{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.213 visninger | Oprettet:

Min hund bed! {{forumTopicSubject}}

Jeg har altid syntes at min hund er den fredeligste hund i hele verden og det er han også. Men han har det med at blive ret vild når han er ude i mens min dreng på 9 leger med sine kammerater, når de løber og råber. Og så skete det.....forleden aften ville han lege fangeleg med en kammerat i tusmørket og vires hund var ude for at tisse. Det gik fint indtil vores hund pludselig sprang op og fik bidt vores dreng i armen. Han fik et dybt hul og vi måtte en tur om skadestuen. Hunden blev sendt i kurven og fik ikke lov at komme ind til os i stuen i 1½ dag. Både min mand og jeg syntes egentlig det er straf nok, for vi tager det som et uheld. Og vores dreng ligeså. Men til gengæld er der flere i familien og bekendte der er gået helt i baglås over det. De syntes vi skal aflive hunden. Vi har ikke tænkt os at aflive ham, men sker det igen er det en mulighed....
Hvad siger I? Er det fair at give hunden en chance? Han plejer aldrig at bide og vores dreng ligger dagligt og roder rundt oveni i ham og hunden finder sig i de mest utrolige ting. De leger ofte fangeleg indendøre, hvor hunden slet ikke kommer tæt på ham og det er tydeligt en sjov leg for begge. Så jeg havde slet ikke set det komme. Er måske også derfor jeg holder fast i at det må have været et uheld. Vi har nu aftalt med vores dreng at skal der leges fangeleg eller anden vild leg ude, skal hunden ind. Så vi syntes selv vi har taget vores forholdsregler.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hund bed!
  • #1   1. dec 2011 set fra min side ville jeg give en chance, men kender ikke jeres hund i det daglige og hvordan den normalt reagere på situationer, men man kan sige at det er jeres "skyld" og ikke hundens, da i ved at han kan blive temmelig vild i leg, som hunde ikke burde få lov til at blive meget vild i leg, da det tit stresser hunden og den bliver frustreret.
    hvordan har jeres dreng med jeres hun nu, er han stadig tryg ved ham eller?


  • #2   1. dec 2011 Hvorfor straffe en hund i så lang tid...????????

    Hvis det er sket i en leg hvor i ved at hunden gejler op, kan jeg så slet ikke forstå at i ikke enten har stoppet legene eller taget hunden ind...
    Syntes bestemt ikke hunden kan klandres for det der er sket, men det burde slet ikke have været sket...


  • #3   1. dec 2011 Jeg synes I gør det helt rigtige smiley

    Mørke, vild leg og råberi - er måske også en dårlig kombination - så hvis tager jeres forholdsregler så det ikke kan ske igen - så synes jeg den skal have en chance til smiley


  • #4   1. dec 2011 Øh tror du seriøst hunden ved hvorfor den er smidt i kurven i halvanden dag? Det var dog en mærkelig måde at straffe sin hund på ....

  • #5   1. dec 2011 Jeg er uenig i jeres måde at "straffe" hunden på. Men nej.. jeg ville hellere ikke aflive hunden. Det er et bid som er sket i leg og som helt sikkert er uheldigt at der kommer hul.

  • #6   1. dec 2011 At sende hunden i kurven i 1½ døgn hjælper ikke og syntes faktisk at det er synd for hunden eftersom den ikke ved hvorfor den skal ligge der. Men gjort er gjort. Det er jeres valg om hunden skal aflives eller ej, vi herinde kender den ikke og kan ikke se dens adfærd. Men generalt vi jeg mene at alt vild leg omkring hunden skal ungåes både indedøre og ude. Hunden er blevet voksen og måske dens tolerence har ændre sig. Hvis den ændre adfærd fremadrettet skal I måske ind og se på om den har smerter, evt HD, AD, spondolose mv.

  • #8   1. dec 2011 For det første får i altså intet ud af at straffe hunden med at være alene i 1½ døgn. En hund har ikke meget korttidshukommelse og vil da slet ikke kunne huske hvad den blev straffet for over 1 døgn efter det er sket, så det er unødvendigt og bare synd for hunden.

