{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.563 visninger | Oprettet:

Mange overfald på hunde {{forumTopicSubject}}

Jeg synes her de sidste par dage, at der er mange herinde, der er begyndt at fortælle om overfald fra andre hunde.
Lige i denne debat, så synes jeg det er ligemeget hvilken race det er, men mere at det er vigtigt at få snakket om der er noget, vi som hundeejere kan gøre for at undgå at en sådan situation kan opstå.

Det er jo uhyggeligt at så mange hunde skal overfaldes, hæng mig ikke op på det, men mener det er 4 stk overfald af HG folks hunde på 2 dage. Er det ikke meget?

Hvad gør I for at undgå at det skal overgå Jeres hund? Og hvis det så desværre er sket, hvad gør I så for at "trøste" jeres hund? Melder I det til politiet eller hvad?

Jeg synes næsten, at jeg bliver bange for at gå ud med hundene nu, fordi der sker så mange grimme overfald, som så HELDIGVIS ikke er med dødelig udgang, men stadig en grim oplevelse.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mange overfald på hunde
  • #1   2. feb 2011 Jeg har samme tanke.. der er virkelig mange overfald i de her dage..
    jeg er glad for jeg har en stor hund, for risikoen for dødelig udgang er dermed mindre end med en lille hund... Min har så desværre mundkurv på.

    Hvad gør jeg for at undgå overfald ?
    Der er nogle der er kendt for at have deres hund løs og i ikke indhegnet have.. Derfor planlægger jeg en rute der ikke går der forbi.
    Hundeskove holder vi os fra, og har altid gjort
    Ellers gør jeg ikke så meget for at forebygge.. det er jo også svært helt at planlægge sig ud af.. der er idioter alle vegne


  • #2   2. feb 2011 *HB*
    undskyld jeg så spørger lidt ind til det, men det må have været før forbudet trådte i kraft eller hvad?? For hvis det har været efter forbudet indtræden, overvejede du så ikke at melde det for at undgå at andre hunde måske kunne komme ud for det samme med den hund?

    Men supergodt at du trænede meget på stedet for at forebygge evt. traume.


  • #3   2. feb 2011 Jeg synes godt nok også det er voldsomt for tiden.

    Vi møder heldigvis sjældent løse hunde (eller hunde der ikke er under kontrol) her, og vi har kun haft meget få uheldige episoder.

    Det eneste man kan gøre, er vel at gå steder, hvor man føler man har rimeligt overblik, og hvor man ikke møder mange uansvarlige ejere.


  • #4   2. feb 2011 jeg undgår hundeskove

    og forsøger at læse ejer og hund, jeg møder

    der er ikke så mange løse hunde heromkring


  • #5   2. feb 2011 Efter at vi selv har været "overfaldet" af en løs hund, så gør jeg det, at jeg går lidt andre steder end ellers. Og har virkelig øjnene overalt. Ser jeg en person gå stille og roligt et pænt stykke foran mig, så er refleksen at kigge rundt om jeg kan se en løs hund og har jeg bare fornemmelsen af en løs hund, så vender jeg om og går en anden vej.
    Jeg er rædselsslagen for at skulle overfaldes og jeg ved at hundene kan mærke det. Derfor er det osse oftest min mand, der går med hundene.
    Jeg tror så personligt, at min frygt ville være væsentligt mindre, hvis min hund var noget større rent fysisk, for så ville den måske bedre kunne forsvare sig. Giver det mening?


  • #6   2. feb 2011 Jeg undgår at komme steder, hvor den slags sker.

    Jeg har aldrig oplevet et rigtigt overfald på mine egne hunde, hvor der er sket fysiske skader, men med Cassius skete det desværre et par gange på træningspladsen, der fik lidt mentale konsekvenser for ham.
    Det er ikke noget jeg vil blande politiet ind i overhovedet.

    At trøste hunden - det tror jeg ikke jeg gør så meget i, tænker mere i at modbetinge, hvis der har været en dårlig oplevelse.


