{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
10.577 visninger | Oprettet:

camilla t
camilla t
Tilmeldt:
17. mar 2012
Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56

Løs hund vs løs hund i hundeskov {{forumTopicSubject}}

Jeg er netop kommet hjem fra en tur i hundeskoven med min meget godmodige engelske bulldogtæve. Her møder jeg meget ubehagelig fyr med schæfer i snor.
Vi kommer af skovsti og han kommer ud fra siden, jeg kan først ikke se hunden er i snor (slipline). Schæferen ser ung ud og hopper begejstret da min hund løber imod ham. Ejeren siger på meget ubehagelig måde at jeg skal kalde min hund til mig, hvilket jeg selvfølgelig gør... Og hun kommer altså med det samme. Jeg siger så hun er en meget godmodig tæve ( havde nu noteret mig at schæfer var en han, og han så stadig meget legesyg ud)
Nå, siger han og går.
Jeg møder ham igen kort efter, og da jeg ikke har set ham i skoven før, siger jeg du ved måske ikke det er en hundeskov og hundene gerne må gå løs?
Herre Jemini, manden gik berserk. Jeg skulle have min hund under kontrol og det sagde sig selv at når han nu havde sin hund i snor skulle jeg også tage min hund i snor.
Vi bor i område med mange grønne områder og anden stor skov tæt på hvor hunde skal færdes i snor, så hvis han ville undgå problemet kunne han jo lufte sin hund der... Ak og ve. Nu var jeg idiot og en doven hundeejer......
Han siger så, at han havde sin hund i snor så han havde sin ryg fri i det tilfælde at den bed.
Meeeen det mener jeg ikke er rigtigt. (Uanset hvor uretfærdigt det må synes) så er hundeloven mig bekendt sådan at hund der skambider uanset om den er i snor eller ej har ansvaret. Har jeg ikke ret?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Løs hund vs løs hund i hundeskov
  • #1   7. jan 2016 Hunden MÅ gå løs ja, men de SKAL ikke, og det skal andre respektere

  • #4   7. jan 2016 Den løse hund får skylden... sådan er det. Han har ret, men ja han kunne gå andre steder..

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #5   7. jan 2016 Jeg har nu læst hundeloven igen og igen.. Det er hunden der skambider der får skylden uanfægtet at den er i snor. Og bortset fra det så er en slipline til en Schæfer vel ikke forsvarligt, i tilfælde af den er agressiv. Hundeloven taler om fast Line.
    Jeg er på ingen måde tilhænger af hundeloven, men af at have ret.. LOL .
    Loven er loven uanset hvor uretfærdig den må synes at være.
    At manden er en klovn er der desværre ingen lovgivning imod.


  • #6   7. jan 2016 Du må ikke have din hund løs hvis ikke du har kontrol over den/lader den rende hen til andre uden de har sagt ok.

    Reglerne gælder også i hundeskoven og din hund må simpelthen ikke tage kontakt til andre med mindre det er aftalt.

    Og så vil jeg lige komme med en betragtning fra den anden side - din hund er godmodig, den er venlig, den vil lege. Min hund bryder sig ikke om fremmede hunde, så hvis din hund render hen til min så KAN det ende med bid. Så HUSK for guds skyld at du ikke ved, hvilken slags hund din egen render hen til - uanset hvor godmodig din egen hund er smiley

    Og nej, render din hund hen til den anden i snor, så går det ikke pr. automatik ud over hunden, der bider, hvis det er den anden ejer, der ikke overholder loven.


  • #7   7. jan 2016 Jeg er bestemt tilhænger af hundeloven, der er så mange skønne ting, blandt andet at man ikke må bruge hunde til hundekamp, at man ikke til stadighed må holde en hund bundet, at man ikke må lade hunden strejfe osv osv smiley

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #9   7. jan 2016 Ja, ja bevares.
    Nu er det jo ikke lige de paragraffer der omtales mest. Heller ikke i tråden her.
    Vi har vel alle hørt om hunde der er blevet "uretmæssigt" aflivet.


  • #10   7. jan 2016 Jeg tager altid Mocca i snor, når jeg møder andre hundejere på tur, og jeg forventer det samme fra den anden side, hvilket folk som dig gør, at man ikke kan forvente.

    Og jeg giver intet for "den gør ikke noget" - det er en så ualmindelig naivitet fra ejers side at tro, at der ikke sker noget - du kender ikke den andens hund.

    Bevares manden ikke brugte sig at de pæneste udtryk, men du havde heller ikke fået roser fra mig, hvis det havde været os to, der havde mødtes på den tur.


  • #12   7. jan 2016 Hunde i snor får ikke skylden, hvis løs hund løber over, og hund i snor bider/forsvarer sig !!!!!

    At der har været en masse historier om dette er blot for at råbe dumme hundelov igen og igen. Hvis alle blot havde styr på deres hund, og ikke generede andre, så ville det hele være nemmere.



  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #14   7. jan 2016 Det er en lille hundeskov. En skov hvor jeg har gået i 16 år. Alle går med deres hund løs, med denne enkle undtagelse. Formoder man går med sin hund løs i en hundeskov, fordi man kan og vil socialisere sin hund.
    Når det så er sagt, kaldte jeg min hund til mig og hun kom, ergo har jeg kontrol med min hund. Og eftersom jeg aldrig havde set mand eller hund før formodede jeg at han måske ikke vidste det var en hundeskov.
    Rudeskov en kæmpe skov ligger få hundrede meter væk og Søllerød naturpark der ligger klods op af hundeskoven og der skal hunde føres i snor, hvilket jeg selvfølgelig gør når jeg går der.

    Nu var mit spørgsmål, at hvis hans hund skambider min uanfægtet den er i snor, får den skylden.
    Jeg har netop ringet til Nordsjællands politi og jeg har ret.


  • #15   7. jan 2016 Camilla -ork ja, de hunde har vi alle hørt om. Problemet er blot, at i alle de tilfælde jeg lige kan komme i tanker om, har det jo senere vist sig, at det alligevel ikke var helt sådan som det blev fortalt -at hunden altså ikke var i snor, ikke var helt så uskyldig osv.
    Så nej, jeg kan ikke lige umiddelbart komme i tanker om et tilfælde hvor en hund er aflivet selvom den var i (kort) snor da den bed, mens "ofret" var løs og ikke under kontrol.

    Vi kan hurtigt blive enige om, at hvis hunden slet ikke må være løs, så er der ikke så meget grund til at gå i hundeskoven, hvor man ved at det desværre ikke er alle der har styr på deres hunde.
    MEN manden har altså lov at gå der med hunden i snor, og han har altså også ret til ikke at blive "forulempet" af andre hunde.


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #17   7. jan 2016 Ja, flexline smiley

  • #18   7. jan 2016 "Når det så er sagt, kaldte jeg min hund til mig og hun kom, ergo har jeg kontrol med min hund"

    Så hundene kom altså IKKE i kontakt med hinanden? smiley


  • #19   7. jan 2016 Camilla jeg er betjent og du er tydeligvis blevet vejledet forkert, og hvis du ikke selv kan se problemtikken i, at hunde i snor skulle få skylden, når løs hund kommer over, så er det ikke nemt.



  • #20   7. jan 2016 Nu er der jo nogle hunde, der ikke kan li en bestemt type hund, men sagtens kan med alle andre racer, hvis jeg havde sådan en hund og der kom en hund af den type vovse ik kan li, ville jeg tage den i snor og gå min vej, men jeg ville blive helt vild sindsyg tosset, hvis den anden hund rendte hen til min og blev bidt og min hund så får skylden.. Men hvad manden med hunden i snor angår,hvis den slet ikke har rendt løs, så burde han nok gå tur et andet sted

  • #21   7. jan 2016 Camilla -det har du altså ikke (ret altså).

    Med de ændringer der blev lavet til skambidsparagraffen i forbindelse med evaluering af hundeloven, er det ikke længere automatisk at betragte som skabid, hvis blot såret skal sys.
    Politiet SKAL heller ikke lade hunden aflive, såfremt den har skambidt -det er nu muligt at vurdere omstændighederne/situationen/hunden (eller lade en hundesagkyndig gøre det skulle jeg nok sige), og dermed er det ret ligegyldigt hvem du har ringet til -det er IKKE korrekt at den bidende hund automatisk komme i klemme, selvom den bar snor.
    -det var det faktisk heller ikke før, men nu er det i hvert fald slet ikke


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #23   7. jan 2016 Nej overhoved ikke.

    Og det er altså meget svært at se en 10 meter sort tynd flexline i skumringstid i skoven. Så først var det umuligt at se linen og han var langt bagefter.
    Han var bare en sur klovn.
    Jeg talte ualmindelig pænt til ham.


  • #24   7. jan 2016 Vi går ikke løs i vores (uindhegnede) hundeskov for at socialisere. Vi går løs, fordi her er det tilladt, og det er en stor skov som er god at gå tur i. Så nej, ikke alle er interesseret i hundemøder, heller ikke i en hunde skov. smiley

  • #25   7. jan 2016 Bliver lige nødt til at kommentere noget af det du skriver, måske jeg har misforstået det?

    "Alle går med deres hund løs, med denne enkle undtagelse. Formoder man går med sin hund løs i en hundeskov, fordi man kan og vil socialisere sin hund."

    At alle går med deres hund løs er jo ikke lig med at hundene så må rende over til hinanden uden det er aftalt. Som sagt så gælder de helt samme regler i en hundeskov som alle andre steder, den eneste undtagelse er at hunden må være løs hvis den er under kontrol.

    Mange går med deres hunde løs i hundeskoven fordi det er det eneste sted de kan finde, hvor det er lovligt at gå uden snor - ikke nødvendigvis for at socialisere hunden. At socialisere hunden er jo ikke lig med at lade dem rende rundt i en bunke med alle der kommer ind i hundeskoven.

    Igen, det kan godt være jeg har misforstået det, du skriver. Men det er så vigtigt at forstå, at de samme regler altså gælder i en hundeskov, dvs. det faktum at hunden må være løs betyder IKKE at den uopfordret må tage kontakt til andre. Ligesom socialisering heller ikke er lig med at man bare slipper hunden løs i hundeskoven og lader den rende rundt i en bunke af andre hunde smiley


  • #26   7. jan 2016 Manden er da ikke en klovn smiley han må da gerne være i skoven MED hunden i snor hvis han lyster

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #27   7. jan 2016 Hvis hunden skambider er den ikke under kontrol, uanfægtet den er i "snor".
    Flexline er ikke snor. Hunden/ ejer kan blive pålagt at hunden skal føres i 2 meter fast line og eller mundkurv i stedet for aflivning som tidligere.
    Det var det svar jeg fik.


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #29   7. jan 2016 Tænk jeg synes en mand der råber af mig med eder og forbandelser og kalder mig alverdens grimme ting. Synes jeg er en klovn. Jeg er ikke vant til folk taler sådan.
    Og hvor kunne han dog undgå megen mavesurhed, hvis han luftede sin hund 100 meter væk. For det var ikke kun mig der var en idiot, det var alle der gik med hunden løs.
    Jeg talte kun pænt og havde styr på min hund.


  • #30   7. jan 2016 Camilla nu taler jeg hund i snor.. ikke flexline.. hund i snor, som bliver forstyrret/provokeret/føler sig truet af løs hund, og som derfor bider.. om det er i forsvar eller hvad det er bliver ALDRIG aflivet, og får ikke skylden... at manden her taler grimt er en sag, men han har altså ret til at gå i fred, og selvom du ikke ser flexlinen, så spørger man alligevel først om de skal hilse.

  • #31   7. jan 2016 Birgitta -sikke da noget sludder. Hunden kan da SAGTENS være under kontrol selvom snoren er en flexline. Den giver altså hverken mere eller mindre kontrol, i forhold til hvis det var en fast snor. Flexlinen KAN jo altså låses, eller kan blot være på som ekstra sikkerhed, selvom hunden egentlig er fint under kontrol osse uden snor.
    HVIS mandens hund fik lov til at opsøge andre eller i det hele taget rende ukontrolleret rundt i flexline, så er det da rigtigt at det ikke nytter noget at den er i snor... men det melder historien ikke rigtigt noget om at den gjorde.

    I øvrigt smider jeg da 9 ud af 10 gange snor på Gaia hvis jeg møder nogen i hundeskoven, simpelthen fordi hun leger for voldsomt til at jeg vil lade hende hilse på mindre hunde/fremmede hunde jeg ikke ved om vil være ok med det... Går jeg ind i en hundskov er det altså ikke for at hilse på alle mulige hunde, men fordi at der må hunden gå løs... og det gør den så UNDTAGEN altså, når jeg ser andre... Hvem ved -måske schæferen osse får snoren af når der er sikkerhed for at der ikke er andre?



  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #32   7. jan 2016 Han sagde han havde sin ryg fri,hvis den bed. Og det har han ikke. Så han har ikke ret. Desuden hvis jeg havde været 10 meter længere fremme på stien da han kom ud fra sidesti. Kunne hunden have bidt uden, vi havde set den først. Kan han jo ikke sige hans hund var under kontrol eftersom den var i meget lang flexline.

  • #33   7. jan 2016 Dvs. når vi smider flexen på Nicki er hun pludselig ude af kontrol? smiley Argg - nok er der en del dumme hundeejere, men det er altså ikke snortypens skyld smiley

  • #34   7. jan 2016 Camilla -hvorfor har du oprettet denne tråd? Det lyder ikke som om du er ret interesseret i at høre andres mening/hvad loven siger osv... du ved hvad du mener er korrekt, og det lyder egentligt mest som om du bare vil have at vide at ja, manden er en nar, og ja self har du ret... så hvorfor oprette tråden?

    At den var i flexline, er da ikke = at man ikke har den i snor og/eller ikke har den under kontrol. En flexline kan jo være en ""sikkerhedssele" til en hund der ellers fint kommer når der kaldes, den kan låses i en given længde osv... flexline er altså ikke = at så render hunden rundt helt ude af kontrol og æder alt og alle der nærmer sig...
    Hunden behøver i øvrigt slet ikke have været aggressiv på nogen måde -måske den ganske enkelt ikke skulle hilse på DIN hund, måske den blot er ved at lære at man ikke skal hilse på alle man møder (lyder som om det var en ung hund?), måske ejer blot vil hilse på ejer før der hilses på andre hunde, måske hunden gerne må være løs, men ikke lege med andre hunde osv... mulighederne er mange, og bestemt ikke udelukkende at hunden må være aggressiv... og i disse tider, ville jeg sgu osse være bekymret for om hunden, selv i leg, fik fat i en anden... folk som dig står jo klar og råber aflivning uanset omstændighederne... og finder det åbenbart helt rimeligt, selv når den bidende part er i snor...


  • #36   7. jan 2016 Enig MB -mig kunne sådan en belæring sikkert osse gøre noget kort for hovedet på en dårlig dag...

    HVIS hunden vitterligt er i snor 100% af tiden, så ville det da bestemt give mening bare at lufte udenfor hundeskoven -men har har jo altså lige så meget lov at være der som alle andre, så selvom man kan undre sig over at han vælger at lufte der, så skal det altså stadig espekteres... osse uden belærende eller ligefrem nedladende kommentarer


  • #38   7. jan 2016 Nej Mike det er det ikke, men de historier har floreret længe.

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #40   7. jan 2016 Jeg oprettede tråden, fordi jeg ærlig talt kom hjem og var målløs. Og tænkte det ikke kunne passe.
    Jeg stillede et spørgsmål i mit indlæg.
    De fleste har forholdt sig til noget ganske andet.
    Jeg ringede derfor til politiet og er nu klogere og ved jeg havde ret. At jeg oplyser om dette er jo kun for at oplyse andre.

    Jeg har på ingen måde haft til hensigt at være belærende overfor manden. Tvært imod prøvede jeg at finde fælles forståelse og løse hans irritation over at møde løse hunde. Helt uden nogen dårlige hensigter.
    Jeg kan normalt både li mennesker dyr.


  • #42   7. jan 2016 Mike -nope. Jeg kan ikke huske hvordan det var formuleret før, men der var en formulering omkring hvad der måtte anses som "naturligt" forsvar hvis hunden f.eks, blev angrebet.

    Så blev loven evalueret, og nu har man jo tilføjet/ændret at politiet ikke SKAL aflives hvis den skambider, men derimod at politiet skal vurdere om den skal det, og at hundeejer har mulighed for at kræve at en hundesagkyndig ser på sagen. Her skal så både hund og omstændigheder vurderes.

    Det var jo en af de gode ting der kom ud af evalueringen -lige netop skambidsparagraffen var problematik fordi loven simpelthen var skrevet for ufleksibelt.
    -det sagt: samtlige de sager jeg kan komme i tanker om, hvor man har afgjort at en hund skal aflives inden evalueringen, og hvor det i første omgang lød at det var uretfærdigt, at den bidende hund var i snor osv. har jo senere vist sig at ikke heeeelt at være sandheden...

    Så jeg har nu aldrig været vildt bange for at mine ville blive aflivet, hvis en sådan situation nogensinde skulle opstå -en hund der er i snor og forsvarer sig, bliver ikke aflivet... er i hvert fald ikke blevet det indtil videre


  • #45   7. jan 2016 Camilla -men du har altså ikke ret. Altså self vil hunden blive aflivet hvis den går fuldstændigt bananas og flår både hunde og mennesker, også selvom den så er i snor når den gør det.
    -men at den hakker en anden hund der kommer hen til den, mens den er i snor, er altså ikke = aflivning, heller ikke selvom den evt. gør det så hårdt at behandling er nødvendig


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #46   7. jan 2016 Og det er 10 meter flexline på en stor Schæfer ikke

  • #48   7. jan 2016 Mike - hvorfor er det synd for dem der gerne vil lufte hundene uden snor i hundeskoven?

  • #51   7. jan 2016 Okay er det noget jeg har misforstået? Bliver flexlinen simpelthen juridisk sidestillet med at være løs? Jeg forstår dig ikke, Birgitta.

  • #52   7. jan 2016 Nu har manden sikkert også sin version af denne sag.

  • #53   7. jan 2016 hvis jeg husker rigitgt, så vil en ikke-låst flexline på mere end 2 meter blive regnet som 'løs hund'

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #54   7. jan 2016 § 6. Det påhviler besidderen af en hund at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade.

    Flexline til en stor hund er ikke at træffe rette foranstaltninger for at hunden ikke skader andre.

    Når hunden er ude i 10 meter er den ikke under kontrol plus den kan knække linen relativt nemt


  • #57   7. jan 2016 Flexi er jo ikke kun de små tynde. De findes i +25kg vægtklasser

  • #58   7. jan 2016 Megapixel - okay, jeg forstod bare ikke hvorfor Birgitta mente at "en schæferhund i 4 meter flexline er ikke under kontrol, den er løs" - Vi aner jo ikke om flexlinen er låst eller ej smiley Regnes en hund i normal 4 meter line så heller ikke som under kontrol, tænker jeg bare?

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #59   7. jan 2016 Jeg kan bare huske en sag, hvor en mindre løs hund løb ud og var agressiv overfor en stor hund. Den store sprang flexlinen og bed den mindre og den store skulle aflives.

    Tak for jeres respons.
    Må dog konkludere efter denne tråd, at der tilsyneladende findes flere hundeejere af samme kaliber som klovnen fra hundeskoven.
    Der er et par i tråden, Som tilsyneladende anser det som deres fornemmeste opgave at være kontrære, øjensynligt bare fordi de kan. Og skabe problemer og problemstillinger hvor ingen er.
    Nu vil jeg nyde min lille bullerpige, for hun skal steriliseres i morgen, så der går lige lidt før der bliver fri leg i hundeskoven.
    Godt nytår


  • #60   7. jan 2016 Ja Camilla for du er jo helt objektiv.

    Puds din glorie lidt mere, og vi andre er nemlig bare nogle fjolser fordi vi ikke er enige med dig...


