{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
976 visninger | Oprettet:

Solveig
Solveig
Tilmeldt:
19. jan 2013
Emner: 5 Svar: 45

godt hundehold {{forumTopicSubject}}

Hey HG. Vi har i min familie i længere tid talt om at få hund. Eller det vil sige, min far er ikke helt med på det endnu, med vi nærmer os noget smiley
Men her i dag snakkede jeg med min Mor om det, og vi kom til at snakke om, hvordan andre holder hund, hvor længe hunden er alene hjemme hver dag og sådan noget. Vi har jo en forholdsvis stram hverdag, jeg går i gymnasiert og begge mine forældre arbejder. Men hvordan holder I hund?
Hvor længe synes I maksimalt at den må være alene hjemme i hverdagene? Og hvad gør I ellers så jeres hunde har det så godt som muligt? smiley

//Solveig


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  godt hundehold
  • #1   24. feb 2013 mine hunde er næsten aldrig alene (måske 2-4 timer om ugen)
    Men generelt synes jeg det er okay at en hund er alene 6-8 timer om dagen.
    Derudover synes jeg det er væsentligt først at sætte sig ind i forskellige racer og ud fra dette vælge en race som passer til hvad men kan tilbyde den. Dernæst synes jeg det er væsentligt at læse en del om hundens adfærd, træning, "opdragelse" osv. Her er en del bøger om emnerne både gode men desværre også mange mindre gode. Men spørg endelig hvis du har brug for at få anbefalet gode bogtitler.
    Desuden synes jeg det er væsentligt at hunden har en indholdsrig dag - dette betyder for mig at hunden dagligt kommer ud at gå og opleve verden, at den får den mængde motion den har brig for og at den bliver trænet og aktiveret mentalt flere gange om ugen.
    Derudover er det naturligvis vigtigt at hunden får at godt foder, kommer til dyrlægen når dette er nødvendigt osv.


  • #3   24. feb 2013 Mine hunde er sjældent alene, men de kan sagtens være alene 8 timer, hvilket jeg synes er max.
    De bliver luftet/aktiveret et par timer hver dag (nogle gange mere, andre gange mindre), og det er egentlig ikke specielt aktive racer.

    Det er et stort arbejde at have hund, og man er meget bundet. Alle hunde skal luftes og aktiveres hver dag, for at have et godt liv. De kan ikke nøjes med bare at blive lukket i haven. Derfor kan man ikke bare smide sig i sofaen når man kommer hjem, for hunden har en hel dags opsparet energi som den skal af med.

    Mht. sundhed, så har begge mine været syge. Specielt min cocker har været meget syg, og det er altså dyrt. Min bulldog har epilepsi og det er heller ikke just en morsom sygdom.


  • #5   24. feb 2013 jeg hader når min hund er alene bare en time så den er næsten aldrig alene hjemme

  • #6   24. feb 2013 Hej Solveig
    Jeg ville mene, at det optimale er ca 6 timer som maksimum.
    Mange kan nok også klare 7-8 timer.
    Alt derover er virkelig synd, da hunden jo gerne vil være sammen med jer - der er dens familie smiley

    Udover det at være alene hjemme, er der jo mange andre ting, man skal tænke på smiley
    Nu du selv skriver, at I har en stram hverdag, så tænker jeg på, at I også skal overveje, hvor lang tid I vil have til gåture.
    Det er dog forskelligt fra race til race, hvor meget motion de behøver.

    Og ikke mindst skal der jo også aktivering til smiley træning, leg osv..

    Og det skal der jo også være tid til i hverdagen smiley
    Husk at hvis hunden skal vente på jer i løbet af dagen og I lige kommer hjem og går en tur og fortsætter den travle hverdag, så har den kun gåturen at se frem til på en hel dag..

    Og ikke mindst til at starte med, når man får en hvalp, må der jo også gerne være tid til at gå til hvalpemotivation, træning måske (lydighed/agility?).
    Den skal i hvert fald gerne have god mulighed for at komme ud og blive socialiseret smiley
    Håber det er svar nok smiley


  • #7   24. feb 2013 9 timer alene er fint.. dvs at man kan have et fuldtidsjob og hund samtidig smiley så længe man så bruger tid med hunden når man får fri og ikke render til alt muligt andet smiley

  • #8   24. feb 2013 Jeg er nødt til at spørge jer der mener 6 timer er max - hvad gør i med hensyn til arbejde?

    Almindelig fuldtidsjob er 7 timer og 24 min om dagen, dertil kommer transport til og fra arbejde. Jeg kan ikke rigtig få det til at hænge sammen. Hvis det er synd hunden er selv mere end 6-7 timer, så vil ingen med fuldtidsjob kunne have hund eller?