    For den andet, uden at have set episoden vil jeg gætte på at hunden har fået stimuleret dens fine gener ved råben og løb og kommet til at tage for hårdt fat i situationen/ legen uden det har været hensigten, så jeg ville ikke aflive. Men jeg ville for fremtiden være forsigtig med den slags vild leg med børn.


  • #9   1. dec 2011 Kennel House Of Hunters .
    dyttedriften = lool, det dårlig stavedag idag :o)


  • #10   1. dec 2011 Den sætning Maj-britt finder frem havde jeg faktisk overset
    """Han plejer aldrig at bide og vores dreng ligger dagligt og roder rundt oveni i ham og hunden finder sig i de mest utrolige ting. ""

    Nej han skal ikke finde sig i de utroligste ting.....


  • #11   1. dec 2011 Men nu går jeg generalt ikke ind for at langtids straffe dyr da det ikke aner hvad det går ud på. Forgive and forget.

  • #12   1. dec 2011 Kennel House Of Hunters .
    hi hi det kunne jeg se i din anden tråd, lool


  • #13   1. dec 2011 Jeg er enig med louise Maria...

    en anden gang ville jeg lige have i reminderen at afstraffelse skal ske promte og ikke over længere tid. Jeg bliver helt rød af raseri hvis min kæreste skælder ud når hunden er stoppet handlingen. I går greb han chunta i sofaen skældte ud og fik hunden til af fri vilje at hoppe ned - da hunden var nede sagde han slemme dreng hvorefter jeg skældte jan ud for han skulle rose når hunden gjorde det jeg bad om.

    Jeg kan ikke huske hvor længe en hund husker men det er vist temmelig kort!


  • #14   1. dec 2011 er helt enig med de andre.....

  • #15   1. dec 2011 synes bestemt heller ikke i skal aflive ham men overveje hvordan jeres deng og hunden er sammen på. Om det overhovedet er en god ide at lade drengen og hunden være så vilde sammen (det synes jeg ikke det er) Synes det var meget bedre at jeres søn lærte at lave små øvelser med hunden, gemme godbidder osv. istedet for at lege vildt med den. Og når du skriver
    ""Han plejer aldrig at bide og vores dreng ligger dagligt og roder rundt oveni i ham og hunden finder sig i de mest utrolige ting. ""
    så undres jeg meget - for jeg synes bestemt ikke en huns skal finde sig i de mest utroligt ting fra børn - for det ende galt på et tidspunkt. Selv om hunden i situationene ikke bider er det på ingen måde det sammen som at hunden er ok med det. Den bliver presset og viser det fx ved at smaske, lave mindre øjne, blive vild osv. og det er bestemt ikke gavnligt for hundens forhold til børn eller for barnet forhold til hunde at lærer man må være så vild ved det...

    og at straffe den i halvanden dag - det synes jeg simpelthen bare er synd for hunden!



  • #16   1. dec 2011 ok tak for feedback. Er glad for at se at vi trods alt ikke er helt uansvarlige.

    Og ja det har uden tvivl været byttedriften, der trådte i kraft. Selvom dyttedriften lyder sjovere smiley

    Hvad angår straffen, så er det jo ikke fordi han har ligge i kurven HELE tiden. Han har bare ikke fået lov at komme ind og ligge under sofabordet og prutte. Han har stadig haft været med ude og lege osv. Jeg syntes ikke straffen er så hård, ser det mere som en flok ville gøre hvis et medlem havde gjort noget forkert. Lagt den skyldige lidt på køl. Nu lyder det som om han går for lud og koldt vand, men fakta er at han er en meget forkælet hund som er storelsket af hele familien. Også selvom han har kvajet sig. Og vores dreng er slet ikke bange. Vi har dog tidligere fået af vide af en hundeadfærds specialist i vores vennekreds at vi skal passe på ikke at kæle med ham hver gang han kommer, fordi det kan give ham følelse af at være højere på ranglisten end fx. vores dreng. Derfor mener vi at det er en god måde at vise ham at han har fejlet at lægge ham lidt på is i en kortere periode.


  • #18   1. dec 2011 Det Majbritt sagde

  • #19   1. dec 2011 Den hundeadfærdsspecialist kan du så fortælle at det rangliste- og hiarkivrøvl hører forrige århundrede til.