  • #61   7. jan 2016 Mike's mor: altså vi går ikke i hundeskov, ser ingen grund til det når vi har andre steder at gå og Freja ikke bryder sig om fremmede hunde (og mange i hundeskove lader deres hunde opsøge andre uden tilladelse). MEN jeg kan ikke helt se problemet, når ingen generer hinanden. At man har løs hund under kontrol betyder jo som sagt ikke at den bare skal rende rundt til alle, så at der er en snor på hunden synes jeg ikke gør den store forskel smiley

  • #62   7. jan 2016 Er vi igen ude i en tråd hvor TS synes alle andre er idioter fordi man ikke fik de svar man ville smiley
    Tak da.........


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #64   7. jan 2016 Et par er jo ikke alle smiley
    Og nu var det jeg spurgte om rimelig faktuelt og ikke en fri fortolkning af hvis og hvis...


  • #68   7. jan 2016 Camilla - ligesom du er. Du mener det er din opgave at fortælle andre hvordan de skal bruge hundeskoven smiley

    Ville du selv bryde dig om hvis der kom en tilbage og begyndte at fortælle dig om deres hjemmelavede regler?


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #69   7. jan 2016 Jeg vil nu vælge den udlægning politiet gav mig.
    "Det er ikke at træffe de rette foranstaltninger at gå med en evt agressiv, stor hund i flexline i en hundeskov, hvor man må have en forventning om at møde løse hunde."
    Ergo: Han har ikke ret.



  • #70   7. jan 2016 #49 Ej helt ærligt.. Vi har altså en hund der ER under fuld kontrol selvom hun trækker i både Flex og alm. snor (vi arbejder på problemet), og selvom hun ikke går lige i røven på os når hun er løs.

    Hun kommer når vi kalder, HVER gang. Det er jo ikke meningen hun skal gå fri ved fod (på plads) gennem en skovtur, så kunne vi lige så godt gå frem og tilbage på fortovet.


  • #71   7. jan 2016 Bare fordi den ikke gider andre hunde, gør det ikke hunden aggressiv

  • #72   7. jan 2016 Ja jeg har nu endnu til gode at se en flexline hundelufter trække sin hund ind i linen så vi andre kan passere uden at få hund i hovedet... Men jeg bliver da glædeligt overrasket den dag det sker smiley

  • #73   7. jan 2016 C G her på Vesterbro findes de .... sjældne men de findes smiley

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #74   7. jan 2016 Diskussionen gik ud på om han havde sin ryg fri, hvis hans hund bed!
    Ikke noget somhelst andet.


  • #75   7. jan 2016 Hvor kommer aggressiviteten så ind i billedet?

  • #77   7. jan 2016 Louise det er sgu nok fordi de er bange for at få dem kørt ned smiley jeg er SÅ træt af flexline og folk der står og fægter med det lort mens deres hunde står og gør som sindssyge - det er et cirkus hver gang synes jeg og det ville ikke gøre mig noget om de blev forbudt smiley

  • #81   7. jan 2016 C. G. ja jeg bøvler også med hunde generelt hvor de bare MÅ hilse, selvom man krydser vejen for at undgå dem, så følger de en.

  • #82   7. jan 2016 Isabelle min gider de fleste hunde... men derfor gider jeg heller ikke have hunde fisende op i hovedet på ham.

  • #83   7. jan 2016 C.G jeg synes bestemt heller ikke det er det smarteste træk HVIS man går ind i en hundeskov med sin hund i snor udelukkende for at skælde andre ud og spille hellig. Har jeg dog ikke indtrykket af, at manden her har gjort, men det handler jo også om hvordan man tolker det.
    MEN jeg kan simpelthen ikke klare folk, der mener at hundeskoven udelukkende er til for at folk kan have deres løse hunde rendende rundt, og at man skal smutte ud hvis man har hunden i snor og ikke gider hundemøder. Det er en diskussion, jeg gerne tager op, fordi sådan en tankegang berører ikke bare mig men også min hund smiley

    PS. nej vi går ikke i hundeskove for jeg vil ikke direkte opsøge et sted hvor ejere med stor sandsynlighed mener at det i orden, at andre hunde tager uopfordret kontakt


  • #85   7. jan 2016 Funke jeg er helt enig smiley jeg kommer ikke i hundeskove af samme årsag. Men jeg bryder mig bestemt heller ikke om de der Bent Betjent typer der nyder at skabe konflikter... Synes generelt folk er meget sløsede med deres løse hunde og derfor prøver jeg så vidt muligt at undgå disse, og det gør jeg jo ikke ved at gå en tur i en hundeskov et sted hvor jeg lige så godt kunne have gået uden om smiley

  • #86   7. jan 2016 Lad os forholde os til noget vi ikke ved - det er så sjov smiley

  • #87   7. jan 2016 Skambidsparagraffen (§6 stk.5) kan ikke komme i brug, hvis en hund i snor bider en anden hund, men der kan gives bøder og påbud efter de andre punkter i §6.

  • #89   7. jan 2016 Jeg forstår så heller ikke hvis ens eneste formål med at tage i hundeskoven er at opsøge en konflikt, det ville for mig ske på min hunds bekostning og det har jeg trods alt ikke helt lige lyst til smiley
    Vi har heldigvis andre steder at have hende løs på, så der er jo ingen grund til direkte at opsøge en mulig dårlig oplevelse i hundeskoven, selvom jeg da stadig står stærkt på at man skal have lov at gå der uden hundemøder.

    Sløsede ejere med løse hunde "der ikke gør noget" har forvoldt os SÅ mange problemer. De er desværre næsten umulige at undgå smiley


  • #90   7. jan 2016 "Flexline til en stor hund er ikke at træffe rette foranstaltninger for at hunden ikke skader andre" Og det ved du fordi??




  • #91   7. jan 2016 Man kan da ikke tillade sig at belære andre om regler i en hundeskov, når man ikke selv har styr på sin hund. Din hund løb imod schæferen, som du troede var snorløs. Idet din hund bare selv bestemmer at den vil hen og lege, så er den ikke 100% i kontol. Når det så er sagt, så har jeg før været af samme opfattelse som dig. Indtil jeg læste en udmærket tråd herinde, hvor jeg blev klar over reglerne smiley

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #92   7. jan 2016 Han sagde," Min hund er i snor, for så har jeg min ryg fri, hvis den bider"
    Hallo!
    Intet med en hund farer op i fjæset, trænger lige til at falde lidt ned og andre udlægninger der intet har på sig.
    Vores hundeskov har vildt, masser af ridestier, børnehavebørn og mountainbikeryttere...... løse hunde og hunde i snor. Alle disse aktiviteter kræver man har styr på sin løse hund, og det har jeg -ellers var hun blevet kørt over af en cykel el.lign. Jeg føler intet ejerskab over hundeskoven. Jeg nyder den med en masse andre. Hvordan det bliver en diskussion om dette og alt muligt andet er mig en gåde.

    Jeg har en Engelsk Bulldog... For himlens skyld... Den spæner jo ikke op i hovedet på nogen.. Den spæner ingen steder.Hun går jo sammen med mig.

    Manden var en galdesur .....Og havde uret


  • #93   7. jan 2016 Igen hvor kommer aggressiviteten ind henne?

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #94   7. jan 2016 Fordi der står "fast line" i hundeloven, 2 meter er også nævnt. Og så ved jeg det fordi jeg kontaktede Nordsjællands politi og de sagde det.

  • #96   7. jan 2016 Jamen så er han jo ikke uret, de har vel ikke set pågældende hund?

    Så den er sikkert ikke aggresiv


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #97   7. jan 2016 Erstat løber med lunter. Suk!
    Hallo Det er en engelsk bulldog der løber. Det fremgår også af samme tekst. Ergo lunter, efter først at have lagt sig ned og vrikket med hele bagdelen.
    Lad nu være med at gøre det til en diskussion om irrelevante, perfide petitesser.



  • #98   7. jan 2016 Engelsk bulldogs går også hen til fremmede. Det gør min nabos eng bulldog.

  • #102   7. jan 2016 Camilla. Hvor læser du der står "fast line" i hundeloven?

  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #103   7. jan 2016 Jeg erindrer ikke at have gjort mig klog på om det var rund eller flad line. Men møder jeg ham igen, vil jeg selvfølgelig vende tilbage. Apropos perfide irrelevante petitesser.
    Og Pia hvis du læser mere af tråden, får du svar på dit spørgsmål.


  • #105   7. jan 2016 *****Vores hundeskov har vildt, masser af ridestier, børnehavebørn og mountainbikeryttere...... løse hunde og hunde i snor. ******

    Altså lige bortset fra at han efter dit udsagn er den eneste der har hund i snor smiley
    Det er op til folk selv om de vil gå med eller uden snor i en hundeskov, der er ingen regel der siger de skal være løse.
    Måske han havde sin i snor netop fordi den ikke skulle fræse op i hovedet på andre hunde.
    Og så synes jeg det halter pænt når den det ene øjeblik er legesyg og det andet aggrasiv smiley

    Han har ret med hensyn til loven, går din hund op i hovedet på hans og hans hapser, så er det din skyld, fordi du lader din hund gå op i hovedet på andre hunde uden tilladelse fra ejer.

    La da manden gå i fred med sin hund, og ser du ham igen så sørg for at kalde din til dig så den ikke løber hen til hans, da han ikke ønsker det !!


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #106   7. jan 2016 Jeg tolkede hunden som legesyg. Og det er min overbevisning at de ville have nydt at lege lidt.
    Manden sagde; Har min hund i snor, så jeg har min ryg fri hvis han bider.


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #107   7. jan 2016 Og der er mange der lige tager deres hund i snor, når der kommer en cykel eller en hest eller har en jagthund og der er vildt.

  • #109   7. jan 2016 Camilla t - din overbevisning er da egentlig totalt irrelevant. Faktum er at manden ikke ønskede at hans hund skulle have kontakt med din.
    Han skylder dig ikke en forklaring, og så er den ikke længere.


  • #110   7. jan 2016 ... Og derfor holder jeg mig generelt bare væk fra hundeskove. smiley
    Aaaalt for mange problemer, alt for ofte smiley


  • #111   7. jan 2016 Jeg vil altså ikke sige at en hund i den anden ende af en 10 meter flexline er at have sin hund under kontrol. Den eneste kontrol man har over hunden er at den ikke løber længere end de 10 meter væk den kan - men det er altså også en temmelig stor radius, da den ligesom kam rende 10 meter i alle retninger fra ejer. Så igen, den eneste kontrol man som ejer har her, er at ens hund ikke løber længere væk end 10. meter.

    Så taget i betragtning af at denne schæfer er i flexline, tror jeg ikke helt at han har retten på sin side. (i og med at 10 meter ikke er under kontrol) Havde manden nu haft flexlinen kort, og hunden dermed havde gået ved ejers side, og dermed været under kontrol og din hund så fræser hen til den og bliver bidt - jamen så er fejlen din, fordi du skulle have holdt din under kontrol (hvilket den jo ikke vil være hvis den står henne ved den anden hund)

    Jeg syntes at flexlinen er noget fanden har skabt. Hunden kan gå så langt fra ejer, at ejer faktisk ikke kan styre om hunden skal gå i øst eller vest - hvilket bliver en træls en at skulle gå forbi, især hvis man selv har hund med.

    Det eneste positive jeg kan se om flexlinen er at man har mulighed for at kunne lade hunden gå på lidt længere afstand når der ingen andre er i nærheden af en. Mange glemmer bare at justere længden når der så kommer nogen - og vores Emma har altså haft lysten til at æde en meget arrig DSG i 10 meter flexline, fordi ejer ikke mente at deres (undskyld mit franske) lorte hund skulle kortes ind. Og ærligt, kommer vi i sådan en situation igen, forstår jeg godt hvis Emma bider fra sig. Hun gør normalt aldrig noget, men en aggressiv møg hund der næsten flyver på hende, jamen der har hun ret til at forsvare sig. For igen, 10 meter flexline er IKKE at have sin hund under kontrol smiley


  • #112   7. jan 2016 Så selvom han tydeligt har vist han IKKE gider have kontakt med dig, så vil du gå hen til ham igen?

    Jeg ville blive tosset hvis det var mig, så er du selv skyld i du får skæld ud af ham når du ikke fatter han bare vil gå tur i fred


  • #113   7. jan 2016 Man skal have "fuldt herredømme over hunden" har man det uden snor, er det lovligt at gå med den uden snor.
    Men snoren, uanset type; fritager ikke os for at skulle have "fuldt herredømme"


  • #116   7. jan 2016 Kat: Hvordan hulen kan man det? Du kan jo ligesom kun styre at dyret ikke render længere væk, men du kan ikke være herre over om den går i øst eller vest???

  • #117   7. jan 2016 louise: Man kan f.eks. kalde på hunden.. I værste tilfælde hale hunden ind via. snoren... smiley

  • #118   7. jan 2016 Ved at træne den.

    Fx fårehyrdehunde, der er over 10 meter til dem og de er da i kontrol


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #121   7. jan 2016 Hvad i alverden diskuterer du. Jeg har på ingen måde givet udtryk for at han skylder mig en forklaring. Selvom jeg når jeg tænker nærmere over godt kunne tænke mig en på hans højst ejendommelige opførsel.
    Og tilgiv mig usle menneske med udelukkende dårlige motiver.

    Når jeg går med min hund løs og møder en anden løs hund ( som jeg troede denne var,- uanfægtet at jeg selvfølgelig i skumningen, uden briller, skulle kunne se om en 8-10 meter lang mørk flexline fra ca. 15 meters afstand mod en mørk skovbund var rund eller flad)
    Nå men jeg ser en løs hund og vurderer altid om hunden virker venlig stemt og lader min hund tage kontakt. Jeg kunne ikke se ejeren til at starte med.
    Da manden råber uhæmmet at jeg skal kalde min hund til mig gør jeg dette. Derefter siger jeg, hun er en tæve. Det gør jeg fordi jeg flere gange har erfaret at ejere af hanhunde kan være forbeholdene, hvis de tror det er en hanhund.
    Jeg gør det jo ikke af ond mening og i mine 39 år som hundeejer, har jeg endnu aldrig mødt nogen der tog dette ilde op og følte en trang til at give mig en uforskammet og grænseoverskridende sviner på vegne af alle med løs hund i hundeskoven.
    Jeg sagde intet.
    Jeg var lamslået.
    Da jeg møder ham kort efter, vi står på hver sin sti, Jeg oppe af en skråning.
    Jeg spurgte pænt om han vidste det var en hundeskov, hvor der færdes mange løse hunde. Og der var muligheder meget tæt på, hvor man ikke mødte løse hunde.
    Jeg troede han var ny i området. Jeg havde ingen dårlige intentioner tvært om.
    Det gav ham anledning til at råbe en masse ikke pæne ting, igen. Han sagde selv, at han havde sin hund i snor, for at holde sin ryg fri, hvis den bed.
    Og så det simple spørgsmål!


  • #123   7. jan 2016 Camilla - hvis den var til mig har jeg intet sagt om forklaring.

    Jeg går ud fra hvad du selv skriver ikke andet.


  • #124   7. jan 2016 Birgitta: det er da netop det DU skriver, der er noget frygteligt vrøvl (for nu at bruge dine egne ord).

    Selvfølgelig er det da ikke et udtryk for manglende kontrol, hvis man bruger flexline!

    Vi har to flexliner, selvom jeg hader at gå med dem. Men når vi er i skoven eller på stranden om sommeren - altså steder de sagtens kan gå løst, men ikke må - får de en flexline på for at snorepåbudet er overholdt.
    Så kan hundene få lov at "rende frit" og skovfogeden er glad..


  • #125   7. jan 2016 Vi går nogle gange med hunden løs og på afstand virker hun venligt stemt. Men det betyder da langt fra at folk må lade deres hunde tage kontakt. At hun er løs er ikke en invitation.
    Jeg ved ikke om jeg har forstået at det er sådan du gør, men må jeg så ikke opfordre dig til at stoppe med at lade hunden tage kontakt til den anden bedømt ud fra at den virker legesyg eller venligt stemt - det er bare ikke altid det forholder sig sådan, og med mindre du har snakket med ejer så ANER du ikke hvilken slags hund din tager kontakt til. Jeg siger det blot fordi det kan give virkelig dårlige oplevelser for begge hunde, hvis du alligevel lader din hund tage kontakt fordi den anden ser venlig ud. Det er sikrere simpelthen bare at lade være smiley


  • #126   7. jan 2016 Korrekt at man kan kalde på den. Men nej, jeg mener stadig ikke at man har hunden under kontrol. En hund under fuld kontrol går ved siden af sin ejer, og ikke 10 meter foran.

    Jeg går stort set altid med mine hunde uden snor. De er i kontrol så godt som muligt, i og med at de ikke er i snor, dette er i bund og grund det samme som når man bruger flexline. Men på trods af at mine har styr på indkald og jeg derfor til hver en tid kan få dem til mig, er det stadig ikke fuld kontrol.

    En flexline er i mine øjne derfor lidt samme princip som ingen snor - eneste forskel er at de i linen ikke kan gå længere væk en 10 meter.

    En hund i kontrol er for mig en hund der går ved ejers side, og holder sin fulde opmærksomhed rettet mod denne. Om det så er med eller uden snor.

    Ergo, kontrol er ikke når hunden et i flex eller når den er løs - der har man mulighed for at få den under kontrol.


  • #127   7. jan 2016 Louise - der er andre måder end øjne at have opmærksomhed på ting smiley

  • #128   7. jan 2016 Louise min er løs mere eller mindre 24/7 og ja under fuld kontrol, så jo det kan man. (Jeg tager ikke æren for opdragelsen, da jeg har overtaget ham som voksen) Han opsøger IKKE fremmede hunde eller mennesker.

  • #130   7. jan 2016 Beltane: Skal ærligt sige at jeg ikke lige forstår hvad du skriver?

    Louise: Det gør mine heller ikke, ej heller hvis der kommer en løber eller noget i den dur.

    Hjernen er bare designet sådan, at vi ikke kan holde opmærksomhed på flere ting af gangen. At ens hund står og snuser til en blomst og dermed ikke løber hen til forbi passerende er bare ikke at have kontrol. For mig er fuld kontrol = opmærksomhed.

    Mine hunde er løse alle vegne, bortset fra når vi går ved veje. Jeg har dem løse fordi jeg har styr på dem, styr på at de ikke render ind i haver og jeg har muligheden for at få dem til mig hvis dette bliver nødvendigt. Men fuld kontrol det har jeg ikke (netop fordi at jeg ikke har deres opmærksomhed). De holder begge øje med mig, holder øje med om jeg pludselig drejer af, eller vender om.


  • #131   7. jan 2016 Louise - hunden kan hører hvor ejeren er, og dermed have opmærksom på den måde.

    Ligesom hyrdehunde har, der kan styres med fløjt på store afstande


  • #134   7. jan 2016 Hundelovens forklaring på "fuldt herredømme":

    "Begrebet fuldt herredømme er ikke nærmere defineret i lovens forarbejder. Under førstebehandlingen i Landstinget af forslag til lov om hunde den 20. november 1936 blev begrebet ”fuldt herredømme” imidlertid drøftet på foranledning af den socialdemokratiske ordfører, som bl.a. udtrykte bekymring for fortolkningen og håndhævelsen af bestemmelsen. Hertil svarende justitsministeren, at ”fuldt herredømme” i almindelighed må betyde, at:

    »Manden har Hunden lige op ad sig. Man kan ikke tillade ham at lade den strejfe rundt, selv om den vender tilbage, naar han fløjter, for undervejs kan den afstedkomme, som det ogsaa er blevet nævnt, forskellige Ulykker, medens det derimod, hvor det drejer sig om Pladser som Frederiksberg Have eller Søndermarken, jo ikke har samme betydning, at Hunden gaar lige op ad Ejeren, naar han altid har Herredømmet«.
    Ifølge retspraksis synes det at være afgørende, om ejeren vil kunne standse hunden, hvis den f.eks. angriber andre dyr. Som eksempel kan nævnes en sag fra 1959, hvor en løsgående hund angreb og dræbte en kat på trods af, at ejeren forsøgte at gribe ind. Østre Landsret fastslog, at ejeren ikke havde fuldt herredømme over hunden, da den på trods af ejerens indgreb alligevel angreb en omstrejfende kat."


