{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.356 visninger | Oprettet:

Hvad skal vi nu ????? {{forumTopicSubject}}

Godmorgen I dejlige mennesker og ikke mindst jeres dejlige hunde..

Ja så det dagen derop, hvor vores dejlige Boomer dreng tog vejen over regnbuen op til alle dem som vi har kære der oppe..

smiley smiley smiley smiley smiley smiley

Vi går og leger med tanken om ny hund, men vi så bange for at vælge forkert smiley
Vi har haft en del hunde igennem vores liv, alle dejlige hunde, som vi har mistet alt for tidlige pga. forskellige ting og sager.

Boomer er den vi har haft i længst tid og vi har NYDT hvert øjeblik med ham. Men alderdom kan man jo ikke gøre noget ved, og hans organger var ved at give op. Derfor tog vi det svære valg at han skulle havde fred inden han ville få smerter osv.
Han var en dejlig Berner Sennen på 10år og 8 måneder..

Vi står nu og vakler RIGTIGT meget. Hvad skal vi ???
Vi har hørt rigtig meget om syge berner , samt de har stor risiko for cancer. Rigtig mange følge sygdomme osv.
Selv Boomer drengen har været igennem en operation for cancer og hans stamtavle har INTET sygdom el. lignende, og hans forældre havde begge 0 i AD/HD men alligevel havde han en hofte på c.. Ikke at vi har mærket meget til det skal lige siges, men alligevel..
Han havde en DKK stamtavle, samt den avler vi købte fra gik rigtig meget op i ALT, ingen smalle steder. Han blev også hvalpe testet, så alle hvalpe kom til den rette familie smiley

Vi kender en del med hunde med super flotte stamtavler og de har bare mange problemer i forskellig grader..

Vi har heller ikke lige 5-10000kr der står hund på DESVÆRRE, da vi jo selvfølgelig valgte at bruge en del penge på at få Boomer undersøgt 100%, samt så kommer der aflivning osv..

Vi har jo også Anton en lille dejlig dreng på 2½år et gade kryds smiley som kom ind i vores liv da vi mistede Bendji af hjerne betændelse.
Han er MEGET ked i dag..
Han er ikke til andre små hunde, men mellemstore og store og mega store ingen problemer, tror han selv tror han er en Berner grinn..

Samt vi har en datter som ikke tåler korthåret hunde, så hvad vælger vi ???
Vi har fået tilbudt en dejlig meget glad golden retriver på 1år, rimelig aktiv, meget glad for børn osv.
Han er skilsmisse hund.
Hans menneske mor er dagplejer så han er meget socialiseret, han er dog VOLDSOM madglad smiley smiley
Nem at gå ture med osv. ELSKER andre hunde..

Vi er en aktiv familie, som altid har vores hunde med.
Jeg er førtidspensionist, har en del sygdom, så i perioder kan jeg ikke så meget, dog går jeg de lange/korte ture som jeg kan holde til..
Vi bor tæt på stand og skov samt vi har en meget stor have. Stort hus. MEN lille bil smiley smiley :D hehe.

Nu er det så kan vi klare om ung hund som har noget erfaring på bagen eller er en hvalp bedre.
Hvad slags ??? stamtavle eller uden ???
Ja spørgsmålene er rigtig mange..

Det hvis et lidt rodet oplæg denne gang men håber I forstår..
Håber I vil give jeres besyv med..


Kommentarer på:  Hvad skal vi nu ?????
 • #1   6. dec 2013 hvis overskuddet til træning og aktivering er meget svingende grundet din sygdom, vil jeg råde dig til en voksen hund remfor en hvalp...

 • #2   6. dec 2013 Jeg siger det samme som Linda, og styr gerne udenom de mere aktiveringskrævende racer. Jeg ville ikke tage en retriever hvis ikke energiniveauet er til en aktiv hund. På det punkt kan de ikke rigtigt sammenlignes med berner.

  Mine umiddelbare bud i prioriteret rækkefølge:

  Clumber spaniel http://www.spaniel-klubben.dk/?page_id=285
  Lagotto Romagnolo http://www.lagottoklub.dk/index.asp?DocumentID=735
  Afghansk mynde http://www.myndeklubben.dk/index.php?OpenPage=racer/afgh.html
  Collie http://collie.dk/DK/Collien.aspx

  Fire meget forskellige racer, men alle med relativt lang pels og sådan "nogenlunde" begrænset aktiveringsbehov. Jeg er tøver alligevel lidt ved collien, da den er den mest opmærksomhedskrævende af de tre. Clumberen tror jeg vil bedst matche bernerens aktivitetsniveau, men afghaneren er vistnok den sundeste af de tre racer. Lagotto er til gengæld allergivenlig.