  • #7   2. feb 2011 Her, hvor vi bor, er der heller ikke mange løse hunde. Tror faktisk kun jeg har lagt mærke til 3 stk det sidste stykke tid. En gammel og harmløs Cairn terrier, som er meget fredelig, en Rottweiler, der kommer forbi dagligt og løber gerne langt væk fra sin ejer( det er jeg ikke så tryg ved) og en labrador, der traver stille og roligt ved siden af sin ejer.


  • #8   2. feb 2011 I mine øjne har hundens størrelse ikke noget at gøre med, om hunden skal kunne forsvare sig.

    I mine øjne er det MIT job som ejer, at sørge for, at forsvare min hund, hvis hun blev overfaldet. Jeg ville da slet ikke lade hende klare ærterne selv, bare fordi hun ikke er lille.


  • #9   2. feb 2011 Danielle : nej.. Selvfølgelig skal hunden ikke klare det selv...
    Men har man en lille hund og der kommer 2 store hunde og angriber, har du så mulighed for at forsvare din lille hund så den slet ikke bliver bidt ?? jeg tvivler.
    Et rottweiler bid i en shetland sheepdog er værre end hvis det var i min hund ( amr. bulldog / bullmastiff blanding ) fordi der er væsentlig størrelsesforskel


  • #10   2. feb 2011 Hmm jeg tænker lidt både og.. jeg må indrømme, med frygten for at få på puklen herinde, at jeg synes/tror nogle overdriver (ja og faktisk lyver til tider eller har en helt forkert opfattelse af det der er sket).
    Der er en masse tråde, hvor der diskuteres, hvad definitionen på et overfald er.. og mange mener, at der skal være fysisk skade, og mange mener psykisk skade er lig med overfald.
    Min hund er en voldsom en.. og jeg tager de forbehold det kræver, men har mødt mange med små hunde, som jo tror min er en Pitt og slet ikke kan læse hans sprog.. og de tror, at hans leg er lig med et overfald.

    Selvfølgelig sker der overfald.. og de skal, efter min mening, meldes, medmindre hunde/ejer er lige gode om det.. og ikke har problemer med at klare det indbyrdes.. og det drejer sig om en uheldig situation... hvis det er aggressive hunde, som gang på gang er løs og angriber, så skal det meldes.


  • #11   2. feb 2011 Louise: Hvis en hund skaber frygt så skal det meldes....
    Og så må det være op til politiet at vurdere om anmeldelsen er berettiget.


  • #12   2. feb 2011 Tina.. vi er skam enige.. og det er heller ikke sådan, at jeg vil påstå alt er overdrevent osv... frygt og opfattelsen af en overfald er jo subjektivt..


  • #13   2. feb 2011 der hvor vi boede før er vi flere gange blevet overfaldet af hunde.

    den ene gang kom ejeren løbende efter den og undskyldte mange gange

    to gange er vi blevet overfaldet af en schæfer, hvor den faktisk har overfaldet min mand og ikke hundene, trods det at min mand lå på jorden og værgede for sig, gjorde ejer ikke noget for at hjælpe.

    nej vi anmeldte ingen af overfaldene, men mine hunde tænder fuldstændig af når de ser en schæfer


  • #14   2. feb 2011 Louise: jeg tror også mange markeringer bliver tolket som angreb

  • #15   2. feb 2011 *HB*
    Synes det var en flot gestus af dig, at du " så gennem fingre med overfaldet" ( hvis du forstår hvad jeg mener). Det havde jeg nok ikke gjort.

    Og nej hunden skal naturligvis ikke forsvare sig selv, men som Tina skriver, så er det jo væsentlig forskel på hvilken hund, du har og hvad der "angriber" eller om du har en (eksempel) Rottweiler og det er 2 stk gravhunde, der kommer og bider. Jeg tror det er noget med muligheden for skadens omfang, hvis I forstår hvad jeg mener.
    Men selvf. er det ejer af hunden, der skal forsvare den. Jeg ved ikke om det er mig, der har en forkert opfattelse af hunde generelt, men de større hunde kan nemmere sige fra overfor evt. overfald fra store hunde fremfor de små.



