{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.655 visninger | Oprettet:

Aggressiv hund? {{forumTopicSubject}}

Hvornår vil i betegne en hund som aggressiv, og hvilke signaler udsender en aggressiv hund?

Jeg har aldrig været vant til hund, og kender derfor ikke signalerne så godt. Selvfølgelig kender jeg de mest almindelige signaler, menind imellem har jeg svært ved tolke vores egen hunds signaler.

Hun er eksempelvis begyndt at virke anderledes når vi går tur med hende i snor. Når vi møder en anden hund er hun begyndt at kø med dyb stemme, og knurre en anelse, og rejse børster. Hun viser ikke tænder eller på anden måde viser at hun er sur. Men ER hun sur på hunden vi møder, og vil hun bide den hvis hun fik muligheden? Vi har ikke turdet lade hende hilse når hun gør sådan, så vi ved derfor ikke hvad hendes hensigter er.

Jeg ahr ligeledes oplevet at en dreng ringede på døren, jeg havde hende med ud, men holdte hend ei halsbåndet, hun kom med denne dybe gøen, imens hun sprang frem mod drengen, men jeg ved ikke hvad hendes hensigt var?

Min kæreste siger at ikke er et sekund i tvivl om at hun aldrig kunne finde på at bide, men ejg er i tvivl.

Én gang har hun markeret overfor en anden hund, og det kom helt ud af det blå, der var ingen forvarsel. De var begge i snor. Jeg ved det er uhensigtsmæssigt at lade dem hilse i snor, men det har aldrig tidligere været noget problem.

Hun er snart to år, kan alderen have gjort hende aggressiv? Ja er hun i det hele taget aggressiv eller er hun bare bestemt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aggressiv hund?
  • #1   22. jun 2011 hej loise

    hun kan oz være usikker/utryg- er der sket noget i forbindelse med en anden hund, der har gjort hende bange?
    det kan forstærke hendes adfærd, når/hvis i strammer linen og tar hende i halsbåndet. og hun kan mærke i er usikre på hva der kan ske. da jeg havde min rottweiler og jeg strammede linen, var han mere på vagt end hvis han var fri. og kunne han mærke, jeg var usikker, begyndte han oz at knurre, men tog jeg snoren af ham, kunne han enes med de fleste hunde. det er meget normalt, en hund reagere, når det ringer/banker på døren. det ville måske være en go ide at lære hende vente komandoen, istedet for at ta i halsbåndet. men i skal oz lære ik at være nervøse, for det kan en hund mærke med det samme. ved godt det kan være svært, men med træning kan næsten alt lykkedes.
    held og lykke med det
    marianne og chester


  • tattooist p
    tattooist p Tilmeldt:
    jul 2009

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 47
    #2   22. jun 2011 Louise T

    Der er mange sider på nettet eller bøger omkring agressive hunde/signaler, men du skal ligge mærke til hvor rejser hårene sig, hele ryggen eller er det kun lige under nakken, er halen stiv, er hunden i stiv frem adrettet potition, er ørene rejste, eller er de tilbage liggende, der er rigtig mange signaler som betyder mange ting, jeg vil klart anbefale dig at læse nogle af de bøger og henvende dig til en træner eller adfærdsbehandler og start op på noget samarbejds træning, som rundering, feltsøg, møde med fremmede hunde div andet.


  • tattooist p
    tattooist p Tilmeldt:
    jul 2009

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 47
    #3   22. jun 2011 Louise T

    Det er svært at vurdere udfra skrift om din hund er aggressiv, det skal ses.

    Men når din hund reagere som den gør, kan du sige bestemt nej og træde ind foran din hund og få øjenkontakt, så ber du din hund om at sætte sig og giv godbid, du kan også når du er ude og gå, give godbid hvergang i ser en hund, og din hund er stille, giv godbid. når din hund at reagere, så træd ind foran som beskrevet først..

    Go træning.


  • #4   22. jun 2011 Aggressivitet er som oftest et udtryg for usikkerhed/frygt, så jeg ville nok gøre lidt mere ud af socialiseringen.

  • #6   23. jun 2011 Anne Julie F
    du siger "Aggressivitet er som oftest et udtryg for usikkerhed/frygt" der er vi godt nok ikke enige, problemet er at rigtig rigtig mange folk desværre samligner og forbinder usikkerhed og frygt med en agrasiv hund, ja en usikker og bange hund kan reager "agrasivt" ved feks bid, knuren eller udfald, ikke de samme krops signaler osv de viser, en AGRASIV hund er ikke en bange og usikker hund, men en bange og usikker hund kan vise "agrasive" signaler...
    desværre er der bare MANGE som ikke kan se foreskellen.


  • #7   23. jun 2011 Louise:
    Det er svært at sige da jeg ikke ved, hvordan hendes kropssprog ellers er.
    Hvis jeg var dig, ville jeg kontakte en hundetræner eller adfærdsteraput som kan hjælpe dig med at læse din hund og vise dig hvordan du skal håndtere det når hun laver udfald.


  • #9   23. jun 2011 Bamse gør og knurre også når der kommer hunde når vi er på tur. Som regel kan ejer godt se at jeg holder ham tæt til mig sætter mig ned og så kommer den fremmede hund og hilser så slapper bamse mere af og begynder og snuse han kan dog stadig godt grynte lidt. Nu er han blevet meget bedre efter han er kommet tæt på dem.

  • #10   23. jun 2011 Martin T: Jo, du har helt ret. Mit indlæg var meget hurtigt skrevet. Men uanset hvad den aggrassive adfærd skyldes, så tror jeg ikke at ekstra socialisering vil være af vejen i dette tilfælde.

  • #11   23. jun 2011 Tak for rådene.

    Med hensyn til socialisering, så vil jeg ikke mene at det er problemet ligger.
    Hun omgåes næsten dagligt andre hunde, både hunde hun kender, men også fremmede hunde.

    Problmerne er der oftets kun når hun er i snor.


Kommentér på:
Aggressiv hund?

Annonce