{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.561 visninger | Oprettet:

Tinna
Tinna
Tilmeldt:
29. apr 2005
Følgere: 123 Hunde: 5 Emner: 736 Svar: 16.822

Forventer vi for meget af opdrætter? {{forumTopicSubject}}

Har lige talt med min veninde, som er ret skuffet over sin hunds opdrætter - fordi hun havde nogle spørgsmål ang udstilling af sin hund. Men interessen fra opdrætters side er meget lille og svar er ikke til at få.

Det samme oplevede jeg selv, da jeg for nogle år siden for sidste gang skrev til opdrætteren af min egen hund. Der var heller ingen svar at få og igen er interessen for hunden meget lille. En anden veninde havde hund fra samme kennel og da hunden døde, skrev hun self til kennelen, men der kom aldrig svar.

Men når jeg så har beklaget mig en smule til andre venner, er det åbenbart helt normalt, at når hvalpen er solgt - så er interessen for hvalpen væk, specielt hvis hunden blot endte som klappekagehund eller som død. Og det er alt fra små selskabshunde op til store brugshunde.

Men så kom jeg til at tænke på, om vi forventer for meget af opdrætterne af vores hunde? Bør en opdrætter interessere sig for alle de hvalpe de har lavet, efter hvalpen er flyttet hjemmefra og er blevet voksen? Eller er det for meget forlangt?

Forventer du at din hunds opdrætter viser interesse og som det mindste gider give et svar på mails eller trykke "like" til et billede på facebook?

Det er ikke for at hænge nogen ud - blot et virkelig nysgerrigt spørgsmål.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forventer vi for meget af opdrætter?
  • #1   17. aug 2012 Vi forventer at hvalpekøbere sender billeder og update, og vi svare altid selvom der nogen gange går lidt tid. Men har selv prøvet at købe hund og så snart man var ude af døren så var det det. Omvendt har jeg købt hund i tyskland ved en opdrætter som jeg efterfølgende har mailet meget med så tror det er meget forskelligt. Jeg har det sådan at det stadig er "mine" hvalpe/hunde selvom de er solgt smiley

  • #2   17. aug 2012 Jeg informere Peanuts opdrætter og hun svarer pænt, men hun har ingen kontakt med andre af hans søskende. Jeg mener ikke man kan forlange at opdrætter skal være super interesseret i flere år, da de vel også har et liv, men hvis hunden er syg. dør, eller der sker noget stort så kan man da skrive og forvente svar, jeg tror så også at mange købere forventer at opdrætter står til rådighed om alt og altid, det er nok lidt for høje forventninger. Jeg skriver ikke tit til Peanuts opdrætter har gjort det 2 gange på de 10 mdr jeg har haft ham og det var i starten,

  • #3   17. aug 2012 Det er slet ikke 24/7 rådighed der er tale om i nogle af mine eksempler. Det handler om en opdatering og billeder måske hver ½ år - endda færre for nogle.

    Forstår godt en opdrætter ikke har tid til at stå til rådighed hele døgnet for en masse kuld hvalpe - det tror jeg er de færreste der forventer smiley

    Jeg er selv meget interesseret i de hvalpe jeg har lavet. Selvom det ældste kuld er 4½ år gamle, så glæder jeg mig til hver eneste opdatering der kommer smiley


  • #4   17. aug 2012 Jeg har stadig kontakt til Felix's opdrætter og er venner med hende på FB, så hun følger ham jo både her og på FB.
    I starten skrev jeg ofte med hende, men det er så gået lidt af med tiden. Dog har hun stadig engang imellem skrevet hvis hun har læst han skulle til dyrlæge pga sygdom, så hun er stadig interesseret i ham. Synes dog ikke man kan tillade sig at ringe/skrive i tide og utide, for opdrætter har jo også et liv, men synes det er mærkeligt der ikke bliver reageret på hunden er død.


