{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.472 visninger | Oprettet:

j&l *
j&l *
Tilmeldt:
17. maj 2011
Følger: 1 Emner: 3 Svar: 26

Erfaringer med Grand Danois {{forumTopicSubject}}

På fredag er jeg så heldig, at jeg flytter i ny lejlighed, hvor jeg må have hund, så nu er tankerne jo begyndt at gå på, hvilken race det skal være.

Jeg er rimelig interesseret i GD'er, da det jeg har læst om dem indtil videre lyder rigtig godt.
Det jeg søger lidt info om er, om jeg kan give en GD det den har behov for.
Jeg skal tidligst have den om et års tid, da jeg mener det vil være bedst, at min søn lige bliver lidt ældre (han er knap 2 år nu), for at der kan være ordentligt tid til, at få opdraget hunden på den rigtige måde.

Lejligheden er på 90 kvm, ligger i stueplan (= ingen trapper), haven er ikke verdens største, men lige på den anden side af hækken er der et stort grønt område og kun 100 m til en skøn skov.
Jeg arbejder 32 timer i ugen, så den skal kunne være alene hjemme i op til 8 timer om dagen, dette vil dog ikke være hver dag, da jeg har flest dage med 6 timers arbejde.
En normal dage vil nok komme til at se nogenlunde sådan her ud:
20 -30 min luftning på det grønne område om morgenen.
De dage jeg er tidligt hjemme, vil der blive brugt 1½ time i løbet af eftermiddagen på luftning, aktivering og træning (både hund og barn).
På de dage, hvor jeg er sent hjemme, vil det nok nærmere være 45 min.
Og om aftenen 20 - 30 min luftning igen på det grønne område.
Jeg vil selvfølgelig gå til træning med hunden.

Men er det nok for en GD?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Erfaringer med Grand Danois
  • #1   13. jul 2011 Aner ikke om det er plads og tid nok til en GD, men tænker om du har overvejet udgifterne? Sådan en størrelse spiser for rigtig mange penge om måneden, og kan se du er enlig mor med deltidsjob. Så håber du har sat dig ind hvad der er af udgifter til dyrlæge og mad til en GD også smiley

  • #2   13. jul 2011 Jeg har selv Gd pige, hun spiser altså ikke for en formue, vil sige at hun ik spiser meget mere end mine andre 4 hunde.

    Og min kammerat har osse en, og de bor i lejlighed hvor han os lufter på samme måde som du har tænkt dig smiley

    Så jeg ser ik noget ting for du ikke han få dig en GD hund smiley
    Men ville vælge en pige når du nu er alene mor smiley

    De er "store" de gd'er, ja bestemt men de tror ik de er større end en lille skødehund smiley
    Også ELSKER de at putte i sofaen :oP

    Men jeg ønsker dig held og lykkemed at finde din nye sjæleven, og mens du venter så tag et kig forbi min "lille" GD pige Ally :DDD



  • j&l *
    j&l * Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 26
    #3   13. jul 2011 Lone J - helt sikkert ting der også indgår i overvejelserne. Der vil naturligvis blive tegnet sygeforsikring på hunden, og mit nuværende budget er lige netop regnet ud med det udgangspunkt, at der også skal være råd til at have hund.
    Men tak for input smiley


  • #4   13. jul 2011 Det jeg kender til gd’en virker det som om det er rigeligt. Dem jeg har mødt har altid været nogle rigtig blide kæmper med et hjerte af guld. Men hvis jeg var dig ville jeg prøve at snakke lidt med de forskellige opdrættere. De kan give dig lidt mere specifik viden, og de kan også fortælle dig om alle de ting du bør være opmærksom på f.eks. Hd og den slags... Når du er i så god tid, så udnyt det og find den opdrætter med de linier der passer bedst til dig. De fleste opdrættere har kun 1 max 2 kuld om året, og derfor kan det også være en god ide at blive skrevet op til en hvalp.

  • j&l *
    j&l * Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 26
    #5   13. jul 2011 Camilla A - okay det lyder godt, og det der lige netop tiltaler mig ved dem, er deres blide væsen, og deres tålmodighed overfor børn, hvilket jo er et meget vigtigt kriterie for mig.

