{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.916 visninger | Oprettet:

Hvalpe biden, gøen, tisseri trods renlig {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg er for nyligt blevet hundeejere til Marley på nu 12 uger. Han er en blandingshund af Fransk Bulldog (75%) og beagle (25%).

Han er en sød hund, der til tider er HELT ustyrlig smiley

Han får en gang imellem nogle flip, hvor han løber vildt rundt i lejligheden ind imellem og under alle møbler og vil slet ikke høre efter, når vi bestemt gør opmærksom på, at det ikke er i orden.

Derudover bøvler vi utrolig meget med, at han bider os konstant. Her hjælper det ikke med et bestemt nej, sætte ham væk fra os, ignorere ham eller andet. Han bliver ved og ser det som leg. Han bider os til blods og hårdere og hårdere. Det er nu noget dertil, hvor det er svært at ignorere ham, når han bider.. Andre gange snapper han ud efter vores hænder, når vi vil ae ham og vil ikke stoppe igen. Sidst men ikke mest er det også en sikker vinder, at han snapper ud efter os, hvis han ikke får opmærksomhed hele tiden. Hænder som ører, næse og andet, når han kan komme til det.

Når han møder andre hunde, skulle man tro, at han var en rottweiler af størrelse - tror han selv smiley Han bliver utrolig vild og gøer som en gal af hundene og vil gerne snappe ud efter dem. Når vi sætter os ned på hug for at berolige ham, flyver han i vores hænder, når vi ikke er nødsaget til at trække ham afsted med os. Han vil ikke med os og trækker helt vildt i retning af hunden, vi passerer forbi.
Vi bøvler også med, at han gerne vil gø indenfor, hvilket vi ikke synes er i orden. Slet ikke når vi skal tænke på, at vi bor i en boligblok med andre beboere. Her stopper han ikke ved et bestemt nej.

Han er blevet hurtigt renlig, da min kæreste går hjemme for tiden og derfor kan tage ham ud, når han har spist, sovet, leget og efter Marleys behov. Men de sidste par dage har han tisset på gulvtæppet i stuen, trods han bliver luftet tit.

Derudover har vi også problemer med, at han slet ikke vil lystre os - det er kun, når han selv vil smiley - Vi ved at det tager tid, men han er samtidig stædig og har sin egen vilje smiley

Vi finder det meget besynderligt, da han får gåture 2-3 gange dagligt og resten af tiden ned på græsplænen, hvor han besørger normalt. Hans biden kan vi ikke helt forstå, da han har masser af legetøj, der kan stimulere ham og når hans tænder/gummer klør samt aktivitetsbold. Vi prøver at lære ham kommandoer - én ad gangen - lige nu "sit" med godbidder, når han lystrer samt der leges med ham udenfor, så han kan få brugt noget energi smiley

Vi håber, at I erfarne hundeejere kan komme med nogle råd, fif, tricks eller andet, som vi kan afprøve og som forhåbeligt vil hjælpe os smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe biden, gøen, tisseri trods renlig
  • #1   26. maj 2013 1. Ustyrligheden hører stort et alle hvalpe til smiley Det skal nok stoppe hvis i forsætter med at arbejde med det

    2. Bider gør stort set ALLE hvalpe før de begynder at skifte tænder, og det gør ond som én i helvede, men forsæt arbejdet, og så skal det osse nok gå væk

    3. Tisser på tæppet... Vask tæppet og rengør med rodalon, for nu lugter det jo af toilet... tjek evt efter blærebetændelse smiley

    Psssssst han er KUN 12 uger smiley Han er altså baby endnu, og man kan ikke have lært alt som 12ugers hvalp smiley


  • #2   26. maj 2013 Alle hvalpe får løbe flip af og til, mine på snart 2 og 4 gør det stadig... det er helt normalt ....

    mht til tisseri, så kan han have en urinvejsinfektion ... har han det skal den behandles, og renlighedstræning er omsonst ... så afklar det hurtigst muligt ved dyrlæge ... ellers er det tålmodighed, megen megen ros uden, og man ignrerer inden, man skælder ikke ud ...