  • #6   18. aug 2012 jeg forventer egentligt ikke andet af en opdrætter end
    at alle deres hunde lever under ordentlige kår.
    at de avler sunde hunde (så vidt menneskeligt muligt).
    at de træner og socialisere deres hvalpe ordentligt.
    at de sikre deres hvalpe får gode hjem (igen, så vidt menneskeligt muligt)
    at de grundigt rådgiver købere i pleje og race særheder.
    at de erkender deres ansvar hvis hvalpen alligevel skulle vise sig syg.
    at de hjælper med råd og vejledning hvis noget alligevel går galt i plejen/håndteringen af hvalpen.

    At jeg så har købt hos en opdrætter som oprigtigt interessere sig for sine solgte hvalpe, er et ekstra pluds som jeg er meget taknemmelig over. Men altså ikke noget jeg ville tage for givet.


  • #7   18. aug 2012 jeg følger osse de 2 kuld jeg har haft,og vi skriver sammen,får billeder af dem osv, jeg blir så glad når de skriver,sender billeder og håber det blir ved sådan,så tror det meget forskelligt hvad opdrætter/køber gør.

  • #8   18. aug 2012 Jeg tænker bare at hvis man virkelig interessere sig for de hvalpe man laver, så stopper interessen vel ikke ved 8 ugers alderen?

    Jeg ville da ønske at den næste hvalp jeg fik kom fra et opdræt der udover sundhed og sind, også har lavet hunden af kærlig interesse for det væsen der kommer ud af det.
    Men det kan da også være mig der er alt for sentimental smiley


  • #9   18. aug 2012 Nej Tinna. Jeg forstår dig udmærket.
    Hvis jeg nogen sinde (skal jeg ikke) selv skulle opdrætte ville jeg også ønske at følge hvalpene.
    Men det er bare ikke noget jeg forventer af en opdrætter.
    Erkender dog det er rigtigt dejligt at have Mia med på sidelinjen selv nu hvor Calle er næsten 2 år.


  • #10   18. aug 2012 Jeg synes at man som opdrætter forpligter sig. Man sætter levende væsner til jorden - og selvom de er solgt videre og ude at ens liv synes jeg stadig man har et ansvar. Om det så er et spørgsmål eller noget mht. Sygdom.

    Selvfølgelig skal man ikke kontakte dem hver eneste uge.

    Men fx. Som Tinna skriver mht. Til udstilling. Nu kender jeg også personen og ved at der i kontrakten står at køber skal udstille x antal gange. At der så ikke kommer svar synes jeg faktisk slet ikke er okay. Det er da lige netop der opdrætter skal træde til og hjælpe!

    Ved dødsfald og anden sygdom synes jeg sku heller ikke det er okay bare at ignorere. Igen - det er levende væsner og det er opdrætter der har sat dem til livs - og måske det var en god idé at tage med i sine overvejelser mht. Næste kuld.

    Jeg mener ikke de skal være der 24/7 men når det opstår sygdom, dødfald eller relevante spørgsmål synes jeg sku det er ringe at der ikke kommer noget som helst respons.


  • #11   18. aug 2012 Jeg forventer svar hvis jeg har brug for hjælp og det ved jeg at jeg får. Jeg er i jævnlig kontakt med Lukas opdrætter, hun følger med og kommenterer ofte på Face...

    Og sådan syns jeg det skal være...


  • #12   18. aug 2012 Jeg ved at hende opdrætteren jeg skal have min næste hund ved har kontakt med ALLE dem der har købt hvalp hos hende igennem de sidste 14 år.. Nogen af hundene lever jo endnu.. Dog gamle og grå.. Men hun siger selv at bare fordi de er gamle interesserer hun sig stadig for dem.. Det synes jeg er ret vildt, men super fedt.. Nogen snakker hun selvfølgelig mere med end andre, hun presser ikke på..

