{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.913 visninger | Oprettet:

Sofie
Sofie
Tilmeldt:
25. sep 2013
Emner: 14 Svar: 107

Patella luxation hos hvalp {{forumTopicSubject}}

Er der nogen herinde der har erfaringer med patella luxation? (løse knæskaller) Vores hvalp har været halt i et par dage hvor dyrlæge fandt ud af at hun har løse knæskaller, dog mener hun ikke at der skal opereres (endnu) da hun ikke har ondt. Jeg synes dog at hunden (6 mdr) er meget halt til tider, hvor hun slet ikke støtter på benet.

Hvad gør man i en sådan situation? Skal vi måske få en second opinion?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Patella luxation hos hvalp
  • #1   3. jan 2018 en hund der er halt, har altså ondt.

  • #2   3. jan 2018 Jeg ville nok få et second opinion. Som der bliver sagt så har en hund der halter ondt. Min egen hvalp haltede og min egen dyrlæge afviste at der var noget galt. 1 stk. patella fissur gik hvalpen så rundt med viste det sig. Hvis ikke operation er aktuelt nu så må der jo gøres noget andet for at jeres hvalp har det godt og ikke har ondt ??

  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #3   3. jan 2018 Malene K: Hvis ikke du kender lidelsen, så kan jeg ikke bruge dit svar.

  • #4   3. jan 2018 Jeg ved udemærket hvad lidelsen er. Jeg mener det som et eksempel på at én dyrlæge ikke altid ved alt...

  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #5   3. jan 2018 Maja V: Hvalpen er jo diagnosticeret og dyrelægen fraråder en operation fordi hvalpen er så ung. Spørgsmålet er om man kan stole på at den ikke behøver yderligere behandling endnu.

  • #6   3. jan 2018 Også det jeg mener. Hvis den stadig halter ville jeg IKKE stole på at den ikke behøver yderligere behandling nu.

  • #7   3. jan 2018 Kontakt en specialist PL er noget lort.

  • #8   3. jan 2018 Jeg forstår ikke at flere dyrlæger siger at de ikke har ondt.
    Min datters hund fik også konstateret pl. Men igen sagde de at hun ikke havde ondt. Hun kom derfor til kiropraktor for et eller andet måtte der jo være galt og på meget kort tid brugte hun slet ikke bagbenet. kiropraktoren sagde med det samme, at det skulle fikses for hun havde ondt.
    Vi fik en anden dyrlæge til at tjekke hende og han var helt enig. Så hun blev opereret med det samme


  • #9   3. jan 2018 Selv hvis I ikke skal operere endnu, så skal hunden have smertestillende. Den har jo enormt ondt, når PL er så slemt.

    Desuden ville jeg snakke med en specialist. PL giver slidgigt jo længere hunden går med det, og det slid skal i jo gerne undgå. Det lyder som et alvorligt tilfælde, så ville få en second opinion.


  • #10   3. jan 2018 Knæskallen kan smutte frem og tilbage uden smerte. Det kræver bare nogle rigtig slappe ledbånd.
    De halter ikke nødvendigvis, fordi det gør ondt, de halter, fordi knæet låser.

    Men ja, tag til en specialist. Det er usundt for en (ung) hundekrop at hoppe rundt på tre ben, uanset om det er pga smerte, eller hvad det er. Og så fat i opdrætter med det samme, så I kan få hjælp til regningen.


  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #11   3. jan 2018 Julie P: Kan man det? Hunden er jo 6 mdr. og uden stamtavle.

  • #12   3. jan 2018 Det kan godt være man skal vente til hunden er udvokset (ved små racer 1 års alderen), jeg ved dog ikke om man skal vente, men det kan være det er det din dyrlæge har tænkt på. MEN så skal der ligesom ske noget andet, for det gør ondt når knæskallen ryger ud af led, og det slider på knæet.

    Så jeg ville (og jeg taler af bitter erfaring) få en specialist til at kigge på det. Jeg ved ikke hvor du er fra, men i Århus er der østergaards som er dem der har opereret min Lucky. Jeg var inde ved Finn og han et utrolig dygtig og ved hvad han snakker om og hvad han laver. Så jeg vil til hver en tid anbefale dem når det kommer til pl.


  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #13   3. jan 2018 Det er Østergaards hun er blevet tjekket hos, og de siger at hun ikke er generet af det, selvom hun halter. Det er jeg dog meget skeptisk overfor..

  • #15   3. jan 2018 Hvem undersøgte din hvalp?
    Jeg tænker også umiddelbart jeg ville lytte til dem, de er virkelig dygtige. Men det skader da aldrig at få en anden til at kigge på den hvis det gør dig mere rolig.
    Jeg tænker dog at jeg lige ville ringe eller skrive til dem og få en snak, så du måske kan få en bedre forklaring, for det virker som om du ikke føler at du har fået de svar du søgte. Og måske noget hjælp til hvad du kan gøre for at det ikke begynder at gøre ondt?
    Og om de tror det bliver bedre når den er udvokset eller om i skal til kontrol igen, for at se om det udvikler sig til noget der skal opereres.