    Men nej jeg kæler og leger heller ikke altid med vovsen når det lige passer den men det har intet med rang eller lign. at gøre ...

    Ville finde en anden "adfærdsspecialist" og lære lidt om hunde og deres grænser og signaler :o)


  • #20   1. dec 2011 Straffer man en hund med udelukkelse (som i øvrigt nok er den strengeste straf man kan give en hund), så taler vi om sekunder og minutter. Ikke timer og da SLET ikke dage!

    Sekunderne skal bruges til at hunden mærker straffen, få minutter til at alle falder ned, så hunden kan komme tilbage og alt kan være som det plejer at være. Hunden forstår ikke menneskers bæren nag, så det eneste man opnår er tillidsbrud.

    Selvfølgelig skal I kæle med hunden når han kommer til Jer, hvis I har lyst til at kæle ham. Har I ikke lyst, så lader I være.


  • #21   1. dec 2011 En flok afstraffer med det samme ikke over længere tid...

    Syntes stadig i skal læse bøger omkring at afstraffe på den RIGTIGE måde...



  • #22   1. dec 2011 ja straffen er jeg stadig selt ikke enig i - og heller ikke i at flokken ville gøre sådan ved et medlem. Det er rigtigt at en ulveflok kan udstøde et individ som så skal forlade teritorriet hvis det ikke vil såes ihjel. Men nu er det jo ikke en ulv i har og jo heller ikke t individ I vil udstøde. Spørgsmålet er også om det hele kun er hundens skyld - sådan synes jeg altså ikke det lyder!!!
    desuden ville jeg nok finde mig en anden adfærdsterapeut da påstande om at man ikke må kæle for hunden når den tager kontakt fordi den så vil føle sig som højere i ranglisten, sammen med påstande om at hunden fx skal spise til sidst, gå sidst ud af døren osv. simpelthen er håbløst forældede.

    men nej selvfølgelig skal hunden ikke aflives - som sagt ville jeg istedet alvorligt overveje hvilke situationer hunden sættes i og hvorden din søns omgang med hunden er


  • #23   1. dec 2011 Louise Maria - hvorfor ikke kæle med hunden når den kommer?
    Hvad er der galt i at en hund viser initiativ i forhold til ønsket om kontakt?


  • #24   1. dec 2011 Hmm jeg nusser da min hvis hun kommer, altså hvis jeg har lyst og tid lige når hun kommer....
    Hun skal da vide det er rart at komme hen og bede om lidt hygge... smiley


  • #25   1. dec 2011 Louise Maria E
    forstår heller ikke hvorfor man vil tage initiativet fra hunden?


  • #28   1. dec 2011 Louise Maria E
    den trori mener jeg så man er gået borg fra da den er håbløst forældet. Den bygger på fejlagtige antagelse som hvordan hundeflokke fungerer og at hunden of ulven er ens. Tanken om at hunden på den måde skal holdes på den "plads" i hirakiet holder ikke efter nyrer forskning omkring hunde og ulveadfærd


  • #29   1. dec 2011
    Maj-Britt *DKK snob, *

    enig alt det om hiraki, magt osv. er fuldstændig misforstået i dele af hundeverdenen smiley


  • #31   1. dec 2011 Jeres straf er jeg meget uenig i... Hunden har ingen forudsætninger for at forstå, hvorfor den bliver straffet.

    Jeg går som sådan slet ikke ind for egentlig straf, men vil man straffe, skal dette ske i nøjagtig det øjeblik, hunden gør det, den ikke må. Det nytter intet at lægge den på is - det forstår den simpelthen ikke.

    Hvorvidt hunden skal aflives eller ej, kan vi herinde ikke vurdere - vi kender ikke hunden, så det kan udelukkende blive jeres beslutning.


  • #33   1. dec 2011 Louise Maria E
    det er rigtigt at man som ejer skal tage ansvar for hunden og ikke omvendt - jeg mener dog INTET dette har at gøre med om man giver huden kontakt på dens primisser! den form for at påtvinge sig magt mener jeg intet har med ansvar at gøre


  • #35   1. dec 2011 Maj-Britt, så er vi helt enige. smiley

    Min erfaring med hunde er ikke så kæmpestor endnu, indrømmer jeg gerne, men jeg arbejder en del med heste og har gjort det gennem mange år. Her har "dominansteorien" også gennem mange år været fremherskende, hvorimod jeg de seneste 4 år - efter at have sat mig ind i hestens psykologi og adfærd - har kørt efter et 50/50 makkerskab bygget på gensidig respekt og træning, træning, træning. Det fungerer ifølge min erfaring super godt for både mine heste og for mig.