  • #13   18. aug 2012 Line: Det er præcis sådan det skal være - interessen skal vare ved, ellers må det være på tide at finde sig en anden hobby smiley

    Synes det er fedt at hun gør det og jeg ville elske at købe hund fra sådan et sted. Faktisk hellere købe en mindre udstillingsegnet hund fra sådan et sted end at købe en perfekt hund fra en opdrætter der er ligeglad.


  • #14   18. aug 2012 Min opdrætter er intresseret i sine hvalpe, han opdaterer sin hjemmeside (enda på forsiden) hver gang der er sket noget nyt rent udstillings, avl's eller sundheds messigt med en af hans hvalpe.
    Men det er ikke sådan at man på nogen måde skal være forpligtet til at skrive til ham, det er op til en selv, tror han nyder at få en opdate (virker sådan) Men det ikke lige mig i den dur og skrive når min tæve har gjordt noget som ikke har nogen interasse for ham, altså fx en alm update om hende ville jeg ikke sende til ham- sådan er folk jo forskellige. Men her nu hvor hun skal HD AD testes i næste måned skriver jeg med billeder og status og har da også tæt mig og forklare om hvor dejlig hun er og det samme vil jeg da når vi kommer ud og udstille.
    Men ja tror nogle forventer for meget af opdrætter men i dit tilfælde mener jeg bestemt ikke i/du forventer for meget. Folk er meget forskellige også opdrættere, men de skal nu også huske de skal yde en service, sådan har jeg det hvert fald smiley


  • #15   18. aug 2012 Ginger - lige præcis.. Hun laver så show hunde.. Som faktisk klarer sig rigtig rigtig godt.. Så for mig er det jo en win win når det er en show hund jeg skal bruge smiley

  • #16   18. aug 2012 Det kan da godt være at jeg så er helt galt på den med Tjalfes opdrætter:) Vi smser regelmæssigt og jeg har været på jagt med hendes mand og 2 af hans venner, for at Tjalfe skulle opleve det og have støtten i hans mor. Hun står også for trimningen af Tjalfe og hvis der er det mindste så kan jeg bare ringe eller skrive. Jeg ville rigtig gerne have en hvalp mere fra hende men tror ikke hun vil lave mere det ene kuld Tjalfe er fra.

  • #17   18. aug 2012 Jeg forventer intet af opdrætter, og jeg har selv brudt kontakten til denne.

    Men i mange tilfælde kunne det være rart med lidt kontakt i ny og næ. Jeg har selv kontakt med dem, der har købt mine killinger.


  • Lady Pink
    Lady Pink Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 13 Emner: 58 Svar: 265
    #18   18. aug 2012 Jeg har også kontakt med de opdrætter jeg har fået mine hunde fra, bortset fra en, og det til trods for vi bor 10 km fra hinanden..men hun har åbentbart ikke haft lyst til at følge "hendes" hvalp..

    mine egne hvalpekøber har jeg jævnlig kontakt med.. der er nogle man har mere kontakt med end andre.. dem vi har mest sammen med besøger vi..og de besøger os
    resten er flinke til at dende en lille mail med billeder og lidt godt nyt og jeg ELSKER at få disse mail smiley


  • #20   18. aug 2012 Fie´s opdrætter snakkede jeg aldrig med efter hun var hentet, Floyd´s opdrætter, det er en helt anden historie.

    Her er opdrætter mere eller mindre til rådighed 24/7, og vi skriver/snakker meget sammen, derudover, så køber jeg også foder/godbidder gennem opdrætter.

    foretrækker klart den sidste model smiley


  • #21   18. aug 2012 Den første hund vi købte var hos en opdrætter, som vi kun talte med den ene gang og vi spekulerede aldrig over, at det kunne være anderledes.

    De to andre - det har været noget helt andet. Interessen har været STOR for at følge hunden.

    Dybest set forventer jeg ikke noget, men ER nok blevet lidt vant til at opdrætteren viser interesse.