    Alle hvalpe bider, og mange er gamle inden det stopper helt, et fast NEJ, fjerne ham og tilbyd legetøj, som når han tager det så roses han stort ... det tager månder ...

    En hvalp er ikke lydig, den skal fristes og lokkes, leges til den den skal, og når den gør hvad man ønsker så roses og gives godbidder ... også dette tager måneder, og der kommer gode og mindre gode tider ... igen tålmodighed og kærlighed er nøgleord ... straf og skæld ud hører ingensteder hjemme ....

    Men indlæring af at NEJ = stop ....


  • #3   26. maj 2013 Bidehæmning trænes ved at bide og bla derfor bider hvalpe, det er en vigtig del af deres udvikling og socialisering. Pib højt og vend ryggen til . I det øjeblik han stopper roser i og genoptager kontakten. Afled ham med tyggeben, når han bider.
    Hvalpeflip, hvor de suser rundt i stuerne og skaber sig er ikke noget I skal irettesætte, det er helt normalt og jo mere I "kører med op" jo vildere bliver det, så bare ignorer det. Husk at aktivere jeres hvalp, søg på nettet om aktivering af hund og tricks og lydighed. En træt hund er en glad hund. Endelig et stort tillykke med at I har fået en sund og norml hvalp, forbered jer på et år med hårdt arbejde og masser afbtålmodighed:-)


  • #5   26. maj 2013 Giver kamilla helt ret, det tager tid det hele, og i har kun haft ham i 4 uger ro på. Se ect denne side.

    http://www.netdyredoktor.dk/hund/hundeskolen/fysiskmental-udvikling/7-til-12-uger.aspx

    http://www.netdyredoktor.dk/hund/hundeskolen.aspx


  • #6   26. maj 2013 Det er heeeeeelt normalt. I bliver nødt til at have nogle lavere forventninger til hvad han skal kunne og er i stand til at forstå i den alder.

    1. Hvalpeflip. Jeg prøver ikke at irettesætte et hvalpeflip eller få hvalpen til at falde til ro. Det gør kun os begge frustrerede. Istedet for tager jeg hvalpen ud og så farer vi begge rundt som tossede og får brændt krudtet af.

    2. Hvalpebideri. Piv og ignorer. Der er rigtig mange hvalp der bare synes det bliver ENDNU sjovere hvis man piver eller irettesætter, så det er vigtigt at ignorere, hvis I ikke kan være i fred, så op på en stol, giv hvalpen time out i 30 sekunder osv. Jeg stod rigtig meget på vores trappe da Lia var hvalp. Og det tager TID. Der kan godt gå mange uger/måneder inden den fiser ind (jeg har hyrdehund, så der kommer lige en gang hyrdenapning oveni). Begynd med "nej"-øvelser for at lære hvalpen selvkontrol, det kan nogle gange hjælpe lidt på det. Lad være med at skifte metode hele tiden, det forvirrer kun hvalpen.

    3. Tisning på tæppet. Rens med Rodalon og hold godt øje med ham. Tisser han udsædvanlig meget, så skal I en tur til dyrlægen for at tjekke om han har blærebetændelse.

    4. Lydighed. Han er 12 uger... smiley Bare bliv ved stille og rolig, det skal nok komme.


    Og ja... alt det ovenstående er en af grundene til at jeg ikke er ubetinget vild med at have hvalp. Jovist er hvalpen sød og dejlig og den mest nuttede hvalp i hele verden, men pyyyyha der er meget arbejde. Jeg er altid lykkelig når jeg endelig står med en nogenlunde fornuftig unghund. smiley


  • #8   26. maj 2013 Han er 12 uger.... o.o hvad regner i med? Herregud min på fra januar 2012 ræser da også rundt som en tosset når det lige stikker hende smiley og hun gumler også gerne i leg endnu, men ikke så det gør ondt.