  • #16   2. feb 2011 Jeg er bange for at de helt små racer kan blive set som byttedyr af nogle hunde.
    Min gamle hund havde det feks sådan tror jeg.. Hun reagerede på chihuahua - pomeranier - papillon og hunde i den størrelse som hun reagerede når hun så en kat ( jagtinstinktet tog over)
    Min hund var så altid i line med undtagelse af under træning


  • #17   2. feb 2011 jeg er meget påpasselig da min gamle tæve og jeg blev overfaldet 3 gange desværre, her hvor jeg bor er der mange løse hunde.. jeg er selv en af dem faktisk, hvor jeg kan have hende løs har jeg det. dog har jeg en del regler for det for at undgå noget..
    Med min gamle tæve var 2 overfald imens hun var i snor og 1 i hundegård( der satte vi så aldrig fødderne igen)

    Jeg gør det at jeg går steder som jeg har godt overblik over,
    jeg har helt styr på indkald, og vi træner det hele tiden iblandt andre hunde..
    jeg giver ikke fri hvis der er mange hunde i nærheden som er løse, så går vi udenom.
    jg går ikke i hundegårde - dog er hundeskoven et hit, men vores er også kæmpestor (bernstoffparken)
    hvis jeg ser en anden hund på lang afstand kalder jeg hunden til mig med det samme og holder i sele, eller sætter snor på.
    hvis jeg ser en ejer der har en hund som er ustyrlig går jeg den anden vej.
    hvis jeg ser en ejer, stå og kaffe chatte og hunden løber langt fra ejer, går jeg den anden vej(hvis der skulle ske noget ville personen jo ikke have overblikket over dens hund)
    huhh der er mange ting jeg gør for at sørge for at hun ikke skal komme noget til, desuden har vi forskellige tidspunkter hvor vi hver især går, da mman jo af rutine hurtigt kender de andres gåtider(altså dem med de hunde man ikke vil møde)

    ja alt i at, så er det en fredelig gåtur hidtil! og det er skønt:)


  • #18   2. feb 2011 Tina og Alex N

    Selvfølgelig ikke.

    Jeg hentydede blot til det faktum, at man ikke bare kan lade sin hund klare skærene selv, bare fordi den er stor nok til selv at kunne svare igen smiley Selvfølgelig er små hunde mere udsatte overordnet set.


  • #19   2. feb 2011 Danielle: Godt så er vi enige :o)

    Jeg vil forsvare min hund mod angribende hunde så godt jeg formår, og jeg vil ikke være bleg for at skade en angribende hund hvis det er det der skal til.

    Men.. Jeg er ikke nervøs for at gå ud med ham som nogle ejere af små hunde er, og det er nok fordi jeg ikke frygter han skal blive dræbt af en anden hund... Fordi han er en stor hund :o))


  • #20   2. feb 2011 Og så vil jeg vove den påstand, at i disse MH tider, så skal en MH eller for den sags skyld bare en hund, der minder om disse racer ikke træde meget ved siden af, før den jo nærmest har skambidt en anden hund... og ofte drager man så den parallel, at det er et spørgsmål om tid, før den samme hund angriber børn og voksne..

  • #21   2. feb 2011 Må indrømme jeg ikke tænker specielt over det. Sørger for at have styr på mine egne. Har aldrig oplevet noget med mine tøser. Har prøvet en enkelt gang med min gamle RR han på de 13 år jeg havde ham, han røg i slagsmål.

  • #22   2. feb 2011 Jeg har da også tænkt der er frygteligt mange overfald lige pt.
    Enten er det blevet "lovligt" at fortælle om det og mængden har hele tiden været den samme, eller også er der en anden mulighed.

    Den hårde vinter.
    Store hunde kræver mere motion end små hunde.
    Kan det tænkes at nogle hundeejere er gået lidt let hen over motionen her i vinter, og at hundene derfor er understimuleret og rastløse?
    Hvis så kan det så være årsagen til en evt. stigning?


  • #23   2. feb 2011 Renee V
    Det er faktisk et interessant spørgsmål, du rejser der.
    Må indrømme, at det har jeg faktisk ikke tænkt over, men det kunne da være en mulighed osse.