    Og jeg er stødt på efterhånden en del hundemennesker, som har samme gode erfaringer med deres hunde; heriblandt den opdrætter, jeg har valgt at købe hvalp hos, ligesom alt hvad jeg har kunnet læse mig frem til om hundens adfærd og psykologi understøtter dette. Så når hvalpen kommer hjem, er det helt klart de principper, jeg vil arbejde videre med også i forhold til den. smiley


  • #36   1. dec 2011 Louise Maria E

    jeg mener så det som giver et godt og stabilt forhold til hunden bl.a. er et kunne aflæse dens signaler og initiativ korrekt og reagere på dem - frem for at ignorer dens initiativ! det med at det altid er ejer som skal tage initiativ er en meget gammel og fejlagtig påstand som desværre tadig viderfører gennem gamle bøger eller trænere som læser gamle bøger


  • #37   1. dec 2011 Louise, hvordan er sammenhængen?
    Hvordan forhindrer det, at hunden ikke får succes ved kontaktforsøg at den tager ansvar for sin flok?

    For mig lyder det nærmest besynderligt - jeg tror langt mere at resultatet er overfortolket.
    En passiv hund, der ikke forsøger at opnå menneskekontakt ser jo bestemt ikke ud som om den forsøger at tage ansvar.

    Man kan så spørge sig selv, om man ønsker en passiv hund...


  • #39   1. dec 2011 Ovenstående var til Louise Maria

  • #42   1. dec 2011 Jeg skulle til at skrive en masse, men kan se, at mange andre har skrevet det, så vil kun give de andre ret.. Afliv ikke hunden, straf den for fremtiden aldrig så lang tid uanset sitationen, og tag jeres forholdsregler når hunden omgås jeres søn.. I mine øjne er det en meget forståelig reaktion fra hundens side af smiley

    Ulla M: Ja... Hahaha.. Så i stedet for PLanet of the Apes kommer det til at være Planet of the dogs- måske Killerdogs smiley


  • #43   1. dec 2011 Louise Maria, vil du ikke forklare hvordan det virker? Altså hvordan forbindelsen er mellem afvisning af kontaktforsøg og at hunden lærer ikke at tage ansvar for sin flok?

  • #44   1. dec 2011 Mon ikke det er helt galt med børneopdragelsen hos jer???????????
    Din dreng skal lære at man ikke bare kan behandle en hund som han finder for godt. Den er i sin fulde ret til at forsvare sig, men det kan jo koste dyrt for jeres søn, hvis han ikke bliver opdraget ordentligt.


  • #45   1. dec 2011 Som de andre har skrevet så var straffen ikke korrekt. Men nok om det. Her kan man konkludere at hunden er meget meget misforstået og jeg synes TS skal bruge lidt tid på at lære lidt om hvordan en hund tænker. Husk at barnet ikke bare skulle kunne gøre alt ved hunden og den bare skal tage imod, hund og barn skal leve i harmoni og respektere hinanden og hinandens grænser og det er ens job som hunde/barn ejer at gå ind og fordele og vejlede begge parter.

  • #46   1. dec 2011 Louise Maria, jeg kan ikke helt læse hvordan det virker, blot hvad du vil gøre.

    Hvordan ved vi, at det hunden får ud af denne måde at gøre tingene resulteter i at hunden ikke tager ansvaret for sin flok?
    For mig at se er den ændrede adfærd en konsekvens af en meget forudsigelig hverdag - som man IKKE skal kimse af. Der er blot mange måder at skabe den forudsigelighed på - og dermed få det samme resultat.

    Jeg opponerer mod fortolkningen.


  • #48   1. dec 2011 Det røde felt og det røde felt, det ved jeg nu ikke.. Men jeg mener du tager fejl i op til flere antagelser.