    Anja F - Jeg har lige netop tænkt mig, at få kontakt til de forskellige opdrættere, men ville lige høre herinde først, om det ville være helt urimelige forhold at tilbyde den, for så ville det jo være ærgerligt, at blive endnu mere vild med racen, og have taget beslutningen og så indse, at det ikke ville kunne lade sig at gøre pga. noget så "træls" som for lidt tid.
    Jeg vil også sige, at jeg er parat til, at vente på den helt rigtige, forstået på den måde, at kommer der til at gå mere end et år, så er det sådan det må være.


  • #6   13. jul 2011 Jeg er af den mening, at man kan have alle typer hunde i en lejlighed, så længe den får mulighed for at komme ud - og det lyder det til, at din vil komme til smiley Jeg synes næsten, det er værre med de hunde, der bor kæmpe steder og bare kommer i haven hele tiden ...

    Da jeg gik til hundetræning med Buddy, havde han en legekammerat, der var GD. Hun var lidt stor og vild i sine bevægelser som lille, men det er jo helt forståeligt, når en så stor hund også skal have lov til at være hvalp, men hold op hun var sød! Intet ondt i hende smiley

    De leger ikke sammen mere, efter vi stoppede til hundetræning, men jeg møder dem sommetider på lufteturene, og hun er sørme blevet rolig og flot stor smiley


  • #7   13. jul 2011 Hej,

    Efter min erfaring med GD lyder det som om, at du har styr på det, som en GD kræver. GD'en er jo en kæmpe blid hund, men har desværrre mødt flere, som har været lidt "sky" overfor fremmede. Så find en god opdrætter smiley

    Men vil nu tilføje at ingen af mine GD'er har spist under 1 kilo om dagen. Ham jeg har nu spiser ca 1800g om dagen + det løse for at holde vægten. Så ja det er en stor post smiley

    Held og lykke!!


  • #8   13. jul 2011 Mine forældre har haft GD'er så længe jeg kan huske... Og ja, udfra det du beskriver, vil en GD passe glimrende til dig =) Bare husk at fortæl sønnike, at han skal passe på halen - Sådan en gør naller, når en GD logre og en 2årig er lige i halehøjde :b (Har måtte trøste for mange grædende børn, når de blev pisket i hovedet med en hale fra en glad GD :b )

  • #9   13. jul 2011 GD'en er en dejlig hund. Men husk tavlen, der er som regl en rigtig "god" grund til at man vælger at lave hvalpe uden tavle.
    Jeg har mødt nogle vældig nervøse og lunefulde GD'er (den ene var jeg faktisk direkte bange for, og jeg er ellers ikke bange af mig *s*), men de var alle uden tavle...


  • #10   13. jul 2011 Min GD er UDEN tavle...

    Og hun er noget af det blideste lam der findes..!!

    Hun kunne ALDRIG finde på at gøre nogen noget, hun er mere bange for sin egen skygge....

    Så dem uden "tavle" er sku lige så godt som dem med.

    Har hørt om nogle med tavle at de var så indeavlet at det gjorde helt ondt.
    Så syntes ik man kan "stemple" dem uden på den måde.
    Der er lige så mange hunderacer som ikke har tavle, og skal man ik på udstilling med sin hund og alt det andet som en tavle kræver.
    Ja, hvorfor så ik vælge en uden tavle???

    Syntes ALLE mine vovser er dejlige også selvom de ingen tavle har.

    Det er så min mening smiley


  • #11   13. jul 2011 Camilla: Så har du været heldig og det er da dejligt. Men at købe hund uden tavle er at famle i blinde. Hvor tror du der er den største chance for at få en sund hund? Hos dem der bare avler på må og få, eller hos dem der går op i avl med liv og sjæl, kender deres hundes linjer til bunds og kun avler på de allerbedste hunde?
    Hvordan ved du iøvrigt at din hund ikke er et produkt af indavl? Man kan jo undgå indavl ved at bruge tavlen som det redskab den er, og er der et navn der fremgår flere gange, kan man jo bare hoppe videre. Svære er det ikke *s*

    Iøvrigt synes jeg da ikke just at det er et sundhedstegn at din hund er bange for i egen skygge.


  • #12   13. jul 2011 Bage for sin egen skygge, skulle der stå...