  • #24   2. feb 2011 Louise - hvor er jeg enig. Det er ikke altid nemt med en hund, som ikke taler samme "hundesprog" som så mange andre hunde - også oveni købet når det er en MH.. Når jeg går med min buller, hilser folk i nabolaget gerne, da de kender ham - men fremmede mennesker der hverken kender til racen er Felix, tror jo at han er en dræberhund, bare fordi han bliver glad og vil lege.. Går aldrig over til fremmede hunde, uden at have set ejeren og hunden an, og naturligvis går jeg heller ikke hen til nogen der ikke ønsker at hilse - men at min hund går på den modsatte side at fortorvet og bare ser interesseret ud i den vovse der går på den anden side af vejen, betyder bestemt ikke at han vil fare i flæsket på den - tværtimod.. Men efter jeg er begyndt at gå med chi'en og bull terrieren samtidig, kigger folk lidt mere roligt - som om dét at bulleren ikke har bidt chi'en til flæskefars, er en slags forsikring om at han er harmløs.. smiley

  • #25   2. feb 2011 uha jeg gyser helt ved tanken om overfald :o( min lille dreng blev overfaldet og skambidt for 2 år siden og jeg er aldrig kommet mig over det - og gør det nok heller aldrig - men jeg har lært at leve med det....
    Vi går nu kun steder, hvor man skal have hund i snor - meget ofte i Dyrehaven - ved Eremitagen - for her er der en del kontrol - så langt de allerfleste overholder snor-reglerne - heldigvis :o) men men men alligevel "lykkes" det os indimellem at møde folk med løs hund! Jeg fatter det ikke - er de idioter? Og den der holdning de så tillader sig at have! Som om det er mig der er noget galt med/gør noget forkert! Når man "tillader" sig at kræve at de kalder deres kræ til sig....
    Når vi går på gader og stræder, der hvor vi bor, så er vi altid opmærksomme og ser vi en hund komme imod os på samme fortov - ja så går vi over på det modsatte fortov! Nogle vil helt sikkert sige vi overdriver, men så skulle de bare følges med os et par dage - Sumo udviser jo nogle signaler - han er blevet bange og usikker så han stivner fx - og det lagt sammen med hans strittende ører og stirrende øjne gør at andre hunde (naturligvis) ofte opfatter ham som dominerende og/eller aggressiv :o( hvilket ofte har medført at andre hunde har gjort udfald mod ham når vi har passeret - derfor går vi nu ganske enkelt over på det andet fortov for at undgå flere grimme oplevelser...


  • #26   2. feb 2011 Jeg går nærmest med øjne i nakken. Kia blev jo overfaldet på træningsplads som 9 ugers og er statig utryg ved fremmede hunde der kommer løbende imod os
    .Derfor holder jeg skarpt øje med alle løse hunde, og kalder Kia til mig, og snor på.
    Jeg tror hun ville blive så bange at hun ville stikke af, hvis ikke hun havde snor på.
    Oplever desværre mange der ikke kalder deres hunde til sig, når de ser andre hunde og ejere derovre.
    Og det på trods af stort åben landskab.


  • #28   2. feb 2011 pia - det er jo ganske enkelt helt forfærdeligt :o( øv bliver helt dårlig....

  • #29   2. feb 2011 Kan være I kan hjælpe:

    EFTERLYSNING!

    Vi vil MEGET GERNE i kontakt med den pige, som har de to Huskyer, Leica & Dixie.

    De legede med vores Beagle hvalp, Max, ude i hundeskoven Aalborg Øst sidste torsdag. Den ene af hundene bed i leg Max. Og det er jo hvad der kan ske i hundeskoven, og det var bare leg. Desværre fik lille Max et vred i hans underkæbe, da han forsøgte at vride sig fri af bidet.

    Vi måtte en tur på hospitalet med ham fredag morgen da Max var i store smertet, heldigvis ikke noget brud at se på røntgenbilledet, og medicin tager nu han smerter, men han har det godt.