    Skal i øvrigt til kenneltræf i næste uge smiley


  • #22   18. aug 2012 Taler med begge opdrættere af mine hunde og med tidligere ejer af Bøvs.. Men vi taler om så meget andet,end lige hundene.. Det er folk,jeg kender ok godt efterhånden og har alle på face,så de kan følge med hvis de lyster smiley For at købe hund et sted,skal jeg ha en god kemi med opdrætter.. Ellers finder jeg et andet sted,men vi behøves ikke sende hinanden julekort osv smiley

  • #23   18. aug 2012 Jeg nyder at følge mine hvalpe, vi får ofte mail eller sms fra ejerne, nogle gange spørgsmål, andre gange historier og billeder. Da en af tæverne fik livmoderbetændelse, ringede ejeren ulykkelig fra dyrehospitalet, for at fortælle det. Så der er masser af kontakt, og det nyder jeg, også at stå til rådighed altid. Jeg tror ikke, det vil ændre sig, selvom antallet af kuld stiger.

  • #24   18. aug 2012 Jeg har ret tæt bånd med min opdrætter af Micha og hun står altid til rådighed smiley de passer hende hvis vi skal noget og så ses vi også privat hvilket jeg er rigtig glad for.

  • #25   18. aug 2012 jeg forventer af mine hvalpekøbere at de opdatere mig smiley
    det lykkedes ikke altid at have lige god kontakt til dem, men for mig som opdrætter, synes jeg det er ekstremt vigtigt at følge sine hvalpe, det er jo dem, der skal guide mig i den rigtige retning og vise om det jeg gør avlsmæssigt er det rigtige.

    for råd og vejledning står vi også altid til disposition, omvent vil jeg gerne vide hvordan hunden udvikler sig.

    men jeg har selv en opdrætter, der ikke reagere på mine mails, så nu er jeg stoppet med at fortælle nyt om Bianca.
    De to andre opdrættere har jeg hvis ikke daglig kontakt med, så ihvertilfælde ugentlig kontakt, den svenske er jeg ven med på facebook, den danske er blevet min veninde


  • #27   18. aug 2012 Natasja: Det handler da på ingen måde om venskab - det forventer jeg ikke af nogen. Hverken som køber eller sælger.
    Men må da indrømme at da jeg solgte mine hvalpe, lå jeg meget stor vægt på at køberne ville sende mig opdateringer og billeder i ny og næ - ellers blev de sorteret fra, da det for mig virkede som mangel på interesse for hvalpen.


  • #28   18. aug 2012 Connie: Sådan som du og Laila kører det, er for mig FORBILLEDET for, hvordan man som opdrættere kan agere. Det fåes ikke bedre - simpelthen smiley

    Jeg har også købt hund et par steder, hvor opdrætter i starten var interesseret, men så ebbede interessen ud, og der blev end ikke svaret på billeder og mails. Det er deres frie valg, men JEG undrer mig.


  • #29   18. aug 2012 Luna er købt fra en familie, der ville have et kuld hvalpe (med tavle).

    De første 3-4 år sendte jeg fødselsdagskort og julekort, men fik aldrig svar retur. Så nu gider jeg ikke længere smiley

    Har dog fået kontakt til opdrætter på face, og jeg ved at Luna's mor døde ca 11 år gammel forrige sommer, af gigt. Men ellers intet.

    Jeg håber at den næste opdrætter vil være mere interesseret og tage del i vores liv. Ikke at de skal involveres i alt. Men at de evt kan give fif til træning, at de jubler med, hvis vi er gode til konkurrence/udstilling what ever. At man kan spørge til råds.


