{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.158 visninger | Oprettet:

Aflivning eller ej!? {{forumTopicSubject}}

Dette er en lidt "kompliceret" historie - og det er ikke engang min, men jeg har lovet en veninde at prøve og spørge herinde..

Hun passer en 3 årig cairn terrier for en ven, hun har hunden 1 uge af gangen pga. hans arbejde.. Hunden er renracet cairn terrier med alt hvad det indebærer - en herre med personlighed. Den er aldrig blevet ordentligt socialiseret og har det svært med andre hunde.. Med svært menes der at han kan ikke med andre hanhunde - hvis han møder en hanhund på en gåtur begynder han at gø og vil gerne hen til dem (de undgår derfor hanhunde på gåture) Han har dog aldrig vist aggressiv adfærd overfor hverken børn, voksne eller hunhunde..

Igår kom naboens lille 11 uger gamle mini gravhund så på besøg, og han snuser til hende, hun snuser til ham - og der er ikke noget.. Pludselig tager "fanden ved ham" og han bider ud efter hende og bliver helt hysterisk og vil bare have fat i den her lille hvalp.. Min veninde bliver forskrækket og vil tage ham op inden han når at få fat i hvalpen - og han snapper ud efter hende..

Hun kontakter hundens ejer (hendes ven) og fortæller om situationen og han siger at så må han aflives.. Hun er ked af at han skal aflives HVIS så fremt i fald det er noget der kan "gøres noget ved"..

Hun har fået tlf nummer på en adfærdsbehandler (eller hvad sådan en hedder?) som hun skal kontakte..

Cairn terrieren er blevet overfaldet og skambidt for 2 år siden - men har aldrig udvist nogen tegn på "mén" herfra..

Min holdning (som jeg jo så diskuterede med veninden) er at en cairn terrier har temperament - og hvis først den udviser tegn på at være agressiv - så er der ikke noget at gøre.. Hvis først den har angrebet umotiveret (som i tilfældet med hvalpen) så kan den ikke "reddes"..

Men jeg vil da håbe en adfærdsbehandler kan gøre noget..

Min veninde skal måske "overtage" hunden på fuldtid - men efter den her episode er hun jo nu i tvivl om det nogensinde bliver en harmonisk hund eller om løbet - desværre - er kørt!?

Lovede at spørge herinde, jeg synes at have erfaret der sidder så mange kloge hoveder herinde, at det kunne være rart på nogle synspunkter..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aflivning eller ej!?
  • #1   9. jun 2010 Det må hun jo så se om adfærdsbeh, kan køre nogt ved.
    Men i min verden er angreb på hvalp af voksen hund ikke normalt.
    Og havde det været min hund var den aflivet.


  • #3   9. jun 2010 Jeg ville ikke aflive. Det er ok at en hund ikke kan med andre hunde af samme køn. Ift. hvalpe så ved jeg at nogle folk mener at voksne hunde skal respektere hvalpelicensen - men det er bare ikke min oplevelse at det fungerer sådan i virkeligheden.
    Det er bare ikke alle voksne hunde der bryder sig om hvalpe og jeg har mødt en del, der markerer kraftigt. Han har jo ikke bidt hvalpen, har han? Så vidt jeg forstår udfra det du skriver markerer han og din veninde samler ham så op.


  • #4   9. jun 2010 Jeg har også oplevet, at min hanhund har bidt ud efter en lille hvalp.( nærmest faret ud efter den.) Det så meget voldsomt ud og jeg skyndte mig at fjerne ham. Men efterhånden gik det op for os, han han ikke ville den noget ondt, han gad bare ikke lege med den og gad ikke at den hoppede rundt i hovedet på ham. Det er min søsters hvalp.

    Hvalpen er stadig meget vild og tumler rundt på de andre hunde, men han ved godt at Simba ikke gider ham, så han går nu en lang bue udenom.



  • #5   9. jun 2010 Som det står skrevet,Han skal bare have fat i hvapen; så er det ikke en normal markering. En voksen hund vil kunne stoppe en hvalp ved og knurre. Særlig ved det af det for hvalpen er en fremmed voksen hund.
    Agg mod andre voksne hunde er derimod ikke unormalt.
    Ønsker man og beholde hunden bør den ikke komme i nærheden af hvalpe.


  • #6   9. jun 2010 Adfærdsbehandleren skal kontaktes for at se om de kan gøre noget ved cairn terrieren - om hun mener det er "Normal" og acceptabel adfærd, eller om hans aggressivitet kun vil blive værre..

    Cairn terrieren er i min venindes hjem - og ejeren af hvalpen kommer over til dem - hvalpen (som er en forsigtig lille en) stikker snuden frem og snuser til cairn terrieren - og han snuser tilbage.. Hvalpen ligger ikke op til leg eller hopper op på cairn terrieren - min veninde har et øje på ham da hun har oplevet hans adfærd ved andre hunde, så derfor når hun at reagere så hurtigt da han pludselig snapper ud efter hvalpen..

    "Så der er sendt nogle signaler som mennekset omkring ikke har opfanget og reageret på.." - skrev Krumme, og ja, det er der måske - men ingen fysiske signaler.. Så er det jo svært.. :S

    "En hund der er blevet dårligt socialiseret har helt sikkert et mere anstrengende forhold til andre artsfæller, men du skriver at tæver er ok?" - skrev Chine.. Jamen det er kun hanhunde han har reageret på når de har gået tur, hunhunde er han øjensynligt ligeglade med.. (Men hvalpen er jo så en hunhund)

    Men jeg kan nikke genkendene til det i skriver mht. cairn terrieren, har selv haft en cairn terrier og de ER jo "beregnet" til jagt - så hvis først de er oppe og køre - så får den altså ikke for lidt..