    Max har det ok igen - Dog skal dette selvfølgelig meldes til både vores og hendes/din hundeforsikring, og vi vil derfor meget gerne i kontakt med dig smiley

    Håber du er derude og læser dette, eller også kender du måske Leica, Dixie og deres ejer og vil fortælle hende vi gerne vil i kontakt med hende eller fortælle os, hvordan vi kan komme i kontakt med hende smiley



  • #30   2. feb 2011 Nu har jeg ikke læst hele tråden, men jeg vil lige bringe en lille kommentar til emnet. Jeg er selv utryg ved visse hunde- og ejertyper - nok mest ejerne egentligt; men hold op hvor kan nogle mennesker overdrive "overfalds-situationer". Bare fordi ens hund opsøges af en anden hund, behøver man ikke kalde det et overfald. I mine øjne er et overfald først når hunden angriber, dvs. bider eller lign.
    Der findes mange nysgerrige hunde, som går tæt på andre hunde for at se hvad de er for nogen samt for at lege med dem. Så man skal lige slå koldt vand i blodet mht de overfald.
    I de situationer hvor en hund faktisk angribes, så er det frygteligt for alle parter, det er helt sikkert.


  • #32   2. feb 2011 Det er super ærgerligt at her sker så mange overfald blandt hunde her i landet - specielt når man har lavet en tåbelig lov, der skulle forbedre det.. Men sommetider ærger det mig meget, at det som regel altid er de store hunderacer, og muskelhunde og deres ejere, der bliver nævnt i disse sammenhænge.. Naturligvis ved jeg, at en større hund kan gøre langt mere skade end en lille vovse på 4 kg - men samtidig synes jeg at der tildeles bør være samme opmærksomhed på ejerne, der går rundt med eksempelvis en lille aggressiv, ustyrlig gravhund - for hvad hvis næste hund bliver af en større race, og ejeren endnu ikke formår at have kontrol over sin hund.. Her området ser jeg flere små aggressive hunde, end store hunde - og jeg kan ikke lade være med at undre mig over, om opdragelsen af en lille hund, ikke er så vigtig i samme grad som med en stor hund, netop fordi at den lille ikke kan gøre lige så meget skade.. Ægerligt, at det kun er ejerne til de store hunde der er i rampelyset, når hundeaggressivitet ikke formindskes hvis der ikke tages fat i alle de ejere (uanset hund), der åbenlyst ikke har styr på deres hund.. Lidt opkast fra én, som hader at møde en lille aggressiv gravhund med ejer, som kigger skuende på min store buller, som ellers opfører tilforladeligt..

  • #33   2. feb 2011 jeg gider egentlig ikke kaste mig over andre racer og sige, at de er værre... men ja har nu i to dage på min tur mødt en mindre hund, og ja ejeren ved, at min hund ikke kan med de fleste hanner.. to gange har denne hund jagtet os.. og ja jeg har så måtte "flygte", mens en voksen kvinde (ejeren) skriger hysterisk, da min sindssyge hund jo vil æde hendes ... og vi taler om fortov og veje i indre kbh, hvor der er fyldt med andre mennesker, børn og biler.
    Jeg har talt med ejeren, og har gjort hende bekendt med snor, hvis hunden ikke lystre, men næh nej hendes gør ikke noget.... og ja det er den stakkels hund, som en dag løber over til den "forkerte" hund, som ikke kan med andre.. og hvor ejeren måske ikke er opmærksom.. og tro mig, så får piben en anden lyd.. og det er jeg så træt af.. for i pressen er det stakkels lille hund, der er blevet bidt af anden hund.. og det er igen ejeren som fejler... jeg fatter det ikke... for ja det er synd for den lille hund, at ejeren ikke bare kan tage en snor på.


  • #34   2. feb 2011 Hanne - Sker det på gaden, uden din accept af at dyrene skal hilse, er det naturligvis ikke ok.. Jeg lader ikke min bull terrier hilse på små, skrøbelige hund, da bull terrierens kropssprog kan virke intimiderende på andre hunde.. Men ofte oplever jeg at de fleste hunde - specielt legesyge unghunde, reagerer utroligt godt på hans legesyge sind.. Vi har selv en chihuahua, som faktisk har været en ret usikker og til tider aggressiv hund (mest overfor mennesker), men efter vi har overtaget ham og socialiseret ham en del, er problemerne egentlig svundet ind.. Han havde bare brug for at få lov til at være en rigtig hund, der blev stimuleret godt. Men da vi anskaffede os den lille chi (som var min kærestes mormors) kendte vores buller og chi'en hinanden i forvejen, og havde accepteret hinanden.. Og egentlig fungerer de som et godt makkerpar, de elsker at vogte hoveddøren sammen.. Så oftest lige som med lille vovse og dens golden retriever ven, kan de godt lære at hygge sig sammen, det tager bare lidt længere tid.. smiley