    1. Hund og ulv er ikke de samme - der er 15.000 års domesticering OG gener til forskel. Det svarer til at vi beskriver menneskeadfærd ud fra abestudier.
    2. Der findes ikke den skarpe hierakiske opdeling i naturlige ulveflokke. De fungerer som familiegrupper, der med lidt god vilje kan sammenlignes med den menneskelige familie - et forældrepar, der yngler og så deres afkom. Opgaverne er fordelt i flokken og dermed også ansvaret for gruppens velbefindende.


  • #50   1. dec 2011 Tror også at skaden på drengen kan være sket ved en markering hvor drengen så som refleks har hevet armen til sig så der gik hul eller hunden har i kådhed haft for meget tryk på sin markering.

    Under alle omstændigheder er min mening at jeg ikke vil aflive en hund der bider motiveret medmindre det fx. skyldes ekstrem angst som ikke kan trænes ved ved den specifikke hund og det er der jo ikke tale om her.

    En hund der umotiveret bider, hvis det findes?, er en hund jeg ville overveje at aflive ...


  • #52   1. dec 2011 1. Hunden har helt sikkert bevaret mange - mon vi mennesker er i stand til at vurdere hvilke, når det drejer sig om det ikke umiddelbart synlige? Jvf. mennesker og aber...

    2. De ting er forlængst blevet tilbagevist. Der er langt mere flad struktur end de har fået skyld for - selv David Mech, som jo er manden bag alpha-begrebet undsiger det nu. Simpelthen fordi det ikke kan bakkes op under observationer.


  • #54   1. dec 2011 Jeg ville give den en chance.. smiley
    Dog ville jeg fremover ikke lade den være ude med drengen smiley

    Det lyder i mine ører som et uheld smiley

    Syntes at i gør det helt rigtige ved at give den en chance mere, dog under opsyn smiley


  • #56   1. dec 2011 Mennesker er mennesker og hunde er hunde.
    Vi skal ikke se hunden som et mennesker dog ej heller som en ulv.
    Hunden ser jo heller ikke os som en anden hund.
    Man kan bruge så mange ting i forhold til ulveadfærd men det er trods ikke en hund, og vi skal passe på med overføre det til vores kæledyr 100%. inkl. det at straffe og agere overfor hunden som en anden hund eller ulv ville gøre.
    Der er så mange nuancer til deres sprog og adfærd at det er uhyre svært og kan gå galt, især fordi det er teorier som mange gange er tilbagevist og som folk tolker frit på.


  • #57   1. dec 2011

    Tyrkfejl = loll det smitter vidst, det der med stavefejl


  • #58   1. dec 2011 Selvfølgelig er skal den have en chance til! For mig lyder det som om den har løbet rundt med børnene og leget. Hvis børnene har løbet meget rundt, har han nok opfattet det som en "jagtleg", og lige nappet lidt i jeres dreng. Uheldigvis fik han bare lidt for godt fat.. Der er jo på ingen måde tale om agrassivitet! Er det rigtig forstået? I så fald fald synes jeg løsningen er såre simpel. Hunden skal ikke være i haven sammen med legende børn! I hvert fald ikke uden opsyn!
    Når det så er sagt. Må jeg erklære mig helt enig i, at det lyder som om hunden er meget misforstået! Jeg kan ikke få øje på et eneste punkt i det du beskriver, der kan relateres til rangorden, hiraki magtbalance, eller hvad det nu er folk kalder det!?. Jeg tror simpelthen ikke på det!!! Som Majbritt så fint skriver, så har den nok filmet at der er forskel på mennesker og hunde;-)!


