{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.396 visninger | Oprettet:

Schæferhvalp der halter {{forumTopicSubject}}

Vi har vores dejlige Kovo, som vi er super glade for. Han er en yderst livlig hvalp med gode forældre og DKK stamtavle. Vi valgte DKK, da vi så var sikre på at det sundhedsmæssige var på plads. Vi fik også set forældrenes HD/AD resultater, som var ganske fine.
Kovo har dog det, at han halter på sit højre forben når han løber. Mange af vores venner siger det sikkert bare er vokseværk, men jeg tænkte jeg alligevel ville spørge jer om I måske havde prøvet noget lignende?
Min far, der har haft schæfere i langt tid, mener også at det nok bare er vokseværk så vil ikke sende ham til Dylle. Jeg er altid så mistroisk overfor den slags, så jeg frygter det værste og tænker straks at han har en form for gigt.

Noget I måske har oplevet eller kender til?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Schæferhvalp der halter
  • #1   14. apr 2010 Athos havde vokseværk LÆNGE og meget kraftigt.... jeg ville ikke være så bekymret hvis jeg var dig ;o)

    men vi fik så taget billeder af ham, for at få ro i sjælen.... ;o) rart at VIDE at der ikke er noget i stedet for at TRO... syns jeg smiley

    T


  • #2   14. apr 2010 Nu ved jeg ikke hvor gammel han er?

    Men da Lotus var 8 måneder, begyndte hun at halte på højre forben. Jeg var til dyrlægen og vi besluttede at vente 1 måneds tid.

    Da det stadig ikke var bedre, valgte vi at røntgenfotografere hendes hofter, ryg, albuer og skuldre.

    Umiddelbart mente jeg at dyrlægen skød spurve med kanoner, for det var j KUN højre forben, hun haltede på?

    MEN det viste sig at hun havde en ledmus i VENSTRE skulder.

    Så den blev fjernet. Det er nu 4 år siden og hun har ikke haltet siden:-)

    Så man skal passe LIDT på med bare at slå det hen med vokseværk.


  • #3   14. apr 2010 Jeg tror også det er vokseværk. Det er langt fra ualmindelig.

  • #4   14. apr 2010 Vokseværk er virkelig ofte forekommende hos schæfere. Så almindeligt, så man netop har tendens til at slå al halten hen med den diagnose ;o)

    Med vokseværk følger ofte et par andre symptomer - nedstemthed, spisevægring, feber. Ikke nødvendigvis alle på en gang, men en eller flere er ofte med.
    Vokseværk ses især på hunden når den lige har hvilet og dens muskler er kolde. Og så kommer det i perioder og går væk igen.


  • #5   14. apr 2010 Jeg ville i øvrigt gå til dyrlægen under alle omstændigheder - der er ingen grund til at hunden har ondt, så den skal have noget smertestillende til at tage toppen.



  • #6   14. apr 2010 Tusind tak for jeres svar!
    Ja, jeg vil helt klart få ham taget med til dyrlægen så vi lige kan få det tjekket - bare for en sikkerheds skyld smiley


  • #7   14. apr 2010 Jeg ville tage ham til kiropraktor, de ser mange ting som dyrlægerne ikke kan se...
    Tit smertestiller dyrelægerne bare, men det løser jo ikke årsagen til problemet...


  • #8   14. apr 2010 Igen helt og aldeles enig med CH ;o)

  • #9   15. apr 2010 Ja vi har jo også været turen igennem med at det var vokseværk,
    lidt løse fodled mm,

    men det blev jo ved, og han skulle så røntgenfotograferes for HD,
    så blev der også taget et billed af højer forben,
    Så viste det sig at han hade en tennisalbue.

    Så nej, der er sikkert ikke noget galt med din hund,
    men kan du nu være helt sikkert ?????


  • #10   15. apr 2010 kan anbefale dig at bruge Peter Weiss fra Virklund dyreklinik ... han har selv schæfer og er ortopædkirurg og har derfor special i hunden bevægelser og knogler.
    Det ligger ved Silkeborg og er køreturen værd


  • #11   15. apr 2010 Har en veninde, hvis schæfer på 2år nok har været halt den halve tid pga vokseværk, men det heldigvis ovre nu, for man kan ik så meget med sådan en humpegris, der skal ro til..

  • #12   15. apr 2010 Rikke S - Nemlig.... vi kom også noget bagud med socialisering og træning grundet vokseværk... bedst når man tror at det er ovre, kommer kræet humpende igen... suk....
    men det var nu rart med en stak billeder der beviste at det VAR vokseværk og ikke et eller andet skummelt der lurede i hans led smiley

    T


  • #13   15. apr 2010 Min hund på godt fem måneder haltade også (på forben) og min mand blev ved med at sige at det bare var mig der så syner, så kom svigermor og gav mig ret med det samme uden vi havde fortalt hende det... Afsted til dyrlægen med mig og det viste sig at hans vækstlinier er rigtig grimme... To dyrlæger har nu kigget på billederne og kan ikke rigtig finde ud af fremtiden for ham, så chefen har taget billederne med på noget kursus her onsdag og torsdag, hvor vi så vil komme op i plenum (pu ha jeg er nervøs for at få svaret i morgen)...
    Så et godt råd gå til dyrlægen og slå det ikke "bare" til side med at det er vokseværk...
    Held og lykke og god bedring med din hund...


  • #14   15. apr 2010 Nu mener jeg, at vokseværk kan forebygges med foderet!
    Og halthed på et forben kan også have langt alvorligere årsager, som også er foderrelaterede, men med alvorlige konsekvenser, som f.eks. OCD.


  • #15   15. apr 2010 Mariette F: hvad er OCD...?

  • #16   16. apr 2010 Rikke F.
    OCD er forkortelsen for osteochondrose, som er invaliderende skader der opstår i knoglernes vækstlag hos for hurtigt voksende unghunde, og heste for den sags skyld!
    Og viste mine hunde det mindste tegn på "vokseværk", ville jeg øjeblikkeligt skifte foder.
    OCD kan der opereres for, men der er stor sandsynlighed for, at der er skader i flere led og hunden derfor skal opereres mere end en gang.


  • #17   16. apr 2010 Tak for svar Marietta

Kommentér på:
Schæferhvalp der halter

Annonce