  • #136   7. jan 2016 Isabelle - svar på dit spørgsmål kan findes her smiley
    http://youtu.be/H34rExCyzUE

    smiley smiley


  • #137   7. jan 2016 Jinx om det så havde været en løve i snor havde jeg ikke været enig smiley

  • #138   7. jan 2016 På den måde, ja det har du helt sikkert ret i. det kan også sagtens være mig der er lidt galt på den her. For mig er der bare forskel på at have fuld kontrol over hunden (altså nærmest har kontrol over hvor den sætter sine ben) og når man har styr på hunden (som i at man til hver en tid kan kalde den til sig)

    Styr på den = Forarbejdet til fuld kontrol. Hunden kan til hver en tid kaldes på plads. Hunden følger ejer, men kan godt koncentrere sig om en god duft i krattet eller en sød mis på den anden side af hækken.

    Fuld kontrol = Hunden er på plads og holder sammetidig koncentration mod fører. En fugl på græsset ellet en cyklist på cykelstien får ikke hunden til at se væk fra fører.

    Det er sådan jeg ser og formulere tingene. Det kan sagtens tænkes at have styr på sin hund er det samme som fuld kontrol for nogle, men sådan ser jeg det bare ikke smiley


  • #139   7. jan 2016 Isabelle: Jo det kan sagtens tænkes at det kan kaldes flueknepperi. For mig har der bare altid været forskel, men kan godt se at jeg bliver talt lidt ned her smiley

    Jeg så det som sagt bare som 2 forskellige ting, som jeg også uddybede i indlægget før dette.

    For at komme tilbage til indlægget, så er jeg sikker på at mange af jer har styr på jeres hunde når de går i flexline. Men linen bliver også bare ofte brugt forkert. Der går mange derude der mener at deres hund er i snor, og så må det være fint. Jeg møder mange som ikke korter snoren ind og dermed ikke tager hensyn til andre mennesker.


  • #142   7. jan 2016 Isabelle: Jeg må helt sikkert give mig, for det har du ret i smiley

    Dejligt med en debat som denne, man får altid nye sider af tingene frem - jeg bliver ihvertfald ofte klogere (eller får et andet syn på tingene) smiley

    Jeg er nok bare uheldig med de hundeejere jeg møder på min vej. Jeg vil helt sikkert hellere møde en hund uden snor, end en med flexline. Møder jeg en med flex, kan mine gå nok så fint ved min side, og alligevel har hunden i flex mulighed for at kunne løbe rundt om os 5 gange. Super ubehageligt, for mange af de mindre hunde vi møder fremtræder meget aggressive. Jeg gør alt hvad jeg kan få at undgå at skulle forbi dem, men en skønne dag lykkedes det mig nok ikke og det går galt. Emma gider simpelthen ikke små gøende hunde, der nærmest træder op på ryggen af hende. Juice er ligeglad, han fatter det ikke og elsker alle - desværre er der også bare mulighed for at han ændre sig, og en dag bider fra sig. Og så er der sku nok ikke ret meget DSG tilbage smiley


  • #143   7. jan 2016 Snor eller ej, hundeskov eller ej, så er det edderluskeme dårlig hundemanship ikke lige at få fat på sin hund og spørge om det er ok at de hilser. Almindelig pli.

  • #144   7. jan 2016 Her er så oplevelsen, næsten identisk, men en oplevelse JEG havde igår

    Som de fleste der kender mig ved, så er jeg ikke til hundeskove. Her i byen har vi dog en lufteplads, hvor der er fuld oversigt. Så her bevæger vi os ind indimellem. Igår gik der en ung kvinde med en bordercollie på 1 års tid. Først ville jeg bare tage turen rundt om luftepladsen, for tøserne er ligeglade og de kan lige så vel rende løs udenom som inde på pladsen. De render ingen vegne (der er ingen vand). Men så spurgte den unge kvinde om vi ikke kom ind? Jooooooo, men det kommer lidt an på om han bliver forskrækket over store sorte tæver med lyd på? Det mente hun ikke, så vi aftalte at hvis han blev usikker på tøserne, så ville jeg bare gå ud igen. Nøj, hvor de hyggede. Lotus er jo Tante Møghe og hun giver de unge knøse et verbalt slag med stokken, hvis de bliver for frække. Kaido er Misse Møghe. Hun siger ikke RIGTIG fra, men kommer med et VIF ind imellem. Nå, men BC`en falder lynhurtigt ind i tøserne jargon og han er høflig og forstår hvad de siger til ham. Ejer fortæller at hun er så glad for at se ham have det så godt sammen med andre, for han er blevet overfaldet nogle gange. Vi går og hygger og pludselig ser jeg at en mand kommer kørende. Han er meget hurtigt ude af bilen, lukker den største schæfer, jeg til dato har set, ud af bilen, ind på luftepladsen og går tilbage mod sin bil. Hunden kommer med AL pels over hele kroppen rejst. Og jeg kan høre en dyb brummen helt nede fra røven og op igennem halsen imens han styrter hen over pladsen og styrer lige mod os. Jeg tænker at han er usikker, men BC`en bliver SÅ skrækslagen at den begynder at ryste og gå om bag ejer og mig. Schæfer går storbrummende rundt på helt stive ben imellem de andre 3 hunde, som dårligt tør røre sig. Jeg prøver at skærme BC imens jeg holder øje med mine egne. jeg kan se at Lotus har fået nok. Hun ER Fru Møghe og sådanne en skarnsknægt skal ikke komme og opføre sig sådan overfor agtværdige ældre damer. Kaido er bange. Jeg ser i ånden at schæfer begynder at jagte en af mine gamle tøser inde på pladsen, der er fuld af huller og ujævnheder (Lotus er korsbåndsopereret). Og eftersom ejer stadig ikke er nået hen til os og iøvrigt ikke har opdaget en skid og jeg har opgivet at få hunden væk fra os, tager jeg mine tøser i snor, så de ikke skal blive jagtet rundt, for schæfer venter tydeligvis på at den første sætter af, så han kan jagt/hyrde. Jeg råber til manden at han skal kalde på sin hund. Han bliver vred på mig og mener at det skal de klare selv. Fandeme om mine gamle tøser skal overfaldes af en ung hanhund!! Og fandeme om en ung border skal overfaldes EN gang til fordi en idiot ikke har styr på sin hund. Han begynder at skælde og smælde på mig fordi jeg har taget tøserne i snor ”Det gør man ikke på et fritløsareal”…… Og hvem bestemmer så det?? Din hund må kun være her under kontrol og med en ledsager. Hvor fanden var du henne??? Så fik jeg diverse gloser i nakken, da jeg vendte rundt og med mine tøser hele og uskadte (ikke takket være ham) gik ud af området og lovede mig selv at næste gang jeg møder ham, så sparker jeg ham i n*******!!!


  • #145   8. jan 2016 Jeg synes altså også det er dig TS, som starter det, sorry, men hvor er den almindelige pli, hvor man lige spørger først?
    Der hvor jeg boede før, var det tætteste og faktisk eneste sådan "frie" sted at gå tur en IKKE indhegnet hundeskov, og man skulle vide at det var en hundeskov, for det stod ingen andre steder end på nettet, så vidt jeg husker, jeg har i hvert fald ikke set et skilt. Vi gik med flexiline, for vores Lucky har det med ikke at komme, hvis der er noget mere spændende. Han er så lille at jeg kan styre ham selvom hans flexi er 8 meter lang, og tog ham i kort snor ligeså snart andre nærmede sig. Han måtte gerne hilse på søde hunde, hvis der blev spurgt først.
    Der hvor jeg boede var folk heldigvis søde og stort set alle respekterede hinanden, om det var fordi min var så lille, eller det var generelt ved jeg jo så ikke.
    Jeg mødte engang en schæfer, som kom i snor da vi nærmede os, Lucky kom i kort snor, og jeg gik pænt ud i den ene side af stien og skærmede Lucky af, fordi han blev lidt for ivrig for at hilse, men ejer sagde at hendes ikke var god til at hilse i snor, og Lucky var jo selvfølgelig for lille til sådan en schæfer.

    Det jeg vil frem til er, at der altså skal være plads til alle, og uanset hvad spørger man altså om de må hilse før man bare sender dem afsted.
    Nu er folk hvor du bor så heldige at der er andre steder at lufte (hvis man ellers aldrig går løs med sin hund) men det var altså det eneste sted jeg lige kunne gå hen med Lucky, hvor han kunne tonse rundt i naturen med sin flexi line.

    Der hvor vi boede, var græsset, udover selve stien, heller ikke klippet, så altså utrolig langt. Hvis du kom gående med din løse hund, ville du ikke kunne se Rosa, uanset hvor tæt hun gik på mig, før du var helt henne ved mig, og hvis din hund "stormede" eller for den sags skyld bare gik hen i hovedet på Lucky, ville chancen for at din hund stod med en lille bitte hund der gjorde alt for at komme væk, incl at hakke ud efter den, og en "store bror" der råbte skrid efter den, for at beskytte den lille.
    Spurgte du derimod om lov, kunne jeg få Lucky på afstand, så den kunne hilse på Rosa, hvis Rosa ville, eller tage hende op, og lade Lucky og den hilse, for Lucky er en sød hund der oftest gerne hilser, hvis han ikke føler at han skal beskytte Rosa.

    P.S. Rosa har aldrig været med i hundeskov, da vi heldigvis har masser af steder at gå, hvor vi ikke møder så mange hunde og mest hunde med snor, der hvor vi bor nu smiley

    Og C.G. du kunne bare møde os, jeg tager dem altid i kort snor i flexilinen hvis vi går med den, når der er andre hvor vi går. Hvis vi går en tur, hvor de ikke kan løbe løs i flexi, går vi med faste liner.. Kan dog ikke love at der ingen lyde fra hundene er, for Lucky er meget glad for sin stemme smiley


  • #146   8. jan 2016 Det er godt nok træls at læse hvor dårlige nogle hundeejere er til at tage hensyn til andre.

    Der kan jo være rigtigt mange grunde til at en hundeejer ikke ønsker nærkontakt til andre hunde. Alt lige fra sygdom, skader, agression, angst til løbetid, travlhed eller ?
    Måske den pågældende mand med schæferen i flexline, er blevet godt og grundigt træt af at blive skældt ud af kondiløbere, cyklister, børnefamilier og lign. fordi han har tilladt sig at gå med sin hund i den almindelige skov, og derfor er gået over i hundeskoven, hvor han så også bliver skældt ud for at have sin hund i snor/ikke ønsker kontakt med andre hundeejere. Det er sgu ikke let at være hundeejer !

    Hvis folk blev bedre til at respektere hinanden, ville vi komme rigtigt langt. Møder man en anden hund, børnefamilie, cyklist eller ? på lufteturen. Så er det ganske almindelig høflighed/respekt at tage hunden i snor, uanset hvor man færdes. Der går ingen skår af mig, for at tage min løse hund i snor, det giver mig derimod en god mulighed for at øve indkald, samt lidt hyggelig nærkontakt med hundene smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #147   8. jan 2016 Endelig en ejer der tager ansvar for sin hund i hunde skov og så får han skyld for at være idiot.

    Det kunne være mig du have mødt. Jeg tager min hund i snor når jeg møder andre hunde. Hunden går plads forbi og en Flex line kan altså låses.

    Jeg kunne have svaret det samme. Min hund skal ikke aflives pga bid. Det gør ikke at min hund er aggressiv,men at jeg ikke tager nogle chancer med hunde vi ikke kender.

    Til de folk der vil bestemme hvor andre skal lufte deres hund. Hvad f.... bilder i jer ind.


  • #148   8. jan 2016 Jeg vil bare pippe op om, som bjæferejer, at de ansvarlige af slagsen, som den unge mand i startindlægget, gør den ekstra indsats, at have deres hunde i snor/under fuld kontrol/på plads, inden de giver dem tilladelse til at interagere fysisk, med andre hunde.
    Det er IKKE en beslutning der er hundens alene !!

    Jeg er sikker på, at schæferejeren, i startindlægget, gerne ville leve i en verden, hvor han kunne give sin hund fuld bevægelsesfrihed, men sådan en verden lever vi ikke i, pga. typer som TS.

    Bjæferen er, som listehunderacerne, dobermans (hvordan siger man det rigtigt i flertal?) og rottweilere, racer, der for det første kan være lidt skarpe og potentielt, ret farlige, hvis de flejner. Bjæferen og rotten er bl.a. vogtende hyrdehunderacer, så de venter ofte på, at deres ejere har screenet situationen (mens de selvf. også selv gør det), og venter så på ejers konklusion, og tilladelse, inden de får lov at tage kontakt.
    Den ekstra kommunikation mellem hund og ejer, er ofte ret essentiel, der skal tænkes først, ikke handles først, og det kan man kun nå, hvis man ved at ens hund er under fuld kontrol, i de sekunder det tager, at screene.

    For det andet så er bjæfere etc. racer, der har et rigtigt skidt ry, fordi der er alt for mange idioter der har dem, og derfor er der rigtig mange ejere/og/eller deres hunde, der har været udsat for bid og generelt grimme episoder.
    Disse vil derfor ofte stivne, ved synet af min race, og det vil min hund reagere på, et eller andet sted, det vil de så igen reagere negativt på ... ond cirkel.

    Jeg føler, at det er min ansvar, som ansvarlig hundeejer og racerepræsentant for min race, at sikre, at alt socialisering mellem min hund, og andre hunde og mennesker, bliver så god som muligt en oplevelse for alle involverede.

    En snor giver ejeren en mulighed for lige at have det ekstra sekund, til at screene situationen, og handle hensigtsmæssigt, der kan gøre hele forskellen i forhold til, om en situation går godt eller eskalerer til noget virkelig skidt.

    Ser jeg en hund komme flyvende hen til min hund i Hundeskoven (= uansvarlig ejer, især hvis ejeren ikke er inden for kommunikationsafstand), bliver jeg nødt til at tage snoren af min hund, da situationen ellers vil gå galt, for begge hunde.

    Det er da megatræls, når det bedste og mest ansvarlige ville have været, at en ansvarlig ejer af den anden hund, som selvf. har FULD kontrol over dennes hund, i eller uden snor, og jeg, lige havde mulighed for at screene hinanden først, finde ud af om vores hunde ville få noget ud af at være løse sammen, og muligheden for at beslutte, om de IKKE skulle være løse sammen. Måske den ene hund var syg? Måske den er i løbetid? Måske den ikke har det godt med små voldsomme gryntende stædige racer (som fx. engelsk bulldog), eller lign.?

    TS går ind for total ansvarsfralæggelse. Det er typer som hende der er trælse at møde i Hundeskoven, om man har sin hund fri eller ej.

    Vores hundeskov er en rigtig skov på 3 hektar. Man kan sagtens have sin hund i snor ind i skoven, og indtil man er "fri" af hundeflokken ved hovedindgangen, og derpå gå en dejlig lang tur med hunden fri, for så at tage hunden i snor igen, når man når ned til indgangen.

    At dem med de løse hunde lige skal mindes om, at de skal kalde deres hunde til sig, så alle dem der ikke gider løse hunde, kan komme ind og ud af skoven, er en anden sag.
    Nogen er desværre lige så stædige og blanke som TS, på dette område.

    Derfor har vi gjort en del ud af at informere om, at der er 2 andre indgange/udgange til skoven, hvor man ikke skal forbi en "hundelegeplads", som nok er rarest at benytte, for dem med hunde i snor.

    For en god ordens skyld så kan Kia med alle hunde af begge køn, aldre, og alle racer, også engelske bulldogs, indtil videre (hun bliver 9 år næste gang).
    Hun skal bare ikke socialiseres i snor, da hun her er meget beskyttende, typisk for racen, og mere udtalt fordi jeg er syg. Uden snor, ingen problemer.

    Mette: Jeg er ked af at du, tøserne, kvinden og hendes hund, og bjæferen, blev nødt til have den oplevelse, pga. en uansvarlig schæferejer ..
    Havde han, som manden i startindlægget, haft hunden i snor, ville situationen kunne være undgået.

    Kia er blevet bidt 2 gange i sit liv.
    Den ene gang af en kæmpestor møghamrende nervøs schæferhan (ejeren nægtede at indse at hunden var bange, og ikke dominant), og så af en Golden Retriever han (hunden havde et voldsomt ressourceforsvar, som ejeren slet ikke var bevidst omkring).
    Ejerfejl = bid på både mennesker og hunde.


  • #149   8. jan 2016 Sanne m, du får lige et like, for du beskriver lige præcis min oplevelse af (de ansvarlige) schæfer folk. For mit vedkommende, har de i hvert fald været rigtig gode til at se situationen an og styrer deres hunde, med og uden snor. De fleste går vi jo pænt forbi, for jeg har så små hunde og nu møder vi dem oftest i snor.
    Men da Lucky var hvalp og vi boede ved den hunde skov jeg nævnte tidligere, var der i hvert fald et par stykker hvor hunden simpelthen lagde sig ned stille og roligt og så fik Lucky lov til at hilse smiley hvilket jo gjorde at det blev en dejlig oplevelse for alle.
    Måske havde det også lidt at sige at hunde skoven lagde lige ved en træningsplads for schæfer(tror det var schæfer hundeklubben, men er altså ikke sikker, så bare at det primært var dem og det var indrettet med de der gemme steder osv som man bruger til ipo) smiley

    De gange jeg har oplevet hunde der kom stormende osv, har uden tvivl været "familie hunde"
    Det er desværre også derfor jeg ved at Lucky kan finde på at beskytte Rosa, fordi vi oplevede det da hun var en lille hvalp, med det resultat at Rosa klamrede sig ind til mit ben og Lucky gik fuldstændig amok med gøen og prøver at komme hen til den hund der kom stormende. Hunden gjorde ikke noget, men stakkels Rosa blev jo skrækslagen. Og hvad gør ejer? Hun siger stille og roligt: den gør ikke noget, men den bliver bange for gøen... Jeg var så målløs og fuldt beskæftiget med at prøve at redde situationen og få mine hunde til at falde ned, at jeg slet ikke fik sagt noget, men hun gjorde ingenting smiley


  • #151   8. jan 2016 Jeg kommer gerne i vores lokale hundeskov - ok når jeg ikke selv er halt - men jeg kommer der ikke for at vores hunde skal lege og hilse på alt med en puls. Jeg kommer der primært fordi de kan rende løse og få krudtet af med at løbe og finde spor efter egern osv. Derfor vælger jeg at gå på tidspunkter udenfor 'myldretiden' hvor man sådan set ikke møder nogen.

  • #153   8. jan 2016 Jeg fæster mig faktisk lidt ved den der 'det var mørkt og jeg kunne ikke se linen'.
    Det er vel ikke en legit undskyldning eller hvad? Det er da mere en fraskrivelse af ansvar fra min vinkel.
    Hvis jeg vader ud foran en bil og hævder at jeg ikke så den fordi jeg havde solen i øjnene - så ligger 'fejlen' da stadig på min banehalvdel.

    At ham med schæferen måske nok kunne have udtrykt sig bedre, det er så én ting, men umiddelbart så kan jeg stadig ikke se andet end at TS ikke vil vedkende sig sin del af ansvaret for hændelsen.
    Sorry, TS. Du vil gerne have ret, og det mener jeg bestemt ikke at du har..... ihvertfald ikke i den grad du hævder.


  • #154   8. jan 2016 Har, indrømmet, ikke læst /alt/, MEN, jeg tror du tolker manden forkert, når han siger "Jeg har min i snor, for så har jeg min ryg fri".
    Kunne det tænkes, at han har sin i snor, når han møder andre, netop fordi der sker så mange overfald i hundeskove? Jeg har selv været vidne til et... Det er altså ubehageligt.
    Hvis en løs hund skambider HANS hund, og den løse hund får et hak af hans schæfer i snor, så er hans ryg nemlig helt fri.
    Og så kan du komme med "Folk med aggressive hunde går ikke i hundeskoven", men det ved manden jo ikke, hvis han aldrig har været der.