  Men du kan selv se på dem, og se om det er noget der kan fange jeres interesse.

  Jeg tænker at i skal prøve via specialklubberne for de racer i er interesseret i, at høre om der er noget til omplacering. På den måde kan i finde en voksen hund via et netværk af folk der ved noget om racerne. Gennem klubberne bliver det så med tavle, men til gengæld er omplaceringshunde gerne noget billigere.


 • #3   6. dec 2013 Jeg stemmer i med de andre, en hvalp er på ingen måde lettere end en unghund/voksen hund ....

  Men til gengæld mener jeg godt at I kan tage chancen med Golden Retrieveren, der er i den race mange gode familie hunde, den skal nok af sted på mindst en lang tur om dagen, men kan du i perioder kun klare korte ture, så er der vel en anden der kan klare den længere ....

  Har selv prøvet at få hund da den var 19 mdr. har aldrig fortrudt og der er mange af hvalpetingene man bare undgår .....
  Kan dog helt klart mærke at den har nogle præg der ikke kommer fra os ...

  Du skriver I er aktive, at I bor ved natur = gode lufte muligheder så kan ikke se at Golden ikke skulle passe til jer ...

  Kan I lide hunden, virker den rar og venlig, og kan den med Anton så kan jeg ikke se der skulle være noget "farligt" ved at tage chancen ...

  Kunne I evt. få lov at passe den en weekend/ nogle dage ??


 • #4   6. dec 2013 Hejsa

  Det heldigvis ikke så tit jeg er så dårlig jeg ikke kan gå/aktivere dem og når jeg ikke kan har jeg da både to store tøser samt min dejlige mand som gerne griber hunde snorene når de har fri fra skole / arbejde..

  Gør bestemt ikke noget hunden er aktiv, den skal nok blive luftet osv. Samt når jeg selv er aktiv så rider jeg meget og der kunne den/ de nemt komme med.. smill.

  Har lige snakket med hende med Golden og hun var HELT med på vi lånte/passede den en weekend over, for lige at se drengene sammen..
  Anton er lidt sippet så tror der skal et par dage til inden han evt. ville acceptere en ny ven smill..


 • #6   6. dec 2013 Jeg plejer at være meget tilbageholdende med at anbefale goldens, men det er fordi mange tror at det er en sofakartoffel og det er det bestemt ikke.

  Men jeg ville ikke tøve i dit tilfælde. En retriever "indordner" sig. Den vil hellere end gerne motioneres men den kræver faktisk nok mere mental motion end fysisk motion, HVIS man skal vælge en dag.

  Hvis det var mig der påtænkte at få denne golden, så ville jeg nok aftale med ejer at prisen skulle være en HD- og AD fotografering. Forstået på den måde at det ville jeg betale, men så ville jeg til gengæld heller ikke give noget for hunden. Og jeg ville få det gjort INDEN jeg sagde ja tak. Hvad der så skal ske og hvem der betaler HVIS hunden har HD og/eller AD, må man jo så blive enige om.


 • #8   6. dec 2013 Spændende, håber I før besøg så nogle dage. kunne være spændende at høre hvordan det går smiley

 • #9   6. dec 2013 Nu har jeg været syg i 12 år, og er som du, rigtig dårlig ind i mellem, men det har aldrig afholdt mig fra at have hunde som kræver sit, vil man havde det til at fungere, så kan det også lade sig gøre.
  nu ved jeg ikke hvad du fejler, men her er de daglige ture med til at holde muskler og led i gang, også selv om jeg har møg ondt, mentalt afholder hundene mig i at blive skingrende vanvittig over situationen smiley
  nogle dage går vi laaange ture, andre dage en kortere tur, men vægter så et sted hvor hundene kan løbe og tonse.
  jeg havde ikke været bange for at løbe an på den retriever du har kik på


 • #10   6. dec 2013 Jeg er også selv syg med leddegigt, men har stadig en hund som kræver sit. De dage hvor jeg er meget træt for hun ture derefter. Og er enig med de andre, en golden kræver faktisk en del, men er en skøn hund smiley
  Jeg kender et par som gik fra Berner sennen til Leonberger (min race) netop pga den høje risiko for kræft. Men jeres fik da alligevel en høj alder smiley


Kommentér på:
Hvad skal vi nu ?????

Annonce