  • #9   24. feb 2013 Alle som vil gøre en indsats kan da have hund! Det kræver bare man sørger for at tilrettelæggelse sin dagligdag så der er plads til hunden, jeg har fx valgt kun at arbejde fører timer, nogle kan flexe og derved overlappe hinanden så der er en hjemme i mere tid, nogle får hunden passet, andre betaler naboen for at sørge for hunden efter nogle timer, mulighederne er mange hvis man vil give hunden et optimalt liv:)

  • #11   24. feb 2013 Mine hunde er ofte selv op i mod 9 timer dagligt. Vi overlapper som regel hinanden, men jeg må indrømme jeg ser intet forkert i de er selv i 8-9 timer.. Og de virker ikke til på nogen måde at mistrives med situationen

  • #12   24. feb 2013 mine hunde lider ingen last ved at være alene i 9 timer, de sover jo bare smiley Og så er der sgu gang i den når vi kommer hjem. Altså jeg har den overbevisning at hunden ikke aner om den er alene i 6 eller 9 timer. Den sover.

  • #13   24. feb 2013 Tina
    Jeg ville undlade at anskaffe en hund, hvis den hver dag skulle være alene hjemme 7 timer eller mere.
    (og hvis mine arbejdstider ændrede sig, ville jeg - som Isabelle skriver - finde en hundelufter)

    Som udgansgpunkt synes jeg ikke, man skal anskaffe en hund, hvis man ved, den skal være alene 9 timer.Det er min holdning, fordi jeg ikke synes, hunden skal være alene så mange timer i løbet af en dag...Hunden vil jo gerne være sammen med sin flok smiley
    Og når man tænker på, at man også sover ca. 8 timer af døgnet..så er der ikke meget "aktiv" tid sammen derudover.
    Men der kan man jo være forskellig i holdninger smiley

    Og mht at mistrives..så tænker jeg lidt, at man jo ofte først finder ud af, hvorvidt hunden trives med det eller ej, efter man har anskaffet den..og så er det jo for sent at ændre på arbejdstiderne, hvis hunden ikke trives med at være alene så længe.
    Så hellere færre timer som udgangspunkt ville jeg mene smiley


  • #14   24. feb 2013 Åha vores er normalt alene hjemme nå både mande og jeg er på arbejde i 8 timer gerne.. uden problemer.. Hun har også væretog være alene i en hel weekend dog (lørdag sen eftermiddag til mandag middag ) da jeg skulle føde.. Hun blev dog fodret og sådan.. Meeeeen det ikk liige noget som sker hver dag hehe kan man sige første og nok eneste gang =) hun tog det heldigvis helt fint..

    Hun har hundelem og kan selv gå ud i haven og tøffe rundt hvis det er..


  • #15   24. feb 2013 Absolut max alenetid er for mig 6 timer for en voksen hund. Min er alene 2,5 t 2-3 gange om ugen

  • #16   24. feb 2013 jeg undres.. hvordan kan man have et fuldtidsjob og hund? så alle jer I mener simpelthen at man skal være på deltid eller arbejde forskudt for at kunne have hund? hmmm...

    Stakkels en masse hunde i verden over.


  • #17   24. feb 2013 Hullubullu

    Sad netop og tænkte det samme at det åbentbart kun er folk som ikk har et almindelig fuldtidsjob som må have hund hehe =D ifølge mange herinde


  • #18   24. feb 2013 ja.. og slet ikke enlige og fuldtidsjobber smiley

    Jeg sidder og ser på to tilfredse hunde, som sover.. og de har i følge mange et dårligt liv (hvis man sætter det op i tid osv). Hundegårdshunde, alene i 9 timer om dagen + natten, og så kun får 1-2 gåture om dagen smiley


  • #20   24. feb 2013 jeps.. det er helt rigtigt.. Og man kan slet ikke have aktive hunde som jeg (brugsschæfer og malinois).

    smiley Gad vide om folk får 8 timers søvn om natten? for så skal den også være alene i 8 timer eller mere..

    Ej nu skal vi nok lade være med at drille for meget smiley Jeg synes bare det er et skræmmebillede at sætte op, at hunden kun kan være alene i 6-7 timer om dagen. Da det så er de færreste med fuldtidsarbejde så føler de kan have hund, som ellers vil være kanon fantastiske hundeejere.. Det er ikke hvor meget tid man er sammen med sin hund, men kvaliteten af tiden man er sammen..

    Man kan også være sammen med sin hund 24/7 men der intet sker for hunden.