  • #155   8. jan 2016 Jeg kommer osse lidt til at tænke på min egen hundeskov.. vi har nogen få brede stier, og så er der en masse trampestier. Hvis man ikke er huskendt, så ved man f.x heller ikke hvor de trampestier ligger.... summa summarum, så kan det derfor godt virke som en total overraskelse hvis der pludselig dukker noget uventet op på sidelinjen fra 'buskadset'.
    Det kan måske osse forklare guttens lettere uhensigtsmæssige måde at svare på.
    Ofte når man bliver forskrækket, specielt i en situation som kan være potentiel til noget farefuldt, så er reaktionsmønsteret at man ikke altid er lige pædagogisk.
    Hvis vi tager mit eksempel med at jokke ud foran en bil... bilisten undviger, men får et chok fordi der kunne være sket en forfærdelig ulykke. Jeg vil vædde en god sum penge på at i et sådan tilfælde vil den pågældende bilist skælde mig hæder og ære fra og med god sandsynlighed for at par mindre pæne gloser.


  • #157   8. jan 2016 Lyder som samme schæfer ejer der luftede sin hund i hundefolden ved værløse, der måtte ikke komme andre hunde ind, når han trænede med sin schæfer, for det ville altid være den der fik skylden, var beskeden.....

    Så folk måtte pænt vente udenfor, mens han trænede indkald i hundefolden.....


  • #159   8. jan 2016 Vi mødte en bomuldshund ovre ved hjallese kirke, der er et stort grønt område hvor nogen synes det er fint at lade hundene rende løse, mine var i snor og bomuld-vovsen var løs, den kom tættere og tættere på mens mine sad pænt inde til siden, jo nærmere den kom jo mere knurrede Dana.
    ejers reaktion var bare : Neeeiiii hvor er hún smuk.
    Ja, det er meget godt søster, men de skal ikke hilse, så kald din hund til dig, inden den bliver spist.
    Og svar var, jamen her er det ok at hunde er løse.

    Hele Dana`s holdning sagde : SKRID eller jeg bider dig !! Hvordan hulan kan man tolke det som værende venligt. Og som at det er helt i orden at ens hund skal løbe hen til alle andre hunde.
    Dana og Anton føres kun i snor uden for vores havelåge, og folk skal ikke lade deres løse hunde løbe op i hovedet på dem. Og dersom mine er i snor, er jeg 100 % sikker på at mine forholdregler er taget, så hvis en hund løber op i hovedet på dem og bliver bidt, må det absolut stå for ejers egen regning !!


  • #162   8. jan 2016 Jeg vil sige at: JA, det er DESVÆRRE sådan at man skal regne med at møde løse hunde ude af kontrol i hundeskovene - særligt de indhegnede er slemme. Jeg bruger kun sjældent hundeskove (som vi desuden stort set heller ikke har her på østsjælland smiley ). Den hund jeg har pt er venlig og vil mægtig gerne lege og hilse. Men hun er en blid og blød hund, der trods sine 35 kg og 67 cm, alt for let bliver totalt tromlet af fx voldsomme labrador hanner og den typiske holdning fra ejerne er desværre at 'hun skal bare sætte ham på plads'. Noget min ALDRIG nogensinde så meget som turde tænke på at gøre. Hun ville elske en skovtur hvor hun kunne løbe rundt og lege med mig, men hun skal ikke udsættes for en skovtur, hvor hun ikke kan slippe for kontakt med hunde som er for voldsomme for hende.
    Med to af mine gamle hunde havde jeg et andet problem i forhold til hundeskove: Mine hunde var lydige og kom når jeg kaldte - hver gang. Men de var bestemt ikke særligt venligt stemte overfor fremmede hunde. Den ene bed fremmede hunde der kom hen til hende uden at advare dem først. Jeg kunne kalde mine ind og sætte dem i snor hvis jeg mødte andre hundeluftere i en hundeskov. Men da andre sjældent kan kalde deres hunde af så var hundeskove udelukket for mine hunde; Selvom det ville have været rigtig rart for dem at kunne få en skovtur, hvor de kunne strække ud og snuse lidt mere frit, så ønskede jeg ikke at udsætte dem for hele tiden at skulle spænde op over andre folks uopdragne hunde. Det er lidt parakdoksalt at jeg, der har styr på mine hunde, ikke kan bruge hundeskovene pga alle de tosser, der ikke har styr på deres hunde - og det var vist ikke sådan det var meningen at konceptet hundeskov skal fungere smiley
    Jeg kan sagtens sætte mig i ham med schæferens sted. Hvorfor skal hans hund fratages muligheden for at få en fri løbetur selvom hans hund bare ikke gider være sammen med andre hunde ?????? At han reagere som han gør kan skyldes at du bare var et nummer i rækken af hundeejere, der bare lader din hund rende hen imod hans. Desværre bliver der færre og færre steder hvor det er lovligt at have sin hund løs, så hundeskovene er snart de eneste steder. Dvs. at os med lydige hunde, der bare ikke ønsker kontakt med fremmede hunde vi mister muligheden for nogensinde at have vores hunde løse smiley
    Mht flexiliner så synes jeg de er rigtig gode. Det giver trods alt hunden en smule frihed når nu løs ikke er en option - andet end på stranden her i vinterhalvåret. Og brugt rigtig så er de altså ikke så slemme smiley Jeg går med min dobertøs i en 10 m lang båndline. Den er solid og knækker altså ikke. Møder vi nogen så bliver hun kaldt ind på plads uanset om de er med eller uden hund, til fods, hest eller på cykel.


  • #164   8. jan 2016 Trine : Nej, jeg bor i kalvehave smiley

  • #166   8. jan 2016 Bent`s børnebørn bor i hjallese smiley så vi besøger dem tit , med vovser smiley

  • #171   8. jan 2016 Det er så meget forskelligt hvordan kommunerne mener det bør være. Her er Århus' regler om at gå i hunde skove, som jeg personligt synes er sådan det burde være alle steder.

    Med hund i hundeskov
    I en hundeskov er det tilladt at gå tur med hunden uden snor, men altid under forudsætning af, at den er under fuld kontrol. Det betyder, at hvis du er i tvivl, om din hund vil lystre, skal den altid være i snor - også i hundeskoven. På den måde er du med til at sikre, at alle hunde og gæster, der færdes i hundeskoven, får en god oplevelse. Hundeskovene er afmærkede ved skiltning. Enkelte af hundeskovene er desuden indhegnede.


  • #173   8. jan 2016 Og her er lidt af hvad Naturstyrelsen skriver om brugen af de hundeskove som de forvalter:
    ""Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den fx angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke fx prompte kommer på kald skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter."


  • #174   8. jan 2016 Det er vel fuldstændig lige meget om schæferen var aggressiv eller bare ville lege, det har intet med historien at gøre, for schæferen var under kontrol, det var ikke den der løb mod en anden hund.
    Forstår ikke at der skal bruges så meget krudt på at diskutere om flexliner mm. Det har ikke noget med scenariet at gøre, for ligegyldig hvad, om schæferen var løs, i fast line var aggressiv eller gerne ville lege, så er udfaldet det samme, ejeren havde styr på sin hund=hunden var hos ejer, det var Ts hund der løb mod den anden og den burde den ikke lige gyldig hvad.

    desværre er dette problem stort, både i hundeskov, men f.eks. her hvor jeg bor (en stor park hvor det egentlig ikke er tilladt at lufte hund uden snor) er der problemer med at gå i fred med sin hund i snor, har overværet et par episoder med hvor folk med hund i snor er blevet overfuset af hundeejere der mener deres løse hund har ret til at storme rundt i parken uden kontrol og genere andre mennesker/hunde og hvis man vil gå i fred må man gå et andet sted.
    det er vildt som nogle mennesker mangler situationsfornemmelse og medfølelse overfor andre.


  • #176   8. jan 2016 Det kunne tænkes man har læst det og det ts skrev senere hen?

  • #182   8. jan 2016 Jeg kan kun se en der har travlt med at råbe : SE MIG SE MIG !! smiley

    Gæt selv hvem smiley


  • #184   8. jan 2016 Jeg har ikke noget Idol her på HG smiley

    Med mindre David Bowie har en profil herinde smiley


  • #186   8. jan 2016 Ej Trine, du må faktisk godt være mit idol, når nu jeg tænker over det smiley smiley

  • #188   8. jan 2016 Jeg har altid ønsket at blive heltedyrket - så kom frisk, vær enig med mig og tilbed mig!

    Offergaver modtages hverdage mellem kl 7 og 21


  • #190   8. jan 2016 Jeg har endnu ikke oplevet det, Jinx. Der er nogle herinde, som er enige med andre om mange ting, men dælme ikke alt. Det kommer til syne i flere debatter.

    Jeg har nogle, jeg er mere enig med end andre, men det har jo ikke noget med deres person at gøre.
    Vi deler bare holdning til mange ting - Og kan bestemt også finde ud af at være uenige.


  • #194   8. jan 2016 Men omvendt... så er det jo gratis at tænke selv.

    Men ok, hvis argumentet er som det Jinx siger og han/hun? har ret i det... så er det jo ikke så underligt at der er så mange som hopper på de forskellige former for scams... for så mangler man altså IMHO lidt på den konto med selvstændig mening og sund fornuft.


  • #195   8. jan 2016 Hmmmm... sådan har jeg nu aldrig gjort, jeg liker det som jeg er enig i, om så personen er en jeg har på mit filter.

    Vark er min ven, også på FB smiley smiley Men han får sandelig ikke et like herfra, hvis jeg synes han har røget af fjolletobakken og det er noget juks han fyre af smiley


  • #198   8. jan 2016 Jeg er nu stor nok til at have min egen mening.

    Og denne debat handler altså ikke om hvilken race det er, men måden ts og mand snakkede til hinanden på.


  • #199   8. jan 2016 Men Jinx.. dit argument er jo på en måde svært at bevise... for så længe vi ikke kan dislike et indlæg, så har vi kun muligheden for at ikke-like det.
    Dvs at hvis nu vi tager 'Trunte'. Trunte har 100 indlæg, og jeg er enig med de 70 og liker. Ifølge dit argument må Trunte så være mit idol. Men fordi jeg ikke kan dislike og måske vælger at ikke blande mig i en debat, så 'ses' det ikke at jeg er rygende uenig med Trunte i de resterende indlæg. Er Trunte så stadig mit idol?

    Så længe vi ikke kan dislike, så er det en meget ensidig følgeslutning at drage.. og måske på et ikke skidesolidt grundlag.

    Personligt liker jeg sgu ikke et indlæg som jeg ikke er enig med - uanset hvem skribenten er.
    Dog vil jeg gå så langt at der findes folk, herinde som andre steder, som jeg har kategoriseret som værende dummere end vådt bølgepap... og her liker jeg ikke uanset hvor enig jeg er... og jeg krummer tæer hvis de tilfældigvis liker noget jeg har skrevet (fordi jeg dybest set ikke vil associeres med dem).


  • #202   8. jan 2016 Jeg taler bare hypotetisk udfra din påstand.
    Du kan jo i mit indlæg erstatte mig med 'Gurli'.


  • #203   8. jan 2016 Jeg sammenligner heller ikke.

  • #204   8. jan 2016 "Folk VIL bare hellere tale end de vil lytte. "

    Tænk, den opfattelse får jeg også om visse personer herinde smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #207   8. jan 2016 Min mening ville være den samme om så resten af hg ville være uenig. Jeg tror at det er fordi at mange (inklusiv mig selv)er træt af at mange ikke viser hensyn,når de færdes i en hundeskov.

    Når man gang på gang møder andre, der ikke viser hensyn,så bliver ens tålmodighed der efter. Når så folk oven i købet, begynder at sætte ? Ved, om man burde være der, er det nok.


  • #212   8. jan 2016 Jeg liker ikke hvis jeg ikke er enig smiley Så enkelt er det..

    Og nej, jeg er ikke altid enig med de samme mennesker smiley Men det er da tit de samme mennesker har samme mening som mig, eller skriver noget jeg kan lide..

    Men jeg lægger ikke mærke til hvem eller hvor mange der liker mig.. Hverken her eller på facebook..

    Det er et debatforum, ikke et "hvem-er-mest-populær"-forum..

    Mit indtryk er de fleste er herinde for at debatere, ikke for at være populær..


  • #214   8. jan 2016 Jeg indrømmer det da gerne igen.. Jeg læser sjællendt hele Birgittas indlæg.. Det er min koncentration slet ikke til.

    Jeg har skrevet det til Birgitta før, så hun ved godt jeg har det problem.. Så det kan hvertfald være grunden herfra til der ikke kommer mange likes..


  • #216   8. jan 2016 Det KAN også have noget at gøre med, hvordan indlægget er formuleret, Birgitta. Det er ikke noget jeg selv personligt har lagt mærke til, så det kan da sagtens være det du siger er rigtigt, men hvis der er dele af et indlæg jeg ikke er enig i, så liker jeg det ikke. Er der så et indlæg fra en anden bruger, hvori jeg er enig i hele indlægget, så liker jeg.

    Så måske kan det have noget at gøre med formuleringen, eller det kan have noget at gøre med, at du måske har svaret på flere forskellige ting, hvori nogle måske ikke er enig i alle dine svar, og derfor fravælger at like?


  • #218   8. jan 2016 Det er jeg også glad for smiley

    Jeg føler hvertfald jeg svare dig mere end jeg gjorde før smiley


  • #219   8. jan 2016 Der er heldigvis kun EN der bestemmmer hvilke indlæg jeg kan li`eller ej. Og det er MIG!! Jeg har folk herinde, som jeg opfatter som meget tætte veninder i det virkelige liv. De får andelig ikke altid likes. Så er der folk, med hvem jeg kun har haft fornøjelsen af herinde. De kan sagtens få likes. For mig er det flintrende ligegyldigt hvem der skriver hvad. Hvis jeg er enig, så liker jeg og det bestemmer kun JEG. Og jeg skriver hvad jeg har på hjerte. Om folk kan li`det eller ej kunne ikke rage mig mindre.

  • #224   8. jan 2016 Øøh...? Hvad er det sjove?

  • #228   8. jan 2016 ja Jinx... jeg har så været ude for noget lignende.... næsten... en gruppeopgave blev afleveret samlet fra 4 mand, hvoraf de 3 rent faktisk havde præsteret noget og fjerdemanden havde slacket og pjækket. Ærgerligt for ham, at lærerne valgte at give en nederen karakter til ham - på trods af at vi andre fik en ret god karakter for den samme opgave.

  • #232   8. jan 2016 Siden det paratut skal nævnes, er der måske `en der har ondt i måsen over at andre skriver noget som får flere likes end ens eget smiley

    Jeg er sådan set ret så ligeglad med om jeg får likes eller ej, sålænge jeg er pænt enig med mig selv om det jeg skriver .... ( for det meste er jeg enig med mig selv smiley )

    Jeg liker ej heller for personens skyld, og nu nævner jeg navne, jeps men det er i den gode sags tjeneste smiley
    Jeg har Majbritt og krumme på mit filter, og ærligt kan jeg slet ikke lide dem, men skriver en af de 2 noget som er *spot on* eller noget som jeg er rørende enig i, så får de et like.
    Det er ski da ikke personen man liker, men det skrevne.
    Og endnu engang, helt ærligt, Birgitta: du skriver sjældent noget jeg er enig i, jeg synes dine indlæg er rodet, af og til har jeg svært ved at finde hoved og hale i dem. dertil kommer det, at du kan være noget så ubehagelig i dine indlæg
    Derfor får du ikke mange likes fra mig af.

    Denne form for debat har du selv lagt op til !!


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #233   8. jan 2016 Det stikker godt nok af for mange af Jer. Det virker nærmest som om I anser det for Jeres fornemmeste opgave at omfortolke og kritisere og stille fuldstændig håbløse scenarier op, der intet havde med sagen at gøre. For derefter at blive personlige.
    Vi er her vel allesammen fordi vi elsker hunde.

    Jeg kan oplyse, at jeg har opsøgt skovløberen og den omtalte sure klovn.
    Han er en psykisk syg yngre mand i slut 20'erne, som er blevet bedt om at holde sig fra hundeskoven eftersom han har råbt, skreget og opført sig truende overfor flere.
    Ydermere er det ikke det ikke meningen, at han skal gå med hunden ( en 9 mdr gammel schæfer) uden ledsager, da han bla har udpræget social angst og overfalder folk verbalt. Han er også orienteret om ( ikke af mig) at han ikke har sin ryg fri, i tilfælde af hunden bider. Og hunden er ikke aggressiv kun legesyg.

    De mange kommentarer til hvorledes nogen synes man mødes i hundeskov, kan jeg kun sige, at jeg i 16 år er kommet dagligt i skoven uden nogensinde at have andet end gode oplevelser.

    Afslutningsvis får I lige et lille stemningsbilled af tykkusinen, som ligger og snorker og kommer sig over narkosen efter at være blevet steriliseret i dag.
    God weekend til Jer alle.


  • #234   8. jan 2016 Nøj hvor er det kedeligt når man læser en relevant tråd med mange argumenter, mange perspektiver og en masse debat og så se den ende i en diskussion om hvorvidt det er ok at udtrykke holdninger.

    Trist at sådan en god meningsudveksling skal stoppes...

    Har haft mange ting at sige undervejs i tråden, men jeg tror da at Birgitta lige egenhændigt fik sat en stopper for meningsfuld debat. Motivationen og interessen for temaet forsvandt da ihvertfald

    Æv!


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #235   8. jan 2016

    profilbillede
  • #236   8. jan 2016 Camilla - Jeg har ikke omfortolket noget.. Jeg gik ud fra det du selv skrev..

    At manden har diagnoser kunne vi jo ikke vide vel..

    Og jeg ville stadig selv blive sur hvis en kommer tilbage dage efter for at rette på mig endnu engang..


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #238   8. jan 2016 Det ændre sgu ikke noget at manden fejler noget. Han opfører sig som han skal og har en legesyg hund. Hvad er problemet?.

    Det lyder som om at du er fornærmet, over at han ikke ønskede din hunds selskab. Hvorfor ikke lade manden være og akseptere at han bruger skoven anderledes en dig selv.


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #239   8. jan 2016 Hvis det, at råbe virkelig grimme, vi taler virkelig grimme ting efter folk i skoven, -er at opføre sig som man skal. Ja, så har du ret. Jeg er helt galt på den.
    At tro jeg er fornærmet over han ikke "ønskede" kontakt med min hund. I højere grad end, at jeg bla blev meget forskrækket og utryg ved hans råben, følen mig uretfærdigt angrebet og hans grimme ord.
    Er jo absurd.

    Hundene blev også utrygge.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #240   8. jan 2016 I dit tilfælde beder du jo selv om det. Manden har givet udtryk for han ikke vil have selskab. Det på en måde du så finder ubehageligt.

    Åbenbart var det ikke værre,en at du lige skule have fat i ham igen og belærer ham om at han går i en hundeskov.


  • #241   8. jan 2016 Jeg synes det var dejligt du gav en opdatering smiley

  • #247   8. jan 2016 Med røven i klaskehøjde bliver man altså ramt nogle gange.....

  • #248   8. jan 2016 "At tro jeg er fornærmet over han ikke "ønskede" kontakt med min hund. I højere grad end, at jeg bla blev meget forskrækket og utryg ved hans råben, følen mig uretfærdigt angrebet og hans grimme ord. "

    Jeg synes faktisk, det er lidt tamt af dig at skrive dette... Det virker på mig lidt som om, at du nu skal bruge hans psykiske sygdom som et tegn på, at du er totalt uskyldig i denne sag, og at manden ikke har ret i en eneste af de ting, han sagde. Måske er manden syg, men det ændrer da ikke på hans mening - som jeg i øvrigt er 100% enig med ham i. At du nu vælger at fortælle, at du blev både forskrækket og utryg over hans råben og følte dig uretfærdigt angrebet, synes jeg altså er underligt og lugter lidt henad, at du bare skal overdrive historien nu, fordi du ved, at han er syg. Du skriver jo selv i dit startindlæg, at du opsøgte ham igen, selvom han udtrykkeligt havde frabedt sig din kontakt - så var han da vist heller ikke så farlig igen.