  • #59   1. dec 2011 I min verden er der altså stor forskel på racerne i forhold til hvordan man skal begå sig overfor hunden.
    Det er et spørgsmål om at træne og præge efter individet - Mine tre mutter har endda haft forskellige behov også må man som ejer sætte sig ind i hvordan du får det bedste samarbejde med hunden.
    JEg tror stadig der findes alfaer men ikke alle hunde og kun et fåtal af hunde er alfaer, der er faktisk rigtig mange hunde som fungerer fantastisk som værende bunden af flokken og selv indordner sig - spørgsmålet er ikke at give hunden magten eller smide den væk fra flokken, det hele handler om at du som person er en leder som hunden kan respektere


  • #60   1. dec 2011 Det var sikkert kun en fejl.
    Til gengæld har hunden intet lært at være udelukket fra jeres selskab i halvanden dag. Den kan ikke kæde de 2 ting sammen


  • #61   1. dec 2011 Nu har jeg læst alle de mange svar og sidder tilbage dels med glæde over at vi altså ikke er helt tossede fordi vi ikke råber 'brand' og afliver en dejlig hund pga. et uheld.
    Samtidig er jeg lidt ked af at så mange er gået i baglås over at jeg har skrevet at min dreng ligger og vælter rundt på hunden og at hunden finder sig i de mest utrolige ting. Jeg har tydeligvis udtrykt mig forkert! Vores hund er temmelig stor, så når jeg skriver at vores dreng vælter rundt på ham, handler det om at de sammen ligger på gulvet og leger. Og hunden får rigtig mange kram i den forbindelse. De frygtelige ting han finder sig i er fx. at blive trommet på måsen med to fingre når drengen går forbi, at få viklet toiletpapir om maven (for at ligne en mumie til halloween) toiletpapir der i øvrigt faldt af så snart han tog et skridt, at få løftet ørerene op samtidig med der bliver sagt "Dumbo!" og lign. Alt sammen ting som i min bog altså er temmelig uskyldigt. Vi gør meget ud af at træne med ham og vores dreng træner også jævnligt med ham. Vi bor på en gård med store marker og en nabohund der er en god legekammerat dagligt. Så jeg tror ikke han lider nogen nød. hvad angår vild leg så er det noget vi har haft fokus på herhjemme længe. Det var simpelthen bare en smutter at de var ude samtidig. Normalt lukker min dreng selv hunden ind hvis der skal leges vildt.

    Hvad angå straffen. Tja det var måske lidt hårdt at lade ham være ved siden af flokken 1½ dag, men helt ærligt vores dreng var blevet bidt og skulle sys. Mit menneskebarn betyder mere for mig end hunden og vi var forskrækkede. Desuden var det nu ligeså meget ham der ikke ville være en del af flokken, for døren til rummet med hans kurv var ikke lukket. Han valgte selv at ligge der det meste af tiden. Vi tog som sagt bare ikke initiativ til at han skulle komme ind og prutte ved siden af sofaen.

    Jeg har ikke en dyt forstand på hvilke retninger inden for hundepsykologi der er tidens trend, men jeg stoler på den hundeadfærds terapeut jeg kender. Og desuden har jeg selv haft hund hele livet og føler mig ok rustet til at have hund. Og det er i øvrigt første gang vi har brugt ignoration som straf, da han sjældent behøver irettesættelse. Kan berolige jer med at vi blot plejer at sige stop eller en høj lyd (og nej råber ikke af ham er bare et højt røm) så stopper han. Hvilket han får ros for.

    Jeg er lidt ked af at folk herinde nærmest overfalder en pga. et simpelt spørgsmål. Som den vakse læser har bemærket så spurgte jeg slet ikke om I syntes straffen var rimelig eller ej. Blot om I ville have aflivet hunden. Men sådan er det jo tit i cyberspace. Nogle kaster en bold op og den bliver grebet af 100 forskellige hænder der alle vil give deres besyv med.

    Så endnu engang tak fordi I tog jer tid til at læse og besvare min tråd, jeg tror jeg har fået det svar jeg søgte.


  • #62   1. dec 2011 læs "alfasyndromet" af Anders Halgren og se dette : http://www.youtube.com/watch?v=tNtFgdwTsbU

  • #63   1. dec 2011 Nu har jeg ikke læst alle svar i tråden.
    Jeg synes det er helt hen i vejret at straffe hunden i 1½ døgn! Kan godt forstå at i bliver forskrækkede, men hunden forstår altså ikke hvorfor den skal ligge der og kukkelurer. Når du skriver, at en flok vil gøre det samme, er det så din egen teori eller noget nogen har fortalt dig?
    Derudover synes jeg slet slet ikke det er rimeligt at hunden skal finde sig i at jeres søn ligger og ruller rundt på den, på et eller andet tidspunkt siger hunden fra, og så står den som skyldig selvom den egentlig bare ville være lidt i fred.
    Men udover det, så tror jeg heller ikke lige det er nødvendigt at aflive, men blot nødvendigt at kontrollere børn og hund når de leger.