  • #30   18. aug 2012 Jeanette - ENIG! smiley

  • #31   18. aug 2012 Jeanette: Præcis sådan jeg også har det smiley

  • #32   18. aug 2012 ja, giver alle ret, det er en hjertesag at følge "sine børn" på godt og ondt, Vickys første "kuld" EN dreng Elvis, løb 1 1/2 år gammel fra ejer Margit ud på trafikeret vej ...kørt over død på stedet, vred snoren ud af hendes hånd ringede til mig tårene fik frit løb kunne næsten ikke forstå hvad hun sagde......så fældede jeg også en....eller fler......får tilbagemelding fra de fleste der er avlet her i årenes løb....selvfølgelig flest fra Lene (søster) og Sheeba.men er SÅ glad for tilbagemeldinger.:)

  • #33   18. aug 2012 Vi forventede at vi kunne få hjælp og vejledning af vores opdrætter og det står der også i de papirer vi fik med, at vi kan. Jeg havde dog ikke forventet at få så tæt et forhold til dem. Men det er fantastisk og det bekræfter os bare i at vi valgte at købe hund det helt rigtige sted.

  • #34   18. aug 2012 Tror at mange forventer et tættere "forhold" til opdrætter og/el.hvalpekøber end man får hos langt de fleste. Da Beauty fik hvalpe "ved et uheld" lovede alle mine hvalpekøbere at holde kontakt, ikke noget tæt forhold bare et pic eller en opdatering rt par gange om året, Men jeg blev da totalt skuffet, for jeg har kun hørt fra 1 og det er pga.det er en ven af min søn der købte hvalpen, alle de andre hørte jeg ikke et ord fra da de var gået med hvalpen. Jeg selv sender da stadig billeder til pigernes oopdrætter og de er da 8½ år nu, og vi sender hinanden fødselsdags, julehilsner og jokes osv. med jævne mellemrum.
    Jeg tar virkeligt hatten af for de opdrættere som svarer een hvis man kontakter dem og også at de selv ønsker at se hvordan "Deres" hundes hvalpe udvikler sig, Heldigvis ser jeg at her er nogle her i tråden, det gør at man ikke tænker at alle opdrættere er helt ligeglade med hvalpene når de går ud af døren med de nye ejere.

    Århh. Ane, Det må ha været hårdt. smiley


  • #35   18. aug 2012 jeg er faktisk rigtig glad for at i som købere har den forventning, for jeg har sommetider tænkt, jeg stiller for mange krav som opdrætter

    tak Bente


  • #36   18. aug 2012 Nope Connie. Du er lige som jeg ville ønske alle opdrættere var. Det bør du være stolt af. Du fortjener ihvertfald stor ros for dit engagement=staves. Orker ikke lige at goggle for at stave rigtigt. Syntes meningen tæller mest. smiley

    Jeg har forøvrigt helt samme oplevelse som dig Bente, så er helt enig.


  • #37   18. aug 2012 1000 tak bliver jo helt rørt

  • #38   18. aug 2012 Connie, du har fortjent hvert et ord.

  • #40   18. aug 2012 Vi forventer kontakt til vores hvalpekøbere. I kontrakten står at de har krav på evig hotline fra os vedr. Hunden.

  • #41   18. aug 2012 Jeg forventer som avler, at blive tæppebombet med sms, mails og tlf. kald og masser af billeder, det kommer der også, så stilner det langsomt hen indtil der er enkelte som har brug for et eller andet viden fra mig, og så når jeg har brug for billeder af mine hvalpe når de er voksne, så jeg kan se de er som jeg forventede de skulle være.

  • #42   18. aug 2012 Enig Christina og Snow, jeg syntes du beskriver det herligt, endnu en/2 opdrætter som jeg vile føle mig tryg ved at købe hvalp hos.:-)

  • #43   18. aug 2012 Jeg har kontakt med min opdrætter og hun interessere sig for hendes hvalpe. Har gennem tiden spurgt hende om alverdens ting og hun er altid villig til at besvare mine, til tider, mærkelige spørgsmål smiley

    Vi har nu også snakket sammen om andre ting end hunde smiley


  • #44   18. aug 2012 Jeg elsker når jeg lige pludselig modtager en mail fra en af mine hvalpe der fks fylder 2 år eller lign

    Syntes det vildt dejligt at se hordan de ser ud iosv

    Jeg siger altid til mine kunder jeg meget gerne vil høre og den første uge er jeg altid meget på stikkerne
    Når jeg så føler alt går godt hvalpen er faldet til så slapper jeg lidt af...