  • #23   24. feb 2013 enig smiley

    Min mor levede sit liv efter deres hund.. Stod op klokken lort om morgenen fordi den ikke gad sove mere osv.. Det gider jeg ikke.. Selvfølgelig stimulerer jeg og er sammen med min hund som han nyder. Men at ændre mit liv fuldstændigt pga en hund? niksen smiley


  • #24   24. feb 2013 Nu har jeg ikke selv hund..
    Men min mors puddel er alene fra hun tager på arbejde klokken 6:45 og kommer hjem igen ved klokken 15-16.
    Chipper lider ingen last, selvom han dog så sig fri for at stå så tidligt op.
    Jeg synes det er ærgeligt at folk med fuldtids arbejde skal stemples smiley


  • #25   24. feb 2013 Mine er alene max 10 timer, 2-3 gange om ugen, resten af ugens dage har jeg dem med rundt så meget det er muligt, men 3-4 timer er de da alene flere gange om ugen.
    Jeg ville så aldrig lade kun een hund være alene i så mange timer, mine har jo hinandens selskab smiley
    Vi går en lang tur hver dag på ca. 4-8km. og ellers er de i haven hvis de har lyst.
    De mangler ikke noget og er glade og tilfredse smiley
    Men det er jo også familiehunde jeg har og de har slet ikke samme behov for stimulering som eks. en schæfer. Til gengæld har de så enormt stort behov for at være sammen i familien.


  • #26   25. feb 2013 Man kan uden problemer have et fuldtidsjob og hunde. Intet problem i det. Overhovedet.

  • #28   25. feb 2013 Nogengange sider jeg med en følelse af at alt den snak, bortforklaringer, retfærdiggørelse og rakken ned på folk med en anden mening, faktisk bunder i dårlig samvittighed, hvad får ellers folk til at himle op hver gang disse tråde dukker op og os med holdningen om at hunde ikke bør være alene i 8 pluds timer? Hvis man mener at det er ok med ens egen hund så er det vel det? Hvorfor ikke bare være lidt saglig og gøre opmærksom på at hos jer er det sådan, hos mig hedder det max 6 timer det er for mig det maximum JEG mener at hunde bør være alene, nogle hunde kan lære at være alene i mange flere timer, fint men det er bare ikke MIN mening at det er ok, at du mener noget andet er da fint så skriv det og stop klynkeriet!

  • #29   25. feb 2013 Alle har da et valg, vil man have hund og ikke lade den være alene i mange timer så finder man en løsning, der er ingen undskyldning for at lade hunden være alene mere end man selv har det godt med, der findes Flextid, deltidsarbejde, hundepasning, luftningsordning, nabohjælp og mange andre muligheder, alle der vil kan holde hund på en for dem forsvarlig måde!

  • #30   25. feb 2013 Allergisk, du har en god pointe smiley
    Chip var godt nok vant til at min far var hjemme de første 3 1/2 år af hans liv da han var førtifspensionist. desværre døde min far så det stoppede.
    Men han er vant til en mindre tur på 15-20 min morgen og aften og så en længere gåtur om eftermiddagen på 20-45 min.
    Alt afhængigt af vind og vejr da han ikke gider hvis det blæser, regner og/eller koldt, trods han får dækken på.
    Han er da også en ældre hund på 10 1/2.
    Men jeg sybes det er fint hvis folk er uenige, så længe de ikke stempler en som dårlig hundeejer fordi man ikke gør som de.


  • #31   25. feb 2013 Normalt max 9 timer, dog kun dette tre gange om ugen..
    Men tingene ændres og Rune er blevet arbejdsløs, så nu er polly næsten aldrig alene, og næsten nyder alene tiden når den er;)


  • #33   25. feb 2013 Heidi l hvorfor mener du at næsten ingen kan have hund hvis den max må være alene i 5 timer? Det er da bare et spørgsmål om at indrette sig, pasning, Flextid, naboluftning, dagpleje mulighederne er da rigtig mange:)

  • #34   25. feb 2013 Jeg tror, jeg må have overset et par indlæg i den her tråd smiley
    For hvem taler om "etisk korrekt" og at "folk med fuldtidsarbejde skal stemples" eller hvem hævder "at folk der går på arbejde fuld tid ikke bør have hunde." ?
    Jeg stempler ikke selv folk, der vælger at lade vovsen være alene 9 timer om dagen. Jeg ville bare ikke selv gøre det.