  • #250   8. jan 2016 Ja da. I startindlægget står der, at hendes hund løb imod en legesyg schæfer og fik besked på at tage den i snor. Schæferejer fortæller meget tydeligt, at de ikke skal hilse, og derefter opsøger hun ham igen for at belære ham om, at han altså er i en hundeskov med løse hunde.

    Dette er, hvad der står i startindlægget. Først senere hen kommer der en masse ændringer i historien, blandt andet at schæferen var aggressiv og ville bide, og at manden råbte og angreb uretfærdigt. Der er da noget, der ikke stemmer...


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #251   8. jan 2016 Jeg har læst det flere gange. Manden har lige så stor ret til at være der som andre.

    Det lyder så til at folk bliver provokeret af at han forventer at folk tager deres hund i snor når de mødes.

    Har faktisk ondt af manden. Han ønsker at gå i fred med sin hund,men folk vil ikke respekterer mandens grænser. Hvis manden i forvejen har det dårligt,gør folks behandling af ham det godt nok ikke bedre.


  • #259   9. jan 2016 I modsætning til den hund, der går og nulrer med sig selv i en ti-meter Flexi smiley



  • #260   9. jan 2016 "Hvordan kan det blive til opsøge manden for at belære ham.? Og det kunne da tænkes at TS mente det af god mening da hun sagde til manden det var en hundeskov. "

    Tja, eftersom manden ikke ønskede hendes kontakt, må man da kraftigt gå ud fra, at det er TS, der har opsøgt ham igen. Vi kan hurtigt blive enige om, at hun ikke decideret fulgte efter ham for at provokere ham, men i det øjeblik, de passerede hinanden på stien igen, havde det da været mest høfligt, at hun ikke tog kontakt til ham igen, når nu han allerede klart havde givet udtryk for, at han ikke ønskede dette. Så kommer det altså i mit hoved til at virke lidt belærende og - forståeligt nok - irriterende for manden.

    "At manden giver hende en sviner for at have løs hund, kunne da tyde på han måske ikke er klar over han befinder sig i en hundeskov."

    Hvor ser du, at han giver hende en sviner for at have løs hund? Det ser jeg ikke nogen steder, men derimod at han beder hende om at tage sin hund i snor, fordi den løber hen til hans.

    "Hunden løb ikke derhen, men imod og kunne kaldes til sig.... hvor er problemet i det?"

    Problemet her er, at hendes hund når at komme tæt nok på til, at manden beder hende om at kalde den til sig. Havde hun haft fuld kontrol, så havde hun slet ikke ladet sin hund opsøge den anden - og da slet ikke uden ejers accept. Hun valgte jo at lade sin løse hund løbe hen til en hund i snor, fordi hun vurderede, at det var en ung hund, der bare gerne ville lege - og dette er på ingen måde ok eller lovligt!


  • #261   9. jan 2016 Jinx: Nej. En hund under fuld kontrol opsøger IKKE andre mennesker eller hunde uden dens ejers specifikke tilladelse.

    Så snart man ser et andet menneske og/eller hund, så skal man kalde ens hund på plads, inden den får mulighed for at handle på egen pote.
    Og den skal ikke forlade den plads før begge ejere er enige om det.


  • #263   9. jan 2016 Nej, men det forventes de ikke tager kontakt til andre mennesker, eller hunde, medmindre alle ejerne er enige om det.
    Det er ret nemt, at vise hinanden den respekt, ved at følge loven.

    Bliver de 10 mennesker så enige om at hundene skal være fri, så er det jo super.

    Vil 3 ikke have deres hunde i fysisk kontakt med andre hunde, er der ingen der slipper deres hunde, før man er sikker på at ingen løse hunde tager kontakt til de 3's hunde.

    Det er slet ikke så svært, og når det så kan formindske risikoen for at ens egen hund, og andre hunde og mennesker bliver udsat for bid etc., så er det i mine øjne det hele værd, og giver mening, da det er derfor loven er som den er.


  • #265   9. jan 2016 Vark, det er der da vist ikke nogen af os, der har sagt? Min hund får både lov til at løbe, lege, snuse og være "fri uden kommando" på hver tur, uagtet om hun er løs eller i flexline - som jeg i øvrigt er storforbruger af. smiley Men forskellen er, at hun kun får lov til dette, når der ikke er andre end hende og mig. Kommer der en anden person, kalder jeg hende ind til mig og sætter hende enten på plads eller tager hende i snor alt efter situationen. Har den anden person hund med, spørger jeg pænt om de må hilse, hvis jeg vurderer, at det vil blive en positiv oplevelse for min hund - og får jeg et nej, respekterer jeg dette og går videre. Jeg begynder ikke at diskutere med personen og forlange en forklaring på, hvorfor de ikke må hilse, og jeg begynder heller ikke at belære personen og tro, at jeg ved mere om dennes hund end ejer selv. Hvis dette gør mig til en "tante", then so be it. I mine øjne er det almindelig pli og hensynsfuldhed, og der ville slet ikke ske overfald eller andre grimme episoder med hunde, hvis alle hundeejere var på denne måde.

  • #266   9. jan 2016 Næ Vark
    Man skal altid have fuld kontrol, og dermed også tage det fulde ansvar, hvis det viser sig at man ikke havde fuld kontrol, og ikke give andre ansvaret


  • #274   9. jan 2016 Jeg tør ikke bruge flex til min, men kan finde på at sætte er træktov på linen så den bliver lidt længere smiley (ja jeg ønsker mig en sporline :p)

  • #276   9. jan 2016 Isabelle: Hvis Nicki går i Flex eller snor og f.eks. går rundt om en lygtepæl eller et træ, låser vi linen og bliver stående.. så kommer hun selv den rigtige vej tilbage smiley

  • #285   9. jan 2016 Nu er det kæresten der har lært hende det, så jeg skal ikke udelukke han har hjulpet i starten, men nu ved hun godt hvad hun skal, så vi står stille - hun bliver forvirret hvis vi går videre, dels fordi linen bliver jo trukket i, så hun bliver trukket tilbage, hvis vi går frem, og vi ønsker selvfølgelig ikke at lave det her træk på hendes hals. Omvendt gider vi heller ikke gå zigzag om træer og lygtepæle, så det er nu et meget godt alternativ smiley

  • #288   9. jan 2016 Nicki hun går frem, så er linen stram. Undrer sig. Går lidt tilbage og frem igen - nå, det virkede ikke, så drøner hun tilbage den rigtige vej om træ/lygtepæl.. Hun går ikke i panik, men bliver en smule frustreret fordi det er jo overhovedet ikke sjovt at stå stille, når man er ude og gå tur smiley

  • #292   9. jan 2016 Freja kan SLET ikke finde ud af det der med at vikle sig tilbage - pludselig er der ikke mere snor og hun stopper op og venter så bare på at der kommer mere snor... eller også så sætter hun sig bare ned og venter. Går hun, så er det den helt forkerte vej af træet alligevel. Jep, man er opdraget godt smiley

  • #295   9. jan 2016 Jamen altså jeg tror slet ikke hun ved at der er nogen snor, der "sidder fast" - hvis jeg lokker så bemærker hun slet ikke snoren, så jeg har bare opgivet og følger nu hundens kommando smiley smiley

  • #298   9. jan 2016 Hun er ikke den skarpeste kniv i skuffen but I like her smiley

  • #299   9. jan 2016 Har man et psykisk problem hvis man ryger ?? smiley

    Den var godt nok ny for mig smiley Sikke da en gang bavl smiley


  • #300   9. jan 2016 Argg, Badetøffel, der var ikke det Birgitta skrev. Hun skrev det KAN være, ikke at det altid er.

    Jeg er dog enig med Trine, synes stadig der er lagt mere tabu omkring psykiske sygdomme. Jeg får tit "men du ser jo ikke syg ud" eller at det nok bare er dovenskab.. smiley


  • #301   9. jan 2016 Jo Milla, det er faktisk nøjagtigt det Birgitta skriver.
    Når hun skriver SOM og så skriver de tre ting, så er det alle tre ting hun mener er psykiske problemer. (måske er det ikke sådan hun mener det, men det er altså det hun skriver.


  • #302   9. jan 2016 Mange fysiske sygdomme udspringer at psykiske problemer som stress eller rygning eller alkoholisme...

    Hvordan vil du fortolke den sætning ??


  • #308   9. jan 2016 Og jeg læser det stadig som i at hun skriver at rygning er et psykisk problem smiley

    Hvad enten jeg læser det forfra eller bagfra smiley

    Og det er den værste gang bavl !!!!! smiley


  • #311   9. jan 2016 Jeg synes egentlig det er en interessant tråd, hvis man holdte sig til ts første indlæg, for det er et tilbagevendende problem i hundeverdenen.
    Ikke kun i forhold til hundeskove, men rigtig mange steder, også steder hor løse hunde faktisk ikke er tilladt.

    Jeg synes det er smadder ærgerligt at der skal trækkes person fnidder med ind i stort set alle tråde, der er lidt kød på.
    Jeg er ret ligeglad med hvem der har et horn i siden på hvem og hvem der liker hvem`s indlæg, det er da så uendelig uinteressant.

    Tilbage til emnet, er der virkelig nogle der er modstander af at man lige forhør sig inden man lader sin hund løbe hen til fremmede hund/mennesker, også i hundeskov?
    Jeg er godt klar over at uheld kan ske, man overser nogle eller lignende, men så undskylder man og får fat i sin hund så hurtigt som muligt, medmindre den anden hundeejer siger det er ok.


  • #313   9. jan 2016 Det var NETOP ikke udtømt efter få kommentarer - det var nemlig lige præcis en af de tråde, der er så få af på HG disse tider. Varmt emne, masser af kommentarer tonsvis af nuancer og argumenter. En meget meget savnet tråd, hvor temaet blev diskuteret og ikke personer....

    LIGE indtil det skulle smadres af en sviner. SÅ var det sgu ødelagt.....

    Vi så et glimt af det gamle HG... Og så så vi også det nye HG feje henover. Jeg ved godt hvilket et af de to, jeg ønsker.



  • #318   9. jan 2016 Hvis at debattere et varmt emne med masser af holdninger på bordet er at mobbe, så har debat sgu trange kår på HG. Så tror fanden det er lidt småt med substansen her...

  • #320   9. jan 2016 Birgitta; Forstår slet ikke hvorfor du har behov for at skrive sådan til mig.
    Jeg synes ikke emnet blev debatteret færdigt, jeg mangler stadig svar på det jeg skrev.


  • #323   9. jan 2016 Men Birgitta du gør jo nøjagtig det samme selv, snakker grimt til andre, sådan som jeg lige følte du besvarede mit indlæg, og jeg har aldrig skrevet sådan til dig.


  • #328   9. jan 2016 Stop nu Birgitta.

    At mange er enige eller mange er uenige er på ingen måde væsentligt.

    Prøv dog at se på alle de argumenter, der kommer på bordet. Alle de nuancer, der bliver lagt omhandlende det tema TS har lagt op.
    RIGTIG langt - indtil dit indlæg - er der respekt omkring trådstarters temavalg og der er ingen der sviner nogen til.

    De udtrykker uenighed - og det er altså ikke mobning.

    Det er debat, der udvikler og alle flytter sig lidt.... Men du stopper det. Og nu er tråden endt i meningsløshed - igen.

    Jeg kan i bund og grund være ligeglad, er her ikke så meget mere - men jeg blev sgu fornøjet over at se en tråd, der kørte som i gamle dage og hvor der faktisk for en gang skyld var noget substans.
    Det er i den grad en mangelvare her på stedet - det har udviklet sig til en rygklapperforening, hvor uenighed er fy og hvor man nødig skulle blive klogere via argumenter.....

    Trist, trist, trist.


  • #330   9. jan 2016 Ja jeg er ryger, og jeg bliver da i den grad skrub-fornærmet når et individ stiller sig op og påstår at det er et psykisk problem der er grund til at jeg ryger smiley

    Og eftersom vi har en læge i familien, som i øvrigt også har psykologisk udddannelse bag sig, siger at det er den værste gang bavl han længe har hørt.
    Så vil jeg henh mig til hans udsagn og gentage : Det er den værste gang bavl !!
    I stedet for at tro på sådan en lommepsykolog , der kom kommer med sådan noget ævl, fordi så er der lige lidt flere tæer der kan trædes på, når nu man alligevel har smidt sin bagdel i klaskehøjde, kan man vel lige så godt gøre det grundigt

    Birgitta mobbes ikke, hun er skide provokerende, og derfor får hun en masse negative kommentare med på vejen, altså ganske selvforskyldt !!


  • #334   9. jan 2016 En ting er dejligt - og det er at TS ikke har slettet tråden smiley

  • #335   9. jan 2016 Badetøffel: Jeg ved at debatten har fortsat længere siden jeg besvarede dit indlæg, men jeg svarer lige igen. Jeg læste Birgittas indlæg som at det NOGLE gange var skyld af et psykisk problem - ikke altid -.. Mon ikke det er det, hun mente i hvert fald? Man kan jo ikke blot sige, at det bare er sådan, fordi der er mange forskellige grunde til, at folk f.eks. ryger eller får et alkoholproblem. Det behøver ikke være psykisk, men en af årsagerne KAN være at det er psykisk smiley

  • #336   9. jan 2016 Milla - Jeg er helt enig!
    Har ellers siddet og ventet på at det skulle ske. Men lækkert, at tråden stadig er her.


  • #339   9. jan 2016 Det er klart, at der er en form for konsensus, når man træder ind i en hundeskov med en løs hund.
    Jeg kan godt forstår, at de fleste antager at det er ok, at hundene mødes og det er underforstået at det er ok.

    Men i forhold til lovgivningen er det jo en forkert antagelse af gå ind med. Og det må man jo forholde sig til.

    Jeg stiller mig kritisk overfor, at det ikke skulle være ok at gå i en hundeskov med hunden i line - dermed signalerende at man IKKE ønsker kontakt hundene i mellem - det er trods alt et offentligt sted og man må have en forventning om, at folk har styr på deres løse hunde (med styr på mener jeg at de kommer når de kalder og ikke når helt hen til andre hunde, hvis ejeren ikke ønsker det - line eller ikke line).

    Os, der ikke ønsker tilfældige møder med hunde har også brug for at kunne gå med hunden løs lovligt. DET er svært i de fleste hundeskove.
    Og det finder jeg faktisk ret respektløst.


  • #340   9. jan 2016 Isabelle: Tak for dit svar, til trods for at jeg er uenig.
    Jeg vil gerne selv bestemme hvem min hund skal hilse på, for at passe bedst muligt på hende.
    Min oplevelse er at hunde ikke altid kan magte situationen med løse hunde, og en situation kan hurtigt udvikle sig uhensigtsmæssigt, uden det behøver være slåskamp.
    Jeg ønsker min hund skal ha positive møder med andre hunde, og det sikre jeg bedst ved at ha overblikket og lige lure den anden hund af inden de mødes.

    Der ud over ser jeg ikke en hundeskov som et tvangs socialt område, men et sted hvor det er muligt at lufte hund uden snor, for alle hunde der kan gebærde sig uden snor.
    Hvis man jævnligt kommer samme sted og efterhånden kender hundene man møder er det jo noget andet, men fremmede hunde der skal man altså lige være opmærksom.
    Min hund er forresten lidt utryg ved din race, ved ikke lige hvad det er, men tror hun har svært ved at tyde kropssproget, det samme har jeg og derfor ville jeg være utryg ved et møde med sådan en hund, hvis jeg ikke lige har hilst på ejer først.


  • #342   9. jan 2016 Ja men hvis alle skal kunne gøre brug af hundeskovene bliver vi nød til at tage hensyn til hinanden, og selvom det er træls for dig at skulle kalde din hund til dig så kunne det gøre at en anden hund faktisk kunne få en god oplevelse ved at komme i skoven, er det så ikke det værd?

  • #343   9. jan 2016 Nu var den hunde skov jeg kom i, et åbent område, og der kom også folk uden hund. Ved der var nogen der mødtes til gå tur en formiddag nogle dage, men ellers var der ikke sådan store samlinger med leg osv. Det var mest et sted hvor folk nød en gå tur i "naturen" og at hunden kunne gå fri.
    Selvfølgelig var der nogle ejere, der bare lod hundene fare afsted, eller som ikke kunne kalde dem til sig, men sådan generelt var der meget hensyn.

    Jeg har ingen problemer med at hundene hilser, selvom mine har flexi på, MEN mine hunde og jeg skal være opmærksomme på det, og specielt store hunde skal IKKE komme løbende, for Rosa bliver rigtig utryg ved det, hun er nok generelt ikke lige den bedste kandidat til at hilse på de store hunde fordi hun er så lille og forsigtig.
    Men mine må hjertens gerne hilse, men for specielt hendes skyld, skal folk altså lige holde deres hund lidt på afstand hvis den ikke er helt rolig og evt ligger sig ned, for synes det er synd for Rosa at skulle være utryg fordi den anden hund er for voldsom i sin iver for at hilse og jeg forsøger som ejer at have øjne på alle 10 fingre, men jeg vil heller ikke gøre hendes usikkerhed værre end det er.

    Nu bor vi så ikke i nærheden af den hunde skov mere og der hvor vi går, møder vi ikke så tit hunde og dem vi møder tager næsten altid hensyn. Men hvis vi boede der hvor vi boede før, ville det altså være et sted vi ofte gik, netop fordi der ikke rigtig var andet natur vi bare lige kunne gå hen til og så ville jeg altså sætte pris på at folk lige tog hensyn til hende. Også fordi Lucky godt kan gå i forsvar for at beskytte Rosa, hvis Rosa reagere negativt eller hvis han selv bliver forskrækket.


  • #346   9. jan 2016 Min bliver ikke aggressiv men utryg, jeg ved ikke hvorfor. Vi var til en prøve time på et hold, der var en sød han eurasier som stille og roligt snuste til min, hvor efter hun nærmest skreg, ejeren blev ret forskrækket og troede hendes hund havde bidt men det havde den overhoved ikke.
    På en af vores faste ture, passere vi en have hvor der bor en eurasier, han hverken gør eller noget, men min stopper op og vil slet ikke gå forbi, jeg aner virkelig ikke hvad det skyldes.


  • #348   9. jan 2016 Måske, jeg ved det ikke,

  • #367   9. jan 2016 Undskyld at jeg lige blander mig, selvom jeg egentligt gerne vil blande mig udenom den diskussion. Men kunne man ikke tage den der diskussion et andet sted? for synes det er rigtig synd at ødelægge en rigtig god tråd, både for os der faktisk gerne vil følge lige præcis den, og derfor klikker ind for at se hver gang der kommer noget nyt, som jo så viser sig at være OT.
    Ved det er nævnt før, men kan i ikke oprette et nyt emne? Nu er TS ikke rigtig aktiv længere, men synes faktisk det er synd at ødelægge TS' tråd alligevel, uanset hvem der startede.

    (det er ikke fordi diskussionen i fører ikke er relevant, men bare ikke i denne tråd)


  • #372   9. jan 2016 Når vi går i hundeskove, er vores intention ikke at møde andre hunde. Nicki er lidt usikker på andre hunde, så der er ingen grund til at presse hendes grænser - vi går der dog, fordi det er en stor uindhegnet skov, så der er rigtig god mulighed for at gå en god tur, hvor hun kan få lov til at spæne, det eelsker hun smiley

    Hvis vi ser andre (hunde eller mennesker), kalder vi hende til os. Uanset om hun ignorerer dem, eller er på vej derhen - og så sætter vi snor på hende, til de er væk.

    Hundeejere opsøger os sjældent, eftersom hun gør af mange hunde (undtagen hvalpe, hun er vildt god til hvalpe smiley ), så de trækker sig væk.