  • #13   13. jul 2011 For faen hvor det køre for mig idag...*g*

  • j&l *
    j&l * Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 26
    #14   13. jul 2011 Vil lige sige, at jeg uden tvivl skal have en med tavle, ikke noget ondt om dem uden, men jeg har bare set for mange tilfælde af tavleløse hunde af forskellige racer, hvor de har haft både helbredsmæssige og adfærdsmæssige problemer, som man efter min opfattelse ville kunne have haft undgået, hvis man havde fået en med tavle fra en ordentlig opdrætter

  • #15   13. jul 2011 Kom til Vejen 28-31. juli og se og snak med en KÆMPE flok GD´ere og opdrættere.

    Vi har haft GD de sidste 8 år og ELSKER de blide kæmper!!!!!
    Men de ER dyre i drift, så det er vigtigt at man gør sig det klart, inden man står med en unghund i vækst, og bunden blir synlig i foderspanden HELE TIDEN....
    ALT er dyrere til GD´en fordi det skal være i str XXXL, og dyrlægeregninger blir også derefter pga det store korpus.

    Det f'rste år er der meget arbejde, men når den grundlæggende opdragelse sidder i skabet kan man nyde selskabet af en FANTASTISK kompagnon.

    Ang det med at være sky (i racestandarden står der vist "tilbageholdende")overfor fremmede, så er det faktisk et temperaments-træk, der tilhører racen. Det er IKKE en race der skal kaste sig i armene på fremmede..(men mange gør det dog, og derfor forventes det nærmest)...
    Denne tilbageholdenhed må self ikke forveksles med de meget nervøse eksemplarer, som desværre ses af og til. Her er både arv og miljø medvirkende, og da GD´en er en meget følsom race, og bliver en KÆMPE hund, er det afgørende at den bliver socialiseret på både emennesker, andre hunde, og i det hele taget får så mange positive oplevelser som overhovedet muligt igennem opvæksten.

    Vores tæve feks vil gerne selv bestemme, hvornår hun tar kontakt til folk.
    Går folk for hurtigt frem, brummer hun og "beder om lidt mere tid" og viser tydeligt med kropssproget at HUN SELV vil ta initiativet til kontakt, når hun er klar.
    Giver man hende et par minutter tager hun selv kontakten og er derefter nærmest ikke til at skrabe af gæsterne igen.

    Vores han på 11 mdr derimod er mere naiv og åben, og tit kan han smitte af på tæven!!!

    Pøj pøj i jagten på hund og ikke mindst opdrætter. Vær nysgerrig og kritisk og ikke mindst ærlig mht den tilværelse, som du kan tilbyde en GD-baby. Vær konsekvent og rolig, og du får en ven, der vil elske at ligge ved dine fødder.....som vores to der lige nu ligger og snorker om kap ;o)


  • #16   13. jul 2011 Den skal jo heller ik forståes som hun er BANGE for sig selv, den var ment såen at hun kunne ALDRIG finde på at gøre nogen eller noget fortræd.

    Hun vil selv bestemme hvem hun snakker med og hvornår, lige som maibritt L's hunhund har det.

    Og hvad angår så ved jeg hun ikke er INDEAVL..!!!

    Og jeg opdrætter selv hvalpe så ved da godt hvad det indebærer.


  • #17   14. jul 2011 Min pige er ik blevet opdateret herinde siden hun var hvalp..!!

    Synes sku det er frækt at skrive at hun ik er ægte, hvad f..... ved du om det????

    Hendes far er REN GD, og hendes mor kommer fra en kennel.....

    Men kan sige så meget at hun vejer 70 kg nu og er 85 cm høj....


  • #19   14. jul 2011 Jeg forstår det heller ikke. Jeg har selv en "am.cocker" uden tavle, men ham kunne jeg godt have mistænkt for ikke at være raceægte for han er nemlig næsten dobbelt så stor som am.cockerne normalt er. Men egentlig betyder det ikke noget, selv om det da er meget sjovt at gætte på hvad der kunne være i ham hvis han ikke er renracet.

    Min pointe er at køber man hund uden tavle kunne den lige så godt være halvt gnu, og er man rigtig pedantisk så må alle hunden uden tavle vel betragtes som blandinger.


Kommentér på:
Erfaringer med Grand Danois

Annonce