{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
691 visninger | Oprettet:

Allergi ved stor hunderace {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Vi har en skt Bernhard blanding, som de første 8 mdr af sit liv kørte på royal canin hvalpefoder til gigant racer. Da han ikke ville spise/kræsen skiftede vi derefter over til eukanuba til store racer, da det var det største hit af de fodermærker vi testede. Han er nu lige blevet 2 år, og kører stadig med eukanuba.

Problemet er, at han det sidste års tid har haft ørebetændelse on/off, hvor vi behandler hver gang. Vi har læst at en af de mange grunde kan være allergi, derfor vil vi først prøve at skifte foder. Kunne godt mistænke det lidt, da det passer tidsmæssigt.
Men spørgsmålet er så, skalman skifte til decideret allergi-venligt foder, eller kan man nøjes med bare at skifte mærke? Og hvordan finder man ud af hvilket stof/produkt i foderet han ikke kan tåle så man ikke vælger det samme bare i andet mærke?
Er lidt på bar bund, da jeg aldrig haft haft et dyr med allergi.

Ville spørge dyrlæge ad, men vil lige give det et shot herinde først.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Allergi ved stor hunderace
  • #2   4. nov 2017 Ja det kan der nemlig. Derfor skulle vi starte et sted, og foderet var noget vi kunne gøre noget ved.
    Vidste ikke det her muligt med blodprøve, det vil jeg lige undersøge


  • #3   4. nov 2017 Vi har lige fået taget blodprøver på Shorty , fordi han fik uforklarlige sår . Vi prøvede foder skift og det virkede et års tid . Så fik han igen sår og vi fik behandlings creme , men flere og flere sår kom , ikke mange men nok til at vi igen fik ham tjekket . Her fik vi afvide at han skulle have taget blodprøver og vi tid ved en hudspecialist , hun mente ikke det var slemt nok , da han ingen sår havde da vi kom en mdr efter henvisning pga ferie . Jeg fortalte så vores dyrlæge om vores besøg ved den anden , hvor vi igen var på bar bund , og hun rystede på hovedet og sagde at vi skulle efter weekenden og få taget de blodprøver . Vi har lige fået svaret : Allergi overfor husstøvmider og lagermider . Vi blev tilbud en autovaccine til 1300kr og den store blodprøve kostede 21xx kr .

    Så vil klart anbefalde at få taget blodprøve .


  • #4   4. nov 2017 Hmm.....inden I render til dyrlægen, var det måske en idé at ændre lidt på fodringen. Normalt er jeg stor fortaler for at tage en hund med helbredsproblemer til dyrlægen, men lige præcis på det her område, kan det måske løses ved et foderskifte.
    Jeg har selv haft engelsk mastiff, som begyndte at klø sig som en vanvittig da hun var omkring 6 mdr. Opdrætteren havde rådet mig til at fodre med halvt billigt foder, og halvt af noget dyrt. Jeg brød mig ikke om det billige foder fra supermarkedet, og begyndte derfor at fodre med rent kvalitetsfoder, og det var så der hunden begyndte at klø sig smiley
    Fik en skideballe af opdrætter, og besked på at gå tilbage til at fodre som hun havde anbefalet, og vupti var problemet løst ?
    Ved ikke hvorfor nogle af de store racer har problemer med at tåle foder i al for god kvalitet ? Det giver ingen mening. Men min tæve havde ingen problemer med huden resten af livet. Bortset fra ørebetændelse om and off i de sidste par år.
    En af mine veninder oplevede det samme med sin irske ulvehund. Hunden kløede sig, og stoppede med det efter en periode på billigt supermarkedsfoder ?

    Måske det var værd at prøve at fodre din hund med 1/2 af det foder den får nu, og halvt af noget billigt foder fra supermarkedet ?
    Hvis ikke det har hjulpet i ret hurtigt, så må du via dyrlægen og få taget blodprøve og teste for allergi.

    God bedring.


  • #5   4. nov 2017 Hvis man mistænker foderallergi så plejer man at starte hunden op på et foder der ikke indeholder nogen hovedkilde hunden har fået før.
    Kig på det foder i har været igennem og vælg noget der er helt anderledes i sammensætning. Feks plejer i at fodre med et kylling og majs produkt kan i gå over på lam og kartoffel..
    dette giver i 2 måneder for at se effekten. Hvis reaktionen klinger af kan det være foderet der gør forskellen. Og i kan prøve at lægge nye indholdsstoffer oven i det i nu ved hunden kan tåle. En ingrediens af gangen. Det er et værre bøvl og tar tid.
    Og er nok lettest hvis man faktisk fodre råt.


  • #6   4. nov 2017 Jeg ville skifte til et foder uden hvede og majs, især hvede kan give udslag i hudsygdomme, svamp mv, hvis hunden ikke tåler det.

    Min den ene irske reagerer med kløe, hvis han får fx godbidder i rigelige mængder med korn, den er sikker hver gang.

    Jeg kan ikke råde dig til et bestemt foder, da jeg råfodrer mine, men jeg ville gå efter noget ala Wolfsblut eller carnilove, en variant uden for høj fedt og protein.
    Og så give det en måneds tid, og de om ikke kløen letter, hvis ikke så er det om dyrlægen.

    Jeg går ud fra at ørerne er tjekkede for urenheder, øremider ol...


  • #8   4. nov 2017 De hyppigste allergener i forhold til foder, er glutenholdige kornsorter (hvede, rug og byg), og svin, kylling, laks og oksekød.

    Jeg ville starte med at sætte hunden på et "rent" foder, med kun ét protein og eventuelt med kartoffel som fyld. Jeg ville selv gå efter at fodre med hest, hjort, kanin eller lign., som hunden med sikkerhed ikke har fået i sit tidligere foder.

    På zooplus findes der mange muligheder, fx Exclusion. Der er også masser af kornfri varianter, hvor man kan komme udenom de nævnte allergener. Acana kunne være en mulighed.

    Min oplevede øreproblemer på sit oprindelige foder, og det viste sig at være oksekød. Så det er ikke kun korn der giver øreproblemer, det kan også være proteiner.


  • #9   4. nov 2017 Jeg ville starte med en blodprøve og finde ud af, hvad hunden er allergisk over for.
    Hvorfor skal hunden have problemer i et par måneder mens man eksperimenterer med forskelligt foder ?

    Des hurtigere man finder ud af, hvad hunden fejler, des hurtigere kan man hjælpe den.


  • #10   4. nov 2017 Anni, både og. Det var helt tilfældigt at jeg fandt ud af hvad min ikke tålte. Jeg løb tør for hendes foder, og hun fik den anden hunds foder i en uge. Symptomerne stoppede efter et par dage. Da jeg fik hendes foder hjem igen, startede symptomerne samme dag. Og da jeg så stoppede med det, forsvandt de igen efter et par dage.

    Så det behøver ikke være en lang proces. Jeg ville skifte foder straks, og så samtidig arbejde på at finde ud af hvad hunden er allergisk overfor. Hvorfor vente ugevis eller månedsvis på etn udredning. Når man kan bremse generne i løbet af et par dage?


Kommentér på:
Allergi ved stor hunderace

Annonce