{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.943 visninger | Oprettet:

Dobermann som førstegangs hund? {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg er flyttet i hus og kunne derfor godt tænke os en hund. Vi snakker om en dobermann. Kan dog se herinde at mange ikke mener det er en førstegangs hund. Vi har læst utrolig meget om racen og synes det virker som en fantastisk race. Dog blev vi lidt kede af at se folk ikke synes det er en hund man skaffer sig uden erfaring. Derfor kunne vi godt tænke os at evt. dobermann's ejere gad hjælpe os lidt. For vi er ikke ude på at anskaffe os en hund der 2 måneder senere bare ikke er os.
Men lidt om os:
Vi er 21 og 23, bor på et lille landsted med dejlig udenomsplads. Jeg går i skole og skal det de næste 5 1/2 år ud i fremtiden. Min kæreste er chauffør. Derfor vil der blive mellem 5-6 timer den skal være alene. Er det for meget for racen? Er naturmennesker og vil elske at skulle gå gode lange ture med en dejlig glad makker. I det hele taget ønsker vi os en aktiv, kærlig og glad hund. Min kæreste er ud af en jagt familie og er opvokset med rughårede så han ved godt hvordan en hund skal aktiveres. Lyder det helt tosset? vi vil elske lange gåture, sjov og leg i haven uanset vejr og så vil vi bestræbe os på at finde en god klub hvor vi kan få noget god træning.. Synes i det lyder som en hund for os? Vi opfatter racen som alletiders hund, som med den rette aktivitet og socialisering kan blive en kanon familiehund. Dog er der timerne hvor han/hun skal være alene. her var vores plan at bygge en stor hundegård til vores staldbygning så der var gode forhold og han/hun selv kunne gå ind og ud.
Håber i vil hjælpe:) På forhånd tak smiley


Kommentarer på:  Dobermann som førstegangs hund?
  • #1   18. aug 2009 Vi har en dobermann, som kæresten og hans eks købte som første gangs hund... TRO mig, det er ikke en første gangs hund... Det er en hund som kræver så meget, da det er en brugshund... Dens energi er på højt plan og tit duer de ikke til ren familie hunde, da de har det brugsbehov...

  • #2   18. aug 2009 Vil give Kristina ret.
    Da jeg ikke kender jer kan jeg jo ikke med bestemthed sige i ikke kan klare en Dobermann men chancen for at det går galt er stor.
    Men det er en race der kræver utroligt meget for og kunne blive en god hund.


  • #3   18. aug 2009 det vil nok være en stor mundfuld men hvis det er den race i brænder for så sys jeg i skal gøre det..
    min første hund er rottweiler.. hvis man har læst på lektien og er indstillet på det store arbejde mange år ud i fremtiden så tror jeg ikke der er nogen hunde der er uegnet for en førstegangskøber..

    held og lykke med det - uanset hva i vælger..
    ps. tag ud til forskellige opdrættere, snak med dem, mød deres hunde osv


  • #4   18. aug 2009 jeg er selv ejer af en Dobermann og der er vors første hund.
    så jeg kan ikke sige det ikke er en førstegangs hund...
    men der til sige at men skal vide hvad det er man går ind til.
    håber i finder hunden der passer til jer


  • #5   18. aug 2009 Jeg ignorerede alle advarsler og købte en dobermann som min første hund...
    Det var bestemt ikke nogen succes historie og hunden blev omplaceret 1 år gammel og et smadret hus senere...


  • #7   18. aug 2009 Jeg synes også det er væsentligt at spørge om i har haft hund som barn før, for erfaring i sig selv gør meget... smiley Bare lige en tilføjelse...

  • #8   18. aug 2009 Jeg har 2 dobermann (1 tæve og 1 han) Det er rigtigt at de kræver en del aktivering, og de elsker at løbe frit rundt. Min erfaring med dober er at det er bedst med en tæve som den første, de er dog mere rolige end hannerne. En han prøver at overtage "flokken" så mit råd er at anskaffe sig en tæve først. Vores tæve var 7 år før vi fik en han, og der er meget stor forskel på dem.
    mht. om den kan være alene, det må du prøve dig frem, for man kan være uheldig at få en hund der ødelægger alt. ( der er ingen garanti uanset racen)
    held og lykken :o)


  • #10   18. aug 2009 Min dober er også min første hund.
    Jeg var på din alder da jeg fik min, som de andre skriver, så kræver det opdragelse fra hvalp af, og det stopper aldrig. Han afprøver stadig mine grænser, men jeg er mere stædig end han er, og lader ikke ham tage min alfa rolle.
    Det handler om tid, tålmodighed og god opdragelse.

    Du kan sagtens lade en dobermann være hjemme i længere tid ad gangen, så længe i kan lære den hvor dens plads er i jeres flok. Den skal forholde sig i ro selvfølgelig.
    Det første år i min hunds liv hos mig, handlede det hele om socialisering, træning, socialisering, træning, og atter træning..

    Det er ikke bare træning på en træningsbane, men også i det daglige, når du står op, når du går ture, når i leger, når den skal spise..


    Det gælder generelt alle hunde, men dobermæn er meget snu og kloge, de skal nok finde en måde at "udfordre" din tålmodighed på, og løbe om hjørner med dig..

    En dobermanns hjerne skal aktiveres, den har ikke brug for vildt meget motion, mere stimulans til hjernen, såsom SPOR arbejde, lydighedstræning, og evt. c-arbejde (som ikke er en nødvendighed)..

    Jeg anbefaler virkelig, at i tager til træning med den i en schæfer eller dobermann klub, så den får brugt hjernen som den er avlet til..


    Ellers er en dobermann en ven for livet, kærlig, skødehund, trofast og meget beskyttende for familie og andre dyr/medlemmer i flokken, og vagtsom..


Kommentér på:
Dobermann som førstegangs hund?

Annonce