    Men som jeg læser det i skriver - så SKAL en voksen hund ikke nødvendigvis acceptere andre hunde.. Det havde jeg egentlig indtrykket at det skulle de.. Ellers var der "noget galt med dem".. Men må man så bare acceptere at ens hund ikke kan med andre - og så undgå andre hunde!?

    Kan man så være sikker på at han ikke bider ud efter et lille barn næste gang!? Jeg tror måske egentlig lidt det er der bekymringen er størst - fordi hvis han udviser umotiveret agressivitet overfor en hvalp, kan han så finde på det overfor en baby der kravler rundt!?

    Jeg ville gøre alt for min hund hvis det var mig der stod i den situation, inden jeg måske traf beslutning om aflivning - men må ærligt indrømme, at jeg har altid sagt at de hunde jeg har skal jeg kunne stole 100% på.. Mine nevøer og niecer skal lære at omgåes hunde på en god og ordentlig måde, men hunden skal desuden heller ikke gå til angreb hvis de skulle finde på at kravle hen og stikke hovedet ned i deres madskål eller snupper deres legetøj.. Jeg vil ikke have en hund som jeg ville være nervøs for at have med nogen steder hen med børn.. Men det er jo min personlige holdning - ikke sikkert alle deler den, og det er deres ret.. smiley

    Men jeg glæder mig til at høre hvad adfærdsbehandleren siger - har aldrig haft kontakt til sådan en, så har nok en masse fordomme om hvad sådan nogle kan og ikke "kan"..


  • #7   9. jun 2010 Nu er jeg jo ejer af en lille Cairner pige.

    De minder lidt om hinanden, kan jeg høre.

    Malou har svært med hvalpe. Vi lader hende helst ikke møde dem, da hun "puster" sig op overfor dem, siger farlige lyde, løber meget hurtigt frem og tilbage forbi dem og hopper over dem så de ruller.

    Det er jo en stædig race. Med temperament!
    Min hund har haft fat i armen på mig een eneste gang !
    Jeg stod og tørrede hendes fødder, imens kommer der en Bull Terrierdreng forbi og driller hende lidt.
    Hun ville skælde ud på ham og min arm var i vejen.

    Aldrig nogensinde, ville jeg aflive min hund fordi, at hun ikke kan med hvalpe eller har nappet mig i armen.



  • #8   9. jun 2010 Nu skriver du "hans aggressivitet"..

    Er det kun denne episode og så hans problem med hanhunde, der gør at i mener han er aggresiv ? Eller har der været andet ? smiley


  • #9   9. jun 2010 Der har været andre episoder - han gør og er agressiv overfor hunde på gaden.. Og så kan han generelt ikke med andre hanhunde - hans ejer (min venindes ven) er klar over dette problem og mener selv det kommer af at han aldrig er blevet ordentligt socialiseret.. Så jeg går ud fra der har været andre episoder hos hans ejer..

    Men jeg har det ligesom dig Sabrina - jeg ville heller ikke aflive min hund fordi den har snappet mig i armen - men på den anden side set så vil jeg også kunne stole på min hund! Jeg vil altså kunne stole på at han ikke bider umotiveret! Og hvordan pokker kan man så stole på det...


  • #10   9. jun 2010 Hvad skal der ske med hunden nu, når ejer vil have ham aflivet ?



  • #12   9. jun 2010 Chine - hun har ikke givet op.. Det er hende der vil kontakte en adfærdsbehandler for at se om der kan gøre noget ved den her adfærd.. Det er ikke hendes hund, det er hendes vens (Hun passer den 2 uger om måneden, og der er nu snak om, at hun måske skal overtage hunden da ejer godt kan se situationen med en hund 14 dage hvert sted ikke er holdbart) Men giver dig ret - man skal være villig til at VILLE arbejde med hunden..

    Sabrina - jeg ved det ikke. Ejeren betragter vovsen som sit barn, så tror aflivningen er et udtryk for hans frustration over at hans hund har udvist den her adfærd overfor en lille hvalp.. Men min veninde vil afvente adfærdsbehandlerens "dom" og så må de tage den derfra..

    Men var rart at høre folks synspunkter - det er sommetider lidt svært at sidde med et problem selv - og ikke vide hvad man skal tro på af alle de forskellige holdninger der er til tingene.. Men jeg lader min veninde læse den her tråd..


  • #13   9. jun 2010 Chine - okay, er sommetider lidt svært på skrift, vil bare være sikker på at jeg ikke taler "forbi" nogen.. smiley

    Men ja, jeg er enig med dig.. Det vil kræve en del at overtage sådan en "problemhund".. Jeg havde ikke haft mod på det..


  • #14   11. jun 2010 Opdatering: (Mest fordi jeg hader de der tråde der blir startet men hvor man aldrig får en "afslutning" på nogen ting)

    Min veninde har nu snakket med en adfærdsbehandler, og hun mener godt at der kan gøres noget ved adfærden.. Det kostede 1000 kr for en "konsultation" hvor både ejeren af hunden, min veninde, cairn'en OG en anden hund er der.. Hun vil så "fremprovokere" adfærden..

    Må ærligt indrømme at jeg - uden at have forstand på hvordan man adfærdsbehandler en hund - synes det lyder mærkeligt at man skal fremprovokere aggressiv adfærd, og risikere en anden hund.. Men.. Hun må jo vide hvad hun snakker om! smiley Så nu venter de på at der kan findes en tid så det kan blive sat i værk..


Kommentér på:
Aflivning eller ej!?

Annonce