  • #64   1. dec 2011 KHOH LOL smiley Det er præcis det jeg siger.

  • #65   1. dec 2011 Anne Julie F
    Tak for link. Interessant. smiley


  • #66   1. dec 2011 Nu synes jeg efterhånden TS har fået nok at vide om at hund straffer sin hund forkert, lader sin søn gøre hvad han vil ved hunden osv osv.. Ro på folkens smiley

    Jeg er sikker på at situationen slet ikke er så slem som mange får den til at være i hovedet som TS selv siger, så var de alle blevet forskrækkede (hvilket jeg udmærket forstår) og hunden have ligget i et rum, MED ÅBEN dør, den eneste forskel der var, var at de ikke havde taget så meget initiativ til hygge og nussen som de plejer og hunden frivilligt lå ude i kurven, så tror ikke der er sket det store ved det... Og som TS skriver har hunden været med udenfor, været ude og lege osv.

    Mht din søns fuldstændige SINDSSYGE OVERRUMPLING af den stakkels hund smiley (sarkasme kan forekomme) som jeg læser det virker det bare som om de hygger sig, de lyder ikke som om han hoppe ned i kurven til den, sætter sig på den, hiver den i hale, ører osv. men bare hygger sig med den, er da helt sikker på min også ville syntes det var sjovt hvis der var toiletpapir indblandet smiley akkurat som hvis der er en bunke blade der bliver kastet op eller over hende, og nej utrolig nok er hun hverken død, aggressiv eller en angst lille hund smiley og jeg kan endda finde på at tage fat i hendes hale, nappe hende i møsen eller andet for at få opmærksomhed eller lægge op til leg smiley og ja, det er hun faktisk med på..

    Hvad der skete under biduheldet kan vi kun gisne om, men ja tror også enten det gik for vildt for sig, flere drene, mørke råb og skrig, en hund der stresser hurtigt ved leg, og ellers som en anden har skrevet har han villet markere at det var for meget og han har været stresset op så det var den hurtigste og mest effektive måde at markere det det på (for det var kun en markering lyder det til)

    Det lyder også som om jeres søn er yderst fornuftig i omgangen med hunden, og at han lukker den ind når der skal leges vildt, men ja, uheld sker og sådan er det bare, men nu husker din søn måske lige et hak bedre på det.. Jeg synes ikke I skal afvise hunden når den kommer hen for at snakke, kun hvis det er hvis I virkelig ikke gider snakke, for ellers kan man ved nogle hunde ikke lave andet smiley mht hieraki som din adfærdsterapeut snakker om (eller var det kun dig, eller andre? svært at huske i en så lang tråd) så er det ikke så strikst opbygget, du skal tænke på det som en familie (som en anden også skrev) i en ulveflok vil det være opbygget på den måde at der er et forældrepar, alle andre hunde er hvalpe af forældreparret (der er evt et par strejfere, specielt hvis det er en stor flok) tæverne bliver som oftest i flokken mens hannerne søger væk, akkurat ligesom ved menneskebørn dog at både drenge og piger oftest ikke kan komme hurtigt nok væk når de er gamle nok .:D men ligesom i en menneskefamilie har forældrene ikke brug for at hævde sig hele tiden, børnene/hvalpene kender deres plads og sådan vil det altid være, og der findes faktisk et vidst demokrati i en ulveflok, der er observationer af en ulveflok hvor alfaen ville en vej, men resten af flokken stod stille og kiggede en anden vej, alfaen løb så videre vendte sig og ventedet på flokken men de kom ikke, alfaen måtte derfor bøje sig for demokratiet og de løb den anden vej smiley

    En hund vil ikke konstant prøve på at få magten, men den kan blive usikker og forvirret hvis dens menneske ikke er til at stole på, men sådan lyder det jo ikke til at være hos jer... Hvis du føler behov for at vise hvem der er "lederen" her i nærmeste fremtid bestemt for din søns skyld, så gå ud og træn med hunden og lav øvelser, en god leder er ham/hende der aktiverer hunden og sætter hunden igang smiley da det i en flok er lederen der tager initiativ til jagt smiley