  • #16   4. jan 2018 Aldrig køb uden stamtavle. Du er langt bedre sikret og ville straks kunne levere hunden tilbage eller få et nedslag i prisen via den, afhængig af grad.
    Under alle omstændigheder skal du orientere opdrætter, for denne må ikke avle på syge dyr, eller dyr der giver sygdom i afkommet.


  • #25   4. jan 2018 "PL kan forekomme, men selv om hunden hinker, er det ikke sikkert, den har PL – racen hinker og sådan er det bare.“

    Nej, det behøver ikke være pl, den kan jo fejle noget andet, der gør af den hinker. Men ellers så får den kommentar mig til at tænke på fladsnuderne med vejrtrækningsproblemer. "Den raller, pruster og stønner, men der er ikke noget galt, sådan gør den race bare. Er det ikke kært ?" Det kunne også være sagt af en opdrætter af visse racer.


  • #27   4. jan 2018 racen hinker og sådan er det bare
    smiley smiley ja som Lene siger, så får det også mig til at tænke på avlerne af fladsnuder,og deres bortforklaringer, snakken udenom at racerne har sbært ved at trække vejret smiley


    Er det fordi en jack er en lille hund og så ser det nærmest kært ud?

    Det skulle lige være en labrador der gjorde det samme, så ville man mæppe finde det kært


  • #28   4. jan 2018 Det er nok især eb man her tænker på, og fb

  • #32   4. jan 2018 Jeg vil sige som Pia, uanset hvad dyrlægen har sagt nu, kan og vil det med stor sandsynlighed kun blive værre med alderen, når den allerede hinker nu, både fordi knæet bliver slidt = smerter, det kan man hjælpe lidt på ved at give noget tilskud der hjælper til at opbygge det brusk der bliver slidt væk. Der kan og vil nok med tiden komme slidgigt. Hos nogle hunde kommer det hurtigt, hos andre som min Lucky er man heldig at det kommer meget langsomt.

    En hund der halter pga pl, vil med stor sandsynlighed skulle opereres senere. Hvad der lægger til grund for at det ikke er nødvendigt nu ved kun dyrlægen og evt ts. (Men det lyder som om ts ikke rigtig ved hvorfor ud fra det skrevne)

    Nu er det en af specialisterne der har kigget på den tænker jeg. Så jeg ville nok nærmere få en snak om hvad man kan gøre for at holde det nede nu. Og så få tjekket igen i 1 års alderen.
    Men graden kan jo altså ændre sig.

    Efter min egen oplevelse med Lucky, er jeg blevet langt mere opmærksom på det og langt mere hys smiley det er virkelig noget der skal tages alvorligt, hvilket ts heldigvis virker til at gøre smiley


  • #34   4. jan 2018 AG min Lucky levede med det i 4 år, han havde en grad 2-3 (min tidligere dyrlæge havde sagt 1 og at det ikke var nødvendigt at operere)
    Han kunne alt andre hunde kan, viste ikke smerter, jo da han fik ondt i ryggen af det, men jeg vidste ikke at det hang sammen, for det sagde både kiropraktor eller dyrlæge intet om, til trods for at jeg spurgte dem begge.
    Men ellers var der ingenting, han ville gerne gå og løbe og kunne også holde til længere turer uden problemer, han hinkede jo bare.

    I dag har jeg fået en helt ny og langt gladere hund. Han sendte små signaler, men jeg så dem ikke, fordi det jo var sådan han var, troede jeg. Han kunne jo det hele, og alle snakkede mig fra at få ham undersøgt af en specialist, både min daværende kæreste, kiropraktor og dyrlæge.
    I dag fortryder jeg at jeg ikke lyttede mere til bl.a. Pia som også er i denne tråd.
    Min Lucky havde ondt, han var påvirket og ikke mindst havde han ondt i ryggen, hvilket forsvandt da han begyndte at gå normalt.

    Jeg køber ikke den med at en hund bare hinker, det er så dårlig en undskyldning. Min Lucky er også kalvehaset (igen tak Pia for år have lært mig om det) hvilket kan være grunden til at han fik pl på begge ben. Men det er altså ikke en undskyldning for at avle hunde med pl at det er deres benstilling der er skyld i det.


  • #39   4. jan 2018 Jeg har forsøgt at læse, men alle steder står der jo bare: jrt hinker, sådan er det bare.. ingen forklaring overhovedet.
    Derfor kan jeg ikke tage det seriøst eller tro på det. Jo den kan hinke af andre grunde end pl (det gør ts' hund nok ikke når den har fået det konstateret) men der er altså en årsag til når en hund hinker og det holder jeg fast ved. Alt andet lyder for at være ærlig som en pisse dårlig undskyldning for at avle på hunde der hinker fordi...