    Hvalpetænder er skarpe - lev med det og lad være med at brug en lidt "stærk" håndcreme den næste tid. Det gør nullernaller smiley Jeg sagde aaaauuuvvv temmelig skingert (for at imitere en anden hvalp som vræler op hvis det gør ondt eller bliver for vildt) og masser af ros når hun slap - hvortil hun gerne blev så glad at hun begyndte at bide igen og jeg sagde aaaauuuv igen... -.- det tager laaaaang tid. Er han for strid og ignorerer dit av selvom du har sagt det flere gange, så rejs dig og gå. Det er ikke sjovt at lege når du bare går.

    Sit, dæk osv. tager også tid. Han er ikke ulydig. Han er stadigvæk kun 12 uger og skal lære det. Beaglen har jeg altid hørt ikke lige skulle være kendt for at være den skarpeste kniv i skuffen, så det er gentagelse, gentagelse og atter gentagelse og det tager tid.

    Træn 5 min flere gange dagligt - ikke længere tid end du kan holde hans opmærksomhed og ikke køre ham træt. Godbid og ros når han sitter.
    Måske skulle i prøve nogle træningshold? Så får i gode fif og han får nogen at lege med i frikvartererne.

    Han skal også først lære hvad ordet nej betyder. En rigtig god en er at lægge en godbid et stykke fra ham. Når han kigger på den, forsøger at tage den osv. så siger du nej og evt sætter en hånd på godbiden så han ikke kan tage den. Han må ikke få godbidden. Hver gang han får et nej og i stedet retter opmærksomheden mod dig så skal han have ros og en anden godbid. Når øvelsen er slut, skal du tage godbiden på jorden og lægge den væk. Han må ikke få den.
    Derigennem kan han lære at nej det betyder han gør noget han absolut ikke må og der er så tilgengæld godbidder og nussen hvis han holder op og kommer hen til dig i stedet.

    Hvor meget får han lov til at lege med andre hunde? Jeg synes lidt den adfærd du beskriver på tur, lyder som om han gør alt hvad han kan for at gøre opmærksom på sig selv og indbyde til leg - også selvom han snapper. Det kan også være opfordring til leg. Smider han sig ned på forbenene med måsen i vejret, så er det også indbydelse til leg. Det er super vigtigt at han får lov til at møde andre hunde og lege med dem.


  • #9   26. maj 2013 Og når i så har afrettet ham og synes i har jordens dejligste hund, så må i ikke gå nedenom og hjem når han bliver ulydig igen omkring 10-12 måneders alderen.
    Så er han "bare" blevet teenager og bliver akut døv, dum, glemsom osv. smiley


  • #10   26. maj 2013 Afsted til hvalpetræning. Her lærer I en masse som kan hjælpe på problemerne. Det skal tages i opløbet, for det er ikke nemt at rette en voksen hund op.

  • #11   26. maj 2013 Hvorhenne i landet bor du? Kan anbefale Karmdal ved Esbjerg. Min favorit derude er Susan, men alle deres trænere er super dygtige.

  • #12   26. maj 2013 Hvis han ikke forstår hvad i siger, så kan han jo ikke lytte. Han ved ikke automatisk hvad nej betyder.

    Tålmodighed og konsekvens er nøgleordene. Gør det samme hver gang han gør noget han ikke må, så hans hjerne eks kobler det at han bider sammen med at al leg og opmærksomhed forsvinder. Det tager tid.

    Bare glæd dig over at han allerede er renlig. Vores var da ikke helt renlig før hun var 6 mrd, og så kom hun i løb, og så var der yderligere tilbagegang. Det er jo kun en lille baby du har, tænk på hvor lang tid det tager at opdrage menneskebørn :o)


Kommentér på:
Hvalpe biden, gøen, tisseri trods renlig

Annonce