    Hun leger bedst med hunde hun kender - hun eelsker mine forældres hund og kærestens forældres hund, selvom hun også gøede lidt af dem i starten. Vi lod dem mødes stille og roligt, og greb ind, når den anden hund blev for meget - nu fungerer det helt fint.

    Jeg tror ikke vi får en hund, som elsker alle andre hunde - men det er egentlig også fint nok. Jeg har ikke det store behov for at min hund skal lege med en masse fremmede hunde i en hundeskov, så derfor kalder vi altid ind og sætter i snor - det kombineret med gøen sender som regel et ret klart signal til andre hundeejere smiley


  • #375   9. jan 2016 Jeg kan da godt komme med et tillægs spørgsmål.

    Når i er i hundeskoven, har det så betydning hvilken størrelse den modsatte hund har? Altså både den der kommer over til jer, og den jeres hund går hen til?

    For mig selv har det betydning. Jeg ønsker ikke at de kommer løbende uanset, de må dog som sagt gerne hilse stille og roligt. Men det er nemmere for både mig og Rosa hvis det er en lille hund. Hun bliver stadig utryg, men det virker måske ikke helt så voldsomt, som når det er en stor hund.
    Mine får aldrig lov til at gå hen til andre, uden at jeg har kontakt med ejer, da de jo er i snor, og for mig må de hilse på alle søde hunde uanset størrelse, dog må de kun lege med små hunde, for at mindske risikoen for uheld. smiley


  • #381   9. jan 2016 My only: For os betyder størrelsen noget, idet at Nicki sjældent gør af små hunde. Faktisk så kan hun rigtig godt lide små hunde inkl. hvalpe, og er generelt RIGTIG god med dem. Lægger sig ned, leger på deres niveau osv.. Hun er absolut fantastisk med dem.

    Større hunde gør hun af - og det virker lidt som om, hun ikke helt ved, hvad hun skal "gøre" med dem. Hun har dog boet med to schæfere der var større end hende, og leger fint med begge (den ene er hendes mor), så hvorfor hun er lidt usikker på større hunde er mig en gåde. smiley


  • #385   9. jan 2016 Tak for alle svar smiley

    Skønt billede af Mike, det må være dejligt når de bare hygger sig, når nu han ellers ikke er så god med andre. Ja det er ikke så tit små hundes ejere ikke har lidt fordomme, men de findes da heldigvis smiley Jeg var i hvert fald super glad for de at ejerne af de store hunde vi mødte, da vi fik Lucky, lod ham hilse på dem, for det kan være svært at finde nogen rolige store hunde der må hilse, når man står med sådan en lille tot smiley

    Milla, ja det var da lidt sjovt, jeg oplever lige omvendt tit at store hunde ikke aner hvad de skal gøre når de møder mine små, specielt Rosa aner de ikke hvad de skal stille op med. smiley Hun går dog oftest i skjul, så jeg har lagt mere vægt på at hun mødte søde stille hunde, og vi har mødt flest små, både fordi det er dem vi møder mest når vi går tur, men også fordi det ikke virker helt så voldsomt for hende.
    Rosa voksede op med et par større hunde, men hun var så lille og det var så koldt, og jeg kendte ikke nogen, så hun var halv gammel inden hun sådan rigtig kom ud og mødte hunde, hvilket jo var en stor fejl fra min side, men det er skyld i at hun er så forsigtig og usikker i forhold til hunde i dag. Hun har aldrig leget med andre end Lucky, heller ikke da vi gik på hvalpe hold, der gik hun hen til de andre og smed sig eller gik omme bag dem, fordi hun jo var nysgerrig nok, men hun turde ikke rigtig når det kom til stykket.


  • #386   9. jan 2016 Mike: Det er ikke lege-gø,. Hun rejser børster og gør, som i "jeg kan godt sige vov", det er lidt som om hun lige skal vise, at de altså IKKE skal løbe om hjørner med hende. Hun gør også af andre schæfere.. HVIS de er store. Vi mødte f.eks. en schæferhvalp på et par måneder, den var hun ellevild med, ville VILDT gerne lege, og begyndte derfor at lege-gø/snakke, fordi de skulle videre, men Nicki mente ikke det var tid endnu smiley

  • #390   10. jan 2016 Mike: Det skulle undre mig meget, hvis hun ikke var socialiseret ordentligt. Det undrer mig især, fordi hun gør jo også når vi kommer på træningspladsen og der er større hunde end hende - og i og med at tidligere ejer har trænet ipo med hende, tænker jeg, at enten har hun ikke gjort det lige så meget med tidligere ejer som os, ellers har hun måske fået besked på at tie stille..

    Jeg synes det er svært at vurdere - fordi når vi så går i gang med at arbejde, så har hun som regel rigtig god fokus på mig, i stedet for de store hunde - med mindre de kommer meget tæt på (ca. ½ meter fra hende), så reagerer hun. Måske reagerer hun blot i mangel af noget bedre at tage sig til?

    Jeg tror det er noget de kommer til at hjælpe mig med ude i schæferhundeklubben - så jeg kan få af vide, hvordan jeg bør reagerer. Måske læser jeg hende forkert og reagerer derved forkert.. Vi skal nok også træne på færdelsholdet, og det foregår jo sammen med en del andre schæfere, men jeg ved at på det hold er der to ældre tæver, som er meget stabile og holder styr på flokken, når de er afsted.. Måske det kan hjælpe hende?


  • #394   10. jan 2016 Mike: Det er jeg klar over - men hun reagerer jo på samme måde begge steder, indtil jeg beder hende lave noget. Derfor skrev jeg det smiley

    Det er ikke fordi jeg ønsker hun skal lege med enhver hund - men det ville da være meget rart, hvis hun ville stoppe med at rejse børster og gø af alle store hunde. Jeg ved at hun er socialiseret på andre hunde som hvalp - men hvor store de var, har jeg ikke lige spurgt ind til smiley


  • #395   10. jan 2016 Isabelle, det kan jeg godt forstå, det er da også skønt. Er helt vild med dine hunde, men de er desværre for store til at jeg nogensinde får en, kan ikke undvære mine chier smiley hehe..

    Jeg kan godt lide det her billede. Ikke at man kan se hende særlig godt, men det viser fint hvordan Rosa var til hvalpe træning når de havde fri leg. Hun ville så gerne være med og alligevel ikke, så hun kravlede efter de andre, ja hun er den lille sorte plet til højre smiley Men hvis de andre tog kontakt til hende, løb hun enten hen til et menneske eller fortalte dem at de skulle skride langt væk fra hende. Jeg gav hende altid chancen for selv at sige fra, og hvis de ikke respekterede det, gik jeg imellem (mig og min træner havde lidt uoverensstemmelser med hvordan man skulle gøre, men hun havde altid mulighed og lov til at søge hen til mig)


    profilbillede
  • #399   10. jan 2016 Jinx, ja hun er en lille prut, hun er 1 år nu og er færdig udvokset (hun er dog stadig en tynd unghund, så et par gram kommer der nok) og vejer 1100g så stor er hun ikke smiley


    Mike's mor: ja det er min Rosa smiley


  • #401   10. jan 2016 Haha det gør ikke noget, hun er god til at gemme sig smiley
    Og tak smiley Ja hun var og er så nysgerrig og vil gerne, men det er som om hun bremser sig selv lidt, desværre. Jeg tror hun er meget bevidst om sin størrelse, hvor Lucky og andre chier jo generelt har et kæmpe ego, det har Rosa ikke. Hun kom aldrig til at lege med de andre, selvom de andre forsøgte en del, men hun ville gerne være tæt på dem. Det gør hun generelt det der med at krybe hen og sætte eller ligge sig tæt på. Når den anden hund så viser lidt for meget interesse trækker hun sig.

    Og nu røg jeg selv OT, så undskyld. På billedet er hun omkring 5 mdr gammel, så her er lige et billede af hende 8-9 uger gammel smiley (og ja det er et ganske almindeligt spillekort)


    profilbillede
  • #403   10. jan 2016 Ja størrelsen vanskeliggøre en del. Lucky vejer jo selv kun 1,8 kg så er ikke fordi han er meget større, men han leger heller ikke med store hunde, han har dog en selvtillid der siger spar 2, så han er fuldstændig ligeglad med størrelsen på hunden. Den oplevelse jeg har nævnt tidligere i tråd, med en hund der kom løbende hen til os, var en stor labrador størrelse, og den fik han da skældt godt og grundigt ud, den var så lidt ligeglad, men havde den villet gøre dem noget, er jeg ikke i tvivl om at Lucky var gået på den for at beskytte Rosa, han var virkelig gal (jeg ville aldrig lade ham gøre det, ville gøre mit bedste for at beskytte dem selvfølgelig)

    Rosa derimod kan gå fuldstændig amok og der er ingen hunde der respektere det, selv Lucky tænker bare: hold dog op hvor er du hidsig lille tot, men jeg vil have dit tyggeben, HAPS, farvel lille hidsigprop... Så jeg bliver nød til at gå imellem nogle gange, for Rosa kan ikke klare sig selv smiley

    Da vi startede til hvalpetræning og vi kom med hende den aller første gang (et par gange før billedet, men ca. samme str) var der en stor hvalp der blev sluppet med dem, og min træner var ikke helt enig med mig i hvordan vi gjorde tingene, og jeg er desværre meget konfliktsky, men den store hvalp udså sig selvfølgelig Rosa, og hold kæft en ballade, men Rosa kom altså op, for det skulle hun sgu ikke udsættes for, og den store hvalp fik ikke lov til at være med mere, for den var simpelthen for voldsom. Men jeg var så ked af bagefter at jeg havde ladet træneren bestemme til at starte med, for hun skulle være blevet oppe til at starte med, men man kan jo altid være bagklog.


  • #404   10. jan 2016 My only smiley så vejer den mindre end min datters dværgkanin, han har rundet de 2 kg

  • #405   10. jan 2016 Haha Beltane, så vejer den kanin mere end begge mine hunde smiley
    Men jeg høre ofte at Rosa ikke er større end et marsvin, så jeg plejer også at sige at hun bare er en lille mus smiley
    Vi må kun have en hund der hvor vi bor (Vi søger andet) så jeg pjatter med at jeg bare sætter hende i et bur, hvis de skulle komme, vi må nemlig gerne have bur dyr, og de kan da ikke se forskel på et marsvin og Rosa.. tihi


  • #406   10. jan 2016 Haha smiley

  • #407   10. jan 2016 Solvej: det største marsvin jeg nogensinde har ejet vejede knap 1,4 kg smiley hvor meget vejer dine hunde?

  • #408   10. jan 2016 Line Rosa vejer 1,1 kg smiley
    Lucky er over marsvine vægt (havde selv marsvin da jeg fik ham) han vejer 1,8 kg.


  • #411   10. jan 2016 Isabelle ja jeg har godt set det. Jeg ville altså heller ikke sige at Lucky er løs når han er i Flexi, for jeg kan Altså ret hurtigt få helt kontrol over ham, hvorimod var han løs, ville han gøre lige hvad der passede ham.
    Rosa er slet ikke løs, for hun har lidt problemer med at kunne trække snoren ud, så hvis man ikke hjælper hende, tror hun ikke hun kan komme længere smiley


  • #413   10. jan 2016 Jeg fik Rosas formuleret lidt dumt kan jeg se. Mente selvfølgelig at flexi i Rosas tilfælde overhovedet ikke kan sidestilles med løs.

    Jeg har ikke lært Rosa at gå løs, for vi bor ikke et sted hvor det er muligt for hende. Tror ellers hun ville være ret god til det. Fordi hun oftest holder sig til Lucky og til hvalpe træning var hun også ret god til det smiley men de har jo haven de kan løbe i, de er jo ikke så store smiley


  • camilla t
    camilla t Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 56
    #414   10. jan 2016 Ang overskriften . Det var en skrivefejl. Ikke andet.

  • #421   10. jan 2016 Super godt skrevet -kat-
    Det kunne være rart, hvis der var plads til alle i hundeskovene, men det er åbenbart for meget at ønske.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #427   10. jan 2016 Folk der overholder reglerne,må færdes i en hundeskov.længere er den ikke. Andre folk skal ikke fortælle dem at de kan gå andre steder.

    Rigtig mærkeligt bliver det,når det tit er folk der ikke selv har styr på deres hunde og der for selv burde have hunden i snor.

    Jeg træner med min hund i hundeskove. Her kan hun være løs lovligt. Vi finder et sted hvor vi kan være os selv og ønsker ikke kontakt.

    Når vi går ud får hunden snor på, så folk kan se at min hund ikke skal lege/snakke. Folk kommer ikke til at bestemme hvad jeg bruger området til.


  • #429   10. jan 2016 Da jeg stadig havde 5 hunde, var det simpelthen et stort problem at finde et sted hvor jeg kunne gå med min flok....

    Jeg havde én der ikke var interesseret i andre hunde, og so kunne finde på at hakke hvis de ikke holdt sig væk. Hun kunne ikke komme med i hundeskov fordi indstillingen desværre var at havde man hunde med i hundeskoven måtte de altså bare affinde sig med at blive tromlet af legesyge hunde, ellers kunne man jo gå et andet stad.

    Jeg havde én som ikke havde et 100% sikkert indkald og som derfor ofte var i snor. Den kunne jeg ikke have med i hundeskov fordi jeg blev overfuset af folk når jeg bad dem holde deres hunde væk fra min, fordi når jeg alligevel havde den i snor kunne jeg jo: "fandme da bare skrubbe ud i den del af skoven hvor man alligevel skulle have snor på"

    Jeg havde én som så det som sin ypperste opgave at skærme min bange hund (den i eksempel 1), så hende var jeg nødt til at tage i snor når der kom andre hunde, for hun råbte RØV med meget store bogstaver hvis fremmede hunde gik til hende der var bange...

    Jeg havde min lille hanhund som selv tror han er en fandens karl, og som ikke kan tåle at andre hanhunde vil snuse i hans mås....

    Og så er var der lige min lalleglade "jeg-elsker-alle-i-hele-verden" hund...

    Alle mine kunne jeg sagtens lufte uden snor (undtaget den ene, men den skulle jo lige lære det, og havde for øvrigt kun snoren af når der ikke var andre)
    Derfor var det jo oplagt at bruge den hundeskov der ligger lige her i nærheden.
    Men det holdt jeg hurtigt op med, da det gik op for mig at folks generelle opfattelse af hundeskove er at der lader man bare sin hund rende, for dem der har hunde der ikke er så gode til andre hunde, eller ikke gider dem, de kan jo bare blive væk....

    Ingen af mine hunde fik lov at rende hen til andre hunde, uden at det var aftalt først, men alligevel var der mange der syntes det var et problem at jeg tillod mig at bruge hundeskoven og lade mine hunde rende uden snor, når de nu ikke ville lege....

    Nu råder jeg over 4 ha. blandet skov, eng og mose som er MIT, og der møder jeg endda stadig folk der mener at jeg skal blive væk hvis mine hunde ikke gider at deres drøner lige i fjæset på mine. Men nu bliver de bedt om at fise af og ikke vise sig i MIN skov længere.


  • #431   10. jan 2016 Det er som om at man ikke forstår at "snorefolket" også ønsker at lade hunden gå løs, men uden samvær med andre hunde.

    Denne mulighed bliver vi frataget fordi andre ikke ønsker at holde styr på deres hunde under det argument at de jo gerne må være løse...

    Det er ikke ok. Og det fratager mange muligheden for at have hunden lineløs.


  • #432   10. jan 2016 Isabelle jeg tror egentligt vi er ret enige, men at der alligevel er nogle nuancer. F.eks. det med at der kommer en løs hund, da vi kun havde Lucky var det ok, og var jeg usikker tog jeg ham op inden den nåede hen, så Lucky aldrig nåede at forbinde det med noget farligt, så kom han ned hvis hunden var sød. (Har aldrig oplevet at en hund så sig sur på ham) men med Rosa bliver jeg nød til at være mere påpasselig specielt fordi hun er så lille. Hvis hun var noget større ville det nok være lidt lettere fordi jeg ikke skulle være så bange for at hun kommer til skade og fordi jeg skal have hende op for at kunne skærme hende ordentligt ellers risikere jeg jo at træde på hende.

    Hvis jeg kom et sted hvor der var skov eller natur udenom, ville jeg ikke gå ind i hunde skoven medmindre de måtte hilse og lege smiley
    Og synes egentligt at det er smart hvis området er stort nok til at man har et lille område, hvor det er let at gå udenom, så synes jeg det er rigtig smart at have en legeplads, hvor det kun er de hunde der kan og vil lege der kommer, men det skal selvfølgelig være meget tydeligt hvor det er.


  • #433   10. jan 2016 Jamen My Only, det er da træls for dem af mine hunde der godt kunne gå uden snor, altid at være tvunget til at have snor på, fordi vi ikke kunne bevæge os ind i hundeskoven fordi en af dem ikke gad andre hunde, og en var nødt til at have snor på nogen gange...

    Hvis nu alle dem der ikke kan holde hunden fra at drøne hen til andre, gad at lade være med at tage snoren af, så kunne hundeskoven jo fungere som et godt sted.... For så kunne os med hunde der godt kan rende fri uden at opsøge andre, jo have vores hunde løse.

    Så kunne man eventuelt lave indhegning til dem der ikke har styr på deres hunde, der kunne de have dem løse, og så må de jo tage med hvis det giver skrammer....

    Jeg synes det er skidetræls (for nu at sige det på jysk), at jeg skal bruge penge på at leje min egen skov og bruge penge på at hegne den ind, hvis jeg vil have mine hunde løse.
    Det burde jo ikke være nødvendigt, hvis alle tog hensyn til hinanden.

    Jeg sørger for at holde mine hunde væk fra alle andres, indtil det er aftalt om de skal hilse, men det er desværre de færreste der gør det....


  • #434   10. jan 2016 Dorte, ved ikke helt hvad jeg skal svare, for vi er jo enige ?
    Det sidste jeg nævner, skulle jo netop være som Isabelle nævner et lille område i en stor hunde skov, på den måde ville der jo netop være plads til alle.

    Ingen af mine er nogensinde fri, så de kommer ikke hen til nogen hvor det ikke er i orden. Hvis du læser hele tråden, kan du jo også læse at jeg har samme problem med en usikker hund og en hund der derfor beskytter.


  • #435   10. jan 2016 Jamen det er fordi du skriver det her:

    quote: "Hvis jeg kom et sted hvor der var skov eller natur udenom, ville jeg ikke gå ind i hunde skoven medmindre de måtte hilse og lege"

    Det synes jeg er lidt at sige at os med hunde der ikke vil hilse og lege, bare kan blive ude af hundeskoven...
    Den hundeskov jeg kom i før, ligger i forbindelse med en stor skov hvor man skal have snor på, så der kunne jeg jo i teorien bare blive ude, men så kan mine jo ikke få lov at løbe løs, og det synes jeg da er træls, når nu jeg har fuldt ud styr på dem....

    Det burde jo være hilsetosserne og dem hvis hunde drøner hen til andre uden forudgående aftale, der burde blive ude, og holde snoren på, indtil de er sikre på det er okay at deres hunde render hen til andres.


  • #436   10. jan 2016 Dorte, det var nu bare mig personligt der ville det, fordi mine netop ikke er løse smiley
    Det var skam ikke fordi jeg ikke mente at der ikke skulle være plads til alle. Men da mine jo netop ikke går løst, ville det jo være lettere for alle at jeg bare gik i den del hvor der ikke var hunde skov, hvis det var muligt smiley


  • #437   10. jan 2016 Ahhh, så er jeg med.... smiley

    Jeg troede bare du mente at dem der ikke ville lege eller hilse... smiley



  • #438   10. jan 2016 Nej nej overhovedet ikke smiley
    Men jeg har måske heller ikke lige skrevet det tydeligt nok. Mener bestemt at der skal være plads til alle, hvilket også er derfor jeg ville syntes det var en rigtig god ide, det med at man lavede et lille område inde i en større hundeskov til de der gerne vil lege, så de andre kan få lov til at gå i fred.