  • #41   4. jan 2018 Hvordan kom tråden til at handle om at JRT hinker?

    TS skriver: Vores hvalp har været halt i et par dage hvor dyrlæge fandt ud af at hun har løse knæskaller, dog mener hun ikke at der skal opereres (endnu) da hun ikke har ondt.

    Så lad os konkludere at hunden HAR patella, og at den måske skal opereres, men bare ikke lige nu. Så den hinker altså ikke fordi den er JRT, men fordi den har løse knæskaller.

    TS, jeg håber du bærer over med at tråden er stukket helt af smiley Jeg ville nok kontakte dyrlægen og høre hvad du kan gøre lige nu og de næste måneder. Skal du tage nogle skånehensyn, gå til noget behandling, give smertestillende eller andet? Og hvornår kan/skal hunden opereres?

    Du bør melde tilbage til dem du har købt hunden af, men du skal ikke forvente at få penge retur. Med mindre dem der har solgt hvalpen, sælger hvalpe flere gange om året, har de ikke pligt til at yde erstatning eller gøre andet for dig. Det er et såkaldt privatkøb, hvor handlen foregår mellem 2 private, lidt som når man køber en brugt bil på dba.dk


  • #42   4. jan 2018 Kontakt opdrætteren og bed dem hjælpe med at udbedre fejlen.
    Købeloven gælder også ved privat køb, med mindre du har skrevet under på modsat.
    Det kræver selvfølgelig du kan dokumenterer købet med feks en kvitering.


  • #43   4. jan 2018 Chihuahua bliver også meget gamle, hvad har det med pl at gøre ? De kan jo godt have både pl og andre skavanker der gør at de hinker uden det har indflydelse på hvor gamle de bliver.

    Hvis der kan komme nogle ordentlige undersøgelser der kan fortælle mig hvorfor at jrt hinker og at de kan bevise at hundene ikke har smerter osv. Jamen så skal jeg da nok tro på det. Indtil da tror jeg det altså ikke. Og hvorfor er det ikke dem alle det hinker hvis det nu lægger til racen og det skyldes måden de er sat sammen på?
    For mig er det altså ligesom at sige at fladnæser skal grynte og snorke.


  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #45   4. jan 2018 Hun skal til dyrlæge igen om cirka 1 mdr. for at få en vaccination, og der vil vi selvfølgelig bede dyrlægen kigge på benene igen.
    Vi tog hende oprindeligt til dyrlæge fordi hun hinkede på venstre ben, dog kunne dyrlægen kun flytte knæskallen på højre. Hunden opfører sig præcis som den plejer og dyrlægen sagde at vi ikke skal ændre noget overhovedet, men at hun nok periodevis vil hinke resten af sit liv, hvilket virker en anelse foruroligende..
    Hun hinker mindre i dag end hun gjorde i går, og det er værst når hun lige har sovet. Jeg tror vi er nødt til at få en second opinion fra en anden knoglespecialist, for at være sikre på hvad der skal eller ikke skal gøres.
    Hun er købt af en "stueopdrætter" og jeg tror derfor ikke at der er meget hjælp at hente der, hvis hunden skal opereres. Ligeledes skal hun absolut ikke leveres tilbage, da vi er blevet enormt glade for hende.


  • #48   4. jan 2018 Pia, nu er det jo ikke sikkert at opdrætter vil trække på skulderen. Men der er stadig lagt fra at være ked af det, og til at betale noget retur. Desværre er sundhed jo det man vælger fra, når man køber uden tavle. Så TS skal bevise, at PL'en er 100% arvelig, at det var kendt for sælger, og så skal det være en grad der gør, at hunden mister værdi. En hund uden tavle, har jo en temmelig lav værdi.

    Hvis opdrætter er VIRKELIG flink, får TS købesummen tilbage. Hvis ikke, er der ikke så meget at gøre ved det.

    Har du i øvrigt nogensinde lavet en hvalp med PL? Var det lort du avlede på?


  • Sofie
    Sofie Tilmeldt:
    sep 2013

    Emner: 14 Svar: 107
    #50   4. jan 2018 Altså kuldet er lidt et "ups" kuld der ikke er stambogsført og sådan. Men avlerne får hvalpe ihvertfald en gang årligt, og da PL i høj grad er arveligt så går jeg ud fra at vi ikke er de eneste, der kommer til at stå i den her situation..

  • #51   4. jan 2018 Sofie, synes du skal kontakte avler og høre hvordan de forholder sig. Du kan jo nævne købeloven smiley

  • #54   5. jan 2018 Nicole ja sgu da Ulrik smiley
    Tak for rettelsen, jeg ved ikke lige hvorfor han skulle hedde Finn lige pludselig xD


Kommentér på:
Patella luxation hos hvalp

Annonce