    Jeg lader det være op til folk om de har lysten til den sammenhæng
    Tilbyder venskab på face så kan man nemt følge med uden at snage:-)9
    Nogle hvalpe kunder gider ikke den tætte kontakt og det aceptere jeg


  • #45   18. aug 2012 Natascha. nu svare du som køber, hvordan ville du ha det som opdrætter, ville du ikke gerne se hvordan det gik med din hunds hvalpe ? Jeg mener ikke at man skal sende billeder hver uge og være venner eller lign. men bare lige at få et par billeder i løbet af det første år, så man kan se hvordan den har udviklet sig og får en fornemmelse af at den er kommet til et ordenligt hjem. ?

    Jeg forstår godt din holdning, men er bare nys. ang. de andre ting.


  • #46   18. aug 2012 ja, rigtigt nok, men nogle gange er kemien der bare så man bliver venner. smiley det skete med hende jeg fik mine 2 piger fra og vi har nu holdt kontakten i de 8½år, godt nok kun via pc og sms o.l. da hun bor i vestjylland og jeg i Kbh. smiley

  • #47   18. aug 2012 Men Natasja: Nu er der jo kæmpe forskel på hvordan vi har vores facebookprofiler - min er meget åben og jeg har utrolig mange "venner" som er folk jeg ikke kender, men som opdrætter eller har min race eller hundefolk herinde fra smiley Det er for mig et netværk og en måde at skabe kontakter på.

    Mine rigtige venner mødes jeg med - og det forventer jeg ikke af en opdrætter. Men en opdrætter er i samme kategori som den russiske opdrætter jeg følger på Facebook, fordi hendes hunde har min interesse smiley


  • #48   18. aug 2012 Min facebook er også primært hunde og billeder

  • #49   18. aug 2012 Der er faktisk DESVÆRRE en del der er ligeglade med hundende, jeg har selv været ude for især en der kun lige ringede angående praktisk omkring en hund jeg havde i udstationering, og ellers hørte vi intet. Men jeg kender da også mange opdrættere der er rigtig søde, og selv tager kontakten til de nye ejere, og ivrigt følger med over facebook osv.

    Det er i disse tilfælde man skal benytte sig af muligheden for at besøge kennelerne så man kan danne sig et indtryk af personerne bag, for det giver et rigtig godt indtryk af det videre forløb synes jeg selv.


  • #50   19. aug 2012 Jeg tror hvis jeg var opdrætter ( det bliver jeg nok aldrig) så ville jeg gøre alt for at have kontakt med mine små babyer som jeg solgte. Jeg syntes det er kedeligt at opdrætter ikke har kontakt med Peanuts søskende men accepterer at hun ikke er den udfarende kraft i at holde kontakten , jeg skriver som sagt til hende ind imellem og får også pæne svar tilbage.

  • #51   19. aug 2012 Jeg føler jeg har et super forhold til Bazil`s opdrætter, hun vil gerne følge sine hvalpe, da det jo også er rart for hende at vide hvordan det går og hvordan de udvikler sig, både mentalt og fysisk, det må jo også være en opdrætters interesse at se hvordan deres avlsarbjede bærer frugt.

    Min opdrætter hepper med når vi vinder til udstillinger, kommer med gode råd og er bare fantastisk :-))) Kunne ikke have fundet en bedre opdrætter, og jeg synes det er skønt hun følger sine hvalpe når de flytter hjemmefra, men uden at være påtrængende smiley


Kommentér på:
Forventer vi for meget af opdrætter?

Annonce