  • #440   10. jan 2016 Jamen sådan er reglerne faktisk allerede Isabelle..

    De fleste mener jo bare at de ikke bør gælde i hundeskoven, men det gør de....
    Du må ikke have din hund løs hvis ikke den er under fuld kontrol, og en hund er ikke under fuld kontrol hvis den render hen til nogen der ikke ønsker det...



  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #441   10. jan 2016 Isabelle. Sådan er reglerne allerede. Folk holder dem bare ikke. Hvorfor skulle det være et problem at tage hensyn til andre folk man møder?.

    Det eneste jeg kan se,er at mange ikke har styr på deres hunde. I stedet for at kigge ind af,så er det lettere at overbevise hinanden om at det er andre den er gal med.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #444   10. jan 2016 Selvfølgelig løber en hund ikke hen til en anden hund, såfremt den er under kontrol. Hvor er hensynet og respekten.

    Legeplads?. Hvem har besluttet at det skal være en legeplads?.


  • #447   10. jan 2016 Quote:"Men undskyld mig, CH, det scenarie er saftsuseme for absurd. Som I mange, der savner forståelse for jeres hunde, der ikke har lyst til kontakt med andre hunde, savner jeg altså lidt forståelse for os, der har det fint med hundeskovene og alle hundemøderne. "

    Jeg har masser af forståelse for dem der gerne vil lade deres hunde lege... Mine må også lege, den ene endda meget gerne. Men først efter det er clearet med den/de andre hunde/s ejere....

    Og jeg tror ikke legen bliver hverken mindre sjov for dine hunde, ved at vi lige stopper op og bliver enige om at de skal lege, eller at nogle af vores hunde ville tage skade af det...

    Men en usikker hund der bare vil være i fred, den kan sørme tage skade af hvis dine drøner lige i fjæset på den og vil lege, hvis den ikke vil....(i værste fald kan den vel bide og dermed skulle aflives, blot fordi du ikke mener det er nødvendigt at du lige holde dine hunde væk, indtil du ved om min hund gider dem....

    (og jo jeg har godt læst at du tage Fie i snor når du ser andre, men det er der faktisk rigtigt mange der ikke gider at gøre, og så står os med styr på vores hunde og kan ikke komme i hundeskoven fordi der åbenbart er konsensus om at hunde der kommer der, skal være villige til at blive tromlet/snust til/ opsøgt af alle de andres hunde)


  • #450   10. jan 2016 Som jeg forstår det, er det område som er "legeplads" du omtaler Isabelle, da kun en lille del af hundeskoven, og folk kan godt undgå at gå derhen, men stadig have løs hund og gå en god tur??

    For i det tilfælde må det da være i alles interesse, at der er sådan et område, hvor de legesyge hunde så bliver, og andre så kan gå i fred i resten af området.

    Jeg synes lidt det er som om at der er to sider, og begge sider vil gerne have ret, eller giver udtryk for at der ikke er forståelse for deres side og den slags. Men det kunne da være fedt, hvis man så kunne lave det til en almindelig ting rundt omkring, hvor hundeskovene er store nok til det, at have en lille "legeplads" et sted hvor det ikke genere i forhold til at kunne komme forbi og nyde hundeskoven, altså i et hjørne eller noget. Så alle kunne være der smiley

    For jeg synes bestemt der skal være et kompromis, men det er jo rigtig svært i praksis.


  • #451   10. jan 2016 Og så blev man til hundeskovhader fordi man ikke vil bruge dem af hensyn til sine hunde...

    Helt ærligt Isabelle jeg troede ikke du benyttede dig af stråmænd i debatten.

    Og den sætning er vel egentlig på linje med når Birgitta begynder at skyde efter folk for noget de faktisk ikke har skrevet.


  • #454   10. jan 2016 Qoute: "Under fuld kontrol betyder altså intet i retning af, at hunden ikke må løbe hen til andre hunde, Dorte. HVOR læses du lige det henne?"

    Det læser jeg såmænd bl-a- her:
    http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/med-hund-i-naturen/#{"x":671157,"y":6240022,"zoom":2,"categories":["9"]}

    Copypastet fra siden:
    Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den fx angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke fx prompte kommer på kald skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.


  • #456   10. jan 2016 Godt så havde jeg forstået det rigtigt. De kunne da være rigtig lækkert hvis der blev lavet deciderede legepladser, med tydelig skiltning osv. i de hundeskove der har pladsen til at man kunne det, for det ville da kunne gøre en hel del i forhold til problemet med at give plads til alle, hvis altså folk så ville overholde det.
    Jeg synes det ville være et utrolig godt tiltag.

    I den jeg kom i, ville det nok være lidt svært, fordi det ikke er et fladt område, men med små "bakker" og så er selve hundeskoven ikke særlig stor, men andre steder ville det da være en super ide. smiley


  • #459   10. jan 2016 og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem.


    Hvordan tolker du så det her Isabelle???????


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #461   10. jan 2016 Isabelle. Jeg har ikke noget problem med at hunde leger osv,så længe man ikke genere andre.

    Hvis du og en bekendt har hunde der leger, er det jo ikke sikker i er interesseret i at min hund kommer og leger med. Har man mindre hunde, er det ikke sikkert at de syntes om at min store hund der er voldsom i sin leg, kommer til.

    Så det at tage hensyn er ikke kun den ene vej.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #468   10. jan 2016 Isabelle. Jeg syntes du finder problemer der ikke er der. Hvis man nu bare viste hensyn til at vi har forskellige måder at bruge skoven på,ville meget være nået.

    Alm hensyn ophører ikke bare fordi man går ind i en hundeskov.


  • #469   10. jan 2016 Men løber hunden ikke også efter andre hunde, når den løber hen mod hund der ikke vil have kontakt? Uanset hvad, så generer hunden i hvert fald både hund og menneske, ved at løbe hen, til nogen der ikke vil have det.. smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #473   10. jan 2016 Snakken om at så må hunde ikke lege og at andre kan føle du generer dem med din blotte tilstedeværelse. Det er ikke problematikken. Det eneste man forventer er at man viser hensyn og ikke alle ønsker en løs hund i hovedet af deres.

  • #474   10. jan 2016 Isabelle: Ingen bliver jo generet, hvis dine hunde ikke opsøger dem. Nicki opsøger nogle hunde, men da vi ikke ved, hvordan de vil reagerer, så JA, vi tager hende i snor HVER gang vi ser nogen med en hund. Vi kan også finde på at tage hende i snor, hvis mennesker kommer gående mod os, idet at det kan virke indbydende for hende, og det kan godt være de bare er ude og gå en hyggelig skovtur (og Nicki hopper op) - det er nemlig ikke en særlig opreklameret hundeskov, og den er ret stor.

    Vi kommer dog slet ikke i indhegnede hundeskove, da folk netop regner med det er en stor legeplads - og det gider hun i hvert fald ikke, så dem holder vi os fra.


  • #478   10. jan 2016 Nej, men hvis jeg nu sørger for at mine hunde ikke opsøger jeres hunde ved vandet (alene af den grund ville det aldrig ske at jeg kom der, men nu leger vi bare), så ville jeg forvente at jeg og mine hunde heller ikke ville blive opsøgt med mindre vi aftaler det.

  • #480   10. jan 2016 Isabelle: Hvis dine hunde fortsat tulrer rundt og snuser og/eller leger, bader osv. så er der jo ingen grund til at kalde dem ind. Hvis de derimod begynder at løbe hen mod den nyankommende / passerende, SÅ bør du kalde dem ind (i min optik) smiley

  • #481   10. jan 2016 Isabelle, hvis alle hundene bare bliver på den dér græsplæne uden at opsøge forbipasserende folk på stierne omkring dem, så er der jo intet problem. Men hvis det bare er ét stort kaos med hunde, der løber tværs over stierne og hen til de andre mennesker/hunde, så mener jeg bestemt ikke, at det er i orden. Det må da høre med til at genere skovens gæster, så længe man ikke har forhørt sig om, hvorvidt de er med på den eller ej. Hvis dette betyder, at I er nødt til at kalde jeres hunde ind hvert halve sekund, så er det da bare ikke det rette sted at lave hundeleg på den måde. smiley

  • #483   10. jan 2016 "19 ud af 20 af de nyankomne/passerende drøner selv hen til fx mine, Milla."

    Og så er det jo også fint nok - men det ændrer ikke på, at den 20. skal have lov til at gå forbi uden at blive tromlet ned af andre hunde.


  • #486   10. jan 2016 Hvordan ville ejere og hunde så reagerer, hvis jeg kommer gående med min hund løst - ser alle disse hunde - tager snor på, og skal passerer jer på stien (går ud fra at man så kan gå videre igennem til et andet område?). Min hund gør og rejser børster af jeres hunde - hvad ville I/du så gøre?

  • #487   10. jan 2016 "Imellem vandet og græsplænen går stien, Katrine - og hundene drøner hen over denne jævnligt. "

    Hmm... Det lyder da i mine øjne til at være et rimelig dårligt sted at holde hundeleg i sådan en stor gruppe. Hvis alle hundene drøner frem og tilbage tværs over stien, hvordan skal man så kunne komme forbi, hvis man ikke ønsker denne kontakt?

    "Hvem snakker om at tromle, Katrine? INGEN hund skal tromles - naturligvis."

    Og det er da en dejlig holdning at have, men jeg kan ikke se, hvordan dette kan undgås? Hvis en hel flok hunde løber hen mod en fremmed hund uden at have aftalt det først, så er der jo ingen af jer, der aner, hvordan denne hund vil tackle det. Måske hygger de 19 ud af 20 hunde sig gevaldigt, men hvis den 20. går igennem og ikke bryder sig om kontakten til alle disse, så er det da at tromle den?


  • #489   10. jan 2016 Jinx: Snakker du om min hund?

  • #490   10. jan 2016 Alle må være i en hundeskov. Også hunde med dårlig adfærd. Blot loven bliver overholdt. .. ikke noget der er tradition for, som vi tydeligt ser her

  • #494   10. jan 2016 Jeg kan ikke lade være med at tænke på en episode, jeg for nyligt har haft i vores faste gåområde - som i øvrigt ikke er en hundeskov. En hel flok hundeejere havde aftalt at mødes og gå en tur med hundene, og jeg valgte at møde op med min hund, da hun elsker sådan noget - så længe hendes grænser ikke bliver overtrådt. Vi var nok omkring 15-20 hunde, der var mødt op, og det var en stresset oplevelse lige fra starten. Alle hanhundene rendte rundt og humpede op og ned ad hinanden, de små hunde blev tromlet så meget, at de pev, og hver gang et andet menneske kom gående på stien imod os, blev denne "overfaldet" af 15+ hunde. Det var et kæmpe cirkus, og min hund begyndte hurtigt at vise tegn på ikke at bryde sig om det.

    Jeg vælger så cirka på halvvejen af turen at takke af for denne gang med begrundelsen om, at jeg ikke bryder mig om hundenes måde at tromle min på - hun blev humpet af adskillige hanhunde og blev jagtet hele vejen ind under mine ben. De andre kiggede bare underligt på mig, og en kvinde udbrød endda: "Der er da ikke nogen, der bliver tromlet?!"
    Senere gik jeg ind på Facebook og læste et opslag fra gruppen. Der var én, der havde spurgt, hvordan vi reagerede, når vi mødte andre hunde i snor. "Formanden" i gruppen (hende der fornærmet havde udbrudt, at ingen da blev tromlet) svarede, at der ingen problemer havde været med at møde andre på stien.

    Dette er det totalt modsatte af, hvad jeg oplevede. Først mødte vi en mand med sin chow chow, der desperat forsøgte at slippe igennem gruppen af alle hunde, mens hans egen havde 15+ hunde rendende i hælene et godt stykke vej. Senere mødte vi et par med deres to labradors, der allerede på afstand spottede os og skyndte sig at dreje ned ad en anden sti. Her stak mindst 5 af gruppens hunde af og løb efter det stakkels par hele vejen ned ad stien.

    Hvad ville jeg egentlig med dette indlæg? Jo, blot fortælle, hvordan man kan se totat anderledes på tingene, alt efter om man er ejer af en tromlende hund eller den hund, der bliver tromlet. Og hvis der er noget, jeg fortryder, så er det, at jeg ikke gik med det samme, så min hund havde sluppet for de dårlige oplevelser. smiley


  • #495   10. jan 2016 Jinx: Ja, det må man jo godt. Som sagt, så ville vi nok ikke gå igennem et område som Isabelle beskriver - for Nickis skyld. Hun er usikker, og tingene skal foregå stille og roligt i hendes tempo, så er der ingen problemer. Jeg er dog ikke i tvivl om, at hvis vi simpelthen blev nødt til at gå igennem sådan et område, så ville hun ikke gøre noget mod de andre hunde - men hun ville blive ved med at gø.

    Jeg synes dog mange folk er ret flinke til at tage deres hunde i snor, hvis de ser vi tager Nicki i snor og hun gøer, det sender et ret tydeligt signal.

    Som jeg har skrevet førhen, så TROR jeg det bunder i lidt usikkerhed, men det kan også blot være at hun er vagtsom overfor flokken. Der er ingen problemer med faste hundevenner - heller ikke selvom hun jo først mødte de (nye) faste hundevenner for 2 måneder siden, da vi købte hende smiley


  • #497   10. jan 2016 "De, der har anlagt området ved søen har lavet dette sted - dvs. den store græsplæne ved vandet med stien imellem. Det er ikke hundefolkene, der har taget denne beslutning :)"

    Men det er da hundeejerne, der har valgt at bruge dette sted til fri hundeleg? smiley


  • #500   10. jan 2016 Jinx - hvor kan man læse de regler henne?



  • #502   10. jan 2016 Tja, det er måske oplagt for de legende hunde, men for alle andre lyder det da ikke særlig oplagt. Og de hygger sig da nok, de dér legende hunde, men hvad med de hunde, der skal passere forbi?

    Vi må nok bare blive enige om at være uenige. Men jeg kan selvfølgelig heller ikke udtale mig helt skråsikkert, da jeg jo aldrig har været der og oplevet stedet selv. smiley


  • #506   10. jan 2016 Og det er jeg glad for at høre. smiley Men Fie opsøgte da denne dér hund i snor, der ikke var så glade for andre? Det må da vidne om, at der ikke har været så meget kontrol på den dér hundelegeplads. smiley

  • #507   10. jan 2016 Smukke hunde! smiley

  • #509   10. jan 2016 Ja, du indrømmer det var en fejl Isabelle.. Mange andre bliver faktisk pissefornærmede når man gør dem opmærksom på at det ikke var det heldigste i verden...

    Og ligeså vel som du begik den fejl, er der masser af andre der også gør det, og når jeg så gik med min utrygge hund, så blev det altså en vældig dårlig oplevelse for hende at komme i hundeskov...

    På en dag oplevede vi 14 der lavede den fejl, og for min stakkels hund er det sådan set lige meget om det var en fejl, for den var det en grim grim oplevelse, som gjorde at jeg kunne starte helt forfra på at få hende tryg på gåture...

    Og ja, jeg kunne da for hundens skyld bare have ladet være med at gå i hundeskov, men jeg troede faktisk at alle mennesker tog hensyn og ikke lod deres hunde rende hen til andres uden forudgående aftale.....


  • #510   10. jan 2016 Nu så jeg lige du havde skrevet det her Isabelle..:
    Quote:""Din løse hund må på intet tidspunkt nærme sig en anden løs hund uden tilladelse. Kald din hund ind, HVER gang du møder en anden hund og afvent tilladelse til at hilse."

    Jeg tror det er her det går helt galt med kommunikationen..

    For hvis du har hunde der ikke opsøger andre hunde, så behøver du for min skyld ikke kalde dem ind når du ser andre....

    Lad mig tage et tænkt eksempel.
    Vi to er begge i hundeskoven med vores hunde, og vi kommer fra hver sin retning.
    Du har dine 3 løse og jeg har mine 5 løse...
    Du siger at Lina og Kela ikke opsøger andre hunde, så dem behøver du ikke, for min skyld, at tage i snor. Men din Fie kan finde på at rende hen til andre hunde, så hende bør du kalde ind...
    Af mine hunde vil Molly og Fie og Malte end ikke se til dine hundes side, mens Jenny og Fanny vil.
    Fanny vil jeg kalde ind og tage snor på, og Jenny vil jeg kalde til fod....

    Så vil vi kunne passere hinanden uden nogen som helst former for ballade.

    Jeg ville endda højst sandsynligt spørge om din Fie ville gide at lege med Jenny og Fanny, og så kunne de 3 have en fest, mens de "voksne" ville kunne snuse rundt som de nu lyster.....

    Er det virkelig for meget forlangt?
    At den af dine hunde som ville kunne finde på at rende hen til en hund der ikke gider den, skal tages ind i snor indtil den har lært at lade være?

    Alle mine hunde kunne kommandoen "HILSE", det betød at man måtte gå til mennesker eller hunde man mødte, men før man fik den kommando så skulle man lade alle andre være. (altså undtagen lige Fanny der skulle i snor, fordi at hun ellers ville have hilst glad og hjerteligt på alt og alle, uagtet hvad jeg sagde, og Jenny som lige skulle kaldes til fod, ellers havde hun også hilst på gud og hvermand.)

    Og jeg syntes faktisk det var en selvfølge at mine hunde ikke skulle rende til andre uden forudgående aftale...


  • #511   11. jan 2016 Jeg har altid haft det lidt blandet med hundeskove. Bor selv tæt på Geelsskov , som er hundeskov og Dyrehaven som absolut ikke er. Victor er glad for Geelsskov og at kunne gå fri, men ikke så vild med andre store løse hunde. Men jeg vælger så de mindre befærdede stier i skoven.
    En veninde og jeg er nu begyndt at gå der meget. Jeg har naboens hund med i snor, han kan ikke med fremmede. Victor som går løs og som bare vil gå selv og så venindens unghund australsk hyrdehund som er en hilsetosse og legesyg. Og det fungerer. Unghunden bliver buffer for andre hilsetosser, så Victor bare kan gå forbi. Og min oplevelse er at folk respektere den hund jeg har med i snor ikke vil hilse.


  • #513   11. jan 2016 Men hvorfor er det så forfærdeligt hvis Fie skulle være i snor?

    Hun får vel på et tidspunkt lært ikke at tage kontakt før hun får lov, og så kan du jo slippe hende.

    Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor hensynet til din hund og dig skal veje tungere end hensynet til de hunde der ikke gider hilse...

    Det virker vanvittigt egoistisk på mig.


  • #520   11. jan 2016 Alle hunde er jo potentielt bidske, hvis deres grænser bliver overskredet nok.. Umiddelbart tænker jeg at bidske hunde, er hunde der tidligere har bidt, men jeg ved ikke, om andre har samme definition.

  • #522   11. jan 2016 Gad vide hvad adfærdstræning er. Er en hvalp man gerne vil socialisere i adfærdstræning?

  • #527   11. jan 2016 Jinx: Hvor skal man så gå løst med en hund der ikke gider lege med andre hunde? Eller har en ejer, der ikke ønsker den skal lege med enhver hund?

  • #534   11. jan 2016 En hundeskov for mig er ikke et sted man går hen hvis man IKKE gider løse hunde. Men kan forvente at der kommer en hund susende et eller andet sted fra, den er næsten garanteret, alt det der med "Man burde lære sin hund at komme og man burde det ene og andet" Jamen det kan godt være man kun burde slippe hunden hvis man kan kalde den til sig 100% men det er altså et DYR ikke en robot. Når vi tager i hundeskoven så går jeg heller ikke udfra vi møder folk som ikke gider møde løse hunde. De altid OS med de glade hunde som bliver set ned på. Jeg har en labrador og han er ved at vrikke røven af led når han ser en anden vuffer. Sidst vi var ude havde vi fint styr på Aslan, og pludselig ud af busken springer en stor Weimaraner han hund, den løber over til Aslan og de begyndte at lege lystigt. Jeg mener at man tager i hundeskoven for at lade sin hund lege med andre hunde. Man tager vel heller ikke i zoo hvis man ikke gider glo på dyr. Ja det bare min mening.