    Bodil..jeg kunne ikke have sagt det meget bedre selv.
    Det er jo netop bare den individuelles mening smiley

    ------------------------------------------------------------------------------------

    LIne
    Apropo dine tanker om, hvorvidt folk indretter deres liv efter deres hund.
    Jeg valgte selv at vente med at få hund, til jeg havde et job, der gjorde det muligt for mig kun at være væk 6 timer om dagen. Havde jeg ikke haft den mulighed, havde jeg ikke købt en hund, så det er måske at "indrette sig"..?
    Og nu hvor jeg har hende...ja hvis jeg møder en mand med børn, så har det altafgørende betydning i min verden om børnene kan respektere min hund og behandle hende godt. Og at manden vil have hund! smiley For hun ryger inden steder ! Så det er vel også at indrette livet efter vovsen... ?
    Sa ja jeg indretter mig nok, sådan så jeg ved, at hun trives..ligesom jeg ville indrette mig, hvis jeg blev forælder.

    Min hund har ikke valgt mig som ejer, så jeg føler, hun fortjener, at jeg indretter mit liv efter at være blevet hundeejer, fremfor at fortsætte med livet som det var, før hun kom til.
    Det ser jeg intet galt i...slet ikke når jeg tænker på, at hun så skulle være alene hjemme (en del) weekendnætter og ligge og vente på, at man blev frisk engang næste eftermiddag.
    Nej så vil jeg hellere have overskud og tid til min vovse smiley

    Og jeg svarede Solveig med udgangspunkt i, at hun skriver, at familien skal have én hund og at familien har en "stram hverdag". Hvilket jeg umimddelbart forstår som "travlt" og hvis famlien render rundt til aktiviteter, træning (hvilket mange forældre jo også gør nu om stunder) osv. så efterlader det måske endnu mindre tid til hunden, hvis man i forvejen er væk 8-9 timer om dagen.

    Og LIne og Hullubullu
    Nu skriver i jo netop "hundE"..så jeres hunde har jo hinanden mens I er væk. Det synes jeg også er noget andet, end at hunden er alene.
    Men det er ikke jo alle, der har mulighed for at have flere hunde. Hvilket jo også kræver endnu mere (fri)tid..dobbelt tid på træning osv. smiley


  • #35   25. feb 2013 pernille - at vi skriver hunde er ikke ens betydning med at at de har glæde af hinanden når de er alene.. Jeg vil aldrig lade mine hunde gå sammen når de er alene i så mange timer.

    Vores er opdelt..

    Og grunden til at vi reagerer og undrer sig over det med fuldtidsarbejde er, at der er nogen som skriver at maks 6-7 timer og hvis ikke, så kan man ikke have hund..
    Ingen dårlig samvittighed her.. Jeg kigger på mine hunde, og de nyder deres liv.


  • #36   25. feb 2013 Hullubullu
    Okay..må jeg spørge hvorfor?...det har jeg bare aldrig hørt om nemlig smiley

    Jeg har bare misset der hvor der står "maks 6-7 timer og hvis ikke, så kan man ikke have hund.."
    Jeg har mere læst det som folks individuelle mening..


  • #37   25. feb 2013 hvorfor de er opdelt? smiley

    Da vi fik den ene hund på 1½ gammel sprang den på min og ville bare nakke den. Dette sker ikke mere, men jeg vil ikke tage en chance ved at de kan blive dødelige uvenner og så flyve på hinanden uden vi kan stoppe dem.
    Dette ville jeg også gøre hvis det var en hel lille valg, af samme årsag.


  • #39   25. feb 2013 Jeg har ingen skrubler eller dårlig samvittighed over mit hundehold !!!

    stopper med at klynke, undskyld mange gange min undren !


  • #40   25. feb 2013 Hullubullu
    Okay..hvis jeg anskaffede en hvalp, tror jeg aldrig, jeg ville tænke tanken at lade den gå for sig selv mens den ældre hund gik for sig selv også..I min verden ville de nok bare helt automatisk høre sammen smiley
    Det er nok delvis fordi, at jeg er vokset op på den måde, da mine forældre begyndte at få hund og havde flere på samme tid.

    Men det er måske også fordi, du har haft den erfaring, som du har haft, at du også ville gøre det, hvis du fik en hvalp?..tænker jeg..
    Nå men nu tog snakken jo også lige en drejning væk fra Solveigs spørgsmål smiley

    Isabelle..
    Ja det var vist den der fjer, der blev til en hel klukken..


  • #41   26. feb 2013 pernille - nej jeg havde samme mening inden min kedelige erfaring smiley Men jeg er da helt sikker på at det sagtens kan fungere for andre smiley jeg tør bare ikke tage chancen, at en eller anden dag, bliver de lige uvenner. smiley

    Jeg tror også mere det bare handler om at vi så mange gange har læst at hvis hunden er alene mere end 6-7 timer så kan man ikke have hund, nødvendigvis ikke i denne tråd, men i andre.. Og det synes jeg bare er et skræmmebillede.. Ked af hvis i troede det var jer personligt mine udtalelser var henvist til smiley


Kommentér på:
godt hundehold

Annonce