    Det blev rimelig langt, men håber du kan bruge det smiley





  • #67   1. dec 2011 Stavefejl og grammatriske fejl er bestemt gratis smiley Hehe

    *CH*: jeg synes da bestemt vi kan bruge abernes adfærd til at forklare vores egen, specielt hvis der kommer et par genstande indenbords smiley haha .. Så kommer dyttedriften også op i mændene smiley


  • #69   2. dec 2011 Sandra R Tak for dit lange indlæg. Er glad for at der er nogen der kan læse både på og imellem linjerne. smiley Og rart at læse at vi ikke er de eneste der "vanrøgter" vores hund, ved at drille lidt. Jeg har via PB fået lidt inspiration til vinterlæsning omkring flokmentaliteten. Og det er da helt sikkert noget jeg vil kigge nærmere på. Og bare lige som indskudt sætning, vores hund er af den type som helst vil nusses KONSTANT, så vi er nødt til at sige fra engang imellem. Ikke mindst fordi han lægger sig ovenpå os (Hov er det så mangel på respekt fra hans side???) hvis vi ikke lige er optaget af ham. Og han vejer altså 67 kg, så jeg har blå mærker konstant på mine lår. Var for at skære lidt ned på det at vi fik af vide at vi skulle skære lidt ned på det og afvise ham engang i mellem, så han ikke plager sig til kontakt så meget.

    Palle: Tak for din kommentar. smiley Jeg er ikke enig med dig i at det er mangel på respekt at vores hund en gang i sit liv prøver at blive viklet med toiletpapir om maven. Hvad så med alle de stakkels hunde der får tøj på dagligt???? Det er i min bog langt værre. Og igen det er altså en stor hund vi taler om. så når min dreng ligger på gulvet ved siden af ham og somme tider lægger sit hovede på hundens bryst og krammer, så er hunden altså næsten større end ham stadigvæk. Og i min verden er det vel ikke så langt fra alm. hygge hunde imellem. smiley Jeg er dog helt enig hvis det havde været en mindre hund. Hunde bryder sig jo generelt ikke om at blive holdt fast og ligget på. Og alle herhjemme ved at det kun er fordi vores vovse er så stor at man kan. Uhhh forresten så er vores dreng nu også opdraget til at skulle respektere hunde. Vi har fra starten gjort klart at han jo ikke har valgt at bo hos os, så vi skal være søde ved ham. Men tak for dit besyv.


  • #70   2. dec 2011 Hanne L: hov havde nær glemt at sige tak for dit svar. Vi arbejder meget på at tage hensyn til vores hunds størrelse. For det er ofte svært for vores drengs kammerater at forstå at de ikke kan tumle på samme måde med vores hund som med deres egen. Men tja somme tider smutter det og drenge på 9 år er jo altså drenge på 9 år. Vi forsøger at være på forkant.Heldigvis har der aldrig foregået ting der har gjort ondt eller været ubehagelige for hunden. Det har nu oftere været drengen der er blevet væltet når Holger er kommet spurtende, hvis der er blevet leget med pind. smiley

  • #72   2. dec 2011 Maj-Britt: Det ved jeg godt! Var kun for at drille jeg skrev det.....Fordi så mange mente det var mangel på respekt når min dreng lagde sit hoved på hunden, så var det jo åbenlyst at lave en joke om at det samme gjorde sig gældende den anden vej. smiley

  • #74   2. dec 2011 Det var så lidt smiley Altså jeg lægger mig da også nogle gange ned på gulvet til min, og også til min mors to (rottweiler og stor blanding) og nusser og leger med dem, og ja, de kommer da flyvende hen når man lægger sig, så der er intet tvungent der .. Det er bare så nemt at dømme andre folk på det skrevne, for uanset hvad kan man jo ikke skrive ALT hver gang, jeg er også på et andet forum hvor det virkelig er slemt og hvor folk hurtigt er ude at lynche hinanden, det er heldigvis ikke så slemt herinde og synes stadig det bliver holdt i god tone, så det er super rart smiley

Kommentér på:
Min hund bed!

Annonce