  • #535   11. jan 2016 Isabelle jeg mener jeg mødte jer ude i hundeskoven i Liseleje kan det passe? Gik sammen med en som også havde en Eurasier smiley Vi havde to små hvalpe, en Border Collie og en Brun Labrador smiley

  • #536   11. jan 2016 Og sjovt nok hører jeg meget tit, at folk er trætte af labrador og hvor voldsomme de er når de møder andre hunde.

    Der er regler i hundeskove, og de gælder uanset, hvad folk mener hundeskoven er til for.

    Vi var i Geelskoven i søndags for første gang... Hold nu op en oplevelse.
    Der var søde hunde som ejere havde styr på, OG så var der flere hunde som var helt ustyrlige. 2 hunde mødte vi flere gange på turen uden vi så deres ejere. Den ene var på vej ud på vejen... stadig ingen ejer. Den anden kom flere gange over og ville humpe vores hunde, så jeg måtte fjerne den. Det endte med, at den kom op på P-pladsen, hvor den generere mountainbike kørere.. stadig ingen ejer.. efter flere minutter kom hun så trissende.. helt kold og ligeglad.


  • #539   11. jan 2016 Nå okay smiley Ellers sjovt at møde sådan en fin race som din :D!

  • #540   11. jan 2016 "Jeg mener at man tager i hundeskoven for at lade sin hund lege med andre hunde"

    Øv, og det er lige præcis derfor der er mange, der IKKE har ordentlig mulighed for at gå med deres hunde uden snor, fordi det er det eneste sted, hvor det rent faktisk er lovligt at gå med hunden løs (hvis den er under kontrol).

    Synes du det er fair at fratage folk muligheden for at gå med hunden løs, fordi det eneste sted de har at gøre det på, har folk bestemt at alle hunde skal hilse på alle hunde?

    Det kan sagtens være, at du ikke lige har tænkt over det - men prøv lige at tænke på, at med sådan en opfattelse - at alle hunde bare skal hilse på alle og hvis ikke man vil det, så går man ikke i hundeskoven - så fratager du en masse hunde muligheden for at løbe løs smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #541   11. jan 2016 Tror næste gang jeg passer hund, tager vi i hundeskoven. To brugshunde med masser energi.

    Så kan de rigtig få lov til at give den gas. At der er små hunde der bliver kørt over,større hunde der bliver væltet osv er jeg ligeglad med. Her går vi løs og kan andre ikke klarer det,må de gå et andet sted hen.

    Er sikker på at der er mulighed for at de små hunde kan komme til skade,andre få en dårlig oplevelse osv. Jeg er ligeglad, for jeg følger bare de uskrevne regler.


  • #543   11. jan 2016 Jeg er glad for at hele hundeskoven ikke er "legeområde"

    Der er i en den ene side en stor græsplæne, hvor dem der vil lege opholder sig..

    Så er der et stort område med skov, og et område med noget jeg tror kan kaldes en eng smiley Alt sammen indhegnet (i 1 kæmpe område ikke 3 "små")


  • #546   11. jan 2016 Men det er jo løsningen, når man af en eller anden grund ikke kan kalde son hund til sig ... så er det ok, at den fiser over i hovedet på andre... for hvis vi er helt ærlige, så er hundeskoven jo ikke det eneste sted man døjer med det problem.

    Og hvis man selv fejler, så er det nemmeste at kaste skylden over på andre... her dem med hund i snor, eller hund som ikke gider andre hunde.


  • #547   11. jan 2016 Isabelle jeg holder mig fra hundeskove generelt... men skulle mødes med anden hundemenneske, og ja Junior kan med alle.. Jeg gider blot ikke at han skal have fremmede hunde i hovedet konstant. Hun nævnte tid og sted, og jeg mødte op smiley

    Jeg var ikke ret overrasket, og har både hørt herinde hvordan det foregår og har selv oplevet det før.



  • #549   11. jan 2016 Maj-Britt: nå ja selvfølgelig, jeg tror bare jeg tænkte i skove, hvor hunden i mange af områderne skal føres i snor. My bad. Men min pointe er forhåbentlig stadig forståelig smiley

  • #550   11. jan 2016 Isabelle nej den var ikke møntet på dig... men det er jo sådan det er.

    En sur tæve fløj på Junior, ikke i skoven, jeg skubbede den væk med benet, og ejeren skabte sig og råbte som en tosset, at jeg ikke skulle sparke hendes hund??? Derved blev problemet rykket over på mig, selvom hun var problemet og ikke havde styr på sin hund.


  • #552   11. jan 2016 Isabelle ja men tror bare vores udgangspunkt er forskellige. Jeg går ikke derind for at møde andre hunde... og gider faktisk ikke fremmede hunde. Junior er jo nem, og jeg vil gerne beholde ham som den glade hund, og jeg synes der er for mange oversexede hanhunde som vil humpe, og ejere som synes det er super sjovt og det må hundene da klare selv.

    Det jeg oplevede i søndags var, og det er helt min egen mening, var nogle super stressede eksemplarer som fes tosset rundt... hvor både Junior og den hund vi fulgte med blot snuste og legede meget lidt sammen. Hvorfor skal vores rolige tur ødelægges af andres hunde. Jeg ved godt det var dumt at komme der en søndag, men det burde ikke være sådan.


  • #556   11. jan 2016 Heidi.. Prøv nu lige at læs, hvad folk skriver!!!

    Min Lab kan med ALLE... men nej jeg gider ikke andres hunde i hovedet på min. Min er sgu fint socialiseret, men tror du skal læse lidt op på din hundeviden!!!! Hunde er ikke så sociale som du tror, de kan lide deres egen flok og nogle bliver super stressede af konstant at skulle tage stilling til fremmede hunde.

    Det er så trist at folk tror, at hunde bare ELSKER at blive kastet ind i skove med fremmede hunde smiley


  • #557   11. jan 2016 Så man må ikke svare og komme med indlæg til et indlæg?

  • #558   11. jan 2016 Jo Heidi.. Du må selvfølgelig komme med indlæg, men folk har både LOV OG RET til at komme i hundeskoven uden at skulle generes af andre.

    Hvorfor har du ikke bare styr på din, så den ikke fiser over i hovedet på de hunde i snor??


  • #559   11. jan 2016 Jeg tror meget at ens oplevelse i f.eks. hundeskoven, hænger meget sammen med hvilken hund man har-
    For en del år siden havde jeg lab bla. og tænkte aldrig over at mødet med løse hunde var et problem.
    Så fik jeg en lille hund (ca. 7 kg.) og samtidig en meget sensitiv hund, han blev enormt påvirket af tilfældige/ukontrolleret hundemøder, som blev værre og værre. I et langt stykke tid opfattede jeg ikke sammenhængen, det virkede til at han reagere helt umotiveret, men da jeg indså sammenhængen var det en øjenåbner. Han blev ret udfarende overfor andre hunde og samtidig gjorde det ham syg (dårlig mave/opkast som blev kronisk)
    Dette var ikke resultatet af aggressive hunde, men hunde der forskrækkede ham/løb ind i ham (i leg) og hunde der bare kom drønende over til ham.
    Vil lige påpege at jeg selvfølgelig ikke tog ham i hundeskoven, disse møder opstod faktisk steder med løse hunde forbudt.
    Jeg opdagede så også hvor svært at se og bedømme situationen når 10 hunde drøner rundt og leger i en pærevælling, situationen kan hurtigt ændre sig og nogle gange er signalerne så utydelig at det er svært at opdage hvornår det er sjovt og hvornår det bliver for meget.

    Nu har jeg en skøn tysk pinscher, hun har ingen problemer med andre hunde, men jeg passer også godt på hende, og er meget bevidst om hvem og hvornår hun hilser.


  • #563   11. jan 2016 Heidi min er altså glad for andre hunde, men det er ikke min pointe... hunde har ikke behov for at blive konfronteret med fremmede hunde konstant!!

    Modsat kan jeg så sige, at det er da underligt at komme i hundeskov, hvor reglerne er ret lette at forstå, for så at slippe sin hund og ikke have styr på den.

    Jeg fatter det ikke... Det er helt ok at komme i hundeskov og lade sin hund fise over i hovedet på fremmede hunde, MEN det er ikke ok at ville lade sin lydige hund udfolde sig i skoven hvis man ikke vil generes af løse hunde???

    Problemet er jo, at hundeskove ofte benyttes af folk med hunde, hvor indkald er en by i Rusland... ellers havde vi jo ikke denne diskussion.


  • #565   11. jan 2016 Jeg kom slet ikke i skoven med min Bullterrier da det var alt for "farligt".... Han ville jo have en frygtelig tur og nå at hapse de andre hanhunde.

    Jeg er ikke enig ang race.. jeg har den nemme, sociale lab... men derfor gider jeg stadig ikke løse hunde.


  • #568   11. jan 2016 Isabelle jeg blev ikke spurgt en eneste gang i søndags, og hver gang der kom løse hunde kom Junior på plads.. Vi havde andres hunde med på tur og gamle koner stod så og råbte forgæves på deres hunde.. Det bliver jeg træt af smiley

  • #570   11. jan 2016 NEJ Caroline.. og det er fandme ikke fair, at det lidt er de forhold der er i dag.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #571   11. jan 2016 Steffen. Men dit indlæg bidrager med?. Kan vi håbe på at du igen holder en pause.

    Hunde skal ikke løbe fri i en hundeskov. De må, såfremt de er under kontrol. Det er åbenbart svært for nogle at forstå.


  • #572   11. jan 2016 Heidi? Slettede hun sin kommentar?

  • #573   11. jan 2016 Ja Funke..

  • #575   11. jan 2016 Der bliver altid slettet, når man ikke får ret.

    Isabelle.. Jeg kan følge dig, og nu med Labben er jeg faktisk ret large, men hvad skulle jeg gøre med Elmo.. Han ville hugge andre hanner lige i næbet.. og nej vi kom ikke i hundeskove, men blot på gader og stræder blev vi konfronteret med løse hunde konstant... og ja det var altså 50/50 om han bed hvis det var hanhunde... Så hver gang måtte jeg løfte ham op på min skulder.. Det var træls.


  • #577   11. jan 2016 Jeg har så også en fordom om ens oplevelse af hundeskove. Der findes da sikkert rigtig gode hundeskove hvor ejerne tager hensyn til hinanden, men for at være helt ærlig så har jeg en opfattelse af, at dem der mener at tilfældige lege i bunker totalt ude af kontrol bare er tip top, det er også dem der sådan generelt ikke har så vanvittig meget viden om hundeadfærd eller hundesprog.

    Og det er ikke for at hæve mig op eller lyde bedrevidende, men jeg har bare oplevet at de folk, der er tilhængere af tilfældig bunkeleg og at alle hunde kan med alle hunde, også er dem der siger "jamen det er jo socialisering" og "hun elsker fangeleg" eller den værste "hun skal bare have lov at sige fra" osv.


  • #581   11. jan 2016 Lad ham passe sig selv, du gør intet forkert.
    Din huns skal da være løs i hundeskoven, bare vi havde en hundeskov i området hvor jeg bor


  • #583   11. jan 2016 Hvis der er mange hunde der løber rundt og leger, så går selvfølgelig ikke tæt på bare for at genere dem.. og jeg går egentlig tur uden at stoppe op.

    Jeg undrer mig bare over, at dem som har styr på hunden enten ved snor eller blot så trænet at den går ved ejer, at de skal gøres til problemet... og dem som ikke har styr på hunden må gøre hvad de vil fordi det er hundeskov.


  • #585   11. jan 2016 Jinx ja og hvorfor også udsætte sin hund for det... Det triste er bare, at de løse hilsetosser også findes alle andre steder end hundeskoven.

    Der er flere racer, som jeg aldrig ville komme i hundeskoven med blot pga alle de hunde der løber rundt og ikke lystrer.


  • #587   11. jan 2016 Jinx blot problematikken at det netop er et problem generelt og ikke kun i hundeskoven...

  • #589   11. jan 2016 Sikke en debat. Folk kommer med spydige hentydning til vores generation, tror ikke en generation har noget at gøre med noget, men hvordan man ser sin hund. Aslan kan vi godt kalde til os, det ikke noget problem og jeg har heller ikke sagt det er noget problem.

    Jeg ved ikke hvor i bor men rundt om os er der SÅ mange skove, og hvis man ikke gider andre hunde. I snor eller ej så syntes jeg man burde gå et andet sted hen. Jo vist der skal være plads til alle, det forstår jeg godt og hvis der nu kun var EN skov til deling ville det self være en anden sag.

    Mange af jer skriver vi alle skal være her, men i ikke vil have frie hunde eller gider møde andre hunde. Jamen så der jo heller ikke plads til alle.

    Og hvis man har en hund som er nervøs for andre hunde hvorfor så lufte den et sted med massere hunde. Jeg ville da heller ikke invitere min bedste ven med katteallergi med på en katteudstilling XD


  • #590   11. jan 2016 Nadia og hvad hvis man vil have sin helt normale hund løs i en skov, hvor løse hunde er lovligt, men ikke gider andres hunde???

    For i skove er løse hunde ikke tilladt.


  • #591   11. jan 2016 Og hvad har katteallergi og udstilling med denne debat at gøre.. Hvorfor skal jeg påduttes andres, ofte uopdragne, hunde blot fordi min hund skal have lov til at løbe løs?

  • #593   11. jan 2016 smiley jeg ville også nær have fået hjertestop af sådan noget. Det er slet ikke koldt nok til leg på is smiley hverken for hunde eller mennesker

  • #595   11. jan 2016 Jeg bor lige ved siden af en gigantisk skov og der står "Løse hunde tilladt med ledsager".

    Der er over 200 skove hvor du gerne må have din hund løs, hvis du virkelig gerne vil følge reglerne til punkt og prikke smiley Du kan gå ind og se hvor der er "hundeskove" I Danmark, husk nu ikke alle er lige populære, som den ved os, den er der sjælendt nogle hunde i, men igen den er GIGANTISK.

    Jeg har da også min hund med ude på stranden løs når det ikke er sommer, hunden skal jo være i snor der, men det er jeg faktisk lidt ligeglad med hvis der ikke er nogen alligevel smiley Her bryder jeg loven ved at lade Aslan bade og lege. Og igen det er kun når der ikke er nogen og ikke i badesæson.


  • #596   11. jan 2016 Her på stranden er der mange med hund både sommer og vinter.

    Den må gerne bade hvor der ikke er blå strand, det er nemlig kun et lille stykke af standen der er det.

    Der kommer desværre tit løse hunde hen til os, selvom de ved der kommer mange mennesker også uden hund


  • #597   11. jan 2016 Så jeg skal køre en time eller mere fordi andre ikke kan eller gider kalde deres hund til sig??

    Hvorfor er jeg problemet, når jeg faktisk har helt styr på min løse hund????

    Hvorfor kan andre ikke bare have styr på deres hunde??


  • #598   11. jan 2016 "Mange af jer skriver vi alle skal være her, men i ikke vil have frie hunde eller gider møde andre hunde. Jamen så der jo heller ikke plads til alle."

    At der skal være plads til alle betyder da så sandelig ikke at man skal acceptere løse hunde op i fjæset smiley

    Jeg vil HJERTENS gerne have løse hunde, Nadia. Hav din hund løs alt det du vil!! Fantastisk!! smiley Den skal bare ikke løbe hen til min hund uden det er aftalt.


  • #599   11. jan 2016 Louise - Jeg forstår ikke rigtig hvad du mener, jeg har også styr på Aslan?

    Fünke - Tro mig jeg går aldrig med Aslan uden snor, kun når min kæreste er med fordi det er hans hund mest, jeg er lidt usikker på ham når jeg er alene så jeg slipper ham ikke. Så min hund er ikke sådan en der fare i fjæset på jeres, for er det mig der går med ham er han i snor.

    Det jeg ikke forstår er hvis man har en hund som ikke kan lide andre hunde, hvorfor går man så et sted hvor man ved der er mange andre hunde, og hvis man alligevel har snor på sin hund smiley


  • #600   11. jan 2016 Nadia men størstedelen har ikke styr på deres hunde!

    Og jeg gentager... min hund er ikke agressiv... Det er en kedelig lab, men jeg gider ikke andres løse hunde... og hundeskoven burde være et sted hvor ens hund kunne løbe læs uden at skulle generes.


  • #601   11. jan 2016 Nadia - nu bor jeg et sted man ikke kan undgå at møde en anden hund.

    Min kan godt lide andre men jeg gider ikke have han hilser på alt og alle


  • #603   11. jan 2016 Asocial hund? Fordi den ikke bryder sig om at fremmede hunde spæner lige op i ansigtet på den? Det har intet med socialisering at gøre.

  • #605   11. jan 2016 Joe min hund har kun snor på de steder, hvor der er snorepåbud, men derfor er det sgu ret svært at løbe hurtigt på Istedgade midt i kbh så han må vel få lov til at udfolde sig i skoven??

    Nu spørger jeg så for 100 gang!!!!

    Hvorfor må jeg ikke komme i hundeskov med min hund, som jeg har styr på blot fordi andre ikke ikke har styr på deres hund... Burde det ikke være omvendt?


  • #608   11. jan 2016 Men Nadia, man har jo ikke alligevel snor på hunden? Vi har kun snor på hunden når vi møder nogen, og venter på de er væk? Nogle gange holder vi hende bare i halsbåndet og afventer..

    Vi har ikke mulighed for at gå i en anden skov. Så skal vi helt droppe skoven?

    Jeg er bare glad for det ikke er et problem i vores hundeskov smiley


  • #611   11. jan 2016 Nej så er det ikke i orden han hilser, kun hvis det er aftalt. Min hund siger fra hvis hun er i snor og en anden hund tager kontakt. Lige præcis i det her tilfælde har hun været overfaldet, men det er altså ganske normalt at mange hunde ikke er trygge ved, at en fremmed hund pludselig tager kontakt når den selv er i snor.
    Hvis socialisering er lig med at hunden skal acceptere alle fremmede hunde der løber over til den, så er det en "socialisering" jeg i DEN grad ikke støtter!

    Og derudover har det jo ikke nødvendigvis noget med hunden at gøre - det kan lige så vel være ejeren, der ikke gider det, selvom hunden er super legesyg smiley


  • #613   11. jan 2016 Joe jeg løber ikke.. Min hund løber gerne og det er svært midt i kbh.. Derfor kunne skov være lækkert, men det må jeg så ikke fordi jeg godt kunne tænke mig at andre havde styr på deres hunde..

    Det er sgi logik at andres uopdragne hunde skal være skyld i at jeg ikke kan komme i hundeskov.


  • #614   11. jan 2016 Tænk hvis vi andre bare løb hen og sagde Hej til alle vi mødte smiley

  • #616   11. jan 2016 Nej det er ikke i orden hun siger fra, for hun skal sgu ikke presses derud hver gang der er nogle, der liiige mener at det er i orden at deres hund opsøger hende.

    Går vi ud fra den der "hun skal bare have lov at sige fra, så må han jo respektere det", ja så kan din hund ende nede ved dyrlægen.
    Derfor nej, hundene skal ikke bare klare det selv smiley


  • #617   11. jan 2016 Joe fedt hvis jeg havde ladet Elmo sige fra... Så havde din Mops nok haft et fint hul et sted på kroppen... men det er jo ok at sige fra smiley og så havde du skabt dig..

  • #620   11. jan 2016 Jinx, jeg ved ikke om det er lidt retorisk spørgsmål, men jeg går netop ikke i hundeskove fordi jeg ved at de fleste folk lader deres hunde tage kontakt uden det er aftalt.
    Og Joe, den er også til dig. Jeg går ikke i hundeskov smiley


  • #622   11. jan 2016 Louise snakker om sin tidligere hund

Kommentér på:
Løs hund vs løs hund i hundeskov

Annonce