var da alligevel nysgerrig.... med henblik på loven mener jeg faktisk at der står man kan kræve en mental test af sin hund for at afgøre om den skal aflives

  • #183   14. jul 2008 Håber den lille hund ikke blev skadet?
    Havde engang en hundeven som blev dræbt på den måde....den dejligste lille King Charles og da den lagde sig på ryggen for at overgive sig bed schæferen den i struben og dræbte den inden ejeren nåede at gribe ind.
    Kan godt forstå du er i chok...os forfærdeligt at opleve at ens hund pludselig kan finde på at overfalde en anden hund.
    Måske I kan give hende en chance og ikke aflive hende, men istedet altid sørge for hun har mundkurv på når hun er udendørs....?


Kommentér på:
Det værste nogensinde! x'(

Annonce