  • #35   2. feb 2011 min blev så bidt af en gravhund, da han var hvalp.. så hold nu op med de skide racer.. det er ikke kun store hunde/MH hunde, som der er problemer med... det er jo generelt at folk ikke tager ansvar for deres hunde.. store som små.... og ja selvfølgelig går det altid værst ud over de små.. de har jo størrelsen imod sig....

  • #36   2. feb 2011 Louise - det er netop dét jeg mener.. Hende jeg nævnte med gravhunden, har samtlige gange løftet sin hund op, og skiftet fortov når hun mødte os - som om at det var vores fredelige vovse der var en trussel - når det egentlig er hendes lille temperamentsfulde kræ, der går helt amok, bare den ser et andet levende væsen.. Er simpelthen så bange for at netop en sådan situation som du nævner, kunne opstå - for i sidste ende ved jeg godt hvilken hund der bliver bebrejdet..

  • #37   2. feb 2011 Louise - præcis, og egentlig burde der gøres noget ved alle de ejere, der formår ikke at have styr på deres hund.. uanset størrelse..

  • #38   2. feb 2011 jeg har opgivet det med løse hunde.. har før i tiden faktisk løftet Elmo op, da jeg ved han bare er en lille usikker fyr, som vil markere, hvis en anden dominant hanhund kommer tæt på... det gør jeg ikke mere, da det ikke er godt for ham... så nu er jeg med tiden blevet ligeglad.. hvis folk ikke kan holde styr på deres hunde, så skal jeg nok gøre det.. og ja jeg skubber dem væk med benet og råber af dem... Elmo hverken gøer eller knurrer og er helt ligeglad, hvis andre hanner er i snor.. og vi kan gå alle de ture vi vil med alle hanner, men ja det er jo min som er et problem... og jeg beklager, men det er derfor jeg er træt af små hunde.. men det er jo kun ok, at være træt af MH hunde, som bare er store dræberhunde.

  • #39   2. feb 2011 og grunden til at jeg er træt af små hunde er, at her hvor jeg bor, der er det generelt den opfattelse, at man ikke behøver træne/opdrage sin hund, hvis den vejer under 8 kg... så de fiser rundt, gøer konstant.. og ja lystrer overhovedet ikke..



  • #40   2. feb 2011 Louise - jeps, og har de endelig snor på, jamen så er det da en flexline med en radius på 10 meter smiley

  • #42   3. feb 2011 Krumme... haha.. netop.. så kan man kun blive positivt overrasket.

  • #44   3. feb 2011 Nu er det jo min tråd, det her, så tillader mig lige at komme med en OT *SS*
    Her til morgen var manden nede og lufte pigerne, da han så mødte en kvindelig ejer med en LØS amr. bulldog uden mundkurv. Jeg hørte den lille "skabe" sig udenfor og kigger så ud. Der står den lille på bagben op af bulldoggens bagben og snuser. Den var meget fredelig, kunne jeg se og det fortalte manden osse at den var, men jeg var ikke tryg ved det.
    Desuden fortalte manden, at den lille " nappede" bulldoggen i læben uden at den anden gjorde noget, så moralen er vel, at det ikke er alle listehunde, der er farlige, men det retfærdiggør ikke at de ikke overholder loven.
    Men han var en smuk hund, kunne jeg da se.


  • #45   3. feb 2011 Beanmor: Nej, hun var nemlig min nabo, og var bare en gammel, sur kone, der var utilfreds med hvad som helst.. Egentlig tror jeg bare ikke at hun kunne lide dyr med undtagelse af sin egen hund.. Overboen havde nemlig også en gravhund, og den vendte hun også øjne til.. Så hun var vist bare en sur, gammel krage..

Kommentér på:
Mange overfald på hunde

Annonce